- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Én és a számítógép
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
pittbaba
aktív tag
Elnézést, elfelejtettem írni még, hogy természetesen a gépemben lévő hálókártya is gigabites, a kapcsolat sebessége rendben van.
-
pittbaba
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy TP-Link TL-WR1043ND v2.x routert.
Megy rajta frankón a média center, meg az ftp szerver is, rádugva egy USB 3-as Iomega hordozható winyó, viszont a feltöltés max 10Mbyte/s. Miért lehet ez? Lassan gyorsabban tölt le netről az emberTudtok erre valami okosságot miért lehet? Előre is köszönöm!
-
Ha nem kell az 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U, ha kell akkor Asus AC56U, TP-Link Archer C5/C7, ha nincsen AC-s kliens eszköz akkor elég lesz a TP-Link 3600/4300 is.
#41589 encory
100-as nethez már gigabites eszközök ajánlottak.
Nem ajánlott az Asus AC52U és a TP-Link Archer C2, ahogyan összes többi AC750-es eszköz sem, mert 5 GHz-n gyenge a wifi képessége és így ár/érték arányban is rossz.#41586 Wajk
A Netgear 3500Lv2 jó eszköz de már elavultnak számít, a D-Link eszközök már kikerültek az ajánlott kategóriából több ok miatt.
Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2, ha kell akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300, áruk 20k határral van. A legtöbbjükhöz CFW kell a DLNA-hoz. -
-
fgabor87
tag
Megvettem az Asus RT-N12 D1-est. Egy kicsit körbejártam a routert az alatt a pár nap alatt, amióta megvan.
Első észrevételem az volt, hogy bár ennek 5 dBi-s antennái vannak, elmarad a jelerősség a 3dBi-s D-Linkhez képest. Nagyon kicsi eltérésről beszélünk, de én inkább egy hajszállal nagyobb jelerősséget vártam volna. Végeztem egy gyors tesztet.
A grafikon első felén a D-Linken van az Asus 5 dBi-s antennája, míg az Asus-on a D-Link 3 dBi-sei. A két router ugyan ott van, és ugyan arra a csatornára is vannak beállítva, hogy ezek ne befolyásolják a mérést. Teljesen normális eredmények, a D-Link jele erősebb.
A grafikon közepén az ingadozás az antennacserét jelzi. Mindkét router visszakapta a saját gyári antennáit, azaz a D-Link a 3 dBi-seket, míg az Asus az 5-ösöket. Jól látszik, hogy nőtt ugyan az Asus jelerőssége, de még így is gyengébb, mint a D-Link.
Feltételezem, hogy az Asus router alapból kisebb teljesítménnyel ad, mint a D-Link, és ebből származik a különbség. Az is megfigyelhető, hogy az Asus antennái valóban nagyobb teljesítményűek, jól látszik a 2 dBi-s eltérés.
Összességében azonban nem fed le nagyobb területet az Asus, hiába nagyobbak az antennái.A másik érdekesség ami feltűnt, hogy a honlapon és a doboz hátulján is erős utalás található arra, hogy a vendéghálózatok létrehozásával lehetőség van azokon sávszélesség korlátozást végrehajtani. Honlapon lévő szöveg: "Max. négy vezeték nélküli hálózati szint dinamikus sávszélesség-felügyelettel. Például nagy sávszélesség és teljes hozzáférés a vezetőknek,[...]"
Illetve a dobozon lévő ábra:
Ezzel szemben erre nincs lehetőség, csak az állítható be, hogy a vendéghálózatra csatlakozott eszközök elérhetik-e a hálózatra csatlakozott többi eszközt, illetve megadható egy időtartam, amíg egy eszköz a vendéghálózaton tartózkodhat. Sávszélesség korlátozást semmilyen formában nem lehet beállítani. Ezzel kapcsolatban egyébként megkerestem az Asus-t, ők azt mondták, hogy se a honlapon, se a dobozon nincs arra utalás, hogy lehetőség lenne vendéghálózaton sávszélesség menedzselésre.Ezektől függetlenül egy stabil, gyors, és megbízható eszköznek néz ki. Könnyű beállítani, kevésbé melegszik, mint az előző D-Link 635-ös. WiFi-n is stabil, átjön a teljes sávszélesség, mindez viszonylag alacsony ping értékek mellett. Plusz pont jár azért, hogy lehetőség van rá custom fw-t tenni, ha valakinek nem lenne elég a gyári teljesítménye, vagy konfogurálhatósága.
Egyelőre örülök neki, hogy megvettem, és remélem, hogy hosszú időn keresztül szolgálni fog.
Ajánlom másoknak is, akik stabil, olcsó és könnyen kezelhető routert szeretnének vásárolni. -
smiti
veterán
Sziasztok!
Megérkezett a várva-várt router - internet - és wifi vevő egység.
Mint lentebb írtam egy TP-Link WR1043ND v2.1-re esett a választásom. Az internet kapcsolat az Invitel NET60 ( 60/5 Mbit ) csomagja.
Kábellel bekötve:
Kb. 10 méterre lévő másik asztali számítógépbe TP-LINK TL-WN722N Wifi adapterrel:
Köszönöm az ajánlást, teljesen elégedett vagyok.
Egyetlen apró üröm van az örömömben, hogy a kb. 3m-re lévő laptopon nagyon gyér a tempó, ~ 10/5 Mbitet ér el. ( Bár gyanús, hogy a Dell Vostro 1015 a ludas, már régóta nem vagyok elégedett a teljesítményével )
-
blakey
titán
Ha majd egyszer kipróbálod a Plex-et, rögtön elfelejted az ilyen "tákolt" elérést. Itt nem lesz borítód, emlékeztető, hogy mit/meddig játszottál le, felirat válaszási lehetőség, stb. Ez egy sima DLNA kiszolgáló, semmi extra, tehát bizonyos korlátok között működni fog, de nem úgy mintha egy virtuális polcod lenne ahol ki tudod választani a megfelelő anyagokat.
Nekem is wdr3600-asom van, de DLNA-ra nekem kevés. -
Wajk
addikt
válasz
blakey #41590 üzenetére
pl többek között neki is működik, meg máshol is olvastam. Nem folyamatosan lenne nyúzva meg pl torrent nem lenne USB külső winyó meg DLNA az elvárás...
-
krealon
veterán
válasz
Beri78 #41588 üzenetére
Elvileg a TL-WR340G-t es a WL-527-et egy-egy TL-WR741ND-re (vagy TL-WR841ND-re) cserelve, WDS kapcsolatot lehet letrehozni, ha van kello tereroseg a ketto kozott.
-
blakey
titán
Arra ne számíts, hogy tökéletes DLNA szerverként fognak funkciónálni, Oda NAS vagy egy "dedikált kisgép" az ideális, nálam az utóbbi van Plex alkalmazással megosztva és így szinte tökéletes. Azért szinte, mert az iso-k egyelőre nem mennek át, minden más igen. Használhatsz még serviio-t is, de még van egy pár DLNA progi.
-
encory
tag
válasz
Mr Bond 007 #41584 üzenetére
100-as, és hogy mondjam hosszú távra lesz, mert elképzelni nem tudom milyen sokára lesz szükségem 100 plsuzos internetre, illetve 10k az nem egy nagy összeg és usb stick is van mellé, ami ugye megintcsak plusz pénz lenne
-
Beri78
őstag
Sziasztok!
Lehet router csere lesz otthon, mert a mostani kavalkád nem szolgálja ki az igényeket.
Adott t-home (IP tv), Cisco epc3925 router. Adott 2 családi ház, egymástól 25 méterre.
A cél az lenne, hogy a cisco routerhez csatlakoztatnék kábelen egy wifi routert, ami az adott házban szórja a netet, és ehhez a wifi routerhez bridge módban csatlakoztatnék egy másik wifi routert, ami a másik házban szórná a netet.
Most egy tp-link és egy Sitecom router csinálta ezt, de sajnos valami oknál fogva nem működik egy ideje ( leírás itt) - ezért is kezdtem el azon gondolkozni, hogy veszek 2 új készüléket, hogy biztos legyen a megoldás.Szerintetek milyen routerben érdemes gondolkozni? (valami költségkímélő megoldás kellene persze
)
-
Wajk
addikt
Olyan routert szeretnék amihez lehetne csatlakoztatni külső winyót amiről DLNA-n keresztül tudna a TV filmet lejátszani. max. 6-7GB körüli mkv-kat... Jó lenne 20k alatt maradni, de ha a fölött kicsivel lenne valami nagyon ajánlott azt is szívesen fogadom. Természetesen ha van alsó kategóriában ami ennek a célnak megfelelne, az is jöhet. Mint router, nincsen túlterhelve 1-2 okostel hébe-hóba, 1 laptop, 1gép + 1 okosTV.
A két kiszemelt:
NETGEAR WNR3500L
vagy
D-Link DIR-850L AC1200köszönet!
-
encory
tag
Hello,
láttam az aquaba egy akciót és érdekelne, hogy ez vinné-e a 100Megás digi netemet, úgy néztem nincs Gigás portja:http://www.aqua.hu/asus-rt-ac52u-vezetek-nelkuli-ac750-router-ac450-usb-adapter-270327.html
Köszi
UI: közbe láttam más is észrevette ezt, nekem egy szobába lenne a gépem meg a wifi, és vannak a környéken más wifik elég szépen. Akkor felejtős?
-
fil
őstag
válasz
Gubek-Einste #41578 üzenetére
O.K. köszönöm.
Ha ugrok egy (ár)kategóriát? Mondjuk 30.000 Ft környékére? ott mi a "best buy"?
Az Archer 7 -ről jókat olvastam, de nem ragaszkodom feltétlenül a TP-Link-hez csak ár/érték arányt tekintve úgy tűnik mindig jó helyre kerülnek... -
-
fil
őstag
TP-Link Archer C2-ről tapasztalat? Árban annyi mint pl. egy WDR4300 ,de ez már ac-s. Megéri ezt választani?
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #41574 üzenetére
11-esre
-
Shingen
addikt
válasz
bigdady #41571 üzenetére
Nem csak azért.
5ghz gyorsabb az adat átvitel, de a hatótávja kisebb mint a 2.4GHz.
Csak eddig minden eszköz a 2.4ghz frekit használta azért zsúfolt, és az 5GHz jelenleg kevés ellen oldal használja még.Nézd meg mit mutat nálad a wifi analizer és ha nem telített nagyon a 2.4GHz akkor nem kell az 5GHz.
-
-
bigdady
nagyúr
Akkor 5ghz csak a zsufoltság miatt fontos? Nekem egy zavaró wi-fi sincs a környéken. Akkor nem fontos?
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Gézengúz #41565 üzenetére
Én még mindig nem értem, hogy hogy lehetnek olyan idióták a gyártók, hogy ilyen eszközöket 100 megás porttal látnak el. Gyakorlatilag így a Wifi sebessége is kihasználhatatlan. Pedig egy gigabites port nem kerülne sokkal többe és ésszerűbb is lenne már, meg az is, hogy már a 100 megás kártyákat kilőjék a forgalomból, vagy betiltsák a gyártását/beépítését.
Egyébként olyannal is találkoztam már, hogy 300 ezer forintos laptopban (i7, 8GB RAM stb) is csak 100 Mbit/s vezetékes kártya és 150 Mbit/s vezeték nélküli adapter van. Kérdem én, hogy mi értelme van?Na meg nem tudom, hogy hallott-e valaki a TP-Link új eszközeiről (CPE510, CPE210), amikben szintén 100 megás port van (bár itt gondolom a PoE is közrejátszik, de más gyártó érdekes mód azt is megtudja oldani pl- RJ50 porttal, vagy PoE nélkül.)
-
Schizoka
aktív tag
Az AQUA péntek 13 akcióban a ASUS RT-AC52U vezeték nélküli AC750 router + AC450 USB adaptert
10000 ft kedvezménnyel 9900 ft-ért adja. -
farkas-j
őstag
válasz
ratkaics #41518 üzenetére
A problémádra a legjobb megoldás (a méregdrága profi routereket leszámítva) a cFosSpeed program. A torrent futhat teljes sávszélességgel, de amikor magasabb prioritású programnak vagy protokollnak kell a sávszélesség, a háttérben futva átadja a sávszélességet az adott programnak. Nálam minden gépre fel van telepítve, és tökéletesen végzi a dolgát! A hálózatban lévő gépek egymás közti sávszélesség szabályzását is elvégzi, protokolok és/vagy programok alapján. Én csak ajánlani tudom! Az ára szinte nevetséges a tudásához képest.
-
válasz
blakey #41559 üzenetére
Az egyik TV lehet kábellel lesz mert az közel van, de a másik elég messze szóval ott tuti marad a wifis megoldás a mostani gyér routertől csak jobb lesz ez. Viszont a dualbandos témába lehet meggyőzöl és marad a sima bolttól függ milyen lesz, mert várni se akarok rá napokat mire beszerzik.
-
blakey
titán
válasz
SzlobiG #41557 üzenetére
A tvk-be épített wifi a hulladék kategória, tehát nem biztos, hogy a gyengébben szóró 5GHz-es jelet stabilan fogja tartani, a 2,4GHz-en stabilabb. A kábelnél nincs stabilabb, nem véletlenül húztam egy kábelt a mozihoz és onnan switch osztja szét a jelet, minden kábelen megy, nincs gond. Csak azt akarom sugallni, hogy nem emiatt legyen 5GHz-es wifid, mert nem garancia a stabil működésre, az más ha egy laptopod 5GHz-en vinné az 500/100 Mbps-t, de a tv-k jó ha a 150-et tudják de még azt sem úgy ahogy a telefonok.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
Metacska #41554 üzenetére
Én behúztam a lakást
wifiantennakábellelMost sem erősebb a jel sokkal, venni fogok erősebb antennát.
A jelerősség általában korlátozott, mert idehaza 100mW felett már engedélyköteles a sugárzás 2,4GHz-en. Legtöbb cucc kb ennyit tud maximum. Szóval nincs ilyen feladatra Szent Grál.
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Kedves rokonom bízott meg a feladattal, hogy vegyek neki a két szintes családi házba egy routert. Egyetlen egy fontos szempont van: elég erős legyen a jel az egész házban, elérhető legyen mindenhol.
Nekem egy TP-LINK TL-WR3600-om van, na neki nem ilyenre van szüksége. Erős jelű, belépő szintű a cél.
Várom az ötleteket!
Köszönöm!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Mr Bond 007 #41536 üzenetére
Sokat nem is várunk el tőle. Viszont a régebbi modellekkel nem volt probléma.
De pl. az új routereik egész jól néznek ki, persze tudom, hogy ez nem sokat számít.
Köszi!
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
qisqaqas #41540 üzenetére
... de ebben az ársávban nem tartom valószínűnek hogy építenének bele ilyet
...
Amit írtál elég új nekem, tudnál mutatni olyan (olcsóbb eszközt) amiben van ilyen ketyere?
Frissítsd ezirányú ismereteidet!(#41541) SzlobiG:
A wifi-zsúfoltság csak az egyik ok, azaz érv 5 GHz mellett. A másik a sebesség. Ha vannak 5 GHz-es klienseid, érdemes dual band routert venni.(#41543) SzlobiG:
van kettő TV hálózatba kötve és filmeket streamelek azt jó lenne ha bírná mert a jelenlegi router bepített wifis iszonyat gyenge jeladásra képes szóval a csere fő oka ez. A 2. TV-hez már el se ér ami a nappaliba van.
A wifi-s kommunikáció erősen környezetfüggő. Sajnos előállhat az az eset, hogy az új routerrel is gond lesz wifi-s video streammel. Ez csak akkor derül ki, ha már megvetted a routert. Amennyiben ez a helyzet áll elő, UTP kábelt kell használnod.(#41545) SzlobiG:
2 vs 3 antenna. Ez a sebességet befolyásolja. Ha van három antennás kliensed (elég ritka), akkor tudod kihasználni a három antennás routert. -
blakey
titán
válasz
SzlobiG #41545 üzenetére
Korábban volt 3 antennás eszközöm és semmivel sem volt erősebb. Utána jött a upc-s router-modem kombó ami wifi szempontjából gyengécske volt. Ezt olvasva döntőttem el, hogy nekem elég a 3600-as és valóban így is van, ott ahol eddig gyenge volt a jel, most stabil és ez volt a lényeg. Nem szeretném az utcát lefedni.
(#41546) poli27
-
válasz
qisqaqas #41542 üzenetére
Értem, falun lakom szal itt alig van wifi ami zavarná szal akkor ezek szerint nem kell nekem a dual band vagy is felesleges. Net is csak 25megás vdsl van. Annyi, hogy van kettő TV hálózatba kötve és filmeket streamelek azt jó lenne ha bírná mert a jelenlegi router bepített wifis iszonyat gyenge jeladásra képes szóval a csere fő oka ez. A 2. TV-hez már el se ér ami a nappaliba van.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
SzlobiG #41541 üzenetére
Annyival jobb hogy kevesen használják még és nincs interferencia
Mai gépek szinte már ac wifivel jönnek ki. Ha tervezel a jövőre és szeretnél is használni ilyet akkor lehet érdemes beruházni a jobbra.
Attól függően hogy mire kell a wifi. Ha telefonnal/táblával böngészel arra jó az N is, de ha laptopról akarsz torrentezni, akkor elkél a plusz sávszél.Szeretnék majd ac wifire átállni, mert a 2,4GHz tartomány zsúfoltabb mint a Józsefvárosi piac. Ez nálam az elsődleges ok. Itt összeszedték nagyjából hogy miújság van az 5GHz tartománnyal. Ahogy a cikkben is írják: a nagyobb sávszél az elméleti, laborkörülmények közötti, ugyanez vonatkozik az N-re is. Társasházban lakom, mindenhol 2,4Ghz-es net, és alig csorog az adat még az antenna mellett is.(MIMO nélkül)
-
Üdv!
TP-Link TL-WR1043ND és TP-Link TL-WDR4300 Között vacilálok, ha jól nézem, akkor csak annyi a kül, hogy 1 usb és nincs dual band?
Dual Band mennyire fontos manapság? Jobb vmivel az 5GHz-es freki? Itt nálunk kb 7k-val drágább a 4300-as.
-
qisqaqas
senior tag
válasz
Multibit #41539 üzenetére
NAT-ot sok cucc csinál hardveresen megtámogatva, de ebben az ársávban nem tartom valószínűnek hogy építenének bele ilyet. Ezek általában komolyabb holmik kiváltsága.(komolyat árban értsd)
Amit írtál elég új nekem, tudnál mutatni olyan (olcsóbb eszközt) amiben van ilyen ketyere?OpenWRTvel az eszköz 200-300 megáig bírja az iramot, ahogy kivettem a hozzászólásokból: kicsi nethez kellene QoS. Arra meg pont alkalmas. Szerintem.
-
-
qisqaqas
senior tag
válasz
utolsolevel #41531 üzenetére
Én a procira szavazok, NAT prociigényes dolog. Ha jó a szoftvert akkora RAMnak elegendőnek kell lennie. Az 1043 2.x sorozatáról hallottam jókat, nekem az 1.x ből van kettő és egyikkel sincs gond.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
hackeeeee #41525 üzenetére
Háááát nekem van egy Tenda A3 wifi acces pointom. Mondjuk úgy hogy kínai, de nem a jó értelemben. Én is azért vettem mert az ubi edgerouter lite csak vezetékes és kellett mellé wifi is. Ez volt a legolcsóbb, és 5 év garit adtak mellé. De pl a dobozban lévő leíráshoz képest teljesen más ip címen érhető el a webes konfig felület, meg miután be konfigoltam már el se lehet érni
(igaz működik és gyors) Szóval olyan mint az ára. Ne várj sokat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #41534 üzenetére
Oké, tiszta sor.
Csak viszonyítás miatt hoztam fel a két router-t.
Lesz alkalom valószínűleg kipróbálni őket, ha így alakul, és lesz lehetőségem, megosztom a tapasztalatokat. Köszi!
-
válasz
hackeeeee #41528 üzenetére
Lehet, hogy képesek az interfész sebességű NAT-olásra de azért még mindig nem ajánlott az ilyen szintű terhelésük.
A Tenda eszközökről nincsen tapasztalat így nem is lehet megmondani tesztelés nélkül, hogy menni fog vagy sem a teljes sebesség rajtuk de minden esetre inkább egy gigabites típusnak a beszerzése lenne jobb megoldás. -
smiti
veterán
válasz
tonyrulez #41522 üzenetére
Nagyon sokat vacilláltam a két router között.
Különböző online áruházaknál olvasgattam végig a felhasználói tapasztalatokat és ezek alapján döntöttem a TP-Link TL-WR1043ND v2.1 mellett.
Igaz, hogy 13900 Ft.-ba került, de papíros 3 év garanciát kaptam rá, ráadásul itt helyben. -
válasz
utolsolevel #41531 üzenetére
szia,
felhasználási mód függvénye, hogy a proci vagy a ram fontosabb tényező, az a legjobb persze, ha mind a kettő értéke jobb, de ezen a szinten mondhatni szélsőséges esetekben lehet csak kimutatni a különbséget, mert mind a két típus hardverének mind a két összetevője elég az átlagos - nehezen megfogalmazható ugyan, hogy mi az átlagos, mert mindenkinek eltérő - használathoz.
sarkítok, de; bizonyos módoknál a proci nyers ereje számít inkább, például bizonyos adatmozgatások - ahol a nat nem játszik -, máskor meg a ram fontosabb, például több/sok ellenoldal egyszerre történő kiszolgálása esetén, de itt sem 2 vagy 3 ellenoldal szerényebb terhelése mellett fog kijönni érezhető/látványos különbség.
ezen a szinten, hacsak nincsenek elvárások nagyon szélsőséges felhasználási módok tekintetében, a különbséget a csak 2.4 GHz kontra dual band wifi fogja jelenteni, illetve egyszer találkoztam olyan esettel, ahol az egy kontra két usb csati döntötte el a tulaj számára a dolgot. -
utolsolevel
tag
Sziasztok.
Mit vagy miben számít inkább a RAM illetve a Proci sebessége két hasonló routernél?
Pl két hasonló sebességet tudó Tp-Link router esetét véve:WR1043ND v2.x: 720 MHz, 64 MB RAM
WDR-3600: 560 MHz, 128 MB RAM
Azért kérdezem, mert meghatározó lehet vásárlás előtt hogy az egyik miben jobb v rosszabb emiat..
üdv
-
-
trufa12
addikt
válasz
Intruder2k5 #41517 üzenetére
és egyébként majd 2.4 v 5 ghz re állítsam ?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gubek-Einste #41527 üzenetére
841-el és 940-el olyan 90-95Mbps megy, azért viszonyítottam azokhoz.
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Érdeklődés szinten..
Van-e bármiféle tapasztalata valakinek az alábbi router-ekkel?
Tenda F300
Tenda FH302D
Tenda FH303
Tenda WR303REgész jó árban elérhetőek..
Ami érdekelne, hogy a TP-Link 841N-hez és a 940-hez képest hová lehet őket besorolni? - 100Mb-s nettel (mivel 100Mb-s a WAN oldal) még elbírnak? Wifi milyen ezekben?
Előre is köszi a segítséget!
-
Vyndree
őstag
-
ratkaics
senior tag
válasz
Gubek-Einste #41519 üzenetére
Jelenleg úgy van beállítva, hogy a torrentenként max. kapcsolatok száma: 20 és az egyszerre futtatott torrentek max. száma: 20. Ez így összesen 400 kapcsolat lehet, de a valóságban egyszerre 5-6 torrentem fut. Szóval szerintem ennek nem szabadna problémának lennie, vagy?
-
-
ratkaics
senior tag
válasz
Intruder2k5 #41516 üzenetére
Szia!
Jelenleg egy 1043ND-m van. Végül is azt szeretném, hogy a torrent kommunikáció alacsonyabb prioritással tudjon kommunikálni mint mondjuk a böngészés, mert jelenleg hiába van a torrentezés sebessége "bekorlátozva" a max sávszélesség 65%-ánál, akkor is, ha megy a letöltés, akkor sokat kell várni, mire betöltődik egy tetszőleges oldal a böngészőben. Nem igazán tudom, hogy mi okozza ezt, de úgy gondolom, hogy a QoS-en be lehetne állítani a torrent kommunikáció portját alacsonyabb prioritásra, mint a többi, akkor nem lenne ilyen gondom.
Szerinted?
-
-
válasz
ratkaics #41513 üzenetére
Szia!
ASUS RT-N66U, RT-AC66U, RT-AC68U
Persze függ attól is, hogy milyen szintű QoS kellene, mert komolyabb elvárásokat legfeljebb CFW-vel lehet kielégíteni, a gyári szoftok SOHO kategóriában nincsenek felkészítve erre.
Ha olcsóbbat szeretnél akkor TP-LINK, 1043NDv2, WDR3600, WDR4300, de ezekben inkább Bandwidth Control van, mint QoS.
Szóval vagy készülj fel szoftveres moddolásra, vagy ne akarj komoly QoS-t.
Tomato QoS
-
trufa12
addikt
válasz
Intruder2k5 #41514 üzenetére
Neem
jó is lenne ha lenne itt a városban , szaros 15mb os
adsl....
Örülnék én már 150 mb-nak is
-
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek router választani!
Kritériumok:
- Gigabit LAN
- 300Mbit Wifi
- Minimum két lecsatlakoztatható antenna
- QoSKöszi előre is a segítséget!
-
trufa12
addikt
Sziasztok milyen routert ajánlanátok 10-20 k között ami 3 gépet normálisan kitud szolgálni, wifin keresztül, ne akadjon, ne omoljon össze...
Előre is köszönöm.
-
anonym1s
őstag
válasz
Gubek-Einste #41390 üzenetére
Hali.
Megjott a ruter (netgear r7500), meg az intel ac7260 adapter a laptopba. Usb wifi meg uton van.
Egyik laptop 5 meterre van a rutertol es egy fal kozottuk. Igy a wifi kapcsolati sebesseg stabil 520mbps, es a BD3D akadasmentesen megy DTS HD hanggal!
Mivel ez meg sem kottyant neki, elkezdtem tesztelgetni, meddig birja. Innen toltottem le fajlokat. A 120mbps videoval mar idonkent megtorpan a lejatszas, de a 110mbps-os akadasmentesen megyLejatszo a kodi volt. Mpc-hc 100mbps-ig akadasmentes.
Masik laptop kb. 8 meterre van es 2 fal kozottuk. Igy a kapcsolati sebesseg stabil 195mbps, es a full hd mkv (22gb meret, 22,2mbps bitsebesseg) akadasmentesen megy. Ezen a gepen nem tudtam tesztelni a BD3D-t ma, de holnap szanok ra idot, meg a jellyfish videokra is.
Egy falon keresztul kb. 35 meterrol is mutatott 1 egysegnyi tererot a telefonom 6mbps sebesseggel. Onnan meg betoltodott a forum es tudtam olvasni a telefonommal.
Usb-re/rol masolas sokkal gyengebb mint szamitottam, iras 15MB/s, olvasas 18MB/s. Az asus tesztjeben irtak, hogy az usb3 es wifi zavarjak egymast ha egyszerre vannak hasznalatban. Ez lehet a magyarazat a tesztekben olvasottnal joval gyengebb eredmenyekre.
Viszont meg lehet osztani neten is az usb-n levo tartalmat.Szerintem prima gep, eddig azt mondom nem bantam meg
Remelem stabil lesz, es nem kell ujrainditgatni 1-2 naponta.
Majd elfelejtettem, hogy a menuje lassu es hosszu a boot ido, de ezekhez eleg ritkan kell piszkalni, annyit meg kibirok.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #41505 üzenetére
De n18 nem dual vagy tevedek?
-
-
smiti
veterán
Itt most nem az a kérdés, hogy honnan és mennyiért vegyek, hanem ár érték arányban melyik éri meg legjobban mondjuk 16k-ig bezárólag.
Nem akarok több éves technikát venni, inkább a korszerűbb, jobb megbízhatóbb eszközt szeretném megvenni természetesen nem aranyáron. -
Alteran-IT
őstag
-
válasz
rewolt #41498 üzenetére
Akkor inkább az Asus Ac56U/AC68U legyen.
#41499 smiti
Jövőre tervezés miatt mindenképpen gigabites eszközt lenne érdemes venni, ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2, ha kell akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300.
Inkább webshop-ból rendeljél mert ott olcsóbban is tudsz rendelni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest