Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60023) m3ss válasza ctrlaltdel13 (#60019) üzenetére


m3ss
veterán

Na ott azért elfért volna a függöny a menyón, pedig nem a leggagyibb géppel vetítek.

annyira vilagos a jelenet?
minel jobb az ansid, annal inkabb igenyli a jo sotetitest. marmint mindegyik igenyli, de egy jo dlp-bol, lehet pont a 10% adl-tol felfele bukod el a vetitod valos tudasat. lehet ugyanugy 150 ansit nezel vele, mint neznel egy lcd projektorral. valojaban egy jo 0-5% kontrasztu vetito tudasat sokkal konnyebb kihasznalni nappaliban, mint egy dlp-t.
vicc milyen sok tenyezos ez a nappaliban vetites...
itt talaltam egy ilyen mennyezet fuggonyozest, visszafogott hangsugarzokkal, magas waf-fal :DD
kivancsi lennek itt az ossefoglaloban levo videoban milyen megoldas lehet, nem latni...

ra kene szanni par napot es kimerni mindent. elvinni a vetitomet vmi moziszobaba, kimerni uazzal a muszererrel 1-50% adl kontrasztot. aztan kimerni itthon. kimerni a vaszon aljan, aztan letakarni vmi fekete szovettel a polcot. vagy fekete szonyeggel mit mernek a mostanihoz kepest? (csomo moziszobaban vilagos arnyalatu szonyegeket latok, pedig hasonlo tavolsagra vannak a vaszontol, mint a mennyezet...) adl vasznakat is lehetne meregetni, csodat csinal vagy sem? milyen kornyzetben fogja tudni ugyanazt az ansit, amit egy fekete-szovetes moziszoba?
csodalkozok, hogy senki nem meregetett ilyeneket...pedig amugy ezeket a teszteket gyorsan le lehet futtatni.
de gyanus nekem, hogy aki projektorokat kalibral, es latott mar sok moziszobat, csomo fele vetitot, fekete fuggonyozi a szobat inkabb.. ;)

meg jo hogy nem vettem szonyeget. visszajon a vetitom takaritasrol, izzocsererol lehet futok par kort ezzel, meg szerencse, hogy szonyeget nem vettem. ha kiderul vmi turpissag, lehet sotetebb szonyegem lesz es feher mennyezet fuggonyozve.

de hogy a kontraszt junkie elmenybeszamolo se maradjon ki :D
azon gondolkoztam, hogy vagy nekem tul kontraszterzekeny a szemem, es szakmai artalom ez kicsit..az idaig hasznalt vetitoimnek a kepet nezve mindig ugy ereztem magam, mint egy raw kep elott, ahol helyre kell raknom a tonusokat mert fako. en is a termeszetes kepet kedvelem amugy, nem szeretem a screendoort, sem a darabos mozgast, ezert jo a dlp. na de a fekete nem tartozik a termeszetesseghez? :D ha kimesz ejjel akkor szurket latsz? az emberi szem dinamikaatfogasa mellett egy dlp...
szoval olvasgatva az elmenybeszamolokat, pl Zozi amiket irt, vegig kellene futtatni vmi algoritmust sztem, hogy a demojeleneteinek mennyi az atlag adl%-ka...az ember azokat a jeleneteket hajlamos szeretni, hasznalni amin szepet lat...lehet 9% az atlag adl ezekben a jelenetekben, es ezert nem fog soha projektort cserelni :DDD persze most csak talalgatok, sose lattam f22-nel jobb dlp kepet...
nem csak demozni kell, vagy akkor hozni a 0.5%-os demokat is szvsz...mert ha berakom a ready player one race-t amire lehet egy laikus azt gondolna, hogy nem is olyan vilagos, kozben meg az ellenfenyek, becsillanasok, csucsfenyek miatt csodalkoznank, hogy milyen vilagos...epsonon is full jo szinte vegig.
aztan amikor elkezdesz egy rendes filmet nezni...akkor pofanvernek :))
random kaukazusi ember kek oltonyben, kozeli felalakos portre nem szabadterben, hanem szinte barmilyen belteren mesterseges megvilagitas mellett. ez 5% adl alatt van...a tv reklamokon pislogok sporttvn :DDD a korda reklam atlag adlje is 3% volt, orom volt nezni :DDD
nincs az a kepelesseg, mozgasmegjelenites ami ezt felulirja nalam...lehet tv-t kene neznem?
nezzetek meg egy die hard1-et. vagy a shot callert neztem meg. vagy egy barmilyen filmet egy ilyen 0-5% kontrasztu vetitovel...de lehet bolcsebb nem megnezni..
amugy en is most ezen filozok, hogy itt a vege. nem megyek demozni, plane nem moziszobaba. bezarom a forumokat egy idore. sotetitessel, hanggal futok par kort es ennyi..

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.