Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
"olcsón szeretnék mozizni, de ahogy nézem, ez nem fog menni"
Szerintem akkor itt el is dőlt a vetítős-mozizós kérdés. Van egy minimum szint, ami alá nem érdemes menni. (Szerintem). Lehet itt prezentációs célra szánt projektoron is filmet nézni, DE semmi köze nem lesz a mozi élményhez.
- mozi bolondéria -
-
c4
őstag
Mert azt a felbontást még tudja kezelni, de NEM natív felbontásban.
A valós pixelszáma: 852x480. Az olcsóság relatív. Ha nem felel meg a valós céljaidnak, akkor nagyon drága.
Már lejjebb linkeltem egy használt LG PA70-es gépet, az 80-ért van árulva. És házi-mozira használható (natív 720p). elég a fényereje is. -
nagyúr
az egy megapixeles videók világa már jócskán lejárt arrafelé nem is nézelődnék a helyedben, inkább a 2 megások környékén, ahol jelenleg is elérhető áron vannak a dedikált házimozi projektorok. 250-300 környékén remek készülékek vannak erre a célra, pl ott a BenQ W6000-es is...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Akos1994
aktív tag
Nem is magával a vetítővel volt baja, hanem ott van, hogy magával a céggel, és azon belül az itthoni képviseletével és az általa megbízott szervizzel volt a probléma.
Minden műszaki eszköz bármikor váratlanul tönkremehet, akármilyen jó hírű a gyártó és akármilyen jó minőséget állít elő, viszont az amúgy jó mercidet is cseszheted, ha így állnak hozzá a javításához. Ha már példáknál járunk.
És ami előtt elkezdődne a végeláthatatlan flame war, nem az Epson ellen szavaltam, lehet, hogy még van 2 másik gyártó (vagy akár a Benq maga) akinek borzasztóan szemétláda az itthoni megbízott supportja.
Jól tette,hogy leírta a tapasztalatait. -
_Grausz_
csendes tag
Ahogy Akos1994 is mondja nem a vetítővel volt bajom (a feketéjén kívül) hanem magával az epson szervíz hátterével.
Sajnos nem ez volt az egyetlen készülék a családban ami megadta magát, egy Dell Inspiron notebook (árban a harmada kb a projektornak - teljesen belépő modell). Telefon a szervíznek, már a telefonban segítőkészek voltak, mivel sürgős volt másnapra megbeszéltük, hogy bevisszük a gépet kijelző cserére. Pénteken zárás előtt egy órával érkeztünk, kb. 30 perc alatt végeztünk a papírmunkával együtt és már egy tökéletes masinával tértünk haza. Szóval, igenis létezik kis hazánkban profi (és segítőkész) support támogatás.Ha arra gondolsz, hogy vetítés szempontjából jó gép-e, akkor azt fogom mondani, hogy igen. (a kategóriáján belül Viszont a support miatt nem biztos, hogy újra ezt a készüléket venném.
-
lajthabalazs
senior tag
Az LG is egy kalap alá veszi a kettőt, a legjobb review, amit eddig olvastam, az is együtt kezeli. Én azért a 72-est vettem, mert akkor egy helyen a 70-es alá volt akciózva.
-
Rick4
félisten
Ezek szerint nem. Nem tudom, van-e trükk, én egy Pioneer VSX 520K erősítőbe dugtam az egyik végét, és a projiba a másikat, de ennek ellenére hibátlan.
Logitech: Ja, mondom ennyit megér, max nem jön össze, és akkor veszek drágábbat... De rendben van.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
lajthabalazs
senior tag
Az avatár űrbéli jelenete tényleg hihetetlen, ilyen különbség a feketék közt a többi képen nincs. A bal alsó sarokban a fakóbb képen látszik egy árnyék is, mintha lett volna még egy fényforrás, ami halványan világította a festett falat, vagy felvillant egy pillanatra.
Persze a többi képnél is látszik különbség, főleg a szaturációban, azt nem tudom eldönteni, hogy melyik a szebb, vagy valósűghűbb.
Még egyszer végigpörgetve azért tényleg jól látszik a különbség a feketében is. Mondjuk jobb lett volna egymás mellé tenni, hogy a külvilági fények hatása mindkét megoldást egyformán befolyásolja.
[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
OFF
OFF
OFFCsatlakozom. Folyamatosan könnyezem. Ma már szinte mindegy, milyen fórumra tévedek fel, vagy csak kommentek a cikkek/tesztek/hírek alatt, vagy akár maguk a cikkek.
És pont az ilyen hozzáállás miatt lesz egyre rosszabb a helyzet.
Ha kijavítod, akkor "mifaszkőződvanhozá, mivagytemagyartannár? nyeevtanácí"... "nem a hejesirrás a lényeg, hanem a tartalóm".És most csúnyán általánosítva, nem trollkodás, személyeskedés, bántás lett volna a célom.
Persze, vannak, akik telefonról pötyögnek, ott meg aztán amúgy sem egyszerű a helyzet.
És nem, nem vagyok magyartanár, sőt, hibázom én is, de törekszem azért helyesen írni/beszélni és megfogadom a tanácsokat, nem hőbörgök a helyesbítések miatt.ON
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
AVhelper
senior tag
Az cég kereskedelmi igazgatója szerint az Extremeaudio Győr üzletben egy-két héten belül elkészül a projektoros demószoba, de azt nem tudom, hogy EPSON-on kívül más vetítőket kínálnak-e. Fel kell hívni a boltot.
Amúgy jogos az igény, hogy ne csak ebben a "vízfejű" fővárosban legyenek ilyen lehetőségek, de sajnos ez ellen hat, hogy egyre többen az olcsó (?) internetes vásárlást preferálják.
Most látom, hogy a "Gyártók" fülnél fel van sorolva az Optoma és a Sony is.
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
A visszaküldésre gondolsz? Igen, lehet, de én rettentően nem értek egyet azzal, ha valaki a vásárlást megelőző körültekintést, gondosságot helyettesíti vele. Sajnos, szoktam olyat olvasni errefelé, hogy " Rendeld meg mindkettőt, amelyik kevésbé tetszik, azt visszaküldöd!", ezt nem is kommentálom...
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Gabesz87
veterán
-
törölt tag
szerk.
@Gabesz87
nekem az az acer elődje van, kb. ugyanazt kapod, más csomagolásban, mert csodák nincsenek.
ha az előző projidat szeretted, márpedig szeretted, ezt is szeretni fogod.
szürke meg segít hogy "mélyebbek" legyenek a feketék. dob a kontrasztérzeten.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Ezért is mondtam, hogy szakmailag 0 vagyok, hogy ne kelljen ilyenekbe belemenni Max. 5m lehet a vetítési távolság, a képátló biztos van vagy 3m és gyönyörű éles, kontrasztos a kép, telt, szépen szaturált színekkel, jó ránézni. Fényereje bőven elég nekünk, egyáltalán nem kell hozzá sötétíteni. Kb. ennyit tudok írni róla, maximálisan elégedettek vagyunk vele. Nekem már az újdonság volt, hogy mivel nem teljesen merőlegesen vetítünk a falra, hanem inkább alulról, magától kitrapézolja a képet szabályos, egyenlő oldalú négyszöggé. Nem nekem kell állítgatni (megjegyzem az előző projectorunkon még manuálisan se volt ilyen lehetőség), hanem egy pillanat alatt ugrik a kép a megfelelő formátumra.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest