- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Én és a számítógép
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy81
újonc
válasz
Gubek-Einste #53699 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Wifi-n nem is feltétel a 4-500, még a gép esetén sem. ezt elírtam az első hsz-ben, csak már nem tudom szerkeszteni.
amikor fontos, akkor az úgy is kábelen lesz rádugva.csak sajnos a külön NAS/home szerver újabb költség lenne, és gondolom nem 10 ezer alatt. Ennek még nem néztem utána.
akkor a 66-os hátrább került a listán.
az n18 elvileg 600 at tud wifin, de mint írtam, a wifi nem létkérdés a sebességre. ha 100 átmegy már nekem elég lesz arra a pár alkalomra és feladatra amire az kell.az ac68 csak az akciós áron lenne jó, ami ugye ma van, de már úgy is nagyon határeset az ára... :-(
-
válasz
Speedy81 #53698 üzenetére
Wifi-n nem lesz meg a teljes sebesség, kb 4-500 Mbps ami max kijöhet egy AC linken de ez környezeti tényezők függvényében változhat.
Router-en való torrent-ezés csak korlátozott sebességgel és szál számmal lehetséges így ha nagyobb sebesség kell akkor csak NAS/home szerver a megoldás.
Az Asus AC66U már régi szériás eszköz így inkább ne vedd meg.
N18U akkor jó ha nem kell az 5 GHz-s wifi, AC68U rendben van. -
Speedy81
újonc
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok. És a bőség zavara miatt nehéz a döntés. És a sok különböző fórum, eltérő vélemények teljesen összezavartak.
Vannak dolgok, ami fontos, és van ami elhanyagolható.A lényeg :-)
500-as Digi net, később lehet 1000-re váltás lesz
csatlakoztatni kívánt eszközök:
AC képes notebook-ok max 2 (általában 1 gép kábelen lesz, 1 wifi-n, általában)
AC (1 db) és csak N (1 db) képes Telefonok (Itt nem feltétel a 500 as net sebesség használata)
Torrent letöltés és visszatöltés gép használat nélkül is, ehhez usb 3.0 házban 3,5 collos Samu hdd, usb ház saját táppalnagyon fontos:
sokszor külföldön vagyok, ezért szeretnék valahogy VPN-en keresztül a sajnos csak magyar hálózatkoról nézhető Digi adásokat nézni (kábel+net előfizetés esetén bárhol be lehet jelentkezni, és online nézni az adásokat, de sajnos csak magyar hálózatról. pl a hola segítségével a digi nem megy külföldről, csak a mediaklikk)fontos, hogy a gépeken tudja (kábellel és wifin is) közel az 500 as tempót a net
ha a gépen is 40-50 MB-vel (300-400 Mbit) tudok tölteni, akkor a csatlakoztatott külső lemezre is jó sebességgel töltsön, ne 1-2 MB/seccel. Mekkora a legjobb lehetséges sebesség ebben az esetben?
Kiszemelt típusok:
Asus RT-N18U
Asus RT-AC66U"fájdalom" határon az ár végett:
Asus RT-AC68UAz asus szimpatikus, ezért írtam ezeket.
Ha esetleg valaki mást ajánlana, ami minden igényt kiszolgál, örömmel hallgatom.Tervezett költségvetés: 20-25 E Ft max
Esetleg az ac68 most akcióban 34 ért, ha lehet foglalni még belőle, mert már nincs készleten.Bocsánat, ha túl hosszú voltam, de sok a kérdés :-)
Köszönök minden segítséget: Péter
-
korren
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #53689 üzenetére
Köszönöm szépen, azonban lemaradtam róla addig gondolkodtam. Mondjuk 8 órára már el is fogyott. 😛
Az ASUS RT-N18U-t nem bíztam a véletlenre, tanácsodra meg is rendeltem. Remélem mielőbb jön.
Szüleim házába gondoltam még hogy rendelek 3 db ASUS RT-N12D1-et, leváltani a TENDA W1800R és LINKSYS E2000 duót, de már abból sincs egy darab se. 5.000-ért megérte volna.
Köszönöm megegyszer!
-
Black Friday ajánlatokat kéretik itt mellőzni!
-
-
válasz
K1LLMy53Lf #53684 üzenetére
Ha kell az AC-s wifi akkor megérheti a csere.
Gyári vagy Padavan firmware-t használsz? -
-
-
-
KovA
tag
Sziasztok ...
emag-on Black Friday alkalmábol van egypár igen jó ajánlat.. ha valaki most akar router venni .. :
RouterekPl :
Asus RT-AC3200 Wireless router, Tri-Band, AC 3200, 600 + 1300 + 1300 Mbps, 4 x RJ45 10/100/1000 Mbps
-45% (99.900 Ft) 54.990 Ftvagy :
Asus RT-AC87U Dual-Band AC2400 Gigabit Wireless router
69.900 Ft (-22910 Ft) helyett 46.990 Ft -
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
ASUS RT-AC58U AC1300MBPS router a Telekom hálózatán használható?
Köszi
-
Dare2Live
félisten
Ha vki assus ac 87ut szerene most 46k
http://m.emag.hu/asus-dual-band-ac2400-gigabit-wireless-router-rt-ac87u/pd/DZDH5BBBM/?ref=prod_CMP-287_870_9013
Van ebben vmi gyanus vagy rendelheto?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
K1LLMy53Lf #53684 üzenetére
későn vettem észre, hogy lemaradt egy "N" és már kicsúsztam a szerkesztési időből, sry
Szóval Asus RT-N56U vs TP-Link Archer C7
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek érdemes leváltani egy RT-56U router-t egy Acher C7-re?
Van valakinek ezzel tapasztalata? Wireless annyira nem lényeg nekem, inkább az, hogy kábelen legyen jó (jobb, mint a Asus, tehát ne lassuljon 6-7mbyte/sec torrenttől pár100 szál esetén...) -
IG55
senior tag
A sokat ajánlott Asus RT-N18U most itt 16 ezer.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #53659 üzenetére
Pontosan miért? A Marvell miatt?
Én dolgoztam már velük, az árukhoz képest hozzák azt a szintet, ami elvárható tőlük. Lesz szerencsém AC-s változathoz, ha lesz rá lehetőségem, ki fogom próbálni, hogy mit tud valójában.
-
masssza29
csendes tag
Melyiket? Panelbe 200as digi net. Csak wifit használunk 5-6 eszköz. C2AC AC750, N18U, ARCHER C7 stabil legyen ne lelljen rendszeresen újra inditani.
-
-Perko-
csendes tag
Sziasztok.
Melyik az ajánlottabb?
ASUS RT-AC58U
vagy
ASUS RT-AC68U
Köszi a választ előre. -
korren
aktív tag
Köszönöm a gyors válaszokat!
A TP- LINK TL-WR1043ND-ről le is beszéltem magam agy AUS RT-N18U javaára, már csak a TP LINK Archer C7-en vacilálok, annyira jó ára van... De arra ugye nincs 3rd party fw. 19 e-ért tényleg jó áron van.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Intruder2k5 #53675 üzenetére
Köszönöm! Akkor nem ugrálok! Marad az Ac56u.
Amúgy az Archer C7 is jó áron van szerintem ,ha valakit érdekel. Archer C7
18.900.-
-
-
-
válasz
Gsx-rr #53673 üzenetére
Az jó ár érte, de akkor is gyengébb. Az RT-AC66U még egy korábbi generációs MIPSEL archra épül, 600MHz-es 1 magos SoC, 256MB RAM, 32MB flash. USB HDD sebesség közelítőleg 15MB/sec, torrenten elérhető tempó 3-5MB/sec. Lényegében egy RT-N66U-val azonos, csak AC-s a WiFi-je.
Ugyanez az RT-AC56U esetén 2 magos 800MHz-es ARM SoC, 256MB RAM, 128MB flash, HDD tempó 25-40MB/sec, torrent 5-8MB/sec.
-
korren
aktív tag
Üdv!
Asus RT-N18U vs Asus RT-AC68U ? Melyik tudja 3rd party fw-vel a CTF-et?
Melyiket ajánlanátok inkább?
Köszi!
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Intruder2k5 #53672 üzenetére
40 fölött van mindenhol. itt 23.000.-
Gyengébb? A magasabb verziószám ellenére?Itt a legjobb Ac-s routernek mondják. [link]
-
-
jeni
félisten
47000
Asus 87U
34000
Asus 68U
5000
Asus N12-D1 -
Gsx-rr
veterán
Úgy látom ez elég jó ajánlat. Ac66u
Lehet érdemes lenne megvenni és eladni azt ami még meg se érkezett? (Ac56u)
-
Leshrac
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53668 üzenetére
Sejtettem, hogy ez a helyzet, köszi
Egyébként akit érdekel csak azért kérdeztem, mert most emagon a C7 olcsóbb lesz (19k) mint az N18U (hacsak nem akciózzák le azt is, mert még nincs kint az összes bf ajánlat) -
-
Leshrac
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53666 üzenetére
A TP-LINK C7-nek van legalább olyan jó wifije (lefedettség terén), mint az ASUS N18U-nak?
-
válasz
kungzi #53663 üzenetére
Az Asus AC1200G+ a folyamatos újra indulgatásai miatt inkább kerülendő, helyette AC55U vagy AC58U.
A TP-Link Archer C5 teljesen rendben van.
A D-Link az utóbbi években nincsen a topon így inkább ő sem legyen.
Ha nem szükséges az AC-s wifi akkor szóba jöhet még az Asus N18U is, ha kellene az AC-s wifi akkor a TP-Link Archer C7. -
-
válasz
scansat #53660 üzenetére
TP-Link-et is ajánlunk.
Azért ezeket ajánljuk mert ezekkel van tapasztalat.
Az Ubiquiti már egy komolyabb típust képvisel, olyan egyszerű mint az Asus vagy TP-Link.A két márkát összehasonlítva melyiket éri meg stabilitás szempontjából?
Erre kérdésre nehéz válaszolni, mindkettő más-más szempontból jobb. -
kungzi
veterán
üdv
segítséget szeretnék kérni
ezek közül melyiket ajánlanátok vagy ajánlanátok jobbat, de az ár kényes...
Asus RT-AC1200G Plus AC Wifi router
TP-Link Archer C5 AC1200 kétsávos gigabites vezeték nélküli router 2db USB porttal
D-Link DIR-842 AC1200 kétsávos gigabites wifi router 4 külső antennával
köszönöm
-
korren
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #53646 üzenetére
A TP-LINK TL-WR1043ND V3.-ra felmegy vmeik 3rd party fw?
Dd-wrt oldalán csak a V2.-hoz található fw. Bár a hardver speckó ugyanaz elvileg. Akkor feltolható rá a V2-es fw nyugodtan?
-
scansat
tag
válasz
Gubek-Einste #53580 üzenetére
Köszönöm a választ!
Én ezt a hardvertesztet olvastam és ezen zavarodtam össze: http://www.hardver-teszt.hu/news.php?newsID=2012Egyébként csodálkozom, hogy mindenkinek, derűre-borúra CSAK az Asus van ajánlva, ráadásul ahogy látom mindig ugyanaz az 5-6 típus. Szándékosan írtam egy márkát, az Ubiquiti-t hogy hátha....
De így is csak egy szobai cucc lett ajánlva. Ez most valóban akkora minőség pl. egy Ubiquiti routerrel szemben is? Csak mert utóbbinál -10 és +70 celsius közt garantálják a működést. A két márkát összehasonlítva melyiket éri meg stabilitás szempontjából?
Ubi-ból ezt találtam: http://logicit.hu/ubiquiti-er-x-halozat_es_kommunikacio-router-lan_routerek#page_artdet_tabs -
válasz
hackeeeee #53657 üzenetére
Tenda nem ajánlott gyártó.
Mivel a legtöbb eszközben csak egy wifi chip van így nem igaz, hogy az egyik antenna az eredeti wifi hálózatra kapcsolódik, a másik pedig az újat hozza létre.
A repeater üzemmódban az elérhető link sebesség felezésre kerül így lehet az, hogy úgy tünik, hogy az egyik antenna látszólag "vesz", a másik pedig "ad". -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #53655 üzenetére
Izé, a konnektoros cuccokból van külső antennás is, pl. TP-Link-ből, és Tendából is.
A legtöbb tudtommal úgy működik, hogy 1 antennával veszi a jelet, a másikkal szór. Elvileg.
-
capafog23
őstag
válasz
Gubek-Einste #53655 üzenetére
Csak annyit írtál hogy asus így nem tudtam hogy pontosan melyik típúsra gondolsz de akkor Asus N12 D1 gondolom ez az.
Ezzel rá tudok csatlakozni a meglévő wifi hálózatra és azt újra erősíteni ugye? -
válasz
capafog23 #53652 üzenetére
Miről kellene link?
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban. -
Van egy újracsomagolt Asus ac3200 az .m.gnál . Csak azért osztom meg ,mert nekem ez még így is fájdalmas érvágás lenne.
-
capafog23
őstag
válasz
Gubek-Einste #53651 üzenetére
Adnál linket kérlek, mert nem tudom mire gondolsz.
Ezt néztem még külföldi oldalon hogy nagyon ajánlották:
Link -
-
-Perko-
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53645 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
capafog23
őstag
válasz
Gubek-Einste #53647 üzenetére
Ez van az emeleten.
3-al lehet maximum letölteni.
Szomszédok távol vannak.
1 emeletet kell lejönnie, meg 2 falon át, ytong fal.
de egy fallal visszább (a célállomástól) lehet már tölteni 2.5-el.
Szóval ha oda teszem vagy a lépcső aljára (a jelismétlőt) akkor jó lenne szerintem. -
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Dare2Live #53642 üzenetére
A 87U mondhatni első fecske volt a Mu-Mimo terén (tudtommal), így nem meglepő, hogy alig-aliig működik, a szoftverben is béta szerepel. Őszinte leszek, ki sem próbáltam. 88U lett volna, de nem vártam meg az ígérgetés végét.
Nálam szerencsére úgy néz ki rendben van az 5GHz a használt eszközökkel (kopkopkop).. Plusz ez lehet, hogy már újabb revízió, mert eleve a legfrissebb firmware volt rajta, ami elérhető.
Persze, ahol sok eszköz van, ott belelehet csúszni kompatibilitási problémába.. Én 1043ND és bizonyos Atheros chip párossal szívtam épp eleget 2.4-en.
-
capafog23
őstag
2 szintes házba az emeleten jön be az internet a házba és lent már csak negyed akkora sebességet lehet fogni wifin, erre gondoltam megoldásnak hogy a lépcsőfordulóba kellene egy jelismétlő, mit tudtok ajánlani erre?
Ár nem igazán szempont.
Szóval ha drágább nem baj, fontos lenne hogy megoldódjon a probléma. -
korren
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni a nálam tapasztaltabbaktól, router ügyben. Gondoltam kihasználom a Black Friday-t és lecserélem szüleim családi házában az egyik router-t.
A feladat amit tudni kéne a leendő kiválasztottnak:
A felső szintről az alsóra Wi-Fi jelet juttatok le, méghozzá aképpen, hogy fent van egy LinksysE2000 /OpenWRT/, alul pedig egy Tenda R1800W /AdvancedTomato/. Mindkét router AP+WDS módban működik.
A legfontosabb szempont a dd-wrt vagy tomato frimware kompatiblitás, persze normális erősségű 2,4 GHz-es jel is kell. Árban olyan max 15 e-ig gondoltam. Egy szánalmas Invitel 15/1 Mb/s-t kellene kiszolgálni.
(Jelenleg alul 10-11 Mb/s az elérhető, IEEE 802.11g üzemel, van egy ac-s és egy b/g-s laptop meg egy b/g/n -s printer rajta)./ha vmi oknál fogva iszonyat zuhanásba kezdene az ára lehet vennék még egy Tenda R1800W-t mellé. oda jó az/
Előre is köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Röviden,
számomra eddig tetszetős az AC87U. A led kikapcsolás egy külön hasznos funkció, mert este bevilágítja a szobát. Igaz kicsit zavaró, hogy nem látszik, hogy dolgozik, de segáz, megszokható.
Maga a router közel azonos tempóval teker. Masszív LAN tesztet még nem volt időm elvégezni.
A wifis erő elég brutál, 2.4-en és 5GHz-n is. 5GHz-n csak pár eszközöm van (Samsung-ok), azok úgy néz ki dolgoznak rajta. 80MHz-n alsó csatornán, azt hiszem 52 vagy 56-on, felsőbb csatornákra már nem csatlakoznak fel.
Eléggé melegszik, de szerintem nem sokkal melegebb mint az 56U volt.
Bocsi, hogy strapáltalak benneteket a kérdéseimmel, köszönet a korábbi válaszokért!
-
-Perko-
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53638 üzenetére
VDSLről még nem hallottam, de akkor lesz még egy köröm Telekommal. Ehhez elég csak a vdsl eszköz és ugyanazon a kábelen jön mint az adsl vagy boríthatja az infrastruktúra kiépítetlensége ?
-
-
-Perko-
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53610 üzenetére
Most néztem, hogy a 321B-s adsl modem adatainál ezt írja: it provides speeds of up to 24 Mbps downstream and 2 Mbps upstream. Magyarul akkor ez a modem 30Mbit/s meg 50Mbit/s-es netnél nem fogja átadni a teljes sávszéllességet?
-
-Perko-
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53610 üzenetére
Köszi a választ.
Mindegyik gép egy szobában van 3m-en belül a routerhez és a modemhez. Régi társasház 50cm-es tégla fallal.
Házban van pár cég is, így ahogy írtad is Dual band wifiset szeretnék mivel nagyon telítve van itt a 2,4-es sáv.Ezt néztem ki korábban: RT-AC1200G-plus
Jelenleg 20 Mbit/s-es csomag van amit majd január végén cserélnék 30 vagy 50 Mbit/s-esre.
Modemből meg meglesem amiket írtál. -
pictigjis
őstag
válasz
Gubek-Einste #53629 üzenetére
oké, köszi! látom, te is az asust (n18u) használod, megfogadom a tanácsot!
-
-
pictigjis
őstag
válasz
Gubek-Einste #53625 üzenetére
láma vagyok, eddig sose volt akkora sávszélességem, hogy a szolgáltatói eszköz ne legyen elég. és hogy telepítek bármit? összedugom, kikapcsolom a szolgáltatói eszközben a wifit, konfigurálom újat - és menni fog? olvastam valami ap módot is, de nem tudom, hogyan is kell ilyet (google persze segít, de nem vagyok szakértő)
-
-
-
-
vizimento
senior tag
válasz
Gubek-Einste #53616 üzenetére
És milyen egyéb lehetőségeim lennének még, a jelenlegi router megtartásával?
Egy alacsony energiaigényű gép, ami 0/24-be menne, abba lenne USB-n a 4G modem, és abból UTP kábelen menne az Asus routerbe, ami tovább osztaná?
Esetleg egy Raspberry Pi jellegű minigép is megtenné?
Vagy egy Win10 rendszerű "TV okosító"?
Esetleg van valami olcsó router amit be lehetne ilyen feladatra fogni?Alacsony bekerülési és fenntartási költségekkel - egyszerű és megbízható működést remélve melyik lenne a legoptimálisabb megoldás?
-
gaga1981
csendes tag
Sziasztok!Abban kérem szépen segítségeteket,hogy abban az esetben ha most a routeren valaki pl.neten tv-t nez es skypeol,azaz teljesen lefoglalja a routert,akkor új router esetében mit érdemes növelni:ramot vagy a processzor teljesitményét(több magos és /vagy magasabb órajel),ahhoz,hogy más is gondtalanul tudja használni netet/hálózatot.(jelenleg Tp link wdr4300-as routerem van)A kérdés az hogy megoldja-e a problémát az ha pl. ugyanolyan memóriával rendelkező Asus rt-ac58u-ra cserelnék,vagy esetleg szükséges az Asus rt-ac68u(nagyobb memória+nagyobb,több magos processzor) Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
pictigjis
őstag
válasz
Gubek-Einste #53620 üzenetére
családi ház, normál falakkal. a nappalin (itt a huawei) kívül jó lenne, ha a szobákban is lenne normál sebességű net (nyilván nem 120 mbit). elvárás csak a könnyű beállítás, van két laptop, két iphone, meg az apró. értékhatárban nem gondolkodtam, persze minél olcsóbb, annál jobb. ezt nézegettem én, esetleg ez is? TP-LINK Archer C25 AC900
-
djdawed
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #53620 üzenetére
Nálam igazából 1 fal lenne a két eszköz között és kb. 5 méter, csak kábellel nem lehet megoldani, mert kábel csatornák tele vannak, falat fúrásra pedig nincs lehetőség.
-
válasz
pictigjis #53619 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott eszközök 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7 -
pictigjis
őstag
-
-
djdawed
csendes tag
Sziasztok! Tanácsotokat szeretném kérni, adott egy Telekom-os Huawei HGW jelenleg 30/20-as nettel, későbbiekben 120-as lesz. Az lenne a kérdésem, hogy milyen routert vegyek ami képes wifi-n csatlakozni a HGW-re és onnan Gbite-s porton osztani tovább, amin egy NAS, 4K tv, xbox és egy laptop lenne. Fontos lenne, hogy az internet sebessége teljes mértékben átjöjjön a WIFI-n és a HGW-n lévő TV-vel (kábelen kapcsolódik) lehessen emellett filmeket nézni a NAS-ról. Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
vizimento
senior tag
Router választásban kérnék tanácsot.
Azért kérek, mert az ajánlottak közül van egy (Asus RT-AC56U), mégis kiderült, hogy ismert, és nem megoldható hibája van (4G modem lassú letöltés).
Szóval most egy ismert hibáktól menteset keresnék a következő feladatokra:- 2,4 és 5Ghz is legyen
- 2db USB, egyikben egy 4G modem, másikban egy 2,5" 1T HDD USB3.0 tokban (tehát a gyorsabb működés + nagyobb táp érdekében jobb lenne ha a routeren is 3-as lenne)
- az USB-n keresztül a 4G modem teljes netsebességét szét tudja osztani
- Wifi jelerősség legyen elég egy 70m2-es téglaház mindkét emeletének lefedéséhez (ASUS elég volt)Az AC56U meg megy valamelyik apróhirdetési oldalra
-
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #53609 üzenetére
Akkor eldolt,58u lesz!
Koszi! Mar csak azt kene tudni erdemes e varni pentekig? -
-
válasz
Baaraanz #53605 üzenetére
Általában a TP-Link-et szoktuk ajánlani ilyen esetben és ezt.
-
válasz
-Perko- #53601 üzenetére
A fekete D-Link 360R T1E vagy 321B (fekvő) az ajánlott ADSL modemek, használtan is lehet őket kapni elég olcsón így aztán nyugodtan vehetsz te magad is egyet.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ajánlott eszközök 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus N56U/AC55U/AC58U, TP-Link Archer C5/C7 -
válasz
Gsx-rr #53600 üzenetére
Az AC56U-t nem lehet kapni, teljesen kifutott típus, az utódja az AC58U.
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.
A külső antennás eszközök ideálisabbak tudnak lenne de ez a "külső antenna jobb" főleg abból ered, hogy a külső antennás eszközökön nagyobb/jobb antenna szokott lenne mint amilyen a belsősökbe be van építve. -
Klara_
őstag
válasz
Dare2Live #53607 üzenetére
Igen, 5GHz resze volt a problemas, instabil volt nalunk. Van akinel jol mukodik, nezd meg a forumat.
Asus kezelofelulete sokkal szimpatikusabb es a 3 eves garanciaja is. Amig nem ad ennyit a Netgear is nem nagyon van ertelme probalgatni szerintem, nem olcso cuccok ezek.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Klara_ #53602 üzenetére
Én 87Ura nem müködő MU-MIMOt, meg problémás 5ghzet olvastam...
88ban 5GHz jó, MU-MIMO még mindig nem hozza amit kéne.
hamár drága routerek szóba vannak, most nekem ez tűnik számomra legjobbnak.
Erről vkinek tapasztalata? Ezen teszt szerint működik a MU-MIMO, baromi erős a 2.4ghz és van még rajta esata is, 90MB/seces readot tud ami már elég... és még olcsobb is mint fentiek.
Csak nekem a netgear baromira ismeretlen és nem akarok egy TP-Linkes szívást mégegyszer. -
Baaraanz
tag
Sziasztok,
3G/4G megosztására keresnék hordozható WiFi routert.
Cél minél kisebb súly, saját akksi, 2 tablet kiszolgálása.
UPC-s mobile stick-et vagy ami még pompásabb lenne, ha magát a SIM kártyát tudná fogadni. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Klara_ #53602 üzenetére
Ha tudtak volna biztosat mondani, de semmi fixet nem tudtak mondani, csak azt, hogy "elméletileg lesz",
Rákérdeztem, hogy biztos-e? Hát, elvileg az. A bizonytalanra nem építek.
Nálam nem megy róla túl sok eszköz. Remélem nem lesz gond, majd kiderül. 2.4-en voltak anomáliáim, meglátjuk, hogy azok megoldódnak-e. Azért kell, mert vannak eszközök, amik csak 2.4-en mennek. Tesóm lényegében nem tudott wifin dolgozni, mert bármit csináltam, sehogy nem volt jó.
Remélem ezzel ez megszűnik, meglátjuk.
Az utolsó darabot hoztam el a 87U-ból az itteni boltból.
Nálam szellős helyen van, talán nem forr fel.
-
-Perko-
csendes tag
Sziasztok.
Segítségeteket kérném. Még nyár elején mikor volt az a nagy vihar, villám sikeresen haza vágta a modemet és a routert. Más szerencsére nem látta kárát.
Azóta egy ASUS DSL-N14U Wireless ADSL modem router van használatban amit szeretnék lecserélni mert finoman szólva wifi nem az igazi.
Szerintetek melyik routert lenne érdemes vennem 15-25ezres árkategóriában?
4gép lenne rajta (1 kábellel másik 3 wireless)+ telefonok(4db) valamint gondolom tv, konzol stb.
Köszi szépen előre is.Viszont kellene hozzá vennem egy modemet is. Vegyem a szolgáltatótól(Telekom) vagy inkább azt is boltból?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Béta iOS-t használók topikja
- Gitáros topic
- Öngyilkossághoz adott útmutatókat a ChatGPT, perelik az OpenAI-t és Altmant
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hálózati / IP kamera
- Még el se terjedt, de már másolnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG 50NANO803PA 126 cm / 50 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest