Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz pendre54 #134699 üzenetére
Ez engem is érdekelne, konkrétabban ki mit ajánl, mert vettem direkt monitor tisztító (nedves) kendőt és úgy érzem jobban összekeni a képernyőt, mint ha nem is lenne. És pont így jártam előtte egy valakitől kapott TV képernyő tisztító spay-vel is.
Meg azt se szeretném ha még tönkre is tenné a kijelzőt."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
ktgeri
tag
Sziasztok!
Teljesen vak vagyok a monitor temaba, szoval elore is koszonom a segitseget!
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
80.000 Ft.-
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
20-23 inch kornyeke
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
Irodai munkara hasznalnam fokent, nincs elonyben reszesitett. Szeretem, ha egy monitornak elenk szinei Vannak es a fekete is fekete, nem szurke.
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sik
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Irodai + Altalanos
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Laptoppal lenne hasznalva
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
HDMI port szukseges
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyomanyos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Lenyegtelen -
Pano
addikt
válasz Komplikato #134701 üzenetére
enyhén nedves tiszta rongy/mikroszálas -> törölni amíg tiszta nem lesz -> szárazra törlés
Ennyi. Nem kell túlcicomázni.[ Szerkesztve ]
-
mályva
aktív tag
Sziasztok
olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy DAHUA LM22-B200S Monitor t 2. kijelzőnek..
Amúgy oled laptopom van, és duplikálom melóhozSzóval nem tudom állítani a dahua fényerejét, ez miért van? Próbáltam gombokkal manuálisan de szürke a csúszka nem is engedi
A másik hogy csak a 2-. kijelző van bekapcsolva- ez a dahua, de semmiképpen nem lehet megoldani h egérrel tudjam annak a fényerejét állítani?
Megbízhatóságom: 220 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა
-
Rengete
aktív tag
Sziasztok!
A barátomnak szeretnék segíteni. PS5-höz szeretne 24"-os monitort. Akár használtan is!
Egy lenne a lényeg, hogy 120hz-et tudjon, és értelem szerűen hdmi 2.1-es port legyen rajta. 60 ezerig bezárólag nagyjából. Vásárolt egy displayprot-hdmi átalakítót, de akkor derült ki, hogy nincs is displayport a monitorján. Ezért javasoltam neki, hogy akkor már ha lehet olyan monitort vegyen, amin alapbol van hdmi 2.1 mert nem tudom mennyire működne jól ezzel az átalakítóval. Elég a full hd felbontás természetesen és a va panel.
Pár típust ha kaphatné, mert használtnál nem írják ki...
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz banderasz77 #134710 üzenetére
Hát igazán semmiség..
Szerintem fps-re nem, sok lenne a ghosting/smearing. Ami jó VA, az a Samsung G6 és G7, de ezek 1000R íveltek és a kereten is túllógnak. LG 32GN650 amúgy beleférne, csak nem tudom, hogy kompetitív fps-ről van-e szó, vagy csak single-player játékok. Utóbbihoz jó, de előbbihez nem az igazi, viszont filmezésre egyébként tényleg jobb döntés.[ Szerkesztve ]
-
hermandani
tag
60.000 ft (használt vonalon keresek)
27" full hd vagy 4k
Ips vagy oled
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor?
Játék (főleg fps)
Gtx 1660 6gb
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál?
DP + hdmi
Mind1
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Mind1Pár éves, kifutott, használt monitorban gondolkodok.
[link] Ezzel szemezek, mi a véleményetek róla?
Esetleg tudtok megbízható, jó szériákat Lg vagy Samsung vonalon?Illetve 4k 60Hz vagy full hd száz-jópár Hz lenne jobb fps játékokhoz?
Köszönöm
-
terrel
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, teljesen tudatlan vagyok a témában! Köszönöm!1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
max 100.000 Ft.-
27 inch
Amelyik jobb
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb)
Irodai + Programozás + Általános + Youtube
RX580 az asztali pc-ben, céges laptopban nem tudom, de viszonylag új gép. Laptoppal és PC-vel is lenne használva
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb)
2 HDMI port jó lenne (vagy 1 HDMI 1 DisplayPort)
Nem
Hagyományos
Lényegtelen -
sztivo
Topikgazda
válasz hermandani #134716 üzenetére
Szia!
"Illetve 4k 60Hz vagy full hd száz-jópár Hz lenne jobb fps játékokhoz?" egyértelműen utóbbi, hiszen azzal lesz simább a mozgás, a részletesség nem fontos ilyen téren. A profi játékosok még mindig, a mai napig 24-25"-on játszanak, de már 240-500Hz-en.
Honnan vennél monitor használtan? Senetic az egy beszállító csak, én nem vennék onnan semmit.
terrel
Felbontás, képfrissítés mindegy, játék nincs (RX580 miatt kérdezem)? -
zsolt008
tag
sziasztok, otleteket kerek,
koszi1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
100k (max150)
32" 2k v 4k
IPS
Sík
foleg web bongeszes, keves streaming, keves jatek
Nvidia rtx 2070
2hdmi, vagy 1hdmi-1dp kell
Nem
Hagyományos
allithato magassag elony, de nem elvaras -
hermandani
tag
válasz sztivo #134720 üzenetére
profi játékosok még mindig, a mai napig 24-25"-on játszanak, de már 240-500Hz-en.
Ezt nem tudtam, köszi. Tudnátok ajánlani valami olyat, ami 27", megbízható és minél több a Hz, mondjuk 80e Ft-ig?Honnan vennél monitor használtan?
Innen hardverapróról, vagy magánszemély, számtech cég mind1, csak tudjam előtte kipróbálni.
Új is érdekel, nem feltétel a használt, csak nyilván olcsóbb. -
sztivo
Topikgazda
válasz hermandani #134723 üzenetére
Újként:
LG 27GN60R
Acer XV272Pb
AOC 27G2SPUHasználtan:
A fentiek+
Gigabyte G27F vagy G27F-2 -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Használt, 27 colos, IPS paneles, 4k felbontású, HDMI, DP, Usb C csatlakozással rendelkező monitort keresek 100000 Ft-ig. A videokártyám egy XFX Rx460 4 GB DDR 5 128 bit. Főleg filmek nézésére, és irodai munkákra használnám a monitort, így a 60 Hz képfrissítés is megfelelő lenne.Tudnátok néhány konkrét típust javasolni? Előre is köszönöm a segítséget.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Tappancs2001 #134726 üzenetére
Szia!
LG 27UL850, 27UP850, 27UN880.
-
korpas15
tag
Sziasztok!
Kettő monitor között gondolkozok. Az Odyssey G4 vagy a Dell G2524H. Melyik a jobb, és ajánlottabb monitor? A Dell-ről nem nagyon találok tesztet. -
yuhui
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbiak szempontok szerint szeretném kérni a segítségeteket:
100-200e Ft
27-32 között, 2K, Hz tekintetében nincs elvárásom, ami belefér/amit érdemes
Nincs ilyen
Sík
általános, szoftverfejlesztés, képszerkesztés és ami fontos lenne még az a Fortnite, a többi játék ami futni fog rajta nem releváns
A gép utána lenne megvásárolva alá, ezért is gondolom, hogy 2K elég felbontásban mert gépre 300-350e -nél többet nem szeretnék költeni (gép + monitor max 500e a keret).
Illetve jó lenne ha használható és élvezhető lenne ha egy macbookra kötöm rá akkor is.
HDMI biztosan illetve ha beleférne/létezik olyan a feltételek alapján amin van Type-C/Thunderbolt jó lenne.
Nem
Hagyományos
Nem szempont, valószínűleg nem saját talpán állna.Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!
-
Pennyke
lelkes újonc
Sziasztok!
32" Samsung Odyssey G5 C32G55TQBU-hoz keresek budget monitor kart.Asztalra rögzíthető megoldás érdekelne, minél nagyobb forgásszöggel.
Rengeteg van, de YT videókban jellemzően olyanokat ajánlanak, amiket csak amazon-ról lehet rendelni és nem is találtam a legtöbb márkához magyar forgalmazót.
Kb 20-40k-t gondoltam rászánni
. -
Tappancs2001
senior tag
-
sztivo
Topikgazda
válasz Tappancs2001 #134732 üzenetére
Persze, simán viszi, HDMI 2.0b és DP 1.4 van a kártyádon.
-
sztivo
Topikgazda
-
t256
őstag
Sziasztok!
Pár hónapja írtam monitor ügyben. Akkor egy Acer monitort ajánlottatok. Azóta a vásárlás elfelejtődött, de most
megint kène egy UW 21:9 kèparányú monitor.
Sajnos az ajánlott Acer monitor eltűnt a boltok kínálatából.Tehát UW, 21:9, lehetőleg IPS panellel, keretem max 150 ezer HUF.
milyen lehetősègeim vannak?Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Pennyke
lelkes újonc
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 60-125k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 27"-32", 1440p, 144hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Nem vagyok benne biztos
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Eddig egy ívelt 32" QHD monitort terveztem, viszont neten olvasottak alapján 27" a sweetspot 1440p-hez a PPI miatt és ahhoz felesleges lenne az ívelt gondolomEszembe jutott az is, hogy maradok FHD-n a nagyobb teljesítmény miatt, de most egy 22"-os monitort használok és szeretnék erről minél nagyobbra váltani, FHD-nál meg úgy tudom a 24+ már nem az igazi
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) időben ez a 3 kb azonos arányban, de prioritásban a gaming: olvasás/böngészés - youtube/twitch/film/sorozat - starcraft2/diablo4
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? RX 6700XT 12GB, freesync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) HDMI
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Nem vagyok benne biztos
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Tervezek hozzá kart venni[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
Emagnál 85e Ft (-10% kuponnal, tehát ~77e Ft) az LG 32GN650-B: [link]
Ilyen alacsony még sosem volt az ára, plusz ott van még a 10% kedvezmény is. Nem tudom, jó monitornak számít-e, de hátha pont valaki ilyet keres. -
AhaPersze
tag
Sziasztok, Egy kérdésem lenne, mert a neten nehezen találok értelmes leírást. Sok helyen van "képfrissítés" és "natív képfrissítés". Azt írják angol oldalokon a sima az már általában a szoftverrel felturbózott képfrissítés és inkább csak marketing.
A legtöbb oldalon a keresés viszont a nem natív alapján megy.
A beszálló szint IPS-nél 150K ahogy látom, és ott például a "SAMSUNG Odyssey G5" a natív képfrissítés csak 60Hz, ami kevésnek tűnik egy IPS-hez, érdemes ezen pörögnöm?
Mert egész jó VA-k vannak már fele ennyiért is.BO2 ---> Medden
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Svájcban élő jóbarátom kinézett egy monitort magának, gépépítés előtt áll. Próbálnám nagyvonalakban az összefoglalót megválaszolni.
Már konkrétan ki van nézve egy adott típus: Dell Alienware AW3423DWF (ez Svájcban most átváltva ~320.000 Ft körül van jelenleg)1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
szerk.: 350-400.000 Ft
21:9 ívelt, 3440x1440, minimum 100 Hz
Amit ajánlotok. A kinézett monitor az OLED
ívelt
csak játékra (pl: Cyberpunk), nagyon ritkán filmnézés, youtube
Nincs még meg a gép sem, a monitorhoz lenne tervezve majd a gép
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) -
- nem
nem kell érintőképernyő
Állítható magasságú az asztal amire kerül. Forgathatóság nem lényeg, a magasságban állítás az fontosabbSzóval 2in1 kérdésem, ezek alapján szerintetek jó döntés a kinézett monitor vagy ebben az árfekvésben van jobb is?
Köszi szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz rwin5 #134740 üzenetére
Ilyen specifikus paraméterekhez kiválasztotta kb a legjobbat!
Ársávban és méretben lenne még pár alternatíva a Phillips és a Samsung kinálatában, viszont Oled beégésre csak a Dell ad garanciát.Februárban jönnek az első 32-es 4K 240Hz-es flat Oledek, várhatóan ilyen ~1200EUR (MSRP) környékén ami megjelenéskor lehet 1300-1500 is. (ne legyen igazam)
Szval ha lenne igénye erre akkor várjon egy hónapot, ha meg nem akkor 800Eur -ért best buy a AW3423DWF. -
DFB
tag
Sziasztok!
Dell U szériàra érdemes Pixelharanciàt venni,vagy a Dell cseréli?Àllitólag 1 pixelhibànàl nem. -
Komplikato
veterán
Nekem S szériás monitorom van, de ott volt 30 nap gyári garancia, viszont CSAK fényes pixelhibára. De nem értem a felvetést, hiszen a SZABVÁNY szerint van megadva mekkora felbontásnál hány pixel- és subpixel-hiba után garanciális. Van aki ettől eltér vagy eltérhet. Régen a Samsung és LG monitorokra volt azt hiszem 3 hónap pixelhiba gari. Utána már csak Koreán belül. Az AOC Agon monitorjaira meg 4 év gari és 4 év pixelgari is van, persze csak a hivatalos (lengyel) distributoron át. Akitől magyar bolt meg nem vásárol. Mehh.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
DFB
tag
válasz Komplikato #134744 üzenetére
A Dellnek külön szabàlya van,azon belül is az U ra màs vonatkozik.Ha jól tudom.
Nekem P van,de nem mai darab annak nincs baja és szép a képe,két éve vettem egy S-t,de sokkal rosszabbak voltak a színei,főleg a fehér nem volt fehér, meg a betekintési szöge is kicsi volt.Vissza is vittem.Qhd ról van szó,a mostani fhd.
Ahogy sejtem ha van fizetős pixelgarancia-ami hàrom hétre szól-aklor az Oàzis kicseréli 1 pixelhibànàl is, a Dell ekkora hibànàl nem. -
sztivo
Topikgazda
-
gusztafszon
csendes tag
Sziasztok!
Feladom azt az álmot, hogy munkára ÉS játékra is tökéletes monitort találjak, inkább lesz külön erre is, arra is.
Munkára már megvan, játékra keresnék valamit:
200 környéke maximum
Szeretnék 120Hz-et minimum, 3440 X 1440, 4k vagy 2k. 34 inch illetve 32 inch minimum
VA. Sötétben játszom, alacsony fényerővel. OLED persez jobb lenne, de az drágább
Inkább sík, de megbarátkozom az ívelttel is
Játék kizárólag
4080, VRR kell (nem értek különösebben hozzá, milyen típusok vannak)
HDMI 2.1 vagy DP 1.4
Nem. Jó lenne persze, de ebben az árkategóriában nincs értékelhető (OLED, MINILED) úgy gondolom
Hagyományos
Magasságban jó lenne állítani de nem elvárásKizárólag esténként sötétben játszom, így nem kell hogy kiégesse a szemem, inkább sötétben legyen szép részletes. Single player játékok csak.
Milyen jó opciók vannak az OLED-eken kívül? -
sztivo
Topikgazda
válasz gusztafszon #134747 üzenetére
Szia!
21:9-ben talán LG 34WN65CP-t mondanék és Dell S3422DWG-t. Gigabyte M34WQC lenne még opció, de csak az A végű van jelenleg, amiben nincs VRR.
16:9-ben Gigabyte M32QC, Samsung G6, QHD.
4K szerintem ennyiért kiesik, de Samsung G7 Neo.
Utóbbi kettő a legjobb piacon lévő VA. MSi-k lennének még ugyanezzel a panellel, de szerintem már nem kaphatóak, csak az E2 és E3 "upgrade", ami inkább downgrade.
[ Szerkesztve ]
-
-
Pennyke
lelkes újonc
Sziasztok!
Sikerült kicsit szűkítenem azon, hogy mit is szeretnék, úgyhogy kezdem újra.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra? 80-130k
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged? 27" 1440p lehetőleg 144hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED) Nem tudom, talán IPS
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat? Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor? ( Általános , játék, irodai, programozói ,ipar, film és kép készítés, stb-stb) időben ez a 3 kb azonos arányban, de prioritásban a gaming: olvasás/böngészés - youtube/twitch/film/sorozat - starcraft2/diablo4
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged? RX 6700XT 12GB, freesync
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál? (VGA, DVI, HDMI, DisplayPort, Typc-C & Thunderbolt, USB-hub ,KVM switch, jack 3,5mm, stb-stb) HDMI, Displayport
8, Fontos számodra a HDR funkció ? Nem vagyok benne biztos
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel? Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható? Tervezek hozzá kart venniEzeket a monitorokat néztem, de jóhet bármilyen alternatíva hasonló árban.
27" MSI G274QPF-QD
27" GIGABYTE G27Q
27" ACER NITRO XV272UVElőre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- E-roller topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs