- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2, 5 GHz wifi-vel Asus N66U/AC66U TP-Link 3600/4300/Archer C5/C7.
Lakótelepen lakom, 5. emeleten, és szeretném, ha a ház körül lenne még jel.
Álom, álom, édes álom. Ez nem fog összejönni, örülhetsz ha 1-2 emelet távolságban még kapcsolódni fognak az eszközök. -
G.F.
aktív tag
Sziasztok! Router vásárláshoz kérnék segítséget. Ami fontos:
gigabites
minél erősebb wi-fi
külső antenna, hogy növelhessem a wi-fi erejét.
Lakótelepen lakom, 5. emeleten, és szeretném, ha a ház körül lenne még jel.
Linksys WRT54G-met váltanám le. NAS-om van, tehát ilyen média támogatás nem létkérdés.
Az se baj, ha nem a legdrágább szegmens. -
numera007
tag
Üdv! Van nékem egy ZXDSL 931VII T-s csodakészülékem. Ezt szeretném némileg kiváltani, egy wifi-s routerral. Vagyis a modem része maradna, és kapna egy programozhatóbb routert erősebb wifivel. Nincs nagy kívánságom, tudja a jelenlegi 30M-s csomagomat (fejlesztés itt nem várható), a menüje értelmes, programozható legyen, főleg az internet használat tiltása, szabályok beállítása a lényeg. Gari sok, és lehetőleg megbízható olcsó, erős wifivel. Köszi, ha adtok típusra javaslatot.
-
Multibit
nagyúr
mint átírni a vezérlőpultban az ipcímet, stb
Nekem soha nem kellett ilyet művelnem, ha routert konfiguráltam.(#40192) codi:
1. A problémád nem ebbe a topicba való.
2. Kicsit szedd össze a gondolataidat, fogalmazz tisztán és adj minimális információt! Még a routered típusát sem voltál képes leírni -
codi1993
csendes tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne hogy a router nagyon messze van a szobámtól, és fentebb szerettem volna venni a transmit power-t mert valahol olvastam hogy ez segíthet. Beléptem a routerbe és wirelles-wirelles advanced alatt nem találtam ilyet és olvastam hogy frissíteni kell a firmware-t és akkor jelenik meg. Megkerestem a firmware-t (Improved wireless performance and fix some minor problem.) és ezt töltöttem le, felraktam ahogy kell és utána se jelenik meg transmit power állítási lehetőség. Valakinek valami ötlet?segítséget előre is köszönöm.
-
xAcidx
tag
válasz
crissprivat #40190 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Amint eldőlt a router kérdése, rendelem is
Akkor már belinkelem, esetleg erre valaki?
Azért nem ide írtam, mert gondoltam a saját topikjában pontosabb, összetettebb választ kapok.
-
xAcidx
tag
Sziasztok!
Nem találtam neki megfelelőbb (aktívabb) helyet:
Ezt a switchet néztem ki: TP-LINK TL-SG1005D
Jó lesz 500/100-as net mellé? (Látom, hogy Gigabites de ki is tudja magából préselni ezt a tempót?)Esetleg lenne olcsóbb alternatíva?
-
sampe
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #40186 üzenetére
Valahogy a CD-s megoldás felhasználóbarátabb, mint átírni a vezérlőpultban az ipcímet, stb
-
válasz
csordas11 #40175 üzenetére
szia,
igaz, esetemben csak bő 50 nm panel - be is kéredzkedek a szomszéd csajhoz, hogy távolabb is kipróbálhassam
-, de jól beszórja minden szabványon és frekvencián, még mobiltelefonnal nézve is.
korábban tl-wdr3600 volt, az is jól beszórta, de annak külső antennái vannak, az rt-ac56u viszont belsős, de szerencsére nem tapasztalni hátrányt a szórás erőssége tekintetében.
az rt-n18u típussal nem összehasonlítható a dual band, pláne nem az ac képes, ha elég a csak 2.4 GHz, akkor jobb vétel lehet adott tekintetben az rt-n18u. -
-
sampe
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #40183 üzenetére
Pardon, konfigurálni
-
crissprivat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #40183 üzenetére
Biztos a beállítást segítö lemezre gondolt.
-
-
dubplate89
csendes tag
Asus RT-N18U-hoz kéne nekem egy stabil és megbizható (nem tesztelgetnék) custom firmware.
Ami funkciókat kihasználnék:
-Adattároló megosztás (csatlakoztattam egy 1TB-os USB 3.0 winchester-t), szeretném ha tudna mindenki böngészni rajta és minden fájltipus megjelenne -tehát nem csak media file-ok-, illetve Windows és iOs egyaránt tudná használni
-Torrentezés (beállitott időintervallumban)
-QoS
-Automatikus mentéskészités adatbázisról (naponta/hetente beállitástól függően szeretném ha a kiválasztott mappák szinkronizálásra kerülnének megbizhatóan, tehát automatikusan csak a biztonsági mentést irhassa felül!!!)
Ezek közül sokmindent megtaláltam a gyári firmware-n is, csak mivel sokan itt az egyedi firmware-t javasoltátok inkább abba szoktatnám bele magam.
Előre is köszönöm a segitséget, remélem nem volt off!
Zsolt
-
csordas11
aktív tag
válasz
Multibit #40178 üzenetére
Köszi az információkat. Csak 8.000,- Ft-al drágább az ac56u az n18u-tól. Szerintem ennyit megérhet a különbség, ha nincs gond a wifi jel szórásával. Jelenleg csak egy 100/50 megás diginetet kellene kihajtania a routernek, amit a jelenlegi tp-link 741nd nem tud megtenni (40/40-et tud vagy én vagyok béna).
-
Multibit
nagyúr
válasz
csordas11 #40175 üzenetére
Nincs gond vele, de ez a Te esetedben nem biztos, hogy így lesz. Sokszor leírtuk már itt a topicban, hogy wifi esetén nem lehet biztosra menni, nem lehet jósolni. Nálam egy 55 nm-es lakótelepi lakásban kifogástalan az AC wifi jel (a laptopomban lévő, rossz hírű AC7260 adapterrel is!). Leutóbb tesztképpen végignéztem egy BD remuxot iPad Air 2-n és akadás nélkül végigment a film. Ugyanakkor az AC56 topicban valaki visszaküldte a routerét, mert sz@r a wifi szórása. Szerintem környezeti probléma és/vagy user error volt, de mindegy. Csak Te magad fogod tudni kideríteni a gyakorlatban, hogy milyen a router szórása.
Egyébként kell neked az AC56 ereje, az 5 GHz-es wifi? Nem elég az - ugyancsak nagyon erős - N18? -
Sárpac
nagyúr
Mit ajánlotok?
- gigabit
- ac. tudja
- nast is tudja
- esetleg lte is? -
kubu83
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #40148 üzenetére
Köszönöm!
Utána nézek!
-
csordas11
aktív tag
Sziastok!
Az Asus ac56u tulajokat kérdezném.
Nincs gond a beépített antennával a hatótáv tekintetében? Egy 65 nm-es panelbe szeretném. Másik jelöltem az Asus n18u, aminek köztudottan jó a hatóávja. Jelenleg egy tp-link 741nd tökéletesen lefedi a lakást. -
Hege1234
addikt
válasz
SztiviVander #40170 üzenetére
köszi!
az nagyon jó hír!
akkor már csak egy külső antennás 3g stick-et kell beszereznem ... -
nmy1212
tag
válasz
crissprivat #40172 üzenetére
(#40171) proradeon
(#40172) crissprivatKöszönöm a nektek a válaszokat! Én értettem félre, második elolvasás után már megvan a válasz.
Üdv !
-
crissprivat
senior tag
válasz
nmy1212 #40169 üzenetére
A TP-LINK 1043nd v2 -röl kérdeztél gondolom,mert ezzel szemezgettél,ezt írtad.
"Ha esetleg a későbbiekben átváltanék a Digi 1000-re, akkor sem lesz vele gond?"
Erre a kérdésedre feleltem,hogy nem lesz vele gond. Fogja bírni ezt a sebességet is.
Bocs ha érthetetlen lettem volna. Szóval ajánlották már itt a topikban a fent említett routert a digi1000-hez is.
De az Asus-ok közt is körülnézhetsz. Igaz,azok már drágább vasak. -
nmy1212
tag
válasz
crissprivat #40162 üzenetére
Melyik lenne az a router ami ki tudná azt szolgálni?
Köszi!
Üdv!
-
Hege1234
addikt
-
#40149 hodostamas
Jó lesz a TP-Link 1043NDv2 is, ami még ajánlott az az Asus N18U, 5 GHz-s wifi-vel pedig az Asus N56U, TP-Link 3600/4300 ami van 20k-s határral.#40158 sampe
Megfelelő lehet, hozzá hasonló még a TP-Link 841ND. -
mate0120
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom,hogy jó helyre teszem-e fel a kérdést , de megteszem !
Jelenleg van itthon wifi és a telekom iptv-jét szeretnék megrendelni az lenne a kérdésem ,hogy lehetséges-e valahogy , hogy wifin kersztül menjem az iptv mert kezd elegem lenni a kábelekből?
Előre is köszönöm válaszotokat!
-
nmy1212
tag
Sziasztok!
Diginet 200 van itthon, de szerintem a mostani router(TP-link WR841N) nem nagyon bírja és szakadozik, lag-ol nagyon a kapcsolatom.
Le szeretném cserélni a routert és érdekelne hogy ehhez a kapcsolathoz ki mit ajánl. Egy "TP-link WR1043ND"
-vel szemeztem eddig. Ha jól tudom ebből is a V3.-at érdemes venni, bár javítsatok ki nyugodtan.
13-14 ezer a felső határ ezen a téren.
Szóval akkor, ki mit ajánl?Köszönöm!
Üdv!
-
sampe
aktív tag
Sziasztok!
Tp-link TL-WR740n típusú routerem szeretném lecserélni.
30/4-es nettel.Amiket stabilan ki kellene szolgálnia:
Smart tv wifin, filmezéshez (a tplink sokszor eldobálja a tv-t)
2 laptop wifin
2 telefon wifin
1-2 PC kábelen.Egy Asus RT-N12 D1-t néztem ki, megfelelő az igényeim kielégítéséhez?
Válaszotokat köszönöm
-
válasz
crissprivat #40154 üzenetére
"és már teljes gigabit portjai vannak."
A v1.x-ben is minden port gigabites volt, csak épp nem volt benne HW NAT.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
crissprivat #40154 üzenetére
Áh, köszönöm.
Akkor úgy néz ki, hogy megvan a jelöltem.
Árban jó, újonnan sem drága, és tudja, amit kell.
És ha jól rémlik, van rá CFW, és abban van logolás. -
ZetorGumi
addikt
1043ND V2-nél lett valami változás?
Vagy még mindig ugyanolyan, mint az alap verzió volt, csak más kinézettel? -
-
ZetorGumi
addikt
Sziasztok.
Milyen routert javasoltok aminek:
- Gigabites portjai vannak
- Erős Wifivel rendelkezik
- Stabil.
- Árban ne szálljunk el azért, minél olcsóbb, annál jobb lenne. -
hodostamas
addikt
Sziasztok,
A következőkre lehet szükségem lenne egy routerre:
- WiDi (1080p 60hz)
- 120Mbit-es UPC net (Kábel/Wifi)
- átlag ~ 4 eszköz lógna a Wifin
- Kissebb lakásban lenne.Ajánlóba pl ez: http://www.argep.hu/product_1177623.html
Megfelelne ezekre? Vagy hasonló árkategoriában más márka.
Jelenleg UPC-s TV7200 HWG-m van, de ha 2-3 eszköz lóg Wifin, a WiDi már szakadozik.
üdv
Tomi -
-
Multibit
nagyúr
válasz
kubu83 #40142 üzenetére
Sok szerencsét hozzá! Milyen filmekről van szó? Ha csak kis bitrátás divx-ekről, akkor még össze is jöhet. FHD - szerintem - esélytelen egy routerrel, ebben az elrendezésben. Tegyél a tévé szobába egy második routert, úgy csak egy fal lesz a két router között. Mivel ragaszkodsz a wifi-hez, nem mehetsz biztosra! Csak akkor derül ki, hogy működőképes a dolog, ha beállítod és kipróbálod a routereket.
-
kubu83
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #40143 üzenetére
Szia!
Max 10e Ft. szeretnék rá kötni. Jelenleg egy 10M-as netem van, de folyamatba van egy 20m-ás.
Sajnos a középút nem oldható meg. Az egy folyosó és a net a munka szobába van bevezetve. -
-
kubu83
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Az alábbi képen felrajzoltam a területi adottságot.
Az okos tv-hez szeretnék egy wifi hálózat. Net és egyéb funkciói kihasználására, és a pc-ről filmet szeretnénk nézni a tv wifi-n keresztül. Két eszköz közötti távolság 10-15 méter között van, tégla fal.
Ehhez milyen routert vegyek?
Én egy min 300mbps-re gondoltam.Segítségeteket előre is köszönöm!!!!!
Üdv: Rudi
ui: bocsi a rajz minősége miatt, csak gyorsan levázoltam.
-
szia,
ideális esetben közel hozzák az írt külső antennások szintjét, a probléma inkább abból szokott adódni, hogy a a beépítettnél az egész routert kell mozgatni és/vagy forgatni az ideális helyzet beállításához, ha a lakásban olyan ponton és szögben van letéve a router, hogy ahhoz képest egy várt helyen nem megfelelő a kapcsolat.
-
dni
őstag
válasz
Gubek-Einste #40137 üzenetére
Már csak egy kérdésem volna, mennyire future proof megoldás volna ez, kb mekkora sávszélességet tudnak átvinni?
-
válasz
Intruder2k5 #40135 üzenetére
Szerintem a legjobb megoldás az lenne, hogy ha fogja és levágja a kábel végeket és egy normális kötést csinál megfelelő eszközökkel, az ilyen gányolást meg kell azonnal szüntetni.
#40136 dni
Két db Asus N12 D1 beszerzése is jó lesz ha nem kell gigabites LAN és/vagy 5 GHz-s wifi. -
dni
őstag
válasz
Spuri2000 #39841 üzenetére
Teljesen átlagos felhasználás volna, 10Mbit/s ADSL internet kapcsolatot kellene WiFi-n megosztani.
Mivel nem vagyok annyira TP-Link párti ezért az volna a kérdésem, hogy milyen alternatívák jöhetnek szóba, ha jó WiFi lefedettséget szeretnék a WDS-el, jó volna, ha Tomato fw elérhető volna rá és a két eszköz együtt nem kerülne többe 25k-nál.
-
válasz
kory24 #40134 üzenetére
Menj át ebbe a topikba, keresd meg dchard-ot, Ő a profi ADSL-ben, majd elmondja mit nézz meg, és mit tudsz tenni az ügyben...
-
SztiviVander
addikt
válasz
chillytommi #40132 üzenetére
szerintem mindkettő kiszolgálja, de én a d-link -et venném. ezeknél "profibbat" (drágábbat) pc-be totál fölösleges rakni.
-
chillytommi
csendes tag
És - egyelőre - egy utolsó kérdés: milyen (PCI) hálókártyát vegyek, ami kiszolgálja a gigabites hálózatot?
TP-Link TG-3468 vagy D-Link DGE-528T Low Profile hálózati csatolót érdemes, vagy valami profibbat kellene? -
Spuri2000
senior tag
válasz
kory24 #40118 üzenetére
Ha működött, akkor biztos jó! Gondolom, amikor préselték a kábel végét, akkor elnézte az illető és már nem volt kedve újra csinálni, így inkább a képen látható módon oldotta meg! Én nem gondolom, hogy oxidáció okozza, de egy forrasztást megér! Rosszabb nem lesz! A 0 ugyanúgy 0 marad az 1 meg 1!
-
chillytommi
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #40129 üzenetére
Köszönöm!
Megnyugodtam... kissé -
válasz
chillytommi #40128 üzenetére
Csak egy féle van, ami az asus.com-on is látható, és nem pedig az, ami mondjuk a második pcx-es linken, 100-as LAN portokkal! Rendeld meg a legolcsóbbat, annyiért oda kell, hogy adják...
Annyiban van több variáció, hogy létezik fehérben, de az RT-AC66W néven fut!
-
chillytommi
csendes tag
Sziasztok!
Még egy dologban segítsetek: csak én vagyok a balf@sz, vagy tényleg kétféle ASUS RT-AC66U létezik?
Mert több helyen is megnéztem (elsősorban az árkülönbség miatt) és pl. a pcx.hu-nál van ez:
[link]
és van ez:
[link]
vagy a pclandnál:
[link]
vagy
[link]
kb. 10 eFt különbség van a két - különböző cikkszámú - termék között...Ha az asus.com-on nézem: [link] ott csak egyféléről írnak...
Mi a különbség?
-
Kulbi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #40126 üzenetére
N56U esetén a belső antennától tartok.
-
-
Hege1234
addikt
válasz
SztiviVander #40120 üzenetére
(még kicsit ködös a 3G-s rész)
ami a routeren van 4 port azt el tudja látni nettel a 3G stick ?vagy az asztali gépekbe kell vennem wifi kártyákat ?
-
kory24
őstag
válasz
crissprivat #40121 üzenetére
Routert még csak most kötöttem be.
Eddig minden nagyon jónak tűnik.Remélem nem fog szakadni, ha mégis akkor újrakötöm azt a régi "kókányolást"
-
crissprivat
senior tag
válasz
kory24 #40118 üzenetére
Modjuk elég kókler munkának tünik
Lehet,hogy már oxidálódtak a vezetékek ahol ragasztva vannak.
Ha meg tudod csinálni,akkor kösd átt öket,de ugyan így ahogy volt. Ne variálj
Írod,hogy minden eszközöd jó (jól be is konfigolva) és a szolgáltatóval sincs probléma,akkor más nem nagyon lehet a baj,csak a vezeték.
Próba cseresznye -
SztiviVander
addikt
válasz
Hege1234 #40119 üzenetére
igen, ez az.
a failover azt jelenti hogy az elsődlegesnek beállított WAN működik alapesetben és annak a hibája esetén kapcsol át a másodlagosra. a balance meg egyszerre használja midkettőt, tehát valahol az is failover csak éppen lehet hogy szükségtelenül fogyasztja a mobilnet kereted. de ezt már te tudod hogy mid van és mire van szükséged. hozzáteszem működni nem láttam még ilyet, Intruder2k5 talán igen. -
Hege1234
addikt
válasz
SztiviVander #40113 üzenetére
köszi!
akkor majd ezt kell keresnem ?
a failover fog nekem kelleni vagy a balance ?
vagy ezt csak kipróbálás után lehet tudni ? -
kory24
őstag
válasz
crissprivat #40117 üzenetére
Éveken át minden oké volt eddig.
Pár hónapja meg meg szakad a net. És 1-2perc és visszajön.
Van hogy 1 nap csak 1x vagy 2x. De van hogy óránként.Nemtudom mi miatt, minden eszközöm régi volt 5-6éves vagy régebbi (dlink 360r, tp link 541G)
Ezért vettem új modemet (dlink-321b) de azzal sem múlt el a probléma, ugyanúgy megszakad néha net...Ma vettem új routert (tp link-841n). De ha ezzel se lesz jó, akkor csak vonal marad...
Router hiba okozhatja ezt a random net megszakadást?
Akkor ha eddig jól ment a net ilyen telefonkábel "összekötéssel" akkor nem amiatt van ez a hiba?
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Igaz nem router, hanem modemes kérdés, de hátha tudtok segíteni
Ma vettem észre, hogy a telefonkábel ami a modembe megy, maszekolt.....
Nemtudom ki csinálta, nem tudom miért.....Jól van ez így? (szürke a fehérrel, piros a feketével van összekötve)
Hagyhatom így, vagy kössem inkább össze az azonos színeket az azonosakkal?Semmi más nincs telefonkábelen csak egy adsl modem.
-
SztiviVander
addikt
válasz
ferke72 #40098 üzenetére
hogy kezelni fogja-e? passz. keress rá itt a fórumon, mintha valaki küzdött volna itt nemrég valami tp-link meg támogatott eszközök közt nem szereplő mobilnet stick párosításával.
"Tudtok arról akku nélkül (hálózatról csak)működik e?"
mármint mi? akku egyik eszközben sincs szóval nem nagyon értem a kérdést. hálózatról meg a router megy, a stick az usb portról táplálkozik. -
SztiviVander
addikt
válasz
Hege1234 #40090 üzenetére
a dual wan akár így is használható. failover vagy load balance mód között lehet választani az usb és az ethernet wan portok között.
nem, az usb stick nem tudja a router antennáit használni. de megoldás lehet egy 2-5m-es usb hosszabbító kábel is és akkor tudod a stick-et olyan helyre rakni ahol jobb a térerő. -
SztiviVander
addikt
azért azt vedd figyelembe hogy a jel erőssége és a túl sok hálózat miatti lassúság/szakadozás az két külön dolog. attól hogy az 5Ghz kevésbé (vagy egyáltalán nem) terhelt attól még az 5Ghz-es jelszint mindig is gyengébb lesz mint 2.4-en, lakásban különösen. de ettől függetlenül ki kell próbálni.
"Diginet mellé lenne, ez most nem a legnagyobb csomag, de változhat. Szóval ezen nem spórolnék."
Tehát gigabites kell hogy ki tudd használni akár már most is, de a jövőben mindenképp. Az összefoglalóban van sok típus, de naponta is leírják az ajánlott gigabites típusokat."Milyen programot érdemes mérésre használni?"
PC-n inssider, androidon wifi analyzer -
Kulbi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #40110 üzenetére
Hali,
Diginet mellé lenne, ez most nem a legnagyobb csomag, de változhat. Szóval ezen nem spórolnék.
Max. 20e, akár használtan is. Azért, mert a NAS mindent ellát, tehát nem kell extra funkció, szerver torrent stb. A lényeg, hogy a kábelen átvigye a rendelkező sebességet és tudjak javítani a panelban a wifi lefedettségen. Ha nem megy, akkor majd valamelyik szobába bedobom a második routert, de ezt most még inkább kihagynám.
Milyen programot érdemes mérésre használni?
-
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok,
Le akarom cserélni Linksys WRT54GL routeremet gigabitesre, elsősorban NAS és médialejátszó miatt.
Panelban lenne használva minden szobában van kábel, egyedül a telefonok és a laptop menne Wifi-ről. Sokat olvastam már itt, és a következőket szeretném megkérdezni:
- jelenleg gyenge wifi jel van, mivel a fix helye a folyosón a szekrény tetején van a routernek, nem is tudom innen elrakni, a hátsó szobákban már alig van jel
- azt olvastam, hogy a 5Ghz jobban elnyelődik, tehát gyengébb lehet mint a 2.4GHz, de jelenleg a lakásban nagyon sok zavaró wifi jel mérhető, lehet mégis jobb lenne az 5Ghz? Valaki mért már panelben ilyesmit?Köszönöm.
-
geza844
aktív tag
Sziasztok! Mit jelent, ha egy router-en (pl. Tenda N60) van IP TV port? Csak mert pont nekünk is IP TV-nk van, és, hogy tudnám e használni valamire?
-
válasz
chillytommi #40105 üzenetére
Az Asus N66U és az AC66U szinte teljesen megegyezik, az 5 GHz-s wifi-ben térnek csak el.
-
szia,
a két típus között a 2 kontra 3 antenna esetén is csak 5 GHz sávon van különbség, 2*2:2 kontra 3*3:3 mimo (2.4 GHz sávon mind a kettő 2*2:2 mimo képes), és az is csak akkor jelent előnyt, ha van olyan ellenoldal, ami képes kihasználni a többletet, tehát jobb, mintt 2*2:2 mimo képes.
-
chillytommi
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #40042 üzenetére
Értem, köszönöm.
Még egy típust néztem, a korábban említettekhez hasonlóan: az Asus RT-AC66U típust.Érdemes ilyen árú, tudású routert vennem, vagy inkább az általad említettekből
(TP-Link 1043NDv2/3600, Asus N65U, Asus N66U) válasszak?
Azt még tudom, hogy wifin keresztül LG G3-mal és lehetőleg 5 GHz-en szeretnék csatlakozni, már amennyiben a telefon is tudja kezelni ezt.
Köszi. -
Heng®
tag
válasz
Gubek-Einste #40096 üzenetére
Köszi a választ!
Jó látom, hogy a TP-Link 3600/4300-ben ugyanolyan a proci és a ram csak az antennák mennyiségében van különbség? Számít ez nekem egy 70m2-es lakásban?
-
crissprivat
senior tag
válasz
Intruder2k5 #40099 üzenetére
Igen,már múltkor is mutattad,amikor a mikrotik routerek os felületéröl érdeklödtem.
Nekem ez már kicsit bonyolultSpuri2000
Az antenna igen. De úgy néz ki,a mögöttes eszközök mikrotikek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Opel topik
- OLED TV topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest