- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BullZeye #50829 üzenetére
Miért nem elég egy fotókezelő? Legalapabb megoldás az intéző, és a fotók tulajdonság fülén megjegyzéseket fűzhetsz hozzá, címkékkel láthatod el. Ezek alapján rá is kereshetsz eseményekre, pl. ballagás, vagy nyaralás,...
De vannak direkt fotók rendezgetésére, csoportosítására szolgáló programok, pl. digikam
Nem írtad mennyi szöveges infót szeretnél tárolni képenként/eseményenként. -
sisi22
aktív tag
válasz
BullZeye #50829 üzenetére
amivel tudom a kis családom fontosabb eseményeit képekkel, leírásokkal vezetni.
Ez vagy megoldhato szovegszerkesztoben, amibe kepeket is be lehet szurni, vagy tipikus webes blog-nak tunik, naploszeruseg, amikor tortenik valami esemeny, beirod es kepet is berakhatsz az esemenyrol.
-
sztanozs
veterán
-
dqdb
nagyúr
válasz
BullZeye #39597 üzenetére
Van portable változat a VeraCryptből, de még nem próbáltam.
Tegyük fel, hogy van olyan alkalmazás, amilyet te szeretnél. Az ilyen menetközben felcsatolható meghajtókhoz mindenképpen* szükség van kernel driverre, mert a Windows önmagában nem támogat felhasználói módú fájlrendszert, csak kernel módút. A kernel driver telepítése pedig rendszergazdai a jogosultságot igényel, szóval
1. vagy telepíted, és akkor jön fel az UAC prompt,
2. vagy ha teljesen portable, akkor a jelszó mellett még rendszergazdai jogosultságot is kér a csatoláshoz,
3. vagy a Dokan környezetre épül a szoftver, ami egy általános felhasználói módú fájlrendszer keretrendszer, de ez 3rd party projekt, telepítve kell lennie a Dokannak, amihez rendszergazdai jog kell, de ezután már könnyen mehet a mountolás bármilyen azt használó szoftvernél.Vagyis egy ilyen alkalmazást bárhol nem fogsz tudni használni, csak ott, ahol van/telepítéskor volt rendszergazdai jogod.
Maradt a Windows beépített szolgáltatásainak használata (hiszen ahhoz a kernel driverek már telepítve vannak), ahogyan Doky586 írta: BitLocker To Go. Vagy másik megoldásként .vhdx fájl létrehozása, annak mountolása (W8-tól biztosan megy, alatta passz), és ezen a virtuális meghajtón kapcsolod be a BitLockert.
Ha nem általános megoldás kell bármilyen mappákhoz, hanem elég egy/több szövegfájl, akkor ez megoldás lehet.
rsync: nem olyan bonyolult, de el lehet vele szórakozni, mire összedobod. Ha erre a problémádra nem találsz a hétvégéig kész megoldást, dobj egy privátot.
* kivétel egy portable WebDAV szerver lehetne, ami támogatja ezt a speciális titkosítást, csak a rendelkezésre álló open source komponensekből ezt hatalmas munka összerakni, készen nem találtam létező rendszert
-
pc360
addikt
válasz
BullZeye #39597 üzenetére
A VeraCrypt is úgy működik, ahogy leírtad: duplán kattintasz a kontérnerfájlra, kiválasztod, hogy hova csatolja, beírod a jelszót, és enter. A mountolás sebessége lehetne gyorsabb, de azt a 10 mp-et csak-csak ki lehet várni a cél érdekében. Az automount funkció is igénybe vehető, ha kevesebbet szeretnél kattintgatni.
Konténerfájllal egybegyúrt funkciót hiába keresel, annak nem sok értelme lenne, és biztonság szempontjából se állná meg a helyét. A VeryCrypt (és előtte a TrueCrypt) azért már bizonyított, egy ilyen konténerfájlt bármilyen oprendszeren ki tudsz nyitni. Muszáj, hogy legyen egy keretrendszer, ami frissíthető, ha esetleg biztonsági rést találnak, és új verzió jön ki belőle. Csak kibírnak egy next-next-next telepítést a delikvensek.
-
-
válasz
BullZeye #39584 üzenetére
Pont ezért nincs szükséged szinkronizálásra. Neked rendszeres mentésre van szükséged, valószínű emiatt nem felel meg számodra egyetlen talált program sem, mert nem azt keresed amire szükséged van.
NAS-hoz tuti adtak ilyen mentésre való progit, vagy PC-n is elég könnyű egy hálózati mappát naponta menteni helyi meghajtóra (rengeteg extrával megfelelő mentőprogival)
-
dqdb
nagyúr
válasz
BullZeye #39578 üzenetére
Ez rsync segítségével megoldható, de nem lesz könnyű összehozni a megfelelő paraméterezést. Szerintem a törlés mellett érdemes lenne a módosítást is bevonni a szabályrendszerbe.
Doky586: Házon belül NAS-al minek bármit is szinkronizálni PC-re..?
Például a redundancia miatt. Vagy némelyik slave laptop, és az otthoni hálózattól távol is szeretné használni ezeket a fájlokat -
válasz
BullZeye #39581 üzenetére
1. Kettéparticionálod az usb hdd-t. Az egyik partíción bekapcsolod a BitlockerToGo titkosítást.. Win 7-8-10 alapból kezeli, nem kell semmit telepíteni hozzá.
2. Házon belül NAS-al minek bármit is szinkronizálni PC-re..? PC-n legyen egy link ami a NAS-ra mutat, onnan felhasználónév alapján jogosultságkezelés hogy ki mit lát, írhat-e vagy csak olvashat..
-
pc360
addikt
válasz
BullZeye #39576 üzenetére
1. VeraCrypt-tel (TrueCrypt utód) tudsz egy olyan méretű titkosított konténerfájlt készíteni, amiben elfér a mappa tartalma. Ha a tartalom bővülne még, akkor érdemes eleve nagyobbnak meghagyni ezt a fájlt létrehozáskor. Azon a gépen, ahol telepítve van a program, be lehet mountolni új (virtuális) meghajtóként, és módosítható a tartalma az adott "partícióméreten" belül.
Arra érdemes figyelni, ha ez a konténerfájl esetleg egy felhő-szolgáltatásban is cserélődne, hogy a tartalmának módosítása után az egészet újra fel kell töltenie a sync kliensnek. Ha kisebb méretű a fájl, ez még nem probléma.
2. Ilyen jogosultságrendszer pl. csak Dropbox előfizetésnél elérhető, ahogy a Resilio Sync (BitTorrent Sync) esetén is csak a fizetős verzióban.
És milyen szempontból legyen megbízható? Kevés az olyan, ahol ingyen normális méretű tárhelyhez jutsz, ahol titkosítva tárolódnak a fájlok. A SpiderOakONE-nál azt hiszem, 2 GB-od lehet, és az se biztos, hogy túlzottan gyors itthonról. De már az se biztos, hogy egyáltalán a try módon kívül van bármi náluk ingyenesen. Ellenben a fizetős verziónál gyanítható, hogy szintén lenne jogosultság-kezelés.
-
iguana
őstag
válasz
BullZeye #39445 üzenetére
először a gyártó oldalán nézz szét a konkrét típus alapján.
nekem még az xp-s korszakból volt (vagyis van) egy canon szkennerem. a windows 7 átállással nem működött, nem adtak ki hozzá drivert, nem ismerte fel sehogy. emlékszem 1 teljes napot töltöttem el, annyit próbálkoztam ilyen-olyan szoftverekkel driver-ekkel stb. szomorúan a szekrény mélyére került.
aztán valaki ajánlotta a vuescan-t, azonnal felismerte, nem kellett csinálni semmit. alap és részletes beállítások, beszél magyarul, szóval nekem mindenre tökéletes. free esetén vízjelet tesz, ami regisztrálással tűnik el a szoftverből. -
mezis
félisten
válasz
BullZeye #39445 üzenetére
Az ingyenes Fast Stone Image Viewer ?
-
válasz
BullZeye #38499 üzenetére
Nem tudom, hogy ez így jó lesz-e, de a csoportos silent szerű telepítés sikerülhet. Tehát van ugyan egy állapotjelző ablak, de kb. ennyi. De ha nem lesz már, akkor lehet, hogy ezzel kell beérned.
- ikszeld be, hogy mit akarsz.
- töltsd le a kis indító fájlt
- indítsd el azokon a gépeken a letöltött fájl, amire telepíteni akarsz
- interent sajnos kell hozzá, hiszen akkor és ott tölti le a háttérben amit telepít -
sanyek2
senior tag
válasz
BullZeye #34647 üzenetére
Már le is töltöttem. Ma már arról fogom nézni a filmet, holnap írok.
ZoPád: Sajnos nekem a vlc kínálata több ebből is vérzik, és nem lehet megtéríteni. Mióta világ a világ, évente egyszer kb mindíg visszatérek, hogy na a vlc az pedig jó, egy évvel öregebb lettem, most már megbékélek vele, de nem. Egyszerűen nem lehet megtéríteni -
BullZeye
veterán
-
Kernel
nagyúr
válasz
BullZeye #34380 üzenetére
Nem részleteztem tovább, de én mondjuk csak egy gombot használok, AutoHotKey script segítségével:
AppsKey::Run, C:\Windows\System32\DisplaySwitch.exe /internal
RWin::Run, C:\Windows\System32\DisplaySwitch.exe /externalTehát két billentyű, amit az életben soha nem használtam, legalább valami értelmet nyert.
(Nem az én billentyűm, csak szemléltetés.)
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
BullZeye #34373 üzenetére
Nem fontos felismerni szerintem, mert amikor kiadom a "Monitor" parancsot, de már eleve monitoron vagyok, nem történik semmi, csak pillanatra felvillan a CMD ablak. Ugyanez van TV állapotban is.
Nekem így néz ki:
TV:
DisplaySwitch.exe /external
Monitor:
DisplaySwitch.exe /internal
Parancsikonokat tettem az Asztalra, ez azért is jó, mert a vezeték nélküli egérrel távolról, TV-nézés közben is könnyen tudok váltani, de az ikonokhoz billentyűparancs is tartozik, így szükség esetén vakon is kezelhető.
Nemrég kerestem hozzá ikonokat is, most így néz ki:
Csak most állítottam át szürkére a hátteret, hogy a fotón jobban látható legyen, amúgy teljesen fekete háttéren is jól mutat.
-
LonGleY
veterán
válasz
BullZeye #33534 üzenetére
A DOS-t felejtsd el szerintem. A
Macrium Reflect Free-vel készíthető bootolható ISO. Az aktuális verziót feltöltöttem, így nem kell a programot telepítened:
• Macrium Rescue Media (WinPE) 5.3.7256 [32-bit].iso
• Macrium Rescue Media (WinPE) 5.3.7256 [64-bit].isoEzt az
Universal USB Installer-rel vagy a
Rufus-szal tudod pendrive-ra rakni (a Win alapú dolgokhoz ez utóbbi jobb).
-
válasz
BullZeye #33534 üzenetére
DOS alól boot? Felejtős(értelmetlen)...
Macrium Reflect Free (boot-os eszköz elkészítése a leírásban)
Force Macrium Reflect to ignore bad sectors szekció. -
bugizozi
őstag
válasz
BullZeye #23248 üzenetére
"mindent a gépemen keresztül érjek el, és a gépem a 80as porton továbbítsa nekem."
hja értem. Legegyszerűbb amit zone kolléga mondott, Teamviewerrel rákapcsolódsz az otthoni gépedre, és azon netezel.
VAGY...Gyanítom, hogy a 80 és a 443 port van nyitva nálatok, esetleg használhatsz VPN-t, pl én a vipvpn-t használtam, ez tuti műxik, felcsatlakozol rá, és onnantól szabad a világ
bár ez inkább már hálózatos téma [link] [link]
-
zone
őstag
válasz
BullZeye #23248 üzenetére
Ha nem fontos a sebesség, akkor akár Teamviewer-t is használhatsz.
-
bugizozi
őstag
válasz
BullZeye #23245 üzenetére
Szia!
Máshonnan eléred kintről az FTP-det? Úgyértem a routeren nyitva van a 21 pont és átirányítva a gép felé? Mert ha igen, akkor szerintem csak annyi, hogy a 80-as portot portot nyitod ki, hogy az legyen kívülrőd szabad, belülről pedig átirányítja a router a 21 portra ami a gép felé megy. Valahogy így gondoltam
-
TRob1
veterán
válasz
BullZeye #22983 üzenetére
"MP HD Classic" --> MP Classic HC azaz Home Cinema
Egyébként Én pár évnyi VLC használat után váltottam erre olyan okból kifolyólag, hogy kb.2 éve egy laptopon (Athlon II P320 2.10GHz, 3GB DDR3, RadeOn HD5470) a VLC akadozva játszotta a fullHD filmeket. De utánaolvasva akkor kiderült hogy több mindenkinek ilyen gondja volt vele, és sokan ezt ajánlották. Azóta is jól teljesít.
-
TRob1
veterán
válasz
BullZeye #22934 üzenetére
Biztos van, de ezekkel tökéletesen elégedett vagyok, semmi gond velük.
Az ikonos is valszeg csak nálad hiba, mert itthon kapásból 2 gépen használom 0 hibával vagy 1 éve, de a család összes tagja használja a saját gépeiken, nem is beszélve a sok millió más felhasználóról világszerte.
-
ro_bert17
őstag
válasz
BullZeye #22371 üzenetére
Nem kellett semmire. Csak nem tudtam a valaminekaneve fáljnak mi a kiterjesztése. Így sikerült eljutnom az xml-es ms office dokumentumhoz, kibogozás után.
A xml meg nekem nem sokat mond, de legalább látszódik benne a doksi formátuma: [link], [link]bugizozi, Fire/SOUL/CD, és BullZeye köszönöm!
Azért ha valaki ösmer fájl kiterjesztés megismerős, felismerős szoftvert (naprakész gyűjteményt) pl. én szívesen veszem.Szerk: (#22372) kispx: köszönöm azóta már meglett: [link] docx lett.
-
ro_bert17
őstag
válasz
BullZeye #22368 üzenetére
Az addig oké hogy xml, de mi hajcsa?
Szóval ahogy kicsomagoltam, lett [_rels], [customXml], [docProps], [word] mappa és egy [Content_Types].xml fájl. Erről ugrott be gyors, hogy amikor egy ms office docx, xlsx-et "kicsomagolok" total commanderrel, akkor lesz ez. Azért őszintén szólva - ha nagyon laikus szeretnék maradni - nekem ebből még nem jön le a fájl pontos formátuma.
Szóval ezekben az infókban van valami egyértelmű tény, amiből ez megállapítható lett volna? Vagy esetleg létezik olyan alkalmazás, ami kiterjesztés nélküli fájlra megmondja annak a létrehozóját (pl. ms office, libre office, adobe pdf, jpg, dwg, stb.)? -
eketomy
senior tag
-
eketomy
senior tag
válasz
BullZeye #22293 üzenetére
Ez engem is érdekelne ha tényleg meg lehet oldani:
"Még1x a kérdés:
32Gb-os pendrivera szeretnék rakni egy
XP telepítőt
W7 telepítőt
Ubuntu telepítőtÉs kis bónuszként
Hiren's Boot CD
XP/W7 Live, bootolható, futtatható"Ha tudnál segíteni mit hogyan azt nagyon megköszönném, mert jelenleg nálam ezek kb mind külön pendrive-okon vannak jelenleg, akár PM-ben is jó a válasz
Előre is köszi!
-
válasz
BullZeye #22293 üzenetére
Nagyon örülök, hogy sikerült.
Sajnos tudásunk nem elég sokrétű, és nem tudunk mindig azonnali válaszokat adnunk.
Legtöbb válasz általában egy múltbeli probléma több órás vagy napos keresés kutatás eredményének a közlése, egy most felmerülő problémára
Néhány válasz öt perc Google, aminek tapasztalatok alapján tudjuk a problémához legmegfelelőbb keresőszavakat, amit sokan nem.
Nem minden problémával vagy igénnyel találkoztunk már régebben, az újabbakra páran rászánunk 5-10 perc kutatást, de több napos munkát már nem fektetünk bele saját életünk korlátoltsága miatt.
A te különleges és hozzá hasonló eseteket sajnos a kérdés felvetőjének szükséges órási (mert több napos) munkát elvégeznie.
Ha neked sikerült a te különleges igényednek a kielégítése, amire mi nem voltunk képesek, akkor szívesen vennénk megoldást részlete leírását, hogy ezt a tudást részben vagy egészben később más igények vagy problémák megoldásához felhasználhassuk. Ezzel sok embernek sok időt és energiát spórolnál meg.
Köszönjük. -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #21671 üzenetére
Up a kérdésnek, meg ismét aktuális lett.
Yumi multiboot kiesett, mert XP-t nem kezeli rendesen.
Még1x a kérdés:
32Gb-os pendrivera szeretnék rakni egy
XP telepítőt
W7 telepítőt
Ubuntu telepítőtÉs kis bónuszként
Hiren's Boot CD
XP/W7 Live, bootolható, futtathatóNa meg bármi egyéb jó ötlet érdekel, eddig amiket kipróbáltam, minddel volt valami gixer.
-
-
-
válasz
BullZeye #19639 üzenetére
Hát mert például úgy is lehet tömörítve egy rakás fájl, hogy ugyan egyesével ki tudod tömöríteni, de vissza csak úgy, ha az egészet egyszerre újratömöríted.
Vagy a telepítő checksum-ot néz, így ha valamit módosítasz, egyszerűen nem fog működni, még a telepítés megkezdése előtt elszáll checksum error-ral.Az NSIS-nél pl ezt írják: Installer self-verification using a CRC32 checksum
Vagyis, ha bármit módosítasz, már nem fog települni a program. És gyakorlatilag minden komolyabb installer ellenőrzi magát telepítés előtt.
-
válasz
BullZeye #19629 üzenetére
A setup fájlba tudsz bemásolni?
Akkor mi a kérdés? Kimásolod, szerkeszted, majd visszamásolod. Persze ezek után még nem biztos, hogy működni fog, mivel van olyan telepítő ami megnézi, hogy nem-e változatlan a fájlok tartalma telepítés előtt (ami azt illeti, a többség ilyen).
-
-
-
jagdtigger
tag
válasz
BullZeye #19436 üzenetére
Próbáld ki ezt:
http://portableapps.com/apps/internet/utorrent_portableNem irkál sehová semmit és lényegében csak kicsomagolja magát a megadott mappába
.
-
válasz
BullZeye #19434 üzenetére
file/registry monitor a sysinternals-ról? Bár minden műveletet naplóz, könnyes szürhető, hogy pl. csak a setup.exe műveleteit mutassa.
Vagy az uniextract-al kicsomagolod a telepítőt, és bele kukkantasz (ill. az esetek töbségében kicsomagolás után simán futtatható a program)
Használható még a spyme tools is, ami mind a fájl, minde a registry műveleteket naplózza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Brave
- Autós topik
- Túra és kirándulás topic
- Medence topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged