Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Erről a típusokról lehet tudni valamit:
Lenovo LT2452p ~ 95k
Samsung SyncMaster S24A850DW - olcsó(bb) vonalonA fő jelöltek továbbra is:
HP Z24i ~ 100k
NEC 244WMi ~ 115k - csak lenne egy kicsit olcsóbb... Úgyis ez lesz a vége, de mintha a fogamat húznák.
Néha már ott vagyok, hogy akkor már 160 és Eizo 2436, de aztán mindig felébredek[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
Egyébként minden nap egy HP Z24i előtt ülök a munkában, alapvetően elégedett vagyok vele, nagyon stabil, anyagai rendben, mechanika tuti - de nem biztos hogy otthon is egy ugyanolyat akarok nézni.
+ a dobozból kivéve a gyári színbeállításokkal a kék és a piros olykor valószerűtlenül erősnek tűnik (főleg a kék), de CAD tervezéshez egyelőre nem a színhelyesség, csak a megkülönböztethetőség számít, az is csak saját célra
De az is lehet hogy csak át kellene billenteni Game mode-ból Office-ba, vagy hasonló[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
-
Brekk
addikt
A Z24i az olcsobb sRGB monitorok kozott talan a legjobb. Baromi kellemes papirszeru kepe van. Sztem jobb bevonatot kapott mint a pwm mentes dell 2412m. De teny h dragabb is.
Remek kalibralasi eredmenyeket lehet elerni vele.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
válasz DBAtti #48852 üzenetére
Az NEC monitort eddig aki megnezte nalunk, mindenki el is vitte. EIZO utan felesleges vagyakozni a 244wmi siman hozza ugyanazt a szintet.
De ha nem tudsz donteni meg tudjuk mutatni mindkettot egymas mellett.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
betyarr
veterán
srácok!van egy olyan lehetetlen(?) ötletem,hogy egyszerre 2 eszközzel használnám a monitort.
elképzelés:p2414h monitor
- egy asztali gép dvi kábelen csatlakozna hozzá
- egy raspberry pedig hdmi-naz asztali csak időnként lenne bekapcsolva,a raspi pedig 7/24.
ez megoldható egyszerűen?
köszönöm a válaszokat!azért ide írtam a kérdésem,mert a ennek a monitornak nem leltem saját topikját.sorry ha vak lennék!
[ Szerkesztve ]
-
soldierboy
tag
Sziasztok!
Monitort szeretnék vásárolni, legfeljebb 60.000Ft körül. Három dologra lenne használva: játék (Counter Strike Globa Offensive, Modern Warfare 3 stb...), TV/film/sorozat és Photoshop.
Jelenleg a laptopom monitorát használom (Dell N5010), tehát mindenképpen jobb teljesítményt fogok kapni; korábban a laptopot egy Samsung P2450H-val használtam.
Ha már el szeretnék költeni 60.000Ft-ot, próbálnám a legjobb módon, választásom az LG 24MA53D-ra esett, ennél jobbat nem találtam ebben az árkategóriában. Persze tudom, 5ms az nem a leggyorsabb és, ha már Photoshoppozok akkor vegyek valami Dell monitort 90.000Ft-ért, de most ez a helyzet, ebből szeretnék a legjobban kijönni.
Van bárkinek bármilyen tapasztalata az előbb említett monitorral, tud esetleg jobbat ajánlani ami a célnak megfelel?
Segítségeteket előre is köszönöm szépen!
-
old_artist
addikt
válasz soldierboy #48869 üzenetére
Üdv!
"... ennél jobbat nem találtam ebben az árkategóriában." - de van, mégpedig a Dell P2414H, nézz utána, szvsz ebben az ársávban a legjobb választás lenne.
PS-ra a BestBuy választás a Dell U2412M lenne ...[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
-
KAMELOT
titán
válasz old_artist #48870 üzenetére
Pontosan van ennél jobb. Az amit írtál P2414H
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
zippofcy
senior tag
Úgy érti a "pixelesedést" hogy a full HD 24-re ideális méret PPI szempontjából. Vagyis adott területre eső pixelek számát tekintve. Ha ez kevés mert kis natív felbontással rendelkezik a nagy méretű kijelző akkor közelről nézve látszanak a pixelek.
Desktopon, játékokban, mindenhol. Ez a távolság 24 inches full HDs monitoromnál 12-14 cm. A 27-esnél ez alapján én 15-20 centire becsülöm (exponenciálisan csökkenően nő - már ha van ilyen kifejezés mert pl. a 40 inches HD ready Braviámnál is fél méteren belül volt)
Tehát minél nagyobb a PPI annál kisebbek a pixelek, annál közelebbről kell nézni a kijelzőt hogy szétváljanak a pixelek. Viszont minél kisebb a PPI annál nagyobbak a pixelek tehát az adott fontméret annál nagyobb a kijelzőn, annál távolabbról olvasható rajta pl. a szöveg.Amire te gondolsz pixelesedés az mikor kisfelbontású anyagot (pl. 360-480p-s youtube videót) nézel rajta. Főleg mozgásoknál pixelesedik pl. a futó ember körvonalán. Ez meg azért van mert ilyenkor a felskálázást nem a monitor elektronikája végzi (mert a desktopod ugye full HDba megy) hanem a youtube videókodekje.
Megpróbálhatod átállítani flashre html5-ről (asszem már abban megy alapból de lehet más a neve).
Ha átállítod a desktop felbontását kisebbre akkor a felskálázás egy részét már a monitor elektronikája fogja végezni. A mosottság nő a pixelesedés csökken. Persze a fene állítgatja a youtube miatt[ Szerkesztve ]
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
soldierboy
tag
válasz old_artist #48870 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsodat, valóban szimpatikus ez a monitor is. Azonban ebben nincsen ugye TV tuner; azt viszont láttam, hogy van benne USB csatlakozó, erről az USB-ről tud filmet is lejátszani? (Ekkor meg már fontos hiány a távkapcsoló hiánya) Remélem érthető volt, hogy mire gondolok, köszönöm!
-
El Kebir
őstag
válasz zippofcy #48874 üzenetére
"Ez a távolság 24 inches full HDs monitoromnál 12-14 cm."
sűrgősen menj szemészhez, mert ezek szerint normál távolból nézve a monitort (kb 50 cm) a 0,277 mm-es pontot se látod a mondatok végén. (nomál látással, 0,3 mm-es pontot látni lehet 1 méterről!!)
szerk.:
ezért is tartják túl pixelesnek a 27"-os FHD-t, mert azok 0,31 mm-es pixelei bőven látszanak 1 méteren belülről, asztalon álló monitor mellett ülve, meg általában 50-80 cm-nél nem lesz távolabb a monitor. (speciális egyedi elrendezéseket nem számolva)[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Isual
veterán
válasz zippofcy #48874 üzenetére
"Desktopon, játékokban, mindenhol. Ez a távolság 24 inches full HDs monitoromnál 12-14 cm. A 27-esnél ez alapján én 15-20 centire becsülöm" -
Újabb nettó hülyeség. Ne saccolj, van, ami kiszámolja neked.(#48877) KAMELOT: is
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
zippofcy
senior tag
válasz El Kebir #48876 üzenetére
Megható az aggódásod de a 24 inches monitor ideális nézési távolsága 30 centi, ennyinél tölti ki a látómezőt úgy hogy periférikusan még van kb. 10-10 centi két oldalt (hogy ne szédüljön el az ember).
Az 50 centit max CRThez ajánlották anno, de ha te annyiról nézed akkor a 27-es az ajánlott.
(Egyébként kipróbáltam, 50 centiről is látom a pontot de ha annyiról nézném tuti beállna a fejfájás 2-3 óra múlva, nem jó a szemet erőltetni).Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
Ez a kalkulátor tiszta baromság, 1 méterről a 24 inchen nem hogy a Full HD pixeleit nem tudja megszámolni de még a HD ready-t sem. Simán le lehet felezni.
De az ideális nézési távolság nem az ahonnan még meg tudja az ember számolni a pixeleket, hanem az ahonnan a kijelző még kitölti a látómezőt.
Na persze aki az 50 centis CRT TVhez van szokva amit méterekről néztek mert közelebb nem fért elé az egész család annak persze hogy más a véleménye. Aztán a moziban meg csodálkozik hogy jajj de szép nagy a kép, ez az igazi nem az otthoni szar. Hát így is lehet persze[ Szerkesztve ]
Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
KAMELOT
titán
válasz zippofcy #48879 üzenetére
Fejfájás attól a xar villogástól van. PWM. Nem a távolságtól. CRT-nél szintén 1 méterről néztem ott 1 óra után könnyeztek a szemeim. Amióta megvan ez a kalibrált monitorom simán napi 10 órát tudok a monitor előtt lenni és meg sem kottyan a szememnek.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
El Kebir
őstag
válasz zippofcy #48879 üzenetére
Te vagy a másik véglet a 30 cm-rel, vitáztam már olyan emberrel, aki az 1 m-hez ragaszkodott, attól még az átlag ajánlott távolság 50-80cm marad. A szélsőségesek az egyedi eset.
Az meg külön érdekes, hogy a látótérkitöltést favorizálod, miközben ahhoz igazítva a nézési távolságot tisztán pixeles lesz a kép, egyértelműen kevés a felbontás olyan közelről nézve, és ezt meg tagadod, úgy hogy te is elismered, hogy látod a pixeleket még 50 cm-ról is, amivel ellentmondásban vagy magaddal.
-
zippofcy
senior tag
válasz El Kebir #48882 üzenetére
Az "ajánlott nézési távolság" a CRT korból maradt fenn. De már akkor is túlhaladott volt mert a 90-es évektől kezdve nem sugároztak a CRTk vagyis egészségügyi oka nem maradt a "nézési távolságnak".
Akkor pedig marad az amit én állítok, mégpedig a látómező kitöltés. Próbálja ki mindenki és meglátja hogy pixeles lesz-e neki a kép. 24 inchen full HDban nem. 27 inchen talán, de még az sem biztos. 32 inchen full HDban valószínű de az sem biztos, emberek (szeme) válogatja.
Ha nektek lenne igazatok akkor a moziban az első 10-15 sorban nem lennének székek.
-
Isual
veterán
válasz zippofcy #48884 üzenetére
A moziban vannak pixelek?
Teljesen szétesett érvelésed és beszűkült, egomán stílusod abszolút alkalmatlanná tesz bármi nemű a józan észre és racionalitásra épülő eszmecserére, azt hiszem kár rád szót fecsérelni, érik a házitroll titulus.
-
El Kebir
őstag
válasz zippofcy #48884 üzenetére
Úgy látszik nem vagy képes felfogni, hogy attól, hogy jól kitöltöd a látótered, még pixeles marad a kép...
minkét szempont számít, hiba kiragadni az egyiket, látótérkitöltés és felbontás!A mozifilmeken is pixeles lenne, ha nem lennének azon is AA-s eljárások. (a képet homályosítják, hogy ne legyen pixeles, meg az amúgy is nagyobb felbontású)
Ugyanígy pc-nél, ha pixel alapon közelről nézed a képet, teheted rá az AA szűréseket, hogy a "pixelesség" hibából, "homályosság" hibát csinálj, amit a többség elviselhetőbbnek tart.
Nagyfelbontásnál, pl UHD 21-22"-nál (!), erre nem lenne szükség, erről szól a "HD" részletesség növelésről, arról, hogy ne kelljen az "aliasing" hibák miatt, "elhomályosítani" a részleteket.Nem nagyon tudom ennél szájbarágósabban leírni...
-
zippofcy
senior tag
válasz El Kebir #48886 üzenetére
Mennyire értelmes olyan dologról vitatkozni amit mindenki kipróbálhat magának.
Ti azt állítjátok hogy a 24 inches full HD monitort 30 centiről nézve pixeles a kép. Én meg azt hogy az az ideális nézési távolsága. Mindenki próbálja ki magának és meglátja nektek van-e igazatok az 50 centivel vagy nekem a 30-alNekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.
-
zippofcy
senior tag
-
Mikisys
őstag
válasz El Kebir #48886 üzenetére
A mozi-film nem pixeles, a kb. 100négyzetméteres kép még éles, megfelelő objektívvel vetítve!
A digitális filmanyag lehet pixeles legfeljebb (2k felbontás, azaz, kb. Full-HD), de nem ez a probléma, hanem az, hogy mekkora a kivetített kép mérete. Ettől tűnik életlennek (homályosnak), minél nagyobb a kép, annál életlenebbnek látszik, részben a jelenlegi digitálishoz való objektívek, részben a képméret és részben a digitális alapanyag felbontása miatt.
Monitorban bőven elég a 22-27"-es méretű, amit monitornak használunk és nem film nézésre, ezen még élesnek kell lennie a képnek.Üdv!
-
-
KAMELOT
titán
válasz zippofcy #48887 üzenetére
Itt jön képbe az, hogy neked ez a jó másnak meg az. Valaki közelről szereti nézni valaki messziről. Mindenki a saját szeméhez igazodik. Felesleges itt vitatkozni erről. Én azt mondom megéri kicsit több pénzt áldozni a minőségre!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
psg5
veterán
Még egy kérdés:
Az alábbiak nem képezik a Benq alternatíváját? (Most úgy látom az iponban 61.646 a Benq, gondolom az jó ár. Az edigitalnál vettem volna, mert onnan már több mindent vásároltam, de ott egy tízesseldrágább..SAMSUNG S27C350H
LG 27M45HQ-B
ASUS VE278H
ACER S271HLDbid
PHILIPS 274E5QSB/00[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
rendzso
tag
válasz old_artist #48851 üzenetére
Köszönöm a választ! Még a héten elgondolkodom rajta, aztán lehet elugrok a MonitorGuruba. Úgyis 5 percre lakok tőle.
Esetleg még valakinek tapasztalat vagy vélemény a Benq GW2320-asról? Szívesen fogadnék még egy párat. Köszi előre is!
-
Isual
veterán
iPon-os ár rendkívül jutányos, ha az lesz, nagyon jól jársz ennyiért, 70k körülire emlékeztem, engem is meglepett!
Samu - Off.
LG - csak egy digitális bemenet (HDMI), másik d-sub (amin a PC lenne), azért 2014-ben ezeket a monitorokat (piacra nem kéne dobni) nem lenne jó döntés megvenni.
ASUS TN-es, nem ajánlanám.
Acer a BenQ-val hasonló, de nincs sajnos róla teszt, csatlakozók oké, anyagminősége nem tűnik a legjobbnak, mondjuk ebben a BenQ se nyújt sokkal többet. Ha ez szimpatikusabb nektek, akkor vállalható.
Philips DVI-d-sub bemenetekkel bír, itt is hiányolom a második digitális bemenetet, ezért nem választanám ~ LG-nél.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Johnyy #48868 üzenetére
a 24-eshez képest +40 cm az én esetemben.A 24-esen néha behajoltam 50cm-re is,de egy 27-es FHD-ban ez nem járható út.Kicsit kétségbe is voltam esve,de a hátrahelyezés megoldotta és azóta öröm és bódottág .Youtube videókat néztem kis felbontásban,de nem volt nagy élvezet(24-en sem).
psg5 #48865 : Játékoknál is észrevehető(ETS2 egyértelműen,Tomb Raider alig,Dragon Age egyáltalán nem),bár kisebb mértékben mint pl netezésnél.Minden esetre nálam felértékelődtek az élsimító szűrők használata,de kárpótol a nagy monitor nyújtotta élmény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- 797 millió euróra büntették a Metát a Facebook Marketplace miatt
- Formula-1
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- LEGO klub
- Facebook és Messenger
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest