Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-28 06:29:07

LOGOUT.hu

Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. április

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50120) mikk2000 válasza Gubek-Einste (#50117) üzenetére


mikk2000
őstag

A Tenda ép hogy nem jó, a TP-Link-kel semmi baj sincsen.
A linkelt hozzászólás az Asus N12 D1-re vonatkozik.
Sajnos csak az ajánlott TP-Link van ami tudja az interfész sebesség közeli értéket NAT-olni.

Értem kösz az infót! Mondjuk csodálom hogy egyetlen gyártó egyetlen terméke tudja csak lanon a 100 megabitet, holott mindegyik speckójában ott a 10/100 lanra. De ha topikgazda lettél, akkor nyilván annak oka volt, tehát valószínűleg nagyon nem beszélsz mellé.

Ettől függetlenül most nem kezdek hitvitát hogy kinek hiszek jobban, nyilván mindenkinek vannak rossz és jó tapasztalatai minden márkával. De ez a TP-Linkkel semmi baj sincsen, ez kissé erős. Mint mondtam nekem azt az infót mondták hogy pár év után megpurcan, másrészt, amit még nem mondtam, az is a probléma velük, hogy wifi kapcsolatot random eldobálják (míg mondjuk ugyanazon a helyen egy "nem ajánlott" Tenda meg vígan megy). Tehát a "semmi baj nincsen" az kissé túlzás. A(z) www.arukereso.hu-n nézelődve találtam is ilyen panaszt, tehát jó infót kaptam, idézet a 7-edik oldalról:

egy rendszergazda:
Ne vedd meg!
A kábel hossza, a tetszetős külső és az egyszerű beállíthatóság nem minden!

Előnyök
Kategóriájában az egyik legolcsóbb router.

Hátrányok
Random módon egy-egy eszközt ledob a wifiről.
Volt szervizben, nem sok mindent tudtak vele kezdeni. Bő két hét után adtak egy új routert, de az is ugyan úgy instabil mint a régi. Több napos fórumozás és jó pár szolgáltatóval folytatott telefonos be szélgetés után rá kellett jönnöm, hogy az instabil wireless kapcsolatra mások is panaszkodtak. Állítólag gyakori tipushiba. A legkülönbfélébb beállításokkal próbálkoztam már, de nem sokat segített. Állítólag openwrt-vel. (openwrt. org) stabilan üzemel. Ez az egyetlen dolog amit nem mertem megtenni, mert akkor elveszíteném a garanciát rá.

Igaz hogy ez a 3 éves bejegyzés, de nekem mostanában is ezt mondták. Ettől függetlenül persze minden tapasztalat érdekel, mi a helyzet mostanában ezzel a wifiről ledobálós témával? Mert ha nem változtattak valamit hardveresen (revízió stb.) akkor elvileg nem kellene változás legyen. Lehetőleg olyanok írjanak akik anyagilag nem érdekeltek TP-Link routerek forgalmazásában, köszi.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen routert? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.