Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
ace05
senior tag
Üdv
Segítséget kérnék, lenne iskolánknak 250-300k kerete egy projectorra. Iskolai célra lenne használva. Fehér falra lenne kivetítve. Az jó lenne ha tudná a szélesvásznú megjelenítést, de leginkább 4:3 -arányban lenne használva. Köszönöm.
-
c4
őstag
-
BBéci
legenda
Aki középkategóriás, vagy annál gyengébb képességű, legfeljebb 50 colos LCD TV után kezd hozzá a projektorozáshoz és előtte nem látott csúcsminőségű házimozit, annak tetszhet egy 100-150000 forintos gép falra vetített produkciója.
A még kapható 1080-as vetítők közül, műanyag optikája ellenére együtt tudnék élni Epson TW9200-zal, (talán Panasonic PT-AT6000-rel), ezek tudnak akkora kontrasztot produkálni, ami Panasonic plazmához szokott szemeim számára elfogadható. Az 1 millió alatti DLP-k feketéje nem éri el az általam elvárt minimumot, ezért csak használtak jöhetnének szóba: Barco, Runco, SIM2, Mitsubishi, stb. JVC-ken is elgondolkoznék.
4K/UHD és 3D egyáltalán nem érdekel.(#38054) c4
Ne ess túlzásokba, SIM2 D80 - bár kissé hangos - azonnal jöhetne, vagy Runco LS-3, bár az LS-5 sokkal jobban tetszett.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #38059 üzenetére
Gyanúsan olcsó.
Később láttam, hogy csak 720p, az ingyen sem kellene.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szepi0808
senior tag
A Pana 6000-ret láttam már több helyen is, az nagyon tré kalibrálás nélkül, ha be van, akkor meg fényereje nincs
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
AVhelper
senior tag
válasz Honkydoo #38037 üzenetére
Szia!
Mivel ez egy új modell, ezért majd ha kapni lehet az EB-990U-t, akkor annak ára bruttó 380.000 Ft körül lesz, de a EB-W28-nál nagyobb a fényereje, a zoom tartománya, ECO módban a lámpája élettartama (12.000 óra), és egyebek.
Gondot jelentett, hogy az EB-W28 lámpás? Ugyanolyan megbízható lesz, mint az eddigi vetítőtök.
Egyébként, ha ilyen fényerejű LED (pontosabban ColorSpark High Lumen Density (HLD) LED fényforrású) vetítőt akarnál, olyan csak egy van, a Hitachi LP-WU3500, ami kb. 770.000 Ft (2.400 €).
-
AVhelper
senior tag
Üdv!
Az Epson EB-980W kb. 290.000 Ft áron lesz rövidesen kapható jelentős fényerővel és minimális karbantartási igénnyel.
-
Honkydoo
őstag
válasz AVhelper #38065 üzenetére
Hello,
Köszönöm a választ!
Nem, nincs a lámpával gond igazából.
Ami fontos kritérium hogy FullHD-legyen. És lehessen vele vetíteni hálózatról is! (wifi és/vagy Ethernet)
Fontos még hogy legyen HDMI és VGA bemenete is.Ezek azok amik igazán lényegesek.
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
szepi0808
senior tag
Tonykánál 7,5fL maradt kalibrálás után. Nadtomnál még tiszta zöldes hideg képpel is kevés az 1,4-es vásznon, Fireman mikor kicserélte HW55-re ódákat zengett, a javulásról
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
sgery
őstag
Ha bárkinek segít:
A héten felrobbant az izzó a benq w1070-es projektoromba ~3500 óra volt benne. Már elég kicsi is volt a fényerő és a fehér színek inkább sárgák voltak. Végig smart eco módba volt használva.
A hivatalos benq szervízben a 13.kerben a westend mellett 1 nap alatt kicserélték, kitakarították 54e-ért. 1 órás megvárást is meg tudják ált oldani. 1 év vagy 2000 óra garit adnak rá és gyári izzót tesznek bele.
Nem reklám, csak pozitív tapasztalatFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Márton
nagyúr
Engem ez a robbanás érdekel, mert te vagy a 2. rövid időn belül, akitől hallom.
Hogy kell elképzelni? Nagy hanghatás? Jön kifelé is valami? Szilánkok, stb?
Semmi figyelmeztetés nincs a proji részéről előtte? (hogy ideje lenne izzót cserélni..)Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
péjé
őstag
Ezt én is így látom (nekem is ilyen van)...3D gyengusz, a többi beállítás után teljesen rendben van 1-0ás vászonnal is bár frissen cseréltem izzót benne talán ezért.
Meglepően jó feketék vannak rajt és elég nagy tudású projektor de mivel nem a divatos jvc-sony ezért az ára nyomott. Pár hónapja elmentem egy jvc x30-at megnézni mert megkaptam volna elég kedvező áron és végül nem cseréltem le, nem jobb annyival. Épp azt sasoltam vmelyik nap hogy esetleg nem akciózzák le vhol az újakat mivel 2017 végétől megszűnt a hivatalos forgalmazása...:-)
(Titokban azért egy sony hw65-el meglephetne a párom...:-) )[ Szerkesztve ]
-
Télapó1564
csendes tag
Sziasztok!
Megtetszett ez a projektor téma és szeretném én is élvezni az ebben rejlő élményeket..
3,90m-ről néznénk a mennyezet vagy oldalfalra felszerelt vetítő képét, amit a vászonnal pont szemben (függ. tengely) fel is tudnám majd szerelni. Beszereztem már egy vásznat abból is a 240 széleset, mert ahogy itt a javaslatok is mondják az a szélesség kell (1,5...1,6 os szorzó)
A kábelekkel lesz a legnagyobb problémám. A hálózati csatlakozó aljzatot még ki tudom építeni a falon egy közeli dobozból kivezetve..de a számítógép, TV, UPC beltéri összeköttetés nagyon problémás. A számítógép még csak csak..mert ugyanannál a falnál van..de a többi..na azok pont szemben.:-( (nagyon nem szeretnék festést bolygatni ..parkettát felszedni..)Elsősorban filmnézésre használnám a vetítőt ezért szeretném kérdezni tőletek, hogy ezen típusok közül melyikre lehet közvetlen csatlakoztatni külső merevlemezt (hiszen azt gond nélkül rá tudnám tenni a gépre), amiről egyből tudom vetíteni a rajta tárolt filmeket. Tehát melyikben van médialejátszó? Vagy ezen a szinten nincs egyikben sem?
-Optoma HD142x
-Benq W1070
-Epson EH-TW5300
Ahogy olvasgattam a hozzászólásaitokat ezek a típusok eléggé kedveltek, ezért gondolkodom ezek közül valamelyikben. Ja és hogy kell e nekem ez egyáltalán HD filmek nézésére..(azt sem tudom még kell e a 3D nekem..de nem szeretném megbánni ha esetleg mégis jó dolog de a gép mégsem tudja.
Valamint milyen lehetőségek vannak arra hogy a UPC (Amiko-HD 8150 beltéri) beltérit is rákötném.
Úgy látom elég sok itt a profi..segítsetek nekem légyszi..
Tudom..sokat kérdeztem:-/ -
a2d2
addikt
válasz Télapó1564 #38077 üzenetére
Szia!
Ne is foglalkozz ilyennel. Sőt pont olyant keress amiben nincs beépített lejátszó mert úgysem lesz tökéletes csak feleslegesen fizetnéd ki érte a pénzt.
Vegyél egy 10e Ft-os androidos TV boxot és egy rövid HDMI kábellel kösd össze a projektorral, ennyi.
Abban van wifi, LAN, tehető rá HDD (külső táppal), mindent lejátszik, médiatárként használható, meg FTP/SMB szerverként esetleg torrent kliensként.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Télapó1564
csendes tag
Értem nagyjából, köszönöm..
Szóval akkor ezek közül egyikben sincs..És a három közül melyik vetítőt ajánlanád?Az Amiko beltérire való rákötést ..na azt meg nem értem, hogy azt hogy tudom megoldani..
Ja és a vászon mérete az jó?..valamint a távolsághoz ezen a típusok?
[ Szerkesztve ]
-
vcsabika
tag
Sziasztok ugy nez ki lehetosegem van egy kcisit feljebb lepni, igy eladova fogom tenni a Benq W1110-et. Ha valakit erdekeln irjon!
-
péjé
őstag
válasz Télapó1564 #38077 üzenetére
szia,
itt egy link ahol a tulajdonságokat együtt látod, remélem működik...[link]
Van hozzájuk kalkulátor ott meg tudod nézni hogy mekkora képet vetítenek xx távolságról.
semmiképpen ne vetíts oldalról, keystone-t felejtsd el.Az epson tw5350-et tettem bele, abban van direkt wifi, az optomához van külső wifi egység ha kell.
Mind3 belépő kategória, jó kis gépek de csodák nincsenek.
A benq w1070 nagyon bevált DLP proji, sokan kedvelik, éles kép szép színekkel ráadásul van egy kismértékű lensshit is benne, ez az elhelyezést könnyíti.
Az optoma 142x kb. ue. a tudás, ahogy olvasom komolyabb kalibrációs lehetőség van benne mint általában a belépő kat. gépekben ez előny lehet és elég jó az input lagja, online játéknál előny...ez is DLP, szivárványt nem tudom látod v. sem. 3D-hez kell a böszme fényerő, ennek van a legnagyobb.Az epson LCD-s gép, szivárvány nincs, jobb kontrasztja van mint az előző kettőnek de kép élességben a DLP szinte mindig ráver az LCD-re. Ezt ne úgy értsd hogy homályos a képe de egymás mellé téve lehet észrevennéd.
Mivel belépő kat. gépek:
-kis testű gépek ezért nagyon halkak (20-22dba) nem tudnak lenni, jellemzően 27-32dba körül működnek
-műanyag lencserendszer, általában a sarkokat nem lehet hozzáélesíteni a kép egészéhez
.nincs bennük komolyabb lens shift és kicsi a zoomátfogás ezért jól meg kell nézni hova helyezed
-gyors mozgások megjenetítése időnként nem a legjobb ezért érdemes a lehető legjobb minőséggel etetni a gépet( én ha lehet akkor csak bd iso fájlból nézek filmet), sd filmet ne használj
-a kontraszt és fekete szint nem túl acélos de a mozi fíling, nagy kép kárpótol...:-)A sötétített szoba sokat számít, világos környezetben a legdrágább gép képe sem lesz jó. A TV képminőségét nem fogja tudni de mint mondtam a mozi fíling számít.
15m felett a hdmi-t erősíteni kell v. keress rá a hdmi-utp kábel szavakra, hdmi-t lehet toldani erősítés nélkül kb. 30m-ig utp kábellel.
hirtelen ennyi majd mások is irogatnak tuti..:-)
-
AVhelper
senior tag
válasz Télapó1564 #38079 üzenetére
Szia!
Ha nem tudsz kábelezni és HDMI kimenettel rendelkező forráskészülékeid vannak (UPC box, PC, játékkonzol, stb.), no és hajlandó vagy többet költeni a belépő szintnél, akkor az Epson EH-TW6700W az ajánlott vetítő. Ez ugyanis csak hálózati 230V-ot igényel, a forráskészülékek jelét egy WirelessHD Transmitter (60 GHz-en működő tömörítetlen AV jelátvitelt támogató vezeték-nélküli interfész szabvány) sugározza a vetítőhöz. Az adó szinte bárhol elhelyezhető és négy HDMI forrásjelet fogadhat, amiből egy MHL is lehet (okostelefonhoz, táblagéphez).
-
sgery
őstag
válasz Márton #38073 üzenetére
Nincs előjele (azon kívül hogy mikor túljutsz a várt élettartamon akkor azért sejthető hogy eljön előbb utóbb), mondtak olyat hogy elvileg szól a kivetítő hogy ideje cserélni, nekem nem írta ki.
Itt is csak neteztem és bumm. Kb olyan, mint ha egy régi üvegizzót földhöz vágnál. Apró szilánkokra robban benne az izzó burkolata de a kivetítőből nem jött ki. Picivel drágább így a lámpa csere mert ki is kell takarítaniuk . Kárt nem tett a robbanás, de elvileg elő tud fordulni az is.
Illetve ahogy néztem neten videót, az izzócsere ennél a 1070-esnél gyerekjáték - ha nem robban fel. Bár azt a pár ezer Ft-ot megéri, hogy a gyártó cserélje és garanciát adjon érte (a takarításos csere 6e Ft volt, sztem teljesen korrekt a mai világban és márkaszervízben)FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
m3ss
veterán
az nem sok. nekem most 53xx oranal tart 1070+, cimboramnak ugyanennyinel 1070. mondjuk 80% eco-ban.
mar varom a pukkanast
elozo vetitoimmel ellentetben ennek otezer orasan is teljesen vallalhato fenyereje/kepe van.
ebayrol nem probalt senki izzot rendelni? mondjuk az 54 brutto takaritassal egyutt tenyleg korrekt.
nekem is pozitiv tapasztalatom van a benq szervizzel. nekem izzot is csereltek 1xxx orasan amikor nem volt homogen a fenyeroeloszlas...(#38077) Télapó1564 2x szinkerek miatt en inkabb a 1070-et vennem, nem a 142x-et..de mindenkepp megneznem vasarlas elott a 142x-et, engem zavart a szivarvany.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Télapó1564
csendes tag
Köszönöm a korrekt tájékoztatást..
A szobát teljesen be tudod sötétíteni szóval az nem probléma. Amúgy az Optoma felé hajlok..főként az esetlegesen opciósan megvehető wifi packja miatt..
Ha esetleg úgy döntenék, hogy nem kell a 3D..."csak" FHD akkor ezeknél a gépeknél választhatok olcsóbbat is?..Te mit javasolsz? -
CyDoN
senior tag
válasz Télapó1564 #38085 üzenetére
"Wifi packot" tudsz venni a W1070-hez is WDP02, amúgy a 3D-t eléggé általános speckó már a projektoroknál. Nem fogy olcsóbbat kapni a 3D hiánya miatt.
(_._)
-
péjé
őstag
válasz Télapó1564 #38085 üzenetére
Ez alá ne menjél, otthoni kezdő mozizásra teljesen jó gépek ezek.
kb. 10 éve kezdtem egy infocus géppel aminek 1024x768 volt a felbontása de az is hűha volt és amikor vettem egy 720p-s acert (mai szemmel nézve nagyon fapados volt szegénykém) az már csúcs volt.
Ezért a mostani belépő színvonalért akkoriban nagyon nagy pénzeket kellett fizetni.
Most teljesen vállalható sztem a belépő modellek színvonala persze az alacsony ár kompromisszumot jelent.
Amit szívem szerint hazavinnék az használtan 1.5 millió, ez teljesen értelmetlen egy fizetésből élő emberkének...:-)Ha nagyon belejön vki akkor érdemes használt prémium gépek között kutakodni, 300eft körül már nagyon jókat ki lehet fogni.
-
BBéci
legenda
"Amit szívem szerint hazavinnék az használtan 1.5 millió, ez teljesen értelmetlen egy fizetésből élő emberkének...:-)"
Attól függ, mekkora összegű az a fizetés. Havi nettó 0,8-1 millióból nem gond megvenni.
Áruld el, melyik vetítőre gondoltál.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vhiktor
veterán
válasz AVhelper #38082 üzenetére
Erről a vetítőről mindenhol csak jót olvastam, a tesztek külön kiemelik az árhoz képes meglepően jó feketéket és a kontrasztot is. Nekem is egy ilyenre fáj a fogam csak nem a W végűre, hanem a sima TW-6700-ra.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szepi0808
senior tag
válasz Vhiktor #38095 üzenetére
Nem lenne rossz, csak sajnos natural, eco módban túl nagy fényerővel rendelkezik kb 1600 lumen (valós). Ami 300cm szélesség alatt elég vakító, de még nálam 300cm-nél is túl sok volt a fényerő. Emiatt is a kontraszt viszont gyenge. Na, ehhez ajánlott a szürke vászon.
-
a2d2
addikt
válasz szepi0808 #38097 üzenetére
Én is lejjebb vettem a vászon méretet 100"-ról 85"-ra, ugyanakkor világosabb szürkére festettem a vásznat mint amilyen volt utána meg csak hüledeztem hova tűntek a feketéim. Erről tettem fel múltkor képeket.
Próbáltam letekerni a brightness-t amennyire csak lehetséges de nem lett az igazi.
Lehet most már a festés mellé is veszek egy szűrőt az optikára. 3100 lumenes a vetitő, ECO módban is megvan a fele. Egyszerűen sok. Ezért is utasítottam végül vissza az 1.4-es diamond vászonos ajánlatodat. Fényárban úszna a szobaNincs bent a vetítőben valami kis poti amivel le lehetne csökkenteni a fényerőt? (És ezzel együtt a hőtermelést és a fogyasztást?)
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
AVhelper
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest