Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Pitterix: Gyógytorna
- 
			  LOGOUT Milyen routert vegyek? Összefoglaló 
 (A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
 Utolsó frissítés: 2025. október
 Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
 ● Router gondok
 ● Otthoni hálózat és internet megosztás
 ● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
 márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz  citkar

üzenetére citkar

üzenetéreValóban -- ez alapján vettem meg az E3372-est, amivel aztán szépen le is ragadtam a 25 Mbps-nál.  
 (Nem HiLink verzió volt.)Ami eleve gyanús volt az az, hogy a FW legördülő menüje nem tartalmazta az E3372-est, az Auto opciót választottam. Lehet, hogy itt szúrtam el valamit. De több helyen is olvastam, hogy az N18 USB-n ennyit tud. Ezt viszont furcsállnám. Meglehetősen csalódott vagyok, mert messze nem tartom eltúlzott igénynek, hogy menjen USB-n az LTE, mondjuk legalább 150 Mbps-mal. MaCS 
- 

válasz  h146207

üzenetére h146207

üzenetéreA wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más. 
 Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Elég lehet az itt olvasott Asus N18u, vagy valami drágábbra kell beruháznom? 
 A drágább eszközöknek sem jobb a hatótávjuk, csak erősebb hardverrel rendelkeznek.Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? 
 Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
 Mennyi lenne a beszerzésre?
 Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?#53392 tomi5244 
 Ha van NAS akkor a router-re csak alap feladatok hárulnak így a dual core SoC és a 256 MB RAM annyira nem fontos.AC56U-t néztem ki, ahogy olvasom elég combos a hardvere(?). 
 Már kifutott termék, az utódja már kapható.Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva? 
 Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?#53396 yodee_ 
 A legtöbb router csak gyári firmware-rel képes a gigabites netet lekezelni (az Asus ARM alapú eszköze CFW-vel is).
 Hardveres NAT a kulcsa mindennek.
- 

yodee_ őstag válasz  Intruder2k5

üzenetére Intruder2k5

üzenetéreOpenwrt-vel használom. 160 megánál megáll a tudomány. Akik gyárival próbálkoztak 300ig jutottak. Igazából kb 6 éve megvan szóval kiszolgálta az árát... 
- 

- 

yodee_ őstag Üdv Mindenki! Szeretnék információkat kérni, hogy sikerült e már tesztelni, kitapasztalni hogy 1000 mbit-es internethez milyen routert szabad venni. A jelenlegi (Tp-Link WDR4300) sajnos képtelen ekkora tempóra. Várom a véleményeket. Köszönöm 
- 

tomi5244 őstag Üdv! Még bő két hónap mire bekötik az optikát, de időben szeretnék képben lenni. Gigabites csomagot kérünk. Három asztali gép és egy NAS. Mindegyik vezetékesen, plusz két telefon és egy tablet. A NAS már megvan, DS116 dualcore 1.8Ghz proci 1GB RAM, sokan nagyon jó véleménnyel vannak erről a NASról, ami a letöltési sebességét illeti az erős SoC miatt (van akinél a 240-es Diginetet elviszi, 30MB/s. Én is minél magasabb értéket szeretnék elérni. Ezért érdeklődnék, hogy egy router esetében a dualcore-os proci és legalább 256MB RAM mennyire releváns? Abból indulok ki, hogy mivel ő a forgalom irányító és lebonyolító eszköz, akkor erre is figyelni kell - mármint ha minél zökkenőmentesebb sebességet szeretnék elérni vezetékesen. Vezeték nélküli képességek is fontosak, de mivel van egy tartalék routerem is, így AP módban majd beteszem azt, ha esetleg nem lenne akkora hatótáv. AC56U-t néztem ki, ahogy olvasom elég combos a hardvere(?).  
 T
- 

citkar addikt 
- 

válasz  citkar

üzenetére citkar

üzenetéreGyárival és annak derivátjaival: HGG, Merlin... A Tomatot az N18-asom valamiért nem szereti. Még a következőkben gondolkodom: 1. Egy windowsos netbook bevetése modemként. Még nem tudtam kipróbálni, de másik topikban ajánlották, hogy simán össze tudom kapcsolni a két hálózatot NAT-olás nélkül, így simán modemként mehet. A fogyasztása nem vészes, viszonylag olcsón beszerezhető. 2. Egy Raspberry PI alkalmazása. Van egy OfModemsAndMen nevű projekt, ami ténylegesen OpenWRT-t takar PI-re is. Ehhez sajnos tök hülye vagyok, de meglepne, ha egy hozzáértő két perc alatt nem tudja beállítani. Én sajnos csak valamikor tavasszal tudok megint ezzel foglalkozni, úgyhogy most én is csak fülelek. MaCS 
- 

válasz  kukoricalee

üzenetére kukoricalee

üzenetéreA panelfal említése arra utal, hogy sűrű társasházi hálózatok vesznek körül -- ami jó ok az 5 GHz használatára. Ha mégsem kell az 5 GHz, akkor N18u, ha kell, akkor inkább az N56-os. Elég vacak választási kényszer, mert mindkettő másban erősebb. MaCS 
- 

kukoricalee csendes tag Üdvözlet mindenkinek ! Sajnos az örök hálózati mezőkre távozott a routerem , ami egy tplink 1043nd V2 volt. 
 Most keresem az utódját .feltételek : 
 - "vigyen át 2 panelfalat" és 70nm területet gond nélkül
 - tudja kezelni a 120-as netet
 - masszív gyors wifi
 - 2 USB
 - tudja a USB nyomtatót is gond nélkül kezelni
 - ne kelljen gyakran újraindítaniaz esélyesek eddig : 
 ASUS N18U , ASUS RT-N56UPersze minden ajánlást örömmel fogadok  
- 

h146207 tag Sziasztok! 
 1 emeletes, kb 80nm földszinti alapterületű téglaházba szeretnék routert, földszintre tenném, az egyik szélére, és jó lenne, ha az emeleten és a pincében is, a routertől legmesszebbi pontján is lenne jó jel.
 Elég lehet az itt olvasott Asus N18u, vagy valami drágábbra kell beruháznom?
 1 db usb elvárás, semmi más nem.
 Köszi!
- 

válasz  citkar

üzenetére citkar

üzenetéreSzemélyes tapasztalat (szívás) alapján elég kátyús ez a pálya. Asus RT-N18u és AC87u routerekkel próbáltam D-Link DWM222 és Huawei E3372 stickeket, de kb. 25 Mbps-nál megállt a sebesség, holott azonos helyen maguk a stickek bőven vitték a 80 Mbps-ot. 
 Szerintem az a gond, hogy a routereim firmware-ébe nincs belefordítva az adott stickek drivere, így azokat általános driverként kezelve ennyit hoz ki belőlük.
 A megoldás tehát az lehet, hogy eleve olyan párosítást veszel, ami definitíve összeszokott, pl. a D-Linknek van olyan routere, ami eleve jól kijön a D-Link stickjeivel -- lentebb olvashatsz is róla, pár hete volt téma.A gond az, hogy a {sticket szerető} és az {ajánlott} routerek halmazának nem biztos, hogy van metszete. MaCS 
- 

citkar addikt Üdv! Olyan routert keresek, amelyikben van SIM foglalat 4G mobilnethez, ugyanakkor USB-n külső tárhely ráköthető és szükség esetén torrent kliens is futhasson rajta. 
 Az Asus 4G-N12, amit láttam, de jó lenne 50 ezertől érdemben olcsóbb 
- 

válasz  HeliumA

üzenetére HeliumA

üzenetéreMilyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva? 
 Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?A teljes sebesség csak kábelen lesz meg. Ajánlott eszközök 20k-s határral: 
 Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
 Dual band wifivel: Asus N56U
 20k felett: Asus N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U (az N66U és az AC66U régebbi típusok gyengébb hardverrel mint a többiek), TP-Link Archer C5/C7/C8/C9
- 

HeliumA aktív tag válasz  Brogyi

üzenetére Brogyi

üzenetéreElolvastam az IPv6 szabványt, de ez főleg a címkiosztásról szólt és a biztonságról. Nekem meg az adatátviteli sebesség számít, és nem a fix végpontosra gondolok, hanem a vezeték nélkülire. Lakás 100nm 3 számítógéppel (sőt nemsokára a jön a 4. is), valamint rengeteg mobil eszközre. Akkor így most melyik lenne a jó választás úgy, hogy jó lenne az 1Gbit-et kihasználni ha már van. 
- 

- 

Multibit nagyúr válasz  Intruder2k5

üzenetére Intruder2k5

üzenetérePersze, persze, tudom, hogy máshol is dívik az AC750. 
 Nekem a gyártók - időnként alkalmazott - típusjelölése megy az agyamra. Azért lássuk be az AC53 és az AC53U között jelentősebb különbség van, mint az USB Itt még egy G-re sem futotta, mint az AC1200-nál. Itt még egy G-re sem futotta, mint az AC1200-nál.
- 

üzenetére Intruder2k5

üzenetéreGratulálok az Asusnak  
 AC53 750-es wifi-vel és gigabites porzokkal <> AC53U 1200-as wifi-vel és 100-as portokkal!
 Bocs, nem gondoltam volna, hogy mindössze egy U-ra futja nekik...
- 

üzenetére Intruder2k5

üzenetéreAkkor engem átvert a wikidevi: 
 https://wikidevi.com/wiki/ASUS_RT-AC53U
- 

- 

kakadu78 csendes tag sziasztok! asus ac58u -ról esetleg valakinek véleménye? 
 köszönöm
- 

HeliumA aktív tag Nekem a héten lesz Digi 1000-es. Ha jól olvasom a topikot akkor érdemes egy TP-link Archer-t beszerezni hozzá a jó net miatt? 
- 

válasz  LucentTwo

üzenetére LucentTwo

üzenetéreA topikjában láttunk már 900Mbps feletti speedtest-eket is, persze kábelen, ezt viszont hozza is bármikor. WiFi-n nekem mindig ez a 160Mbps mérés ugrik be mint maximum, de nem régen valaki mint ha írta volna ugyanitt, hogy neki ment már stabil 200Mbps is. De ugye azt mindig hozzá kell tenni, hogy a WiFi sebességet kis túlzással még a csillagok állása is befolyásolja, szóval garancia erre nincs, hogy nálad is 160-200Mbps lesz. 
- 

LucentTwo tag válasz  Intruder2k5

üzenetére Intruder2k5

üzenetéreEz a típus mit tud letöltés szempontjaból!? Csak, hogy mit várjak el tőle, mi aza maximum amire képes lehet? 
- 

válasz  LucentTwo

üzenetére LucentTwo

üzenetéreSzerintem igen. Ismert és bevált típus, széles third party firmware választékkal, mind SoC, mind RAM tekintetében veri a másik említett modellt, és 2.4GHz-es WiFi-ben is jobb. Ellenben 5GHz nincs benne, tehát annyi hátránya lehet, hogy itt minden kliens egy AP-ra csatlakozna, de Best Buy 2.4GHz-es routerként szoktuk említeni. 
- 

üzenetére Intruder2k5

üzenetéreAkkor jobban jarnek az asus rt-n18u-val!? Amit ajanlottak. 
- 

válasz  LucentTwo

üzenetére LucentTwo

üzenetére2.4GHz-en 300Mbps a maximális linksebessége, ami annyit jelent, hogy megfelelő klienssel valahol 100-130Mbps körül lehet az elérhető sebesség WiFi-n, tehát átlagosnak mondható. Félreértés ne essék, 5GHz-en is jól működne, csak becsapós lehet az ac szabvány jelölése, miközben sebességet tekintve nem sokra képes. 5GHz-en az a 150Mbps link, 60-100Mbps mérhető sebességet ha eredményez, ez pedig nem az, amit általában elvárnak az emberek egy ac-s routertől. Ha ezek a dolgok világosak és így megfelelnek akkor oké, csak sokan aztán meg fel vannak háborodva, hogy "de hát azt olvastam, hogy az ac-s routeren megy akár 500 megabit is wifi-n". 
- 

üzenetére Intruder2k5

üzenetéreLaptopokkal, Ps4-el, meg ugye telefonokkal.lenne hasznalva. De 2.4ghz-en jol mukodne? 
- 

válasz  LucentTwo

üzenetére LucentTwo

üzenetéreHardveres paraméterei alapján nem lenne rossz, ám kategóriájában az 5GHz-es WiFi része elég gyengének minősül, mivel csak 1x1 MIMO, így n szabványon 150Mbps, ac szabványon pedig 433Mbps maximális linksebességre képes. Amennyiben nincsenek komoly igények WiFi-t tekintve, pl. csak telefonnal használnád, ahol majdnem mindegy a sebesség, úgy megfelelő lehet. 
- 

LucentTwo tag válasz  szaboi6512

üzenetére szaboi6512

üzenetéreEsetleg ez a típus: Asus RT-AC53 AC750, aza kettő ami az osszefoglalóban van kicsit drága. De ha sokkal jobbak akkor meggondolandó. 
- 

szaboi6512 őstag 
- 

LucentTwo tag Sziasztok, 500-as Digi net lesz bekötve és ehhez szeretnék kérni egy tanácsot, hogy melyik wifi router lenne jó hozzá. A közelben nincs más router, ami zavarná e jelet. Előre is köszi! 
- 

- 

oil120 senior tag Sziasztok, Panelba a Telekom hálózatára D-Link 321B modem mellé azASUS RT-N56U vagy ASUS RT-N18U Router megfelelő? Előre is köszönöm, 
 oil
- 

Thusor őstag válasz  MaCS_70

üzenetére MaCS_70

üzenetére5 Ghz nem igazán fontos. Nincs eszközöm ami kihasználná, max a telefonom vagy google chromecast, de el vannak 2.4 Ghz-en is normálisan. Igen, jó lenne ha a lakásban a wifit rendesen le tudná fedni és nem lenne az hogy távolabbi pontokon már nagyon gyenge a jel. Akkor az Asus N18U-t megrendelem, annyival nem drágább mint a TP-Link megoldása, de ha jobb a wifi és erősebb a vas, akkor ennyit rá tudok még áldozni. Köszönöm a segítséged. 
- 

válasz  Thusor

üzenetére Thusor

üzenetéreA jelek szerint az 5 GHz akkor nem fontos. A 1043-as jó eszköz, de ha rá tudsz még áldozni egy kicsit, akkor inkább Asus N18u. Maga a hardvere is erősebb, a gyári szoftvere meg különösen, de mivel házról, tövv szintről van szó, az Asus erősebb wifijének érezhetően előnyét élvezheted. MaCS 
- 

Thusor őstag UPC 120/10-es nethez szeretnék egy megbízható routert venni. TP-Link TL-WR1043ND router mennyire javasolt ehhez a nethez? Elsődlegese feladat az lenne hogy 66 nm-es ytongos házban wifin osztani tudja a netet valamint gigabites lan csatijai legyenek a belső hálózathoz, valamint USB porton nyomtató megosztás. UPC connect box-ot helyettesítené, mert sajnos ott meggyűlt vele a bajom. Nagyon fapados, se nyomtatószerver funkció, se usb, a tűzfal bekapcsolásával folyamatosan nem jönnek be oldalak, mert arra hivatkozik hogy a DNS szerver nem tudta feloldani az oldalt...stb. Vagy esetleg tudtok hasonló árban jobb eszközt? 
- 

RobexX10 aktív tag válasz  Gubek-Einste

üzenetére Gubek-Einste

üzenetéreKöszi! Gondolkodok a beszerzésén. Tudása jó valóban. Stabilitására lennék még kíváncsi. De akkor marad még a külföldi fórumok böngészése  
- 

- 

Brogyi őstag 
- 

RobexX10 aktív tag Sziasztok! TP-LINK C3200-ról valakinek tapasztalat? Vélemények? 
- 

marec1122 senior tag Sziasztok! Gyors kérdésem az lenne hogy a tp link archer c5 tud e qos-t? 
- 

drmazsi aktív tag Sziasztok! Egy digi 500/200-as nethez szeretnék egy routert. Mit ajánlanátok? 
- 

válasz  killer1203

üzenetére killer1203

üzenetére20-as nethez elég egy Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND. 
 20k alatt az Asus N18U/N56U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 az ajánlott.
- 

killer1203 senior tag válasz  Gubek-Einste

üzenetére Gubek-Einste

üzenetére2-3 fal lenne körülbelül, ami kb 15-20 méter , semmi egyéb igény nincs valami jobb minőségű kellene 10-12 ezer körül 20mb os tonline egyenlőre 
- 

válasz  killer1203

üzenetére killer1203

üzenetéreMilyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva? 
 Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
 Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?#53342 Spirit 
 Asus AC55U/AC56U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 ami megfelel az igényeidnek.
- 

Spirit őstag Sziasztok, ősrégi, ám beton stabil D-Link DiR-655-ömet kell cserélnem gigabites netre váltás miatt. Nehezen igazodok el a jelenlegi SOHO kínálatban, mert az utóbbi években itt itt bejött a "millió funkció a fos hardver mellé" szemlélet, így a véleményetekre lennék kíváncsi. Feltételeim: - Stabilitás! Nem szeretném naponta, sőt havonta sem újraindítani 
 - WAN to LAN és LAN to WAN throughput, NAT-olás VALÓSAN 900mbit fölött legyen, sok kapcsolatnál is.
 - Minimum 4db gigabites ethernet port a vezetékes hálózatnak
 - ac-s wi-fi nagy hatósugárral, stabil jellel, a sebesség annyira nem fontos, kizárólag telefonok és tabletek lesznek rajta, melyeken a böngészés a fő felhasználás.
 - Várhatóan hosszú élettartam. Mivel ezek az eszközök nincsenek olyan régóta a piacon, így maximum tippelni lehet melyik konstrukció nem hal meg 3 év múlva.
 - Reális ár. A fenti kritériumoknak maradéktalanul feleljen meg, a többi sallangért viszont nem fizetnék, ha nem muszáj és a túlárazott vackok sem érdekelnek.Mivel gyakorlatilag a virtual serveren és a port forwardon, tűzfalon kívül mást nem igazán használok a routerben, így esata, beépített torrentkliens, usb portok tömkelege, AP-ként működés, stb. NEM szempont. Melyek jöhetnek szóba? 
- 

killer1203 senior tag sziasztok 10-12 ezer körül milyen wifis routert vegyek? 
- 

Klupido tag Egy olyan kérdésem lenne,hogy adott egy hétvégi ház ahova ip kamera telepítése van folyamatban. 
 10/4 Mbit internetre van lehetőség,és a hálózatot el szeretném érni openvpn-el mivel a helyi NAS-om lenne az"NVR".
 NAT-olt hálózat lenne,de port benyitás (3db) megoldható.
 Routernek ezenkívül ki kellene szolgálni pár telefont is alkalmanként,illetve online stream.
 Jelenleg RT-N18U routerem van amivel meg vagyok elégedve,viszont ehhez a sebességhez elég lehetne az RT-N12D1 is.Azt viszont nem tudom,hogy az openvpn mennyire proci igényes,vagyis hogy a "kisebbik" router is elbírná -e a feladatot?Persze FW. csere mindenképpen kellene mivel D1-ben nincs alapból openvpn.Tomatot néztem rá.
- 

válasz  tamasbartha

üzenetére tamasbartha

üzenetéreA DSL-AC52U egy xDSL modem-router kombo eszköz így neked az nem jó, az AC58U-ról még semmi tapasztalat sincsen. 
 Hasonló eszközök még az Asus AC55U és a TP-Link Archer C5/C7.
- 

tamasbartha csendes tag Sziasztok! 
 Router vásárlás elött állok. Otthon 240-es upc net van. Két routert néztem: Asus DSL-AC52U , Asus RT-AC58U melyiket ajánljátok. Illetve esetleg ebben az árkategóriában tudtok jobbat?
 Köszi!!
- 

superg senior tag válasz  Intruder2k5

üzenetére Intruder2k5

üzenetéreKöszi a segítséget akkor RT-N56U B1 áll nyerésre. 
- 

válasz  superg

üzenetére superg

üzenetéreSzia! Az USB3.0 portot teljesen kihasználni nem lehet, de az USB2.0 25-30MB/sec-es korlátja átléphető vele ha szerencséd van. Bár nem tudom, hogy az RT-N56U modellek esetén pontosan mennyi az USB-n elérhető sebesség (gyanítom azért nem rossz), de az erősebb routerek képesek 40-50MB/sec-re USB-n, tehát adott esetben lehet haszna az újabb szabványnak. RT-N56U B1 újabb, erősebb, a topik összefoglalóban megtalálod a hardveres eltéréseket. 
- 

superg senior tag Hali! ASUS RT-N56U és ASUS RT-N18U között ingadozom.Kérdésem hogy az usb3 portot ki lehet e egyáltalán használni ilyen hardverrel illetve a ASUS RT-N56U és ASUS RT-N56U B1 között teljesítményben van e vmi különbség ,utóbbi kicsit olcsóbb. 
- 

kovbandi82 őstag válasz  Intruder2k5

üzenetére Intruder2k5

üzenetéreMegérdeklődöm, megoldják-e  
 (#53329) Gubek-Einste: Köszi, megnézem, eléggé jó cuccnak látszik, igaz asszony idegbajt kapna még egy routertől (kettőtől), de majd jól elrejteném.
 Közben addig magyaráztam a telekomnak, hogy nagy nehezen adtak 20 megás csomagot, 15/1.5-öt mér a speedtest, jobb mint volt de 2016-ban így is karcsú, főleg hogy nem is egy zsákfaluban lakom, de ez van sajna
- 

válasz  qpakcovboy

üzenetére qpakcovboy

üzenetéreJelenleg ennek a típusnak a legnagyobb gondja a folyamatos újraindulgatások így inkább kerülendő ameddig ez a helyzet meg nem oldódik. Helyette Asus AC55U vagy TP-Link Archer C5 lenne ajánlott. 
 Az N18U is jó eszköz, a csak 2,4 GHz képesek között a best buy jelenleg.A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más. 
 Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.#53331 szaboi6512 
 TP-Link Archer C5v1-t már nem lehet kapni így v2 van már csak.
- 

qpakcovboy őstag válasz  szaboi6512

üzenetére szaboi6512

üzenetéreKöszi a tippet, megnézem. Az ASUS RT-AC1200 G+ kihagyom, mert több helyen látom, hogy gyakran újraindul és többen elégedetlenek a hatósugarával, bár az is lehet, hogy túl sokat várnak tőle. Az ajánlatok között szerepel az ASUS RT-N18U, ami szintén tetszetős. Van rajta kér USB is, ráadásul az egyik 3-as. 
 Ennek mennyire erős az adója? 120 nm-es házat szeretnék vele lefedni.
- 

szaboi6512 őstag válasz  qpakcovboy

üzenetére qpakcovboy

üzenetéreSzia! 
 Nekem TP-LINK ac 1200 c5 v1.2 van .Tökéletes 500/200 net mellett lakáson belül wifin 300 mbit átjön.   Merem ajánlani az ASUS helyett  
- 

qpakcovboy őstag Sziasztok! Költözés miatt szükségem lenne egy erősebb routerre, mert vannak szobák ahol már nem szolgál ki a meglévő 5 éves TP-link routerem, ráadásul ez 100 Mbit/s sebességgel bír. A kiszemelt egy ASUS RT-AC1200 G+. Ez már tudja az 1000 Mbit/s, illetve van rajta USB. A vélemények közül 12-en írták hogy nagyon jó a hatótáv, viszont hárman azt írták, hogy siralmas. 
 Ez egy kicsit elbizonytalanított, úgyhogy a szakértők véleményét szeretném kikérni 
 Előre is köszönöm! 
- 

válasz  kovbandi82

üzenetére kovbandi82

üzenetéreAsus N18U vagy N56U ami megfelelő lehet számodra. 
- 

válasz  kovbandi82

üzenetére kovbandi82

üzenetéreSzia! A Telekom-nak van egy ZTE H368N eszköze DSL bondingra, inkább ennek érdeklődj utána. Bár többnyire VDSL-re adják, de szerintem visszafelé kompatibilis, és ugyanúgy be tudják rakni ADSL-re is. 
- 

kovbandi82 őstag Sziasztok. 
 Dual wanos routert keresek, minél olcsóbban.
 A felállás, hogy a drága tréhom max 10 megás netet tud adni, ami nem sok, de persze még egy adsl vonalat bekötne. Az elképzelésem, hogy 2 10 megás sávval elboldogulnék.
 Wifi, gigabites elérés nem téma, működő, dual bandes hálóm ki van már építve itthon. Ami fontos, hogy a belső hálózatra LANon/Wifin csatlakoztatott eszközök lássák egymás megosztásait (Openwrt/Samba, Windows megosztások), és a router, ami mindkét hálót kezeli, képes legyen belső IP alapján meghatározni, Wan1 vagy Wan2-t használjon egy adott eszköz.
 Fontos a PPoe (Telekom)
 Az ár azért fontos, mert 2 lehetőség lebeg előttem:
 - Ha olcsón be tudok szerezni egy dual wanos routert, egye fene, lesz 2 net, egyikkel letöltök másikkal böngészek, és jó az idő.
 - Nem izgat a hátralévő fél év hűség, kábelnet behúz, rendel értelmes csomag.A fél év alatt a havidíjam, amit a semmiért fizetnék ki, ha másik netet húzatok be, 18000 Ft, tehát ha nagyjából ennyiért találnék megfelelő eszközt, akkor belevágnék. Az ASUS routerek egy része elvben tudja ezt, LAN portból képes WAN-t csinálni, az a kérdésem, melyik az a legolcsóbb, belépő szintű ASUS eszköz, amivel ez felkonfigurálható? 
 Valakinek van gyakorlati tapasztalata, mennyire megbízható az ASUS megoldása?
 Ha fontos, 2 telefont, egy Tabletet, egy notit, 1 PC-t szolgál ki, egy WDR4300 adja a wifit és egy 1043ND Vargalexel a torrent szerver
- 

- 

Khaosz55 addikt válasz  Gubek-Einste

üzenetére Gubek-Einste

üzenetéreOk köszi, 
 már csak nem tudom, hogy a ASUS RT-N18U vagy ASUS RT-N56U B lenne a jobb választás.
- 

DS39 nagyúr válasz  Intruder2k5

üzenetére Intruder2k5

üzenetérevettem egy ilyet, és valóban tud kb ennyit, egy falon keresztül a telefonomon 77-78 Mbit-et mérek LE (router nélkül, vezetéken 94 volt a max), az 50 FEL pedig simán megvan. viszont rá kellett jönnöm (korábban upc 30/3-as net volt) hogy a laptopomban lévő wifi adapter gyengus ilyen tempóhoz, ugyanazon a helyen ahol a telefon volt, a 78-cal szemben csak 42-44-et tud, feltöltésben pedig 40-45 között. 
 (persze ezek speedtest.net adatok)
- 

- 

Khaosz55 addikt válasz  Gubek-Einste

üzenetére Gubek-Einste

üzenetéreKöszi, az összefoglalóban olvastam, hogy a 2,4GHz-es-nek nagyobb a lefedettsége. WR841N-nél ne legyen kisebb a lefedettsége. 
 1 dolog van a Hálóban van egy vezeték nélküli mediaplayer. Jelenleg max 720P filmeket tudok lejátszani nagyobb tömörítésnél akadozik. A gépem van megosztva a hálózaton amit lan-on keresztül csatlakoztatok a hálózathoz. Bár elméletileg a 100mbitnek is bőven elégségesnek kéne lennie ehhez.Szóval Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 kettő között van 5K különbség. 
- 

storm4 aktív tag 
- 

válasz  Khaosz55

üzenetére Khaosz55

üzenetéreA wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más. 
 Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.
 Az antennák száma nincsen hatással a hatótávra, csak a MIMO képesség miatt van rajta több, az elérhető link sebességre van hatással.Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3/v4 
 Dual band wifivel: Asus N56U
- 

corwen csendes tag válasz  Gubek-Einste

üzenetére Gubek-Einste

üzenetéreKöszi szépen az utánajárást! 
- 

Khaosz55 addikt Sziasztok, 
 jelenleg egy TP link WR841N routerem van. Kell vennem egy másikat mert ezt oda kell adnom valakinek.100Mbit-es netem van. A WR841-en az volt a gondom, hogy eldobta a netet naponta 1-2x, ilyenkor kikapcsoltam bekapcsoltam és ment a net. Szóval veszek egy másik routert. max 20K-t szánok rá. Szeretném ha erősebb is lenne a wifi a házban nem tudom hogy a 3 antennás segít-e ezen. Mit ajánlotok? 4db LAN port legyen rajta. 10-20 K között szánok rá. Tudom ez széles sáv, de nyilván ha nem szükséges nem 20K-t költenék rá. Rengeteg félét találok TP link és asust nézek, de nem tudom melyiket lenne érdemes. Ezeket néztem: 
 TP-LINK TL-WR1043ND 14K
- 

válasz  Perbal1

üzenetére Perbal1

üzenetéreÚgy értem, hogy a szolgáltatói eszköz is AC1900-as vagy sem. 
 A PCI-E-s előnye, hogy általában nagyobb antennával rendelkezik. Hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja a jelet, már rendszer indításkor eldől, hogy lehet-e használni, csak asztali gépben használható. A gépház árnyékolást kivezetett antennával lehet megszüntetni.
 A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabbító kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel.
 Ha nem ragaszkodsz a TP-Link márkához akkor olyat vegyél amelyiknek van gyári kiszerelésben kivezethető antennája, pl ilyen az Asus PCE-AC55BT/AC56/AC66/AC68.
 Vagy pedig választhatsz USB típust is:
 Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában. Ajánlottak: Asus USB-AC53/AC54/AC55/AC56/AC68, TP-Link Archer T4U/T4UH/T9UH#53314 Márton 
 Egy N300-as linket 80-100 Mbps a mérhető sebesség jellemzően. a környezeti tényezőktől függően.#53315 corwen 
 Én sem találtam sok mindent róla, az A-ra azt írják, hogy:
 RTL8197DN (CPU)
 RTL8812AR (WI1 chip1)
 NT5TU32M16EG-AC (DDR2 512Mb SDRAM)
- 

corwen csendes tag Helló, Reménykedek, hátha tud valaki segíteni, ha már a google nem volt kegyes.. 
 Azt szeretném tudni, hogy milyen hardverrel rendelkezik a D-LINK DIR-842 rev. A illetve B?Corwen 
- 

Perbal1 tag válasz  Gubek-Einste

üzenetére Gubek-Einste

üzenetéreSzia! Ezt hogy érted? "Tényleg szüksége van hozzá AC1900-as adapterre" Egy NZXT S340 elite gépházba lenne beépítve! 
 Szeretném, hogy jó legyen a wifi vétele!
- 

DS39 nagyúr válasz  Intruder2k5

üzenetére Intruder2k5

üzenetéreés Draken: Köszönöm a választ!  
- 

Draken őstag Nekem jelenleg ilyenem van 200/100as nettel. Ha épp jó helyen van a laptop (és egyéb tényezők), akkor a torrent letöltés képes felkúszni 10megáig. Ellenkező esetben 4-5 is lehet a maximális letöltési sebesség! Ha a tv asztalon helyezkedik el, ami kb egy vonalban van a routerrel és a hűtővel is (másik helység), akkor nyilván veszít a jelerősségből! 
- 

Megfelelő kliens és a környezet függvényében akár 80-90Mbps-t is. És igen, a 100-as port mindig korlát lehet. Ez nem parasztvakítás, ez a szabvány jelölése. Sehol sem írták rajta, hogy alkalmas is 300Mbps sebességű net átvitelére. De lehetne említeni a korai Gbit-es routereket, amik a 1Gbit/sec portjaik ellenére jó, ha 150Mbps netet képesek voltak NAT-olni. Ettől persze a ráírt adatok még igazak, csak nem mindenki van tisztában azok jelentésével, és a hardver egyéb részeinek a korlátaival. 
- 

DS39 nagyúr válasz  Gubek-Einste

üzenetére Gubek-Einste

üzenetéreés a 100 Mbit-ből, ha csak Wifi van használva, mennyit tud kihajtani a WR841N? mert néztem ezeknek a tp-linkeknek a leírását, és szép hogy írja (a 740-re hogy wifi 150, 841N meg 300 megabit, ez szép névleges tempó), de ha csak 100-as porton érkezik a cucc, akkor 100-nál soha nem lehetne több a sebesség? minek ez a parasztvakítás? 
- 

Márton nagyúr válasz  Gubek-Einste

üzenetére Gubek-Einste

üzenetéreok, akkor ezt észben tartom, hogy ne akkor akarjak wifizni, amikor utp-n is jön a kakaó. 
 köszi a tájékoztatást 
- 

- 

üzenetére Gubek-Einste

üzenetéreNekem ideális, nem tehetek róla hogy dupláztak 50-ről  
 Az up még fölötte is van (53)
 Csak a wifi lett már szűk és a noip is jól jönne.
- 

- 

üzenetére Gubek-Einste

üzenetéreakkor én nem ideális módban használom a mostani tp-linkem évek óta?  
- 

- 

üzenetére Gubek-Einste

üzenetéreEzen most meglepődtem. Miért kell gigabites port? 
 Az ősrégi B/G-s routerem is tud most kábelen 65mbitet, wifin 19-et.
 Ezt egy WR841 N-es router nem dobná meg? Főleg a wifi gyorsulásért venném, a kábelen ha csak 80-on cammog, elviselem.köszi 
- 

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix RTX 2080Ti 11GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3259,100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Itt még egy G-re sem futotta, mint az AC1200-nál.
 Itt még egy G-re sem futotta, mint az AC1200-nál.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Dr.NX
 Dr.NX