Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
Aha na ez olyan mintha felhúztam volna az epsonon az image enhancement-et kb maxra.
Nekem nem jön be. Nézd meg újra a két sapkát (főleg az alsó részét) és döntsd el hogy melyik hasonlít jobban a valósághoz?
Szerintem egyértelműen a felső. Az alsó úgynéz ki tényleg mintha alaposan megfotosopoltam volna egy HDR effektel.Na most látom az alsó sarokban hogy lehet százalékosan állítani. Úgy már döfi. Szerintem max 30% körül lesz jó
Én pl ilyen lángcsóvás jelenetnél állítottam meg a képet és 30% felett kezdett furán kinézni.Mivel lőtted amúgy ezeket a képeket? Időzített fényképezőgéppel? Tök jó lett a minősége.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Ma kell eldöntenem hogy mi legyen a projektorral. Az Epsont már visszaküldtem németbe.
Feleségem tegnap megnézte és azt mondta hogy túl hangos, küldjem vissza (28dB volt az Epson képernyő trükközéssel, ez 30-31 körül mozog most trükközés nélkül).
Első kérdésem hogy tudtok-e valami jó venti tuningot bele? Csinált itt már valaki ilyent? 70x70x25-ös kell bele.Másik kérdésem a porral kapcsolatos. Azt olvastam fórumon hogy nem szabad a rácsokon keresztül porszívózni mert rosszabb lesz mint volt (ugye ilyenkor megindul a poros levegő és bekerül valamennyi az optikához is). Na de mi van akkor ha kiszedem a lámpát és egy szűkítővel az optikához vezető kis lyukon keresztül porszívózom ki? Elvileg így nem mehet bele több por és a vákuumnak ki kellene szedni az optika belsejére ragadt porszemeket.
Vélemény?Köszi!
-
yanpec
aktív tag
Èn biztos elvinnèm szakihoz, aki tip-top ki tudja takarítani, a porszívó szerintem nem sokat èr, mert ott az alaktrèazek statikusan fel vannak töltődve ès vonzák a port. Az, hogy mi legyen vele csak te tudod eldönteni.
[ Szerkesztve ]
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
Márton
nagyúr
Nem fogsz megállni egy Sim2-nél
Távolabb nem tudod helyezni, vagy távolabb ülni?
Hushbox építés? Nekem is kedved csinálnál hozzáEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
cinemazealot
addikt
Szerintem túlbonyolítod. Ha elviszed szakszervizbe, ott talán kérheted a ventilátorok cseréjét is, szakszerű lesz a takarítás is és bármi történjék, nem vagy magadra hagyva. Oké, némileg több pénzed fog rámenni, de ha meg saját kezűleg vágod tönkre a gépet, akkor meg a teljes árát buktad és még az eladó sem fogja visszavenni. Azt is el kéne döntened, hogy azt kaptad-e, amire számítottál. Szerintem rohadtul nem mindegy, hogy a gép 2 évesnek volt meghirdetve, erre egy másik, bő 5 éves modellt kapsz kézhez (függetlenül attól, mit mond az eladó). Ha meg ne adj' Isten, beüt a DMD hiba (nem tudom W1070-nél ez mennyire jellemző, de gondolom, mivel belépő modell, esélyesebb, mint egy SIM2-nél), még az állítólagos TI garanciával sem élhetsz, mert elmúlt a gép 5 éves.
-
Márton
nagyúr
válasz cinemazealot #38407 üzenetére
+1 az 5 év necces
vagy kérj kompenzációt
az nem érv, hogy "nem tudtam róla"Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
bgabesz75
tag
Foglalkozik itt valaki szervizeléssel? Sony VPL-Ex4.
-
a2d2
addikt
válasz Márton #38408 üzenetére
Fel is ajánlott az eladó tegnap kompenzációt az ide-oda postázgatás helyett.
Nem volt amúgy kor a hírdetésben csak hogy 1070+, amit kb 2015-től gyártottak.
Szerintetek mennyivel érhet kevesebbet egy több mint 5 éves 1070-es mint egy 2-3 éves 1070+?
128e volt a gép 2db szemüveggel + posta.
-15e Ft korrekt lenne?Az a gondom hogy Pécs teljesen halott projektor téren. Se egy szaküzlet, de még a nagyáruházakban (médiamarkt, euronics) sincs semmi csak TV-k.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
Nem lehet valahogyan lekèrdezni Benqèknál gyári szám alapján a gyártási időt? Igaz az csak viszonyítási alapbak jó. Vagy nincsenek garancialevelek hozzá, hogy mikor lett vásárolva? Illetve a gyáriszámból is lehet általába következtetni a gyártási időre. Vagy fel kell venni a kapcsoaltot Benqèkkal ès nèzzèk meg van-e mèg rajta garancia.
[ Szerkesztve ]
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
Atomgeszi
veterán
Pl. Ha lámpát cserélsz, újrainduljon a számláló.
A titkos menüs szervizmenüre gondolsz amúgy? Nem emlékszem pontosan, hogy azt is lehet-e nullázni.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
a2d2
addikt
válasz Atomgeszi #38414 üzenetére
Igen a "titkosra", ott is oda volt írva hogy bal vagy jobb gombbal reset, de persze nem mertem kipróbálni hogy tényleg reseteli-e
Itt egy kép róla pont: [link]
Tényleg, nem érdekel itt Pécsett valakit egy ilyen projektor? Mert akkor kapásból egy postát megspórolnánk.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Hat pedig pont azert marad mert a lenti kep a valosag a fenti meg egy elmosodott fako ize. Pont a sapka gyozott meg ha neked a real a fenti akkor mar regen kuzdesz az elen hogy megiscsak kell szemuveg. A legelso darbee postban irtak hogy olyan mintha felvennel egy korrekt szemuveget. Egyebkent pont ez történik. Lusta vagyok sokszor a regi szemuvegemet levenni mert nem talalom az ujat amin allitatottak fél dioptriat es pont ennyit latok azbujjal hogy je ez a sapka ilyen bolyhos
A masik meg a hatter vagy a feketek reszletei. Szemuveggel pont anyival latok tobbet mint a darbeeval.
Es a feketek miatt gondolom hogy nem csak sima elkiemelest csinal hanem valami osszetett dolgot ami lehet felolem fotoshop filter ha attol azt mondom hu debazi jo eles élethű lett a kepem. De engem az se zavar ha valaki meg azt gondolja hu de jo fako eletlen regi mozis effektust lat raadasul 3dben meg mintha ott lennek a forgatason...na jovan flame off
Lehet kellett volna loni dslrel is egyet viszonyitasnak.
A kepeket pixel xl telefon keszitetteEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
A lentebbi szerviz menus kerdeseimhez valaki?
Eladó: GTS450
-
yanpec
aktív tag
Megnèztem mennyièrt mennek használtan a w1070 ès a + projektorok. Szerintem korrek az ára, mert 150E alatt nem lehet találni w1070+-t, de simát se nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz Pro Koryak #38419 üzenetére
en semmi kulonbseget nem latok a elesseg allitas ket szelsoerteke kozt. de ma este kiprobalom ezen a kepen is hatha itt mutat valamit
Eladó: GTS450
-
a2d2
addikt
válasz yanpec #38420 üzenetére
Azok szerintem túl vannak árazva. 200 alatt osztogatnak vadi új hasonló tudású gépeket már.
Az a bajom hogy 5 év alatt azért rendesen fejlődött a technika. Ebbe a gépbe pl most botlottam bele és első ránézésre eléggé elgondolkoztatott mert jó lenne a vetítési távolsága nekem: [link]
Figyeljétek:
4000 lumen!
22:000:1 kontraszt
10.000 óra ECO módban
29dB normál módban
Mondjuk nem találtam sehol színkerék sebességet és ECO zajt, gondolom valahol 26-27 lehet.Tényleg létezik már ilyen projektor?
Ráadásul nem horror összegért.Amcsiban: [link]
Itthon persze 300e: [link]Ehhez képest a Benq:
2000 lumen
10.000:1 kontraszt
6500 óra ECO módban
32dB/30dB zaj.Elég nagy a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
Az a EH400+ nem házimozi projektor! Hanem iskolákba, előadásokra, szánják, azèrt erős a fènyereje. Azèrt dühítő, hogy mièrt kerül 2x annyiba nálunk mint eu-n, kívül.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz yanpec #38420 üzenetére
Ez pl közel 3 éve 160-ért ment el úgy hogy nem volt benne 100 óra és szintén 2 szemüveg járt hozzá: [link]
Szóval szerintem 100-120 a reális ár egy 5 évesért.
130-ért az 1070+ persze jó vétel lett volna a kora miatt.[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
Ezekbe a nagy fényerejű irodai gépekbe jellemzően nem az RGBRGB színkerék kerül hanem vmi más, pl. RGBCYW ami ugyanakkora teljesítményű lámpával jóval nagyobb mérhető fényerőt jelenít meg a vásznon.
Prezentációnál ez előny filmezésnél nem.
A vetített képe színes persze de nem a mozira optimalizált színkerék dolgozik benne.
Otthoni szobai vetítésre ahol majdnem be tudsz sötétíteni nem kell 2000 fölé menni, ebből elvehet a kalibráció is és még marad is. Esetleg ha sokat 3D-zel akkor érdemes erre kihegyezett gépet venni.
1 példa:
a prémium kategóriás benq w5000, w10000, w20000 projik 1200 ANSI lumennel és 7. ill 8 szegmenses színkerékkel dolgoznak a még jobb színek elérése miatt. (3D nincs bennük csak a létező legnagyobb DMD chip .) -
Janaboy
Topikgazda
-
yanpec
aktív tag
válasz Télapó1564 #38428 üzenetére
Abszlút bevált. 😁 A kezdeti hiányos tudásom után kijelenthetem, hogy ezèrt a pènzèrt nagyon jó gèp. Normálban se vèszes a hangja, ECOban szinte alig hallani, pedig a fejem felett van 25 cm-re polcon az ágy felett, ès a fènyereje szinte alig csökken. A kromatikus aberráció is rendben van, minimális. Vannak sokkal rosszabbak a belèpő szintben. A 3D-n mèg mindig előjön a hűha èrzès annyira jó, pedig már vagy 20 filmet elfogyasztottam 3Dben. Automatán simán felismeri a formátumot ès átállítja magát.
A kèpe tűèles az meg, hogy a film nèha az nèha nem, ez nem a projektor hibája. (Szar volt az operatőr)
Szivárványhatást kb az első bekapcsoláskor èszleltem 20 percig, aztán azóta hiába akarom látni nem megy. 😁 Kb. ennyi. Az előre beállított gamma èrtèkek kiválóan használhatók. Belehet úgy állítani, hogy szinte semmi különbsèg nincs kontraszt ès fènyerőben a sima meg a 3D között.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
A képminőségét tekintve mindenképp, veri a mai DLP mezőny nagy részét, a w10000 és w20000 pedig egyértelműen az volt akkor is és most is az. Most ezt minőséget a Sim2 gépeknél találod meg, nem szerelnek már gépeket 0,95"-ös DMD chippel csak a legfelső polcosokat.
De ha neked belépő kat. akkor sorold léci h ki mögött az...:-)
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz Télapó1564 #38432 üzenetére
Ez tènyleg jó ár. Èn ennyièrt vettem kb itt ausztriában az enyèmet. 😀
-
yanpec
aktív tag
válasz Télapó1564 #38435 üzenetére
Sajnos ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom, mert vagy 10 ève nem nèztem agyzsugorító TV műsorokat, meg herótom van már a reklámoktól. De elvileg van rajta sport műsor funkció. De mire jó mire nem. Passz.
-
BBéci
legenda
Nem ismerem, azért kérdeztem. Angliában 1700 fontért adták, Edigital 500e alatt, tehát középkategóriás árért prémiumot veni jó buli lehetett. Felveszem a listámra.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Télapó1564
csendes tag
válasz yanpec #38436 üzenetére
Sportműsorról beszéltem..nem a Barátok köztről..de értem..köszi
azt láttam hogy hatszegmenses a színkereke..de szerinted a sebessége is megfelelő?..gondolom az ha nem látsz szivárványt..
Nagyon agyalok rajta hogy megveszem..Tetszik nagyon a wireless kompatibilitása is..szuperul át tudnám húzni a vetítenivalót a gépre..[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz motoroskanál #38441 üzenetére
De azokat nem is adják másfél-kétmillió alatt.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Márton
nagyúr
Nem, az új Acer is olyan hangos (ha nem hangosabb), mint a Benq volt.
Tetszett a képe, de én passzív 3d-re kerestem projit és itt vonzott a lens shift.
De a hordozhatósága, színe, formája mégsem volt megfelelő, hogy kettőt egymásra tegyek, így megváltam tőle.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
yanpec
aktív tag
válasz motoroskanál #38441 üzenetére
Ebben nem èrtek egyet. A prèmium "High end", gèpek 50 èv múlva is azok lesznek függetlenül attól, hogy elavultak már. Pl: vegyünk egy 30 èves High end erősítőt. Azok most is azok, a mai 100.000 ft-s erősítők elbújhatnak mögötte. Ha èrted a cèlzást, meg a hasonlaot. Egy mostani modern belèpő szintű full hd projektor meg se közelíti a 10 èves high end projektor minősègèt. 🤔 Ami annó 1,5 milla vagy fölötte volt.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz yanpec #38446 üzenetére
Sztereó erősítőkre vonatkoztatva jó a hasonlatod, házimozisokra már egyáltalán nem és vetítőkre sem mert a 10 évvel ezelőttiek között bőven akadt 720 p felbontású, ma a 4K a menő.
-
-
Beni2360
félisten
A 912 nem is fogja egyelőre támogatni. Még a LE sem az igazi rá. Én is ezeket csak a zidoo-val tudom lejátszani a 912 nem tudja a fhd isd 3d-t.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
a2d2
addikt
válasz Márton #38445 üzenetére
Pedig pont Acer lenne az új kiszemelt. Yanpec leírása nekem egybecseng a specifikációban megadott 26dB-es ECO zajjal: [link]
Szóval valami ilyesmi kellene nekem, vagy optoma 1080-asra is írtak 26dB-t: [link]
Bár ezt az amazon értékelésekben lehúzták.
A lényeg hogy van pár gép max 1.2-es throw ratio-val és 26dB-s ECO móddal, valószínűleg ezek fognak bent maradni a listában.@Beni2360: értem, de nem gondoltam volna. Mindenesetre ez az aktív 3D annyira nem is jön be (kipróbáltam az 1070-en pár OU filmet) szóval abszolut nem lesz létfontosság.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest