Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz HELLAFLUSH #78801 üzenetére
igen és szívesen.
-
Brekk
addikt
válasz Kis Samurai #78800 üzenetére
Az S fényes, jól meg kell gondolni a vásárlást... P2417h-k azért a gyártás óta eléggé kiforrottak, durván jó kalibrációs eredményeket kezdtem el tolni, és nem az én kezem lett ügyesebb. Színtér fedés is beállt szépre, szokásos dell mutatvány, fél évvel a megjelenés után hibátlan a monitor.
[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Skinny26
aktív tag
Sziasztok!
50-60k forintért milyen monitort ajánlotok grafikai melóhoz? Jelenleg sajnos ennyi a keret.
Köszönöm szépen előre is!
-
Braxys
csendes újonc
Üdv mindenkinek!
Most készülök vásárolni gépet. MSI GTX1060 GAMING X videókártyához és i5-7500 procihoz keresek elsősorban játékra és filmnézésre monitort. Kb. 110-120k Ft lenne a felső határ, bár minimálisan rugalmas.
Fontos lenne hogy játékhoz alkalmas legyen, de szép képe legyen. Ezenfelül nem hátrány ha dönthető.
Kissé ragaszkodom a 27"-hoz, de ha az pixeles nagyon akkor jó lehet egy 24" is. Több mint fél méter lesz köztem és a monitor között.
Az itt feltüntetett DELL P2717H, illetve a Lenevo thinkvision p27q kerültek a látókörömbe. Utóbbi nagyobb felbontású, ez a későbbi fejlesztések miatt lehet érdekes, hiszen az se hátrány, ha nem kell majd videó kártyával a monitort is cserélni a későbbiekben.
Sajnos a válaszidő mellett az input lag kevés helyen van feltüntetve, így nem egyszerű eldönteni melyik lesz jó választás játékokhoz.
Kérlek titeket a fentiek figyelembe vételével ajánljatok monitorokat, adjatok tanácsokat, illetve erősítsetek vagy cáfoljatok meg a fenti állításaimban.
-
ot93
senior tag
Üdv, egy monitornál ha fehér ill. nagyon világos képnél sárgásodás tapasztalható, az erősödhet idővel?
CRF300L
-
-Solt-
veterán
A legelső U2414H-m ilyen volt, kalibrálás után még rosszabb lett a kisebb fényerő miatt. Cserét kértem... a második már jobb volt, de az sem volt az igazi, de úgy emlékszem pár hónap után eltűnt teljesen. Konkrétabbat nem tudok neked mondani, mert jelenleg már cirka az 5. van nálam!
www.smart-bus.hu
-
Alucard1323
csendes tag
Hali
Tudnátok segíteni 1 kicsit.
Régebben találtam 1 táblázatot amiben a nézőtávolság / monitor átmérő / felbontás volt összegezve hogy mi az ideális kb ebben tudna vaki segíteni.Előre is kösz
-
terbium
újonc
Sziasztok!
Asus Vz249h típusú monitort vettem. Teljesen meg vagyok vele elégedve és tudom ajánlani akik fullhdban és 24"-on keres monitort. Bár beépített hangszórót tartalmaz, erre ne alapozzatok, mert olyan mint egy rossz telefon hangszórója. Viszont lenne egy kérdésem is. Az Aida64 ezt írja.
Tehát akkor működhet akár 75Hz-en is?[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, és nem tudom mi lenne az ajánlott főleg FPS multikkal játszom bettlefield 3-4 ...
majd lassan az 1 isJelenlegi konfig I7 2700k 16GB RAM + Sapphire Vapor-X 290 4GB 512 Bit.
Lényeg 144HZ-es legyen és a kártya még kényelmesen elbírjon vele. Amiket néztem 2560*xx felbontást tudnak :
Lényeg 27 de inkább 28" vagy inkább nagyobb legyen és a keret 100-150K /legvégső esetben inkább kettő között/ Nem kell feltételenül új, inkább típusokról melyiket érdemes venni szeretnék képet kapni...
Ezeket néztem egyenlőre :
BenQ XR3501 Monitor Tudom legolcsóbban 170K de volt aprón 140-ért is vélemény?
Azt sem tudom TN vagy IPS panelt érdemes venni, nyilván előbbiből nagyobb méretet kapok, de viszont ha az IPS annyival jobb akkor inkább a méret rovására menjen a minőség...
Tudnátok segíteni egy két ajánlott típussal kapcsolatban, gondolom VGA konfig megbírná ezt..
Illetve mire kell érdemes még figyelni .....
Előre is köszönöm mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
◄ TELEFON PRIVÁT ÜZENETBEN ► Duna Pláza(XIII.ker) ◄
-
zsoika
addikt
válasz maxxenergie #78824 üzenetére
szia. TN panelest 24" ig, de inkább ne. A 27" vagy nagyobb esetén IPS -t vegyél.
-
maxxenergie
senior tag
válasz zsoika #78825 üzenetére
Köszi!
Várok még javaslatokat észrevételeket mit lenne érdemes venni ...
27" Acer Acer 27" XG270HU viszont most 100.000 Ft lenne ..... ennyit se ér meg ... mert hogy 140.000-et nem az már számomra is világos ..
Ugyanez a méret IPS-ben 144HZ-es gyanítom nincs 150.000 alatt...
Koca játékos vagyok heti 10-20 óra maximum sajnos... szóval nagy igények nincsenek, csak az hogy 144Hz-es legyen, minimum 27"vagy nagyobb. És akkor a 290 bírná gondolom a 2560*1440-et is...
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz maxxenergie #78826 üzenetére
Szerintem nem ér annyit....24" fölött a TN panel betekintési szögből adódó torzulás miatt.
24" 144Hz még elmegy, de nem Bf3,4 ben ....nemrég írtam róla ,olvass vissza!
Ajánlom az LG 34UC79G-t és bizony min 150eFt kell egy jó 144Hz-es monitorhoz.....de hát nem 1évre vesz az ember monitort.[ Szerkesztve ]
-
k.zozo.
tag
Sziasztok,
Kb. 3 hete vettem egy AOC G2770PF monitort.
Pár mondat róla :
A számítógépet kizárólag játékra használom BF4 multi, majd később BF1. Ami a választásnál fontos volt :
-Max 100e
-FreeSync
-144 hrz
-Full HD
-27 coll (22 után 24-re nem akartam)
Panelből TN volt a terv, mert egyrészt az fér bele a keretbe, színek nekem megfelelnek mert filmet úgyis tv-n nézek, betekintési szög mindegy mert egyedül ülök előtte középen.
Teljesen meg vagyok vele elégedve, ár érték aránya sztem tökéletes. Kidolgozása, anyagminősége is rendben van. Kontrasztja, színe tn panelhez képest teljesen jó. Magassága állítható, dönthető, 1db usb 3, 2db usb 2, 1db usb teló gyorstöltő kimenet, 1 fejhallgató kimenet, 2 hangszóró (ennek a hangminőségét inkább hagyjuk) van rajta. Kicsit a 27 coll full hd pixelektől féltem, de engem egyáltalán nem zavar, nekem tökéletes. Kb. 50 cm-re ülök tőle.
A FreeSync és a 144 hrz pedig megfizethetetlen!! Rengeteget számít. -
zsoika
addikt
válasz maxxenergie #78826 üzenetére
k.zozo.-nak tetszik ....nem vagyunk egyformák!
Az biztos ,hogy sokat számít a 144Hz és g/freesync . Javaslom ,hogy vegyél itt a PH-n egy garisat olcsóbban(TN re gondolok) ,a bolti árnál és ha nem tetszik ua.el is tudod adni. -
maxxenergie
senior tag
válasz zsoika #78829 üzenetére
Hát emésztem még az infókat ...
De ő nem ACERT vett, mondjuk gondolom mind1 a lényeg a hogy TN vagy IPS.
Nagy az árkülönbség, nagy a dilemma is .. mert igazad van, hogy nem 1-2 évre vesszük ha beválik, de a 150K és a 100K között nagy a különbség..
Mi lenne még esetleg ami szóba jöhet mondjuk 27-28" ajánlott IPS 144 HZ Freesync -es van ilyen mert ami LG-t ajánlottál az tényleg baba 150K-ért 35" IPS 144hz ... csakhát 150K...
-
zsoika
addikt
válasz maxxenergie #78831 üzenetére
Bizony át kell gondolni ...50eFt nem kevés.
Ezért javasoltam a kicsit használt ,de garis monitort innen a PH-ról (ha van), megbízható eladótól. Akkor nem tudsz bukni a dolgon csak nyerni ha tetszik ...ha nem meg eladod ua.-ért.[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
válasz maxxenergie #78831 üzenetére
Sajnos attól az LG-től csak drágább cuccok vannak, ráadásul kisebbek is pl. ASUS MG279Q, ACER XF270HU - 180-190e körül (27", IPS, 144 Hz, Freesync)
-
dugo_
veterán
Biztos vagy benne, hogy az a 290 kihajt egy 1440p-s monitort, a 144Hz-hez szükséges fps számmal? Pláne BF1-ben? Én nem vagyok erről meggyőződve, kevés lesz az oda.
-
zsoika
addikt
Hát igen , de írtam már ...nem 1évre vesz az ember monitort(általában).
Ha abból indulunk ki ,hogy +30% több a pixel és 60Hz helyett 144Hz (tehát 144FPS) ,akkor tutira kevés lesz a 290....még BF3-ban is.(és még csak nem is 1440p-s az LG) Nem beszélve arról ,hogy a BF sorozatoknak iszonyú proci igénye van.Pontosan ezért a múlt hétvégén "csak" az LG 29UM58-at vettem meg 55860Ft-ért. Gondoltam kipróbálom, ennyit megér a dolog....amúgy is FHD-t 24" -ig ajánlotok és ez a 29" pont 24" magas. Nincs 144Hz csak 75 +30% pixel.....szerintem pont jó lesz a GTX 1060 amhoz.
[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
Nem játszom BF1-el az csak terv annyira nem köt le mint a BF3 és BF4 mire a BF1-hez érek úgyis VGA csere lesz de az még szerintem minimum fél év !
Miért BF1-et milyen beállítás mellett vinné a 290-es 1440P-ben amúgy a LG 2560*1080 "csak"
AMúgy mi hajtaná ki ami megfizethető MÉG HASZNÁLTAN R9 390 VAGY 390x 8GBLehet LG lesz ebből köszönöm, ha kisebbek vannak drágábban csak akkor főleg.
Egy dilemma maradt, nem-e felelne meg nekem egy TN panel mostani 60HZ-es TV-t váltom le asszony elkérte amin így is több éve játszom heti 10-20 órát max.. BF3 80% BF4 néha ... Szóval itt a fő dilemma hogy kell-e nekem ilyen csúcs GAMER monitor lenne máshova is költeni azt a 50K pluszt, de ha IPS az erősen jobb főleg FPS-ben akkor rászánom... kár hogy nincs ebből a 150K-s LG-ből 28-30-as arányosan olcsóbban az lenne a tutti.. de nincs meg más sem
Ha lenne valami (nem tudok róla) IPS freesync 144HZ 27-28" arányosan olcsóbban azt venném de ezek szerint nincs..
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz maxxenergie #78837 üzenetére
390 8GB helyett 480 8GB mondanám ,de most hogy megjöttek a 5xx sorozat ....nem hogy le, inkább felfelé megy az ára.
A 21:9-es monitorok úgy néznek ki, hogy durván 50-60eft a 29"-os, a 34" már 100eft ...és +144Hz 150eft. Tehát 50-enként emelkedik
-
Diosbejgli
tag
amennyiben ips panel és 144hz kell 1440p-ben, akkor érdemes ezt az ASUS-t megnézni. most 140E-ért hirdetik és garanciás.
[ Szerkesztve ]
Retro PC: Asus P5Q * Intel xeon E5450 * Corsair VX450 * Kingston 2x2Gb DDR2, Nanya 2x2Gb DDR2 * Asus Silent Square Pro * Gigabyte GTX 1050 2Gb * ADATA SP920 256Gb
-
Brekk
addikt
válasz Diosbejgli #78839 üzenetére
Egyik kedvenc monitorom. Remek választás.
-
Brekk
addikt
VZ279Q lecsekkolva, van DP rajta ami ezen az áron baromi nagy pozitívum. A monitor nagyon szép külsőre (az arany színtől ne féljetek, inkább pezsgő szín az), a feketéje hibátlan. Kalibrációs értékek hozzák a szokásos remek szintet. Ha valaki ebben gondolkozik vegye, vigye.
-
deja vu
addikt
Jó lett mint minden VZ eddig. Az a baj vele, hogy alig drágább a P2717H, és annak állítható a magassága.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Braxys
csendes újonc
Sziasztok!
Milyen monitort vegyek?
110-120k Ft a max keret minimálisan rugalmas, főleg játék és filmnézés.
Minimum fullHD, de érdekel a QHD is, hiszen hosszabb távra tervezek vele.
Legyen állítható, dönthető.
IPS paneleset szeretnék mert számítana a szép kép.
27"-osat keresek elsősorban. Kb. 60-70 cmre ülök majd tőle.
Dell P2717H-t nézegettem, de azt hallottam az LG-k is igen jók.
-
HELLAFLUSH
őstag
megnéztem az MM-nél az Asus VC239H-t, hát nem voltam tőle elájulva..
(bár lehet szándékosan elkalibrálták az MM-ben hogy a drágábbat vegyék)
viszont volt valami PLS kijelzős Samsung, ez mivel különb mint egy IPS panel? -
k.zozo.
tag
Én a helyedben vennék egy TN monitort újonnan webáruházból, aztán 15 napod van eldönteni, hogy megfelel-e. Ha nem, akkor visszaküldöd és veszel apróról egy IPS-t.
Full HD felbontás felett viszont sokat nem fogsz kihasználni a 144hrz-ből. Akkor inkább 75 hrz Ips-el jobban jársz árban ha kell a nagy felbontás. .
Nekem BF4 multiban húzott I7 2600k-val , 4G Rx480 - al full hdban ultra-highon, 2x élsimítással 115-144 között mozog az FPS. 1070-el már meglenne sztem a 144. Bf1 meg már inkább 1080 + brutálabb proci.[ Szerkesztve ]
-
maxxenergie
senior tag
válasz k.zozo. #78846 üzenetére
Most ezt néztem 144 HZ lemondok azt hiszem egyenlőre... én is erre juttotam amennyit játszok nincs értelme..
Viszont így a keretet is lejjeb húzom, ha már nem 144 HZ akkor most ezt néztem ...
LG 29UM68-P 29″ Ultrawide IPS monitor - 72.000 Ft /Új/... Freesync, IPS 75HZ vélemény ajánlott típus 21:9-es..
Gyári színkalibráció Igen
Reader Mode Igen
Flicker Safe Igen
SIX Axis Control Igen
4 screen split Igen
Freesync Igen
Game Mode Igen
On Screen Control Igen
DAS Mode Igen
PIP Screen Split szoftverbenKöszi.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz HELLAFLUSH #78845 üzenetére
A PLS ugyan az mint az IPS, csak a Samsung máshogy hívja. A Samsungok annyira nem ajánlottak, de írd le a típust.
(#78844) Braxys
Lenovo ThinkVision P27q
Azért az erős túlzás, hogy az LG-k nagyon jók.
(#78847) maxxenergie
Nem rossz az az LG, viszont ahhoz a képarányhoz jobban passzol a nagyobb méret. 34UM68 még jobb. Nézd meg élőben, hogy számodra megfelel-e. A gyári színkalibráció viszont továbbra is humbukk, és semmit sem ér sajnos.
[ Szerkesztve ]
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
davidsone
addikt
Jó az a BenQ VA panel, 35" 2000R ív ami elég masszív, 150-ért nagyon megéri ha van annyiért...
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- További aktív témák...
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest