Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
válasz sirszevenap #76099 üzenetére
Észrevehető a különbség!
-
artiny
őstag
Melyik monitort vegyem?
1.) 27" ASUS VX279Q - 245€
LED monitor čierny, AH-IPS, 80000000:1, 250cd/m2, 5ms GTG, 1920x1080, 2x1.5W repro, HDMI, DisplayPort2.) 27" Dell S2715H - 219€
LCD monitor LED, IPS panel, 1000: 1, 16: 9, 250cd/m2, 6ms GTG, 1920x1080, VGA, HDMI, USB, repro3.) 27" Dell SE2717H - 190€
LCD monitor LED, IPS panel, čierny, 16: 9, 1000: 1, 300cd/m2, 6ms, 1920x1080, VGA, HDMI (NBD On-Site)4.) 27" BenQ EW2750ZL - 200€
LED monitor čierny, VA LED panel, 16:9, 20000000:1, 300cd /m2, 4ms, 1920x1080, 2x HDMI, D-Sub, reproduktory 2x 2WEn az 1-s es a 3-skozott vacilalok. Az 1-es azert mert mar van egy ilyen othon, igy lehetne egymas melle kettot lerakni. - es akkor pont ugyan olyan lenne.
A 3-as azert, mert tetszik a Dell márka es ez olcso. De a kontraszt kozott nagyo sok az elteres, csak abban latom a fo kulombseget a ketto kozott. Az miben nyilvanulna meg - hogy a Dell nek alacsony a kontrasztja? Melyik eri meg?
-
Sinisi
senior tag
válasz artiny #76102 üzenetére
Többen írták, hogy 32"-osat is bevállaltak 1080p-ben. Nálam most egy 27" qhd figyel, és számomra! már ennél a méretnél is zavaró ha 1920x1080-ra állítom. Jelenleg sajnos az árban is nagyon megmutatkozik a nagyobb felbontás előnyössége. Amennyiben voltál már számtech boltban és megnézted vagy máshol láttad már a különbséget és neked megfelel az fhd felbontás is ilyen nagyságrendben, akkor minden rendben. De ha még nem láttad az eltérést és futná a többletre, akkor érdemes ránézni, illetve esetleg a hz-t is figyelembe venni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv!
AOC G2260VWQ6-ről mi a vélemény?
Egyszer Brekk is ajánlotta (félig-meddig), és itt is jókat írnak róla.
30-75Hz Freesync, 1ms, stb. Általános célra is megfelelhet?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Vadasz1
tag
Sziasztok egy Fujitsu B23T-6 LED Full HD monitor, jó választás lenne egy R9 390-hez
-
Hobbbyt
őstag
válasz artiny #76102 üzenetére
Szia!
Tegyük tisztába a dolgokat kontraszt ügyileg. Az az irgalmatlan nagy szám, a dinamikus kontrasztra érvényes, amit soha senki sem használt még (monitorban meg főleg!) mert szörnyű mellékhatásai vannak. A valós, igazi és lényeges a statikus kontraszt.
Statikus kontrasztok:
1, 1000:1 (ezek a valóságban is kb. ennyit tudnak +-2-3%)
2, 1000:1 (ezek a valóságban is kb. ennyit tudnak +-2-3%)
3, 1000:1 (ezek a valóságban is kb. ennyit tudnak +-2-3%)
4, 3000:1 (ezek a valóságban, kalibráltan ~3300:1 is tudnak)Ekkora méretben már tényleg érdemes feljebb menni a felbontásokban. Itt már már túl nagy lehet 1-1 pixel, amin semmilyen képjavító eljárás nem tud segíteni.
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
félisten
Köszi!
A színekre írták, hogy jók, a betekintési szög nem zavar, csak a fekete kérdéses... illetve a 30-75Hz Freesync tartományt már nem tudom, melyik cikkben olvastam, de a gyári oldalon nem találom.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
A feketére, vagy a freesync-re gondolsz (gyanítom utóbbira)?
Ez az?
Custom Resolution Utility (CRU)
CRU (Custom Resolution Utility) Tips, Tricks and Monitors OC (LCD/LED/CRT)"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
dombi81
senior tag
Szeretném kérdezni, ha valaki tudja, a 21:9-es, 34 colos Ultrawide monitorok kijelzőjének magassága a valóságban hány colnak felel meg? Anno vettem egy egy 21:9-es, 29 colos uw monitort, de azé csak 21 col körül volt ha jól emlékszem..
-
-FreaK-
veterán
válasz dombi81 #76112 üzenetére
Vagy itt talán vizuálisan jobban is látni.
Egy hajszállal magasabb a 34" 21:9, mint a 27" 16:9. -
törölt tag
Sziasztok
Lehetőségem adódna 3 monitorosra bővíteni a rendszerem.
A monitorok sajna csak RGB (D-Sub) bemenettel rendelkeznek, míg a VGA-n, egy HDMI, egy Display port, és 2 DVI port van (Asus Strix GTX 980)Az lenne a kérdésem, hogy ez működhet így átalakítókkal? Van problémás lenne pl játékok alatt? A félelmem az RGB portból adódik, hogy felbontás, vagy szinkronizációs gondok lehetnek.
Esetleg nincs megfelelő átalakító a piacon?[ Szerkesztve ]
-
Fowles
csendes tag
Sziasztok!
Van egy számítógépem ami mellé szeretnék beszerezni egy ps4-t. Egy olyan monitort keresek, amely alkalmas lenne arra, hogy bármelyikhez csatlakoztatva játszhassak (fps-eket alapvetően). A ps4 miatt szerintem egy 27" lenne ideális minimum, továbbá a pc miatt jó lenne a 144 hz. A keret maximum 90k körül lenne. Felbontásban különösebb elképzelésem nincsen, jelenleg 16:9-es monitorom van.
Eddig egy BenQ ZOWIE 27" RL2755-ben gondolkodtam, mivel tud hdmi-t és van benne jack kimenet a hangszórónak. Szerintetek ez jó választás lenne, vagy létezik jobb is?
Alapvetően a pc miatt vennék monitort és nem tv-t mert úgy tudom, hogy a monitoroknak jóval kisebb válaszidejük van, de nem értek hozzá, úgyhogy nyugodtan javítsatok ki ha eltévedtem volna.[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
ti találkoztatok már olyan hibával, hogy ha előzetesen nem kapcsolom be a monitort a gép indítása előtt, akkor nem kapcsol be a gép?
csak pittyeg, mint mikor nincs benne videokártyadisplayport kábelt használok
-
Sinisi
senior tag
-
Janika!2
aktív tag
Sziasztok! Beleestem a következő hibába 27" -os monitort vettem 1920x1080-as felbontáson.Nem gondoltam ,hogy ennyire kicsinek fogom tartani ezt a felbontást ekkora képátlóra de így van,szemmel láthatóan csúnyábbak a játékok vagyis nem az ,hogy csúnyábbak csak mintha élsimítás nem igazán lenne...
Kérdésem lenne ,hogy valami tippetek van e ami kicsit javítana ezen a "problémán" monitor csere nélkül.Jelenleg HDMI kábellel van csatlakoztatva a vga-hoz a monitor nem tudom a DVI ezen segítene e valamit?Kőszi a választ előre is.
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
24"-os, 1920×1080-as felbontású, 60hz-es, nem TN paneles, lehetőleg alacsony input laggal rendelkező monitort keresnék. De úgy látom, hogy nem igazán vannak ilyenek.
Egyedül ezt találtam: Acer R240HY. Ráadásul ezt is csak külföldről lehet rendelni.
Esetleg valaki tudna hasonlót? -
deja vu
addikt
-
(baphomet)
tag
Sziasztok.
Tudnátok küldeni valami leírást az IPS és a PLS különbségeiről?
LG-ből ips-t találok, Samsung-ból pls-t.
Akkor melyiket?Köszönöm
-
*Ropi*
félisten
válasz (baphomet) #76134 üzenetére
A PLS az IPS megfelelője Samsungéknál: gyakorlatilag ugyanaz.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
piero86
aktív tag
Nem tudom ti hogy vagytok, de én játék közben (BF1,4) nem igazán a pixeleket szoktam figyelgetni.
-
Joker94Hun
tag
Sziasztok.
Új monitort szeretnék venni a jelenlegi egy delk u2312HM.
Fontos hogy 2560-as legyen a felbontás,tudjon free sync-et és legyen 28-32 colk körüli.Jólenne ha a képminőség is lenne olyan mint a mostani dell-en.
Egy HP Omen-t néztem ki,vélemények esetleg róla? -
(baphomet)
tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani 22-es samsung monitort, ami pls panelos?
Köszönöm
-
snefftamas
aktív tag
válasz Joker94Hun #76138 üzenetére
Szia bátran ajánlom a HP Omen 32" nekem is az van.
Érdekes én a 32" is csak fhd ba nézem semmi bajom nincs a játékoknál az élességgel. Windows nem olyan éles igaz de az nem zavar nem szeretem a hangya betűket.
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
félisten
Latott mar valaki 'beegest' IPS monitoron?
while (!sleep) sheep++;
-
deja vu
addikt
Skynet258 pont pár napja.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
moti07
tag
Sziasztok! Szeretném lecserélni a régi 19" TFT monitoromat egy 22-24" közöttire. Olyan 40 ezer körül szánok rá. Nem tudom hogy ennyiért lehet-e Ips kijelzőset kapni ami normális. Jelenleg netezésre és film nézésre használnám. Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Gaming notebook topik
- Apple Watch
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest