Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
ST3VExXx #60646 üzenetére
Nekem 2010-ben egy XGA BenQ csinált hasonlót, szerintem az izzó körüli foncsor nem tökéletes. Szinte azonnal (vásárlás másnapján?) visszavittem, az eladó (EDigital) pedig kicserélte egy másikra. A csere viszont 5 évvel később pixelhibás lett, miután használtan továbbadtam, a vevő meg 8 órán át kezdte járatni egy felfűtött tanteremben...
Ilyen ez a belépő kategória. Vagy nem tökéletes, vagy nem bírja az ipari felhasználást. Nyilván nem ok nélkül kerül "csak" annyiba, amennyibe.
-
péjé
őstag
-
ST3VExXx
újonc
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Optoma HD146x típusú projektort. A kép minőségével teljes mértékben meg vagyok elégedve, viszont egy olyan "hibát" véltem felfedezni, hogy teljesen fekete kép vetítésénél egy nagyobb világosabb folt látható a képen, nagyjából középen. Filmezés közben abszolút nem zavaró, de azért csak boszant a dolog. Ez ilyen vagy kifogtam egy hibás készüléket? Újonnan vásároltam, ha hibás még vissza tudom küldeni.
Előre is köszönöm a segítségetek! -
NADZOL
csendes tag
Sziasztok!
A Projectorcentral vetítési távolság kalkulátorát használva, pl egy Sony vpl-hw55ES projekorral számolva 16:9-es képaránnyal, 450 cm vetítési távval, 100"-os vászonnnal és 1.0-ás vászon erősítéssel 134 nit jön ki.
120"-os vászonnal számolva pedig 99 nit. Mennyire pontos ez a kalkulátor?
Nemcsak 2D-s, hanem 3D-s filmeket is szeretnék nézni. Fogalmam sincs, hogy ez mennyire sok - kevés.Köszönöm előre a válaszokat.
-
NADZOL
csendes tag
Sziasztok!
Ezzel a vetítővászonnal van tapasztalata valakinek?
https://www.amazon.com/Elite-Screens-ezCinema-Tension-Projector/dp/B07HYGVX3V -
herrká
senior tag
Sziasztok! A BenQ W1070 4k-s jelet tud fogadni? Tudom ha igen akkor is csak fhd-ban vetítene.
A kérdés csak azért merült fel, mert lecsereltuk a tv-t. Ez már 4k-s. A pc-rol a jel egy HDMI splitterrel ketté van osztva. Eddig nem volt probléma. A tv és a projektor is ugyanazon a felbontáson ment. Ezután allitgatnom kell a felbontast? Vagy megeszi a W1070? Köszönöm -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Del Tommaso #60629 üzenetére
+1
Ha tudja a megfelelő a vetítési távot a kollégánál, egy ilyen géppel nem fog mellélőni, képminőség abszolút plafon. Az Acerhez képest meg ég és föld. -
Tomix24
addikt
válasz
Del Tommaso #60629 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom, csak Oled után ez az Acer csak a sima Led TV-k szintjére esett vissza fekete szin megjelenítésben. Rosszabbat vártam.
Biztos jó amit te is írsz
-
Tomix24
addikt
Sziasztok, a Hardveraprón van egy Acer H6810 4K DLP 3500Lm 260.000Ft
Véleményem szerint ennyiért best buy! Szerintem csapjatok le rá. A sráctól Tavaly februárban vettem már egyet és bevállt.
Felskálázós 4K 0,47-es. (Igazi 4K vagy nagyobb 0,66-os chippes csak 8-900.000Ft felett van)
HDR-re nem használom(kár volt bele ez a funkció). MPC-BE lejátszó automatikusan SDR-be konvertálja a leszedett Vision és HDR filmeket. Az élmény nehezen leírható. És soha nem akarok tv-re visszamenni.150"-ra vetítek, és 4 méterről kb 1440p szintet ad. Elötte Oledjeim, meg LEdjeim voltak. Van viszonytítási alapom.
Call Of Duty 120HZ 1080p ment zökkenőmentesen(SeriesX-en).
Az Input lagja mellett zavartalan volt a sima 4k/60 játék is.Szivárvány van(DLP sajátosság), de csak én látom néha gyors fejmozgáznál a családból(És csak nagyon ritkán). Megfelelő sötéttel a kontraszt is elfogadható, sőt élvezhető.
Nem reklám, csak nekem bevállt és ennyiért a mai árak mellett instant vétel lenne ha újra vennék.
-
-KP-
addikt
válasz
karikas87 #60622 üzenetére
260 széles vászonhoz 3,51cm vetítési távolság kellene. 11000/12000/9400 mind 1.35-ös aránytól vetít. Azaz 260*1.35 a minimum távolságod erre a méretre. 330-ról 330/1.35 méretet tudna megvetíteni, azaz 244cm széleset. Nem néztem végig egyesével az összes felsorolt vetítőt. De azzal kellene kezdeni, hogy megnézed melyik milyen vetítési arányt tud.
-
karikas87
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni.
Alapvetően Filmnézésre, 3.3m-ről vetítve, teljes sötétségben használnék majd projektort, egy kb.: 260cm széles vászonnal. Alapvetően a 3LCD az irány.
A legjobb képminőség elérése a cél, és a következő lehetőségeim lennének vásárlásra:
EH-LS11000W
EH-LS500B
EH-TW9400
esetleg:
EH-TW7000
Benq TK850i
UHZ50Kérdés, hogy melyik lenne a legideálisabb a képminőség szempontjából.
Válaszokat előre is köszönöm. -
cinemazealot
addikt
válasz
Kispotter #60620 üzenetére
Csak ezeket a fényképeket küldte a tulaj? Mert a gép Full Hd felbontása miatt nem aggódnék. Ha mást ad, mint amit hirdet, és azt titkolja, az ellen úgysem tudsz mit tenni, csak a személyes átvételnél derül ki a turpisság. Kérj fényképét a gép seggén lévő adatlapról! És mindenképpen kérj tőle vetített képről fényképeket (homogén alapszínekről, jó nagy felbontásban), hogy látni lehessen, nincs-e pixelhibája a gépnek (DLP gyerekbetegség).
-
Kispotter
tag
Sziaszok!
Kinéztem egy Acer H6512BD projektort. A tulaj aki árulja küldött róla nekem fotókat. Mint a képen látható H6512bd(C0E) a típusazonosítója. Ez vajon mit jelent neten semmit nemtalálok a zárójeles részről. Valamint a dobozán semltok Full HD feliratot pedig ez a típusú projektor az. Kicsit aggódom nem szeretném benézni és esetleg egy butább projektort venni sajnos egyszer már majdnem megszívtam hasonló miatt, de a tulaj beismerte a hibát és visszaadta a pénzt, mert nem azt a típust vettem amit kinéztem és hirdettek ha nem egy külsőre ugyanolyat. Légyszíves aki jártas benne segítsen nekem az adatok alapján. Nyíván majd személyes átvételkor laptopra duva kiderül tudja-e a felbontást, de feleslegesen nem utaznék érte. Köszönöm előre is szép estét mindenkinek! -
Bikkrom
senior tag
válasz
achilleuss #60611 üzenetére
Szerintem is érdemesebb lenne elengedni ezt a 720p-s darabot. Vadássz egy full HD-s BenQ 1070-est vagy 1090-est 80-90-ért maximum.
-
Q
senior tag
válasz
Egy kis túlzással, ráköltesz 55ezret ês lesz egy 25ezret érő vetítőd.
-
makkmarce
őstag
válasz
Ha az égő elpukkan, akkor bekerülhet az optikai csatornába, vagy megakaszthatja a ventit. Ami nagyobb baj, ha DLP-s, akkor esetleg a színkerékhez csapódó szilánk megsértheti a kereket, és akkor az is cserés. Bár a dmd chip messze van, ha oda kerül valami szemét, az se jó.
Az égő helye, a lyuk fele néz(fémes szürke lap), az a sárgás valami a színkerék -
achilleuss
tag
hello, végülis nemsokára megy a szervízbe, ott majd kihorgásszák , hogy mennyit ment, addig nem is használom, nehogy kipukkanjon az égő/ ha túl van használva, ezt mondták többen...de ezt hogy kell elképzelni, mi történik , sérülhet a projektor?/. Nekem tetszik, amit tud, 20e-ért vettem használtan
, megérdemli azt az 55e-et, a denon dvd lejátszóra sokkal többet költöttem . Na és kiváncsi leszek, hogy mennyivel lesz nagyobb a fényereje az új égővel.
-
péjé
őstag
válasz
achilleuss #60606 üzenetére
szia,
lehet van neki egy szervíz menüje, ott általában megvan a nem törölhető óraszám, próbáld guglizni.
ez a vetítő nem ér 55eft-ot. Persze a te dolgod de én nem költénék rá ennyit.
Elvitték a 65eft-os benq w1070-et de van más is közeli árfekvésben ami sokkal jobb... [link] . -
Bikkrom
senior tag
válasz
achilleuss #60606 üzenetére
Fél éve is ő javított nekik. Nem hiszem, hogy lecserélték.
Azért van bőven olyan gép ahol az előélet nem törölhető. Például a HW Sony-k. Így kellene minden gépben.
Milyen projektorod van pontosan?
-
achilleuss
tag
válasz
makkmarce #60605 üzenetére
Aha. köszi. Használt volt, amikor vettem, és az óraszámláló törölhető/nem volt jó ötlet, hogy a japánok házilag törölhetővé tették az óraszámot, vagy lehetett volna egy fix és egy törölhető is , mint az autókban. Persze ott van még a kérdés, hogy takarékosan lett e használva, vagy teljes fényerővel, mert, ha nem tudjuk, ott sem egyértelmű támpont az óraszám. A debreceni Laptop rendelőben fogják javítani, eredeti égőcsere+általános karbantartás. 55e. A Batyó javítja még vajon? egy éve még ő javított a Laptop rendelőnek, ha jól tudom.
-
makkmarce
őstag
válasz
achilleuss #60604 üzenetére
-
achilleuss
tag
Sziasztok! Érdeklődök, hogy honnan lehet azt tudni, hogy adogatja magát meg a projektor égő.
-
greike
tag
1,5 hete használok BenQ w2700 . Egy régi csúcs Sony VPL-VW95ES váltott! Kontrasztban a Sony bőven jobb így sötét jeleneteknél több a részletet. Meg fekete az majdnem fekete! Kb ennyi a Sony előnye jah meg mindene is elektromos meg hangtalan a Benq-hoz képest! BenQ a streaming szolgáltatók tartalmainál szinte csodát tesz a Sonyhoz képest! Hozzátenném mindig is a Dlp képe állt közelebb hozzám! Volt BenQ w1350-em az elvileg a w1070 felett van. A w2700 a w1350-hez képest bőven előre lépés! Gondolom így a 1070-het képest is az lenne! És most jön a fekete leves! Egyik firmwarénal olyan hiba van ,hogy középen ketté választja a képet! A legújabbnál meg bekapcsolásnál az alsó 30-40 centi fekete marad (persze nem minden bekapcsolásnál)! Szóval ha ezekkel együtt tudsz élni akkor BenQ jó választás!
-
eM'82
addikt
válasz
Virag.h #60600 üzenetére
nem tudom, hogy érdemes-e a kettőt összehasonlítani. Más felhasználás szvsz (TV inkább mezei tv-műsorok, sorozatokra való + filmekre is természetesen + gaming).
Projektornál a hatás még 1080p-ben is jóval jobb lesz (feltételezve egy szép nagy vásznat (min. 240cm széleset)) mint egy középkategóriás 4K TV-nél (65"-t feltételezve. Nálam az elé gördül le). Mozi-feeling inkább megvan mint egy nagy TV-nél (már csak egy csapat nachost csámcsogó és cola-t szürcsölő család kéne a kanapénk elé, akik későn érkezve ülnek le elénk és áll fel onnan film közben az egyik (lehetőleg a legmagasabb), hogy kirohanjon rötyire).
Sztem a klasszikus projektor hátránya az, hogy: hely kell a vetítő egységnek is (diszkréten nem mindig lehet elrejteni/elhelyezni, főleg egy nappaliban) + bekapcsolás után várni kell jó pár mp-et mire üzemképes lesz + vetítés közben hangja van a ventinek + idővel veszít a fényerejéből.De én casual-projektoros vagyok, majd megmondják a szakik
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Futás, futópályák
- Assetto Corsa EVO
- Linux haladóknak
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest