Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
válasz #99499520 #38700 üzenetére
Mitsubishi HD1000 -et vettem gyári lámpával (2000H) ECo-ban a lámpa még bírhat 1000-et is akár. Első tulajtól 40 000Ft-ba került.
De VIVITEK D935VX sem volt rossz igaz 1024x768-s, nem nem vetített gyengébb képet (sajna pechemre DMD hibás lett van rajta 6 pici fehér pötty, még használható de ezt a végjáték.. )Pár napja volt a jófogáson Mitsubishi HC1100 39E FT-ért, majd nem ugyan az mint a HD1000, csak kicsit kisebb fényerővel.
De láttam már megbízható eladótóól 30 000Ft-ért 720ps projektort, annyi hibája volt, hogy ECO módban ragadt...(sajna arról lemaradtem annak idején, más vette meg)[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Kezdésként miért nem nézelődhetne mások által levetett olcsó projektorok között...
Nem akar mindenki több százezret rákölteni...az is lehet, beleszeret a dologba és később többet áldoz rá.30k csak kompromisszummal és szerencsével.
40-60 000FT között viszont találni használható, 720p prorejktort. -
mettek
addikt
Ha mindjuk 15 méter hdmi kábel kell a projektorig, az vinni fogja a jelet vagy kell jelerősítő?
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
gyeniko
őstag
válasz kenand #38712 üzenetére
Szerintem a 15 m már kétesélyes. Nekem 2 olyan 15 m-es kábelem is volt, amely nem volt jó. Mindkettő eldobta a jelet, az egyik 10 mp-enként, a másik pedig csak időnként, de max. 2 órán belül legalább egyszer.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
BBéci
legenda
Különböző vásznakon is hatalmas képminőségbeli különbségek láthatóak, más a fényvisszaverő képességük. Így a festett faltól nem sokat lehet várni. Hacsak nem a korábban linkelt speciális festéket alkalmazták. Egy adott vászon cseréje jobb minőségűre akkora előrelépés lehet, mintha a projektort cserélted volna egy kategóriával feljebbire.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Abban igazad van, hogy a 200000 forintos, 2,5m széles vásznak nem kompromisszum mentesek, de biztosan jobb képet adnak, mint az átlagos, festett fal. Nem olcsó hobbi a vetítés.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
qqzs
őstag
Hat en nem tudom. Nekem a fal most tokeletes majd egyszer elmegyek valami hazimoziboltba vasznat megnezni. Ettol is megvakulok es masfel meterrol mar latom a pixelek kozti fekete csikot. Ettol elesebb nem kell. Bar lehet csak nem tudom elkepzelni mert nem lattam meg eletben. W2000 et nezek 4 meterrol
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
mettek
addikt
-
mettek
addikt
Na tegnap kipróbáltam a w2000+-t. Egy olcsó manual Elitscreens vásznon. A kép elég korrekt (tv után mert nekem ez az első projim). Nagyon adja a mozi érzést és ahogy megszólal a házimozi rendszer kb teljesen más dimenzióba kerül a hang is. Valahogy tv-vel nem ütött ekkorát a hang mint most. Nem nagyon lehet leírni, igazi moziélmény.
A színek, az élesség szuper, szivárványt keresve se találtam pedig ment fehér felirattal is filmrészlet. Ami negatívum lehet hogy a sötét részletek elvesznek. 2.2-2.4 gammánál eléggé kivehetetlenek az árnyékos részek vagy egy karakter fekete zakója. Mindez mondjuk mozi módban visszavett lámpával és az említett gammával.
A w2000+ zajszintjéről annyit tudok mondani hogy teljesen rendben van. Az elején kicsit hangosabb volt de akkpr se zavaróan aztán smart ecoban valahogy halkabb is lett később. Ugy hogy közepes hangerőn megy a film sztem nem is hallani pedig most fél méterre volt a fejemtől mert még nincs fix helye.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Nem használ véletlenül valaki 92" Optoma rolós vásznat? DS-9092PWC típusra gondolok. Hétvégén felkerült végre a projektor is a helyére, meg igazítottunk a vásznon is (utólagos köszönet cinemazealot kollégának a segítségért), viszont a vászon megakasztása valamiért nagyon nyögvenyelős. Nehezen akad meg, ill. a visszaengedés is kínszenvedés, nem akarja elereszteni. Rángattuk pár percig míg végre sikerült. Ezért kérdezem, esetleg másnak milyen tapasztalatai vannak ezzel, vagy van-e valami trükkje!?
-
mettek
addikt
válasz #99499520 #38726 üzenetére
Semmire mert most hetvegen vettem meg első projektorom vászonnal együtt. Nincs viszonyitasi alapom. Nekem igy is kicsit fakó a kép azaz gyengécske a fekete de annak láttam sony hw50 projektoron is. Szóval nagyon rendben van ez a w2000.
-
mettek
addikt
válasz #99499520 #38729 üzenetére
Nincs fehér falam sajnos de ha lenne se lenne elég szabad tiszta felület. Amugy ez a manual elitscreens vászon áráért több mint jó. Egyelőre nem igazán hullámos, egy pici van az egyik sarkában de vetites kozben nem látszik. Egy db-ig biztos ez marad.
-
szkorhetz
őstag
Sziasztok!
Iponból max 140-ért mi az ajánlott projektor? Nem lenne baj, ha nem csak teljes sötétségben működne.
Céghez lesz, semmi nagy multimédia nem kell, prezentációkhoz, alkalmi videózáshoz, internetezéshez lenne használva.Köszi!
-
mettek
addikt
Abban valaki tudna segíteni hogy hogy lehet pontosan kimérni a vászonhoz kepest a projektor lencsejének pontos, merőleges elhelyezkedését?
Itt nem a számokra lennek kivancsi mert azok megvannak: 2.9m a vászontól és 50 cm a plafontól.
De hogy a gyakorlqtban ezt hogy lehet kimérni? A fal nem igazán párhuzamos, van benne 1-2 cm igy az támpont nem lehet sajnos.
(Én elsőre lézer mutatora gondoltam mert azzal be lehetne lőni hogy a vászonhoz képest párhuzamos ponton mérhessek)
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
válasz mettek #38737 üzenetére
Èn sokat nem killódtam vele, elhelyeztem a projektort ráverítettem a vászonra a kèpet ès a szèlekkel párhuzamosra állítottam azt joccakát.
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
DjKoxi
senior tag
válasz mettek #38737 üzenetére
Egyenlő szárú háromszög elvén, legegyszerűbb valamilyen madzaggal ami nem nyúlik. Mint amikor mértanórán körzővel kerestük egy egyenesnek a közepét, csak itt a körzőt a madzag és a végére erősített ceruza helyettesíti. A háromszög magassága lesz a projektor lencsevonala. Ha van lézeres távolságmérőd azzal még könnyebb ez a művelet.
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz DjKoxi #38740 üzenetére
Jogász vagyok, én a matematikához sajnos total nem értek. Igy ezt sem értem hogy ezzel a módszerrel hogy találom meg a lencse pozícióját de azért koszonom a segito szándékot
Kozben rájöttem hogy lehet jo lesz pithagorasz tétellel és a madzagos módszerrel
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz mettek #38741 üzenetére
Nem kell oda Pitagorasz, elég a madzag is. Az összefoglalóba be van linkelve egy részletes elhelyezési leírás.
-
mettek
addikt
válasz cinemazealot #38745 üzenetére
Koszonom. Viszont az említett pithagorasszal nemcsak a lencse középvinalát tudtam meg hanem pontosan a lencse helyzetét. Mindezt egy kimért madzag segítségével.
A háromaszög "a" oldala a vászontok hosszának a fele, a "b" oldala a projektor leírásában szereplő 2.9méter távolság amin a 100" kivetíthető. A madzag azaz a "c" oldal hosszát adja meg pithagorasz tétel ami nálam 312cm. Ezzel meg is van a lencse pontos helye, már csak a konzolt kell pontosan felfúrni.
-
-
Beni2360
félisten
válasz mettek #38746 üzenetére
már csak a konzolt kell pontosan felfúrni - Én egy kicsit ráhagytam és minimális nagyítással mértem ki a távolságot. Így korrigálni tudod az esetleges elcsúszást. Vagyis ha teljesen behúzom a lencsét nálam maradt a vásznon körbe 1-2 cm kitöltetlen kép.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
senior tag
Üdv! Nagyon bonyolult a fényalagút beállítás? Kaptam olyan ajánlatot rá,hogy a projektor nem ér annyit. Nincs videó erről valahol?
ForzaHorizon1-2-3-4-5 - XENON010101
-
a2d2
addikt
válasz xenon2 #38749 üzenetére
Azon mit kell beállítani?
Én most szedtem apró darabokra a régi projektorom, fényalagutat is, lencserendszert is teljesen átpuceráltam, az összes ventit kipucoltam és beolajoztam, most várom az új égőt bele mert a képe nagyon gyenge az Epson és a Benq után.
Sem a lencserendszernél sem a fényalagútnál nem találtam olyan elemet amit állítgatni lehetne. Minden lencsének, üveglapnak, tükörnek megvolt a helye.
Egyedül a középső 3 LCD-vel körülvett prizmánál lehetett volna gondolom állítani a fedés miatt de azt nem mertem piszkálni, csak az LCD-ket tisztítottam meg kívülről.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mesterséges intelligencia topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- War Thunder - MMO Combat Game
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Samsung Neo QLED 4K Q60D, Q70D, Q80D, QN95 2024 (55-85") (bontatlan, 3 év garancia)
- 55/65" OLED 4K S95D Smart TV (2024) (bontatlan, 3 év garancia)
- Audyssey Pro Installer Kit Új
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
- ÚJ, bontatlan Samsung QE77S95D 77" OLED tévé - 3 gyári év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest