Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41351) #48613632 válasza maki0308 (#41345) üzenetére


#48613632
törölt tag

Mármint, hogy fejhallgatóval akarsz mozizni? Nagyon kompromisszumos megoldás. Bukod a térhangzás valódi élményét. A fejed mozgatásával változik a hangok iránya, mindemellett, én még nem hallottam valódi surround fejhallgatót, csak olyat, amit annak mondanak.
Bukod a légnyomást is, amit a mélyláda kell, a valódi dübörgést meg valami beépített rezgőmotor statikus berregése fogja helyettesíteni.
Nagyon gagyi. Kb mintha laptopon akarnál nézni egy látványfilmet. Én nem ajánlom.

(#41352) maki0308 válasza péjé (#41321) üzenetére


maki0308
csendes tag

Kedves péjé még annyit szeretnék kérdezni hogy megnéztem az Epson EH-TW5650- és az ugye LCD teknológiával készült. A kérdésem az lenne hogy ez nem jelent hátrányt a dlp teknológiával szemben? Bocs ha buta a kérdés de elég kezdő szinten vagyok Válaszod előre is köszönöm

(#41353) zsoika válasza BBéci (#41350) üzenetére


zsoika
addikt

Azt tudom ,de ha kibír 2évet a 30-40eFt-os (üvegszálas akár) az már nekem jó. Kipróbálom ezt a projektoros vetítést és ha nem jön be akkor nem akarok sokat bukni a dolgon. De volt itt a fórumon egy tuning is linkelve csipeszekkel. :DDD

(#41354) #48613632 válasza zsoika (#41353) üzenetére


#48613632
törölt tag

Haver Optoma vászna, nem bírt ki két hetet sem. Hasonló árkategóriában vette, és szinte azonnal hullámosodni kezdett.

(#41355) BBéci válasza zsoika (#41353) üzenetére


BBéci
titán

Az várható, amit Peti írt, felejtsd el a rolós vásznakat!
Miért ne jönne be? Egész jó készüléket vettél, imádni fogod.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41356) zsoika válasza BBéci (#41355) üzenetére


zsoika
addikt

Telefonon beszéltünk az eladóval és teljesen más szokásokat vázolt fel mint ahogy Én szoktam mozizni.
Ő este sötétben mozizott ahol nagyon szép kontrasztja és képe volt a gépnek. Én de.10-től, du.16-ig nyomom és ebben az időben süt a nap :O
A nappalit nem tudom teljesen besötétíteni mert a bejárati ajtón nagy üveg van és az előszoba/nappali fala pedig üvegtégla. A nappali függönyeit kicserélem black out-ra, de jobb oldalról elég sok fény jön be az üvegtéglákon át......főleg hogy így télen laposabb szögben süt a nap.
Közben feleségem kitalálta hogy a nappali jobb oldalára is tegyünk black out függönyt.....így mindkét oldalon végig függöny esetleg megoldás lehet.

[ Szerkesztve ]

(#41357) BBéci válasza zsoika (#41356) üzenetére


BBéci
titán

Amennyiben jó képminőséget akarsz látni, kötelező a teljes besötétítés és erősen ajánlott a falak és a plafon legalább közepesen sötét árnyalatúra festése.
Dolgozz nappal és mozizz éjszaka! :K

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41358) zsoika válasza BBéci (#41357) üzenetére


zsoika
addikt

Most is melózok pedig nappal van :P , de a családot (+szomszédot) nem küldhetem el este.
Úgy pedig értelmetlen lenne az 5.1 hangrendszer. Tehát eddig úgy néz ki hogy nappal 5.1+tv és este proji+füles a kívánt proji+5.1 helyett :O

Mind1 megvettem. Ha találok rá megoldást (ésszerűt) akkor megteszem , ha nem akkor megy az apróra.

#41354) pitepeti71 : És akkor most mi legyen ? Bydium esetleg?

És milyen képarányú legyen a vászon?

[ Szerkesztve ]

(#41359) Whysperer


Whysperer
addikt

Sziassztok.

Ezert az arert megerei ez a Projector? Londonban elek azert linkelem ez. [link]

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#41360) cinemazealot válasza sziku69 (#41339) üzenetére


cinemazealot
addikt

Nálam pont a polc alatt van a kanapé, így a gép zaja közvetlenül nem ér minket, de azért a csendesebb jeleneteknél egyértelműen hallatszik. Eredetileg az volt az elképzelésem, hogy a polc felső felületét, és a projektort fejre állító kicsi polc alsó felületét bevonom valamilyen padlószőnyeg, frottír törölköző, folyékony textiltapéta, vékonyabb hullámos szivacs stb. anyaggal, hogy a gép által keltet és a két polc közötti reflexió által esetleg felerősödő zajt elnyeljem és a két polc közül már csak egy tompított zaj szűrődjön ki. Ezzel ugye a gép ventilátora által a gépen vízszintes irányban átmozgatott levegő útját nem akadályozom, tehát elvben bajt nem okozok.

Ezidáig viszont még csak egy vékony (2 mm vastag) polifoam lemez került a gép alá és fölé, de sajnos ez lófütty, így muszáj kipróbálni valami erősebb elnyelő képességű anyagot, aminek viszont az a veszélye, hogy a gép keltette légáram miatt összegyűjtheti a port. Mondjuk, ez takarítható, de akkor is necces... bár nem látok más megoldást.

Legfrissebb ötletem pedig az, hogy a polc elé belógatok egy olyan bútorlapot, amin egyrészt van egy nyílás a fénysugárnak, másrészt az alsó éle úgy van kialakítva, hogy szinte cuppanjon a polc éléhez (így a gépet alulról/szemből teljesen elzárja előlem), a belső felülete szintén valamilyen fény- és hangelnyelő anyaggal lenne bevonva, viszont az oldalirányú légmozgást továbbra se akadályozza. Ez tehát így nem egy zárt hushbox lesz, csak egy amolyan belülről kibélelt légcsatorna, amit esetleg az egyik oldalról (igazodva a gép ventilátorának hatásához) megtámogatok egy nagyobb átmérőjű, de lassú fordulatszámú, ezért halk ventilátorral.

Egyébként jelen formájában is élvezhető a mozizás, akciódús film jeleneteknél, játékoknál abszolúte nem hallani a projektort, de halkabb jeleneteknél sem annyira zavaró. A zenehallgatás már más kérdés, oda pl. nem tudnám így elviselni hosszabb távon.

Ha Te dohányzóasztal alatti polcra teszed a gépet, az se rossz megoldás. Hasonló eredményt érhetsz el, mint én. De Neked is javaslom, hogy vond be az asztallap alsó és a polc felső felületét valamilyen hangelnyelő anyaggal, biztos javít a gépzaj észlelhetőségén. :K

[ Szerkesztve ]

(#41361) Rikkancs1950 válasza péjé (#41173) üzenetére


Rikkancs1950
csendes újonc

A jelerősítő megoldotta a problémát, minden rendben megy.
Köszi a segítséget.

(#41362) #48613632 válasza zsoika (#41358) üzenetére


#48613632
törölt tag

Azt nem tudom, mi legyen, csak azt, hogy mi ne! Nem olvastam vissza, de a fixed frame nem megoldás? Esetleg festés?
szerk:
Bár a festékekre vonatkozóan sincsenek információim, hogy mik lehetnek az esetleges hátulütők, ha vannak.
Az ára ugyan kedvező, és gyűrődni sem fog. Viszont, ahová egyszer felhelyezed, az ott marad örökre. De legalábbis, el nem szállíthatod.

[ Szerkesztve ]

(#41363) BBéci válasza zsoika (#41358) üzenetére


BBéci
titán

A teljes sötétítés és festés a legésszerűbb. Amikor épült a házam, több redőnyössel tárgyaltam, az volt a követelményem, hogy tűző napsütésben olyan töksötét legyen, hogy hasra lehessen esni.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41364) a2d2 válasza zsoika (#41356) üzenetére


a2d2
addikt

Igaza van az eladónak. Nálunk a hófehér nappaliban TV van és a hálószobát alakítottam ki projektorozásra (aluredőny, teli ajtó, sötétre festett falak és mennyezet) ahol gyakorlatilag bármelyik napszakban kriptasötétséget tudok varázsolni.

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#41365) zsoika válasza a2d2 (#41364) üzenetére


zsoika
addikt

Jó lenne de egyre jobban azt látom hogy ez a ház nem házimozi barát. Nincs fölös szobám sajnos és a nappali túlzsúfolt. Akkoriban nem foglalkoztam sem a hanggal, sem a fénnyel.

(#41366) Janaboy válasza Whysperer (#41359) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Szia,

Szerintem nem annyira kiemelkedő az ára, de nem ia rossz.
Ugy emlékszem hogy ennek eleg tavoli a vetitesi tavja, erdemes megnezni kalkulatorral vasarlas előtt.

Udv

Janaboy

(#41367) sziku69 válasza cinemazealot (#41360) üzenetére


sziku69
senior tag

Nálunk, első körben a nappaliban lett volna beüzemelve, de gyorsan rájöttem, hogy nem lesz jó. Az ülőgarnitúra mögötti pulton volt megfelelő távolságban a projektor. De sajnos pont a fülünk mellett fütyülne a ventillátor. Itt is van előttünk egy dohányzóasztal. Az asztal alól próbáltam kivetíteni. Nem is lenne gond, de mivel nem ehhez a távolsághoz méreteztem a projektort, ezért túl kicsi a kép. Van egy szuterénünk, ahol kb másfél méterrel több hely van. Így már kivitelezhető lenne. Azt teljesen el lehet sötétíteni. Tennék a székek elé egy olyan polcot, aminek a hátulja zárt. Asztalként is funkcionálna, de elölről a polcon lenne a projektor. Így a fénye sem lenne zavaró, és szerintem a hangja sem szűrődne át. Főleg ha valamilyen hangszigetelős anyaggal borítanám be. Viszonylag tágas polc lenne, de lehet hogy csinálnék rá valahova egy ventilátor nyílást, ahova egy nagyobb halkabb ventit tennék, hogy megmozgassa a levegőt. Ez a terv. Csak időm legyen....

(#41368) Whysperer válasza Janaboy (#41366) üzenetére


Whysperer
addikt

bocsi nem vagyok specialista milyen calcualtorral?

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#41369) Janaboy válasza Whysperer (#41368) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

Vetítési távra vonatkozó kalkulátor, hogy mekkora képet szeretnél vetíteni és ahhoz hogy kell elhelyezni a projektort.
Összefoglalóban találsz pár ilyen calculatort.

Janaboy

(#41370) alapabb


alapabb
csendes tag

Üdv!
Segítségre lenne szükségem. Egy fogyatékosokkal foglalkozó Alapítvány részére szeretnék alkalmi filmnézéshez (heti 1-2 alkalom) projektort vásárolni. A főnokség 100ezer forintos határt húzott meg, amibe bele kell férnie egy projektornak, vászonnak és egy állványnak. Nem vagyok jártas a projektor bizniszben, tudnátok ajánlani valami weboldalt vagy esetleg konkrét termékeket? Esetleg érdemes megvárni a közelgő black fridayt?
Előre is köszönöm.

(#41372) péjé válasza alapabb (#41370) üzenetére


péjé
őstag

szia
használt projik vannak számlával garival a PH-n, keress rá laptopker-re, jellemzően van bennük 1-2-3000 óra, ettől nem kell megijedni.
720p HD Dell-t láttam ott 30eft-ért (igaz táv nélkül), állványos vászon is akad ha más nem a jófogáson.
HD felbontás alá ne menj ha lehet, ha találsz vmit kérdezz rá itt, majd vki segít, kínai occó vackot ne vegyél bármi is van ráírva, egyedül az excelvan amire itt írtak pozitív véleményt.
A minőség nem lesz über de "kis pénz kis foci"... :)

[ Szerkesztve ]

(#41373) alapabb válasza péjé (#41372) üzenetére


alapabb
csendes tag

Köszi! Erről mi a véleményed? LG PH150G

Hasonló árban találtam Overmax-ot, Technaxx-ot és Goclevert, de gondolom ezeket értetted az alatt hogy kínait ne vegyek..

(#41374) #48613632 válasza alapabb (#41373) üzenetére


#48613632
törölt tag

Szerintem, Te nem ezt keresed. Hordozható kis mini projektor, 130 lumen fényerővel, beépített akksival, 2.5 óra üzemidővel
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy zsebre vágod, és a mobiltelefonod képét ki tudod lőni egy sík felületre, max 30-40cm képátlóval.

(#41375) zsoika


zsoika
addikt

Sziasztok. 10m HDMI 1.4 high speed -ből mi ajánlott FHD-re? Logilink, Valueline, Manhattan ilyesmi mehet?

[ Szerkesztve ]

(#41376) péjé válasza alapabb (#41373) üzenetére


péjé
őstag

pitepeti71-nek igaza van, olyat ne vigyél oda ahol több emberke néz egy vásznat.
Ha mindenképp újat akarsz venni, abba a HD nem fér bele ismert gyártótól, a 800x600-as felbontásnál azért jobbat kellene vetíteni, akkor ott az Epson EB-2040 Projektor de ennek 4:3-as a vetített aránya.
A filmek jellemzően 16:9, 21:9 arányú így csíkok lesznek alul felül, nem is kicsik.
Kicsit érdemes bogarászni online, hátha a black friday-on lesz vmi értelmes akció.

[ Szerkesztve ]

(#41377) #48613632 válasza zsoika (#41375) üzenetére


#48613632
törölt tag

Az, hogy mi ajánlott, azt nem tudom. Én FullHD-re kínait vettem, és tökéletes. 2 különböző random típust, csak úgy, ami szembe jött.
Az egyik fehér és flat keresztmetszetű, mert kábelcsatornába lesz
A másik (ezt már korábban vettem) csak szimplán az első találat volt. Ezzel az asztali gép van összekötve a projival, illetve a HM erősítővel. (játékra)
FullHD @60Hz -ig mindkét kábel hibamentes. 3D nem lett tesztelve. Átlagos felhasználóként, szabad szemmel, nem észleltem semmi rendellenest.

[ Szerkesztve ]

(#41378) zsoika válasza #48613632 (#41377) üzenetére


zsoika
addikt

Vettem már Én is (mint kiderült hamis) Sony-t ...mind kuka 1év és tönkrement. :(((

(#41379) zsoika válasza zsoika (#41378) üzenetére


zsoika
addikt

Szerintetek tényleg 0 hónap gari ? :DDD Megveszem és ha nem jó kuka.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#41380) #48613632 válasza zsoika (#41378) üzenetére


#48613632
törölt tag

A régebbi kábelem már vagy két éves. De mondjuk nem hamisítvány volt. Illetve úgy mondom, sosem akart többnek látszani, mint ami.
Na de!
Mi van, ha tönkremegy? Kidobtál kb 5k-t az ablakon. Ha évenként újra veszem, akkor sem megterhelő.

(#41381) zsoika válasza #48613632 (#41380) üzenetére


zsoika
addikt

Igen igazad lenne ha nem az álmennyezetben (gipszkarton) vezetném el és fenének sincs kedve fűzögetni évente. Mondjuk ha már egyszer befűztem akkor nem gond átfűzni .

Apropó. Ti hogy oldottátok/oldanátok meg ízlésesen az átvezetést a kábeleknek a gipszkartonon? pl.[link]

(#41382) #48613632 válasza zsoika (#41381) üzenetére


#48613632
törölt tag

Sehogy. ;] Lóg össze-vissza, mint a labanc f.sza :DDD Az a helyzet, hogy mint utóbb kiderült, annyira sz.r az a kégli, ahol lakunk, hogy nem merek belevágni semmibe. A vásznat, mikor feltettem, akkor derült ki, hogy a fal nem gipszkarton, hanem tégla, kb 3-4cm vakolattal.
Bérleményről van szó, szóval nagy átalakításokba nem megyek bele. A környék jó, de a kégli maga kritikán aluli. Legalábbis, a részletek tekintetében mindenképp.

(#41383) Quetz válasza zsoika (#41381) üzenetére


Quetz
őstag

Nézd meg ezt a kábelt: AmazonBasics - Hochgeschwindigkeits-HDMI-Kabel, mit RedMere-Technologie, 10,6 m
Aktív jelerősítéssel rendelkezik, a nyílnak megfelelően kell bedugni. (A legmagasabb audiofil igényeket is kielégítí :DD )

(#41384) zsoika válasza Quetz (#41383) üzenetére


zsoika
addikt

"A legmagasabb audiofil igényeket is kielégítí" Köszi. Hang nem lényeges, nincs hangszóró a projektorban.

(#41385) alphamooncam válasza zsoika (#41381) üzenetére


alphamooncam
őstag

Obiban vettem a vízszerelős résznél, 32mm ( 1 1/2 coll ) átmérőjű gumit, peremes "karikát".
Van több méretben is.

A pvc lefolyó csöveket lehet átvezetni pl. mdf. lapon, vagy falban.

Obi honlapján nem találom, a nevét ne kérdezd,mert nem tudom, de a vizes résznél biztosan megtalálod.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#41386) alphamooncam válasza alphamooncam (#41385) üzenetére


alphamooncam
őstag

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#41387) zsoika válasza alphamooncam (#41386) üzenetére


zsoika
addikt

Köszönöm az 5letet, egynek jó. Közben eszembe jutott hogy van itthon fehér spot lámpa foglalat...az talán jobban illik a fehér gipszkartonhoz. [link]

(#41388) alphamooncam válasza zsoika (#41387) üzenetére


alphamooncam
őstag

Attól függ milyen színű a kábeled... :DDD

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#41389) Lavie


Lavie
tag

Sziasztok!
Szakvéleményt szeretnék kérni két készülékről. Az egyik a Luxcine X3001, a másik Benq W2000. Otthoni fotó videó vetítésre sötét szobában használva. Köszönöm előre is!

(#41390) cinemazealot válasza alphamooncam (#41386) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ez mekkora ötlet! :C Lopom!

(#41391) zsoika válasza alphamooncam (#41388) üzenetére


zsoika
addikt

Még nincs megvéve ...nemrég kértem tőletek ajánlást 10m-re.
Én úgy gondoltam hogy ha fehér a karton akkor inkább fehér legyen a lyuk...még ha fekete is a kábel.

#41383) Quetz: Esetleg 90° ban hajlított (1 oldalon) is van ? ilyen [link]

Mert az Optoma HD80-ast a falig akarom tolni.

[ Szerkesztve ]

(#41392) zsoika


zsoika
addikt

Úgy olvasom és az eladó is említette hogy az Optoma HD80 (ami holnap érkezik) tud 2,35:1 képarányú „Cinemascope" felbontást. Mivel Én kizárólag filmezni akarok rajta nem volna nekem jobb egy ilyen vászon?
Ha jól olvasom a leírását a projinak tud maszkolást is ha nem 21:9 -be felvett anyagot néznék.
Szerintetek?

(#41393) Uzi74


Uzi74
senior tag

Megjött az Optoma UHD300x lecserélni a 4 éves ACER-t. Eshift ide vagy oda látszik erősen a jobb felbontás

Egy problémám van:
10m HDMI kábel a falban megy a vetítőhöz, az UHD kép 8 biten még gond nélkül átmegy, de a 10 biten már mindig- . A passzív delock repeaterem sem segít a dolgon ([link]

(illetve egyszer átvitte a HDR-en is a jelet, de azóta sem sikerült reprodukálni, nagyon a határon lehetett a jelerősség)

Tudtok esetleg ajánlani jó aktív jel erősítőt, ami bevált?

(#41394) BBéci válasza Uzi74 (#41393) üzenetére


BBéci
titán

Tartok tőle, nem a jel erősségével van baj, hanem a vezetőszálak anyagával.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41395) Uzi74 válasza BBéci (#41394) üzenetére


Uzi74
senior tag

2014-es kábel, nem a leggagyibb minőség volt akkor, de persze lehet a behúzáskor kapott anyait-apait annó.
Még nem akarnám azonnal cserélni, gondoltam adok esélyt egy erősítőnek...
A szálak anyaga vagy vastagsága lehet egy probléma?

(#41396) Whysperer válasza Janaboy (#41369) üzenetére


Whysperer
addikt

Köszönöm szépen !

ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG

(#41397) BBéci válasza Uzi74 (#41395) üzenetére


BBéci
titán

Anyagot írtam, bár az általános minőségre gondoltam. Ha megnézed az egyik legnagyobb gyártó kínálatát, a legtöbb csak 5 méterig teljesíti a Premium High Speed követelményeket. Akkor mit várhatunk a párezer forintosoktól?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#41398) péjé válasza Uzi74 (#41393) üzenetére


péjé
őstag

Bár én nem próbáltam de több helyen is olvastam róla hogy 10-15m-nél nagyobb távra utp kábelen viszik a videójelet. Keress rá, utp-hdmi fordító/extender.
Ez jelerősítő nélkül 30-50m-t tud ha jól emlékszem. Ha csak a fele igaz akkor is el lehet kerülni h 15m-es méregdrága hdmi-t kelljen venni.

[ Szerkesztve ]

(#41399) a2d2 válasza péjé (#41398) üzenetére


a2d2
addikt

Az szerintem csak FHD-t tud max. 4k-s projektorhoz lehet érdemes lenne meglesni esetleg az üvegszál + HDMI kombót, bár az meg black fridayban féláron is elég húzós :DDD

A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#41400) c4 válasza zsoika (#41392) üzenetére


c4
őstag

Anamorf lencsét azért vegyél hozzá, mielőtt 21:9-be vetítenél vele.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.