Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47771) Ghard


Ghard
őstag

Csak a számok alapján szinte nem is lehet monitort választani. A flicker safe lg megfogalmazása után ("nullához közeli", hát akkor nem nulla) a válaszidőnek is utána néztem, de okosabb nem lettem :)

Az asusnál találtam ilyet: Response Time : 5ms (GTGσ)
GTGσ ? Érdekes, már a gtg is csal, akkor ez a σ mi? Ezt találtam, igaz ez lg de akkor az 5ms GTGσ = 14ms GTG. Remek, a gtg-t is lehet fokozni :)
Az lgnél maradva van personal tv, ahol csak IPS panelt írnak, ennél a következő szerepel:
Válaszidő (GTG): Off:14ms / Low:8ms / High:5ms
Na de mi van offon és highon? A légkondi? Gáztűzhely a konyhában? Nyilván az overdrive, de ezt nem írják mellé. Tehát akkor a σ jelentése az overdive-olt érték lehet. És akkor egy újabb monitornál, aminél ah-ips panel szerepel, ezt látom: Válaszidő (GTG): 5ms. Ennyi, itt már nem is említenek semmi mást. De ez sem alap GTG az biztos, mivel hirtelen 14ről 5re csökkent volna, ami elég szép gyorsulás ahhoz, hogy a marketingesek egy szót se ejtsenek róla.
És akkor nézek egy dellt ah ips-el, ahol 8ms szerepel, látszólag ugyan az a panel, mint az lg. Ezt sem tudom hova tenni, ha overdrive nélküli akkor 6ms-el jobb. Ha overdriveos, akkor 3ms-el lassabb. Ha minimális overdriveal mért érték, akkor lenne ugyan az mint az lg, de ebben meg nincs logika, vagy a sima gtg-t adják meg, vagy a leggyorsabb értéket.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.