Hirdetés
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaSza0909
csendes tag
Az EMag Black Friday 40e-s Archer AX80-ban lehet valami buktató? Nem találok róla tesztet, de még a hardverről se komolyabb részleteket. Elég ütősnek tűnik ennyiért...
[link] -
kpityu2
addikt
Az Asus mellett szokott szólni az eszközök közötti wired backhaul mesh lehetőség ami későbbi bővítésnél jól jön, de ahogy látom a TP-Link EasyMesh képes ami szintén támogatja a wired backhaul mesht. Nem tudom az ő megoldásuk mennyire rugalmas, de szerintem a nagyobb sebesség és a plusz port a TP-Link mellett szól. Ha az Asus is elég neked akkor ez már ízlés kérdése.
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Jelenleg DIGI1000 nethez használok 70 nm-es területen egy TP-Link Archer C6 AC1200 routert. Egy NAS-t szolgál ki, amelyen elég sok szálon fut a fel-le adatforgalom. Emellett egy asztali gép van rácsatlakoztatva kábelen, illetve wifin 3 telefon, 1 laptop és 2 okosezköz.
Ezt minden gond nélkül megugorja. Viszont a közeljövőben újabb feladat hárulna rá. Egy TV-t kellene kiszolgálnia, amelyen a NAS-ről a 4k tartalmakat akarom lejátszani.
A TV közvetlenül a router mellett lesz, tehát akár utp kábellel is össze tudom kötni, de szerintem a Wifi jobb megoldás lenne.Erre elég lesz a jelenlegi router, vagy ez így már sok lesz neki egyszerre?
Ha érdemes erősebbet beszerezni, akkor az Asus RT-AX57 és a Tp-Link Archer AX55 AX3000 közül választanék. Melyik lenne ajánlott?Köszi!
-
evitiguF
senior tag
Én konkrétabban tennék fel egy kérdést:
Asus RT-AX58U vs TP-Link Archer AX72
Pro kontra, melyiket lenne érdemesebb? -
Llew
senior tag
Emag akcióban közel van egymashoz arban az ASUS RT-AX1800U és a TP-Link Archer AX55 ha jól nezem nem egy kategória a kettő, utóbbi +1 lan es dupla sebesség.
Viszont az asus jobban ajanlott és a jelen igenyeimet azcis bőven kiszolgalja. Erdemes igy is az Archert venni esetleg? -
mokus1
addikt
Emagos tp link ax72 33ert jó vétel ugye? Egyb80nmes házba menne.
Jelenleg a Telekom routere működik.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #101191 üzenetére
Sajnos en is csak a "Talan"-ig jutottam. Mindenesetre olcso.
Ja, az elozo hsz-bol kimaradt, hogy hol hasznalnam: kicsi lakas, kb. 30 m2, gyakorlatilag egy helysegben, + van egy pici furdo.
-
rizla888
csendes tag
Hali.
Ax routerből melyik lenne a jobb választás Asus vagy Archer? 30ft-ig.
-
-
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Kene egy olcso router, mert a mostani vacakol.
Ez megfelelo lenne nekem?
Kb. 20 IOT eszkoz csatlakozik ra, meg egy laptop, es egy NAS kabellel. A net kb. 50/50, es nem igenylem a nagy sebesseget, talan szokoevente toltok le egy Linux disztrot, vagy Windows telepitot. 20 ezer Ft (700 Sved Korona) alatt keresem a megoldast.
Kosz a segitseget! -
Vasti74
senior tag
Lehet, hogy nem ér annyit az egész - de ha van ismerősöd, aki meg tudja csinálni, "átkondiztathatnád" a routert! Már ha továbbra is megfelelne ez a darab, ha stabil és csendes lenne ;-)
Mert a kapcsolóüzemű tápok akkor szoktak szenvedni, amikor a pufferkondikban alig maradt kapacitás... -
Pano
addikt
Sziasztok!
Sajnos, 1 hónappal a 3 év garancia lejárta után eldöglött az asus rt-ax55 routerem és kellene helyette másik. Egyre hangosabban sípol (coil) és egyre sűrűbben dobálja el a teljes wifit.
Meguntam.Mivel abszolút nem követem ezt, szeretném a segítségeteket kérni egy új vásárlásában.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
55 m2-es panel lakás. Vasbeton kb 3 fal. 9 emeleten.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
3 telefon (mindegyik tudja az 5GHz wifi-t), 1 noti, 2 PC (egy kábelen, egy pci-e wifi kártyával a szomszéd szoba végében. AX az is)
+1 nyomtató■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Jelenleg 1 Gigabites Diginetem van.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
30-35, de ha olyan hatalmas az ugrás 40-ig el tudok menni.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Stabilitás. Mivel HO-ban dolgozom, ez kiemelten fontos, hogy ha egyszerre működnek az eszközök azért ne hányja össze magát. Régen TP linkjeim voltak, de mind lefagytak előbb-utóbb és állandóan újra kellett indítgatni. Ezzal az Asus-al a három év alatt csak párszor ha előfordult.
Jó lenne ha a másik szobában lévő PC is tudna jó és stabil jelet kapni (ez a router falszomszédságában lévő nappali). -
Tompika777
senior tag
válasz
Eclips21 #101183 üzenetére
Talán elsősorban a megbízhatóbb támogatás,és a kiforrottabb software...
Meg ugye van aki tart a "kínai" kifelé beszélgetést, hogy ez valós félelem, vagy sem azt mindenki maga dönti el.
Hardveresen nem hiszem, hogy indokolt a kettes szorzó. Xiaomi garanciális ügyintézéséről nyilatkozni nem tudok,de van akinek akár ez is szempont lehet. -
Eclips21
őstag
válasz
Tompika777 #101179 üzenetére
Es ha mondjuk osszevetjuk a ket ajanlott mesh packot
Asus XD4 vs Xiaomi AX3000 akkor mik lennenek az elonyei az Asus dupla aranak? -
FF23
senior tag
-
Eclips21
őstag
válasz
Tompika777 #101173 üzenetére
Akkor lehet jobban jarok, ha egybol 2-3 olcsobb mesh tudasu router veszek es telerakom vele a hazat?
-
RVR400
veterán
válasz
Viszont ugye FW-ezni mindent lehet, így más régiós FW-rel szerintem megoldható lenne, ha nagyon akarnák. Vagy ilyen esetben mondhatjuk, hogy inkább haladjuk Xiaomi irányba, mert azokra élből elérhetőek a kínai FW-ek.
-
kpityu2
addikt
válasz
Ugyanez van az 50 köbcentis robogóknál is.
Van egy 2001-es Suzuki sportrobogóm gyárilag 7 LE-s motorral. A mostaniak meg 3.5 LE-vel kínlódnak.
-
Eclips21
őstag
válasz
Gubek-Einste #101171 üzenetére
De biztos van egy ket asus router aminek lehet tudni hogy jobb a lefedo kepessege, anno volt egy N18u-m az brutalis volt, valami hasonlo kaliber kene csak AX tudassal.
-
-
Eclips21
őstag
válasz
Gubek-Einste #101165 üzenetére
Hali!
Pont most néztem én is a Xiaomi AX3000 (2pack) rendszert, de én is az Asus-k fele hajlok hiába drágább. Minden képpen akarok csinálni 2-3router mesh-t otthon mert egy éve lassan a Telekom gyári modem/routere valamiért nem fedi le a házat, esküszöm évekig semmi baja nem volt de visszavethették az adóteljesítményét(helye ugyan ott van, üvegszálas), pedig kertes ház, utolsó utca stb.. Laptoppal (InSSIDer) megnéztem szomszéd wifiket nem is lát szóval remélhetőleg nincs semmi zavajás, de mégis jelentősen szarabbb minden router jelsszórása.Kérdésem lényegébe, hogy ezek a csecse belső antennás Mesh pack-ek mennyire erőse jelszórásban? Írjátok hogy jobb egy mesh rendszer mint 1 erős router, de én szeretnék minden képpen legalább 1 erőset, hogy az udvart is letudjam feldni.
Melyik az az AX-s Asus aminek ténylegesen nagy a hatótávja (Esetleg CFW moddal erősíthető pl.:1000mW-ig) pl.: Asus AX1800 mennyire erős ilyen téren? (tplink ax10 van most kényszerből vezetékes AP-nak beállítva hogy leglább a szobákban legyen jel, de ez egy hulladék a köbön 2 kisszobát nem viszát...)
Szóval a célom vezetékes Asus Mesh, 1 erősebb központi routerrel ami az udvart is lefedi.
-
válasz
DonDennis #101164 üzenetére
két szinten monolit vasbeton födém az első és második szint között
Erősen ajánlott a szintek között az Ethernet backhaul használata mert a vasbeton a wifi nagy ellensége.A kinézett modellek:
Xiaomi AX3000 (2pack)
Tp Link deco X20 (2pack)
Inkább a Xiaomi-ra szavaznék.Van olyan ami jó megoldás lenne és kihagytam?
Asus AiMesh alapú rendszer is szóba jöhetne, nem olyan olcsó mint a Xiaomi de rugalmas, bármilyen kompatibilis eszköz beszervezhető a hálózatba, külső antennás típusok is vannak ami külön előny tud lenni. -
DonDennis
senior tag
válasz
Gubek-Einste #101156 üzenetére
Szuper köszönöm.
Akkor abban segítsetek léci melyik lenne a legjobb választás a következő házba és felhasználáshoz:
Ház: 127nm2 - két szinten monolit vasbeton födém az első és második szint között, a falak pedig tégla falak.
Felhasználás: Netezés gépen, telefonon - okos fűtés - és streaming szolgáltatók két okos tv-n.
Mesh elhelyezés: 1db ahol a vodafone net bejön a lenti emeleten - 1db fent pont az elentétes sarokban ahol a lenti van ethernet backhaul.A kinézett modellek:
Xiaomi AX3000 (2pack)
Tp Link deco X20 (2pack)Van olyan ami jó megoldás lenne és kihagytam? Igazából a Xiaomi felé húz a szívem mert fele annyiba kerül és legalább van rajta elég UTP, hogy ne kelljen vennem egy 5-ös switchet. Ami a TP mellett szól, az pedig az elég jó mobilos szoftver, bár ha egyszer beállítom ezeket többet nem nagyon nyúlok hozzá.
-
ak05
tag
Sziasztok
Az alábbi alaprajzú lakásba szeretném a jelenlegi router hatótávját bővíteni, a kis piros pontnál van jelenleg a router, a nagy piros ponthoz gondoltam tenni, a piros vonalak 60 centis vályogfalak, a fekete, rövid vonalaknál ajtók vannak.
Jelenlegi routerem egy Sagecom F5670v2, Telekom adta, gigabites netem van, ami optikán érkezik.Az új eszközre 4 eszköz csatlakozna.
Milyen routert vagy esetleg jelerősítőt javasoltok?
Köszi előre is a segítséget.
-
RVR400
veterán
válasz
bromi84 #101160 üzenetére
Nekem az egyik wifis dugaljam éppen a határon van az AC65P-vel, az AX3000-nél gyakorlatilag még közelítenem is kellett volna valamennyire a routert a dugalj irányába, de odáig már nem ért ki a polc. Szóval, ha kiért volna, akkor sem lennék előrébb.
Így kb. ugyanazt tudja mindkettő, csak az antennák az AX3000-nél a készülék hátulján vannak, tehát talán pont annyival kellett volna kiraknom, hogy egyvonalba essenek az AC65P tetején lévőkkel. -
Tompika777
senior tag
válasz
nexuspolaris #101158 üzenetére
Mobilnetes megoldás nem fogja maradéktalanul kiváltani a kábeles szolgáltatást(pl. Telekomnál nincs publikus IP, NAT mögött vagy)
Az elérhető sebesség elhelyezéstől, lefedettségtől és a hálózat terheltségétől is függ. Az, hogy a kiválasztott típus egy kétszintes házat maradéktalanul lefed-e, csak a helyszínen fog kiderülni beüzemelés után.
Ha jól tudom, a Flip a Telekom "fapados" szolgáltatása.
Esetleg nem elérhető nálad a Telekom optikai hálózata?
Ha igen, akkor én a váltáson erősen elgondolkoznék,mert az azért elég stabil és gyors is lenne. -
nexuspolaris
tag
Sziasztok!
Az otthoni vezetékes routert tervezem lecserélni Telekom multiSIM kártyával használt routerre. A jelenlegi szolgáltató a flip, nem vagyok velük megelégedve, emiatt gondoltam a cserére.
Milyen SIM kártyás routert érdemes venni? TP-Link Archer MR500 routert néztem, elég lehet egy kétszintes családi házba? A jelenlegi routerre (TP-Link Archer C6 AC1200) egy NAS vezetékesen van rákötve vezetékesen, két laptop, három mobiltelefon wifi-n, a letöltési sebesség 300Mbps körül van, jó lenne, ha ezt a sebességet el tudnám érni. -
e-newsee
addikt
válasz
Gubek-Einste #101155 üzenetére
Köszi!
Pont az volt a tervem. A házon belül a falakkal talán jobban boldogulna az AX-es, a másik pedig kb nyílt terepen menne.
Már csak az kell, hogy legyen netem. -
-
-
UnSkilleD
senior tag
van esetleg olyan router ami bírja a gigabitet routolni bekapcsolt qos/sqm mellett is? qos nélkül tudom, hogy nem nehéz ezt megugrani főleg hw gyorsított módon
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok,
kis segítségre lenne szükségem. Most szeretnék mesh rendszerre váltani. A kérdésem az lenne, hogy láttam jó pár mesh szettet de ami ár érték arányban jó ott mindehol jellemzően 2 max 3 LAN portot láttam az eszközökön. Mi a szerepe a LAN portoknak egy mesh készüléken? Ha nem ethernet backhaulnak vannak összekötve akkor mondjuk tudok vételezni kábeles netet a lanportokról? Azért kérdezem mert nekem a Tado fűtésnek a bridge eszközének fixen kell ethernet kapcsolat.
Tehát mi a megoldás?
1., Nézek egy olyan Mesh szettet pl. TP-Link DECO X50 ahol van 3 LAN port. A fő mesh modulba ami a roter mellett lesz beledugom a netet, plusz rákötöm annak a két szobának a LAN kábelt ahol szeretném hogy legyen vezetékes net?2., Veszek bármilyen olyan mesh szetet amiben csak 2 vagy bárhány LAN port van és az adott szobába ahova teszem a 2-3 mash készülék közül az egyik az adott mesh modulból a LAN porton keresztül szedek vezetékes netet?
-
vince
őstag
A korábbi Asus AiMesh wifi ütemező vergődésem megoldása végül az lett, hogy az RT-AX56U mellé (ez már nem kapható) vettem egy RT-AX58U-t. Ez utóbbi lett a router, a korábbi router pedig a node*. Mindegyik eszköznek a wifi ütemezője 5 perces bontást tud, szépen ki is kapcsol a node is.
* itt köszönném meg Kukipapa_rr korábbi találatát, ez alapján rá mertem toltni az 56 lementett konfigját az 58-ra, működik is szépen minden, nem kellett végigzongorázni minden beállítást
-
RVR400
veterán
válasz
Gubek-Einste #101137 üzenetére
Az oké, hogy helyszínfüggő, hogy mit tud egy router, de nyilván van egy alap kiindulási pont, hogy valamelyiknek jobb a jelerőssége/lefedettsége. A jel terjedése meg ugye azonos körülmények között ugyanolyan.
Én is keresek most valamit az AC65P leváltására nem drágán, egyelőre az Asus TUF-AX4200 és a TP-Link Archer X72 vagy X73 van képben, de jó lenne tudni, hogy melyiknek jobb a jelerőssége/lefedettsége azonos körülmények között.
-
e-newsee
addikt
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.
Van egy Asus AC66U B1 routerem. Fasza, nincs vele gond, kiválóan tette a dolgát a Digis gigabitemmel a panelban.
De most költözök falura, ahol hát... hogy is mondjam... nem túl jók a lehetőségeim az internetelérés terén. Szóval cserében nem gondolkodom, mert a következő egy-két évben nem valószínű, hogy fejlesztés történik felénk.
De mivel elég nagy a pecó+telek kombó (a kert vége a háztól olyan 40m), elgondolkodtam egy mesh rendszerben az udvari lefedettséget biztosítandó. A fenti routerhez igazából bármelyik budget AiMesh router is simán becsatlakoztatható? Gondolok itt az AX1800U, AX-53U, AX-57 trió valamelyikére.
Olyasmire gondoltam, hogy a ház első felében lenne valahol az egyik (oda lett kiépítve a majdani kiindulópont helye), ami a házat eláátná, a hátsó részre meg bekötném a másikat, ami max egy sima téglafalon nézne keresztül, aztán írány az udvar. -
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy Wifi-routert, ebben kérném a segítségeteket.
Ezt a 2-típust néztem ki, 10e-ft a külömbség a routerek között, nem tudom kell e a feláras készülék: TP-LINK Archer AX10 AX1500
TP-Link Router WiFi AX3000
Ez az adapterem van a számítógpébemben: TP-LINK Wireless Adapter PCI-Express Dual Band AX3000, Archer TX3000E ARCHER TX3000E
Az internet 500Mb/s -os előfizetés, a vodánál. Ja, és panel lakásba kellene. -
Dave567
addikt
válasz
Gubek-Einste #101143 üzenetére
kor írok is a srácnak.
Köszönöm még egyszer! -
-
Dave567
addikt
válasz
Gubek-Einste #101140 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ezen mehet az APmode igaz? -
-
-
lunimaci
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #101137 üzenetére
Köszi, ettől féltem én is.
És te magadnak melyiket választanád a fentiek közül? -
-
lunimaci
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #101135 üzenetére
Köszönöm, ezeket én is megtaláltam, plusz a legújabb AX59U-t is, de melyiknek a legerősebb ezek közül a 4G-s (2.4GHz-s) wifije?
-
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
kpityu2 #101129 üzenetére
Jól működik, csak néha még a core protokollokban is találnak hibákat, pl. HTTP/2 Rapid Reset.
Ilyenkor pedig nem baj, ha ezeket javítják.
-
kpityu2
addikt
válasz
WinZol #101130 üzenetére
Ez nem "milyen routert" kérdés, de szerintem Tailscale vagy Zerotier kliens kellene fusson valamelyik eszközödön (esetleg Cloudflare, de azt nem ismerem). Ha megoldható akkor a routeren. Ezen a kliensen kell beállítani route-ot az alhálózatra (Tailscale-en ez könnyen megy, csak bekapcsolod a kliensen a subnet advertisinget és a Tailscale fiókodban engedélyezed.).
-
lunimaci
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus ZenWifi XT8-asom, de a 4G-s wifi hatótávolsága kicsi (Az 5G jele kevésbé csökken a távolsággal). 2 fal után az udvaron 8 méreten belül -70dbm alá megy a 4G jel, és lekapcsolja az eszközt, az emeleten csak 5G-t lát a telefon, de a szobán belül is néhány "kínai okoseszköz" nem tud rá csatlakozni. (A szolgáltatói router még az utcán is használható ugyanonnan.)
Ezt az XT8-ast feltenném az emeletre, mert azt le tudná fedni, a földszintre keresek olyan Asus routert kb 50ezer értékben, aminek a legjobb a wifi hatótávja.■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
2 30cm-es ytong fal, beton födém a 2 szint között, 20 méter, szomszéd szintén 2,5G-s wifit használ sorházban
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
kb. 25 db okoseszköz, 4 telefon, 1 tablet, 3 laptop, 2 TV. Ezekből egyelőre 4 készülék AX-es
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
300/75, gigabitesre váltás tervben van
kb 50 ezer
AiMesh, USB házi streamhez, Wifi6, vendéghálózat lehetőség, erős wifi -
WinZol
aktív tag
Iot eszköhöket kellene kívülről felügyelni.
Szóval adott egy router, ami wifi-t szór. (ehhez nem férek hozzá)
Erre a wifi hálózatra csatlakozna az én routerem wifi-n
DHCP-vel. (pl. Asus RT-68U FreshTomato-val)
Erre a routerre kapcsolódnak WiFi-n az IoT eszközök.Meg lehet oldani, hogy erre a routere (aminek nincs külső
IP címe) VPN-el rá tudjak csatlakozni?
Azaz elérjem a routerre csatlakozó eszközöket.Ha jól tudom, akkor az Open VPN nem jó.
Mi kell hozzá?Ha nem itt, akkor hol kérdezzem?
Köszi
-
MrCsiT
addikt
Sosem értettem, hogyan lehet bárki által "ajánlott" egy olyan router (itt ugye a TP-Link Deco Voice X20 AX1800 ) amire a gyártói oldala szerint 2021-09-08 - i az "utolsó" firmware, tehát gyártói támogatásról nem beszélhetünk a termék esetében.
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
Kukipapa_rr #101125 üzenetére
Véletlenül belefutottam ebbe, eszerint az alap rendszer azonos a különböző eszközökön:
https://dongknows.com/asus-wi-fi-routers-explained/
Itt hagyom, hátha másnak is segít, hogy kiigazodjon az Asus routerek káoszán.
-
Kukipapa_rr
tag
válasz
Kukipapa_rr #101121 üzenetére
És erre valaki pls?
Miben tér el a gaming meg a hagyományos router? Nekem úgy tűnik, a gaming inkább többet tud, miközben picit olcsóbb is.
De ennek semmi értelme.
-
Kukipapa_rr
tag
Sziasztok,
nem mondanám, hogy egyszerű kiigazodni az Asus router-ein, segítsetek, légyszi.
Itt ez a páros: RT-AX59U AX4200 ill. TUF Gaming AX4200
Nekem a hagyományos RT-AX59U kéne, de 4 porttal. Az RT-AX59U-ről azt olvasom, hogy kifejezetten a biztonságra, monitorozásra van kihegyezve, ez nekem fontosabb, mint a gaming feature-ök. WiFi is kevésbé számít, meglévő Devolo PowerLine-t használok. Új kiadású router-t szeretnék, amit a gyártó sokáig patch-elget.
Az adatlapok szerint nagyjából ugyanazokat tudják azonos áron, más a kinézet és a portok száma.
Kérdés: biztonság/monitoring/szülői kontroll szempontból esetleg kevesebbet tud a Gaming verzió?
Köszi
-
szabeska
addikt
Vegul a tp-link ax53 lett a befuto esetemben a bedoglott asus ac57u helyett, tokeletesen teszi a dolgat, reszemrol ajanlott. MM-ben most be is esett kicsit az ara, 23k
(ha valakit erdekel mit jelent a "bedoglott", kifejtem bovebben) -
Dave567
addikt
Sziasztok
A házban egy Asus AX58Uv2 fog szolgálni, a héten fogom meg rendelni.
Viszont van egy kis konténer házam, van benne kábelen két darab fali aljzat, de szeretnék wifit is kintre, sajnos a jelszint már ott 1-esen van, ami nem elég, meg néha el is megy.A kérdésem, hogy milyen Wifi jelszínt továbbítóra lenne szükségem, vagy mi kellene ehhez, hogy a konténerbe is legyen wifit, a távolság kb 25m.
Nem akarok sokat költeni rá, telefon, meg egy klíma lenne rajta csak.
Köszönöm! -
nyesteb
tag
Sziasztok!
Van egy B525-ös 4G routerem, ami időnként lefagy. Ezért úgy döntöttem, hogy ideje a cserének. A flottában a következőket lehet megvenni, amik már 600Mbps-t tud:
B628-350
ZTE MF297DFalun élünk, itt nincs optika, de a korábbi routeremhez vettem már külső antennát, ami nagyon jól szuperál, csak a lefagyást nem gyógyította meg (nincs köze hozzá, ez egyértelmű).
Ezeket kb 45-50 nettóért tudnám megvenni. Ha tudtok ezeknél jobbat, akkor nyitott vagyok. De amúgy melyiket?
Köszi!
-
tPedro_
őstag
válasz
Gubek-Einste #101104 üzenetére
Köszönöm.
-
Graphics
Jómunkásember
Szerk, bocsi, megtaláltam a megfelelő topicot...
De ettől függetlenül kérdés, ha egy AC66U B1-et cserélnék ( mellette van egy AX53U máshol a lakásban)
Akkor mi most az ajánlott Asus modell?
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
3 fal tégla, 20 méter, szint nincs, szomszéd messzebb
10 kb. ( robotporszívó, TV ritkán, 3-4 telefon/tablet, 2 laptop, de nem egyszerre.
500/22
25 ezer
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? AiMesh -
-
ftc
nagyúr
Routert keresek a meglévő TP-link archer c7 ac1750 párjának...Most építettem ki a hálózatot az emeleten s szeretnék valami jobb routert .
■Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
gipszkarton, cca 60m2, második router az emeleten
3 PC, 2 TV, 1 NAS, mobilok, tabletek
AX-es legyen nem 1 évre vásárlok...
cat6 rendszert készítettem.... belső háló fontosabb...mint a bejövő net(max 70mbit)
150-EUR cca 50 000FT
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?4x Gbit Lan,
nem 2 évre vásárlok...Amiket néztem:
TP-link AX55 ill Pro, AX72 ill. Pro, AX 73
Esetleg más ami ajánlott?
-
-
-
tPedro_
őstag
Sziasztok!
A jelenleg használt, öreges routeremet cserélném egy újabbra
(random eldobálja a wifit).■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
- 67nm-es panel, jó sok wifi minden irányban
- ideális esetben 3 vasbeton falat kéne átvinnie, mert a lakás adottságai miatt a router az egyik szélső falnál helyezkedik el (a router kb középre helyezésénél már az is egyszerűbb lenne, ha vennék egy jelerősítőt/mesh kiegészítőt)
- kábelen 3 eszköz fixen (asztali gép, nas, media player)
- wifin általában 4 eszköz (2 telefon + 1 tablet + 1 laptop), ebből az egyik teló tudja az AX-et
- jelenleg 150-es (esetleges váltásnál 250 v. 500 elképzelhető)
- 27.000 Ft
- extra igények nincsenek
- Twitch/torrent/játék szokott menni általában, mellette telefonról YouTube, ha több fut egyszerre, azzal se legyen gond
- ha már egyszer váltok, akkor a jövőre is gondolva választanék wifi6-os és mesh kompatibilis eszköztAz ajánlóban megtaláltam az ASUS RT-AX55 (90IG06C0-BO3100) routert, ehhez lőttem be
a max rászánt összeget is. Ez megfelelő lenne?Illetve próbáltam TP-Link vonalon keresni alternatívát:
Archer AX10 AX1500
Archer AX23 AX1800
Archer AX53 AX3000
Ezek között ha jól látom fő eltérés a wifi sebessége, illetve az AX53-nak vannak extra feature-ei, amikre viszont nincs igazán szükségem.
Kg egy árban mozognak, a legolcsóbb az AX53 lenne, ami kb 4e Ft-tal olcsóbb mint az ASUS.Melyiket lenne érdemes választanom? Megéri az ASUS a felárat?
Köszönöm.
Üdv. -
Barnahalo
tag
Sziasztok! Láttam, hogy változtak az árak február-május óta a router piacon, és mivel azóta sem vettem újat, így ismét kérdeznék.
■Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Falu, családi ház, cirka 110m², Ytong, szomszédok 5-10 méter távolságban. Középen lenne a router, eddigiek alig sugároztak el a ház 2 vegébe. Átlagosan 2 falon kell átmennie a jelnek.
Több mint 30. Ebből kb. 10-15 Wifi 6-os, de ami lényeges, az kapott kábelt. Van egy 8 portos gigabites switch is.
4 PC, 3 Okos-Tv, 10 mobileszköz, szerver, kamera, okosotthonrendszer reléi, stbstb.
500mb/s, falban 10Gbit/s kábelen menne a net, de gigabites router elég kellene hogy legyen.
Lehetőleg 50ezer magyar forint max.
Későbbi mesh támogatás, ha kevés lenne a lefedettsége, 4-5 port, nagy erősségű antennák, mu-mimo, wifi6.
Asus-t szeretnék leginkább, TP-Link a 2. helyen.ASUS RT-AX82U most ami leginkább tetszik (nem az RGB miatt, az pont nem érdekel), jó ára lett, de olvastam róla rosszat, így várom a megerősítő üzeneteket.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Latitude 9430 2-in-1 27% 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple Watch Series SE3 Alu 40/44 mm GPS/Cell - bontatlan - 1 év Apple garancia
- Apple Watch Series 11 Titán 42/46 mm Sport/Milanaise- bontatlan - 1 év Apple garancia
- ZBook Firefly 14 G10 14" QHD+ IPS i7-1370P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5420 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- Apple MacBook Pro 13" 2019 256/8GB Akku:40 ciklus! Magyar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Iphone 14 Plus Lila 128GB AJÁNDÉK TÖLTŐ // Számla // Garacia //
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest