- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
szupersanyi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #50899 üzenetére
És ebben az árban van jobb a C8-nál vagy vegyem meg ezt?
-
válasz
biglion-lord #50893 üzenetére
Mindkettő megfelelő lesz, a C7-tel több a tapasztalat.
Alternatíva lehet még az Asus AC55U/AC1200G+ is.#50896 mm89
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.#50898 szupersanyi
A C7-tel több a tapasztalat, a C8 hardveresen erősebb. -
szupersanyi
aktív tag
Sziasztok!
Mit gondoltok a TP-Link Archer C7 és C8 routerekről? Melyik a jobb és erősebb? Mik az előnyeik és a hátrányaik? -
biglion-lord
tag
válasz
biglion-lord #50895 üzenetére
Intruder2k5
Bocsika most vettem észre, hogy nem nekem szólt -
mm89
őstag
válasz
Intruder2k5 #50894 üzenetére
Köszönöm!
Mértem most gyorsan egyet router nélkül (hogy máshogy hiszen nem is működik már), 71/53 lett.
Szerintem meg is rendelem a 841 est
Wifi képességek terén vajon lenne észrevehető különbség köztük? Nem játszunk neten, és inkább telefonokkal, tablettal használjuk. Az egyik laptop szokott torrentezni. A router a lakás közepén van, max 1 betonfalat kell átvinnie, de ha kitalál a nyitott ajtón az se rossz
Jah, a 740 es néha adott netet az utcán is, igaz csak 1-2 mbitet. (4.emeletről szerintem teljesen jó volt így is) Ha a 841 es esetleg erősebb lesz annak nagyon fogok örülni (amikor a kutyákkal fekszünk a fűben)
Köszönöm szépen még egyszer!
Üdv -
biglion-lord
tag
válasz
Intruder2k5 #50894 üzenetére
Kérlek nyugodtan bombázz az infóval a döntés úgy is itt áll, de már annyit olvasgattam, hogy belefáradtam így fordultam ide hozzátok, mivel itt csak van tapasztalat is.
Ahogy írtam föntebb a holnapra is gondolok lehet 1 év elteltével emeltetem a sebességet, így inkább most veszem meg mint később dupla annyiba kerüljön, mert ha most olcsóbbikat veszem akkor később másikat kell vennem a nagyobb sebesség végett. A másik meg az eszközök lehetősége sok és mindig bővül, azt akarom kinyögni ezzel, hogy jelenleg is sok eszközünk van ami a wifit használja, nyomtató, telefonok, tv, x-box stb., és ha bővítés történik akár eszköz akár net sebesség, akkor ne keljen vennem másik routert. Annyira nem vagyok benne ezekben a dolgokban most vasalódom
Jöhet privát is köszönöm!
Üdv Lion
-
Ha nem megy 90Mbps fölé a netsebességed, akkor nem létszükséglet a Gbit-es router. Persze ajánlani úgy szoktuk, hogy ha valakinek 70-80Mbps feletti nete van, akkor már mindenképpen Gbit-es vasat vegyen, de ha nincs rá keret, akkor ezt úgyis hiába írnám. Persze a linkelt v2/v3 verziós 1043ND már jóval erősebb, de a v1-essel rosszabbul járnál mint a WR841ND-vel,mert gyengébb hardver, 400MHz-es SoC-al. Ideális körülmények közt, ha nincs sok zavaró szomszédos WiFi hálózat, és a kliens is megfelelő, akár WiFi-n is elérhető 90Mbps, a WR841ND-vel.
-
biglion-lord
tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni router ügyben amit előre is nagyon szépen köszönök!
Jelenleg új hálózatra váltottam ami 80mb-re képes és új routert néztem ki.
Gondolok a jövőre is amennyiben bővítődne a sebesség, lehet lesz HDD, torrent-nek, fontos a jó wifi lefedettség, jelenleg is sok eszköz csatlakozik a wifi-re és a jövőben is. Aztán meg ki tudja mit hoz a holnap...Ezt a 2 eszközt néztem ki, árban nincs nagy eltérés, de tapasztalatom nincs csak amit a neten találtam!
Melyiket ajánlanátok?Vagy?
Tehát melyiket ajánlanátok és miért?
Vagy ha van más vélemény ajánlat, kérlek osszátok meg velem, köszönöm!Üdv Lion
-
mm89
őstag
válasz
Intruder2k5 #50891 üzenetére
Köszönöm szépen!
Valóban jó áron van ez a 841es!
Igazából ha a bejövő digi kábelt direktbe bedugom a laptopba, akkor is csak max 70Mbit et mérek, egyelőre nagyobb netet sem tervezek úgyhogy szerintem jó lesz ez. Főleg ennyi pénzért! Ráadásul kábelen sosincs semmi, minden wifit használ, így annyira talán nem lesz zavaró a 100 as port. Egyébként ha a 100 as port nem számít akkor végülis nem éri meg nekem a több mint kétszeres árat a 1043 ugye? -
Szia!
A linkelt 1043ND v2 vagy v3, mindkettő jó. A v1-es fehér színű, tégla forma, az nem OK.
6500Ft körüli árban akkor használt 941ND helyett vegyél inkább új, garanciális TL-WR841ND-t. Ez is fog tudni valamivel 90Mbps felett kábelen. A v8 verziótól kezdve elég erős SoC van bennük, ami tudna ettől jóval többet is, ha a 100Mbps portok nem korlátoznák le, így még fullon kihajtva sem lenne nagyon leterhelve.
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Jártam már itt korábban, kaptam is javaslatot, de sajnos nem tudok annyi pénzt rászánni a dologra, így a következő lenne a kérdésem :
Ma a régi tp-link wr740 végleg feladta a harcot több hetes szenvedés után. Reméltem hátha a nyarat még kibírja és vehetek egy 1043-at vagy egy Asus n18 at, de nem.
Első kiszemelt egy használt WR941ND lenne. Meg tudjátok ezt állapítani hogy milyen verziós, megvehető e? (úgy tippelem, hogy ez van az ajánlottak között). (hívtam, nem vette fel, majd még próbálom, de ha azt mondjátok hogy hagyjam akkor nem zaklatom)
Esetleg beleférne még újonnan is: emagról .
Jó lenne ez nekem vajon?
Egyébként panel lakás, 100/50 es digi. Telefonok, tablet, laptopok, csak wifivel csatlakozunk.
Köszönöm!Ez a 1043 vajon melyik széria lehet?
(kommentek alapján v2) -
-
gippazoid
őstag
válasz
Gubek-Einste #50875 üzenetére
Felügyelet nélkül=kikapcsolt laptop és nem vagyok otthon. Nem kell babrálni teszi a dolgát. Sebesség érdektelen.
Alkalmas ilyenre?Köszönöm az eddigi válaszokat!
-
válasz
Steady74 #50884 üzenetére
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U/AC1200G+ (az N66U és az AC66U régebbi típusok gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 -
Steady74
addikt
Sziasztok. Milyen routert javasoltok az alábbi kritériumok szerint? Természetesen gyors, ne legyen gond sok eszközt kezelni (5 telefon, 3 tablet 2 noti wifin), erős jel, nagy hatótáv családi házban (3ias téglafal, földszinten lesz a router), könnyen kezelhető felület. Érintőképernyős ficsőr nem kell, sim kártya sem, kinézet nem számít. Ár 50k max. Márka nem annyira számít. Most Cisco-limksys ea6300 van (talán) de nekem gyenge a jele és nem tudja az ac-t. Köszi előre is.
-
-
-
válasz
Compika #50879 üzenetére
Szia!
Ha ebben a kategóriában gondolkodsz, akkor nézd inkább az RT-N12 D1-et.
Hivatalos weboldal
WikiDevi
OpenWrt WikiEgyébként milyen nethez kellene?
-
oba
addikt
válasz
Gubek-Einste #50875 üzenetére
Köszi! Ahogy nézem ez 20e környékén van, még használtan is 15e fölött... az sajnos nekem túl sok. Inkább 10e környékére gondoltam, az sem baj ha használt.
-
-
Compika
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #50862 üzenetére
Tegnap meg is kaptam a v10-es modellt, de annyira zug az adaptere hogy valami iszonyat nem lehet megmaradni a szobában ezek ilyenek vagy hibás ?
-
válasz
gippazoid #50869 üzenetére
1; Igen tud gyári firmware-rel is torrent-ezni az eszköz.
Mit értesz felügyelet alatt?2; 5 GHz-n lehet A-s, N-s és AC-s eszközt használni, minden eszköz kompatibilis visszafelé így bármelyiket használhatód bármelyikkel, csak az elérhető link sebességben lesznek különbségek.
#50872 obalix
Inkább az Asus N18U lenne a best buy a csak 2,4 GHz-s eszközök között mivel mind hardverben (ARM alapú SoC) és mind gyári firmware-ben (dedikált AP/repeater/kliens mód, torrent/letöltő kliens) jobb mint a TP-Link 1043NDv2/v3. -
Joacoking
tag
válasz
Gubek-Einste #50868 üzenetére
Köszi a helpet!
Egyébként a router PPPoE kapcsolatnál tökéletesen működik, viszont a dinamikus IP-vel meggyűlik a baja -
Mr Bond 007
őstag
válasz
gippazoid #50871 üzenetére
Az ac-s visszafelé kompatibilis, tehát a mostani cuccaid is menni fognak, de ha majd pl veszel ac-s wifivel szerelt laptopot, nem kicsit lesz majd gyorsabb. Tv-nél is jól jön ha magas bitrátájú filmet akarsz streamelni.
Az hogy megéri neked a felárat, vagy inkább kábelt viszel a kulcshelyekre, neked kell eldöntened. -
oba
addikt
Emberek! Mi most a legjobb ár/érték arányú router (akár használtan is) amire tudnék rakni openwrt -t vagy bármi egyéb torrentezésre alkalmas firmware -t? Minél olcsóbb annál jobb
Elvárás, hogy gép nélkül is tudjak visszaosztani dolgokat a trackerre, ez a 48 órás vissza seedelés nehezen teljesíthető mert keveset vagyok itthon és olyankor nem szeretem úgy hagyni a gépet. Nem vagyok az a nagyon heavy user, pár sorozatrész, néha zene, film, összességében naponta 1-2 torrent. 100mbites digi netem van de ahogy olvastam az összefoglalót nem is várok el olyan nagy sebességet. Streamelni nem akarom a tartalmat, inkább a külső hdd -t dugnám át a gépre ha le akarok róla játszani valamit, szóval emiatt gondolom az ext fájlrendszerek kiesnek. Valami best buy vétel? Vagy még mindig a 1043v2 és ne is keressek tovább?
-
gippazoid
őstag
válasz
Mr Bond 007 #50870 üzenetére
Ez azt is jelenti, hogy ha valami új WiFi-s eszközt szerzek be, ami 5 GHz-en is képes működni, akkor az is lehet N-es meg AC-s?
Szóval lehet (és kell) válogatni az új cuccoknál is (pl. teló, TV stb.)? -
gippazoid
őstag
Sziasztok!
Két kérdés merült fel bennem a fórumot olvasva:
1. Ajánlott - ahogy látom - az Asus N18U és én is kinéztem már korábban. Kérdésem az, tud-e torrent-et seed-elni felügyelet nélkül?
2. Az Asus N56U két sávos és mégis N-es router. Most akkor hogy is van ez? Ami 5 GHz-es az nem mind AC? Van 5 GHz-es AC és 5 GHz-es N?
Köszi!
-
válasz
Mahatma89 #50865 üzenetére
Ebben az esetben egy Asus N18U is megfelelő lehet, olcsóbban (100-as LAN portokkal) az Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND jöhetne szóba.
#50866 Joacoking
Mivel ez egy régi és gyenge router így érdemes lenne lecserélni.
Legolcsóbban az Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND jöhetne szóba. -
Joacoking
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy TL-WR340G/TL-WR340GD routerem van, netszolgáltatótól dinamikus IP címet kapok.A problémám az, hogy amikor a szolgáltató új IP címet oszt ki, a routerem nem kéri le az új IP-t, a régin marad, így elmegy a net, és manuálisan kell "release"-elni, majd "renew"-elni a szolgáltatótól kapott adatokat..
Sok helyen kerestem már erre valami megoldást (pl firmware csere/frissítés, resetelés, egyéb konfigolás), de semmi nem vált be (nem is nagyon találtam semmit).
Szükséges új routert vennem (ha igen, akkor minél kevesebbet költenék rá, de azért legyen Wi-Fi a lakásban
)? Vagy talán van erre valami megoldás?
Válaszokat előre is köszi
-
Mahatma89
tag
válasz
Gubek-Einste #50864 üzenetére
Igen ettől tartottam, most valahogy nem hiányzik egy 20k kiadás
Köszönöm a tippeket!
- Kliens eszközök többnyire mobilok, laptop és 1 vagy 2 db WiFi-s 720p-s IP kamera (egyszerre max. 3-4 eszköz, egyelőre csak n-esek).
- Netkapcsolat 50 Mbps
- Kertes ház, szomszédságban nem igazán van Wifi.
- Falaka anyaga bent 20 cm-es ytong max 2-n kell áthaladni. Max. táv 10 m. -
válasz
Mahatma89 #50863 üzenetére
Jobb megoldás egy wifi router AP módban mint egy kimondottan AP eszköz, árban kb ugyan ott vagy de később még jól jöhet a router egyéb képességei.
Jó lenne tudni 1-2 dolgot:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U/AC1200G+ (az N66U és az AC66U régebbi típusok gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 -
Mahatma89
tag
Sziasztok!
Sikeresen tégláztam egy TP-Link WDR4300-at
, amit csak arra használtam, hogy erősítsem a wifi jelerősségét a ház másik felében (kábellel volt összekötve a main routerrel). Ehelyett szeretnék most venni valamit. A lényeg az lenne, hogy lefedje jellel a ház másik felét, tehát nem kell egy teljes értékű router, hanem valami AP szerűség. Van valami ötletetek, mit lenne érdemes venni?
-
-
Compika
aktív tag
Gyors kérdés milyen verziótól érdemes átvennem ezt a router TL-WR841ND v? mert ma hozza a futár és a webshop nem tudott választ adni hogy milyet forgalmaznak vagy csak a v11est szabad már venni átvenni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
lancellott #50858 üzenetére
Topik összefoglalót elolvastad?
-
válasz
lancellott #50858 üzenetére
A Netgear-t egyértelműen, a LevelOne teljesen ismeretlen gyártó.
Miért pont ezt a két típust nézted ki?Leírhatnád a következőek az ajánláshoz:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
lancellott
tag
Sziasztok. Két típus közül melyiket választanátok?
http://www.netgear.com/support/product/WNDR3700v2.aspx?cid=gwmng
http://global.level1.com/Router/WGR-6012/p-1059.htm
Hc gamer volnék... Panelba lesz. Eternet kábel közvetlen a routerből a pc-be megoldható
-
dzudzu
tag
Sziasztok,
Asus RT-N56U B1 router esetén milyen módon lehet megoldani a távoli torrent kezelést?
Tehát ha pl munkahelyemről szeretnék elindítani egy letöltést az itthon lévő routeren azt miként tudom megoldani?Köszönöm a segítséget előre is!
-
Multibit
nagyúr
válasz
hackeeeee #50852 üzenetére
Valóban nem lehet sokat tudni arról a Netis csodáról. Ha minden igaz, Realtek proci van benne.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #50851 üzenetére
Egész elfogadható az ár, viszont semmi konkrétumot nem találtam róla.
Ezért nem is tettem magasra a mércét, C5-höz, vagy hasonló kaliberű Asus-hoz hasonlítva.
-
válasz
Compika #50846 üzenetére
ÍGY de nem ide való téma ez.
#50847 Gabis
Megfelelő lesz az Asus N18U ide.#50849 hackeeeee
Nincsen vele tapasztalat.
Nehéz nyilatkozni róla, talán a TP-Link Archer C2-nél jobb.#50850 Compika
Egyértelműen a v11 a jobb.
Nem sok különbség van a két verzió között, 1-2 kisebb változtatás van csak. -
Compika
aktív tag
Még egy kérdés melyik a jobb router TL-WR841ND V10 vagy TL-WR841ND V11 és miben különböznek ?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Csak érdekességképp.. Van tapasztalat a Netis WF2880-nal?
Pl. egy 1043ND-hez, vagy egy Archer C2-höz képest gondoltam. Ne tegyük annyira magasra a lécet.
-
zsola32
őstag
tisztelt Topikgazda
köszönöm a segítséget, tegnap megvettem az általad javasolt Asus RT-N18U routert.
ez egy más dimenzió, a tplink eszközömhöz képest, egyszerűen be tudtam üzemelni, és nagyon tetszik a menüje is. a 3év gari hab a tortán.köszi még1x
-
Gabis
őstag
válasz
Gubek-Einste #50837 üzenetére
Ha az ASUS RT-N18U-t választom akkor az meg fog birkózni a feladattal?
Azért esett az ajánlottak közül erre a választás, mert
- a többihez képest olcsó
- az emeleten annyira nem fontos a wifi, szóval dual-band szükségtelenSzóval eddig a felállás:
Optika bejön az emeleten a T-s ONT-s eszközbe amit csak modemként állítunk be, ebből megy egy kábel az ASUS RT-N18U-ba ebből pedig egy TP-link 16 portos switchbe. Innen csillag kiépítéssel az emeleten, földszinten pedig számítógépekbe, nyomtatókba, NAS-ba. A földszinten lenne még egy wifis router (ez csak wifiként szolgálna). -
Compika
aktív tag
Sziasztok vásároltam egy ilyen TP-LINK TL-WR841ND routert és össze szeretném kötni a T-Homos routerrel Sagemcom F@st 3686AC és van 2 iptv box is mit és hogyan kell csinálnom hogy minden rendben működjön.
A routert csak a wifi miatt vettem -
-
akos114
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #50843 üzenetére
*AC68U, elírtam, bocsi.
Nincs túl sok fal, 3 szomszéd van, 2wifi ezen kívül, de a fontos a kábeles net stabilitása lenne, a wifi másodrendű. Jelenleg 120-as UPC van, de ez később még változhat. Próbálok előre tervezni, illetve még az lenne fontos, hogy ha rádugok USB3-on valami külső adattárolót, akkor az azon lévő adatokat viszonylag normális sebesség mellett érjem el kábellel.
Köszi,
Ákos -
-
Readi
tag
válasz
ASUS RT-N18U ezt rendeltem meg akkor ezt javasoltad remélem jo lesz. köszi a segítséget
-
akos114
csendes tag
Sziasztok!
Két router között gondolkozom. A TP-LINK 38k az ASUS 50k, ha lényeges különbség nincs akkor maradnék a TP-LINK-nél.
1. TP-LINK Archer C9
2. ASUS RT-AC98U3 eszközt kéne kiszolgálni vezetékes úton, 5-6 eszközt vezeték nélkül.
A fő szempont az lenne, hogy normálisan lehessen róla torrentezni, DLNA szervert futtatni, megbízhatóan működjön. A wifi jelerősség annyira nem érdekes, lévén nem egy túl nagy lakásba menne.Köszönöm a válaszokat.
-
Gabis
őstag
válasz
Most beszéltem egy T-s kollégával és ő azt ajánlotta, hogy állítsuk csak be modemként és tegyek rá egy saját routert. TP-linkből csak Archer vagy Asust ajánlotta.
Köszönöm a segítséged, segítségeteket. -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Gubek-Einste #50838 üzenetére
Értem. Köszi!
Ha valaki digis net mellé venne Tp-link routert, most akció van. KATT
-
válasz
Mr Bond 007 #50836 üzenetére
Ha H-s ONT-t kap akkor csak a PPPoE user/pass-t kell megadni a router-ben és már is publikus IP címet fog kapni a saját router.
Én küldtem át ide mert a másik topikban kapott tanácsot a hálózat kialakítására és kellene router is hozzá. -
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
#50826 n00n
Ehhez a nethez már gigabites portokkal szerelt típust kellene venni
A 150 Mbps a wifi max link sebességére vonatkozik amit gyakorlati körülmények között soha sem lesz meg.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek)#50828 Gabis
Ha H-s ONT-t kapsz akkor azt egyszerűen le tudod butitani csak modem funkcióra.Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Mr Bond 007
őstag
Elsőre én csak a switchet venném meg (az így is úgy is kell, szóval nem veszíthetsz vele), kipróbálnám hogy mit tud, és ha tényleg kevés a dolog akkor irány a telekom topik és meg kell kérdezni hogy nálad az ont webes felületén vagy központilag kell beállíttatni hogy ne routerként hanem csak sima modemként működjön net szempontból. Így mehet rá majd a router, abba meg a switch.
-
Genji
őstag
válasz
Intruder2k5 #50834 üzenetére
elnézést az offért és köszönöm!
-
-
Genji
őstag
Sziasztok!
Itteni ajánlások alapján vettem egy ASUS AC55U routert egy DIGI 1Gbites nethez.
Problémám vonalon van vele (wifit még nem is néztem, nem is olyan fontos) 240/200Mbit megy vele.
A szolgáltató kijött doboznál mért megy az 1Gbit illetve azt mondja a kábel is jó (van vagy 30m a doboztól a routerig - de szerintük ez nem lehet gond), tehát nálam van a probléma.Routertől egy 20m-es CAT5e kábel megy a gépbe (Asrock Z170 Pro4) ami szintén Gigabites.
Mi lehet a probléma? Lehet valami beállítás kérdése a routerben vagy a lan adapterben?
10.500Ft-ért akarnak kijönni megnézni amit csak akkor kell fizetnem ha nálam szar valami, ezt szeretném elkerülni.
-
Gabis
őstag
válasz
Mr Bond 007 #50829 üzenetére
Igen, a T-s ONT router sőt még Voip is egyben.
-
Mr Bond 007
őstag
Tudni kéne hogy most az optika egy olyan ont-ba megy ami router is egyben (ilyenkor ha mögé raksz még egy routert nem biztos hogy jól jársz, ezért bridge módba kell tenni ha lehet ilyet), vagy külön van egy ont és a t routere (ez esetben csak kicseréled egy erősebbre és kész) ? Bocs, de nem vágom a T-nél hogy megy ez. Esetleg majd jön valaki aki megmondja.
-
Gabis
őstag
válasz
Mr Bond 007 #50822 üzenetére
Mert a hálózatos topicban ezt tanácsolták "Inkább egy saját router használjál mert a szolgáltatói eszköz nem fogja bírni ezt a terhelést amire te használni szeretnéd."
Optika a routerbe (ez osztja MAC alapján az IP-t), innen a switchbe (ez kb. 10-12 PC-t, 2-3 hálózati nyomtatót és egy NAS-t fog kiszolgálni).
-
Guidourfi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #50813 üzenetére
Köszi a választ.
Otthoni felhasználásra kellene. Panel lakás. iphone/ipad/Tv/MacMini/Synology NAS menne róla. letöltés, filmnézés,zenehalgatás ilyenek. Eddíg egy Apple Airport Time Capsule volt de megadta magát. Most a fiók alján találtam egy TP-Link WR340G routert, jelenleg ezt használom. Ezt szeretném kiváltani.
Netem Digi kábel. 100/50 Mbps. -
n00n
őstag
Sziasztok!
Most kötik be anyámhoz a Digit (100/50 Mbps) és kellene neki valami wifis router. A router egy PC-vel lenne vezetékesen összekötve, illetve 2 mobiltelefon lógna rajta vezeték nélkül. A kérdésem, hogy mivel 100 Mbps a maxium, ezért egy 150 Mbps-es router simán elég ehhez, ugye? Tudtok ajánlani valamit? Minél olcsóbb legyen.
-
Readi
tag
válasz
Mr Bond 007 #50824 üzenetére
maximum 20 ezret szánnék rá, téglafalak vannak a családi ház 9 m széles 20 méter hosszu 4 szintes a felső szinten lene csak használva de jó lenne ha ház végéig is menne jó jel. egyenlőre csak egy szinten lenne használva egyel alattiba majd késöbb a mutteréknak a mobilnetezés miatt. a többi szint nem fontos. csak nethez kell video zene nézegetéshez letöltéshez. modem helyére szeretném berakni. a ház elején van a kábelezés tehát 20 méterig vigye a kraftot a mobilnetezés miatt köszi
-
Mr Bond 007
őstag
Ennél picit többet kéne tudnunk, pl mennyit szánnál rá, melyik szinteken mennyi kraft kell esetleg van-e olyan szint ahol nem kell majd net (szintekre bontva is kéne a terület nagyjából), falak fajtája csak nethez kell vagy a kliensek között is lesz másolgatás. A téma összefoglalót érdemes lenne átfutni. Minél több infót adsz annál könnyebben tudunk segíteni. Közben látom már szekesztetted.
-
Readi
tag
bocsi 4 szintes családi ház ugy 300 m2 jó routert tudsz ajánlani?
-
Gabis
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy jó kis routert az alábbi feladatra?
Jön be az optika T-home (120Mb) által adott Huawei ONT-s készülékbe (ez osztamá MAC alapján az IP-t) onnan pedig egy ilyen switch-be?A T-s router helyett mit tudnátok ajánlani?
-
Readi
tag
sziasztok
Inviteles vagyok kábelnetem van kisvárosba élek 1,2megával tudok leszedni routert szeretnék bekötni egy erősre lenne szükségem a régi modem helyett. kb 300 négyzetmétert fedjen le mit ajánlotok? ár max 20k-ig
-
zsola32
őstag
válasz
Gubek-Einste #50818 üzenetére
köszönöm a segítségedet, amit linkeltél (Asus RT-N18U) ez lesz a befutó.
utána olvasgattam, jókat írnak róla...köszi még1x
-
-
zsola32
őstag
válasz
Gubek-Einste #50815 üzenetére
szia
ezt találtam:
Asus RT-N56U Black Diamond 600Mbps kétsávos gigabites wifi router 2db USB porttal (20ezer forintos áron)ennél több pénzt nem is szeretnék költeni...
ez Szerinted jó vásár?
köszi -
-
zsola32
őstag
válasz
Gubek-Einste #50813 üzenetére
szia
köszi a gyors választ
vi-es a készülék...
amit nem írtam, 2 htpc is rá van kapcsolva az eszközre, így a gigabites lan fontos lenne... -
válasz
Guidourfi #50809 üzenetére
Jó lenne tudni 1-2 dolgot:
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?
Milyen típusú a jelenlegi eszköz?Leginkább gigabites típust lenne érdemes venni, hogy ne a router legyen a szűk keresztmetszet.
20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U/AC1200G+ (az N66U és az AC66U régebbi típusok gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link Archer C5/C7/C8/C9#50810 zsola32
v1 vagy v2/v3 a jelenlegi eszköz?
Reset/firmware frissítés volt már?
Esetleg még CFW-t lehetne rá tenni?Négynél több LAN portos router ritka így inkább ha több LAN port kellene akkor switch beszerzését javasoljuk inkább.
A feljebb ajánlott eszközökből válasszál te is. -
Multibit
nagyúr
válasz
Guidourfi #50809 üzenetére
Írd be ide, hogy milyen elvárásaid vannak a routerrel kapcsolatban. Az nem elég, hogy NAS-hoz kell, mert a NAS csak az egyik kliens lesz a sok közül.
Ami fontos, hogy gigabites portokkal rendelkező modellt válassz! A többi jellemzőt a NAS-tól független elvárások, körülmények befolyásolják (internet előfizetésed sebessége, milyen wifi-re van szükséged, router szoftverrel kapcsolatos igények, stb.). Ha nem zsúfolt wifi tekintetében a környezeted, egy 1043-as Tp-link a legolcsóbb ajánlott router. Hasonló az Asus N18U, csak okosabb a gyári szoftvere és erősebb egy kicsit. -
zsola32
őstag
sziasztok
egy TL-WR1043N routerem van, mely mostanában, egyre gyakrabban elvesztette a jelet wifin.
egy lakásfelújítás után - szerintem - teljesen megadta magát, a vezetékes net szuper, de wifin egyszerűen nem működik.
volt már restart, illetve játszottam a sebességgel is...sajna nem működik.
az első kérdésem az lenne - nem hozzáértőként - hogy próbáljam állítgani, vagy jól gondolom, hogy behalt az eszköz.ha behalt, melyik tipust ajánlanátok, egy 2szobás lakásba (tégla), ...ha 5 Lan poros lenne és árban is elfogadható kategóriát képviselné.
köszi a válaszokat
-
Guidourfi
csendes tag
Napokban vásároltam egy Synology DS216play nas-t. Elég sokat olvasgattam visszafelé a fórumon,és nektek köszönhetően sikerűlt beállítanom mindent. Köszönöm.
Macintosh-t használok,és volt egy Time Capsule-m ami kinyírta benne a vinyót Vettem egy 3TB WD red-et beletettem és azt is kinyírta valahogy. Így vettem egy nas-t helyette.
Viszont úgy gondolom kellene egy jó kis router még. Most itthon találtam a fiók aljában egy régi routert és az üzemel. De mit gondoltok milyen routert vegyek a nashoz?
Köszi. -
bladesks007
tag
Sziasztok! Jól gondolom, hogy ha egy router tud ipv6-ot, akkor a hozzá kapcsolódó switch portjain lévő eszközök is elérik az ipv6 oldalakat? Vagy ehhez már ipv6 supportos switch kell? Valószínűleg ő lenne a befutó: TP-Link SG-108E kisebb management funkciókkal [link]
-
LámaZ
addikt
Szóval, senkinek nem kell a mini 2000 forintos router, mindenki csak olyant akar venni, amely legalább 10 ezer forintos. Sok sikert!
-
Zlcsi
senior tag
válasz
Mr Bond 007 #50805 üzenetére
tehát röviden minden tekintetebe erősebb gép
neked is ilyened van?
-
Mr Bond 007
őstag
Nem tudod 1:1-ben összehasonlítani, ahogy egy i7-es processzor is meg egy pentium 4 is lehet 2Ghz, de attól még nincsenek egy ligában.
(esetünkben ugye tudod hogy az a "csak" 500mhz-es mips64 processzor 2 magos és rendelkezik egy segédprocesszorral is ami a csomagfeldolgozást is hardveresen gyorsítja? )
Ezt a cuccot arra tervezték hogy nagyon sok ember egyszerre is nyúzhassa, mégis stabil legyen a kapcsolat mindenki számára. (1 millió csomagot is elbír másodpercenként) A memória meg azért kell mert itt egy rendes linux rendszer fut, és emiatt tud olyan szolgáltatásokat is futtatni amikhez már kell ennyi. Valamint a jövőben implementálnak új dolgokat is, ezeknek is jól jön. (pl 2 verzióval ezelőtt kapta meg a hálózat elemzőt is)
A cfw azt jelenti hogy a lakossági használatra tervezett routert fel tudod okosítani azzal hogy kicseréled a firmware-t. Ezáltal elérsz olyan funkciókat amiket a gyári firmware nem tud. (persze mindez nem hivatalos dolog, a gyártó nem támogatja)
-
LámaZ
addikt
-
Rosy
csendes tag
Esetleg?
http://m.logout.hu/cikk/tp-link_wds_bridge_avagy_wi-fi_hatotav_noveles_har/teljes.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged