- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
Sziasztok! Szüleimnek vennék wifi megosztót. Amire osztana netet: Tv, egy telefon, egy laptop. S vezetéken egy pc-t szolgálja ki. Slussz passz. Asus rt n12 d1-em van, ilyen ide is megfelelne? Vagy van jobb alternatíva ebben a kategóriában? 5-8mbit közötti net van.
-
TeeJay
félisten
á lehet hagyom a fenébe, már ki van nézve a 1043ND V2.x, úgyis kell mert csak az hajtja ki a 100/50-es DIGI-t és kell a stabil wifi is folyamatos torrentes terhelés mellett... nem tervezek nagyobb csomagra váltani amúgy
-
-
TeeJay
félisten
valszeg a router kondija lesz az mert novemberig lazán vitte a 94/54megabitet most viszont már csak ilyen 88megabit a max... hozzáteszem júliusi emelés óta 24/7-ben kapta ezt a terhelést főleg feltöltés irányban úgyhogy lehet az is betett neki. ami fura hogy gargoyle FW-el meg simán ment a 94megabit ott inkább a jobb szoftver miatt a nagyobb sebesség hatására 3.0 feletti prociterhelés lett és eldobta a wifit majd a webes menüt ekkor persze LAN-on még mindig hasított aztán vagy ment így tovább vagy fél óra múlva megállt minden és újraindult a router...
szétkapom megnézem majd mi a helyzet
kondit meg megnézem honnan lehet venni és megpróbálom megforrasztani itthon -
-
Gézengúz
addikt
válasz
TeeJay #41891 üzenetére
Elsőnek kipróbálhatod a tápegységcserét is de ha ennyi idős akkor valószínűleg a kondikat is cserélheted, készülj fel arra, hogy amiket veszel, jó eséllyel nagyobbak lesznek..Kondi illetve tápcsere, lehet kell mind a 2, lehet csak egyik...Utána olyan lesz mint az új...
Hsz-ket is nézz
Én teljesen használhatatlan modemet hoztam vissza és működik azóta is szuperül egy fórumtársnál..
-
válasz
takika258 #41877 üzenetére
Hatótávot nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.
A D-Link nem ajánlott, a TP-Link jó lesz de jó lenne ha írnál a körülményekről a pontosabb ajánlás okán, pl:
Milyen net sebességhez kellene?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok)?
Milyen és mennyi kliens eszköz használná (vezetéken/wifi-n)?
Hasonló eszköz még ebben a kategóriában az Asus N12 D1 is.#41888 marco0007
20k-s határral:
Ha nem kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2, ha kell akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300. -
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Biztos sokan kérdezték már, de milyen routert javasoltok egy 500-as DIGI-nethez? Köszönöm!
-
-
Tomek979
tag
Sziasztok!
A tp-link archer c2 miért nem ajánlott?
Gigabites, ac szabvány és 2 csatorna.És még olcsó is.
http://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/archer-c2-p230691883/#termek-leiras -
TeeJay
félisten
válasz
#41133696 #41880 üzenetére
AC-n kívül mást nem is nagyon kell teszteni vele mert a switch része az 1000-es DIGI-t is lazán kihajtja, a RAM bőven elég benne szóval tényleg max akkor kell legközelebb cserélned ha megpusztul jó pár év múlva.
nekem is úgy tűnik hamarosan routert kell venni mert a 841ND már nem szereti annyira a 100/50-es terhelést július óta 24/7-ben és kezdi lentebb adni a WAN to LAN sebességet 90megabit alá
a Gargoyle FW-el kihajtotta csak ott meg annyira megtáltosodott hogy eldobálta a wifit meg lehalt a router a 3.0 feletti prociterhelés miatt
ment vissza a gyári FW azzal legalább ha lassabban is de nem áll meg és a wifit se dobja elazt hiszem nekem marad a 1043ND V2.x mert nincs sem 5GHz sem AC eszközöm és nem is hiszem hogy lesz mostanság.
-
jeni
félisten
válasz
zaskar #41875 üzenetére
nem bonyolultabb,semmi különbség nincs,hogy mennyire van tele nyomva szolgáltatással a routerek közt.
ha venni kéne egy routert akkor u.a venném vagyis az Asus RT-AC56U-t én is erről váltottam az AC68U-ra de nem nyertem vele annyit,mint amennyivel drágább,talán ha 1 métert távolságban pluszban. -
zaskar
senior tag
-
jeni
félisten
válasz
zaskar #41871 üzenetére
EZ MÉG JOBB VÉTEL!
ennyiért még használtan sem kapod meg 3ÉV GARIS! -
zaskar
senior tag
válasz
Gubek-Einste #41870 üzenetére
Köszönöm! És ez esetleg? Most akciósnak tűnik...
-
válasz
bacskait #41868 üzenetére
Mindenképpen az új legyen az elsődleges, netre csatlakozó eszköz.
Ennyiből TP-Link 841ND vagy Asus N12 D1 az ajánlott.#41869 zaskar
Nem két antennás, hanem két sávos router tudja egyszerre a 2,4 és 5 GHz-s sávot működtetni.
Természetesen ha az 5 GHz-s hálózat rossz akkor minden további nélkül át lehet váltani a 2,4-esre.
25k-s határral Asus N56U, TP-Link 3600/4300/Archer C5 ami ajánlott.
A jelenlegit használhatod a másik szinten másodlagos eszköznek ezentúl ezzel javítva az ottani vételt. -
zaskar
senior tag
Sziasztok! Tegnap elég sokat olvasgattam a topikot, mert eddig minimális ismereteim voltak a témában. Jelenleg egy TP-Link WR-841N router teljesít itthon szolgálatot. A ház kétszintes, a router a földszinten van. Az alsó szinten elfogadható a jelerősség, az emeleten természetesen rosszabb. A környéken még 6 db 2,4 GHz-es wifit lát a gépem, közepes jelerősséggel, és ráadásul van itthon két vezeték nélküli telefon is, ami valószínűleg szintén ezen a frekvencián működik. Gondolom, ezek szintén zavaró tényezők. A routert kb. hetente egyszer újra szoktam indítani (de lehet, hogy nincs jelentősége). Amiket használunk itthon (persze nem mindet egyszerre): 2 telefon, 2 tablet, egy PC wifi adapterrel, néha egy laptop. Kérdés: mi lenne az a router, kb. 20-25 ezer Ft-ig, ami látható javulást hozna mind jelerősség, mind stabilabb működés tekintetében? (tudom jelerősség-javulást nehéz a körülmények ismerete nélkül megelőlegezni, de hátha...). A másik: a sok környékbeli 2,4-es hálózat miatt érdemes lenne megpróbálnom 5 GHz-en? Ott viszont attól félek, hogy az emeleten már esetleg nem működne, mivel ahogy olvastam 5 GHz-en rosszabb a hatótáv. Egyébként az eszköz, pl. telefon ha egyszer az 5 Ghz-et használja, akkor közben át tud váltani 2,4-re, ha gyengül a jel? Vagy hogy működik ez a dolog az ilyen kétsávos routereknél?
-
bacskait
tag
Sziasztok!
Van egy hálózati nyomtatónk, amit szeretnék itthon használni (laptopokról, asztali gépről). Jelenleg egy Linksys WRT54GL router osztja meg a hálózatot.
Erre nem tudom rádugni a nyomtatót, mert nem tudom a közelébe vinni.
Vennék egy plusz routert. Milyet ajánlotok, ha nem szeretnék 6-7e Ft-nál többet költeni?
Cseréljem össze a két routert és lehet gyorsabb a hálózat? (Ha pl. 300-ast veszek.) -
TeeJay
félisten
válasz
farkas-j #41859 üzenetére
[link] alapján Archer C7 V2 vagy Archer C5 V1.2 ami tuti lehet
16MB Flash 128MB RAM és egy picit frissebb switch vezérlő illetve V2-es AC vezérlő ami biztos sokat javult.a Broadcom SOC a TP-Link-nél furcsa bár lehet annyi routert adnak el világszerte hogy már nem győzik QCA vezérlőkkel, de legalább jó hogy időben kiderül és nem szalad bele az ember olyanba amit nem akar megvenni
-
válasz
audi100td #41864 üzenetére
azon gyárilag 5 dBi antenna van, ami nem rossz.
a notebook esetén, ha mimo képes (300-as) modul adott, akkor egy szintén mimo képes (2 antennás, 300-as vagy jobb és jó wifi képességű) router cserével javulhatna valamennyit a kapcsolat minősége, de az iphone tekintetében az sem segítene, mivel az nem mimo képes, ráadásul 2.4 GHz sávon csak 20 MHz kapcsolatot tud. (bár típust nem írtál, de 4s-ig csak 2.4 GHz van, felette dual band n szabvány és a két 6-os már ac is)
lehet, hogy jobb megoldás lenne egy extender/expander segítségével megnyújtani a wifi szórást. -
audi100td
nagyúr
Igazából addig nem volt gond, amíg nem került át a ház másik végébe a router, így már nem az igazi. A szobámban a T510-es ThinkPad-em olyan 3-4 csíkot mutat, viszont az iphone-om már sajnos nem látja és a notebookon is érződik, hogy vannak gondok a stabilitással. TL-WR741ND egyébként a típusa.
#41752 farkas-j: Köszönöm, elolvasom a leírást.
-
válasz
farkas-j #41859 üzenetére
több, de a kérdező szempontjából nem tartottam fontosnak ezt részletezni, a kérdései/elvárásai alapján a wifi szórásra hivatkozással írtam a lényegi eltérést.
sajnos, a wiki sem teljesen pontos.
én más okot sejtek, hogy miért kellett egy a gyártótól amúgy szokatlan broadcom alapú típus is, de nem akarok teóriákat gyártani. -
farkas-j
őstag
válasz
szegto #41855 üzenetére
Csak ha lehet ne WiFi repeatert, vagy ilyen üzemmódú routert használj, mert minimum feleződni fog a WiFi sebesség. Egy kis ismertető.
-
farkas-j
őstag
Az Arvcher V1 és V2 között több különbség is van. A V1-ben Qualcomm proci van, a V2-ben Broadcom. Én a V1-et választottam amikor vettem. Igaz, nem is tudom, hogy van e már nálunk V2. Nekem az a gyanúm, hogy az Archer C5 V1 túl jól sikerült és ehhez relatíve olcsó ár társul, emiatt nem fogy a majd másfélszeres áru C7. Emiatt visszabutították egy gyengébb procival és a 2 antennával. Szerintem a V1-et már nem is gyártják. Mindez persze csak az én teóriám!
-
válasz
Callmaster #41854 üzenetére
Igen
-
szegto
senior tag
Szia.
Igen kihagytam az adatokat...
Tehát egy kb 2 éves routerem van 150 Mbit/s -os átvitellel, 2,4 Ghz-es.
A router típusát nem tudom pontosan, csak azt hogy TP Link, sima 5000 huf-os router.
A probléma az, hogy az emeleten tök jó minden mivel ott van a router, viszont a földszinten vannak helyek ahol nagyon gyenge a jel, viszont van 1 szoba ahol nagyon jó a jel, így oda terveztem egy ilyet, ami esetleg a lenti szinten tovább osztaná a jelet.
TP-LINK TL-WA854RE
Ez már megoldás lehet? (azért 300 Mbit/s mert gondolok a jövőre)
A routert ha nem muszáj nem cserélném le ha túl nagy előrelépés nem lenne, inkább akkor a jelet osztanám tovább. -
Callmaster
tag
válasz
Gubek-Einste #41853 üzenetére
Köszönöm a választ, gondolom a 1043-as a jobb vétel nekem ha csak 2.4-ben gondolkozom ugye?
-
válasz
Callmaster #41847 üzenetére
Ennyiért csak a TP-Link 1043NDv2 és a 3600 jöhet szóba.
-
válasz
easy...rider #41834 üzenetére
(én is) a tizede értékek környékén szoktam csak gondolkodni, ha ilyen eszközökről van szó, meg ugye az itteni szabvány, eirp...stb. maximalizált értéke sem sokadlagos szempont...
SztiviVander; az rt-ac56u alig mondható langyosnak, amikor a rt-n66u már elég meleg.
szegto; szia, pont a lényeget nem írtad le, hogy milyen frekvencia a preferált?!?!
a dual ban és osztott antennás routerek nem a legjobb választás, illetve az 5 GHz fogékonyabb az akadályozó tényezőkre, mint a 2.4 GHz, szóval ha a távolság a lényeg, akkor érdemesebb lehet csak 2.4 GHz sávot tudót venni, ami arra van kihegyezve, már ha nem elvárás az 5 GHz is.
nagyon komoly eltérések nincsenek a kategóriákon belül a szórás tekintetében, meg aztán a wifi kapcsolat nem csak a router függvénye, hanem az ellenoldalaké, beállításoké és a befolyásoló tényezőké is, így nem is mindig elég csak a routert cserélni, ha a többi tényező nem változik.
amit linkeltél, az egy irányított kültéri antenna, ami csak és kizárólag akkor lehet jó, ha annak pont a szórási irányában akarod használni, de attól kicsit is jobban eltérve a megengedettnél, már nem lesz okés.sinick; szia, a c5 esetén szempont lehet a v1 és v2 között az antennák milyensége;
v1.x; (a 3 antennás) 3 darab külső az 5 GHz szórásra és 3 darab belső a 2.4 sávra
v2.x; (a 2 antennás) 2 darab dual band külső osztott antenna a 2.4 és 5 GHz sávra is -
szegto
senior tag
válasz
szegto #41845 üzenetére
Üdv.
Kicsit utánaolvasva, egy ilyen antennával mennyivel tudok nagyobb wifi hatótávot elérni, mint egy 2 antennás 15k-s routerrel?TP-LINK TL-ANT2409A
Mert routerem az van, csak a lenti szinten nagyon gyenge a jel.
Vagy a másik lehetőség ami konnektorba dugható jel továbbító...Tipp?
-
Multibit
nagyúr
válasz
sinick #41846 üzenetére
a C7 javára van sebességnövekedés (2,4-en másfélszeres)
Csak akkor, ha az ellenoldal is három antennás! Ez sajnos elég ritka.Amit nem értek, hogy a C5 oldalán a fényképen háromantennás router van, lejebb a speckóben pedig kettőt ír
A C5 esetén nem rég történt modellváltás, ahol két antennássá tették a korábban három antennás routert: Archer C5 v1, Archer C5 v2 -
Callmaster
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi szempontok alapján mit ajánlanátok.
Ár : 15.000.- Huf ( max )
Port : Gigabit
Antenna : 5dbi (min)
Wifi : 2.4 GHZ, nem feltétel az 5-s
A stabilitás eléggé fontos, főleg mert a torrentek napi 8-16 órában is mennek( ~800 db ), illetve a Wifi erőssége is számít .
Panelben, 1 fal , max 7-8 méter N-s kliensek, pc-k mobilok stb vegyesen ( max 6-8 kapcsolat egyszerre).
Eredetileg kiszmelet ez lett volna : ASUS RT-N18U , de sajnos ez magasabb árban van, mint amennyit tudok rá költeni.
Köszönöm. -
sinick
senior tag
válasz
Multibit #41844 üzenetére
OK, köszi! Első körben nem eszközre gondoltam, hanem "ellenoldara"-ra, úgy mint "negatívum" jelzőre.
A specifikációkban úgy látom, hogy mindkettő tudja a 802.11ac-t, csak a C7 javára van sebességnövekedés (2,4-en másfélszeres). Ilyen eszközöm ugyan nincs, de még lehet!
Amit nem értek, hogy a C5 oldalán a fényképen háromantennás router van, lejebb a speckóben pedig kettőt ír, azaz "2 dual band detachable antennas (RP-SMA)" (a C7-esen szintén háromantennés kép, viszont ott "Three detachable antennas (RP-SMA)"-ként úgy is írja).
Három antennás router ugye +1 csatorna. Ez - a témafoglaló szerint - csak másik háromantennás eszköznél ad pluszt. Több egyantennás kliensnél is adhat?
-
szegto
senior tag
Üdv.
Szeretnék venni egy routert, ami viszonylag nagy hatótávolságot tud és ár/érték arányban is megfelelő.
kb 15k-t szánnék rá, viszont nem nagyon tudom mik a lehetőségek, ugyanis nincs viszonyítási alapom hogy melyik router milyen hatótávval rendelkezik.
USB port és hasonló kiegészítők nem szükségesek, csak wifi szórásra lenne használva egy nagy kertes házban.
TP Link wrd3600?
Ez a kategóriájában mennyire jó hatótávban?Köszi a válaszokat.
Üdv
-
sinick
senior tag
válasz
SztiviVander #41841 üzenetére
Neked is és TeeJay-nak is köszönöm a választ.
Akkor ezt úgy értem, hogy részetekről elsődlegesen C5, másodlagosan AC56U.
"... illetve a C7-nek (a C5-höz viszonyítva) plusz wifi képeségeihez olyan ellenoldal(ak) kellene(k) ami elég drága."
A C7-esnek mik a "ellenoldalai"?
-
easy...rider
őstag
válasz
SztiviVander #41839 üzenetére
Hehe
Jó akkor mindegy
lesz egy WR941ND aztán jó lesz az is. Amúgy a WR1043ND specifikációira rosszul emlékeztem. Elvileg 251mW a sugárzása maximum. Tudtommal az engedélyezett max az 1W az usában 2.4GHZ-en, ezzel keverhettem, vagy egy fórumon értettem valamit félre.
-
-
SztiviVander
addikt
válasz
easy...rider #41834 üzenetére
annak az usa-beli 1W-nak olvass utána valami komolyabb oldalon mielőtt még nagy csalódás ér. pl hogy a b/g szabvány kicsit lassú lesz neked, vagy hogy nincs olyan ellenoldali eszközöd ami támogatja az USA-ban ilyen teljesítményre engedélyezett 5Ghz-es csatornákat. a 1043 nem tudom honnan vett high/middle/low transmint power "elvi" értékeit meg oszt el nyugodtan 10-el
1W egy 10e ft-os soho routertől szép is lenne, a microtik meg rögtön le is húzhatná a rolót.
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Tegnap tönkrement a 8 éves TP-LINK 841ND (ver 5.3)-as routerem, helyette kellene egy másik. Szempontok:
1. Portok: Gigabit (WAN és LAN)
2. Netem most digi kábelnetes 8/2-es (LAN épül, nem fog kelleni 500/100-nál nagyobb)
3. Wifi: N-es eszközök, 2.4GHz, (de majd 5GHz is kellhet).
4. Wifi jel: 120nm-es egyszintes tégla családi ház
5. Eszközök: PC (net és torrent egész nap), tévé (YouTube Wi-Fi-n), médialejátszó (gigabites LAN), 2 telefon.
6. Keret olyan 25-30 körüli.
7. Szoftver: NAT-ot tudja, ARP szerinti DHCP is legyen, Wi-Fi-re engedélyezési lista. Ezeket tudja listaszerűen és ne pl. 16 eszközre (kb. 20-22 kellene).
8. Legyen stabil, ne fagyjon, ne dobja el a wifit, ne melegedjen hülyére, ne kelljen már újraindítgatni.A régi 841-esemmel eddig nem igazán volt gondom. Az utóbbi 3 éveben egyszer kell újraindítanom, mert nem szellős helyre raktam és túlmegelegedett. (Szerintem most is csak a tápegysége szállt el, mert mikor ránéztem az eleve hideg volt és rámérve nem kaptam rajta 9V kimenőt.)
Amiket néztem: ASUS N66U/AC56U/N56U, TP-LINK Archer C7/Archer C5/1043ND V2.1.
Igazából az 4., 7., 8. pontokkal vagyok bajban. A 7-esnek utána tudok nézni, de a 8-as - többek között a 4-es függvényében - függ a körülményektől, szóval innen már tapasztalatból adódó javaslat kellene nekem.
Mit ajánlotok?
Köszi: sinick
-
dredjudge84
őstag
Ok, köszönöm!
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #41820 üzenetére
csak tudnám miért... a kis kínaiaknál talán több antenna kell alapból vagy mi?
ha már 1x gyártják a 6antennás routert oda akkor pár kamion mennyiség miért nem juthat el európába is?
szerintem sokan vennék és legalább lenne rendes 2,4 és 5GHz tudás is végreakárhogy nézem ha több pénzt áldoznék most új routerre akkor TP-Link Archer C5 V1.20 lenne az
de mivel minden wifi eszközöm 2,4GHz tudású ott meg hátrányban lennék a belső 3 antenna miatt...
akkor inkább lemondok az 5GHz-ről meg az AC-ról is mert nincs ilyen eszközöm de akkor ott van 3 antenna a 1043ND V2-n 2,4GHz-re és nagyobb az esély a jó wifire mint belső antennávalna a WDR7500 pont ezt oldaná meg sokaknak
-
easy...rider
őstag
Engem a sugárzás erőssége érdekelne. Antennák cserélve lesznek. Meg hiába nagy antenna, ha gyenge a jel.
Úgy tudom 1000mW a max az USA-ban, és arra lennék kíváncsi h a 941 is tudja e, mert 1043 tudja. Igaz lehet csak 500-on menne. Sőt ha eléggé jó lesz az antenna, akkor 100-on.
Úgy láttam a tplink szimulátorban hogy mindkettőn van alacsony közepes és magas fokozat. Ezek elvileg 100, 500 és 1000 mW sugárzást jelentenének. Ezt olvastam 1043-ról, de 941ről nem találtam infót. Ezért kéne megerősítés.
-
-
ivanyii
csendes tag
Oké köszike.
Jelen pillantaban a következő eszközök vannak rajta:
1 lanport Nas
2 lanport:Aztali pc
3 lanport blu ray lejátszó
4 lanport Smart tvWifin:2 laptop,2 tablet,2 Smart tv.4 okos telefon.
A Nas miatt fontos lenne stabilitás mert ugye a ddns megy rajta.
Bővités szempontjábóll szeretnék még 2 ip camerát bekötni meg a meglévő routert ap-ként beüzemeli a wifi hatótáv növelés miatt.Jó lenne a routerre egy Usb port is mert szeretnék majd megosztani nyomtatót a hálózaton.Ami még fontos lenne a külső antennás kivitelnek jobban örülnék.
A következő router kiszolgálá az igényimet a fentikete tudomásul véve?
ASUS RT-N18U vagy esteleg TP-LINK Archer C5.Bár ez nem külső antennás ,de jónak tünik:ASUS RT-N65U.
Esteleg tudtok ajánlani valamit -
bigdady
nagyúr
Hali
Csak egy visszajelzés:
Lecseréltem az asus n12d1-em egy tp link archer c5 v1.2-re.
Elégedett vagyok de sajnos ennek egyértelműen gyengébb a 2.4 ghz-es távolsága mint az asus-é volt. Ezzel a kertből még éppen tudok netezni de sokszor elveszti a jelet, amíg asus ugyanitt végig stabil volt.
Suste openwrt van rajta és 20 dBm (100mw)-n fut -
Shingen
addikt
válasz
ivanyii #41822 üzenetére
Topikgazdák jobban tudják, vázold fel mik lennének rá csatlakoztatva + még amit bővíteni szeretnél azt is nagyjából.
Azért is érdemesebb lenne egy komolyabbat venned, mert gondolom egy pár évig nem tervezed ez után a cseréjét.
Meg akkor szerintem dual band kellene venni, ami a 2.4 és az 5 GHz frekit is tudja. -
-
ivanyii
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a választ nagyon kielégitő volt a leirás.
Következő kérdés akkor mi az a router ami biztosan megfelene az elvárásoknak?Úgy hogy mondjuk lenne még benne egy kis tartalék a hálózat bövitésre értem ezalatt Ip camerák beüzemelését szeretném még betervezni 2-3db.Tehát lenne olyan 10-12 eszköz wifin talán még a meglévő 841 nd router switc-ként beüzemeli és hozzá meg 3 eszkösz kábelen.Ez nagyon jónak tünik:ASUS RT-N18U
-
válasz
ivanyii #41814 üzenetére
szia,
a "td" kzdetű eszközök nem csak router, hanem modem + router kombó, szóval azok nem feltétlenül jók neked.
kábelen 4 és wifi útján további 8 - 10 eszköz esetén nem csoda, ha a jelenlegid nem bírja hardveresen a terhelést - mert nem a gyártóval vagy a típussal van baj, hanem inkább a túlzott elvárásokkal -, de még abban sem vagyok teljesen biztos, hogy a hardveresen erősebb tl-wr1043nd v2 (fontos a verzió!) teljesen megfelelő lesz az elvárásaidnak.
viszonyítási alapnak;
tl-wr841nd; verzió függvényében 400, 500 vagy 560 MHz egymagos proci és 32 MB ram
tl-wr1043nd v2; 720 MHz egymagos proci és 64 MB ram
15 e ft környékéig beleférhet még a dual band wifi képességű tl-wdr3600 és tl-wdr4300, ezek; 560 MHz egymagos proci és 128 MB ram (a több ram jól jön a sok ellenoldal párhuzamos terhelésekor)
amennyiben az a 4 kábeles és 8 - 10 wifi ellenoldal egyszerre lenne használatban, vagy legalábbis közel mind, akkor érdemes lenne a fentiektől is erősebb hardverben gondolkodni, de például egy rt-n18u (ami 800 MHz egymagos proci és 256 MB ram) már 20 e ft felett kezdődik. -
-
ivanyii
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segitség kellne adott egy Tplink wr841nd routert amit szeretnék lecserélni.Nagyon nem vagyok megelégedve ezzel az eszközzel.Elvárásaim az új roterrel kapcsolatban:jó lenne ha külső antennás lenne a wifi,legalább 1 db usb jó lenne az nyomató megosztás miatt,stabil legyen ne kelljen naponta többször is ujrainditani,kábelen 4 eszköz lenne rajta amiböl az egyik egy Nas,wifin ,meg további 8-10 eszközt kéne kezelni.Az ára olyan 15 ezer körül lenne az ideális.Én már kinéztem egy párat pl:TP-Link TD-W8970B,TP-Link TD-W8970 300M,TP-Link TL-WR1043ND.Estleg tudtok ajánlani valmit ami megfele az elvárásoknak? -
Madycsa
tag
Összességében az Asus RT-AC56U tűnik jobb választásnak. Köszönöm!
-
válasz
Madycsa #41811 üzenetére
nyers erőben az rt-ac56u messze a legjobb; 800 MHz kétmagos(!) proci és 256 MB ram, az archer c7 720 MHz egymagos proci és 128 MB ram.
wifi szórásban 2.4 GHz tekintetében mind a kettő beépített antennás, tehát nagy különbség nincs, 5 GHz esetén az rt-ac56u beépített antennás, amíg az archer c7 külső 3 * 5 dBi antennás, így azon a sávon utóbbi a jobb. -
Multibit
nagyúr
válasz
Madycsa #41807 üzenetére
Attól függ mit preferálsz egy router esetén. Ár, nyers erő, wifi szórás, szoftver?
Az árakról tudsz tájékozódni az Árgépen. Nyers erő tekintetében az Asus az első. Wifi tekintetében talán az Archer 7 lehet nyerő a külső antennái miatt (ez rossz körülmények esetén jöhet jól). A D-Link szoftverét nem szokták dicsérni. -
válasz
TeeJay #41806 üzenetére
a gyártói leírások szerint;
v1.x; (a 3 antennás) 3 darab külső az 5 GHz szórásra (nem csak az ac, hanem az an sávra is) és 3 darab belső a 2.4 sávra; link
v2.x; (a 2 antennás) 2 darab dual band külső osztott antenna a 2.4 és 5 GHz sávra is; link
melyik 5 antennás típusra gondolsz?Madycsa; szia, én az rt-ac56u típust vettem meg, az én szempontjaimnak és elvárásaimnak az felelt meg leginkább, de ismerni kellene ezeket a te oldaladról is, mert esetlegesen befolyásolhatja a dolgot.
-
Madycsa
tag
Sziasztok!
Asus RT-AC56U, TP-Link Archer C7, D-Link DIR-868L trióból melyiket ajánlanátok leginkább? Ha van más tipp, (kb. hasonló ár, tudás szinten) azt is szívesen veszem. Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2980
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest