- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stealth
senior tag
Sziasztok!
Ez volt a problémám, amit nagyjából megoldottam a kapott javaslatokkal.
Azt kérdezném, van-e valami bikább router a feladatra? Asus vonalon maradnék, ha lehet.
-
temppro
tag
Sziasztok,
milyen openthread/matter routert érdemes venni?
THx!
-
adika4444
addikt
válasz
gangstagergo #101294 üzenetére
Szintén MikroTik topik. Nem egyszerű ezeket beállítani, plusz az MT említett eszköze kültéri is. Ha kerülnéd a bonyolult setup-olást, vannak ajánlott ZTE, TP-LINK eszközök, a Yettel topikban rendszeresen előkerülnek, vehetőek kártyafüggetlenül is.
-
adika4444
addikt
válasz
Kiki15 #101293 üzenetére
MikroTik topikba dobd be. Ide switch kell, scriptelve lehet szabályozni a portokat. A pontos palettát nem ismerem, bár üzemeltetek ilyeneket, de kész hardverparkon váltottam az előző admint.
Alternatíva lehet az Ubiquiti vonal is, de én azokat pár éve teljesen elengedtem. Szubjektív véleményem, hogy inkább MikroTik. Viszont a switch elé kelleni fog egy router, pláne, ha intenzív az igénybevétel. -
gangstagergo
senior tag
Sziasztok!
Vidékre szeretnék egy megbízható LTE modemet ami tudna kezelni vezetékesen négy kamerát. Sajnos az olcsó Tp Link MR6400-ból már a második példányt fogyasztom el. Rendszeresek a leállások és 100km távolságból elég bosszantó mindig le és fel utazni egy újraindítás miatt.
Olvastam itt, hogy a Mikrotik SXT LTE modem megbízható kültéren viszont ha jól sejtem ehhez szükséges lenne még egy switch is, hogy a kamerákat rá tudjam kötni.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Kiki15
újonc
Sziasztok
Keresek egy olyan eszközt ami a következőket tudja:
- 16 LAN GB port
- minimum 4 Poe (2 db kamera, és 2 db Ubiquiti UniFi Long Range Access Point (UAP-AC-LR) nem próbáltam még, hogy ezek tudnak így üzemelni. (802.3af/A PoE
24V Passive PoE)
- LAN portokat időre tudjam korlátozni : - éjszaka ne adjon netet (pl 22-től a gyerekeknél nincs net) + max napi limit(Pl max 5 óra net)
- padláson lenne elhelyezve!!!Köszönöm a segítséget előre is.
-
válasz
HdRew #101289 üzenetére
Az Árukereső nálam mintha a 6000-esre dobott volna jobb árat, de én sem hiszem, hogy nem túl specifikus felhasználási körön kívült lenne köztük érdemi különbség.
Lehet, hogy a több antenna sok wifis hoszt esetén jelent érezhető előnyt. Meg ugye a ház kialakítása.
Dong nem tudja?
MaCS
-
-
megane76
csendes tag
Sziasztok, ax57 vagy tuf 3000v2 router között még nem döntöttem, elsődleges a stabilitás. 60 nm panellakásban lenne, van valakinek már hasonló körülmények közt működő fenti routerrel tapasztalata?
-
válasz
HdRew #101286 üzenetére
Két AX86 lehet már komoly redundancia is, és mindenképpen kiváló router. (Ami nem baj, csak drága.)
A node-ok jellemzően nem annyira számításigényesek, tehát akár több 19000e Ft-os AX1800-asban is lehet gondolkodni. (Én éppen ma rendeltem egyet az Emagon ennyiért, mert a szuterénbe nem ér el a földszinti wifi.)
MaCS
-
Apropo, új eszközök:
Nálam éppen ugyan nem esedékes a routervásárlás (remélem...), de egyre jobban foglalkoztat a 6 GHz kérdése.
Szerintetek mennyire lesz ez releváns a következő 1-2 évben? Csatlakozó eszközökről én még nem hallottam, de szinte tegnap volt, hogy az AX-re is ugyanezt mondtuk...
Köszönettel: MaCS
-
válasz
HdRew #101283 üzenetére
A több, kisebb lefedettségű AP sokkal jobb megoldás, mint egy mikrohullámú sütőnyit tenni középre -- már csak a valós teljesítményplafon miatt is.
A nagy kérdés az, hogy a wifin kívül milyen egyéb igényeid vannak, amelyek teljesítményt igényelnének.
Első körben megpróbálnám a meglevőket ügyesen hálózatba kötni, mindenképpen vezetéken.
Amúgy nálam nagy favorit az RT-AX86 S/U 70/100e Ft-os áron, Merlinnel.
Esetleg GT-AX6000, bár számomra a GT-sorozatnak nincs érdemi hozadéka.
MaCS
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Lassan költözünk, és kérném a segítségeteket router terén.
Gondolkodom, hogy 1 komolyabbat vegyek, vagy 2 közepes teljesítményűt, lefedettségben lehet az utóbbival járnék jobban.
Egy vadi új lakásba fogunk beköltözni, ami 2 szintes, tégla.
Optikán jön majd a gigabites net, PC, 2 laptop, iPad, 2 telefon, tv tuti fog rá csatlakozni minimum.
Idáig egy AC66U B1-gyel és AX82U-val volt dolgom, mindkettővel elégedett vagyok/voltam, még működésben vannak, és szuperül működnek.
Keretben olyan max. 100K-t mondanék, de ha plusz pár ezer forintot még érdemes lenne rádobni, akkor nem probléma. Illetve ami még szerintem pozitív lehet, ha tud Merlint, talán úgy jobb teljesítményre képes a router.
Köszi szépen előre is!
-
hegegabi80
addikt
válasz
hegegabi80 #101266 üzenetére
Erre valaki?
Tegnap csináltam egy speedtest-et telóval, 2.4 Ghz-en 38 Mbit volt a max. 5 Ghz valószínűleg menne a 60 is, de nem állítottam át. Egyébként még van olyan kütyü otthon, ami csak 2.4-en megy, ezért is nincs átállítva, na meg kell a távolság is.
Ezek szerint ennyit tud a szolgáltatói router.Tehát mindegy is milyen routert veszek, úgy is a net csomagom lesz a szűk keresztmetszet. Egyedül a ami jól jöhet egyes vagy újabb AX-es routereknél az a MU-MIMO, és az usb 3.0 csati, illetve a kétmagos cpu.
-
-
kormi0312
senior tag
Sziasztok,
Szeretném kérdezni, hogy a ZyXEL NBG7510 routerrők tudjátok e hogy a WiFi ereje "kínai" erősségű (max) e vagy "európai" csökkentett teljesítményű? [link] ezt néztem ki.
köszi szépen a segítséget előre is
-
válasz
Graphics #101271 üzenetére
Beltéri, asztali routerből a Huawei B525-528-535 szériát szokták ajánlani. Ez a kialakítás eleve nagyon kompromisszumos (sem az egység elhelyezése, sem az antenna nem igazán optimális), de kedvező körülmények között meglepően jól működnek ezek a készülékek.
Stabilitásban és megbízhatóságban sokkal jobb a Mikrotik SXT-LHG sorozata. Nyilván drágább is, de munkahelyi felhasználásra szerintem nem szabad, hogy kétséges legyen, hogy mennyivel jobb. Különösen, hogy modemként is használhatóak, hiszen RouterOS fut rajtuk.
MaCS
-
Graphics
Jómunkásember
Na most újabb kérdés.
Irodába kellene 4G képes router vagy stick ( van egy TP-Link, de abba USB-n keresztül van dugva egy 3G-s eszköz, ami most ugye kuka... ) Yetteles SIM megy bele.
Valami legegyszerűbb legalapabb, csak 3 gép lesz rádugva, semmi több, és legyen rajta SIM foglalat.
Használt is játszik.
-
totomusic
tag
Több kérdésem lenne... AC65P tudja a mesh-t, vagy felesleges erőltetni openwrt-vel?
Van-e levehető antennás router, ami még kapható? -
blakey
titán
válasz
#94257664 #101244 üzenetére
Olyan routert keresek, ami ezt az (elméleti) sávszélességet tudja kombinálni, (pl egy gigabites és egy 2.5 gigás WAN port formájában), illetve van rajta olyan LAN port ami legalább 2.5 gigát tud, tehát rá is tudok dugni olyan switchet/eszközt amivel ki tudom használni a sebességet. - Asus GT-AX6000
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #101256 üzenetére
Koszi, kozben megneztem es alig olvsobb mint a QNAP aminek gyorsabbak a portjai es az egesz egy profibb cuccnak tunik.
-
hegegabi80
addikt
Üdv. Egy kis segítség kellene router vásárlás végett.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? 100 m2 egy szintes családi ház, tömör tégla és kő falazat. Bár a fél ház alatt van a garázs, de az annyira nem lényeges.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? 4 db telefon, 1 laptop, 1 tablet, esetleg tv. De ezek sose mennek egyszerre. AX eszköz jelenleg nincs.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? ha jól emlékszem csak 60/10, tehát nem egy nagy durranás
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! max 10-15.000, és apróról használtan
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? USB csatlakozó jó lenne, mert pár kisebb fájl megosztás kellene, tudom erre ott a NAS, de az még fölösleges. IGMP is kell, mert IPTV-s szolgáltatás van Telekomos.Jelenleg a Telekomos router/modem van a ház központi részén, így wifi van tökéletesen mindenhol a lakásban, sőt még a garázsban és az udvaron is. Ez utóbbi a lényegesebb, de ehhez van közel a mostani eszköz. E helyett menne a kiszemelt router, természetesen a szolgáltatói maradna, csak megy vissza az egyik szobába a gép, de azon ki lenne kapcsolva a wifi, mert nem dualos, csak 2,4 vagy csak 5 Ghz sáv lehet bekapcsolva. A Router pedig AP módban menne. Itt egy rajz is róla.
Jelenleg a nappaliban van a szolg router, onnan megy egyik kábel 2. szobába (1 szgép), illetve az 1. szobába a switch-be (1szgép, 1 tv, 1 box)Ami számomra a legnagyobb kérdés, hogy kell e nekem az AX-s router, mivel a netem se acélos és wifi 6 készülék sincs. De ezek viszont hardveresen biztos jobbak, mint a régebbi AC-s routerek. Talán az USB miatt jobb lenne pl 2 magos.
Amiket kinéztem az a TP-Link AC C7 1750. Néztem 1200-ast is, de azon nincs usb csati.
Aprón van most Asus RT-AC2400 is, ami egyedül a router álló mivolta miatt nem teszik.
Vagy Asus RT-AC66U B1, ez már fekvő. De ha az árát nézem, akkor már lehet ennyiért kifogni AX-est is.
Esetleg TP-Link AX50 AX 3000 is van aprón, ha feltétlen érdemes az wifi 6-os már.Természetesen ha van olyan ötlet, ami esetleg új és csak 1-2 ezerrel drágább, arra is vevő vagyok. Kicsit hosszú lett, de legalább érthető.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #101222 üzenetére
Sikerult torolni az Archer AX12 rendelest... de mostmar az Archer AX53-ban is bizonytalan vagyok.
Elvileg szerdan mehetek erte, de igy mar nem tudom.
-
digitalz
csendes tag
válasz
coco2 #101052 üzenetére
Köszi a részletes leírást
Végeredményben maradtam a Gubek-Einste által javasolt megoldásnál, alapvetően érdekelt is milyen használni egy ilyen "kész" mesh-t, és nem is szeretek annyira ezzel vesződni. Jelenleg probléma nélkül üzemel, benti egységekkel.
Érdekes hangzik egyébként a vázolt megoldás, viszont számomra sok lenne benne a configolgatás, illetve extra kábelezés nem nagyon játszott.
Valószínűleg a családban úgyis lesz alkalmam ezt az elképzelést majd kipróbálni. -
digitalz
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #101050 üzenetére
Köszi az ajánlást.
~2 hete megvettem az összefoglalóban is ajánlott ASUS mesh "készletet" + 16-os switchet, eddig stabilan muzsikál, jó volt látni, hogy minden automatán egymásra talált.
Az egyik kamera miatt ~1m-el alrébb kellett rakni a beltéri egységet, de szerencsére a kábel és a hely is adott volt hozzá.
Volt kis macera a kamerákkal, de ez várható volt, nem tudtam párhuzamosan üzemeltetni a két hálózatot, hogy zökkenő mentes legyen az átállás. -
gilfoyle
őstag
válasz
Gubek-Einste #101258 üzenetére
Köszönöm!
Van ott kábel, de a net rákötése némi gondot okoz... Itt írtam le mi a gondom.
Próbáltam powerline adapterrel is, de csak 20 megabit a sebesség a két szint között.. Azonos szinten megvan a 60-90 is - a powerline adapterem csak fast ethernetes. -
ftc
nagyúr
Ok jelentem elvesztem a router témában...
Néztem mesht, de vasbeton illetve komplett vas lap nem sok jót ad....
Amiket néztem:
Asus: AX5400,4200,
TP-link: AX55,AX55PRO,AX72,AX73Árban plusz mínusz egyben... AX72-t pl 105EUR-t tudom megszerezni, AX55-t meg 81EUR-t...
kábelon lesz minden kötve
-
válasz
Locutus #101249 üzenetére
Csak helyszíni próba során fog kiderülni, hogy egy adott eszköz egy adott helyszínen mit is tud de nem valószínű, hogy jelentős eltérés lenne a kér eszköz között. A router-en kivül sokat számít a kliens eszközök és a környezeti tényezők is (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok), hogy milyen lesz az elért eredmény.
-
-
válasz
gilfoyle #101245 üzenetére
Egy házat kéne beszórni, 2 szint, beton födém, sima tégla falak.
A vasbeton a wifi nagy ellensége!Az izgalmas rész a légvonalban kb 7m távolságban lévő újonnan berakandó PC az emeleten (a router a földszinten van/lesz), ennek kellene stabil, gyors netet kapni. Olyant, ami játékra is alkalmas.
Az új PC-nek legyen stabil, játékra is alkalmas netje.
Ebben az esetben kábelezni kell, nincsen más megoldás, hogy stabil legyen a kapcsolat játék mellett is.■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
50000. Én ezt néztem ki: TP-Link Archer AX73 Dual Band Wi-Fi router
Megfelelő lehet.
Alternatíva lehet az Asus AX68U/AX82U/TUF-AX5400.Ha esetleg a fentiekhez passzoló wifi kártyát/sticket is írnátok, az szuper lenne...
Asus PCE-AX58BT vagy TP-Link Archer TX3000E -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Graphics #101255 üzenetére
Közben nagyjából 2 óra üzem után kijelenthető, hogy az AX57 + AX53U jó páros egy ilyen elosztásban. 10x10 Kádár kocka, téglafalak, plusz hozzáépítés szintén tégla.
Sacc per kb rajzoltam be.
Mindenhol van jel normálisan, AiMesh-ben vannak, legfőbb ok a cserére, hogy előtte egy AC + AX kombó volt, de ott az átváltással voltak zűrök.
Na mindegy, tesztelgetem még.
-
válasz
#94257664 #101244 üzenetére
Szembejött velem az AX86/AX88 PRO - nem vagyok benne biztos hogy tudnak WAN-t aggregálni rendesen, van egy Dual WAN nevű funkciójuk, de kicsit másnak tűnik mint ami kell nekem, nem tudom hogy mókolt fw-vel jó lenne-e esetleg.
Az Asus AX88U Pro megfelelő lehet mert van neki 2.5 Gbps-es WAN és LAN portja is.
A dual WAN azt jelenti, hogy tud egyszerre kezelni két netkapcsolatot is a router, neked ez kell, ez lehet fallover vagy is amikor az egyik megszakad akkor a másik lép a helyébe vagy load balance amikor egyszerre megy a két kapcsolat. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
woodworm #101254 üzenetére
Jogos, nem figyeltem.
De amúgy spórolásnak érzem, mert 57-esből nem is találtam USB-set, nem mintha kéne, csak az AX-es routereknél nekem feltűnt ez..
Ja a másik a súly, tök fura, az AC66U B1 egy masszív súlyú eszköz, tudom nem ebben mérik a minőséget ( lásd gagyi tápok), de meglepő, hogy az AX53U és az AX57 is egy könnyű eszköz.
Mindegy, ha megoldódik a WiFi gondom megérte a beruházást.
-
Graphics
Jómunkásember
Na megérkezett az AX57U, azért nem semmi mennyire spórolnak már ezen is, hogy egy USB portot nem tudtak rátenni...
-
TUF AX3000 v2 (76€) vagy AX6000 (143€) között vacilálok.
A sebesség még annyira nem is érdekelne, de az hogy a 6000-resen van 2,5gbe port, az a 2gbit-es optikai telekomhoz jól jönne.
Szerintetek lefedettségben is többet tud az AX6000? Úgy értem nagyobb a hatótávja, és ott nagyobb sávszélt is tud? (kb 100nm2 alapterületű házban lenne, egyszintes, és központi helyen, de házfalon kívüli wifis dolgokat is el kéne érjen) -
kiskami
tag
Sziasztok!
Tapasztalatok alapján mekkora élettartam várható egy ASUS routertől?
Azért kérdezem, mert van egy 5 éves AC86u a padláson, ami eddig atom stabil volt, de mostanában a wan oldalán el kezdett szakadozni az ethernet kapcsolat (néhány másodpercre). A szolgáltató szerint az ő modemje ok, ezért vált gyanússá. -
LaMotta
aktív tag
Mik az okai annak, hogy a TP-Link Archer AX55 nem igazán ajánlott eszköz, ha TP-Link családból nézegetne az ember? Alig találok róla bármit is.. Köszi.
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok, wifi routerre kérnék ajánlást...
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Egy házat kéne beszórni, 2 szint, beton födém, sima tégla falak.
Az izgalmas rész a légvonalban kb 7m távolságban lévő újonnan berakandó PC az emeleten (a router a földszinten van/lesz), ennek kellene stabil, gyors netet kapni. Olyant, ami játékra is alkalmas.
A többi (6-7) eszköz amúgy elvan a jelenlegi kiöregedő routerrel (ezt cserélném), a lefedettség is OK, a sávszél is rendben van a napi net/youtube/zene kombóhoz. De játék néha akad... Pl. WoT.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Wifi 6-os talán egy mobil van. Még.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
1000-es telekomos net.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
50000. Én ezt néztem ki: TP-Link Archer AX73 Dual Band Wi-Fi router
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Az új PC-nek legyen stabil, játékra is alkalmas netje.Ha esetleg a fentiekhez passzoló wifi kártyát/sticket is írnátok, az szuper lenne...
Köszönöm előre is! -
törölt tag
Sziasztok,
Van egy Telekom-os 2000/1000-es netem (optikai), illetve egy Vodafone gigabites coax-os.
Olyan routert keresek, ami ezt az (elméleti) sávszélességet tudja kombinálni, (pl egy gigabites és egy 2.5 gigás WAN port formájában), illetve van rajta olyan LAN port ami legalább 2.5 gigát tud, tehát rá is tudok dugni olyan switchet/eszközt amivel ki tudom használni a sebességet.
Szembejött velem az AX86/AX88 PRO - nem vagyok benne biztos hogy tudnak WAN-t aggregálni rendesen, van egy Dual WAN nevű funkciójuk, de kicsit másnak tűnik mint ami kell nekem, nem tudom hogy mókolt fw-vel jó lenne-e esetleg.
Drágább opció a QNAP Qhora 301, ami jónak tűnik de nem akarok 120 rugót kivágni egy routerre ha nem muszáj.
Lehetőség még a Mikrotik RB5009, de valami alap Wifi azért kéne, így emellé kéne vennem egy AP-t is. -
kutymorg
tag
válasz
Alex91 #101236 üzenetére
Ha megfelelően működik a modem, akkor elegendő szokott lenni a lefedettség (napelem szokott panaszkodni a nagyobbik szoba mellett.
Egy TP-LINK Archer AX55 vagy ASUS RT-AX57 Router-t mivel lenne érdemes kiegészíteni?
Vagy olcsóbb megoldás egy dupla csomagos XIAOMI Mesh ? -
Találtam két érdekes BF akciót német Amazonon:
ASUS RT-AX86U Pro 186 EUR (kb. 70 ezer Ft + áfakülönbség,szállítás)
TP-Link Archer AXE75 139 EUR (kb. 52e Ft + áfakülönbség,szállítás) -
válasz
Logicman86 #101233 üzenetére
A Xiaomi ax3000 2 pack-os mesh rendszerrel tudok olyat, hogy a "B" és "C" szobába kábelen adok netet a két Xiaomi eszköznek? És így ezek az eszközök tudják egyszerre, egyidőben "tovább osztani" a netet kábelen és WiFi-n?
IgenA cél az lenne, hogy ne kelljen minden szobába WiFi jelerősítőt) vagy 1-1 extra routert) meg extra Ethernet kábeleket behúzni az "A" szobából, illetve, hogy a teljes házban EGY(!) WiFi hálózat legyen és az mindenhol viszonylag jó jelerősséggel bírjon.
Ha az "A" szobába nem lesz még egy Xiaomi ax3000 akkor nem lesz teljes az egységes hálózat. -
kutymorg
tag
Sziasztok!
Adott egy '80 körül vegyes téglából épült, egy szintes, kb 60nm-es kertes trapézlemez tetös házikó (piros jel ajtó, sárga boltíves átjáró)
A képen zölddel jelölt helyen a falra felszerelve egy Voda 1Gbps kábeles csoda modem (EURO DOCSIS® 3.1 WIFI EMTA; vagy mi).Az fehér elődje sokkal stabilabban működött Wifi téren, mint ez. Ami lehet kábelen csatlakozik a hálózaton ( a nagyobb szobában a TV, a kisebben a Voda TV Box).
Azon kívül, hogy kérek egy modem cserét (ledobál a Wifi, 5GHz nem mindig van, ekkor újra kell indítani; külön néven fut a két sáv), milyen más eszközzel lehetne stabilabb vezeték nélküli kapcsolatot kialakítani? Plusz a kisebbik szobába kellene egy switch? is szerintem a három eszköz vezetékre kötéséhez (jelenleg 1 CAT5E kábel van a szobában).
Jelenleg 2db WiFi6 képes eszköz (telefon, laptop) van a házba, mellette 8 db 2.4GHz eszköz és 5db 5GHz-es eszköz.
Elegendő lenne egy XIAOMI Mesh System AX3000 vagy egy másik AX router, ami vezetékesen kapcsolódik a modemre és a wifi kikapcsol a Vodán?
A kisszoba mellett van egy melléképület, vezeték bent, 2.4GHz router egyedi SSID-vel több éve.Összegben a felhasználásra a legolcsó legjobb megoldás érdekel, ami szükség esetén bővíthető is (pl melléképület)
Előre is köszönöm! -
Logicman86
tag
Sziasztok!
"A" szobában van egy fehér Vodafone connect box modem/router kombó (vagy bármi is ez a "csoda"). Jelenleg innen megy a wifi 2 szintre a házban(nem kell mondanom, hogy a másik szinten elég gyenge a jel). "A" szobában van 2 Ethernet - et használó eszköz. A Vodafone routerből továbbá megy 1-1 Ethernet kábel "B", illetve "C" szobába (C másik szinten van). "B" és "C" szobában is az eszközök vegyesen kapják a netet(PC pl. kábelen, tv WiFi-n). Netet/hálózatot használó eszközök vegyesen vannak: PS5, okostévék, mediabox, laptopok, PC, telefonok, időjárás állomás.
A Xiaomi ax3000 2 pack-os mesh rendszerrel tudok olyat, hogy a "B" és "C" szobába kábelen adok netet a két Xiaomi eszköznek? És így ezek az eszközök tudják egyszerre, egyidőben "tovább osztani" a netet kábelen és WiFi-n?
A cél az lenne, hogy ne kelljen minden szobába WiFi jelerősítőt) vagy 1-1 extra routert) meg extra Ethernet kábeleket behúzni az "A" szobából, illetve, hogy a teljes házban EGY(!) WiFi hálózat legyen és az mindenhol viszonylag jó jelerősséggel bírjon.
A TP-link mesh M4-et néztem még, de az nem tud WiFi 6-ot, illetve Ethernet port is jóval kevesebb van rajta.
Köszi előre is a segítséget
-
baro32
aktív tag
Egy gondolat:
Régen mikor még nem volt kiforrott ennyire az internet technológia emlékszem volt egy NETIS 2710-es routerem (még most is meg van tartalékban) valami 10ezeré vettem egy üzletben 100/10-es volt de én akkor nem értettem nagyon hozzáez az eszköz fel volt rakva a padlásra és ment a net nem kellett vele szarakodni.
Mikor jöttem hazafelé gyalog már az utca sarkon (100méter) kapcsolódott a hálózatomhoz a telefonom ami szintén nem csúcstechnológiás volt.
Manapság meg hogy normális internet legyen 2-3 router kell legyen egy háztartásban vicces
Ezt úgy írtam hogy minden rendben nincs gondom csak meg jegyeztem. -
Unsign
tag
Sziasztok!
Kétszintes családi házba (2*80 nm), 1000-es Diginet mellé szeretnék routert (emeleten). Teljesen laikus vagyok a témában.Tenda 12T pro [link]
Van bármi ellenérv mert specifikácio alapján jónak tűnik, ára meg kifejezetten jó?
Köszönöm előre is!
-
Mivel a jelenlegi eszköz csak 100-as portokkal rendelkezik de a net előfizetés már jóval gyorsabb így mindenképpen indokolt a csere egy gigabites portokkal rendelkező típusra. Viszont a wifi nagy ellensége a vályog így könnyen elképzelhető, hogy az új eszköz már nem fogja lefedni a teljes épületet, több kell majd belőle amelyek kábelen kellene felfűzni és erősen ajánlott lenne mesh hálózat kialakítása a szakadás mentes eszköz váltáshoz.
15k-ért nincsen ajánlott AX-es router, AC-st nem éri meg venni. Ami ajánlott lenne az az Asus AX1800U vagy AX53U. -
-
JayZ
tag
Sziasztok,
így black friday környékén felmerült, frissítsem-e a routert anyáméknál, tplink WR840N.
Vályog hosszúkás ház, ház közepén szekrény tetejére rakva egész jól lefedi a teljes házat (80pár nm)
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva? vályog, 80 nm hosszúkás ház. Faluvégi utca, nem zsúfolt csatornák.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop? kábelről egy okostv és egy set top box van rákötve, wifin néhány okostelefon és tablet. Acces point módban használva. Videotelefonálgatunk sokat. AX eszköz nincs, csak ha telefont cserélek majd nekik.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz? telekomos koax net, 250/10 megabit, KAON CG3000 csoda ONT
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj! ár/érték arány a cél 10-15k környéke, ár/érték arány bajnokot keresek mindig
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? nem hiszem.
Stabil wifi és lanportos kapcsolat a cél, sebesség másodlagos. Köszi szépen! -
76€ jó ár egy asus tuf AX3000 v2-ért? Vagy szokott ez jobb áron is lenni?
-
gabor85
őstag
Sziasztok.
Adott az alábbi mórickaábra egy házról ahol a nappaliban a 100 Mbit-es net a hálóban 10. Viszont van direkt ethernet összeköttetés. Van e olyan falba dugható jelismétlő ami a kábelen kapott netet osztja és nem a wifit és nem router?
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #101209 üzenetére
Koszonom a valaszt! Akkor megprobalom visszavinni.
Van learazva most TP-Link Archer AX53 is, ez olyan 26 ezer Ft kb. Ez megfelelo lehet nekem?
-
Qtya123
őstag
válasz
Gubek-Einste #101213 üzenetére
Rendben, köszi az infókat. Akkor nem olyan nagy durranás a BF-es emag ár az Archer AX55 routerért. 23.000 Ft BF akcióban, de az Asus RT-AX57 elérhető 28.000 Ft-ért, tehát nem akkora nagy a felár.
A TV-t azért gondoltam, hogy nem kábellel kötöm össze a routerrel, mert 100 Mbit a limit, de az 5 GHz-es wifi átvitellel elvileg több lenne a kratf nem?
-
blakey
titán
válasz
SzaSza0909 #101205 üzenetére
"Bomba" vétel, akkor lenne, ha a TP-Link hosszabb ideig támogatná az eszközeit. Sajnos hajlamosak nagyon hamar új verziót kiadni az adott típusból, így az előző feledébe merül. Egyébként jó lenne.
-
evitiguF
senior tag
válasz
Gubek-Einste #101214 üzenetére
Köszönöm mindkét választ!
Az elsőnél még a Tp-Link AX80 nem volt képben, de berendeltem.
Így majd konkrétan helyszínen tudom tesztelni, hogy AX-58U vagy az AX80 funcionál-e jobban, és amelyik gyengébb, az megy vissza, vagy megy fel apróra. -
válasz
evitiguF #101204 üzenetére
Ax3000es és ax6000es router között VR használatnál észre lehet venni bármi sebességbeli különbséget, vagy ez is olyan, hogy már az ax3000is tudja bőven azt a sebességet, amire szükség van?
Megfelelő környezetben nem kellene, hogy különbség legyen.Konkrétan az Asus RT-AX58U és Tp-Link Archer AX80.
Jobban járnék az AX80al?
Igen -
válasz
Qtya123 #101197 üzenetére
A TV közvetlenül a router mellett lesz, tehát akár utp kábellel is össze tudom kötni, de szerintem a Wifi jobb megoldás lenne.
Amit csak lehet azt érdemes kábelre kötni!Erre elég lesz a jelenlegi router, vagy ez így már sok lesz neki egyszerre?
Elvileg jó lesz a jelenlegi is de ha még sem akkor még mindig tudsz később venni másik router-t.Ha érdemes erősebbet beszerezni, akkor az Asus RT-AX57 és a Tp-Link Archer AX55 AX3000 közül választanék. Melyik lenne ajánlott?
Az Asus az ajánlottabb eszköz. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
szaboi6512 #101207 üzenetére
Köszi, berendeltem, remélem megszűnik az eddigi akadozásom a két router átváltása között.
Nem volt túl gördülékeny a Mesh így az AC66U1 és az AX53 között.
-
-
-
-
válasz
rizla888 #101192 üzenetére
Igényektől függ:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosságban az Asus jobban megéri a rugalmasabb mesh megoldása és a hosszabb firmware támogatottsága miatt.
-
szaboi6512
őstag
-
Graphics
Jómunkásember
Asus AX-s router van valahol jó akcióban?
AX53 mellé néztem egy AX1800-at , elvileg a kettő ugyanaz talán, de ha van valami erősebb cucc az is jöhetne 30-ig.
-
SzaSza0909
csendes tag
válasz
szaboi6512 #101203 üzenetére
Találtam végül tesztet, lengyel-magyar két jóbarát, de a Google Translate a legeslegjobb
Ez alapján atom vétel.
[link] -
evitiguF
senior tag
Ide is bedobom, mégis ez a szaktopik, hátha előbb kapok választ, vagy kompetensebb szakik nézik:
Ax3000es és ax6000es router között VR használatnál észre lehet venni bármi sebességbeli különbséget, vagy ez is olyan, hogy már az ax3000is tudja bőven azt a sebességet, amire szükség van?
Konkrétan az Asus RT-AX58U és Tp-Link Archer AX80.
Jobban járnék az AX80al? -
szaboi6512
őstag
válasz
SzaSza0909 #101200 üzenetére
-
válasz
Szerintem is meg kell venni, 40-ért best buy.
Annyira új, hogy novemberben került fel csak árukeresőre. -
Tompika777
senior tag
válasz
Online veszed, így ha valami nem megfelelő számodra, akkor visszaküldöd, és pont... Valóban jó az ár, egy próbát simán megér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Windows 10
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Borderlands 4
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Bontatlan E olvasó..
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A/C klima, with all pipes and remote
- iPhone 16 PRO 256GB fekete titán gyönyörű ISTYLE számla! Akku:99%! November 14-ig Apple garancia!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T16 gen2 (13.gen Core I7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) MAGYAR laptop 2 év garancia!!
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest