- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angrybird
csendes tag
válasz
Sinisi #76309 üzenetére
Persze, hogy mindegy nekik, de nekem nem mindegy és nem 30-at akartam kibontatni, csak egy jót kapni, kevesebb bevilágítással. Igen, biztos nem én voltam az első, de drágább monitoroknál a felhasználás miatt az elvárások is nagyobbak lehetnek. Ezért mentem oda, mert azt olvastam, hogy rugalmasabb a hozzáállás, persze határokon belül, ez érthető. Amúgy, ha kimegyek és visszahozom, hogy nem tetszik kérem a pénzem, majd kérek egy másikat, ezt is megtehetem (14nap) és akkor bonthatnak, Ez jobb?
De mindegy, mert ez így volt, ez tény és így már nem nagyon ajánlanám őket. -
-
válasz
Sinisi #76273 üzenetére
Szerintem mennie kéne, de mindenképpen DVI-D-DP aktív adaptert nézz (úgy tudom, hogy ezek amúgy némi plusz input lagot eredményeznek). Mondjuk a kívánt kábelhossz itt is probléma lehet. : /
HDMI 144-en biztos, hogy nem.
Vagy nincs mese, közelebb kell rakni azt a gépet a monitorhoz.
-----------------------------------------------------
(#76275) szimi57: Ahogy írtam, csak annyiban, hogy viszi a hangot is, így ha van a monitoron audio jack, akkor egyszerre tudod élvezni annak ÉS a 144Hz-nek az előnyeit. (Ill. "passzív" előnye még a DP-nek, hogy jóval újabb, mint a DVI - ami szép lassan kezd eltünedezni.)
-
-FreaK-
veterán
válasz
Sinisi #76249 üzenetére
Nem nagyon értek a dp kábelekhez, de azt kiszúrtam, hogy ez a Delock a 4k-t csak 30Hz-en tudja átvinni (kétlem hogy ez egyenlő azzal savszelesseggel) , pedig a normális a 60Hz lenne. Keress olyan kábelt, ami ezt tudja. Azt hiszem a DP 1.2-es szabványt kell támogassa ehhez a kábel.
-
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #76249 üzenetére
Ezért hogyha van valakinek ajánlása dp kábelre (legalább 6m hossz) amin keresztül a megjelenítő meg is jeleníti a 2560 × 1440-on a 144 Hz-t azt nagy örömmel fogadnám (illetve ha a most rendelt kábellel sem menne a 144-hz akkor a monitorra kezdenék el gyanakodni, ezért 6m-nél rövidebb kábelre is nyitott vagyok
).
Bár ez utóbbit nem hinném mert az 1,8-as kábellel még a 124-el megbírkózott de fölé már nem ment. -
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #76247 üzenetére
Ez lemaradt: próbáltam egy ilyen kábelt (10m) 70-hz ra tudtam nyőgvenyelősen felnoszogatni a monitort vele. Ahogy rácsatlakoztam írta is, hogy dp port kábel probléma...
Most egy ilyen van úton hozzám. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy menni fog-e vele, mert az AKÁR
21,6 Gb/s sebességű adatátvitelt is átprésel magán.
-
Sinisi
senior tag
válasz
Sinisi #76071 üzenetére
Odáig jutottam az 1440p-n a 144hz elérésében, hogy az a kábel amit mellékeltek a monitorhoz (mg197q) csak 10.2Gbps-et nyom át
. A 144 hz-hez pedig 14.08 Gbit/s kell legalább... és ezek a kábelek 3m-ig garantálják a teljes adatátviteli sebességet, nekem pedig minimum 6m-re lenne szükségem.
-
Kiratheonly
tag
válasz
Sinisi #75798 üzenetére
Én látom a különbséget a kettő között. Nem is vennék sima 60Hz-es monitort magam számára többé. Igazán játékokban jön ki az előnye, de a mindennapokban is smoothabb az élmény. A 60fps-es videók kifejezetten jók, még youtube-ról is. Szerintem mindenki maga döntse el, hogy megéri-e neki a nagyobb frissítés. Ha nem játszol, szerintem lehet élni nélküle.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Sinisi #75699 üzenetére
..Ez most komoly??
Ha már egyszer a VGA DP portjából DP -> HDMI átalakíval HDMI kábellel megy tovább a jel a monitor HDMI aljzátba akkor mégis hova a francba akarsz még egy DP átalakítót tenni?
Megy úgy alapvetően, miért akarod a DP jelet átalakítgatni ha van DP bemenete a monitornak? -
-
deja vu
addikt
válasz
Sinisi #75547 üzenetére
Hdmi-dvi adapterrel orvosolható a probléma. Vagy pár ezerrel többért a BenQ GW2765HT azon van dvi.
(#75548) hackeeeee
Annyira nem vagyok nagy játékos de AOC AG271QG - Gaming line-ra már érdemes lehet lecserélni a Dell-t. Az már egy komoly játékos monitor.
Én a helyedben kipróbálnám valahol, azért sok pénzről van szó.
-
deja vu
addikt
válasz
Sinisi #75526 üzenetére
Természetesen jobb mint az az LG. LG kategória biztos megvan. LG-nél nem nehéz jobbat alkotni.
WQHD-ban általában a 27 hüvelykeset szokták vinni, abból pedig jó szívvel ajánlható az AOC Q2781PQ - Style-line.
De van picit olcsóbban 25 hüvelykes változatban is WQHD felbontású Dell U2515H, ami igen jól sikerült darab.
Az, hogy neked melyik a megfelelő méret abban én nem tudok segíteni. -
deja vu
addikt
válasz
Sinisi #67578 üzenetére
Nekem van mindenem ilyen szempontból.
Van itthon három, leírom sorrendben, hogy nálam melyik a nyerő.
Legjobb:
1,CCFL talán pwm mentes
2, LED PWM mentes
3, LED 180Hz pwm-es ez szar, rühellemSzerintem nem kellett volna leírnom, hogyha egész nap nézed bármelyik monitort elfárad a szemed. Vegyél egy pwm mentes monitort, a jobb monitorok már mind azok, szóval értelmetlen a kérdés.
-
deja vu
addikt
válasz
Sinisi #67575 üzenetére
Gondolom azért írták, mert pwm mentes a háttérvilágítása. De ha egész nap nézed a "legszembarátabb" monitortól is elfárad a szemed. Én magamon azt tapasztaltam, hogy a legmegnyugtatóbb képe a régi CCFL-es "profi" monitoroknak van, és jobban fárad a szemem az új ledes pwm mentes csodáktól. De lehet másnál máshogy van.
-
Mirman
őstag
válasz
Sinisi #67510 üzenetére
A 27" wqhd-n is elég aprók a betűk ikonok stb (és nem minden skalazodik megfelelően ) úgyhogy én 4k 24"ben nem is gondolkodnék.
Off: Brekk uram megjött az MG279Q egyszerűen parádés .
Egy kérdésem lenne csupán . Ha 144Hz-en megy a monitor és bekapcsolom a freesyncet ami ugye 35-90kozt megy csak , akkor az játékok alatt menni fog ebben a sávban és felette szimplán kikapcsol vagy be kell állítani 90Hz-et hogy egyáltalán mukodjon ?
-
old_artist
addikt
válasz
Sinisi #60331 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképp tévhit a magasab frekvencia, ez a régi CRT monitoroknál volt szempont.
A jelenlegi 60Hz bőven elegendő, a nagyobb/magasabb Hz esetleg csak HC gamereknek ajánlott.Sajnos, manapság már a LED háttérvilágítású monitorok uralják a terepet, ami viszont "agresszív" fényerejével veri ki a biztosítékot több felhasználó esetében, ezért ajánljuk a régebbi CCFL-es háttérvilágítású monitorokat azoknak, akiknél ez meghatározó szempont lehet - a fejfájás és a különböző szem problémák, szem fáradás -, viszont ezekből már elenyésző típusokat találni újonnan a neten.
Esetedben mindenképpen ajánlom, legalább egy napos tesztelését pl. egy LED háttérvilágítású monitornak, ami Flicker-Safe vagy tulajdonképpen PWM mentes fényerő-szabályozással működik.
A régebbi CCFL-es háttérvilágítású kijelzőknek sokkalta nyugodtabb volt a megjelenítettsége, olvashatósága, jól le lehetett szabályozni a fényerejét is,Tudnod kell, hogy nincs tökéletes kijelző - sajnos, ezért mindenképpen kompromisszut kell kötnöd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Adobe Lightroom topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- ASUS VZ27EHF-W 27coll full hd 100hz monitor 1ms
- DELL ULTRASHARP U2415B 24" monitor FHD/IPS
- LG (27GR95QL-B) 27" 240HZ OLED QHD MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest