Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
szadam123
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy azt elolvastam a leírásban, hogy egy 100mbit-es netből egy 300mbit-es n-es router kb ~80-90mbit-et képes továbbítani a különböző környezeti hatások miatt, de mi a helyzet a gépben lévő usb/pcie wifi hálókártyákkal?
Ha a fenti helyzet van és a gépbe rakok egy n-lite(150mbit) pcie vagy usb wifi adaptert akkor az a 80-90mbitet tudja fogadni? Vagy itt is a töredékére kell számítani tehát 40-45 mbitre?
Elég nagy a káosz most a fejemben, úgyhogy előre is köszönöm a válaszokat! -
Nordik
őstag
Vasaroltunk egy Doogee X5 Pro telefont amivel nem tudunk wifin keresztul netezni.
Szepen felcsatlakozik, de csak 1-2 percig lehet bongeszni rajta, majd a kapcsolat szepen megmarad de forgalmat mar nem lehet rajta folytatni. Csak az ujracsatlakozas segit ami utan ismet csak par percig mukodik a dolog.
Minden mas eszkoz gyonyoruen megy es sose volt problema, hogy ne tudott volna valali csatlakozni. Lehet ez halozati problema?
-
vis.p
aktív tag
Gubek-Einste: Köszi.
kali: Köszönöm. Csak torrentre használnám és videomegosztásra tv-n + 1 telefon. A router pont a tv mellett lenne érdemes lan-on keresztül összekötni? 3Tb-os wd green vinyót felismerhet? Ntfs gpt partició. Árban nem sok a különbség az ac65u-t választom.
-
szia,
rt-ac56u; broadcom 800 MHz kétmagos proci és 256 MB ram
rt-n65u; ralink 500 MHz egymagos + 400 MHz egymagos proci és 128 MB + 16 MB ramfelhasználási módja, illetve feladata is válogatja, mert nem mindegy, hogy az rt-n65u esetén miben tud besegíteni a segédprocesszor és miben nem, ami alapban adott az rt-ac56u kétmagos procija által, de a legtöbb esetben az rt-ac56u jön ki jobban.
-
-
vis.p
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Két router közül hardverben melyik az erősebb?
-ASUS RT-AC56U
-ASUS RT-N65U
Köszönöm. -
-
qfm
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyre írok, de nem találtam a releváns topicot. Egy olyan hordozható beépített akkumulátoros eszközt keresek, ami felcsatlakozik a 3g/4g hálózatra (sim), és wifi hozzáférést biztosít. Találtam ilyen routert tp-linktől és huawei-től is, azonban engem az ajánlottak érdekelnének. Olyat keresek, aminek erős antennája van, mert néha járok faluban, és utazás közben is gondok szoktak lenni a mobil internettel. Ha már külön eszközről osztom a netet, legalább az antennán is nyerni szeretnék. Jó lenne ha usb kábellel lenne tölthető, mert akkor powerbankról is tölthetném útközben, ha sokat kell használni. Szeretném ha tudná a N-es 300-as wifit, amit én láttam az csak 150-est tudott. Mindenképp kártyafüggetlent keresek. Titkosítás terén wpa2, nem szeretném hogy bárki könnyedén feltörje és használja. Legyen képes kezelni, ha egyszerre két laptop is rácsatlakozik és aktívan használja. (bár ennek nem kellene problémának lennie, de jobb leírni)
Ha nem ez a megfelelő topic erre, akkor elnézést, és át lehet irányítani.
-
válasz
toga75 #47169 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
Mivel gyorsabb az ASUS AC56U a ASUS AC66U-nál?
Nem kimondottan gyorsabb, hanem az erősebb hardvere miatt jobban bírja a terhelést.#47185 Hókusz Pók
Inkább ITT érdeklődjél.#47186 mate1396
Asus N12 D1 és a TP-Link 841ND az ajánlott az alsóbb kategóriában. -
mate1396
tag
5000 Ft-om van routerre, igazából csak egy tabletet szolgálna ki meg persze egy 100 éves gépet amin még XP fut. Melyik lenne a legjobb ajánlat?
-
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok! Üzembe helyeztem a ma megérkezett AC87U-t, s feltettem rá a legfrissebb gyári fw-t (3.0.0.4.378_9313). Nagyon komolynak néz ki, de már meg is van az első hiba... Az adminisztráció fülre kattintva, az időzóna kiválasztása esetén ott figyel a következő varázslatos üzenet: "* Megjegyzés: a rendszer-időzóna eltér a helyi időbeállítástól.". Befonom a hajam... Van valakinek ötlete esetleg a probléma megoldására?
-
amadeus11
senior tag
Üdv!
5000 Ft körül melyik a legjobb ár-érték arányú router? Jelenleg 10-es netem van max. 100-ig megyünk el , bár értelmét nem látom. Fontos a nagy hatótávú wifi és legyen minimum három lan portja. Kösz a tippeket! -
XuChi
addikt
válasz
Multibit #47172 üzenetére
Melyiket Ajánlod ?
A fő router egy Asus RT-N66U. Ehhez kellene valami ami a másik szobában lan-ról Wifi-t csinál!
A másik szobában van még egy 8port-os Tp-Link switch. Ez csinál az egy szem Gigabit LAN-ból többet (Tv-nek, Asztali gépnek, nyomtatónak stb)
Ami miatt a wifi fontos abban a szobában az a telefonok és tabletek, illetve Feleségem Notebook-ja, amin nincs LAN csak WiFi!!!
-
XuChi
addikt
Eszem megáll. 25-30k egy normálisabb AC router
Raing Extender tud Lanról wifit kreálni ?
-
toga75
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #47168 üzenetére
Mind a kettőt egy árban tudnám megvásárolni,és én is azt néztem,hogy az AC56U az újabb de belső antenna végett lehet hogy kisebb a térerő,az AC66U antennás de gyengébb a proci benne.Wifi csak a telefonomhoz kell,de NAS-hoz és az 500-as netre kéne jobban!
-
és #47166 bkiky01
Az AC750-es eszközök nem ajánlottak a gyenge 5 GHz-s képességük miatt, csak 1x1:1-esek.
bkiky01
Ha nincsen olyan kliens eszközöd amelyiknek jobb a wifi képessége 5 GHz-n mint 2x2:2 akkor elég lesz egy 3600 is, hardverben csak az 5 GHz-n tér el.#47167 toga75
Az AC56U újabb, erősebb hardverrel rendelkezik és belső antennás, az AC66U régebbi de külső antennás típus.
Mindkettő megfelelő lesz mivel kettő net sebességhez. -
toga75
csendes tag
Asus router szeretnék vásárolni,de nem tudom eldönteni melyik lenne a jobb választás!
Asus RT-AC56U vagy Asus RT-AC66U? Digi 500/200 mellé,de lehet hogy később váltanák az 1000-es csomagra. -
bkiky01
senior tag
Router vásárlás előtt állok digi 200/100-as nethez.
Nem tudom eldönteni melyik legyen, ki melyiket és miért javasolná:
TL-WDR4300
vagy
Archer C2
Köszi előre is! -
XuChi
addikt
válasz
Gubek-Einste #47164 üzenetére
Ok, lejjebb adom az igényeimet, és beérem egy olcsóbbal.
Ez megfelelne a célra ? [link]
-
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #47137 üzenetére
Ok, köszi!
-
megfelelő dual band típust nem nagyon látok annyiért.
Tazsika; akár a külső antennás 66-os és 68-as típusokra is találsz negatív véleményt a wifi szórás tekintetében, mert mindenkinél mások az elvárások, a környezeti tényezők és az ellenoldalak, biztosan csak akkor fogod megtudni, ha adott helyen, beállításokkal, környezetben és ellenoldalakkal kipróbálod, mert a wifi kapcsolat nagyon sok tényező függvénye.
ahogy előttem is írták, belső antennás létére az rt-ac56u nagyon is jól teljesít, persze kell hozzá a megfelelő beállítás, elhelyezés...stb.
közel egy évig használtam bő 50 nm panelben, rengeteg lakás, sok elérhető idegen hálózat, de még így is beszórta a teljes lakást, akár az akadályozó tényezőkre fogékonyabb 5 GHz sávon is teljesen jó volt a kapcsolat két fal mögött, mobiltelefonokkal is. -
Departed
őstag
válasz
Multibit #47145 üzenetére
Megvettem, tesztelem a D-Link DIR-840 gigabites 2.4/5GHz-es routert, eddig minden téren szépen szerepel. Jó látni végre a 240mbites netet teljesen átjönni a gépem oldalára.
LAN mellett Wifi 5GHz-et használjuk alapból feleségem laptopjával, szépen hasít, 4 és fél éves WP-s telefonom a 2.4-est látja (gondolom számotokra ez egyértelmű) és szépen neteztem azon is két szobával arrébb.A hideg miatt még a teraszról netezés várat magára, majd megsasolom a működést úgy is.
Egyelőre minden szempontból megfelelő a cucc, úgy néz ki megérte a 9990-et a két év garival, használom tovább egészséggel. -
Tazsika
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #47154 üzenetére
Nem mondanám leírásnak, inkább csak egy véleménynek.
http://prohardver.hu/tema/re_asus_blog_ime_az_rt-ac56u_izomrouter/hsz_1526-1526.html
-
szia,
az ap nem lesz jó/lég, mert azon csak egy lan port van, abba ha bedugod a másik szobából érkező lan kábelt, akkor wifi útján tud szórni, de abból - további csatlakozó hiányában - kábel nem mehet a munkaállomásba.
vagy egy router kell, vagy pedig egy switch és mellé egy ap.
részint le is írta előttem Gubek-Einste, amíg tévéztem is közben... -
-
XuChi
addikt
Sziasztok. A következő problémámra keresem a megoldást: adott egy panel lakás. Van egy Asus RT-N66U router.
A kis szobában van beállítva a Router + HP Proliant Micro Server.
A nagy szobába átmegy 1db RJ45 Cat5e kábel, Itt kellene a meglévő wifi-t teljes erősséggel sugározni + Lan-on az asztali gépeket ellátni nettel.
Mire van nekem szükségem ? Access Point-ra ?Ami a lényeg. 5Ghz-s legyen és N-es.
Tudom ez így elég érthetetlen, de.....
-
-
Tazsika
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #47149 üzenetére
Konkrétan nem értek semmit gyengébb képesség alatt, mert csak olvastam itt az egyik topikban, tapasztalni nem tapasztaltam.
Csak feltűnően jó árban van, ahhoz képest, hogy milyen jó kis router. -
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudom beállítani az Apple TV-t, hogy lássa a routerre csatlakoztatott winchestert?
Be tudtam úgy állítani, hogy akkor működik amikor a gép be van kapcsolva.Van egy program az Apple TV-n ami használható, csak kér IP címet meg hasonlókat.
-
szia,
a külső merevlemez méretére kaptál már választ, mert bár ma üzemeltem be itthonra egy rt-ac87u-t (nem hagyhattam ki a cm akciót, olcsó volt és még frankó kis asus hátizsákot is adtak hozzá), de arra gyakorlati tapasztalatot nem is írhattam volna, mert 1 TB itthon a legnagyobb tár, így én is a gyártói leírásra hagyatkozom - amit Intruder2k5 is linkelt -, a melegedésre viszont reagálnék, már amennyit ennyi idő elteltével lehet; ~7 órája megy a router a szekrény tetején, a szobában 25 - 26 °C a hőmérséklet, volt firmware frissítés, sok konfigurálás, újraindítgatások, azóta két notebook lóg rajta wifi hálón - már amik használva is vannak, mert amúgy készenlétben házimozi, médialejátszó...stb., de azok ma még nem forgalmaztak -, illetve néha a mobiltelefonom, amin böngészgetek, ha lusta vagyok felkelni és tenni néhány lépést a notikig, ilyen használattal és körülmények mellett langyosnak mondható, melegnek egyáltalán nem.
a korábban használt rt-ac56u-hoz viszonyítva, abban sem gyenge hardver van, de jó a hűtése, ebben viszont több és erősebb hardver dolgozik, így arra tippeltem én is látatlanban, hogy melegebb lesz - néztem a neten hűtőbordás képeket róla -, ellenben így sem melegszik jobban, aminek örülök. -
válasz
Tazsika #47139 üzenetére
Az AC66U jó eszköz, régebbi chipset-re épül így hardveresen gyengébb is de viszont külső antennás.
Az AC55U-vel kevés a tapasztalat, CFW támogatása erősen kérdéses.
Ha nem kell 5 GHz-s wifi támogatás akkor N18U, hardverben kicsit gyengébb de hasonlóan jó egyéb tulajdonságaiban.
50k környékén van az AC68U ami hardveresen egy szinten van az AC56U-val, külső antennás.Pontosan mit értesz a gyengébb képességek alatt mert az AC56U-nak pont az az egyik jó tulajdonsága, hogy belső antennái ellenére is jó lefedettséget/sebességet biztosít.
#47140-47141 SLYM
Ez már nem ide való, menj át IDE ez ügyben.#47142 andromedae
Ajánlott eszközök 20k-s határral:
5 GHz-s wifi nélkül: Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2/v3
5 GHz-s wifivel: Asus N56U, TP-Link 3600/4300 -
-
Chris82
senior tag
Megjött a Linksys EA6700, eddig jók a tapasztalatok, csak kicsit nehézkesen sikerült beállítanom, de megoldódott.
-
hokok
újonc
sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Múlt héten vettem egy Asus rt-ac87u routert. A kérdés az lenne, hogy mekkora külső winchestert (WDred külső házban) tudok hozzá kötni USB-n keresztül (szerverként szeretném használni)? 3 vagy 4 T méreten gondolkozom.
Illetve elég rendesen melegszik a router, normális ez egy ilyen "szerkezetnél"? -
Departed
őstag
válasz
Multibit #47143 üzenetére
Nyilván használtam a keresőt, ezzel a modellel nem írt le tapasztalatot senki ezért kérdeztem rá hátha ide téved valaki aki mégiscsak próbálta.
Általános "ez a márka szar mostanában ez a márka meg jó, de utóbbiból ez meg ez nemjó" mondásra meg nehéz alapozni, legalábbis a márkaáltalánosításra. -
andromedae
tag
Sziasztok!
Milyen jó ár/érték arányú olcsóbb routert wifi-s routert ajánljanátok 1000 mbps-os nethez?
-
SLYM
veterán
szerk: olyan 95%-ban biztos vagyok benne mondjuk, hogy működik, mert 15 megabit lett a sebesség, de azért kíváncsi lennék ezt hol lehet teljes biztonsággal lecsekkolni. ja és kösz a tippet, legközelebb, ha valaki hasonló problémával fordul hozzátok, mindenképp ezt a kis olcsó adaptert ajánljátok neki, nekem ez több éves problémámat oldotta meg (nem olyan egyértelmű egy laikusnak, hogy nem elég a modemeket cserélgetni, hanem ezek is fontosak)
-
SLYM
veterán
válasz
Gubek-Einste #47058 üzenetére
köszi. megérkezett a TP-Link 722N. kell valamit tenni azon kívül, hogy be kell dugni a gépbe? honnan tudom, hogy a laptop vevőegysége, vagy ez az aktív? köszi
-
Tazsika
csendes tag
Sziasztok!
Új router vételét tervezem és megtetszett az ASUS AC56U. Hál istennek az egyik fórumot olvasgatva eljutottam oda, ahol a wifi gyengébb képességeiről is szó esik. Mivel otthon fontos lenne a wifi erőssége is, ezért attól függően, hogy mit is jelent a gyengébb erősség, nem igazán játszhat, de maradnék az Asus-nál.
Ezért kérdezlek titeket, hogy melyiknek erősebb a wifi-je, ami ugyanennyire kezelhető,beállítható és mókolható, mint ez?
Ajánljátok az AC66U-t esetleg vagy nem kéne ennyire elrugaszkodnom és az AC55U is elég lehet? 45e+- egy kicsi.
NAS lenne rákötve kábellel, wifin menne pár mobilteló, PC, egy tv, jelenleg csak kis lakásban, de később nagyobb(60-70nm) teret is lekéne fednie, több eszköznek is.Kérlek, segítsetek, kezdek elveszni a routerek sokaságában. -
Köszönöm! -
Departed
őstag
Sziasztok!
Tegnap 15ezer helyett 9990-ért rácsaptam egy D-Link DIR-840 router-re - teljesen Gigabites, 2.4 és 5 GHz N-es wifi - de még nem mentem el átvenni.
Kifejezetten ezzel a modellel van tapasztalat hogy probléma van vele? 100-as TP-Link-emet a 240-es UPC net miatt cserélném erre, 60 négyzetméter plusz terasz lenne a WIFI igény, semmi több.Vélemény?
UI: közben láttam hogy nincs tapasztalat vele, kábé milyen banánhéjon lehet elcsúszni vele? Gépemen gondolom simán megy majd LAN-on a 240Mbit, lakáson belül és teraszon csak működne szépen a WIFI, tehát az igényeimnek elvileg meg tudna felelni. Vagy van esetleg alapvető "D-Link-et ne mert ..." alapelv amit be kéne tartani?
-
válasz
Sebaj Fóbiás #47136 üzenetére
Megfelelő lesz a kinézett router a célra, a felhasználás miatt érdemesebb lenne CFW-vel használni.
Van lehetőség a HDD leválasztására ugyan úgy mint amikor a gépre van kötve. -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
100/50-es (kertvárosi Digi alja) nethez keresgélek routert. 1 gép lesz rajta kábelen, 1 wifi-n (5 GHz nem szempont), egy tévé úgy-ahogy (ami valószínűleg kábel lesz), valamint alkalomszerűen még 5-6 wifis eszköz. Jelen állás szerint egy WR1043ND v.3 a kiszemelt. Torrent-tel nem fogjuk fárasztani, de egy külső HDD-ről kéne etetnie a tévét filmekkel, meg optimális esetben egy FTP szervernek is futnia kéne rajta amivel szintén a HDD bizonyos mappáit kéne elérhetővé tenni. Ugye ez a két szolgáltatás megy párhuzamosan? Valamint ha jók az információim a HDD feltöltését is gyorsabban meg lehet oldani gépre dugva, mint lanon és router usb-n keresztül, ilyenkor simán kitépem a routerből, rámásolom ami kell, vissza a routerbe és minden megy tovább ahogy volt? Vagy hogyan lehet leválasztani, meg újrakonfigurálás nélkül tovább futtatni az említett szolgáltatásokat?
Előre is kössz!
Üdv,
Fób -
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Nagyon pörög a topic, azért itt kérdem, bocs:Most kötötték be a DIGI 500/200 netet a kecóba.
Amikor összekötöm(CAT5.e kábellel) az ONT-t(ZTE ZXA-10) a géppel, a LAN port csak sárgán világít, nem zölden. Az alaplap(ASUS P5K) leírása szerint, a LAN port gigabites (10/100/1000).
Mi lehet a gond? -
Chris82
senior tag
Sziasztok!
Végülis nem az Asus routert választottam, hanem a Linksys EA 6700-at, mivel az kezeli a Macbook HFS+ fájlrendszerét.
Remélem beválik. -
Hókusz Pók
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #47027 üzenetére
Napokon belül megérkezik az Asus RT-AC87U. Amennyiben sikerül összepárosítani a WRT54GL-lel, akkor van mód annak beállítására, hogy a repeater (WRT54GL), vagy a fő router (AC87U) által produkált WiFi-re kapcsolódjanak az eszközök? Ezt azért kérdezem, mert nyilván lesz egy olyan átfedési terület, ahová még a fő router hatótávolsága elér (gyengébb jel, de gyorsabb), de a repeater jelszintje már (erősebb jel, de lassabb) erősebb.
-
sacaboy
tag
válasz
Gubek-Einste #47127 üzenetére
Értem, köszönöm.
-
-
sacaboy
tag
Sziasztok!
Jó árban láttam ezt a D-Link DIR-840 routert, tudna valaki valamit róla mondani? Speckóját ismerem, gigabites 600M. Mennyire jó vagy rossz, ajánlott vagy sem. Hatótávja milyen lehet? Partiban van egy tplink 3600-al?
Előre is köszönöm.
Üdv:
Saca
-
-
nemlehet
őstag
Sziasztok!
Egyik munkatársamnak kéne egy router/AP mobilnet megosztásához.
Van stickje amiből otthon szeretne egy wifi hálózatot csinálni. Semmi másra nem kell, egyedül lakik tehát csak egy laptopot meg egy telefont kell kiszolgáljon.Jó lenne ha minél egyszerűbben lenne használható és ne SIM-kártyát fogadjon, hanem bele lehessen dugni az USB sticket. Próbáltam keresgélni, de csak marha drága routereket találtam ilyen funkcióval, pedig emlékszek, hogy pár éve a telenor is hirdette ezt ilyen pici hordozható eszközzel, szóval tuti van.
-
Raruh
tag
válasz
MaCS_70 #47122 üzenetére
Jó tudni, hogy ilyen dolgok vannak. Asus RTN10E routert vittem vissza, kiadták a mínuszos papírokat, hogy vásároljam le, mert nem adhatnak vissza pénzt.. Akkor már nem forgalmazták az adott típust, és nem is akarták a pénzt visszaadni, annak ellenére, hogy kijelentettem, hogy nem kívánok másik eszközt náluk vásárolni, mert ez már a 2. volt ami bedöglött 3 hónapon belül.. 1 óra szütykölődés után rátöltötte a pénzt teljesen feleslegesen egy ajándékkártyára, amivel aztán dühömben már tényleg berontottam az üzletbe, és megvettem az összeg+100Ft értékű viszonylag jónak tűnő routert. Most ezzek is vakarózás van, mert nem igazán azt nyújtja, amit vártam tőle. Megnéztem a honlapon, már ez a termék sem kapható náluk (2 hete vettem) ... Azért kicsit vicces. Ilyen gyorsan kifutnak náluk a termékek?
Nem mellesleg nevetségesen közölték velem az üzletben, hogy a webshophoz nekik semmi közük, és az üzletben nem is lehet átvenni interneten rendelt terméket. Erre most látom, hogy de igen.. Hogy lehet ennyire felkészületlen egy személyzet ?Megjegyzem, azért fontos a webshopos dolog, mert az a router, ami a webshopban 6k JMF, azt az üzletben 9 körül árulják.. Jó is ez a marketing..
-
miként Soma01 is írja, az csak 150-es modul, tehát hiába a 300-as router, 150 Mbps lehet a maximális sebessége a kapcsolatnak, annyit viszont érdemes ellenőrizni, hogy a wifi modul speciális beállításában is engedélyezve legyen a 40 MHz, ellenkező esetben 75 Mbps lehet a maximális kapcsolati sebesség.
Soma01; a 20/40 MHz és a mimo képesség ilyen tekintetben nem függ össze, 1*1:1 router/wifi modul esetén is fele/dupla kapcsolati sebességet jelent adott beállítási érték.
150-es kapcsolaton is átfér akár 80 - 90 Mbps is hasznosan/mérhetően, de ahhoz már szélsőségesen jó viszonyok kellenek, nem mellesleg ideális rouer <-> wifi modul chipset párosítás. -
Soma01
veterán
1x1:1
Atheros AR9565 802.11 b/g/n 1 × 1 WiFi + Bluetooth 4.0 combination adapterNekem Atheros AR9485 van, ami szintén 1x1:1-es. De 80 Mbps körül tudok letölteni az itteni viszonyok közt.
De ha ez igaz, akkor nekem semmi értelme a 40MHz-nek? Most végig kell gondolnom, mit is jelent az "1x1:1" Már kiestem a gyakorlatból ezen a téren. -
-
ez eddig is tiszta volt, de a lényeget továbbra sem írtad le, hogy az ellenoldal is azonos a router képességeivel és beállításaival, tehát szintén 300-as és annál is adott a 40 MHz beállítás?
az kevés, ha a router tud valamit, ha az ellenoldal csak kevesebbet - legyen szó hardveres vagy beállítási okról -, akkor utóbbi érték fog érvényesülni, tehát hibába veszel 300-as routert, ha az ellenoldal csak 150-es, akkor nem lesz 300-as kapcsolatod. a jobbik eset az, ha az ellenoldal is 300-as, csak nincs beállítva a 40 MHz. -
válasz
dannyl #47106 üzenetére
szia,
a router problémás; link, vagy a típus témájába; link, inkább való a kérdés, valamelyikben részletezhetnéd, hogy a 100 és a 10 Mbps leesés azonos időben történt vagy sem, mert akár összefüggés is lehet a kettő között - a digi (eltérő) bekötési módja miatt -, úgy pedig lehet, hogy nem a router direktben a probléma forrása, mert bár adott helyzetet nem kezeli le, de ez más típussal is előfordulhat. (gondolok itt arra például, hogy amiért a digi kábelen 100-as korlát lett, akár kábeles, csatlakozási, vagy eszközhiba miatt, az eltérő szolgáltatós bekötés miatt a router nem úgy fordít, mint a munkaállomás, emiatt annál 10-es korlát lett.)
másik kábellel próbáltad a router és a munkaállomás között? (a kábeles sebesség esett vissza, ugye?)
a router másik lan portján próbáltad? -
azigazimoris
aktív tag
No, beüzemeltem egy Asus rt-68u tigrisvadállatot.
5-8 értékkel magasabb RSSI és 20 Mbps-mal nagyobb sávszélesség a lakás minden pontján a minden csatornán agyonzsúfolt 2.4 GHz-en.
5 GHz AC-n pedig a full 120 Megabit jön mindenhol wifin.
Az eddigi Upc-s Ubee-t váltotta. Mondjam, hogy nem bántam meg? :-) -
dannyl
addikt
Sziasztok!
Javaslatotokra vettem pár hete egy TP-LINK TL-WR1043ND routert DIGI 1000 nethez. Eddig ment is rendben, de ma azt vettem észre, hogy a letöltés a 10 Mbitet sem üti meg. Reseteltem a routert, firmware-t frissítettem, beállítottam a magam amatőr szintjén mindent, de ugyan az az eredmény. A kábelt közvetlenül a gépbe dugva 100/100-on megy kb, ami még mindig nem jó (és jeleztem is a digi-nek, de ez most mellékes), de nem 10 alatti. Mi lehet az oka? Hangsúlyozom, eddig jó volt. Mondjuk a névleges sebességet nem értem el, de legalább egy 25 MB-tal (megabájt) tudtam letölteni. Ma ez 1 MB. -
ricsi0307
senior tag
Üdv mindenkinek. Jó pár héttel ezelött kérdeztelek titek, hogy mi a véleményetek a Xiaomi router-ről akkor egy fórumtárs akinek már van megnyugtatott, hogy jó választás. Nemrég meg is jött és egyet kell, hogy értsek vele. Rendkívül egyszerű volt beüzemelni és működik rendesen elégedett vagyok a teljesítményével. Szóval köszönöm mindenkinek a tanácsokat
Egy Nano változatot is rendelnem. Az egész belefér a tenyerembe annyira apró.
Hirdetés kiszerkesztve.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
szia,
az ellenoldal is 300-as, illetve a munkaállomás a kapcsolatra is 300 Mbps sebességet ír?
mind a két oldalon 300-as eszköz és 40 MHz beállítás kell, hogy a fenti teljesüljön.
a 300 Mbps azért van feltüntetve és reklámozva, mert a kapcsolat képes is annyira, más kérdés, hogy bizonyos befolyásoló tényezők miatt az csak a kapcsolat sebessége, a hasznos (mérhető) sebesség kevesebb, mert a hasznos adatok mélyen csomagolva utaznak, de a forgalom elengedhetetlen részét képezi a szükséges körítés is, innen jön a 300 mbps kapcsolat és a mért hasznos sebesség különbözete, de utóbbit nem tüntetheti fel a gyártó, mert az sok, tőle elkülönülő tényező függvénye. -
Raruh
tag
válasz
Gubek-Einste #47100 üzenetére
Éppen ez a fura. Hogy 300 ból 80-100 mehet max, akkor miért 40 jön csak be a wifin?
-
S4LK3R
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #47100 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Windows 11
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest