- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizenjaro
csendes tag
Sziasztok. Digi 500as hoz keresek megbízható soho routert. Erre gondoltam Mikrotik RB951G-2HnD.
Szetintetek bírni fogja? -
vfeco
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #48197 üzenetére
Érdemes lenne akkor OpenWRT-vel használnom? Több lehetőségem lenne média szerver futtatására?
-
vfeco
aktív tag
Nézegetem az ASUS RT-AC87U Routert! Erre felmegy a DD WRT? Media szerverként nem lesz gondom a lejátszással? A TV SAMSUNG E Széria.
-
-
vfeco
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #48195 üzenetére
Köszi! AC-s TP-LINK-re nem is várható?
-
-
vfeco
aktív tag
Sziasztok!
Az Archer C9-re felmenne a DD-WRT?
C8-am van és a Media szerver funkció elég kaki. Több file formátummal nem boldogul.
Szóval nekem eléggé fontos lenne a media szerver funkció és a gyors wifi. -
Amint azt a szakértők itt már nagyon sokszor leírták, a wifi-sebesség többismeretlenes egyenlet annál, mint hogy biztosra lehessen menni vele.
Az RT-N18U nálam nagyon jól teljesít (gyári FW-rel, tehát nem emelt adóteljesítménnyel), egy 3×80 négyzetméteres családi házat (téglafalak, poroszsüveges, ergo téglafödém) szépen, saroktól sarokig lefed, sőt, még tőle jó 10 méterre a garázs előtt, a kocsiban is vígan megy a frissebb Samsung telefonokkal.
Mindezt csak kipróbálás útján tudod Nálad is ellenőrizni -- na, pontosan ilyen esetekre rendeltetésszerű a netes rendelés, 15 napos elállási jog intézménye.
MaCS
-
psg5
veterán
Köszi, ez megnyugtató, mert így ha elmarad a router csere akkor mindenképp meg fogom tenni és nem sikkad el.
Akkor egyenlőre 60Mb-ig marad a régi, majd ha tényleg 120 lesz váltok.
Bár utána olvasgatok topikjában, mert ha sokkal erősebb a wifije akkor lehet előbb beszerzem... -
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #48188 üzenetére
Ha nem cserélem most le a routert és közben megemelik 120Mbit-re valahogy észrevehetem, hogy nem szolgál ki a router? Pl sebességet mérek router után akkor nem fogja elérni a 120-at?
-
-
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #48186 üzenetére
Köszi. Igen az lesz amúgy is vettem volna, csak gondoltam hátha egyben megúszom.
Wifire ötlet?
Storno köszi, látom válaszoltál erre is! -
válasz
scope2007 #48184 üzenetére
RT-N12 D1, fontos a D1 jelölés. Ez nagyjából 70-75Mbps netsebességig kiszolgál.
Igen tudunk segíteni, az alábbi topikokban.
Router gondok
Otthoni hálózat és internet megosztás------>
psg5, sajnos 5-8 LAN portos routerekből SOHO kategóriában meglehetősen szűkös a választék, ha kevés a 4 port, vegyél mögé egy Gbit-es switch-et. Az RT-N18U WiFi-ben is meglehetősen elismert, nyugodtan érdeklődj a topikjában is erről.
-
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #48183 üzenetére
Köszi! Jóval drágább a mostanihoz képest...
Esetleg ami 4 lanon kívül többet is tud fogadni,de árban nem drágább sokkal és tudásban is megfelelő?
Valamint a mostani Asus az a szobát wifivwl átdobja, de az utolsó szobában már igen gyenge egy-két eszköznél a jel. Vagyis ami esetleg erősebb wifi továbbítással rendelkezik? Vagy a falak, ajtók úgyis lefogják? -
scope2007
addikt
válasz
Intruder2k5 #48181 üzenetére
Köszi
Akkor ez meg is felelne nekem
Asus RT-N12Bridge, pppoe passtrough módban majd tudtok segíteni ha meglenne a router?
Azokat sosem használtam állítgattam, etc. Így nem is tudom mit hogyan kell -
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Nemrégeb vettem egy Asus RT N12 D1 routert, azonban elképzelhető, hogy nemsokára 120Mbit/sec sebességet tud majd a szolgáltató adni. Ha minden igaz akkor szükségem lesz egy komolyabb gigabites routerre? Amennyiben igen, úgy mit javasoltok? Az Asus ára nagyon kedvező volt, még a gari sem hiszem hogy lejárt nagyon sajnálnám cserélni, de ha kell hát kell.
-
válasz
scope2007 #48180 üzenetére
Szia!
A modemek / HGW-k cseréjét sosem szoktuk ajánlani, ehelyett inkább javasolt átkapcsolni csak modem, bridge, pppoe passthrough módokba, és egy sima routert utána kötni. A topikban felül az összefoglalóban vannak az ajánlott routerek, ott válogathatsz különböző szempontok szerint. Amennyiben nem kell a Gbit port, és az 5GHz WiFi, tehát alap xDSL routerről beszélünk, úgy TP-LINK WR741ND, WR841ND, ASUS RT-N10U, RT-N12 D1 modellek jöhetnek szóba többek közt.
-
válasz
Kezdő vagyok #48176 üzenetére
Ha hagyja, nevezd át! Ez csak egy jelölő.
MaCS
-
uregpapa
csendes tag
Sziasztok! Tönkre ment a régi router, kell egy új.
Jövőhónaptól már a digitől kapjuk majd a netet, még nem tudni milyen csomagok lesznek, de nem szoktak fukarkodni. A routerről 2 gép menne lanon, wifin laptop, meg pár telefon. Nagyon örülnék, ha az udvaron is lenne jel, bár a régi tp-wr740n-nek is volt némi jele. 15k a max, de ha kevesebb az nem baj. Elöre is köszönöm.
Üdv -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok #48170 üzenetére
Vagy ha egyszerűen csak átnevezem,az baj-e?
Windows 7 Prof 64 bit-em van. -
piadex2
senior tag
válasz
Intruder2k5 #48172 üzenetére
és kali kösz a segítséget.
Még egy: úgy tűnik, hogy
ezegyenlő az ajánlott TP-LINK TL-MR3420 v1-gyel.
Tényleg így van vagy a látszat csak?
Kösz.
Üdv,piadex2
HA linket töröltem.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
Az Asus RT-N10 egy ajánlott 10.000HUF alatti router. De mi a helyzet az Asus RT-N10E routerrel?
Kösz előre is.
Üdv,piadex2
-
válasz
Kezdő vagyok #48168 üzenetére
De, vélhetően Hálózat 2 lesz a gépen, mivel nem azonos a leváltott lálózattal.
Ez nem a router "hibája".MaCS
-
válasz
Re4zOon #48166 üzenetére
valahol teljesen stabil, területe válogatja, valahol szinte mindig maximumon megy, problémásabb helyeken meg - a szolgáltatás, az előfizetők használati módja és még sok más tényező függvényében - ingadozik.
moddolt firmware nem a legjobb ötlet, mert azokban jellemzően nincs hw nat, anélkül meg jelentősen csökkenni fog a wan <-> lan átviteli sebesség.
próbálj rá sűrűn a router kihagyásával, direktben egy megfelelő munkaállomással - ami pppoe esetén is tudja az elvárt sebességet -, így nagyjából feltérképezheted, hogy milyen okból és miként változik a sebesség.
ettől függetlenül vehetsz persze jobb/erősebb routert, csak azért írtam az egyéb hibalehetőségeket, nehogy feleslegesen tedd. -
Re4zOon
csendes tag
-
válasz
Re4zOon #48164 üzenetére
szia,
a router nélkül is érdemes lenne tesztelned a netes sebességet, mert a tl-wdr3600 tud 900 Mbps feletti wan <-> lan sebességet is.
a sebesség változása is a szolgáltatós hibalehetőséget sugallja - kivéve, ha torrent...stb. közben mérsz, mert a húzós le- és feltöltés is befolyásolhatja a mérés eredményét, de arról meg sem a router, sem pedig a szolgáltató nem tehet -, mert az a router által nem változhat úgy.
a digi témában olvashatsz sok tapasztalatot, hogy időszak...stb. függvényében változik a netes sebesség. -
Re4zOon
csendes tag
Udv!
Sikeresen beszereztem a Digi 1000/200as net csomagjat, mely ugy tunik nem igazan tamogatott wdr-3600 altal. neha megvan a 6-700as letoltes, de az atlag jocskan 400 vagy az alatt talalhato. Mondhatni csak egy gep van rakotve, mely nagy letoltest general, valamint egy laptop, ket telefon, de ezek hanyagolhatoak. Mit ajanlotok?
(elnezest az angol billert) -
válasz
ensolid #48161 üzenetére
szia,
amennyiben tl-wr740n lenne a router pontos típusa, úgy annak kábelen sima ügy az 50 Mbps netes sebesség átvitele is wan <-> lan irányban (90 Mbps környékén tud), illetve wifi útján is, ha az elleoldal, beállítások és a környezeti tényezők is úgy akarják.
ettől persze cserélheted jobbra - Gubek-Einste írt is közben olcsó típusokat -, de ha nem a router a hiba forrása, akkor másmilyennel is gondod lehet majd, így érdemesebb lenne először pontosítani a dolgot, illetve jobban behatárolni a problémát.
itt leírhatod az eszközöket, pontos specifikációkat, beállításokat, környezeti tényezőket és a probléma részletes milyenségét; link -
-
ensolid
tag
Sziasztok!
Az internetszolgáltatóm megváltoztatta a csomagkiosztásokat és most átkerültem 50 Megás csomagba. Eddig 20 Megás netem volt és TP-link wr7400n routeremmel az is elég ingatag volt most, hogy nagyobb van még rosszabb a helyzet van, hogy rendesen hossza a sávszélességet van, hogy 30% jön csak át. Ugyan így wifiset szeretnék mi lenne a legolcsóbb megoldás ehhez a sávszélességhez?
-
-
Sziasztok!
Láttam az Asus oldalán egy új routert RT-AC1200G Plus néven. Erről lehet valamit tudni? A neten kb. semmi információt nem találni róla a hivatalos honlapot leszámítva. Ennyire új termék lenne?
-
tatu9
tag
válasz
Intruder2k5 #48132 üzenetére
Köszi
-
válasz
coolpet #48154 üzenetére
Kifejezetten jó a gyári FW is, és van egy a gyárira alapuló, azt felokosító HGG nevű rendszer is -- sokak számára ez a nyerő, mivel tartalmazza az Asus gyári extráit is.
Hátul viszont van USB 2.0, és a routeren nem igazán van különbség a 2.0 és a 2.0-ás USB között.
MaCS
-
-
coolpet
senior tag
válasz
Intruder2k5 #48153 üzenetére
Az N18U szimpi nagyon.
Bar azt irjak, hogy Tomato FW-el az igazi, de az alap sem rossz.
DLNA-t tud? Mert nem latom sehol.
Kar hog yaz USB3-as csatit az elejere raktak. -
-
válasz
Kezdő vagyok #48150 üzenetére
Az áramszünetet semmilyen elektromos eszköz nem szereti, különösen nem azok, amik folyamatos üzemre vannak tervezve.
A router természetesen nem felejt el semmilyen beállítást, ha kifogy alóla a delej, legfeljebb azt, amit éppen állítasz a menüjében és még nem mentetted el.
Felejtésre utaló szöveget egyébként én nem találtam a 33 hozzászólás között -- mire gondolsz?
Szinte minden hozzászólás pozitív, tavaly márciusból vannak kisebb kifogások a FW-re, de azóta már rengeteg javított verzió jött ki.
Az Aquánál egyébként most éppen egy ezressel olcsóbb, vedd meg nyugodtan, nagyon jó készülék!MaCS
-
coolpet
senior tag
válasz
Gubek-Einste #48146 üzenetére
Szia, es a tobbieknek is koszi a valaszokat.
Vagyalmok vannak penz nagyon nincs. Viszont meg kell oldanom a mostani router problemat, es nem akarok megegyszer gagyiskodni. TPLink jo szolgalatot tett, de mostansag egyre tobb az ujrainditas, szoval csere lesz hamarosan mert muszaly. A Haziszerver azert jott szoba, mert szeretek hazibarkacsolni, kicsit programozgatni, de mondjuk gyerek mellett egyre inkabb kevesebb lehetosegem van ra, konvergal a 0-hoz.
Smart TV-m van es a PC-rol tolom a filmeket a gyereknek PLeX-en, azt asszony is nagyon szereti, tehat azt ha lehet szerettem volna megtartani amellett hogy nem megyegesz nap a nagygep.
Jo lenne valami backupnak, van portable USB3-as vinyom.
Szoval ezert jot a kepbe az Asus RT-AC66U. Es megpedig azert, mert Edigitalnal 0% THM-el 10 honapra elhozhato 44 penzert,, havi 4400-ert, szoval a csaladi penztarcat sem terheli meg nagyon hirtelen.
Szoval a kovetelmenyek amiket tamasztanek a jovendobeli router fele, ha mar home szervert nem tudok osszerakni:
- megbizhato marka stabil mukodes
- GBE lanportok
- Ha lehet USB3, de legalabb 2 High Speed USB2
- VPN szerver a melos szuroprogik kikerulesehez
- DNLA
- Torrent
- SMB
- FTPEzek tobbsegere igenyt tartanek, ha nem is mindre.
az AC56U jol nez ki, csak nem tudom milyen magas, mert kb 12cm magas a polc ahova beraknam, de persze minden megoldhato, csak max nem gyerek kompatibilis elhelyezesA keret ugy 20K-nal ne legyen tobb, ha reszletre el lehet hozni rafizetes nelkul elmehet 40K-ig, de ezert mar kavet is fozzon.
Ajanlas?
Hu a parameterek
Panellakas, elhelyezes nagyszobaban, a PC wifin 2db 15CM vastag vasbeton fallal arrebb kb legvonalban 4M-re. A jelenlegi TPlink 943ND routerrel es a hozza illo USB vevovel max erossegu es csipobol viszi a 30/20 Mbit-es Thome optikai netet.4 masik eszkoz wifin csatlakozva es egy TV etherneten.
Nem szokott vele kulonosebb problema lenni.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Mivel teljesen analfabéta vagyok a számítógéphez,kérlek,magyarázzátok el légyszíves,hogyha már van egy routerem,és kicserélem egy másikra,akkor a számítógépen kell-e valamit állítani ahhoz,hogy az új routert ne "hálózat 2-ként"ismerje fel a gép,hanem csak a "hálózat"jelenjen meg majd a későbbiek folyamán is,mintha mi sem történt volna(mármint hogy router csere nem lett volna).
Bocsánat,ha hülyeséget kérdeztem,de láttam már ilyet.Másik kérdés:az Asus N18U routernél írják,hogy nem szereti az áramszünetet.
Akkor az összes beállítást elfelejti,ha kihúzom az áramból,még az internetre sem fog csatlakozni?
[link]
Kommentekben írnak valami elfelejtős dolgot.
Köszönöm előre is a válaszokat,segítséget! -
válasz
MaCS_70 #48147 üzenetére
Mivel nem írta, hogy milyen eszköz/eszközök használnák a wifi-t és milyen forgalom lenne wifi-n így ilyesmit egyértelműen kijelenteni nem lehet.
Lehetőség szerint nem is gondolkodójuk ilyen helyzetben mert egyszer csak kiderül, hogy nem jó a kialakított rendszer és akkor lehet elölről kezdeni az egész hálózat kiépítését. Jobb egyszer rendesen megcsinálni mint többször nem teljesen.
Az ilyen üvöltözdi helyett inkább több eszközök megvalósítás legyen. -
válasz
Gubek-Einste #48146 üzenetére
Azért lefelé, főleg a wifis eszközökre, szerintem még mindig jóval több adat jön. Nem azt mondom, hogy felfele semmi, de a tartalomfogyasztás tán még azért általánosabb, mint a feltöltés, arról nem is beszélve, hogy ha lassan, akadozva megy valami felfele, az nem olyan problémás, mint ha lefele jönne vacakul.
Persze felhasználása válogatja, valós idejű kommunikációra nyilván nem áll, de annyi azért lehet benne, hogy nem baj az, hogy ha már felfele nem tudok "kiabálni", lefele azért jól halljuk a routert.A "minden vs semmi" helyzet persze nyilván értelmetlen, de annak bizony van értelme, hogy a router hangosabb legyen, még ha a mobil eszköz nem is tud hangoskodni.
MaCS
-
válasz
Tomeee1989 #48136 üzenetére
Igen de ez egy ADSL2+ modem-router kombo eszköz így, hogy mennyire lesz kihasználhatóak a képességei azt erősen kérdéses.
#48137 simo9555
Erősebb router-t nem nagyon érdemes venni, jobb megoldás lenne egy újabb eszköznek a beüzemelése a jelenlegi mellé így biztosabb is az eredmény. Kábeles kapcsolattal lenne a legjobb megvalósítani ezt.
Az 1-es és 3-as jelszint nem objektív mérőszám, mutass egy inSSIDer3/Wifi Analyzer képernyő mentés a helyi wifi helyzetről mert azzal már többre lehet menni.#48138 coolpet
Megfelelő eszköz lehet az AC66U is de jó lenne tudni 1-2 dolgot:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen net sebesség mellé kellene a router?Egy olyan kerdes, hogy az AC-s eszkozok tenyleg csak akkor teljesitenek jol ha ralatas van az adott eszkozre?
Nem igaz, ugyan azok vonatkoznak rájuk is amik az 5 GHz-s eszközökre általában.Szoval mi a velemenyetek, tudtok jobbat, olcsobbat, masabbat ami megbizhato?
Van ilyen:
Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U
Ha kellene akkor érdemes már AC-sat venni, ezekből az AC56U/AC68U jöhetne szóba mint alternatíva.
Mind a három hardveresen erősebb mint az AC66U.#48145 MaCS_70
A mai világban már egyáltalán nem általános a csak a letöltési irány számít féle felfogás, teljesen általános manapság már a távoli szervereken adatok tárolása, sőt a belső hálózaton is jelentős adatmozgások tudnak lenni egyes helyeken így aztán nem mindegy, hogy milyen a kapcsolata a kliens eszköznek a router mindkét irányban. -
válasz
Multibit #48144 üzenetére
Ez azért nem ennyire egyszerű.
Mivel a komolyabb adatforgalom jellemzően a routertől a kliensek felé tart, ennek az iránynak kell stabilabbnak lennie.
A visszirányú, kisebb forgalom elbírhatja a több hibát, több ismétlést, kevésbé stabil adatfolyamot. Persze ennek is élnie kell, de a minőségi igény általában nem szimmetrikus.MaCS
-
válasz
sonyfan998 #48142 üzenetére
Szia!
Milyen netsebességhez kellene?
Egyébként az összefoglalóban elég sok dolog le van írva, többek közt a wifiről is, illetve több szempont szerint tudsz az ajánlott routerek közül is válogatni.
coolpet, a második pontot nem értem igazán. Akkor most a home server-t a routerrel szeretnéd kiváltani, vagy csak mellé vennél egy új routert is? Egyébként hardveresen toronymagasan erősebb egy RT-AC56U, a maga 800MHz-es Dual Core ARM SoC-jával, szemben az RT-AC66U MIPSEL alapú 600MHz-es motorjával. Tekintve, hogy panelről beszélünk, ami vélhetően nem 150-200nm, nem hiszem, hogy WiFi-ben is kevés lenne az RT-AC56U, ráadásul árban is lényegesen kedvezőbb.
-
sonyfan998
csendes tag
Sziasztok!
Milyen routert ajánlatok max 15.000-ft ig aminek jó a hatótávolsága? -
-
adika4444
addikt
válasz
Kezdő vagyok #48139 üzenetére
Hali!
Mert támogatja az 5 Ghz-t is, ami meg bár érzékenyebb az akadályra, távolságra, de cserébe jobb sebességet tud mint a 2,4 Ghz.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Intruder2k5 #48132 üzenetére
Szia!
Köszi!
Miért jó a kétsávos router? -
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Egy kicsit hosszu lesz de ebbol latjatok mi lenne az igenyem.
1.)
Van egy TPLINK 943ND routerem, kb 4 eves. Olyan gondja van, hogy eddig par havonta, hetente megallt, a SYS led vagy vilagit folyamaosan, vagy egyaltalan nem,( villognia kellene ), es a router elerhetetlen, csak power ki-be utan all helyre.
A hetekben egyre gyakrabban csinalta, tegnap esete ota mostanaig 4x kellett ujrainditani, volt hogy 10 percet nem birt. most meg megy.2.)
Akartam kesziteni egy MiniITX szervert, ami ellat egy kis linuxos gyakorlast, Wamp szervert home fejlesztesre, es Plex-et smart tv-hez (Van a samsung storeban alkalmazas ra).A kinezett router az Asus RT ac66U.
Van USB-je es DLNA, torrent kliens, ftp. A nagyjat teljesitene amire kene nekem.
Az is tetszik hogy van VPN szerver rajta jol johet, ha az otthoni ipmet akarnam hasznalni mashonnan netre, hogy kikeruljek par ceges blokkolast.Egy olyan kerdes, hogy az AC-s eszkozok tenyleg csak akkor teljesitenek jol ha ralatas van az adott eszkozre? Panel, vasbeton, 2 szobaval arrebb van a PC wifin, es meg ar okoseszkoz (tablet, telok, laptop) is kapcsolodik a jelenlegire.
Szoval mi a velemenyetek, tudtok jobbat, olcsobbat, masabbat ami megbizhato?
-
simo9555
tag
Sziasztok!
Az iránt érdeklődnék, hogy milyen routert tudtok ajánlani, ami 100 mw feletti teljesítményt tud. Jelenleg egy WR841ND van ddwrt-s szoftverrel(az erejét nem tudtam feljebb állítani viszont így is kicsit jobb lett a kapcsolat), de egy kicsit kevés. Igazából egy 200nm lakást kéne lefedni vele, és lehetőleg mindenhol minimum egy 3-as jel jó lenne. Jelenlegi router 1-es jelet tud adni, ezt kéne feltornászni legalább 3-asra egy erősebb routerrel. Mit tudtok erre ajánlani? Jó lenne, ha 150mbps tudna, mert 54-eset már találtam ami jó lenne.
-
Tomeee1989
tag
válasz
Gubek-Einste #48135 üzenetére
Akkor ezt utána tudom kötni:TP-LINK TD-W8970B
-
válasz
Tomeee1989 #48129 üzenetére
Igen, ezek azok. Egyértelműen látszik, hogy VDSL-n vagy így semmiképpen sem váltható ki a szolgáltatói eszköz sajáttal. Amit megtehetsz az az, hogy egy saját router utána kötsz és a HGW-t PPPoE Passthrough módba rakod így a ZTE modemként fog csak működni.
-
Levi123
senior tag
Kedves fórumtársak, kérnék egy kis segítséget az alábbi témában:
UPC előfizetőként csomagváltás miatt (60/6 -->120/10 Mbit) kaptam a meglévő Cisco EPC3208 modem helyett egy Technicolor TC7200 modem WLAN router kombi készüléket. Elsőre jónak tűnik, de furcsán kezd viselkedni nem megjeleníthető weblapok stb.
Szerintetek ezzel a kombi készülékkel is az a baj mint a mosó-szárítógéppel, hogy egyikre se jó igazán, ott is érdemes szárítót és mosógépet külön venni. Vagy csak én nézem szigorúan?
Milyen megoldást ajánlanátok? Hagyjam meg a kombi készüléket és ne routernek használjam, vagy harcoljam ki valahogy az ügyfélszolgálaton, hogy megtartanám mégis a cisco modemet.
Köszönöm a tanácsokat! -
válasz
Kezdő vagyok #48130 üzenetére
Szia!
Ha nincs szükséged az 5GHz-es WiFi sávra, akkor például ASUS RT-N18U. Erős és megbízható vas...
tatu9, 10000Ft körül (alatt) esetleg TP-LINK WR842ND-t vehetsz, de ebben gyárilag nincs torrent kliens, csak moddolt fw-vel tudod torrentezésre használni.
Ajánlott olvasnivalók:
Néhány gondolat, router vásárlás előtt állóknak...
Routerre kötött USB / HDD sebességteszt -
tatu9
tag
Sziasztok!
Gép nélküli torrentezéshz keresek megfelelő routert. USB3-as port jó lenne, de nem feltétel. Visszaolvasva az ajánlott típus ez lenne: ASUS RT-N18U.
Igazából ennél olcsóbbat keresnék (10e körül), 20Megás netem van, wifi csak kettő telefonnal van használva.
Lényeg, hogy egyszerűen konfigolható legyen.Köszönöm!
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Gubek-Einste #48098 üzenetére
A fentebb ajánlott routereket lehet használni ADSL és kábeles internettel is?
A sebességeket már leírtam:
mostani az ADSL,a nagyobb lenne a kábeles.
[link] -
Tomeee1989
tag
válasz
Gubek-Einste #48128 üzenetére
Talán ezek azok?
Link Status Connected
Modulation Type VDSL2
Actual Rate (Up/Down) 6015/25599 kbps
Attainable Rate (Up/Down) 12668/39724 kbps
Noise Margin (Up/Down) 15.3/10.9 dB
Line Attenuation (Up/Down) 0/0 dB
Output Power (Up/Down) 6.6/14.3 dBm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth (Up/Down) 205/1187
Interleave Delay (Up/Down) 8/16 ms
INP (Up/Down) 4/7.5 symbols
Profile 17a
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors (Up/Down) 1/1533
-
válasz
Tomeee1989 #48127 üzenetére
Olyan kellene ahol a xDSL adatok látszanak.
-
Tomeee1989
tag
válasz
Gubek-Einste #48126 üzenetére
20 Mbit/s netem van
ZTE ZXDSL 931VII az eszköz típusa
Status lapon ez szerepel:
Model ZXDSL 931VII
Batch Number T17
Hardware Version V1.0.0
Software Version V2.0.00.HU.T17
Boot Loader Version V1.0.03
De itt még van a status alatt több lap is.
Device Information
Network Interface
User Interface
VoIP Status -
válasz
Tomeee1989 #48125 üzenetére
Nem ajánlott az ilyen modem-router kombo több okból sem.
Ha VDSL neted van akkor csak a szolgáltatói eszköz használható elsődleges eszköznek.
Milyen típusú a szolgáltatói eszköz? Milyen net sebességed van? Status lapon mi szerepel? -
Tomeee1989
tag
Sziasztok
ASUS DSL-N55U Annex A és B ez a Router működik magában T-Home nettel?
Azért kérdezem mert felhívtam őket és azt mondták hogy csak olyan eszközzel tudok náluk internetkapcsolatott létesíteni amelyik be van náluk regisztrálva.Jelenleg az a zte modem Router van bekötve amit kaptam anno tőlük. -
-
Champ1on
tag
Sziasztok!
WiFi routert szeretnék venni, a 10Mbit-es(tervezem növelni nemsokára 50-esre) netemhez. A lényeg hogy nagy hatótávolsága legyen(a mostani úgy néz ki hogy a szobában van, és ha kimegyek az udvarra-légvonalban kb. 15m- már nincs net) . Nem tudom mennyire számít de 10-50-es falak vannak a házban. Ár: kb 10k
Köszönöm! -
adika4444
addikt
válasz
Levi123 #48118 üzenetére
Lehet állítani pláne custom fw-ben, de Asus routerekben van wi-fi időzítő, vagy is ha minden nap este 18:00--20:00 közt használnád, akkor auto be majd kikapcsolja.
(#48119) kufirc:
azigazimoris leírta a lényeget, én annyit fűznék hozzá hogy egyes gyengébb felfogású modellek szeretik auto visszakapcsolni a wi-fi-t, én eddig Huawei-nél tapasztaltam ezt a kellemetlen feature-t... -
kufirc
tag
válasz
Gubek-Einste #48115 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Tömbházban használnám , a falak száma 2 betonból vannak sajnos viszont nincs szükség túl nagy lefedésre 20 m sugarú kör lenne kb.
Viszont olvastam , hogy kikapcsolás esetén az antenna ugyanúgy sugároz csak nem továbbítja a wifi jelet, pont ugyanúgy mint a mobil teló sem csak akkor sugároz ha beszélsz rajta , hanem mikor bekapcsolt állapotban a zsebedbe van. -
Levi123
senior tag
válasz
Gubek-Einste #48117 üzenetére
Igen azt tudtam, hogy kikapcsolható és van ahol van külön nyomógomb is. Ez viszont új info, hogy van olyan beállítás (gondolom router függő) ahol megadható mit kapcsoljon a nyomógomb.
Pl. nem kikapcsolás hanem wifi kikapcsolás? -
-
Levi123
senior tag
válasz
kufirc #48114 üzenetére
Szia,
nézd meg előtte a fórum elején található témaösszefoglalót, abból már szerintem el lehet indulni. Meg érdemes egy árkategóriát is belőni, mert az sem mindegy.Nagyon sok routeren kikapcsolható a wifi pl. ezen is, de így külön én nem találtam szűrőt egyik keresőben sem.
Lehet ezt is fel kell majd venni a témaösszefoglalóba mint kategóriát: "kikapcsolható wifi". -
válasz
kufirc #48114 üzenetére
Az összes kapható típusnál szükség esetén a wifi letiltható így "nem szennyezi" a környezetet ha nincsen rá szükség de nem jelent kockázatot akkor sem ha folyamatosan be van kapcsolva.
Amiket jó lenne tudni:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHz-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300
20k felett: Asus N65U/N66U/AC55U/AC56U/AC66U/AC68U/AC87U, TP-Link Archer C5/C7/C8/C9 -
kufirc
tag
Sziasztok .
Router vásárlás előtt állok és nem igazán tudom milyet és melyiket vegyem meg.
Kábeles netre állandóan szükségem van , viszont a wifi csak naponta 1-2 órát kellene.
A kérdésem az lenne , hogy van e olyan router amelyiken ki lehet kapcsolni a wifi jelet ha nem használja az ember , ugyanis van 2 kiskorú gyermekem és nem szeretném fölöslegesen kitenni őket wifi sugárzásnak.
Az volna a jó ha wifi jelet csak akkor továbbítana ha szükség van rá viszont a kábeles net állandóan működne.
Esetleg az megoldás lenne ha a router kikapcsolt állapotban a vezetékes net-et átengedné és mikor szükség van wifi-re is csak akkor kapcsolnánk be.
A net sebesség 100 Mbps ,de fél éven belül bevezetem az 500 Mbps hálózatot.Teljesen laikus vagyok a témában, ezért ha nem voltam teljesen érthető előre is bocsánat.
A válaszokat előre is köszönöm
-
vfeco
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #48112 üzenetére
köszi
-
-
vfeco
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Archer C8 v1.0-m a legutolsó gyári fw-vel, ami 2015 05. havi.
Az USB 3.0-ra rátoltam egy WD 1TB külső winyót. Fut rajta egy media server amit lát is a Samsung TV-m.
Elég sok file-ra azt írja ki, hogy nem támogatott. Mit lehet ezzel kezdeni? Open vagy DD-WRT esetleg lesz hozzá?A laptopomon egyébként fut a Serviio is. Az előbb említett HDD fel van csatolva meghajtóként. A Serviio-ba fel is tudtam csatolni, de a mappa tartalmát már nem látja sem a TV sem a Tablet sem a Teló. (A laptopban megosztott HDD-ről mindent látnak, bármit osztok le.) Erre ötlet?
Egyébként a Serviio media szerverre csatlaozva mondjuk telefonnal, brutál gyors még a Full HD filmek betöltése is és a beletekerésekre is gyorsan reagál.Vettem egy Archer T4U, AC1200-as USB Wifi Sticket is a laptophoz, hogy tudjam tesztelni a sebességet.
A C8-ra kötött HDD-re így 15MB/s-el tudtam másolni wifin. (A 2,4GHz és az 5GHz hálózat is engedélyezve van, én az 5GHz-re csatiztam az ac-s stickel.)A fenti kérdésekre köszi a válaszokat, illetve ha valakinek kérdése van a C8-ról tegye fel bátran.
Üdv,
Fecó -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #48109 üzenetére
Ossze vissza irnak, van aki szerint csak xiaomi routerhez ok. Azt mar kihangyaztam, hogy elvileg barmelyikhez csatlakoztathato a Mihome appal, de ... sokan irjak, hogy wpa nem ok csak wpa2, es nyilt halozathoz (nekem igy kellene) nem beallithato. Igy kicsit rizikos megrendelni megha csak 8 dodo akkor is. Szoval a lenyeges kerdes, tplinkkel osszebaratkozik-e nem titkositva.
-
-
válasz
probizz #48106 üzenetére
Szia!
Igen van, mindjárt több is.
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Router gondokVagy pedig az internetszolgáltatód topikja, aki hozta az említett eszközt.
Telekom, Invitel, stb... -
probizz
tag
Új routerem van (Huawei HG8245H). Wifin minden eszközzel jól tudok csatlakozni és van is internetkapcsolat, kivéve az egyik notebookot. Ennél azt tapasztalom, hogy csatlakozik, kiírja, hogy internetelérés, de nem nyit meg semmit a böngésző. Ha ugyanezzel egy másik routerre csatlakozok, akkor tökéletes. Van ötletetek? Köszi!
-
válasz
hoffman_ #48103 üzenetére
a laptop és a telefonok a wifi elvárás függvénye, hogy azok n szabványos dual band vagy ac képesek, illetve ha nem, de később - az új router majdani cseréje előtt - lehet olyan, akkor érdemes figyelembe venni, bár ha a wifi sebesség nem szempont, akkor nincs túlzott jelentősége.
a c5 mind a két verziója (van v1 és v2, qualcomm atheros és broadcom) jó választás lehet, jóval erősebb hardverben is a jelenlegi routerednél. -
hoffman_
nagyúr
vannak alapvető hiányosságaim a témában, nem tudom, hogy a dual band és az ac mivel nyújt többet, utánaolvasok ezeknek.
köszönöm szépen a gyors választ
az Archer C5 egyébként árban még pont az a küszöb, amit adott esetben szívesen rászánnék, többet már nem nagyon költenék csak erre. a wifi sebesség nem is számít, a lan átvitel és a párhuzamos, 2-3 gép általi kihasználás a mérvadó.
-
válasz
hoffman_ #48101 üzenetére
szia,
esetlegesen kezd elöregedni a router tápja, az is okozhatja az írt problémát.
diginet 1000 esetén minimum tl-wr1043nd v2/v3, jobb esetben rt-n18u (erősebb hardver), ha elég a csak 2.4 GHz wifi, dual band elvárással tl-wdr3600 vagy tl-wdr4300, rt-n56u b1/v2, rt-n65u, ac elvárással pedig archer c5, c7, c8, c9, rt-ac56u, rt-ac68u, rt-ac87.
példák csak vannak még más megfelelő típusok - lásd a téma összefoglalóját -, rászánt összeg és egyéb elvárások kérdése a dolog. -
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
segítségre lenne szükségem. jelenleg 100/50-es net van itthon és egy TP-Link 941ND router. ez a kombó így még egész jó, bár kb. 3 éves a router és egyre gyakrabban megy el a net, ami szerintem nem a Digi sara. három PC van rákötve utp-n, 1-2 laptop néha wireless hálón és 3-4 telefon.
tervezek egy Digi 1000/200-as váltást (legrosszabb esetben 500/200), ehhez szükségem lenne router updatere. a csatlakozó eszközök száma nem változna és szeretném, ha ezeket kényelmesen elvinné. a 3 kábeles PC közül kettő erős letöltési igénybevételnek van kitéve, a többi eszköz csak átlagos használatot és böngészést szolgál ki. egy nyomtató is menne a routerbe valamikor.
tudnátok tippet adni, hogy mi a legjobb választás ilyen sebességhez és eszközállományhoz? egy ár/érték bajnokot keresek leginkább, nem szeretnék súlyos tízezreket routerre költeni.
köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 10
- Régebbi játékok profilját frissíti az új GeForce driver
- Apple MacBook
- Nők, nőügyek (18+)
- Gitáros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- ASUS ROG Gaming PC 14900K // RTX 5070 Ti // 32GB RAM
- Kedvező áron! Eladó TP-Link TL-SG2008P Omada SDN POE+ Alza Gari 2029.11
- Eladó Unifi US-8-60W POE Switch
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest