Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Egyik ismerősömnek van egy ilyen routere: https://www.aqua.hu/tp-link-tl-wr940nv3-wi-fi-router-fekete-407884.html. Hasonló árban lehet kapni nagyobb hatótávú routert? Gyakorlatilag csak a 10Mbites fantasztikus internet előfizetésüket szeretnék használni kint a kertben is, viszont odáig ennek a jele elég szakadozva ér el, és csak 0.5+/-0.3Mbit van, ami nem túl combos. Azt javasolták nekik, hogy 3 antennás routert vegyenek a régi 2 antennás helyett, mert az biztosan kiér a kertbe is.

-
battag
aktív tag
válasz
battag
üzenetére
Sziasztok!
Ma tulajdonosa lettem egy ASUS RT N12 D1-nek. Sajnos nem boldog tulajdonosa... Mint korábban írtam repeaterként szeretném használni. Egyelőre a gyári FW-rel próbálkozom, be is állítottam mindent, ahogy kell. A szomszéd routerének jelét fogva az ottani névleges 30/5 MB-es netből speedtest szerint akár 26/5,5 is átjön (az összes eddig próbált router közül magasan ez a legjobb arány), mindez 8-10-es pinggel. A TVGO-n pedig simán wifin lógva nézem az adásokat. Ez mind és szép lenne, de
- LAN-on nem tudok csatlakozni, win 10 szerint nincs net,
- ez egyik percben villámgyorsan bejönnek az oldalak, a másikban nincs net, közben a router oldalát folyamatosan elérem (a link rate 26 Mbps), sőt, közben a TVGO-n megy a stream
- miközben a laptopon megy a net, a mobilon nem, majd pár perccel később fordítvaMegőrülök!
Épp emiatt vettem ezt a router, mert egy stabil eszközt akartam! Nem értem, hol lehet a hiba! Holnap még tesztelgetem, utána viszem vissza! -
inf3rno
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mire hármat számolok.
Egyelőre gigabites lan lesz, de arra gondoltam, hogy 1-2 év múlva csinálnék belőle 10g-s lan-t, ha van rá lehetőség, aztán érdekelne, hogy milyen áron van az ilyesmi. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ismét köszönöm. Berendeltem.
-
A Tenda nagyon rossz eszközöket gyárt, van 1-2 eszköze amely még vállalható de szigorúan csak CFW-vel.
Ide elég lesz egy Asus N12 D1 (van benne dedikált AP mód) vagy TP-Link 841ND (AP módba állítás).#51686 wolf88
Az összes AC750-es eszköz nem ajánlott a gyenge 5 GHz-s wifi képesség miatt, valamint az ilyen eszközök között gyakori a 100-as portok is és hardveresen sem olyanok mint a "nagyobb" testvéreik, valamint CFW ellátottságuk sem gyakori.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?#51687 MaCS_70
Asus N12 D1 + Tomato jó lehet erre a feladatra.
Miért akarod növelni a wifi teljesítményt?#51692 inf3rno
Megfizethető áron, otthoni kategóriában nincsen ilyen.
Mire kellene neked egy ilyen eszköz?#51695 hárásó
Nem jót rendeltél, ezt kellett volna. -
törölt tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Vazz. [ezt ] rendeltem, ez most akkor a fasza vagy a szívás? Mert ha benéztem már küldhetem is vissza, pedig még itt sincs. )
-
LouiS22
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi az infókat, tippeket, C7 megvéve, beüzemelve, általános elégedettségre. Az egyetlen kicsit béna része, hogy firmware frissítésnél elfelejtette a beállításokat, még jó, hogy nem mélyedtem nagyon bele. Az OpenWRT egyelőre nem megy fel, meglátom, hogyan teljesít a mindennapokban a gyári. Ami nagyon tetszik, az a mobilapp és az eszközök szabad átnevezhetősége (ezzel mindig szoptam a Ciscónál, igaz, nagyjából meg is tanultam a MAC számokat).Az 5 ghz wifi két fallal odébb is csak 1 pálcikát ment le.
-
inf3rno
nagyúr
Léteznek már router-ek 10Gbps LAN-al?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
fura, az N12 D1 keresére nekem ezt hozta vissza az árgép

sajnos az USB-N14 nem vált be, amint elindítok egy akármilyen játékot, eldobja a Wifi kapcsolatot, akármelyik USB portba dugva, az alap driverrel és az ASUStól letöltöttel is Win 10 alatt.
-
fogtunder
nagyúr
az ASUS RT-N12+ az gyakorlatilag az N12 D1? mindenhol csak így látom már listázva.
-
inf3rno
nagyúr
No közben én találtam kábelt, itt [link] lehet kapni méterbe is, ami raktáron van.

-
Mi alenne az a bk. legolcsóbb router, aminek a wifi-teljesítményét CFW-rel feljebb lehet tornászni? AP-nak kéne...
Köszönettel: MaCS
-
wolf88
aktív tag
Sziasztok!
Erről a routerről mi a véleményetek?
[link]Köszi
Az lemaradt, hogy wifin csak a telefonok, tabletek működnének, tv, meg a xbox kábellel.
Esetleg tudnátok ajánlani másik, hasonló képességű, esetleg jobb routert? -
fogtunder
nagyúr
az 5Ghz-nek két értelme van, egyrészt a gyorsabb routerek dual-band módban tudják a nagyobb wifi sávszélt megvalósítani, illetve ha sok a környező 2,4GHz-es hálózat (társasházak).
nem tudom, mi újság mostanában a Tenda termékeivel, de régen nem a stabilitásukról voltak híresek, ami a TP-Linkeknél olcsóbb, ott valamin eleve spórolnak.
ha stabilitást akarsz, viszel egy kábelt a hátsó szobába, vagy elé, és oda beraksz mondjuk egy ASUS RT-N12 D1-et AP módban. ha a kábel egyáltalán nem opció, akkor ugyanez az eszköz repeater módban valahova félútra, ahol még be tudja fogni az eredeti WiFi hálót rendesen.
-
mutyi
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Mi a baj a Tendaval,mint gyártóval?
Nem olvastam visszafelé, így nem tudom,hogy milyen érvek-ellenérvek vannak a cuccaikkal, ezért kérdezem.Két házba is kellene router,de ahova most nekem kellene, ott nem nagy távolságra kell, jelenleg a Telekom saját D-link hgw-je van beépített antennákkal.
Kb. 20 métert kellene áthidalni, de 3 helyiséget és mivel vastagok a falak, így a harmadik helyiségbe már nem jut el a jel. A telefon sem szeret ott nagyon működni.
Viszont ott a kávéfőző és vettem hozzá wifis konnektort,de mivel nincs wifi így semmit sem ér.
))A netem 20/1, tehát nem túl nagy sávszélesség.
Van 1 asztali gép utp-vel és egy notebook, továbbá 2 telefon rácsatlakoztatva.
Összességében el lehet mondani, hogy abszolute egy minimál felhasználás, viszont szeretem a stabilitást.Volt régebben egy Tp-link 1043,de nem voltam vele maradéktalanul elégedett....
Nem tudom mennyit költenék rá, ésszerű határokon belül, 1-2 alternatívát szívesen vennék.
Igazából az 5 ghz-es tartomány sem feltétlenül kell, én megmondom nem is használtam még, nem sok értelmét látom, főleg ha több szobát kell áthidalni. -
A Tenda nagyon nem ajánlott gyártó.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
mutyi
senior tag
Van valakinek tapasztalata a Tenda AC15 routerrel?
Szeretnék egy erős és jó szolgáltatásokkal rendelkező routert, MikroTik-en gondolkodtam, de az elég borsos, bár ez is 30 ezer.
Mindenképpen külső antennás lenne jó, hogy jobban lehessen irányítani,még akkor is,ha ezek körsugárzók. -
LouiS22
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hopsz, ez kimaradt, jogos. Újépítésű társasház (a falak vegyesen beton és tégla - lakáson belül két válaszfal van. A szomszédság a társasházi létből fakadóan nagy és jópár hálózat van, jelenleg sem "automatában" használtam a wifis részt.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MaCS_70
üzenetére
Hát sajna nincs a közelben Praktiker, a webshopjukon meg nem látom. A cat5e egyébként sem jó, cat6a-t szeretnék, ha már a csatik is azok lesznek, meg később ha routert is veszek, az is 10g-t fog tudni. Itt [link] találtam méterbe, de egyelőre rákérdeztem, hogy tényleg lehet e ilyen kiszerelésben kapni, mert sehol máshol. Esetleg elugrok majd villamossági boltba, hátha ott van, de ha nem muszáj, akkor inkább kihagynám azt a kört, és megrendelnék mindent a netről.
-
LouiS22
veterán
Kedves fórumtársak!
Segítséget és tanácsot kérnék, röviden vázolom a helyzetet.
Adott egy UPC-s Cisco modem-router 240es nettel. A gyanúm szerint élettartama vége felé járhat, mostanában igencsak rakoncátlankodik a wifije, ezért arra jutottam, hogy ha már mennie kell (és jön helyette valami rosszabb, UPC-s ipari hulladék), akkor legyen inkább egy saját router, és inkább bajlódok azzal, de legalább úgy és akkor állítom és szabon testre, ahogy nekem tetszik.
Ami eszközök biztosan lógnának rajta:
1 pc kábelezve
1 NAS kábelezve
1 Pi kábelezve
1 XBOX szintén kábelezve
1 médialejátszó kábelezve
(switch közbeiktatva, hiszen elfogyott az ethernet csati)
wifin 2 mobil, 1 laptop 1 tablet és 2 IP kamera és 1 klímaTermészetesen a fenti eszközök nagyrészt nincsenek egyszerre használatban)
Az ideális jelölt dual band (egyrészt a jövő miatt, másrészt a mobilok egészen biztosan képesek az 5 gigás tartományban is operálni), külső antenna nem probléma, és ami nagyon fontos: legyen hozzá megfelelő custom firmware támogatottság is (ha a gyári egy idő után elfelejtődne frissülni. Jobban bízom a közösségi supportban mostanság). Árazásban a tetőt 30k-nál húznám meg, nyilván ha olcsóbb, akkor csak örül az ember.
Előre is köszönök minden épkézláb ötletet (természetesen vannak jelöltek nálam is, illetve átolvastam a topicot, csak kiváncsi vagyok, hogy a fenti, nem kevés eszköznél mind mondanak a szakik).
-
inf3rno
nagyúr
Kicsit off leszek, de sajna nem túl forgalmas a kábeles topic. Tudtok segíteni, hogy hol lehet méterbe fali hálózati kábelt kapni? Minden webshop, amit eddig néztem 100-300-1000m-t árult belőle, nekem meg még egy méter se kellene.
-
felhasználóx
tag
válasz
üzenetére
én is egy N12-t használok repeater módban a szolgáltatói router után "kötve" Gubek-Einste javaslatára. vezeték nélkül is nagyon gyorsan, és egyszerűen lehetett beüzemelni, egy teló/tablet segítségével. Eddig rendben teszi a dolgát 2 falon és egy vasbeton fedémen keresztül. Sajnos nincsenek teheneim úgyhogy arról nincsen tapasztalatom

-
Kovbob
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Értem köszönöm, akkor legfeljebb kipróbálom a D-Linket is.
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Igen, értem. Köszönöm. Már megrendeltem. Erre asszonyka már az udvarra is szeretne

Akkor, kábelen félútra rakom, majd veszek még egyet, és az megy repeaterbe. Akkor meg már a nagy réti tehenek is lóghatnak a wifinken.
-
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
ok Köszönöm.
Én azt hittem, simán kikerülhet a a zte, de ezek szerint nem.
A második eset problémásabb. Igaz összetudnám őket kábelen kötni, de akkor oldalra kerülne az asus és két üvegfalon át érhetne a jel a kívánt helyiségbe. Az meg ölég problemás. Ez a a szegény ZTE, ha a üveghez teszem az üveg túloldalán, már alig van valami. Aztán meg ott van még a másik üveg felület.
-
válasz
üzenetére
Szóval kitenném a zte-t, az asust meg a helyére. Várhatom ettől, hogy a leghátsó helyiségben jóval erősebb jel legyen?
Talán, garancia nincsen rá. Helyszíni teszt során fog csak kiderülni, hogy mi is a helyzet.
Ha megfelelő akkor tedd a ZTE-t PPPoE Passthrough módba és használd az Asus-t teljes értékű router-ként.Ha ez nem jön be, akkor meg félúton berakhatom az asust erősítőnek?
Igen, a legjobb az lenne ha kábeles kapcsolattal kötnéd be és az Asus AP módban lenne. -
törölt tag
Hello!
Picit olvasva itt kinéztem asus rt-n12, de kérdezek, mert az a tuti. Van egy szolgáltatói ZTE 931 VII V2.0, kb. egyéves, nincs nagy gond vele, de a hatótávja mára kevés lett. Nőtt a ház 6 méterrel.
Szóval vidék, 10/0,5m sebesség a környezetben még öt db. wifi. A router helye természetesen a ház első helyiségében, erős wifi jel meg a tök utolsóban kell. Ez max. 20 méter, a wifi útja viszonylag tiszta. Elsőre konnektoros repeater néztem, de annyiban van az rtn12 is. Szóval kitenném a zte-t, az asust meg a helyére. Várhatom ettől, hogy a leghátsó helyiségben jóval erősebb jel legyen? Ha ez nem jön be, akkor meg félúton berakhatom az asust erősítőnek? -
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Eddig még nem jelezte senki, hogy lett volna ilyen gondja.
#51664 battag
A Tomato topikban kérjed.#51665 Kálmi2
Alap router-nek megteszi, sokat nem érdemes várni tőle.
A D-Link N300-as így jobb a wifi képessége de a TP-Link-et stabilabbnak tartják. -
Kovbob
senior tag
Sziasztok!
A mai napon kaptunk egy ajándék routert az Inviteltől, egy D-Link GO-RT-N300 személyében. A kérdésem az lenne, hogy ez milyen routernek számít, jó, rossz? Jelenleg egy TP-Link TL-WR740N-em van melyik a jobb a kettő közül? -
battag
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Meg tudnátok küldeni a konkrét linket, ami a már bevált CFW-re mutat, ehhez a típushoz? Köszönöm!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Csak azért kérdeztem, mert felmerült, hogy a Compal-eszköz nem komál bizonyos típusú routereket. -
-
battag
aktív tag
válasz
fogtunder
üzenetére
Hello!
A repeater bridge (ami neü ua, mint a repeater) módnál csatlakozik egy másik wifire, és ezt, mint wireless wan kezeli. Így létrehozhatsz saját SSID-val, új jelszóval hálózatot, az egyetlen megkötés, hogy a forrás wifi csatornáját megtartja (és a max sávszél persze feleződik). -
fogtunder
nagyúr
válasz
battag
üzenetére
milyen repeater mód van még?
csatlakozik a router SSID-jára és tovább osztja, az elérhető sávszélesség feleződik. stabilnak stabil, de ha olyan helyre rakod, ahol már eleve gyenge volt a jel, ezen hiába lesz fullos, csak azt a netet tudja tovább osztani, ami átcsordogál rá.
-
-
battag
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi!
Ez akkor csak a "sima" repeater mód. Jól értem, hogy az ismételt wifi SSID-ját és egyéb beállítását viszi tovább?
Ezt az üzemmódot megbízhatóan tudja? -
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
AZ ASUS N18U csatlakoztatható a Compal-féle CH7465CE router+modemhez egyszerűen úgy, ha az utóbbit bridge módba állítom, ugye?
-
battag
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Szia!
Köszi a javaslatot!
Milyen CFW van hozzá? Van személyes tapasztalatod? Tényleg legendásan megbízható, még CFW-vel is? -
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
az N12 D1 tudja gyári fw-vel a repeater módot, Apáméknál úgy állítottam be egyet.
-
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ez igaz, ezért is írtam csak a wifiről
-
-
PrometheusX
aktív tag
Sziasztok!
Na, szombaton meglett az N18U. Teljesen meg vagyok vele elégedve, mind hardveresen, mint szoftveresen. Első indítás után le is töltötte magától az összes firmware frissítést (fél óráig csak frissített), majd szépen végigvezetett a beállításokon. A menürendszere és a firmware tudása nagyon jó, észrevettem viszont hogy eléggé melegedik (nem süt, de érzem a tenyeremmel hogy bizony 30 fok körül van a hőmérséklet).
USB winchester Samba megosztása hálózaton pöpecül működik, nincs vele semmi gond (igaz, Ubuntu alatt nem olyan egyszerű, de Windows alatt nagyon könnyen elérhetőek a fájlok).
Na mindegy, hatótávot még nem néztem meg, de holnap az is rendesen tesztelésre kerül.
Köszönöm szépen a segítséget, nagyon sokat segítettetek a kiválasztásában! 
-
battag
aktív tag
Sziasztok!
Keresek egy
- stabil
- megbízható
- repeater bdridge képes
routert!
Eddig több próbálkozásom volt, pl. használtam
- Linksys E2500+DD-WRT-t de csak wireless kliensként működött stabilan,
- D-Link GO-RT-N300, de a gyári firmware nem volt képes repeater/repeater bridge módra, CFW-t nem találtam (két nap után visszavittem),
- jelenlegi hűtlen társam egy Netis WF2411-es, ami mindent tud, ami nekem kell (repeater bridge mód, erős antenna) de míg az elején kb. egy hétig ment gond nélkül, mostanság már csak max. 1-2 napot működik, aztán vagy wifi nincs, vagy csak a feltöltés működik, vagy teljesen meghal az egész. Érdekes, hogy egy újraindítás mindent megold és 30 mp múlva minden úgy működik, mint a nagy könyvben, egészen max. 24-48 óráig.
Ne ezt untam most meg és szeretnék venni egy olyan eszközt kb. br. 10-12 eFt-ig, amit megvétele után csak behelyezek a sarokba és el is felejthetem, hogy hová raktam, hónapokra, évekre. Ha ehhez CFW kell, legyen, de mindenképp írjatok tapasztalatot, mely szerint stabil és megbízható az eszköz akár gyári, akár custom FW-rel!
Miért és mire kell a repeater? Szomszédommal vagyok netkommunában, a LAN-os netmogosztás sajnos nem játszik (tényleg nem, én örülnék a legjobban, ha mégis). A net 30/5 MB-es, és elég sűrűn szoktunk TVGO-n, Médiaklikken tévéműsort nézni, fontos, hogy az stabil legyen a kapcsolat még repeatelt wifin is (min 12 MB/s stabilan). -
Laci.M
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Villamosmérnök vagyok, tudom jól hogy nem lehet biztosat mondani, mindenhol mások a körülmények, de általánosan próbáltam érdeklődni, hogy közmegelégedés szerint melyik az ajánlott wifi-s szempontból. Tanultuk is az antennákat, bár sok nem maradt meg belőle...

Anno amikor lecseréltem az 1043ND-t akkor nem gondoltam volna, hogy egy nagyobb kategóriás, újabb, modernebb routeren gyengébb lesz a jel, pedig gondolom ezt más is megszívta...
Azt sem gondoltam volna, hogy N18U-t ajánlod az AC1200-al szemben. (ránézésre 4 vs 3 antenna)
5Ghz azért nem létszükséglet, mert az ugyebár a falakat nem szereti, mobilra, tabletnak meg elég amit tud a 2.4Ghz sebessége. Persze sebességből sosem elég, illetve nem 2 napra veszem, úgyhogy nem baj ha van benne.
-
válasz
Laci.M
üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Dual band eszközön nem nagyon lehet antennát cserélni mert nem nagyon lehet kapni ilyen antennákat.
Ha elég csak a 2,4 GHz-s wifi akkor Asus N18U jó választás lehet.
-
Laci.M
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok megelégedve a Tp-link WDR3600 wifijével.
Csak wifit tekintve Archer C5/C7, Asus AC56U, vagy Asus RT-AC1200G lenne a legjobb választás? Persze ha mást ajánlotok az is jó. Esetleg a cserélhető antennák lecserélésében is benne vok, mert stabil a router, meg vagyok elégedve, csak ez a fránya wifi...Jelenleg 30megás a net, szilikát illetve téglafalas a 81nm alapterületű emeletes családi ház. Illetve az udvaron is jó lenne ha lenne jel.
(Régebben 1043ND-m volt, az sokkal erősebb volt mint a WDR3600)
Gondolom ebben a kategóriában már alap minden extra igény (torrent, DLNA, külső winyó ....)
-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Azért olcsóbb mert csak 100-as portjai vannak és nem dual band.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm!
Ahogy nézem, ez jóval olcsóbb, mint az Archer C5, akkor viszont mégis jobb lehet a repeater-kompatibilitás miatt?
-
válasz
freaghill
üzenetére
Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek szüksége lenne valami jelerősítőre. Nappaliban van a router de a fia szobájában már gyenge a WiFi jel, és azt szeretnék erősíteni. Nem egy valami nagy sávszélességű a net, kb. 1M garantált.
Ha jól emlékszem TP-LINK router van.Mit ajánlotok?

Válaszokat előre is köszi!
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi

-
AMD_ok
őstag
En innen vettem 1 hete, mostmar tenyleg kifutott termek lett....

Itt viszont elvileg van, pontosabban rendelheto
-
.OM.
aktív tag
Most néztem neten, és úgy tűnik, hogy senki nem árulja az
ASUS RT-AC56U
készüléket.Ti látjátok valamelyik webshop-ban??
-
Igen van. Van amelyikben webes felületen is elérhető, csak egy böngésző kell hozzá, van amelyikben pedig az ASUS Firmware Restoration Tool programmal. Ezeken kívül csak egy fix IP beállítás kell erre az időre a routeren.
-
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ma is tanultam valamit
Azt hittem, hogy mindent ki lehet nyiffantani
. De akkor már ezért is érdemes ASUS-t venni, Mindegyikben van egyébként ilyen recovery mód? Hogyan lehet előhozni? -
NoRb1k4
csendes tag
Sziasztok!
Bocsánat ha rossz helyre írok de nem találtam olyan topicot amihez konkrétan kapcsolódna a kérdésem, és ez elég forgalmas

Szóval egy pár napja egy RT-N18U boldog tulaja vagyok, előtte egy N16 volt.
Felraktam rá a shibby féle tomatot majd az entware-ngt. Minden működik amit szeretnék, csak egy idegesítő gondom akadt. Ha megnyitom a rutorrentet Firefoxban akkor a lighttpd leáll :S de ezt csak is kizárólag Firefoxxal csinálja, Chrome, Edge tökéletesen működik, viszont én jobban preferálom az előbbit.
Lighttpd error logjába nem ír be semmit.Valaki találkozott már ilyennel? Minden ötletet szívesen veszek.
Üdv: Norbi
-
Cry0
őstag
ASUS RT N15U vélemény ?
-
válasz
Real Ghoost
üzenetére
Nem tudod kinyiffantani, mert az ASUS-ban van recovery mód, amivel bármikor újra flashelhető. Letöltés és kicsomagolás után ezt az fw-t kellene rátenned...
tomato-K26-1.28.RT-N5x-MIPSR2-132-Max.zip
Segítséget ITT találsz, ha további kérdésed van ezzel kapcsolatban, akkor ITT tedd fel.
-
válasz
Real Ghoost
üzenetére
Lehet, hogy segítene, és igen, ha rosszul csinálsz valamit, akkor téglásíthatod a routert. Igaz, hogy nem ASUS-t hanem TP-Linket, de már sikerült haazavágnom...

-
Real Ghoost
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ehhez annyira nem értek, szerinted segíthetne? Ki lehet vele nyiffantani a készüléket ha valamit rosszul csinálok?
-
válasz
Real Ghoost
üzenetére
Szia!
Esetleg nem próbálod meg előtte custom firmware-el?
-
Real Ghoost
aktív tag
válasz
Real Ghoost
üzenetére
Sziasztok, a kérdés sajnos még mindig aktuális, itt a fórumon ajánlottak egy ASUS RT-N12 Routert, de nem vagyunk vele megelégedve, teljesen véletlenszerűen a lakás egyes pontjain, ahol korábban full erősségű jelet jeleztek a készülékek, nem jön az internet, valószínűleg a hatótávolsága kicsi ennek a routernek. Maga az ASUS menü rendszere meg mindene tetszik, nagyon könnyű volt beállítani, ha ebből a típusból vennék egy nagyobbat, mondjuk egy RT-N18U-t azzal vajon megoldódna ez a probléma?
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
fogtunder
üzenetére
Csak internet elérés a cél, bár a leírásodból én annyit értek, hogy van egy router az emeleten és a földszinten is, amibe megy egy kábel.

Igazából van légtér a két szint között, csak majd azt kell kipróbálni, hogy a UPC-féle eszköz honnan szór jobban, az emeletről lefele vagy lentről felfele.
Sajnos nálam a kábel nem oldható meg, van valami olyan eszköz (repeater?), ami vezeték nélküli Access Point és továbbítja a wifi jelét, vagy kicsit felerősíti? Értem, hogy az felezi a sebességet, de nem baj.
-
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Router cseren gondolkozom... de megmondom oszinten, h nem ertek hozza tul sokat

Mukodjon gyorsan es tabilan.Jelenleg egy RT-N66U tulaja vagyok a legnagyobb megelegedessel (...foleg az elozo TP link es Netgear utan)
A baj annyi, h az elmult evben a szomszedok benepesitettek a halozatot es mivel a gepem tudja az ac szabvanyt igy nincs mas hatra, mint elore...2 lehetseges kiszemeltem lenne, de termeszetesen barmilyen hasznos tippet/tanacsot elfogadok

Szoval: Asus AC87 ill Synology RT1900ac
Velemenyek, tapasztalatok...?
Elore is koszonom!
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi

-
minas
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
OK, azért bízom benne, ha a mostani egy antennás régi DI-524 routerrel még elfogadható a wi-fi mindenhol a házban, ahol kell, akkor a 1043ND a maga 3 antennájával (és valszeg jobb antennáival) azért még jobb jelerősséget produkál. Ugyanis csak ezért vennék egyet a szolgáltatói router mellé (mögé), mert amúgy nem kellene plusz szolgáltatások miatt.
-
-
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, ez még árban is egész elfogadható. AC-sek között nincs ilyen?
-
-
Sziasztok!
Tudnátok olyan routert ajánlani, aminek belső antennái vannak és falra szerelhető?
AC56U-t néztem, de szerintem az nem szerelhető falra. Hasonló tudású érdekelne, és nem baj, ha nem túl drága (20-30k)
Köszönöm

-
válasz
BomiBoogie
üzenetére
és #51601 minas
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
#51602 Cry0
Ehhez a nethez gigabites portokkal szerelt típus kell már amivel ki is lehet használni a teljes előfizetett sebességet ami pedig nincsen 10k alatt, használtan talán igen.Ajánlott eszközök 20k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
Dual band wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 (erősen kifutó modellek) -
fogtunder
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
gondolom vasbeton födém van a két szint között, azt sajnos semmi nem bírja túlzottan. nálunk a házban úgy lett megcsinálva, hogy van egy router az emeleten, ez végzi a NAT-olást és routolást, és megy le egy kábel a földszintre, ahová le van rakva egy ASUS N12 D1 AP módban, ez csak annyit csinál, hogy a földszintet teríti wifi-vel.
ha csak az internet elérés a cél, akkor szerintem valami olcsóbb N300-as cucc is elég AP célra, ha nincs rajta aktív DHCP szerver és külön csatornán vannak, akkor nem fognak összeveszni elvileg.
-
Cry0
őstag
sziasztok
a TP-LINK TL-WR741ND routerem már megérett a cserére milyen router vétele ajánlott ?
itthon 120mbit/s net van ez a későbbiekben valószínűleg növekedni fog és olyan routert szeretnék ami képes az 5Ghz-ra
mivel a ezkhez nem nagyon értek így rátok bízom a döntésemet
igazából használt vásárláson gondolkozom de ha az új ára sem vészes akkor az sem kizárt használtan kb 5-7e Ft körül gondolom tehát max egy 10 esig
előre is köszi
-
minas
aktív tag
Ha valaki TP-LINK TL-WR1043ND V2/V3 routert használ, megköszönném, ha jelezné, kb. mekkora a wi-fi távolsága adott körülmények mellett.
Mert a szolgáltató gigabites modem-routere még a régi egy antennás routeremét is alulmúlja.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG Chieftec 600W
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Egyelőre gigabites lan lesz, de arra gondoltam, hogy 1-2 év múlva csinálnék belőle 10g-s lan-t, ha van rá lehetőség, aztán érdekelne, hogy milyen áron van az ilyesmi.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

))
Köszönöm szépen a segítséget, nagyon sokat segítettetek a kiválasztásában!

. De akkor már ezért is érdemes ASUS-t venni, Mindegyikben van egyébként ilyen recovery mód? Hogyan lehet előhozni?

Dr.NX