Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mothra
újonc
Sziasztok!
Kb. 15 éve kellett utoljára routert vennem. Azóta minden érték a specifikációkban kb. 15-ször nagyobb vagy gyorsabb lett. Lakásméret, ár, stb. küszöbértékek mentén egy TP-Link AX55 Pro modellt néztem ki egyelőre.
Na, de 15 év után két dolgot nem látok még mindig számszerűsítve:1) Most, hogy 15-ször annyi eszközt akarok csatlakoztatni (több PC, több telefon, tv, médialejátszó, egyebek a termosztáttól a villanykörtéig..), mit kell néznem ahhoz, ha biztos akarok benne lenni, hogy az új router nem térdel le, ha esetleg ennyi csatlakozott eszköz mellett még esetleg egy torrent kliens is elindul, miközben valahol meg egy streaming fut?
2) Meg lehet-e úszni agyvérzés és NAS-vásárlás nélkül, ha szeretnék egy itthonról, esetleg kívülről is elérhető, és legfőképp normális sebességgel használható hálózati tárat, úgy, hogy a routeren erre a célra kialakított USB portra akasztok egy vinyót? Ha jól értem, itt a szűk keresztmetszet nem a 3-as USB lesz, nem a Wi-Fi szabvány, nem az hogy Cat5-ös vagy Cat6-os a LAN kábel, illetve hogy HDD vagy SSD. Mit kell nézni egy routeren ahhoz, hogy tudjam, a ráakasztott táron írás/olvasás épkézláb sebességgel fog. Legyen, mondjuk, 100MB/s. Vagy ezt a funkciót még mindig el kell engedni?
Előre is köszi! -
cidalain
veterán
Köszi-köszi
Akkor mindenképpen saját router javasolt, ha mák van, akkor a szolgáltatói modemtől (ami a ház sarka) úgy megy madzag, hogy a router akár központi helyre is tehető, és akár elég lehet 1 darab is. ha meg nem, akkor kell egy másik meshbe. -
-
válasz
robag93
üzenetére
Pl arra, hogy milyen a digis router.
Nekem csak az 1-es porton küldi ki a gigabitet, a másik 3 csak 100-as. Én a gigabitest küldeném az Asus routerre (itt csücsül mellettem is egy, csak még nem bontottam ki
), hogy ki tudjátok használni a teljes sávszélt. A Digihez közeli PC-n elég a 100as net (már ha neked is csak annyit ad)? Avagy tudsz visszavinni neki kábelt az Asustól? A lefedettségre próbálj rá és egyből fogod tudni, hogy hol lenne a legjobb helye az újnak.
Amúgy szokásos kérdések jönnek majd: mekkora ház, mennyi fal, milyen fal, hány szobában/helyen vannak a kábelt igénylő PCk?
-
robag93
aktív tag
Sziasztok! Rendbe szeretném tenni az otthoni hálózatot, mert eléggé el volt hanyagolva és panaszkodtak a gyerekek, hogy néha lassú a net. Digis optikai gigabit net jön.
Három asztali géphez kell szétosztanom, ami jelenleg úgy megy, hogy az egyiket a Digis egység adja, a másik kettőt pedig egy Xiaomi Mi Router 4 A(?) osztja meg. Eddig nem volt bridge módban a Digis egység és most vettem egy AX3000-et.
A tervem az, hogy a Digi egységet bridge módba rakva az AX3000-rel megosztom 3 felé a lant. A Xiaomi routert pedig a ház legtávolabbi részére rakva közbeiktatom a számítógép elé, hogy jobb legyen a wifi lefedettség (ezen a részen eddig elég gyenge volt, bár lehet az AX3000 ebben sokkal jobb lesz, nem tudom).
Mit gondoltok az elképzelésről? Lehetne jobban optimalizálni? Mire figyeljek?
-
válasz
cidalain
üzenetére
Nekem is hasonló a szitu itthon, de mivel nem nagy alapterületű a ház (8x8m és 20x20m udvar sarokba tolt házzal), így nekem gond nélkül megoldja a wifit egy router az emeletről. Így mindenhol egy hálózat van és nem kellett 2 eszközt vennem. Ha nálad nagyobb avagy masszívabb betonfödém van, akkor kérdéses, hogy 1 eszköz ki tudna-e szolgálni, szóval akkor valóban egy mesh hálózat lenne a jobb. A Vodás, ráadásul antenna nélküli routert felejtsd el, azt nyugodtan ki lehet hagyni az új wifis felállásból.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
cidalain
üzenetére
Access pointtal külön hálózat lesz.
A legjobb megoldás valóban a mesh, a szolgáltatói modemet bridge módba rakni, és utána kötni egy mesh-képes routert, az emeletre pedig szintén kábelezve egy másik routert.
Általában az Asust szoktuk javasolni, pl. két Asus AX1800U = AX53U (amelyik éppen olcsóbb vagy akciós, ~20 ezer Ft környékén). -
cidalain
veterán
Technikai segítség kellene, de nem tudom hogy milyen routert vegyek-e a pontos kérdés.
Adott egy családi ház, 2 szintes. Alul van a szolgáltató által adott modem (Voda), ami csinálja a wifit. Az emeleten gyenge a jel, vagy nincs is az ellenkező sarkában a háznak.
Mi kellene ide, hogy mindenhol legyen wifi?
A szolgáltatói modemtől van kihúzva Ethernet kábel az emeletre, oda tehetnék egy Access Pointot, de akkor jól sejtem, hogy külön wifi hálózat lesz alul és felül?
Vagy a szolgáltatói modem wifijét kapcsoljam ki, és vegyek egy normális 4 antennás routert, ami valószínűleg jobban fel fogja nyomni a jelet az emeletre, mert a Voda modemnek nincs külső antennája.
Vagy valami Mesh rendszerben kellene gondolkodni?
(a család 90%-ban az alsó szintet használja egyébként, így nincs nagy vándorlás a szintek között, pláne nem úgy, hogy közben neteznek, így ha lényegesen egyszerűbb és olcsóbb, akkor a külön wifi hálózat alul-felül is vállalható megoldás) -
-
cleric
tag
Sziasztok, adott egy 120nm-es lakás ahol wifi jel a szolgáltatós routertől épphogy nem ér el rendesen a legtávolabbi szobába.
Az adott szobába be van húzva utp aljzatba az internet kábelen.
Szóval kéne egy access point, de szeretném az egyetlen UTP-t nem "elveszíteni", hogy PC-t bármit még lehessen rákötni.
Ezen ahogy látom van 2, de az a 4 antenna kicsit overkillnek tűnik a 14nm re

Van esetleg valami ajánlásotok erre a célra?
-
Quantum86
csendes tag
Asus AX-56U bírja -20 C° és 40 °C közötti környezeti hőmérsékletet? Most költöztem egy házba és nem tudom a rootert normális lefedettség elérése érdekében bárhova tenni. A Digi modem kábele a házon belül az egyik oldalon van, amiből a netet egy UTP kábel viszi fel a padlásra. Az előző tulaj oda helyezte a routerét, 3 év alatt kifogástalanul működött neki. Én kicsit félek ettől, nem volt egy olcsó router az Asus.
Feltehetem a padlásra a routert anélkül hogy hosszú távon baja lenne? (Nem ázik be a tető.) -
kpityu2
addikt
válasz
wong kok wah
üzenetére
Esetleg beállítasz még egy routert a mostani után és azon csinálod a DNS szűrést. Aki azon lóg annak a forgalma szűrve van.
-
-
válasz
wong kok wah
üzenetére
Nekem ez csak épített routerrel jött össze. Azaz egy miniPC-t raktam be pfSense-el. Ami router, első tűzfal, központi reklámblokkoló egyben.
Switchelést, wifit megint külön eszközök végzik. -
kpityu2
addikt
válasz
wong kok wah
üzenetére
Próbáltad a DNS szűrést? A CleanBrowsingnak van felnőttartalom szűrő szervere. A WAN fülön tudod beállítani.
-
bogabi
őstag
válasz
wong kok wah
üzenetére
Félek, ehhez önmagában egy router kevés lesz. Vagy olyan kell, amiben van rendes URL/Web szűrés (általában előfizetéses).
-
bnorci71
addikt
Sziasztok!
Jelenlegi Netgear R6300 rosszalkodik és gondolkodom a cseréjén 450/1300Mbps a tudása.
500/20Mbit a net a hálózatba van egy HTPC ez kábelen lóg, a 4K tv wifin. A jelenlegi router is kiszolgálta a 4K igényt egy téglafal és egy gipszkarton fal választja el őket. 2 telefon 1 noti a jellemző amit ki kel szolgálnia majd. Időnként +2/4 telefon meg 1/2noti de ez igen ritka eset lesz. AX alá már nem adnám, nyílván hisz a telefonok és a notim is támogatja
Amit magamtól kinéztem Tp-link-archer-ax53-wifi6
A kérdés, tudtok jobbat olcsóbban vagy ennyit tudót olcsóbban esetleg ellenvélemény valami miatt?Ja elfelejtettem van egy Tp-link jelismétlő is az udvar felé pontos tipust most nem tudom fejből.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
wong kok wah
üzenetére
Esetleg leírhatnád, hogy mi a baj vele és mit szeretnél, hogy csináljon.
-
wong kok wah
senior tag
Üdv, olyan routert keresek aminek a szülői felügyelet webes szűrése jól működik. Jelenleg Asus van, de az nem igazán jó..

-
S1M0N
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
-
-
-
S1M0N
senior tag
Sziasztok!
Valószínűleg hülye kérdés (és valószínűnek tartom, hogy működnie kellene), de szeretnék biztosra menni.
Van egy Deco E4 (csak Main) egységem , ha ehhez vennék egy ugyan ilyet, akkor a második tud működni satellite módban wifin keresztül, igaz?
Mert elvileg fordítva (satellite-ből lehet main) működik a hivatalos oldal fórumán olvasottak alapján, szóval logikai alapján feltételezem ezt. -
bpmcwap
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, akkor inkább rendelek még egy AX53u-t.
Lehet, hogy hülye kérdés, de a MESH hálózat esetén, a repeater móddal ellentétben, a következő router wan portjára kell dugni a lan kábelt, vagy itt is lan-lan kábelezés van?
-
Csabi1984
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm

-
-
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok Új router vásárlásba töröm a fejem. Első körben Tp-link de Asus sincs leírva a fejembe. Hatótáv kevésbé lényeges mert a másik szobába szintén van router de ezmost mellékes.
Ami szempont, hogy jelenleg egy Tplink Archer 1750 C7 (v5) eszköz. Az Internet Vodafone 1Gbit.Az eszköz alkalmas a Gigabites sebességre speedtest szerint is felmegy 890-920Mbit/s
Ami fontos lenne számomra a mai kornak megfelelő stabilitás, felhasználói pozitív tapasztalat stbAmit szánnék rá Max 40-45.000 ,-Ft
-
seger
addikt
Valaki használ xiaomi ax 3600 vagy ax 9000-at? A 3200-at leteszteltem, stabil, de kíváncsi vagyok a 3600-ra is. Most rendeltem egy AX 3600 és egy AX9000-es routert.
Stabilitás érdekel, ha van valakinek tapasztalata. -
bpmcwap
senior tag
Sziasztok
Elég szerencsétlenül van megoldva a házban az internet – sok a beton :( A földszinten van egy Asus TUF AX 5400, abból lankábelen keresztül fel tudtuk vinni egy TP-Link WDR3600-as-ba a netet, ami beszórja az emeletet, innen pedig mikor felújítás volt régebben, akkor volt annyi eszem, hogy kihúzzak egy kábelt a garázsba, ott pedig egy TP Link 940N van. A három sorba van kötve és repeater módban van a két tp link. Ezen szeretnék egy kicsit javítani. Az emeleten teljesen elegendő a WDR3600, mert csak ké TV és 3 telefon csüng rajta, de a garázsnak kellene egy kis erő, mert ott három kamera és videós kapucsengő is megy és oda fog kerülni az NVR is – mert a kamerákat is cserélnem kell 12 év után, összesen 8 darab 2K-s kamera wifin. Rendeltem egy Asus AX53U-t a garázsba. A kérdésem, hogy a középső WDR3600 után kötve, működhet MESH-ben a TUF AX 5400-assal, vagy elkerülhetetlen még egy AX53 közbeiktatása a WDR helyett? Olvastam az összefoglalót, hogy nem a legjobb így kötni őket, de gondolom annál jobb mintha wifivel próbálkoznék a betonfalakon keresztül… -
viperabácsi
addikt
válasz
matepajtas
üzenetére
Pedig szerintem Aimesh kábelezve arra meg mehet wifin minden . Akkor lesz a wifo a leg stabilabb, de akkor is ami fontos azt akkor is KÁBELLEL kötném a routerekre .
-
válasz
matepajtas
üzenetére
viszont én wifiben gondolkodnék továbbra is, rossz topicba írtam?
Nem de amit lehet azt érdemes kábelre kötni.Hosszú távon Asus AiMesh router-ben lenne érdemes gondolkodni mert később bármikor könnyen bővíthető újabb eszközzel.
-
válasz
matepajtas
üzenetére
Nem, nem rossz topic, csak a stabilabb mivolta miatt emlegetik a kábelezést a srácok. Ez meg is állja a helyét, de pl én is rühellem a kábeleket és nem is fogom szétkábelezni a házat. Kinek mi a fontos ugyebár. Nekünk a gyári digis Huawei router elég gyenge jelet ad és csak nem is lövi tovább a gigabitet. Nem tudom nálad milyen típus lehet, ami kb jól lefed 2x100 nm-t, de ebből kiindulva tényleg elég lehet egy erősebb router jól elhelyezve.
Saját kérdésemet kicsit finomítanám. Nézegetve a kínálatot az Asusuk továbbra is szimpatikusak. AX58 és TUF-AX3000 között nem látok markáns különbséget adatlapokon, de utóbbi mégis olcsóbb. Valamit nem veszek észre? Vagy így ez már Asus router topicba való?

-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Tp-link Archer ax73 router az új firmwareben kapott easymesh támogatást. Ez ethernet backhault is jelent vajon? Köszönöm
-
Multibit
nagyúr
válasz
matepajtas
üzenetére
nem hiszem, hogy kábeleznem kellene
Rosszul hiszed. De ha neked megfelel az éppenhogy, a stabil helyett, akkor hajrá! -
Essejó
veterán
válasz
matepajtas
üzenetére
Én mindent is lanon használok, kivéve a tablet és a mobilok. Még a céges lanport nélküli Netbook is kapott egy lan to usb átakakítót.
-
matepajtas
csendes tag
-
Essejó
veterán
válasz
drrossgeller
üzenetére
Arra figyelj, hogy a linkelt az US csatlakozós, de át lehet állítani EU-ra. link
-
Essejó
veterán
válasz
matepajtas
üzenetére
A földszint és az emelet, össze van kötve kábellel?
-
matepajtas
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek:
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Földszint 100 nm, az emelet szintén, a kettő között vasbeton födém van. A földszinten nincs sok fal, az emeleten több van, de gipszkartonból. Szomszédok nincsenek.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
TV kábelen, PC WiFi 6 és telefonok, tabletek, laptopok random (ezeken max streaming lesz, semmi extra forgalom).
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
1 Gb és jelenleg a "gyári" digi-s router van
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Nem tudom mennyiért mennek mostanában a routerek, de egyszer akarok jót venni, nem számít az összeg.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
semmiköszi előre is!
-
Nagy gyerekezés és főzés közben még nem volt időm rendesen körbenézni, de próbálok előre gondolkozni kicsit. Glamour napok avagy sima akciók között láttátok esetleg valami normális routert 30-40ezres kategóriában? 4 év után úgy néz ki bedöglött egy Asus AC66. Ez teljesen jól ki tudta szolgálni az igényeket és egész jó lefedést is biztosított (20*20as telken, 8*8 m alapú ház földszint+emelettel, telek túlsó sarkában is stabilan megy a wifis kamera, udvarra néző emeleti ablak mellett van elhelyezve a router). Nem feltétlenül gondolkoznék meshben, de meghallgatom az érveket mellette is, ha vannak. Asus-szal egyébként meg voltam elégedve, maradok szívesen náluk, de nem zárkózom el váltástól sem. Lefedési igényt láttátok, gigabites digi netet osztana 2-3 lan igénnyel, 6-8 db csak 2,4 GHz-et ismerő eszközzel és 10-12 db 5 GHz-es telóval, laptoppal, tévével.
-
Essejó
veterán
válasz
drrossgeller
üzenetére
Ez a Bangoodról rendelhető AC wifis kültéri, itthon kicsit drágábban vehetsz TP Linket N-es wifivel.
Ki tudja, hogy később mire jön meg az étvágy.
-
Essejó
veterán
válasz
drrossgeller
üzenetére
Szerintem életképes, de nem mesh képes. Bár mondjuk a baromfi udvart a tyúktolvajok miatt figyelő kamera nem igényel mesh-t, se hátul a disznó ólat figyelő.

-
drrossgeller
csendes újonc
válasz
Patice
üzenetére
Kültéri AP esetében úgy látom, hogy ASUS-nak nincs ilyen, TP LINK esetében már nagyobb a választék. Akkor inkább mozduljak el a TP-Link irányába, hogy a kertbe is biztosan legyen wifi? Vagy AP esetében mennyire variálhatóak az egyes márkák, vagyis, ha az ASUS RT-AX82U már magában nem lenne elég, mondjuk, akkor mellé egy TP-LINK márkájú kültéri AP mennyire életképes megoldás? (Bocsánat, ha hülyeséget kérdezek, sajnos nem vagyok otthon a témában)
-
válasz
drrossgeller
üzenetére
Van kábel a plafonon is?
Én ilyen “zöldmezős” beruházásnál dedikált AP-okban gondolkodnék, a kertbe pedig kültérit telepítenék az egyik házfal kinti felületére. -
drrossgeller
csendes újonc
válasz
Tompika777
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ, akkor meg is rendelem!

-
Tompika777
senior tag
válasz
drrossgeller
üzenetére
Teljesen jó elképzelés 👍
-
drrossgeller
csendes újonc
Sziasztok!
Adva van egy 90 négyzetméteres könnyűszerkezetes ház, belső falak gipszkartonból vannak. Rácsatlakozna egy számítógép, két TV, 3 telefon és néhány okosotthonos cucc (dugaljak, lámpák, kamera...). Ethernet kábel ki van építve minden szobába, így Mesh hálozatoban gondolkodtam. Speciális igény, amit szeretnék megoldani, hogy kert hátuljába is legyen wifi , mert gondolkodom robotfűnyíró megvételében. Most megvennék egy alap routert mondjuk 40-60 ezer forint körül, majd vennék hozzá később olcsóbb mesh routerket, bővíteni a hatótávolságot.
Amire gondoltam hozzászólások alapján:
ASUS RT-AX82U Router majd ASUS RT-AX1800U routerekkel bővíteni a hálózatot.
Szerintetek beválhatna?
Köszönöm szépen előre is a választ! -
válasz
Daywalkerke
üzenetére
melyik inkább az ajánlott?
Amelyik kapható/olcsóbb -
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm a választ.
Ahogy néztem ezen két általad írt router között sem árban sem tudásban (Asus weboldalán ezen két router összehasonlításának adatai alapján) nincs szinte semmi különbség, még az ASUS weboldalán a firmware verzióik is 100%-ban megegyeznek mind szám, mind kiadási dátum, mind telepítő méretben, ezért kérdés, hogy akkor melyik inkább az ajánlott? -
Grampy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Rendben, köszi!
-
válasz
Daywalkerke
üzenetére
Asus AX53U vagy AX1800U a legolcsóbb ajánlott eszköz amelyeknél várható több évnyi frissítés.
-
-
Daywalkerke
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősömnek egy Asus RT-AC1200G+ routere van, aminek az antenna teljesítménye az elmúlt napokban eléggé visszaesett, gondolom ez azért lehet mert a router már kb. 6 éves és talán az amortizáció miatt már kezd elromlani és 2020 óta frissítés sem jött már hozzá, ezért érdeklődnék, hogy jelenleg melyek azon routerek max. 20ezer Ft értékben amik viszonylag újak, ezért még legalább 2-3 évig biztosan várható hozzájuk frissítés?
A router egy családi házba kellene, mely földszint + egy emeleti részből áll, a jelenlegi Asus RT-AC1200G+ router mielőtt az antenna teljesítménye el nem kezdett csökkenni tökéletesen elég volt mindenhova és max. 5-10 eszköz csatlakozna egyszerre a routerre, tehát nem kell egy drága router neki, lényeg, hogy stabil legyen és jöjjön rá még pár évig frissítés.
ASUS-hoz nem ragaszkodik, TP-Link router is megfelel neki.
Köszi előre is a válaszokat. -
Grampy
aktív tag
-
-
-
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Grampy
üzenetére
Ha arra gondolsz hogy kiváltanád a home boxot egy jobb routerrel, összekötve öket mondjuk egy méteres kábellel, akkor az nem lesz elég valószínüleg. A probléma az hogy az újabb és újabb .n, .ac, .ax,.be nem igazán arra ad megoldást, hogy legyen jobb a net a fal másik oldalán is. A nagyobb frekvenciás 5-6GHz-es jelek nem szeretik a falakat, illetve ha van egy jobb mondjuk ax-es routered az egyik szobában, a másik szobába nem árt egy szintén hasonló ax-es kliens. Persze van rá esély hogy valamennyire jobb lesz, de nincs rá semmilyen garancia, akármilyen drága wifi 6, 6e, 7 routert vesszel is. A legjobb megoldás átkábelezni abba a szobába és oda tenni egy másik wifis routert/ap-t, vagy egy powerline megoldás ha nem akarsz kábelezni, de abban is lehetnek buktatók. Ha kell a gigabites netkapcsolat oda is, akkor csak a rendes fizikai gigabites kábel felel meg, rendesen megszerelve.
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy családi ház, melynek a nappalijában van egy Telekom Home Box, 1000Mbit-es internet szolgáltatással.
A nappalit és a háló-dolgozót egy 60cm-es vályog-tégla fal választja el, és a háló-dolgozó szobában már kevés a Wi-Fi jelerősség, illetve van egy PC, és egy PS5, melyeknek kellene a LAN.
A Home Box-ot összekötném UTP kábellal egy másik routerrel.
Szeretném, ha stabil lenne a kapcsolat.Erre a célra elég lehet nekem az ajánlott TP-Link Archer C6 v4 AC1200 vagy inkább az ASUS RT-AX1800U? Vagy esetleg van még versenyző ebben az árkategóriában?
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Nincs valakinek valami ötlete, hogyan lehetne szoftveresen megnézni hogy egy router mekkora kimenő teljesítménnyel ad? Tudom hogy vannak teljesítménykorlátok régiónként/országonként, de arra volnék kíváncsi hogy a router kimaxolja-e ezt a teljesítményt, vagy megelégedtek a programozók azzal, hogy ne lépje túl a határértéket.
-
Tigerclaw
nagyúr
Melyiket választanátok ezekböl és miért?
tp-link AX72 Pro
tp-link AX80 (ez a külsö antennás verzió, nem az aminek ugyanez a neve, de belsö antennás álló)
asus TUF-AX6000Esetleg más 70k huf-ig?
-
olle
senior tag
Hali.
Ez a router: MSI RADIX AX6600-E WIFI 6 TRI-BAND GAMING ROUTER mennyire szamit jonak? -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
tvamos
üzenetére
SZVSZ a Wifi 7 egyrészt még extrém drága és kvázi nincs hozzá kliens, ami kihasználná az otthonok 99.999%-ban. Még talán a Wifi 6E is meggondolandó, mert lehet hogy egy Wifi 6-os adna más feature-t olcsóbban ami hasznosabb most mint amit nyernél majd sok év múlva a 6E-vel a 6-hoz képest. Lehet hogy a router egész élettartama alatt nem nyernél semmit hasznosat egy Wifi 7 vagy 6E routerrel.
Nálam képben jelenleg a Archer AX72 Pro, Archer AX80 és a TUF-AX6000 van, és épp próbálok eligazodni azon hogy melyik feature számít nekem, vagy fog számítani és melyik nem, nem beszélve a megbízhatóságról. Nem lesz könnyű menet.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Egy regi Linksys E4200 routerem van, es azon gondolkodom, hogy lecserelenem, de valami idotallo kene, nem szeretem cserelgetni a dolgokat. Azon torom a fejem, hogy ha mar cserelem, akkor jo lenne egy WIFI7-es router. Az is jo lenne, ha valahogy at tudna kapcsolodni 5G-re, ha nincs valamiert vezetekes net. A lakasom kicsi, nincsenek nagy igenyeim, ha csak az nem, hogy logna a neten vagy 30 okos eszkoz, okos aljzat, okos villanykorte, laptop, telefon, tablet, Rasperry Pi, ESP32, ilyenek. Vagy nem eri meg WIFI7-be feccolni a penzt? -
Multibit
nagyúr
válasz
Tigerclaw
üzenetére
Jó lenne 2.5GB-s ethernet
Az nekem is, de maradjunk a 2.5Gb-esnél
Az AX72Pro esetén sajnos csak egy darab 2.5GbE csatlakozót tartott fontosnak a gyártó. Ha 2.5Gbps LAN-t akarsz összehozni, ahhoz egy darab muli gig port sem kell a routeren. Ha meg multi gig internet előfizetésed van, ahhoz legalább kettő "illik".Nincsenek illúzióim, hogy valaki végre meg tudta kerülni a fizikát.
Helyes! Készülj fel a drótozásra, ha azt szeretnéd, hogy a vasbetonon túl - mindenhol - tempós neted legyen
-
Tigerclaw
nagyúr
Az AX72 Pro -ról mi a vélemény. Szeretnék egy viszonylag időtálló sweet spot alapot egy otthoni kis mesh hálózatnak. Esetleg még pár extra tizesért van jobb is TP-link márkán belül?
Ami fontos, az gondolom a minőségi 2.4GHz, mivel van jópár fal/vasbeton födém a házban és az emeleten lenne a router. Jó lenne 2.5GB-s ethernet, illetve a VPN szerver feature is tetszik benne. A One mesh/Easy mesh feature is jól hangzik.
Esetleg jobb lenne powerline adapterrel megoldani a házon belüli mesh építést ahelyett hogy a 2.4GHz-el szenvedjek? Nincsenek illúzióim, hogy valaki végre meg tudta kerülni a fizikát.
A 6GHz, Wifi 7 abszolút nem igény, meg eleve 100k alatt akarok maradni, lehetőleg minél távolabb is a 100k-tól.
-
Multibit
nagyúr
válasz
ovics
üzenetére
Vak vagyok, mert én az összefoglalóban sehol nem látok utalást az XD6-ra. Így arra sem, hogy gyenge lenne. Idén év elején egy fórumtárs meg azt írta, hogy az összefoglaló alapján az XD6 erősebb
Amúgy ha nem bízol a routerre hwnat-gyilkos feladatokat, szerintem nem lesz gondod a teljesítményével. Azt írod, hogy van NAS-od. Így nem kell a routeren torrent klienst, vagy DLNA szervert futtatni. Ha nincs szükséged AiProtection-re, adaptív QoS-re, szülői felügyeletre, akkor a sima NAT-olás nem fogja földhöz vágni a routert. -
ovics
aktív tag
Sziasztok, sajna még mindig nem tudtam megvenni a routert. Közben nézegettem az összefoglalóban is, hogy a processzora nem túl acélos. A cél, fszt. emelet lefedettség (50-50 m2), fehér szín, 1 Gbit-es net bőven elég, kábeles összeköttetéssel. Lesz valami hátrányom a proci gyengeségéből? Nas lesz majd mögötte idővel.
-
-
Blue meth
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszönöm, TP-Linkből nincs is ebben az ársávban hasonló?
-
-
Blue meth
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hat a mostani 15-17 korul volt anno, szoval ilyen 20-25 kozott megusznam a dolgot, nagyon max 30, de inkabb olcsobban.
-
-
Blue meth
senior tag
Sziasztok!
Van egy TL-WR1043ND TP-Link routerem, lassan 9 éve ez van, kezdem úgy érezni hogy eljárt felette az idő. Egyre sűrűbben marad ki a net (bár nem tudom, hogy nem-e a szolgáltatóval van vmi, mert néha a tv is elmegy, DIGI egyébként), illetve egyre több eszköz használja itthon (3 okostévé, 2 mobil, 1 PC kb folyamatosan), lehet erre már kevés. Ki milyen routert ajánlana utódként?
Panel lakás, 62nm, 3 szoba, nem tudom milyen infók kellenének. Az én PC-m az vezetékről csatlakozik a routerre, a többi értelemszerűen Wi-Fi-ről. -
dethroner
veterán
Hali!
Korábban mintha olvastam volna valahol, hogy van valami program, vagy valami más módszer, amivel meg lehet állapítani/mérni hogy a router mekkora teljesítménnyel ad wifit. Tid valaki ilyen lehetőségről?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Pánik a memóriapiacon
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Steam topic
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR 10bit Ryzen5 5600H 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nekem csak az 1-es porton küldi ki a gigabitet, a másik 3 csak 100-as. Én a gigabitest küldeném az Asus routerre (itt
), hogy ki tudjátok használni a teljes sávszélt. A Digihez közeli PC-n elég a 100as net (már ha neked is csak annyit ad)? Avagy tudsz visszavinni neki kábelt az Asustól? A lefedettségre próbálj rá és egyből fogod tudni, hogy hol lenne a legjobb helye az újnak.