Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Barnahalo

tag

Sziasztok! Láttam, hogy változtak az árak február-május óta a router piacon, és mivel azóta sem vettem újat, így ismét kérdeznék.

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
    Falu, családi ház, cirka 110m², Ytong, szomszédok 5-10 méter távolságban. Középen lenne a router, eddigiek alig sugároztak el a ház 2 vegébe. Átlagosan 2 falon kell átmennie a jelnek.
    ■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az AX (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
    Több mint 30. Ebből kb. 10-15 Wifi 6-os, de ami lényeges, az kapott kábelt. Van egy 8 portos gigabites switch is.
    4 PC, 3 Okos-Tv, 10 mobileszköz, szerver, kamera, okosotthonrendszer reléi, stbstb.
    ■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
    500mb/s, falban 10Gbit/s kábelen menne a net, de gigabites router elég kellene hogy legyen.
    ■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
    Lehetőleg 50ezer magyar forint max.
    ■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
    Későbbi mesh támogatás, ha kevés lenne a lefedettsége, 4-5 port, nagy erősségű antennák, mu-mimo, wifi6.
    Asus-t szeretnék leginkább, TP-Link a 2. helyen.

ASUS RT-AX82U most ami leginkább tetszik (nem az RGB miatt, az pont nem érdekel), jó ára lett, de olvastam róla rosszat, így várom a megerősítő üzeneteket. :R

Új hozzászólás Aktív témák