- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mikk2000 #50120 üzenetére
Értem kösz az infót! Mondjuk csodálom hogy egyetlen gyártó egyetlen terméke tudja csak lanon a 100 megabitet, holott mindegyik speckójában ott a 10/100 lanra. De ha topikgazda lettél, akkor nyilván annak oka volt, tehát valószínűleg nagyon nem beszélsz mellé.
Van más típus is de a meghatározott költség keretbe csak azt fért bele az ajánlottak közül. Vannak más típusok is drágábban és/vagy speciális tudással amelyek szintén képesek a nagyobb sebességre de azokra neked nem volt igényed.Ettől függetlenül most nem kezdek hitvitát hogy kinek hiszek jobban, nyilván mindenkinek vannak rossz és jó tapasztalatai minden márkával. De ez a TP-Linkkel semmi baj sincsen, ez kissé erős. Mint mondtam nekem azt az infót mondták hogy pár év után megpurcan, másrészt, amit még nem mondtam, az is a probléma velük, hogy wifi kapcsolatot random eldobálják (míg mondjuk ugyanazon a helyen egy "nem ajánlott" Tenda meg vígan megy). Tehát a "semmi baj nincsen" az kissé túlzás. A(z) www.arukereso.hu-n nézelődve találtam is ilyen panaszt, tehát jó infót kaptam, idézet a 7-edik oldalról:
Általánosságban nincsen gond a TP-Link-ekkel, mert ha lenne akkor nem lennének ajánlottak.
Már többször el lett mondva, hogy az ilyen vélemények nem sokat érnek mivel nem ismerjük a körülményeket. Az ilyen és ehhez hasonló negatív tapasztalatok sokszor user error-ból fakadnak, itt a fórumon is van sok ilyen és a megoldás is hamar meg van ezekre.
A körülmények sok minden befolyásolnak, ezért nem lehet nagyon összehasonlítani két eszközt még ugyan azon a helyszínen sem mivel a hardveres eltérések is sok mindent tudnak befolyásolni. Egyedi hibák mindig előfordulhatnak, nincsen olyan eszköz amelyik mindenhol megfelelően működne.Igaz hogy ez a 3 éves bejegyzés, de nekem mostanában is ezt mondták. Ettől függetlenül persze minden tapasztalat érdekel, mi a helyzet mostanában ezzel a wifiről ledobálós témával? Mert ha nem változtattak valamit hardveresen (revízió stb.) akkor elvileg nem kellene változás legyen. Lehetőleg olyanok írjanak akik anyagilag nem érdekeltek TP-Link routerek forgalmazásában, köszi.
Folyamatosan jönnek ki az újabb hardver verziók de a firmware-ekben is vannak javítások így 1-1 ilyen hiba lehet firmware hiba is amit időközben javítva lett, ezért is szoktuk mindig a firmware frissítés ajánlani a hiba elhárítás első lépésének a reset mellett.
Én nem vagyok érdekelt egyetlen eszköz ajánlásában sem, nekem teljesen mindegy, hogy milyet ajánlok mert nekem abból nem lesz semmilyen hasznom, pusztán a segíteni akarás miatt teszem.80-100 Mbps-s nethez már gigabites portokkal szerelt típus érdemes választani mivel azok jobbak bírják a terhelést mivel ehhez mérten rendelkeznek hardverrel. A 100-as portokkal rendelkező router-ek a belépő szintet képviselik és inkább a max 50-70 Mbps-s nethez ajánlottak, felelünk már a gigabites portokkal rendelkezőek az ideálisak.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Xbox Series X|S
- Háztartási gépek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3244
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- ELADVA. Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 G814JIR
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest