- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
MaxxDamage #100597 üzenetére
nem biztos, de előfordulhat, hogy a régi fw mentése nem teljesen kompatibilis az új fw-vel, így a visszatöltés vannak anomáliák.
próbáld meg nulláról saját magad beállítani -
Essejó
veterán
válasz
MaxxDamage #100597 üzenetére
Valoszínűleg távol van az 5670-től. Vagy vidd közelebb, vagy kösd össze kábellel, ez utóbbi lenne a legstabilabb, és legolcsóbb (30 méter szerelt patch kábel kb 5000Ft)
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #100593 üzenetére
Volt FW Update, eszközön előtte volt "config mentés" és az FW Update után azt is vissza tettem, de nincs net... mi lehet a gond?
WiFi van, látszólag minden rendben, de ha csatlakozva van rá (telefonnal vagy laptoppal WiFi-n), azt írja ki, hogy "nem észlelhető internet hozzáférés" kezd nagyon felhúzni...Délelőtt 10 óra óta a Solar rendszer sem tud csatlakozni és a monitoring sem jó, mert nincs net.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #100592 üzenetére
Most néztem és az eszköz beljebb (Nyugat felé) lett hozva (hogy elérjen a 20 méteres kábel) és így elég gyenge a jelerőssége.
Nyugatabbra téve már jobb, de a Netes Modem messze van, így a jelerősség nem a legjobb.
Ez a Solar eszköz most (jelerősség) -
MaxxDamage
félisten
-
válasz
MaxxDamage #100590 üzenetére
Nem valószínű, hogy a fw frissítés megoldja bármilyen problémádat is, mert a legutóbbi 2020-as és csak egy sérülékenységet foldoz.
Powerline is működhet, de inkább mesh rendszerben gondolkozz ÉS kábellel összekötve az eszközöket. -
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Asus RT-N12 D1 WiFi Router FW Updaten gondolkodom.
Jó pár éve megy már és még nem volt FW Update csinálva.
Az eredeti F@st 5670 Net Modem (Telekom Optika 1000/1000) emeletes családi ház WiFi lefedettség miatt lett beiktatva, sokszor van olyan, hogy az Asus eszköz WiFi-je azt írja ki "nincs internet hozzáférés" és ki/be kell kapcsolni és újra feláll a kapcsolat.
Arra az eszközre Solar napelem rendszer WiFi is csatlakozik (az meg 1 vonalban van még lefelé a telken egyik műhelybe) ezért is fontos, különben nem lenne hova csatlakoznia.Ha FW Updatelek az eszközön, akkor az befolyásol/változtat bármit a beállításokon?
Stabilabb kapcsolatot/lefedettséget szeretnék a területen!
Ház utca forintja felől (Nyugati irány) van a fő eszköz (@5670) a ház hátsó részén (Keleti irány) az Asus WiFi Router, attól Keletre még vannak muhelyek és garázsok, pince, kert, stb...teljes lefedettséget csak MESH rendszerrel tudnék elérni? Mások mondták a LAN kábeles csatlakoztatást is Asus és F@st 5670 eszköz között. TP-Link AV500-ról vélemény?Válaszokat, segítséget elore köszi!
-
helltp
aktív tag
Sziasztok,
4G-t szeretnék backup netnek, van cella amit telefonnal mérve a házból nem érek el túl jól, viszont a tetőablakon kinyúlva bőven 100 megabit felé tudok menni.Mi lenne szerintetek a jobb megoldás?
1) mikrotik Chateau LTE6 ax kiteszem az ablakba és ha nem elég jó a jelerősség akkor 2-3m antennakábellel kiteszek egy külső antennát a tetőre. (összesen kb. 70k)
2) mikrotik SXT LTE6 kit (2023-asat nem látok itthon sehol..) modemként felhasználva alapból a tetőn, de ebben az esetben vennem kell egy olyan routert ami tud multi WAN-t mert a mostani nem tud. (összesen kb. 80k) itt a gigabites port hiánya extra hátrány.Nem tudom mennyit bukok a külső antenna hozta előnyből ha egy 3m-es kábel végén kell legyen. Azt se tudom hogy az SXT beépítet antennája hogy viszonyul egy különálló antennához mint a mikrotik mANT LTE 5o.
Eléggé el vagyok veszve, ha valakinek van bármelyik kérdésre / kétségre ötlete, nagyon szivesen fogadom.
-
gps76
őstag
Sziasztok!
Tudnátok esetleg tapasztalatból is ajánlani 4G routert, ami tudja a mostanában divatos B28(700 MHz) sávot is, ami nem drága, de jól használható? Vidéken kellene net megosztásra. -
mokus1
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy routert az alábbi dolgok fontosak:
- AX
- 5db WAN port
- IGMP képes.
- 50k-ig jó lenne megúszni, de ha feljebb kell menni, hát legyen.
Ez például jó lenne? Nem egyértelmű, hogy használhatom-e az ötödik portot vagy az csak arra való, hogy kettőt összefűzzön az ember? [link]Ez is jó lenne de úgy látom ez még nem elérhető: [link]
-
Kenderice
senior tag
válasz
CP111 #100584 üzenetére
A távolságot nem írja ki.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e közelebbi torony mint a 10 km-re lévő megyeszékhelyi.
A Google Earth-ben vagy a Maps-ben meg le tudod nérni a távolságot.
De szerintem van. Gondolom ahhoz csatlakozik, nem a messzebbihez.
Kíváncsi lettem volna a netsebesség/bázistávolság arányra, mert én is ilyen routert akarok venni, nálam 2km-re van a torony. -
KovyZoly
tag
válasz
nylontacsko #100583 üzenetére
Ez a megoldás eléggé szimpatikus.
-
-
nylontacsko
senior tag
válasz
KovyZoly #100565 üzenetére
TP-Link Deco-t használok. 3db-ot.
Régi építésű társasház. Minden beton + csempe.
Gyakorlatilag, közvetlenül a router (Asus RT) mellett működött csak a WiFi.
Próbálkoztam jeltovábbítóval is, de az is csak pénzkidobás volt. Továbbá, igen macerás volt, hogy hol váltott az állomások között, hol nem. Úgyhogy egy szép napon feladtam a nyűglődést és utánanéztem a dolgoknak.
Az is igaz, hogy a Deco nem a legolcsóbb megoldás (inkább drága), viszont, minden gondomat megoldotta. Nincs váltás a routerek között (az összes eszközt egy hálózatnak látja).
A beüzemelés, konfigurálás hülyebiztos.
Illetve mivel Digi-m van, így egy éve kaptam én is tőlük egy "kiváló" routert (ne is kérdezd a típusát, mert bevágtam a szekrénybe). Annyi célt szolgál, hogy az szolgálja kia tv-t, illetve ezzel van összekötve a Fő router.
A kezelő alkalmazása jól konfigurálható, érthető és sok kiváló szolgáltatást is tartalmaz (pl. Szülői felügyelet)
Összességében én bizalommal ajánlom, ilyen esetben. -
válasz
Mr.Csizmás #100575 üzenetére
Miért akarna bárki Tendát venni Asus helyett?
-
pilu85
őstag
Sziasztok. Milyen routert vegyek. Upcből lett vodafonnál vagyok, multizni is legyen stabil, megbízható, wifi is legyen stabil. 30k-ig.
-
antalbt
csendes tag
Sziasztok!
Év elején kérdeztem és kaptam jó tippeket itt, de most jutottam el végül a routerek megrendeléséhez:
két szintes családi ház (2x90 m2) a szintek között van hálózati kábel kiépítve.Mely Asus wifi routerek lehetnek megfelelőek (AIMesh)?
A két eszközre szánt összeg: 100ezer Ft.
Köszönöm.
-
válasz
Mr.Csizmás #100564 üzenetére
-
adika4444
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #100556 üzenetére
Egy L2 subnetbe kéne rakni a távoli boxot a telekom eszköz LAN portjával. Ez a mutatvány MikroTik-kel a legegyszerűbb szerintem. Tippre egy EOIP tunnel akár wireguardban két hap minivel simán működhet, vagy valami kicsit erősebbbel, noha most ezek árai is elszálltak nagyon.
-
Livius
őstag
Sziasztok,
Kinéztem egy TP-link Archer AX10-et, tudja valaki hogy ezeknek a belsejében a hardveres NAT és PPPoE megvannak-e, tudj-e majd? Digi 1 Gigabites internethez kellene.
-
CP111
aktív tag
Huawei B535 Telekom korlátlan nettel vidéken megye székhelytől 10 km-re 45 cm-es falú vályog házban hozza a 30 mb-ot letöltésbne stabilan 2 db külső antennával.
Nekem ekkora sebesség pár napra míg itt vagyunk filmezni, netezni bőven jó!Ajánlott a cucc!!!
-
KovyZoly
tag
Sziasztok
Telekom gigabites nethez szeretnék egy másik routert, mert amit ők adtak gyenge wifivel bír. Van ugyan egy WiFi jeltovábbító, de nem szeretik egymást, rendszeresen eldobálja percekre a jelet.
50m²-t kellene két szinten lefednie. Minimum két wifi6-os eszköz csatlakozna rá, és több kisebb specifikációjú.
Téglafalakat és betonfödémet kellene áthidalnia.
Kábellel kötnék össze a Telekom eszközzel és azt a WiFi kikapcsolás, csak az új routerét használva.
Keret. Hát ezt nem tudom. Természetesen a legolcsóbb megoldást keresem, de stabil WiFi jelet szeretnék a teljes lakásban, esetleg az udvarban. -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
keresek bestbuy routert minél jobb teljesítményű soc-al. AX, 20k huf, több antenna.
indok: olyan multiplayer game, ahol az egyik játékos hostol, és a host számolja a fizikát a többi játékosnak is (railroads online)UI.: sagemcom szemetet váltana.
köszönöm
-
válasz
T0mBd1gg3R #100560 üzenetére
Rendesen távirányítóval HD-ben akarok tévézni
Amit írtam, azzal ezt meg tudod valósítani mindenféle hálózatos görcsölés és felesleges eszközök nélkül. -
Dawide@axele
aktív tag
válasz
viperabácsi #100561 üzenetére
Sziasztok!
Tudnátok olyan routert ajánlani amin futtatható a torrent kliens mókolások nélkül.Jelenleg egy Xiaomi routert használok erre a célra usb-n van csatlakozva a külső merevlemez hozzá.Gigabites és 2,5 és 5 ghz-es.Ezt váltanám ki ha lenne rá valami nem olyan drága megoldás.
Előre is köszi -
viperabácsi
addikt
ERRE esetleg tanács ?
-
válasz
bogabi #100558 üzenetére
Igazából gépről most is tudjuk nézni, van telekom tvgo és mindigtv go szolgáltatásunk is.
Rendesen távirányítóval HD-ben akarok tévézni.
Ha itthon megy mindig a gép, fut rajta egy vpn szerver és a másik oldali routert rá tudom csatlakoztatni annak már elégségesnek kell lennie nem? -
válasz
T0mBd1gg3R #100556 üzenetére
Én ezt nem így közelíteném meg. Hanem úgy pl., hogy vennék egy használt AppleTV-t (vagy más megfelelő okos dobozt), és előfizetnék valamelyik online műsorszóró appra (itt-ott tv, stb).
-
-
-
válasz
T0mBd1gg3R #100552 üzenetére
Távoli médiafogyasztás lenne a cél?
-
válasz
T0mBd1gg3R #100552 üzenetére
Kompatibilis modellek: [link] oldal alja
1 perc gugli keresés
-
Sziasztok!
2db routert szeretnék vásárolni elég speciális elképzeléssel:
"A" router otthon ott csücsül a szolgáltatói modem és a helyi hálózat közt, osztja a netet wifin és vezetéken. Ezen a routeren fusson egy VPN szerver (nem kliens).
Aki kívülről bejelentkezik erre a VPN-re, azt szeretném, ha úgy látná, mintha ő is ezen a helyi hálózaton lenne rajta.
"B" router a világ bármely potján bármilyen helyi, más szolgáltatóra rádugva rácsatlakozik erre a VPN szerverre, legyen az mobilnet vagy vezetékes, a router saját konfigurációjában, és az eszközök amiket rádugok a "B" routerre eszközök mind úgy látják, hogy ők az "A" routerre vannak rádugva és az otthoni helyi hálón vannak.Hogy lehet ezt megvalósítani? Lehetőleg minél kevesebb pénzből. Egy HD streamet azért bírjon el.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Diginet optikai van, szolgáltatói ONT bridge módban. Két db. Asus AC-66U B1 üzemel, legújabb Merlin fw rajtuk, AIMesh (gigabites LAN kapcsolattal).
A kérdés, hogy érdemes-e az ONT mellé egy izmosabb Asus routert pakolni, lenne érezhető érdemi javulás a Digi sebességben (most kb. 650-700/250-300 körül van)? -
helltp
aktív tag
válasz
helltp #99442 üzenetére
Sziasztok,
Korábban már jártam itt, de csak most jutottam odáig hogy ezzel foglalkozzak:
Olyan helyre költöztem ahol megbízhatatlan a vezetékes internet és szeretnék olyan routert amin ha rosszalkodik az ADSL, át tudom tudok kapcsolni 4g-re.
Valami olyan kellene ami vagy kültéri, vagy aminek a 4g modemhez tartozó antennái cserélhetőek, hogy vagy ki tudjam tenni a tetőre, vagy ki tudjam vezetni az antennát a tetőre (nem lenne mesze az eszköztől max 1m).TP-Link Archer MR400-al szemezek, ez jó lehet? Az aggaszt, hogy hátha az antennái csak wifire vannak a modemnek meg csak valami nyákra gányolt mini antenna jutott..
Korábban javasoltatok kültéri használatra szánt 4g modemet, az is megfelelhet, de nem nagyon találtam ilyen néven eszközt.
Köszönöm a segítséget -
viperabácsi
addikt
Üdv !
Ismét lenne egy kis segítségre szükségem. Cimborám fiának kellene egy olyan router amibe lehet rakni sim kártyát. kettőt nézett ki , jó lehet valamelyik , vagy esetleg hasonló árban van jobb alternatíva ezeknél?
1 : zte mf17a router
2 : ZTE MF286R 4g router
Válaszokat előre is köszi , 5 g nem lényeg ! -
Capella
senior tag
válasz
bexxter #100528 üzenetére
USB LTE modem stick
Itt van egy választék, ami most elérhető.
Én Huawei E3372h-153 és E3372h-320 típusokat használok, de azok már kifutottak, nemkaphatók.
Nekem az előbbi megy most Asus TUF-AX4200 routerben backup wanként. Korábban az optika előtt pedig ez adta a netet, még korábban pedig TP-Linkben volt. -
Kenderice
senior tag
Sziasztok
Huawei B525-23a és B535-333 routerek közül melyik jobb mobilnethez?
A wifi-jük nem érdekes, csak a mobilvétel.Valahol olvastam korábban, hogy az 535-nek gyengébb a vételi teljesítménye.
-
megane76
csendes tag
Sziasztok jelenlegi régi tplink tl 841 helyett keresek megbízható, stabil routert
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
60 nm panel lakás sok szomszéd, sok wifi
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
3 laptop, tv, 3 mobiltelefon
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
digi 1000
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
30 ezerig
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
semmi extra, nem kell usb port, stabilan adja a jelet, a mostani gyakran ledobolvastam az ajánlásokat, lehet még archer ax20-t is kispórolnám, de alap felhasználáshoz kell-e ilyen drága router, vagy egy ax12 is elég lenne. Fő szempont a jel erősség, és a stabilitás
-
Wohme
tag
válasz
Gubek-Einste #100532 üzenetére
Olvastam itt fórumon, hogy az Asus AX1800U több esetben nem tudott jobb hatótávot adni, mint régebbi 10-12 éves routerek akár. Jelenleg egy TP-LINK TL-WR841N van átmenetileg és sajnos a fürdőben (alaprajz az első kommentemben) már ledobja a Wi-Fit.
Lesz minőségbeli ugrás, ha megvenném ezt a készüléket vagy más típus felé kellene keresgélnem?
-
dudika10
veterán
válasz
wwwolfman #100535 üzenetére
Gyanitom nala meg FTTB van, amikor az epuletig (B mint building) megy az optika. Ez esetben a szolgaltato eszkoze a pinceben/folyoson van, es nem a lakason belul, es amit adnak eszkoz, az esetedben az Archer helyen van.
Nalad viszont FTTH szolgaltatas van, azaz az optika a lakasba (H mint home) megy.
Az elobbi esetben a folyoson levo eszkoz itt nalad van a lakasban. -
dudika10
veterán
válasz
wwwolfman #100533 üzenetére
A szolgaltato altal adott eszkoz nem kivalthato.
Atrakod bridge modba (se wifi, se semmi), es raksz moge egy tetszoleges wifis routert mint a mostani Archer.
A 4-nel tobb LAN ritka nagyon, szoval ha ennel tobb vezetekes kapcsolatra van szukseged, akkor marad a switch is. -
wwwolfman
tag
Sziasztok!
Valamit nagyon rosszul keresek, mert nem nagyon találok magamnak megfelelő ajánlatot.A helyzet a következő. Digi gigabites netünk van otthon, optikán jön be a net. Egy pici 2,3 GHz-s Huawei routert kaptunk annak idején a nethez (se telefon, se tévé, csak net), nekem meg volt egy TP-link Archerem, ami ugye dual band, jobb képességű.
Gondoltam, kiváltom én ezt egy eszközzel, de az istennek nem találok normális választékot olyan dual band-képes routerekből, amik képesek fogadni közvetlenül egy optikai kábelt, benne a nagyvilággal....Nem hiszem el, hogy erre az elmúlt öt évben nem készült fel a piac, tehát biztos, hogy valamit én nézek be. De mit...?
- egyébként panelházban lenne használva (a mostanit a telefon látja az utcán, a lakás az ötödiken van)
- 8-10 eszközt kellene kezelnie vezeték nélkül (köztük klíma, robotporszívó, tabletek, telefonok, laptopok)
Hifi, házimozi, tévé, konzol kábelen megy,
- hifi szintén, az külön switch-en
- NAS kábelen.Szóval van megoldás erre a konfigra új áron 50 körül úgy, hogy a Huawei-t kiiktatom? Vagy ennyiért egyszerűbb, ha maradok a három darab hálózati eszköznél?
Illetve a Digi ugye jelenleg látja a saját Huawei eszközét, az eszköz wifijét például csak a digi honlapján tudom ki-bekapcsolni.
Köszönettel.
-
-
-
Wohme
tag
A fenti rajzon látható, ahol a router elhelyezkedne.
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Főfalak tégla, válaszfalak salakbetonból. 60 nm összterület.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Vezetéken: PC, NAS
Vezeték nélkül: 2 x laptop, 3 x telefon, TV
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Jelenleg 220/15 Mbps, de akár nőhet is majd a jövőben.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Nem tudom pontosan milyen árkategóriákban kell nézelődnöm. Jó ár-érték felé hajlok.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Nagyon fontos igényem lenne, hogy lefedje az egész lakást 1 eszköz. Azt nem tudom, hogy hardveres NAT-ot mikor és mennyire használnám ki. -
bexxter
tag
válasz
Gubek-Einste #100521 üzenetére
Milyen ilyen eszköz van, ami nem router? Lehet rosszul, de próbáltam keresni kizárólag modemet, de csak routerhez találok modulokat, külön egységet nem. Még iparit sem.
Pedig van egy tok jó asus router, backup wan-nak pedig tökéletes lenne egy modem egységet rádobni.. teljesen felesleges venni mégegy routert, aminek csak a modemét használnám. -
dudzsi
tag
válasz
Gubek-Einste #100520 üzenetére
Köszi. A Kínából rendelés már csak ilyen.
De elvileg jó cucc? Ha jol látom.
-
CP111
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #100521 üzenetére
Az nem játszik h.külső antenna mert nem akarok fúrni.....
4G-s routerban melyiknek a legerősebb az antennája?
-
-
-
CP111
aktív tag
válasz
Tompika777 #100517 üzenetére
Akkor a Tp linkek közül amit írtam melyik lehetne a jobb? Ahol használnam ott elég sz... a mobil térerő. Ezért vmi erős antennás lenne jó. -
CP111
aktív tag
Sziasztok!
Kellene vennem egy másod 4G képes routert a másik házamba és nem tudom melyik lenne a jobb választás ezek közül:
Tp link MR100
Tp link MR6400
D-Link DWR-118/DH AC1200 vezeték nélküli router és DWM-222 LTE USB adapter hozzáA 3 közül melyik éri meg jobban?
Mivel másod router kell, ezért használtat néztem mert nem akarok sokat áldozni rá. -
dudzsi
tag
Sziasztok! Mi a véleményetek a Xiaomi Redmi AX5400-ról? A fekete gaming routerről? Köszi
-
-
jsystem
csendes tag
Sziasztok!
Van egy jól működő RT-AX58U-em (sztem v1), de nem fedi le teljesen az egész pecót (csak majdnem), mit javasoltok mit vegyek a párjának ami tud ethernet backhault? (Merilint nem igénylek) Mi a jó vétel most?
Köszi! -
dssport
tag
Sziasztok!
Sima 3 szoba nappalis társasházi tégla lakásba keresek új routert helyette.
Nincs semmi extra igény, torrent vagy hasonlók csak telefonok, TV és Laptop fog róla menni, youtube, netflix, böngészés, levelezés.
Az internet jelenleg: Letöltés 200 Mbit/s 80 Mbit/s garantált Feltöltés15 Mbit/s 6 Mbit/s garantált szóval a tempó nem halálos...
A 2 eszköz közül tudnátok ajánlani valamelyiket a célra?
Archer A64AC1200 vs. Archer AX12 AX1500 Wi-Fi 6 - összehas. táblázatKöszönöm szépen!!!
-
Van ahol a powerline rossz, máshol hiába van hálózat az adapterek között, de az AP nem kapcsolódik.
Most találtam egy áthidaló megoldást, remélem jó lesz. Tp-Link Deco PX50. 1500-as Powerline és Deco X50 egyben. Kíváncsi leszek rá.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Plebi #100504 üzenetére
"...Kérdés az, hogy miben gondolkodjak, ha stabil wifit szeretnék. Kábelezés nem megoldható..."
Pedig abban kellene gondolkodni.
A wifis mesh akkor a tuti, ha az egységek falak (koszorúk, födémek) nélkül jól látják egymást, pl folyosókon, vagy nagy nappali 2 végében, stb.
Ha ez nincs, akkor kábel kell.Saját lakásomban is van egy 30cm vastag téglafal, a tetején pedig 20-25 cm magas vasbeton koszorú. A fő routerről egyik pillanatban 600megabit látható/mérhető, másik pillanatban meg át sem jön. Gondolom nem akarsz ilyen mesebeli lefedettséget (hol van - hol nincs). Én sem akartam, maradt a vezeték. Azóta szuper.
-
Sziasztok,
Adott két különálló épület, külön szolgáltatással, egyik 2 szintes, alapterülete 150 m2, tégla falazat, viszont a födémek vasbetonok, a másik kb 200 m2, 1 szintes, tégla falazat, födém ismeretlen.
Jelenleg mindkettő esetben TP-Link AV500 powerline adapterekre kötött, első szériás Unify AP-k adják a wifi-t (6545A-UAP). Net Telekom ADSL, ZTE Home Gateway Speedport Entry 2i a router.
A powerline adapterek kezdenek elfáradni, a wifi elérés már nem stabil kiszámíthatatlan.
A 2 szintes épület esetén szintenként van 1 db AP + 1 db a bejárat előtti fedett teraszhoz, a 200m2 épület esetén a földszinten van 2 AP az emeleten van 1 db.
Kérdés az, hogy miben gondolkodjak, ha stabil wifit szeretnék. Kábelezés nem megoldható, ezért is használtak korábban powerline adaptereket. Triband mesh eszközökön gondolkozok, esetleg az Unify AP-k újabb eszközei kellő stabilan megoldják az internet elérést kábelmentesen is? Vegyek első körben új az összefoglalóban ajánlott powerline adaptereket TL-WPA8631P KIT?
-
Soma01
veterán
válasz
luciferc #100497 üzenetére
A webes felületen jól be lehet állítani mindent. Kivéve a Mesh pontok hozzáadását. Azon csak az alkalmazás vezet végig. Egy ilyen leírást a webes felületen is elhelyezhettek volna. Mivel ez nem igényel, semmilyen felületen beállást. Automatikus az egész ha összedugod őket. De ezt leíthatnák pár sorban a webes felületen is.
Ja! És bármilyen állítgatás a WiFi-n 60 másodpercbe telik. Ezt kivárni ...
-
Soma01
veterán
válasz
luciferc #100497 üzenetére
Így utólag nem olyan szörnyű az az alkalmazás. Elsőre szar, mikor nem tudod, hogy meddig várjál még, sikerült-e amit csináltál... De van, hogy mindezt az alkalmazás sem tudja. Sokszor elveszti a kapcsolatot a routerrel és az egész bizonytalanná tesz téged. Elkezded elölről... Az emberek nem szeretnek kinlódni. Elkönyvelik, hogy ez szar és megy vissza a boldba. Alapvetően lassan mennek végbe a változtatások. Ez a fő baj.
-
Soma01
veterán
válasz
luciferc #100498 üzenetére
Felveszem maxra és mérek egyet a földszinten meg a parkolóban is. A 2 szinttel lejjebb csak a lépcsőházat jelenti, nem az egész szintet. (nem megyek be a lakásokba) Csak az említett eszközökkel tudom összevetni, más nincs itthon nekem. Lehet egy Deco is tök jó lenne. Összehasonlító tesztekben nincs benne ez a Covr?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3356
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- Sony a6700 + Sigma 30mm 1.4 DC DN - új fotoplus vásárlás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest