Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76201) XenHai


XenHai
senior tag

Üdv !
Monitor cserén gondolkodom.
Jelenleg egy Dell UltraSharp U2312HM teljesít nálam szolgálatot! Meg vagyok vele elégedve de nagyobbat szeretnék. A kinézett monitor LG 34UC79G .
A gép amihez kell i5 6600 16g ram gtx 670 (csere betervezve).
Előre is köszönöm a segítséget.

(#76202) Brekk válasza XenHai (#76201) üzenetére


Brekk
addikt

Remek monitor az az LG. :K

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#76203) Kal-El válasza XenHai (#76201) üzenetére


Kal-El
senior tag

Te jó ég és mivel lesz megetetve?
Ha játékra is lesz használva, szerintem annak még egy GTX1080-as is kevés.

(#76204) XenHai válasza Kal-El (#76203) üzenetére


XenHai
senior tag

Igen . Nagyon ritkán Cs go , heroes of the storm . Meg 1-2 sp game .

(#76205) Brekk válasza Kal-El (#76203) üzenetére


Brekk
addikt

Azért az erős túlzás. 2560X1080 a felbontása...

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#76206) -FreaK- válasza Kal-El (#76197) üzenetére


-FreaK-
veterán

Nem egészen. Ezek a Sync eljárások a monitor képfrissítését változtatják (ami egy enélküli monitornál fixre van beállítva) a fps-el szinkronban, vagyis pont akkor frissül a kép, amikor a vga is új képkockát küld ki. Ez megszüntet sok akadozást a kép folyamatosságában, ami egyébként jelentkezik akkor ha az fps ingadozik, a képfrissítés meg fix. Ez mellett ha nincs szinkron akkor képtörés is jelentkezik (tearing), ami engem speciel zavar játék közben, de lehet hogy másokat nem.

Ez a képfrissítés változtatás egy bizonyos tartományban működik, arról lehetne még írni, hogy mi történik ha az fps ez fölött, vagy alatt van, de ezt most nincs időm kifejteni, ha rákeresel, már volt róla szó a topicban azt hiszem.

A legnagyobb változás 60-->144Hz között látható, 144 és 240 között is már csak minimális a látható javulás, legalább is ahogy olvastam/néztem a beszámolókat. Ha jól rémlik a The VR Tech Youtube csatornáján próbáltak egy ilyen monitort nemrég, ha esetleg magyarul szeretnél hallani még erről a nagyon magas frissítésről.

Olyat is olvastam, hogy csak 60 és 144Hz között érdemes használni ezeket az adaptív sync-eket, fölötte már nincs értelme.

Szerintem ez így nem teljesen igaz. Ahogy fent is leírtam, az a lényeg, hogy a képfrissítés és az fps szinkronban mozog, ez szerintem hasznos bármilyen fps/hz tartományban, maximum 144Hz felett csökken a hatásossága.

(#76207) Kal-El válasza Brekk (#76205) üzenetére


Kal-El
senior tag

Attól függ mivel játszik, meg milyen beállítással.
Én néztem pár witcher 3-as videót, elképesztő milyen teljesítmény kell neki maxon már 1080p-ben is és az még csak 24"-os monitorral volt, nem is 34"-ossal.

(#76208) saen válasza Kal-El (#76207) üzenetére


saen
veterán

Nem a méret számít, hanem a felbontás. Az a monitor is 1080p, csak kicsit szélesebb.

(#76209) JohnK


JohnK
aktív tag

Sziasztok!

Tegnap beüzemeltem a DELL P2416D monitorom, CRT-ről váltottam, első IPS paneles monitorom minden tetszik egyelőre vele, tényleg szép a képe egyetlenegy "negatívumot" tudok csak felhozni, ez pedig a háttérvilágítás beszűrődése, ami tudom részben az IPS panel típus sajátossága.

Sötét szobában telefonnal készült képek:

25% fényerőn:

50% fényerőn:

100% fényerőn:

65% fényerőn, most ugyan csak este tudtam megnézni, de kb. ilyen fényerőn fogom használni.

Kérdésem, hogy mennyire számít ez átlagosnak, rossznak, esetleg valamilyen más beállítás lehet rossz?

Mennyi esély van rá, hogy egy másik példány jobb ilyen szempontból, vagy esetleg még rosszabb is lehet.

Kicsit tanácstalan vagyok, mert amúgy tetszik a monitor, de sötét jeleneteknél, főleg film alatt, ha keret is van elég zavaró volt így első benyomásra, főleg a bal alsó sarokban.

A káva pedig nem mondható valami vékonynak, ezért kisebb beszűrődésre számítottam.

Neten olvastam, hogy ez a nem tökéletes illeszkedés miatt van, esetleg keret nyomogatása segíthet, de nem nagyon hiszek ilyesmiben.

(#76210) Synthwave válasza Brekk (#76200) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Miért is?

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#76211) Kal-El válasza -FreaK- (#76206) üzenetére


Kal-El
senior tag

Ez mind logikusnak hangzik, de akkor az én 60Hz-es monitoromon miért nem volt még soha tearing? Pedig nem egy játékkal játszottam, aminél ingadozott.

saen:
Ezt nem is tudtam. Pedig mindig azt hittem, hogy az is szempont.

[ Szerkesztve ]

(#76212) Synthwave válasza etejedu (#76199) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Szerintem simán az LG. Nemrég írtam róla egy pár sort, nem "túlságosan" technikai szemszögből, ha érdekel, olvasd el.

Az AOC csak párezer forinttal olcsóbb, annyi plusz, hogy FreeSync és Szokol-hangszórok, ellenben a színei rosszabbak és előfordulhatnak vele ilyen-olyan gondok (főleg FW-vel kapcsolatos, bár úgy tudom, nagyrészüket már javították). Ahogy utánamásztam, azzal szembesültem, hogy a felhasználói tapasztalatok nem egyöntetűek, nincs egyértelmű konszenzus, hit or miss; vagy bejön vagy nem.
Egy normálisabb teszt.
Sokáig én is ezt akartam venni, mert szimpatikus volt, hiszen papíron kellemes, sok csati, multimédia, remek response time, FreeSync, értelmes talp, ez kb. a legolcsóbb - viszont néhány hosszabb thread átnyálazása és 3 hónap huzavona vergődés (:DDD) után úgy döntöttem, hogy inkább kihagyom, biztos, ami biztos.

Az ASUS is egy jó kis moncsi, vannak extra dolgok, mint pl. 3D, hangszórók, jópofa ASUS OSD-cuccok (Asus GamePlus). A 3 közül a legdrágább, a másik kettőhöz viszonyítva kevesebb bemenet.
Sok quaker használja, ellenben 2013-as modell és még PWM-es, így van villódzás; az arra érzékenye(bbe)knél tartósabb használat folyathatja a szemet és / vagy fejfájást indukálhat. A magam részéről főleg emiatt tettem le róla.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#76213) AxBattler válasza Synthwave (#76212) üzenetére


AxBattler
félisten

Korrekt leírás az LG 24GM77-ről, szimpi monitor. :R

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#76214) Synthwave válasza Kal-El (#76211) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Szinte biztos, hogy volt, csak nem vetted észre / nem zavart / nem tudtad, hogy az az, amit látsz.

Másra nem nagyon tudok gondolni. Azért mondom ezt (annak ellenére, hogy nem ismerlek), mert alapból abból indulok ki, hogy az ismerősi körömben rendszeresen rendezett LAN-okon (8-12 fő) az emberek 90+ százaléka nem érti, hogy miért szoktam permanens nyáladzó ideggörcsöt kapni az ottlévő 60Hz-es, olcsó LCD-ktől CS 1.6 alatt. :DDD Nézik, nézik, aztán "Hö, mivan? Jóvanaz, miről beszélsz?" - pedig a képi "élmény" már a látóideget karistolja.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#76215) etejedu válasza Synthwave (#76212) üzenetére


etejedu
őstag

Nagyon szépen köszönöm!

(#76216) Skynet258 válasza Kal-El (#76203) üzenetére


Skynet258
veterán

Ilyen monitorom van egy 480-as Radeonnal, röhögve viszi a játékokat... ;)

https://geekpulse.hu

(#76217) Synthwave válasza AxBattler (#76213) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Köszi. Sajna nem túlságosan technikai-jellegű. Szóval nem egy tftcentral / prad.de review, mivel ANNYIRA nem mélyedtem el a témában, hogy hasonszőrű teszteket futtassak (bevallom, leginkább érdeklődés-híján - ha a lustaság fájna..) - meg aztán némi műszerezettség is hiánycikk a sufni tövén, így inkább felhasználói szemszögből próbáltam közelíteni, amennyire tudtam.
Inkább olyan decent nerd, mintsem full geek szemlélettel. : >

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#76218) Kelvin


Kelvin
őstag

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy munkára (nem gpu igényes), netre, filmre használt i7-7700 és MSI B250M MORTAR páros mellé megfelelő-e egy AOC i2476Vwm monitor? Nincsen külön vga csak Intel® HD Graphics 630, a monitor out of the box csatlakoztatható és használható lesz azonnal? Mármint nincsen szükségem átalakítóra, egyéb kábelre? Ugyanis a régi tft monitorom vga csatlakozós és az nincs az alaplapon.
Köszi.

[ Szerkesztve ]

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#76219) -Solt- válasza JohnK (#76209) üzenetére


-Solt-
veterán

A fotókon ez mindig csalóka, de így ránézésre ennél jobbat nem nagyon fogsz találni. A 65%-s fényerő szerintem nagyon magas... kalibráltasd be, akkor belövik neked a fényerőt is, és kevésbé fog látszódni a bevilágítás.

www.smart-bus.hu

(#76220) -FreaK- válasza Kal-El (#76211) üzenetére


-FreaK-
veterán

Ez két esetben lehetséges:

1: bekapcsolt Vsync-el játszottál. Ez megszünteti a tearing-et, de cserébe eléggé megnöveli az input lag-ot. Pont ennek kiváltásra találták ki a Gsync/Freesync-et, hogy a hátrány nélkül hozza az előnyöket.

2: Volt tearing, csak nem vetted észre, nem vagy rá érzékeny. Amúgy az is igen változó, hogy mikor mennyire jelentkezik, helyzettől függ. Engem nagyon zavar, de már megszoktam.

[ Szerkesztve ]

(#76221) Synthwave válasza -FreaK- (#76220) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ó, persze, Vsync. Ezt a lehetőséget nagy naívan ki is felejtettem.

Az ok mondjuk prózai: ismerve a hatásait az életben nem kapcsoltam be soha, a szemem automatikusan átsiklik rajta mindenféle optionsban. :))

"Pont ennek kiváltásra találták ki a Gsync/Freesync-et, hogy a hátrány nélkül hozza az előnyöket."

Elindultak egy jó irányba, nagy az előrelépés, de némi plusz input lagot még mindig eredményez sajna.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#76222) deja vu válasza Kelvin (#76218) üzenetére


deja vu
addikt

HDMI van az alaplapon és azzal használható az AOC, sőt azzal kell használni.

(#76209) JohnK

Szerintem elég sok az a 65%-os fényerő, én 50-nél többen semmiképpen sem használnám és úgy már nem rossz, átlagos.

[ Szerkesztve ]

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#76223) JohnK válasza -Solt- (#76219) üzenetére


JohnK
aktív tag

Köszönöm, más véleményit is szívesen meghallgatok.

Őszintén nem gondoltam volna, hogy a kettő között összefüggés lehet és alapvetően azért nem is kértem a műszeres kalibrálást, mert az eddigi monitoraimat is a saját szememhez állítottam be.

(#76224) -FreaK- válasza Synthwave (#76221) üzenetére


-FreaK-
veterán

Én még nagyon régen használtam néha, mert akkor még nem tűnt fel az input lagja :D LnB azóta is emlegeti.. :D

Van amúgy nvidia fast sync is, itt egy jó ki videó vs. vsync-ről, input lag mérésekkel is.

Én úgy tudom amúgy, hogy a gsync nem növeli a lag-ot.

[ Szerkesztve ]

(#76225) Kal-El válasza -FreaK- (#76224) üzenetére


Kal-El
senior tag

Én úgy olvastam, hogy monitor függő, hogy növeli-e, meg hogy mennyire.
Egyébként képtörést tényleg nem láttam még soha, de lehet csak nem tűnik fel. Viszont akkor a sync nem is kell nekem :) spórolok rajta.

(#76226) DuDieHUN


DuDieHUN
aktív tag

tudom nem vásárlással kapcsolatos a kérdésem, de hátha tudtok segíteni, adott egy Dell U2711 monitor HDMI kábellel kötöm össze egy GTX 950-el, és nem engedi a felbontást 1920x1080-nál magasabbra állítani, azt írja ez a natív (pedig 2560x1440), nvidia driverből feltettem a legújabbat, windows 10 van a gépen, mi lehet a probléma?

(#76227) Szalen94


Szalen94
csendes újonc

Sziasztok!

Na már lassan kezd megérni, hogy megvegyem a gépet és hozzá a monitort amit már szeptember óta mondogatok és mondtátok, hogy nézzek vissza, akkor is ha már odáig jutok, hogy veszek is nem csak érdeklődök!
Szóval szeretném ismért kikérni véleményeteket!
Most már kicsit lejebb szükítettem a kört és az elvárásokat!
Monitor elvárások:
IPS Panel
23-24" között legyen (nagyobbat nem igen szeretnék )
Játékra kellene, főként fps, Moba pl: BF3, Division, Rainbow Six Siege,LoL, Tom Raider(legújabb),H1Z1
szóval elég nagy játék-/látóterű játékokra gondolok) Olvastam, hogy nem árt ha tudja a Freesync-t ha már ennyit FPS játékkal szeretnék játszani! (Viszont AMD kartyát meg nem szeretnék, tehát nem szükséges! :)
Terveznék is rajta (3D modellezést) ha ez számít valamit! :)
Max válaszidő: 5ms a játékok végett!
Képarány: 16:9-es
Felbontás: FHD
NvidiaGeforce GTX1060 6 GB-s fogja ellátni
A keret 60+-20,25k
ASUSOK ELŐNYBE :)
Előre is köszi a válaszokat!
Üdv,
Szalen!

[ Szerkesztve ]

(#76228) TheM374


TheM374
újonc

Üdv mindenkinek
Monitor vásárlás elött állok és ahoz kérnék tanácsokat ajánlatokat hogy milyen legyen eddig egy samsung s22c300 teljesített szolgálatot
60-65k rá a keret
Fhd felbontás elég
Ha van értelme egy 75hz képfrisítés
Hogy milyen márka legyen azt a nálam okosabbakra bízom hogy melyik éri meg
Egy fx8320 és gtx970 párosítás van
Jó lenne a 22" es de ha van jobb meghalgatom de 24" nél ne legyen nagyobb
Eggyetlen pörgös játék overwatch esetleg ritkán rainbow six siege nagyrészbe inkább single playerek mennének rajta meg rts,tycoon

Előre köszönöm a válaszokat

[ Szerkesztve ]

(#76229) deja vu válasza TheM374 (#76228) üzenetére


deja vu
addikt

Üdv!

LG 23MP68VQ-P
LG 24MP68VQ-P

75Hz megvan ezeknél, Freesync az Nvidia kártya miatt nem menne.

Vagy normál 60Hz-es IPS-ek vannak: Dell P2317H, P2417H, Asus VZ249H.

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#76230) Synthwave válasza Szalen94 (#76227) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Ennyi pénzből (FPS, moba) játékra csakis 144Hz TN.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#76231) BMS


BMS
őstag

hali

Játékra kellene egy max 80.000Ft-os minmum 23 inch-es monitor. Leginkább Fps vagy Mmorpg játék lenne a többi mind1
illetve nagy képfrissítés(120-144hz)

[ Szerkesztve ]

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#76232) Synthwave válasza BMS (#76231) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Monnyuk.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#76233) BMS válasza Synthwave (#76232) üzenetére


BMS
őstag

ezt is beteszem a listámba köszönöm :)

[link]

erről esetleg vélemény? bárki írhat :)

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#76234) Synthwave válasza BMS (#76233) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Az Acer: DisplayPort hiánya, gagyi talp / állvány, 5 tonna overshoot és brightness, nem túl fenomenális színek, kontraszt, külső tápegység.

Szerintem felejtsd el. Még ha mondjuk egy 15-20-szal olcsóbb lenne..

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#76235) BMS válasza Synthwave (#76234) üzenetére


BMS
őstag

[link]

megnéztem ezt a videót,igaz,hogy régi de meggyőző..

"You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"

(#76236) Szalen94 válasza Synthwave (#76230) üzenetére


Szalen94
csendes újonc

Mint mondtam engem nem zavar, ha nem 100 fölötti fps-em legyen stabil 60 és engem nem zavar már. Mindenképpen IPS panellan felszerelt monitort szeretnék!

(#76237) Synthwave válasza BMS (#76235) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Nem vagyok oda a srácokért, de most túl sok / nagy zagyvaságot nem mondott az arc.

Amúgy a Motion 240 megy 100Hz-en is, de érdemes kikapcsolva hagyni, mert plusz input lagot eredményez.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#76238) TheM374 válasza deja vu (#76229) üzenetére


TheM374
újonc

Köszönöm
Ha ips t veszek akkor már egy kalibrácio is jó lenne neki ugye?

(#76239) Synthwave válasza Szalen94 (#76236) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Láttál már egymás mellett (ugyanazt a játékot futtató) 144Hz-es és 60Hz-es monitort?

Amúgy ha csak 60 fps-ed van, akkor is kevesebb a screen tearing 144Hz-en.

Annyiért, amennyit szánni akarsz rá, szerintem nagy hiba 60 / 75Hz-es IPS-t (vagy bármi mást) venni kifejezetten játékra. Hiába szebbek a színek meg jobb a betekintési szög, ha a játékélmény és a válaszidő 1,5 galaxis távolságra van attól, ami kéne. Akkor már vagy 144 + TN, vagy keret megdupláz és 144 + IPS.

Vagy high-end CRT és a maradékból egy VGA, amivel lesz normális framerate. ;]

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#76240) deja vu válasza TheM374 (#76238) üzenetére


deja vu
addikt

2-3 ezer forintért már bekalibrálják x-rite i1 Display Pro-val. Ez tökéletesen elég ezeknek a monitoroknak.

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#76241) Synthwave válasza TheM374 (#76238) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Az bármilyen panel esetén jól jön. : >

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#76242) TheM374 válasza deja vu (#76240) üzenetére


TheM374
újonc

Oké kösz a segítséget

(#76243) Brekk


Brekk
addikt

PG258-atkipróbáltam, és igen igen jól sikerült. :K

http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.

(#76244) PitkyePadvan válasza Synthwave (#76232) üzenetére


PitkyePadvan
tag

látom nagyon szereted a monitorod, egy olyan kérdésen lenne hogy mielőtt megvetted volna volt alkalmad valahol megnézni, esetleg kipróbálni? (és ha igen hol?)

Üdv: László

(#76245) Synthwave válasza PitkyePadvan (#76244) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Eegen, bízom benne, hogy tartós darab lesz.

Nem. Vagy időm, vagy kedvem nem volt Pestre random bemászkálni (+pénzbe is kerül), igazán letesztelni úgysem tudtam volna (QL), mert baráttól normális lapit nem kérek kölcsön - meg aztán türelmes típus vagyok. Helyi üzletekben az ilyenek abszolút felejtő raktáron.
Ezért (is) ültem a monitorvásárláson 3,5 hónapot. Legalább volt idő neten alaposan körbejárni a "milyen LCD kell"-témát.

Aztán végül a sarki bótban némi alku után megreckíroztam ezt, oszt 1 nap múlva megérkezett a pult mögé.

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#76246) Szalen94 válasza Synthwave (#76239) üzenetére


Szalen94
csendes újonc

Hm.. Akk mit ajanlasz erre a celra nekem? Kivancsi vagyok es ha belefer a keretem akk azt veszem meg! Azt mondtad h duplazzam meg akk mondjuk menjunk 130ig es majd meglatjuk.

(#76247) Sinisi válasza Sinisi (#76071) üzenetére


Sinisi
senior tag

Odáig jutottam az 1440p-n a 144hz elérésében, hogy az a kábel amit mellékeltek a monitorhoz (mg197q) csak 10.2Gbps-et nyom át :((( . A 144 hz-hez pedig 14.08 Gbit/s kell legalább... és ezek a kábelek 3m-ig garantálják a teljes adatátviteli sebességet, nekem pedig minimum 6m-re lenne szükségem.

(#76248) bostone


bostone
addikt

Sziasztok!

Egy V193w acer-t szeretnék lecserélni. Ajándéknak szánom és 50000Ft környékén gondolkodom, ha ennyiért kaphatok kielégítő minőséget.
Március 8 a határidő, tehát addig be kell szereznem a tüneményt.
Átlagos használat, játék nélkül, főleg böngészés, youtube, filmek. Az illető több órát is el tud tölteni a képernyő előtt, váltakozó pozícióban. Előfurdul, hogy 1 méter a távolság, de olykor többen is körbe ülik a csodát, tehát a betekintési szögek is változnak.
19 vagy picit nagyobb méret, full hd, legalább 1 hdmi belefér?
Kérdeznem kellett volna még valamit vagy adatot megadnom?

(#76249) Sinisi válasza Sinisi (#76247) üzenetére


Sinisi
senior tag

Ez lemaradt: próbáltam egy ilyen kábelt (10m) 70-hz ra tudtam nyőgvenyelősen felnoszogatni a monitort vele. Ahogy rácsatlakoztam írta is, hogy dp port kábel probléma...

Most egy ilyen van úton hozzám. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy menni fog-e vele, mert az AKÁR :D 21,6 Gb/s sebességű adatátvitelt is átprésel magán.

[ Szerkesztve ]

(#76250) Sinisi válasza Sinisi (#76249) üzenetére


Sinisi
senior tag

Ezért hogyha van valakinek ajánlása dp kábelre (legalább 6m hossz) amin keresztül a megjelenítő meg is jeleníti a 2560 × 1440-on a 144 Hz-t azt nagy örömmel fogadnám (illetve ha a most rendelt kábellel sem menne a 144-hz akkor a monitorra kezdenék el gyanakodni, ezért 6m-nél rövidebb kábelre is nyitott vagyok :K).
Bár ez utóbbit nem hinném mert az 1,8-as kábellel még a 124-el megbírkózott de fölé már nem ment.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.