Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sinick

senior tag

Sziasztok!

Tegnap tönkrement a 8 éves TP-LINK 841ND (ver 5.3)-as routerem, helyette kellene egy másik. Szempontok:

1. Portok: Gigabit (WAN és LAN)
    2. Netem most digi kábelnetes 8/2-es (LAN épül, nem fog kelleni 500/100-nál nagyobb)
    3. Wifi: N-es eszközök, 2.4GHz, (de majd 5GHz is kellhet).
    4. Wifi jel: 120nm-es egyszintes tégla családi ház
    5. Eszközök: PC (net és torrent egész nap), tévé (YouTube Wi-Fi-n), médialejátszó (gigabites LAN), 2 telefon.
    6. Keret olyan 25-30 körüli.
    7. Szoftver: NAT-ot tudja, ARP szerinti DHCP is legyen, Wi-Fi-re engedélyezési lista. Ezeket tudja listaszerűen és ne pl. 16 eszközre (kb. 20-22 kellene).
    8. Legyen stabil, ne fagyjon, ne dobja el a wifit, ne melegedjen hülyére, ne kelljen már újraindítgatni.

A régi 841-esemmel eddig nem igazán volt gondom. Az utóbbi 3 éveben egyszer kell újraindítanom, mert nem szellős helyre raktam és túlmegelegedett. (Szerintem most is csak a tápegysége szállt el, mert mikor ránéztem az eleve hideg volt és rámérve nem kaptam rajta 9V kimenőt.)

Amiket néztem: ASUS N66U/AC56U/N56U, TP-LINK Archer C7/Archer C5/1043ND V2.1.

Igazából az 4., 7., 8. pontokkal vagyok bajban. A 7-esnek utána tudok nézni, de a 8-as - többek között a 4-es függvényében - függ a körülményektől, szóval innen már tapasztalatból adódó javaslat kellene nekem.

Mit ajánlotok?

Köszi: sinick

Új hozzászólás Aktív témák