Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
demmer123
őstag
Erről a Monitorról vélemény?
Nagyon rossz lesz a TN IPS-hez képest?Mivel jelenleg egy 60Hz IPS monitort használok játékra,filmnézésre stb.
Természetesen kalibráltatva lenne.
Csak rosszakat hallottam a TN-ről hogy mosottak a színek,fakók stb.
-
nagyúr
-
Predator2
addikt
Helló
Elég fura kérdés lesz, de ti vagytok a szakik a témában.
Egy akció keretében elég jó áron tudnék hozzájutni egy Dell P2717H monitorhoz.
A jelenlegivel is elégedett vagyok, "csak" 24"-os ez meg 27"Monitor 24" ACER CB241HYbmdpr UM.QB1EE.001
Megérné a csere? Képminőségben/tulajdonságokban stb nem lehet rosszabb a jelenlegi Acer-nél.
Ha méretén kívül visszalépés akkor nem csapnék le rá.Köszönöm a választ előre is.
Üdv>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Bossp
addikt
Tudtok ajánlani 21:9-es kijelzőt Gamingre fipmezéare az Aoc Agon ag352ucg helyett? Lehetőleg g-sync és hasonló áron? És hát a felbontás is jó lenne a wilde wqhd. Vissza olvasgattam itt és nem dícsérik a VA paneljét pedig nagyon megfogott a széles kijelző. Ha nem akkor lehet inkább maradok 16:9 VA -nál wqhd-n.
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
félisten
válasz Predator2 #91154 üzenetére
Jó az az Acer monitor, de visszalépéstől sem kell tartanod... szvsz ha kell a nagyobb kijelző és nem kell sokat ráfizetned, akkor nyugodtan vágj bele!
(#91155) Bossp
Acer Predator Z35P
Mondjuk nem olcsó darab, és a hasonló, 165Hz-es TN kijelzők nyilván gyorsabbak, de a tesztek szerint így is nagyon szépen teljesít.
Szóval csak akkor válaszd, ha nem jársz versenyekre, war-ra... és persze ha van rá kereted."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Bossp
addikt
válasz AxBattler #91159 üzenetére
70k-val drágább az Aochoz képest... ennyire gáz amúgy az Aoc panelja? Ennyit már nem tudok rászánni sajna néztem én is. Egyébként csak hobbi R6, BF stb ami konpetitiv de nem komoly szinten . Na meg ugye filmezésre is ezt használnám.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
34-35" + UWQHD + Gsync + 100+Hz + jobb VA panel, és mindez legyen még olcsó is? Várjál még pár évet...
Szvsz le kellene mondanod az 1440p-ről, vagy a VA panelről, vagy Gsync-es magas képfrissítésről, ha olcsóbbat akarsz...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Tesztben nem egyértelműen pozitív a megítélése, de ha nincsenek irreális elvárásaid, akkor teljesen jó lehet.
Viszont a sivatagból jelenleg nem elérhető, más - kérdőjeles - boltokban meg 350k HUF. Ha ragaszkodsz az elvárásaidhoz, akkor a helyedben türelmes lennék...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mr.Mercury
aktív tag
Én október, november környékén terveztem rendelni, remélem addigra elérhető lesz lehetőleg ezen a "sivatagi" áron, mert ~350 körül biztos nem adok érte. Akkor max. az Acer Z35P, de már azt is soknak érzem, főleg, hogy eredetileg a régebbi AOC-t (nem a black edition)-t akartam megvenni. Aztán láttam kijött a frissebb, de ahhoz még kell 1-2 hónap, hogy meglegyen a teljes rávaló...
Mercury
-
galoslac
tag
Helló
Dell U2410 mellé szeretnék egy másik 24"-os monitort. Főleg munkára, néha játékra, filmre lesz használva. Grafikai munka nem számottevő, max évi pár alklalom.
Milyen új monitort ajánlanátok, max 80k-ért? Dell párti vagyok, a jelenlegi nagyon bejött.Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál
-
törölt tag
válasz galoslac #91167 üzenetére
Ha az bejött, akkor valamelyik Dell U241x utódmodellt.
-
gulyasa
őstag
Hali!
Sok év után szántam el magam monitor cserére. Rájöttem, nem olyan egyszerű.
Próbáltam képbe hozni magam, elolvastam az itteni összefoglalót, meg még jó pár más oldalt is a témában, de csak még jobban elkeveredtem a VA-TN-IPS és változataik "háborújában"...
A jelenlegi monitorom a régmúltból való: egy 17"-os Fujitsu-Siemens L17-7. Panel típus: TFT.
Az "őskorban" 4:3-as 17"-os CRT-vel kezdtem, arról váltottam egy 4:3-as "teszkó-gazdaságos" LG TFT-re, majd annak elajándékozása után továbbra is 4:3-as képarányút kerestem, így vettem az FS L17-est.
(Anno nem voltam elég körültekintő. Megvétel után derült ki, hogy igazából nem 4:3-as, hanem 5:4-es. Akkoriban kezdtek kihalni a 4:3-asok. De az évek alatt már hozzászoktam az 5:4-hez... Azóta a munkahelyemen a 16:9-hez is )Amit keresek...
Természetesen részben olyat, ami "felér" az eddigi monitoraim "tudásával", másrészt pedig jobbat.
A gépemet az idő nagyobb felében interneten böngészésre, részben munkára is és néha játékra is használom.
Paraméterek: max. 22-24" (de a 24" is már túl nagynak tűnik), 16:9 képarány, FullHD, HDMI (és esetleg DP) bemenet), beépített hangszóró
Panel típus: nem tudom... tényleg nem.
A lényeg, hogy ne legyen zavaró bevilágítás, IPS glowing, jelentős színtorzulás, stb.
Keretösszeg: 50-60 ezrem biztos lenne rá és esetleg a feljebb tornászásba is belemennék, de a 100 ezret már túl soknak találnám érte.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
oliba
őstag
Sziasztok.
Nyaralás után úgy jövök vissza, hogy a monitor nem kapcsol be, ezért szeretnék játékra monitort venni. Ami fontos lenne, hogy AMD Freesync-es legyen, IPS és 60Hz fölötti képfrissítéssel. Maximum képméret a 27" lenne. Tudnátok ajánlani egy best/buy monitort ilyen feltételek mellett az alsó/közép és felsőkategóriában? Nem tudom, hogy mennyi pénzbe kerül az ilyesmi. Köszi
A 4K-n egyelőre nem gondolkozom és a gépem sem olyan jó, hogy azzal működjön
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz Mr.Mercury #91166 üzenetére
Most van lehetőségem Áfa nélkül venni így marad a sima. Az Acer-ről még nincs teszt. A 32-es VA LG meg mind bugos.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Áfa nélkül lehet én is bevállalnám a simát. Azonban, ha már "normálisan" veszem, akkor inkább az újabb (és nekem amúgy is jobban tetsző black) verziót választanám, de szó szerint azért nem minden áron. A Z35P még elfogadható alternatívája nekem az AOC-nak, de árban már tényleg a legteteje annak, amit rászánnék...
Mercury
-
gulyasa
őstag
válasz Tsebacsi #91170 üzenetére
Hátőőő...
Árban egész jó, de...
Rákerestem a fizikai méreteire. Ez batár nagy!
Inkább a 22"-hez közelebbi tartomány "humánusabbnak" tűnne.Esetleg az létezik a mostani monitorok esetében, hogy egy kisebb (22"-es és ezen 23.8" közötti méretben) létezne árban ugyanez a tudású vagy jobb?
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
-
nagyúr
Újra rendelhető az AOC Q2790PQU-BT ha esetleg szóba jöhet. Én is ezt néztem ki, aztán nem volt, és lejebb adtam 24" FHD-re, és persze 2 nappal azutám, hogy dellem lett újra kapható...
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Fikasz
tag
Sziasztok!
G-Sync monitort keresek, melyiket ajánlanátok a három közül?
- Dell AW3418DW
- Acer Predator X34P
- ASUS PG348Q
Mind három hasonló árfekvésű, tudású. Vásárlás előtt nincs lehetőségem megnézni élőben mindegyiket. Esetleg tapasztalat képminőség terén, illetve melyiknek "kisebb" a Backlight bleedje?
Előre is köszi a válaszokat és tippeket. -
félisten
Válaszidő nem a legjobb (ennyi pénzért), némi túlhúzásés egy kevés black crush is tapasztalható, kontraszt közepes a VA panelek között. Egyik sem tragikus negatívum.
-
törölt tag
válasz gulyasa #91176 üzenetére
23" alá ne menj, mert a nagyobb felbontás miatt nagyon kicsik lesznek a betűk, majd ebbe is bele kell majd nagyítani szerintem. 22-esek a valóságban amúgy is csak 21,5"-osak.
oliba Méretezés beállítás és személyes megtekintés után lehetne eldönteni, mert sokaknak jó a FHD, és van akinek nem, és a távolság se mindegy, hogy például 50 vagy 80-90 cm. Ha kiderül, hogy kell az 1440, akkor úgyis azt választod.
Tsebacsi: 60Hz feletti és Freesync-es kell. -
oliba
őstag
válasz #94529552 #91183 üzenetére
Lehetetlen, hogy megtekintsem. Viszont szívom a fogam, mert fáj a szívem kidobni ennyi pénzt az ablakon. Asszony meg verekedik velem, hogy a drágát vegyem, de kinéztem még kettőt, ami szóba jöhetne:
Acer Nitro VG240Y vagy LG 24MP68VQ-P
Mind a kettő fHD, 24" és 75Hz Freesync. Minőségbe és funkcionalitásba meg tudnátok mondani, hogy melyik lehetne a jobb? Ezek csak 120 Font körüliek.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Szerintem 75Hz-nél tök mind1 hogy van vagy nincs.
(#91184) oliba: Én az acer-t venném de komolyan ennyiért ott a linkelt AOC I2490, az is húzható 75Hz-re, van USB hub, displayport, HDMI, VGA, állítható a magasság, ugyanúgy keret nélküli, oké nem 1ms, de az szerintem megint bullshit.
(#91187) oliba: Akkor az Acer! Új, tesztelt jó kijelző. Én nem olvastam rosszat róla.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
félisten
Acer Nitro VG270bmiix, ill.a két 24"-os közül is az Acer.
(#91185) Bossp
Ha fontos a Gsync, akkor valóban, mivel ott van még pl. az ASUS MX34VQ.
De számít még, hogy 270k, vagy 300k? Főleg ÁFA-mentesen...
Egyébként ha rá vagy indulva, akkor vedd az AG352UCG6-t, szvsz nem lesz vele gond."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Bossp
addikt
válasz AxBattler #91189 üzenetére
Maradok a simánál, félek ez nem 270-el fog nyitni a sivatagban sem . Most már kiváncsi vagyok a G-syncre is ennél a felbontásnál már lehet a 1080 Ti sem lesz elég midnenhova fix 100 fps-hez. Bár elvileg a frametime akkor az igazi ha fixen megvan az FPS ha jűl tudom, igy hiába a G-sync ha ugrál nem lesz az igazi nem igaz?
-
Franklin
addikt
válasz gulyasa #91176 üzenetére
Lehet, hogy a 17" után nagynak fog tűnni a 24", de pár nap alatt megszokod majd és ha majd megint leülsz a 17-es elé, azt fogod mondani, hogy "úristen ez nagyon kicsi, hogy tudtam eddig ezzel dolgozni"
Sokan használnak 27-es, 32-es, sőt 43-mas monitorokat is, szóval nem lesz nagy a 24-es, meg fogod szokni, hidd el
-
-Ben-
veterán
válasz Franklin #91191 üzenetére
Ez így igaz. Tartottam a mérettől, mert még 21,6" után is nagyon nagynak éreztem a 24" -t, a 18" után meg pláne.. Viszont eltelt 1 hét és akár egy kicsivel nagyobb is lehetne, mint 24"... Legközelebb talán egy 27" lesz, de egyelőre elég nekem ez a 24". Most már nem vennék kisebbet.
-
Khelben
nagyúr
Tapasztaltabbaktól kérdezném: mi ad nagyobb élményt? 32" 2K 75Hz IPS vagy 32" 4K 60Hz VA? A monitor igazi mindenes lenne, film, játék, fotó, videószerkesztés, programozás. A két kinézett monitor az AOC Q3279VWFD8 70k körül és az LG 32UD59-B 125k körül. Ad annyival nagyobb élményt a 4K és a VA panel, amennyivel többe kerül? Vagy elég a 2K és jobb a 75Hz?
-
gulyasa
őstag
Oké, elfogadom az érveiteket. Már csak a forrás kiválasztása maradt.
Ha a vásárlással pixelgaranciás monitort szeretnék vásárolni kalibrálással, akkor az általatok "sivatagos"-nak becézett az egyetlen ajánlott bolt, vagy létezik-e még hasonlóan megbízható ajánlott bolt?Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
fityere
senior tag
Sziasztok.
Samsung C32F391 Monitorral szemezgetek.
Van valakinek véleménye róla ?Nem azért hagyjuk abba a játékot, mert öregszünk. Azért öregszünk meg, mert abbahagyjuk a játékot.
-
félisten
Úgy tudom, pont ez a lényege a Gsync-nek...
De ha mégis zavar, beállíthatsz alacsonyabb képernyőfrekvenciát is, hogy ahhoz igazítsd a képfrissítést - ahogy néztem manual-ban, 60Hz-es, és 85Hz-es gyári beállítást is tud.(#91195) fityere
32"-ra 1080p nagyon kevés. Inkább legyen 27" + 1080p, vagy 32" + 1440p.(#91196) oliba
5 év garival, sulikezdési akcióban jó választás!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem,lecserélem a jelenlegi monitoromat,Ő lenne az utód.
Szóval,elvesztem ebben a "fríszink,dzsíszink" témában.A kérdésem az lenne,hogy a 144 hz-es frissítést hozza a monitor,vagy csak a fríszinkkel lehetséges?[ Szerkesztve ]
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
pohár
félisten
válasz Doblós #91198 üzenetére
a "×××sync"-ek arra lettek kitalálva, hogy ha nincs meg az elegendő FPS-ed, akkor ne törjön szarrá a kép, hanem legyen folyamatos, ha megvan a 144FPS-ed minden játékban, akkor nem is kell a FreeSync, se G-Sync
más: annyira csábít a dolog, tudnék szerválni egy XB241-est 5 év garival, bontott állapotban, mindössze 115k-ért... a másik oldalon meg ott a DELL Alienware AW2518H, azon meg van USB hub is, egy picivel nagyobb, meg sokkal szebb is... de hogy ezek megérnek-e plusz 40 ezret, az itt a kérdés (objektíven nézve nem, de annyira szép )
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
sd
újonc
Sziasztok!
Monitor vásárlása előtt állok, tervezésre szánom. A keretem 50-60k, 23"-os monitorokban gondolkoztam főként, de ha nagyobba szeretek bele az sem probléma. Kérlek segítsetek megtalálni a közel ideális választást.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- LG 27MR400 Monitor
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs