Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Franklin
addikt
Sziasztok,
Melyik most a legolcsóbb 144 Hz-es, 24", TN-es monitor?
Sajnos sok oldal nem írja ki a frekvenciát, így nehéz keresni.
-
Franklin
addikt
válasz donjohnson #59134 üzenetére
Jogos! :-)
-
Franklin
addikt
válasz Scholes9 #59476 üzenetére
Van, akinek a 144 Hz többet ér, mint az IPS.
Nekik azért nyugodtan lehetne ilyen TN paneles monitorokat ajánlani. Árban még mindig jobbak, mint az IPS/VA 144 Hz-esek.
Persze akinek nem fontos a kompetitív játék, az nyilván 60 Hz IPS/VA-val jár jobban, mint 60 Hz TN-nel.
[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
válasz Elektrosokk #59738 üzenetére
A 144 Hz dobja meg az árát.
-
Franklin
addikt
válasz Nikolausz85 #59861 üzenetére
Nem rossz, de kicsit drága, fele áron kapsz hasonló paraméterekkel rendelkező ACER vagy LG monitort (pl. ACER G246 vagy LG 24MB35/MB37)
-
Franklin
addikt
válasz Nikolausz85 #59863 üzenetére
Értelek, de továbbra is azt mondom, hogy játékra, otthoni felhasználásra sok ez a monitor. EIZO-t inkább a professzionális felhasználók szoktak venni.
Akkor már inkább egy 27"-os LG vagy DELL (27MP77, UZ2715H), azokon is van HDMI (utóbbin kettő is + DP).
Persze nem jársz rosszul az EIZO-val sem és az 5 év jótállás is vonzó, elismerem.
-
Franklin
addikt
válasz #76044544 #60324 üzenetére
Az ASUS PB248Q nem 144 Hz-es, ő pedig olyanokat linkelt.
Az Iponnál nemrég 80e volt az ACER GN246-os, akkor az volt a legolcsóbb 144 Hz-es monitor.
Most választhatsz az ACER és a BENQ XL2411Z között, mert egy árban vannak.
-
Franklin
addikt
válasz BarGer #60475 üzenetére
Igazából ki kell próbálni, mert ízlés kérdése is. Fórumos vélemények is megoszlanak, valaki IPS után soha nem akar már TN elé ülni, valakit meg a 144 Hz nyűgöz le annyira, hogy nem zavarja a TN panel.
Amennyire én tudom, 24" full HD IPS 144 Hz-es monitor nem létezik, csak 27", 2560x1440, IPS, 144 Hz, pl. ASUS MG279Q, 180e körül.
Esetleg kompromisszumos megoldásként egy EIZO Foris FG2421 (VA panel, 24", full HD, 120 Hz (turbóval 240 Hz)), 150e körül.
A TN paneles 144Hz-es monitorok 80e-től indulnak.
[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
válasz McEacrhan3 #60745 üzenetére
Mit értünk 60 Hz felett?
Ha 75 Hz-et, akkor kb. bármelyik monitor jó, CRU progival fel lehet őket húzni.
Ha viszont 144 Hz-et keresel, akkor legalább 80 lepedőt tegyél félre rá és az "csak" egy 24 colos, TN paneles monitor lesz :-)
-
Franklin
addikt
válasz eventus #60920 üzenetére
A f.lux nevű program ugyanezt megcsinálja bármelyik monitoron, a napszakhoz igazítja a színhőmérsékletet. Ajánlom mindenkinek! Androidra Twilight néven keressétek.
A szervezetre jótékony hatással van a kék fény csökkentése, különösen napnyugta után. A kék fény megzavarja a bioritmust, meggátolja a melatonin nevű hormon termelődését, ami az elalvást segíti. Ezért nem lenne szabad pl. napnyugta után tévézni, gépezni, laptopot, tabletet, telefont bámulni.
-
Franklin
addikt
Ismeri valaki ezt a márkát? Nixeus
Van egy érdekes monitoruk, a [VUE]: 24", full HD, 144 Hz, Freesync
Amazonon most akciós, 280 dollár.
[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
válasz -szabi- #61593 üzenetére
Tessék, itt egy olcsóbb monitor: HP LP2465 24" 1920x1200 S-PVA 35.000 Ft
Igaz használt, de így is van rá 1 év gari.
-
Franklin
addikt
Szerintem nyugodtan megveheted ezek közül valamelyiket, nem hiszem, hogy annyival rosszabbak lennének. Nézegettem teszteket róluk, de semmi komoly negatívumot nem láttam.
Én is 144 Hz-es monitort tervezek venni, ezért folyamatosan figyelem őket. Jó lenne, ha csökkenne az áruk, mert nehezemre esik kiadni 80e Ft-ot értük, 90-100-at meg pláne.
Itt folyamatosan tesztelik az új monitorokat, minden hónapban ajánlásokat is írnak, érdemes figyelni, hátha felbukkan egy olcsó modell: 144Hz monitors
-
Franklin
addikt
Hamarosan érkezik egy új monitor az ACER-től, az XF270HU.
Ugyanaz a panel lesz benne, mint az XB270HU-ban, csak G-Sync helyett Freesync-kel (egyelőre nem tudni, hogy milyen frissítési sávban).
További paraméterek: 27", IPS, 2560x1440, 144 Hz, 4 ms gtg.
Bővebb info: [link]
-
Franklin
addikt
Újabb info az AOC G2460PF monitorról: kezd elérhető lenni, találtam egy boltot, ahol már lehet rendelni, bruttó 81.000 Ft körül, ami elég jó árnak tűnik. (24", TN, full HD, 1ms, 144 Hz, Freesync 35-144 Hz között)
[link] Nincs a weboldalukon, emailben kaptam az árat, 1 hét szállítási idővel.
-
Franklin
addikt
válasz CHIPman #61819 üzenetére
Általában csak egy kicsit kéne visszaolvasni.
-
Franklin
addikt
-
Franklin
addikt
válasz frescho #62315 üzenetére
Kicsit üti egymást a két felhasználás: munka és hardcore játék.
Azok a 144 Hz-es monitorok (amit a kolléga is linkelt), amik ebben az ársávban mozognak, TN panelesek, amik nem a legjobbak munkára. Arra IPS paneles lenne a jobb, a 144 Hz-es és IPS monitorok viszont jóval drágábbak. Pl. ASUS MG279Q - 188e.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest