Hirdetés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Óraátállítás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
-
-
Lacccca87
addikt
Azért ez nem így van. Mindennapos az hogy éppen a BKV/VOLÁN megállóban vagy a MÁV állomásokon tolják a cigit/iqost/ecigit meg mittomén mi a fenét még.
És nem csak ott hanem odafelé menet is, akkor is ha a peron és buszmegálló között 30m távolság van, vagy a kedvencem amikor felszállás előtt gyorsan szív vagy 8-at a cigibe vagy 1 nagyot a gőzölő szarjába aztán beterít vele mindent mire kifújja.Rengeteg ilyen ember van és nem a legalja (róluk már nem is akarok beszélni akik simán blattal a kezükben másznak fel a BKV járatokra) aki olvasni nem tud és ezért nem tudja hogy tilos, hanem jólszituált intelligensnek kinéző egyének is.
A teteje az egésznek hogy ha szól nekik az ember akkor meg is vannak lepődve sőt felháborodva hogy én ezt hogy képzelem. Legutóbb párom még pocakosan ült le a megállóban a buszra várva a nagy okos cigis meg rágyújtott mellette, és még fel volt háborodva amikor párom megkérte normálisan hogy ha dohányzik akkor legyen szíves távolabb végezni e tevékenységét, az az idióta meg azt mondta hogy távolabb nincs lehetőség leülni...hát kösz bzdmg majd a 8 hónapos kismama húzzon arrébb...Szóval sajnos továbbra is erősen megy a passzív dohányzás bármerre is megyek.
De erről egyébként a legjobban az általad is említett szétszórt csikkek árulkodnak tele van velük minden. -
válasz
philoxenia
üzenetére
Osz't ferrárid van-e abból a pénzből amit azóta megsóproltá?
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Akkor még kár volt, jó olcsó lehetett akkoriban a cigi.
-
philoxenia
MODERÁTOR
1985-ben szoktam le. Kár volt?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akkor már hét éve dohányoztam, 13 évesen szoktam rá. Nem volt még ellene kampány, a vasútnál rengeteg helyen szívhattam. -
JHC
tag
Én egyszer egy időre abbahagytam a cigit mert kellett spórolnom az új Thunderbird procira, meg a hozzávaló alaplapra memóriára. Kevés volt a fizetés, max ezen tudtam spórolni. 1 év és 12 nap volt amíg nem cigiztem. Közben megváltozott a munkaköröm, és az unalom előhozta belőlem újra a cigizést. Először csak szálanként vettem, majd később rendesen. Sok-sok évvel később motorra akartam gyűjteni, de nagyon nem akart gyűleni a pénz. Akkor le limitáltam magam napi féldoboz cigire meg 1 kólára. A végén már tényleg az agyamra ment a spórolásom, nem kívánom senkinek.
Nem tudom más cigiseknél mi a szokás, de amikor még mindenki élt a családban, akkor 5-ből 4 cigizett, persze akkor még nem ennyi volt a cigi, de a lakásban tilos volt rágyújtani, és ehhez tartom is magam máig. Én sem akarok rágyújtani odabent, de ha netán másnál vagyok, meg sem kérdezem az odabent cigizést, automatice megyek ki az udvarra.
-
-
Lord Myn
őstag
válasz
Tiszteletes
üzenetére
-
Lord Myn
őstag
Régen sokkal többen dohányoztak, ennek inkább ahhoz van köze, hogy már a szemét eltakarításra sincs pénz...
A témához hozzászólva: én 20+ évig cigiztem és lassan 7 éve, hogy leszoktam (2018. év végi fogadalom), fel is szaladt +15 kiló és valóban jóval ingerlékenyebb is vagyok azóta, igazság szerint a mai napig hiányzik.
Azért a kocsiban még mindig van egy ~3/4 doboznyi régről maradt, babonából tartom ott (hátha elütök egyszer véletlenül egy tehenet vagy egy biciklistát, akkor azért biztos kell egy szál
). -
Nyilván Józsi mikor elszívta hazafelé az 5. cigijét (akkor ugyanis MINDENHOL dohányoztak) akkor nyilván melengette amig kukához nem ért. Pffff a fenét, ott pöckölte el a csikket ahol volt. MINDENHOL cigiztek és mindenhol eldobták. Meg a cigisdobozt, a sörösüveget meg a taknyos zsebkendőt is.
Akkor is az egyik leg szemetelőbb nép voltunk és ma is azok vagyunk! -
-
Sdi
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
56, Budapest ezen belül X.ker. és egyáltalán nem marhaság.
-
Nem tudom hány éves vagy és merre laksz de az egy (már megbocsáss) marhaság, hogy régen kevesebb csikk volt az utcákon!
A dobozos cigi tényleg drága de mi értelme a drágaságnak ha legtöbben otthon sodorják, vagy olajos meg mittom én milyen cigiket vesznek. Ezek mind lényegesen olcsóbbak!
Mondjuk felesleges is lenne emelni, a primitívek a segélyből is cigit vennének akkor is, max. a gyereknek jutna kevesebb kaja, na bumm!
Alkoholistáknál ugyanez a szitu. Hiába kurva drága, megveszi ha kajára nem marad is. -
Nagyjából 20 évi dohányzás után, miközben volt mikor már közel jártam a napi két dobozhoz is, egy vasárnap délelőtt elfogyott a cigim, és lusta voltam elmenni venni, így nem gyújtottam rá hétfő reggelig. Aztán meg már úgy voltam vele, ha majd egy napot kibírtam, akkor ki kell bírnom tovább is. Azóta se gyújtottam rá, ennek most úgy 15 éve.
Próbálkoztam előtte is, valamikor újévi fogadalom is volt, de igazából sosem sikerült. A legtöbb amit elértem, hogy kb. másfél évig hetente egy szálat szívtam el, aztán egyszer visszaszoktam teljesen.
-
Vesa
veterán
Szerintem ebben a kérdésben lezso6 kolléga érve eléggé megáll a külföldieket illetően. Biztos, hogy sokan bulizás után dobálják...de dobálják a melósok is. Kocsival járok kb. 40 éve, de így is állandóan látom. Mielőtt felszáll a villamosra, vagy buszra, még szív egyet és már pöcköli is el.
-
Sdi
addikt
válasz
Armagedown
üzenetére
Látszik, hogy nem dohányzol, egyébként nem írnál ilyet, hogy olcsó a cigaretta
. Amikor mint írtam sokkal kevesebb csikk volt eldobálva, a cigi sokkal-sokkal olcsóbb volt a keresetekhez viszonyítva. Így fenntartom, hogy az elsődleges ok az elhibázott "keményítés".Vesa
Akkor a megállóknál miért volt tele mindig a csikktartó, ha akkor is viselkedett mindenki ?
Volt alternatíva, most nincs. Ez nagyon sokat jelent.Az emberi ürülék is akkor jelent meg nagyobb tételben az utcákon, kapualjakban, amikor bezárták/megszüntették a nyilvános vécéket.
-
Vesa
veterán
"Persze, mindenféle előítéletnek van oka, de attól még az általánosítás nem lesz jogos"
Ebben igazad van! De ahogy a kutyás példánál is említettem, annak ellenére, hogy magam is kutyás vagyok, és a sok hülye miatt engem is érnek vádak, még pontosan tisztában vagyok azzal, hogy sajnos nem ok nélkül van ez. Sajnos én is látom, hogy a kutyások többsége gáz, és ezen sajnos nem változtat az sem, hogy hozzám hasonlóan van egy kisebbség akik iskolába járnak a kutyával mert nem sajnálják az időt és a pénzt, hogy engedelmes kutyájuk legyen, vagy összeszedik a cuccot ha lerakta a kutya közterületen, vagy lakott területen pórázon sétáltatják az állatot még akkor is, ha egyébként megnevelt és engedelmes. A többség sajnos nem ilyen. Még a kertekből is sokszor kiszöknek mindenféle őrült kutyák, itt nálunk is, mert megveszi a kutyát, de rendes kerítést azt már nem csináltat. Valójában nincs meg a kultúrája a sz*rszedésnek, csak azt már büntetik ezerrel. Ha nem büntetnék, a többség most se szedné fel. Vidéken pl. nagyon kevesen szedik...elvégre, a fűben kit érdekel? Városban is csak azért, mert ott nagyon látványos a dolog.
Tehát nem arról van szó, hogy kivétel nélkül mindenkire vonatkoznak a negatívumok, nyilván én sem így gondolom... itt inkább arról az általánosan rossz tapasztalatról van szó, amit napi szinten látunk. Szerencsére ma már valóban sokkal jobb a helyzet mint anno pl. a 90-es években volt.
Egyébként családon belül is büntetni kéne a dohányzást, sőt, ott kéne csak igazán (nyilván kivitelezhetetlen, csak elvi álláspontom). Mert mit tehet egy gyerek, ha a hülye szülő füstöl és kénytelen szívni éveken át? Attól, hogy szülő, vagy testvér még nincs joga ahhoz, hogy akár maradandó egészségkárosodást okozzon a gyereknek, és egy gyerek nem tudja megvédeni magát tőlük. Aztán majd csodálkoznak, amikor évek múlva mindenféle légzőszervi megbetegedéssel kell kezelni az akkor már felnőtt embereket. De ezt is mindenki lesz*rja, majd ráfogják a környezetszennyezésre, vagy előszedik a jó öreg "volt egy nagyapám, aki napi 3 dobozzal szívott, mégis 1000évig élt" önmegnyugtató mantrát és el van intézve.
-
Reggie0
félisten
válasz
Armagedown
üzenetére
Vagy betetdij kene a csikkre is, nem csak a muanyag palackokra.
-
válasz
Armagedown
üzenetére
Lehet, a FOMO az oka.
Én az életem egyik legunalmasabb évében szoktam rá a cigarettára. Azt gondolom, hogy a dohányzás pótcselekvés. Lehetséges a kimaradás elkerülése is a háttérben. De a kimaradás nem magyaráz meg mindent. -
Sdi
addikt
válasz
pusszycat
üzenetére
Mert régen nem a szemetesbe kellett dobni, A műanyag szemetes elejére fel volt szerelve egy csikktartó, és még a szemetes bedobónyílása elé is fel volt ragasztva egy fém lap, amin külön is el lehetett nyomni a csikket. Csak mint írtam, a "nagy harc szellemében" ezeket megszüntették
-
pusszycat
nagyúr
A mi városunkban egy időben raktak fel műanyag szemetest, akkor mindenki beledobálta mert reggelre leéget az egész. Ezt nagyon tudták élvezni.
-
Graphics
Jómunkásember
Fura, mert fater 30 évig cigizett, 3 doboz betonszofi én csak így hívtam a barna dobozos klasszikot.
Ette a cigarettát konkrétan. Egyik délután influenzás lett vagy mi, felment az emeletre, aludt 4 órát lejött és soha többet nem gyújtott rá. Mai napig emlékszem a pillanatra.
Én sosem tudtam rendesen cigizni, mindig fulladtam tőle.. Néha álmodtam éjszaka olyat, hogy jól esik cigizni... De ennyi

-
Sdi
addikt
A városokban eldobált csikkek elsődleges okozója, maga a dohányzás elleni fellépés lett.
Régebben sokkal kevesebb eldobált csikk volt / persze akkor is létezett, mert bunkók akkor is voltak /, mert minden utcán több szemetes volt és azokon felszerelve csikktartók.
A normálisabbja abba dobálta őket, de ezt "okosan" megszüntették, leszedték a szemetesekről és maguknak a szemeteseknek is redukálódott a száma. -
Persze, mindenféle előítéletnek van oka, de attól még az általánosítás nem lesz jogos. Lásd még az autó-motor-kerékpár-roller, vagy autómárkák, ilyesmi. Rohadékok meg idióták mindenhol vannak. És hát jellemzően őket jegyzzük meg, hisz aki normális ember módjában viselkedik, azt eleve észre sem vesszük.
És manapság már nem nagyon kell szívni sehol sem passzívan a dohányfüstöt, legfeljebb csak ha szándékosan odamegyek kijelölt helyre. Én leginkább a szemetelésben látom a legnagyobb problémát, elképesztő mennyien dobálják szét a csikket, lásd a fenti blahás példát, iszonyat elkeserítő a helyzet. Pedig simán be lehetne szedni egy csomó pénzbüntetést.
Jó hogy felhoztad a kutya témát, mert ott már végre van kultúrája annak, hogy kb minden gazdi összeszedi a szilárd végterméket. Jó lenne ugyanez csikkekkel is, a szemetelőket el kéne kapni, s komolyan megbüntetni. Bár ez utóbbi lehet nem is a magyar kultúra hiánya, hanem inkább a turizmusból következik, mert a külföldiek jelentős része alja olcsó bulihelynek használja Budapestet.
-
Vesa
veterán
válasz
pusszycat
üzenetére
"Mikor egy uninteligens ember szívja azt még megértem, de mikor egy orvos... "
Páromnak lábműtétje volt, kint ültünk, vártuk az orvost. Megjött a sebész, cigivel a szájában, majd azzal ment be a műtőbe. Szerinted??...
Itt már rendesen felmerült a beteg veszélyeztetése, mert ez minden, csak nem higiénikus. Na, ok, de magyar EÜ-t hagyjuk. Harmadik világbeli kb. -
Vesa
veterán
"Mondjuk a dohányosok iránti gyűlölet is megérne egy misét.
"Volt oka, mint írtam is.
Lakásban nőttem fel, még menekülni se tudtam sehova az undorító füstszagtól. A tehetetlenséf meg dühöt szül, és ez máig megmaradt. De a legnagyobb visszatetszét szerintem az váltja ki az emberekből, hogy ez egy olyan szokás, amivel másokat is mérgeznek. Ugye, ha pl. valaki heroinnal lövi magát, az miért kéne érdekeljen? Max. Ő pusztul bele, Ő dolga. De ha passzív szereplőként szívni kell a kátrányt, a rákkeltő anyagokat és egyáltalán magát a büdös füstöt, az már nem csak arról szól, hogy valakinek ez a hobbija.Ez egy olyan dolog, hogy a dohányos sem tolerálja, ha pl. a szomszéd napi háromszor avart éget az orra alá és élne se tud a bűztől. Szóval No Offense, de nem gyűlölöm a dohányosokat, csak jó indokkal és jó okból kerülöm őket.

Egyébként üdítő kívétel vagy az intelligens hozzáállásoddal, de sajnos nem ez a jellemző magatartás a dohányosok részéről. Abban is igaza van, hogy ez nem a dohányosok provolégiuma, pont ennyi gond van a felelőtlen, bárhova odabrunyáltató kutyásokkal stb. (nekem 3 kutyám van, szóval nem azért írtam, mert kutyásokkal bajom van, de tény, hogy a többség nem teszi pórázra, nem neveli meg, nem szedi össze a cuccot utána stb.). De ez már egy másik lapra tartozó téma.
-
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
A legbunkóbb káros szenvedély szerintem a kommentekben trollkodás.
-
Ez most egy melyik káros szenvedély élvezői bunkóbbak verseny?
-
Reggie0
félisten
válasz
Armagedown
üzenetére
En meg pont lattam, hogy vasarlasbol jottek ki aztan obegatva osszeverekedtek a bolt elott egy tusken, bicska is majdnem elokerult. Ezek vagytok ti.
-
0519
senior tag
"Ha szeretne többet tudni a dohányzás ártalmairól, folytassa a dohányzást." *
*idézet, de nem emlékszem ki az eredeti forrás
-
válasz
Armagedown
üzenetére
Perzse, az összes dohányos ilyen. És büszkén. Múltkor is voltam a Blahán és imádtam sok szétdobált csikket. Kár hogy nem volt annyi, hogy Dagobert bácsiként beleugorjak és fürdőzzek a csikktengerben.
-
Armagedown
őstag
Pont a vásárlásból jöttem haza, az egyik szerencsecsomag éppen akkor dobja a földre az üres cigisdobozát, akkor bontotta ki az újat, a fóliáját is lazán ledobta.
A parkban is simán eldobják ezeket a beépített akkus wapeket.
Ezek vagytok ti
-
-
válasz
pusszycat
üzenetére
Nem cigizek, szénsavas üdítőket se szeretem. Kávé van de amit eddig szerettem annak kg-ja már 13 ezer forint ezért áttértem a sárga tchibora...
Legalább szemes kávénál maradhattam.Amúgy poénkodtam de viszont több cégnél is ahol dolgoztam a dohányosok mindig jobban informáltak voltak, sok dolgot elsőként tudtak meg mert a dohányzó ilyen információcsere hely volt.
Mondjuk ettől még nem fogok dohányozni de ezt irigyeltem tőlük. -
pusszycat
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Sört azt ittam, egy zsíros ebéd közben elfogyott egy 2L palack néha, pálinkát azt nem valamiért. A legjobb tudomásom szerint amióta megvagyok talán 2 x lehettem ittas (mikor már énekel az ember de futni még tud)
-
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Én már el colaz-tam + csoki egy mercit (árban), tudom miről beszéllek.
-
válasz
pusszycat
üzenetére
És még mennyi máson is lehetne spórolni.
Azt gondolom, aki ennyire beáll a spórolásba, annak autó sem kell.
Mert néhány autó árán már repülőgépet is tudna vásárolni.Majd az örökösök fogják piába, drogba és autóba tolni a megtakarított pénzt.
Hálásak lesznek érte.
Aki kétszer hal meg, az többet ad.
-
-
90'-14'-ig dohányoztam.Leraktam mert nem volt kedvem tovább dohányozni.Tömören ennyi.A szagát se bírom elviselni azóta,se milliomos nem lettem azóta mert elmegy az ára másra.
-
-
looser
addikt
Zseniális írás :-)
Kapcsolódó, hasonló felütéssel:
Smoking is Awesome -
Pikari
veterán
Fun fact: valójában az ősembereknél az alacsony átlagéletkort az okozta, hogy rengeteg csecsemő és kisgyerek halt meg (a modern társadalom hiányában rosszak voltak a fiatalok életkilátásai). Aki átvészelte az élete első 5 évét, azok már kb annyi ideig éltek, mint a mai korok emberei.
-
Reggie0
félisten
válasz
Armagedown
üzenetére
Az eletuk a tragyaszag+fustszag+testszag/szajszag komboval volt telitve, ahhoz kepest egy kis dohanyfust igazi feludules volt.
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
-
válasz
Armagedown
üzenetére
Az emberiség többször is megpróbálta (dohány, alkohol, drog) de mindig gyengének találtatott.
-
válasz
Armagedown
üzenetére
Megpróbálták, 1492 után nem sokkal, több száz éven keresztül. De végül a dohány nyert.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Armagedown
üzenetére
Az ősember Európában nem dohányzott, mert nem is volt dohány.
De valószínűleg füstöt és növényeket már használt szertartásokhoz vagy gyógyításhoz.
Dohányt Amcsiból hoztak, miután fel lett fedezve a kontinens.
-
Armagedown
őstag
Én azon gondolkodtam, hogy amikor az első ősember elkezdett cigizni, a többiek miért nem verték agyon?

-
Különösképpen nem izgat ha valaki dohányzik, nekem is van káros szenvedélyem, csak tartsa be a békés egymás mellett élés alapvető szabályait (pl. ne fújja a füstöt a képembe)
Azokat a dohányosokan nézem csak le akik sírnak, hogy nem tudnak leszokni........ -
pusszycat
nagyúr
Mikor egy uninteligens ember szívja azt még megértem, de mikor egy orvos...
-
Mondjuk a dohányosok iránti gyűlölet is megérne egy misét.
Persze érthető, hogy aki nem dohányzik, az általában csak a hátrányait látja. Na nem mintha szerintem megérné az előnyeit, de aki dohányzik az kb ezekért teszi:
- meditációs szünet (amíg megtöltöd, elszívod, stb)
- szocializáció
- serkentő hatás, miközben mégis nyugtatPersze mindez cigaretta nélkül is lehetséges. Például kávézással.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerencsére kezd javulni a helyzet cigaretta használat terén, lásd pl jóideje már nagyon nem lehet akárhol füstölni. Illetve megjelentek az ilyen-olyan helyettesítő jellegű termékek, mint a dohányhevítő készülékek vagy az ilyen-olyan olajokat felhasználó e-cigaretta, melyek egészség-károsító hatása jelentősen kisebb.
Én sok évig ecigiztem, de szerintem függőség tekintetében az a legrosszabb hobbi, hiába nem büdös, legalábbis a gyümölcsös jellegűek. Az elvileg dohányízű ecigarettának és a dohányhevítőknek konkrétan fingszaga van, szerintem rosszabb, mint a dohányfüst.

Szerintem a mérték a fontos, és a függetlenség. Pl ha tegyük fel az ecigaretta egészségügyileg 100% veszélymentes lenne, akkor se tartanám jó dolognak, mert borzalmas élet az, ha az ember úgy megy el mindig otthonról, hogy leellenőrzi, hogy fel van-e töltve, van-e pót akku és lötty, stb. Ez már nagyon túl van a határon, anno ezért tettem le az ecigit.
Én másokat nem ítélek el azért, mert nem olyanok mint én. Csak ha tahó modon viselkednek. De ahhoz meg nem kell dohányosnak lenni, nem szeretem ezeket az általánosításokat. Én pl mindig is úgy álltam hozzá, hogy neccesebb szituációknál (pl kültéri kajálás után) rákérdeztem, hogy rágyújthatok-e, nem-e zavarja az adott embert és igyekeztem mindig úgy fújni a füstöt, hogy ne az emberekre. És mástól nem várom el ezt, csupán azt hogy tahók ne legyenek, tehát a minimum az, hogy csak a kijelölt helyen, szabályok betartásával (pl gyerek mellett ne, stb). Ha valakit ennek betartása mellett zavar, annak csak azt tudom mondani, hogy minek ment oda. Mert manapság elég jól el vannak már különítve a dohányosok.
-
Vesa
veterán
+1
Nekem a nővérem szívta. Napi 1 doboz minimum. Mivel passzív dohányosként ebben nőttem fel, rettenetesen gyűlöltem érte, pedig akkor még gyerekként nem tudtam a negatív hatásokról semmit. Azóta nyilván tudom, hogy gyakorlatilag folyamatosan magmérgezett az akaratom ellenére (érdekes lenne megnézni egy ilyen pert, elvégre, senkinek nincs joga a msik egészségét kockáztatni az ostoba hóbortja miatt). Aztán kamaszkorban kétszer nekifutottam "mert mindenki csinálja és hű de menő", viszont letüdőzni nem tudtam. Már ott hányingerem lett, hogy a számba került a füst, úgyhogy még direkt magamra erőltetve sem tudtam rászokni. Őszintén, soha nem értettem, mi a jó abban ha az ember ezt a sz*rt szívja és tolja tele magát büdös füsttel? Most a nyilvánvaló negatív eü hatásokat tegyük is félre, de büdös lesz a bőre -tehát párkapcsolat csak szintén dohányossal együtt.. egyszer szerelmes voltam egy lányba, de cigizett és olyan rettenetes büdös volt már a keze is, hogy sajnos nem tudtam tolerálni-, büdös a környezete, a lakásban beszívja minden létező textil tehát azok is büdösek lesznek. Sok ember elkerüli a dohányost, mert nem akarnak passzív dohányosként tüdőrákot, szóval én tényleg nem értem mi a jó benne, de nyilván van valami ami vonzó ha ennyien csinálják.Szerencsére mai napig is hányingert okoz. Ha valaki szívja, már megyek is onnan a fenébe és kerülöm, mintha pestises lenne.
-
Pikari
veterán
válasz
Krugszvele
üzenetére
Bár nem túl magasztos, de ha az a célod, hogy otthon tv-t nézz, azért is tenni kell, hogy legyen hova leülnöd, legyen áram, stb. Ehhez mindenképp szükséges némi aktivitás.
-
Én dohányos vagyok. Nem akarok leszokni, de már kb. 15 éve elfelejtettem rágyújtani.
-
Krugszvele
senior tag
Miért kell ennyire erőltetni, hogy mindenkinek vannak magasztos céljai, vágyai, álmai? Nem lehet csak nyugodtan élni?
Szorongtam ettől régen, hogy nem tudom, mit akarok kezdeni az életemmel... semmit sem kell kezdeni vele! Érezd jól magad. Aki tervezni akar 30 évre előre, meg ilyen-olyan vágyaira hajt, az tegye azt. Aki meg csak elvan, tegye azt.[Mindaddig amíg ezzel más embernek kárt, zavart nem okoz!!]
Minőségi élet nem az, ami különböző javakkal megteremtesz, hanem amikor jól érzed magad. És én például nem akarok repülőzni, balira menni, párizst látni, leszarom az egészet. Nem kevésbé minőség az az élet, amikor nem rohansz, hogy mindent "megélj" amit a nagykönyv megír, hogy meg kell élned.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
mefistofeles
üzenetére
Én kütyümániás vagyok, és majd ha feldobom a talpam rgb keresztet akarok.

Vagy mágnesesen lebegőt.
-
Nagy szerencsémre sosem szoktam rá a cigire, pedig eleget ültem füstös kocsmákban......
Úgy vagyok ezzel, hogy nem szabad minden marhaságot kipróbálni, és rászokni de akinek egy káros szenvedélye sincs, az minek él?
-
ncc1701
veterán
Sosem próbáltam ki a bagót. Muterék szívták vagy 20 évet, utáltam, mint a büdös xart. Jól jártam.

-
urandom0
őstag
Grat!
Én 2017-ben tettem le, de úgy, hogy nem is akartam

2014-ben vettem egy e-cigit, egy idő után magamnak kevertem a liquidet, csinálgattam a kis coint, vattáztam, stb. Aztán elkezdtem egyre kevesebb nikotint tenni a liquidbe, végül eljutottam ilyen 1.5mg/ml-ig, onnan ugrottam mentesre, és három nap múlva hagytam a francba az egészet. Elajándékoztam a maradék cuccaimat, és azóta füstmentes vagyok. Életem egyik legjobb döntése volt. -
Pikari
veterán
Azok az emberek, akik a leghosszabb életűek, a statisztikák szerint nem nagyon csináltak semmit egész életükben. Inkább csak voltak, mint a befőtt. Zabálták a halat, meg a gyümölcsöket egy eldugott faluban. A kérdés az, hogy a hosszú élet megéri -e azt, hogy cserébe egy ilyen igencsak kevésbé aktív életet éljen az ember, ne legyenek vágyai, ne akarjon semmit - egyszóval, lecserélni a minőséget a hosszabb életért. Valószínűleg nem, valami minimális aktivitást azért érdemes fenntartani. Ugyanakkor, ha már valakinek úgy kezdődik a napja, hogy 1 frontin + 2 köhögőroham + 3 kávé + 4 cigi, ott sem a lélek, sem a test harmóniájáról nem beszélhetünk már. Meg kell találni a harmóniát, ami az egészséges test és lélek, aktivitás és passzivitás közötti vékony határmezsgyén húzódik. Ekkor lesz csak az ember élvezni az életet, szeretni a családját, ténylegsen tanulni, szakmailag fejlődni, dolgozni a céljaiért és elérni az álmait.
-
Reggie0
félisten
Ugyanezen okokbol a munkarol is le kene szokni. Az is rendkivul egeszsegtelen.
A munkarol leszokas elonyei:
- csokken a stressz
- csokken a fuggoseg mas emberektol es azok szeszelyeitol
- nem kell koran kellni es kavet vedelni, dohanyozni
- nem er munkahelyi baleset
- tobb energiaja lesz
- csokken a gyomorfekely kockazata
- csokken a munkahelyi felrelepesek kockazata, amivel sok valast meg lehet elozni
- csokkennek a panikrohamok
- nem erzi faradtnak magat egesz nap es jobban alszik ejszaka
- tobb szabadideje marad
- kevesebb betegseget kap el kozlekedes kozben es a munkahelyen egyarant
- novekedni fog a tekintelye a csaladban es baratai koreben
- tobb idot tolthet a gyermekeivel, csaladjaval
- peldat mutathat a gyerekeinek es csokkenti az eselyet, hogy ok is dolgozzanak
- fiatalabban egeszsegesen es jobban nez ki, az arcszine is javul
- atelheti az elete feletti kontrol visszaszerzeset
- onmaga lehet
- buszke lehet onmagara, hogy elerte egy celjat es megszabadult egy kotottsegtol
- evente tobb szazezret sporolhat az ingazason. -
Egy éve tettem le a cigarettát.
Utálom az ostoba motivációs szövegeket ebben a témában, ugyanis ezeket olyanok írják, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy valaki miért dohányzik. Egy ilyen a forrása ennek a bejegyzésnek is (csak pár szót átírtam). Komolyan elhiszi bárki, hogy valaki egy ilyen szöveg miatt teszi le cigit? Szerintem még annak is nagyobb az esélye, hogy valaki ettől a bejegyzéstől fog leszokni dohányzásról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arch Linux
- Tesla topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xbox Series X|S
- A fényes siker is lehet szög a koporsóban: gondban a MacBook Neo gyártása
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gitáros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB FHD
- LG UltraGear 45GX90SA-B Monitor
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Alienware 17r4 olvass
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).
azóta se szoktam vissza és a kölyök is jól sikerült. Bár mostanában az utóbbi visz a sírba az ötleteivel