Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3893) DNSke


DNSke
csendes tag

Sziasztok!

Meglepő módon vidókamerát szeretnék venni.

Elöljáróba elmondanám, hogy Digitális fényképezőgépet úgy választottam 4 éve, hogy tök analfabéta voltam hozzá, beszélgettem pár emberrel és a korábbi véleményeimet/tévhiteimet az ő véleményük alapján változtattam meg... Elmondták hogy legalább 4 de inkább 5 megapixeles legyen a több megapixel xar optikával parasztvakítás, optikai zoom legalább 6x de jó ha több, SD-kártya és ceruzaelemes legyen mert a tölthető A-s aksival ez a legolcsóbban üzemeltethető. Ez alapján néztem, hogy árban mi az ami ezeknek megfelel... Így kötöttem ki egy kifutó szériás Konica-Minolta Dimage okosságnál ami ugyan kicsit csúnya, leszámítva hogy a mozgóképnek nincs hangja és a fokusztávolságállítás sötétben nem erőssége tökéletesen működik, és a mai napig elégedett vagyok vele és valószínű amíg működik nem is kell lecserélnem :) Na ehezz hasonló tanácsokat várok, mert kameránál gőzöm nincs, hogy mik a szempontok...

Kezdjük ott, hogy gyakorlatilag nincs TV-m, csak számítógépem van TV tunerrel meg 19"-es TFT monitorral. Ha lesz TV-m, LCD lesz valószínűleg... Elsősorban családi videókat akarok felvenni, ezeket DVD-n osztani asztali lejátszóhoz a családnak. Valamint otthon számítógépen nézni, szerkesztgetni stb. Ezért gondolom nekem digitális kamera kell, ha nem akarom az analóg felvételt digitalizálgatni...

Eddig kérdések amik összegyűltek bennem:
Megéri HD-s kamerát venni nekem szerintetek?

Nekem az egyből DVD írás költségesenek tűnik (csak írható DVD?), továbbá ha megvágom újra ki kell írni. Gondolom lassú a kamerának a "felállási" ideje tehát bekapcsolástól felvételig jó sok mp telik el.
Ha jól tudom "kazettára" is lehet digitális felvételt készíteni, a kazetta nem végtelenszer használható... és szintén elég költséges lehet mondjuk 10-15 óra kazettát készenlétben tartani továbbá gondolom erről megy át leglasabban a videó a számítógépre.
Memória kártyából a számomra kifizethető kari 8-16 GB erre mennyi videó fér el, elég az nekem?
HDD mozgó alkatrész - mennyi idő után várható, hogy elromlik? Mennyivel több áramot fogyaszt-felvételi idő? Elképzelhető, hogy ugyan az a tudású kamera HDD-vel annyival kerül többe, hogy azon a pénzen inkább memóriakártyát éri meg venni?

Amitt itt olvastam az alapján nekem Panasonic szimpatikus ár-értékben jól látom?

Panasonic esetében 1 nagyobb érzékenységű vagy 3 ccd-s?

Ha egy régebbi típusú kamerára az van ráírva, hogy MPEG2 10Mbps/VBR az szerintem már gyakorlatilag HD minőség csak estleg felbontásban nem az a kép arány?

Panasonic SDR-H280 milyen választás lenne, ha a beépített HDD jó dolog? Vagy ebben az árban 150k környéke inkább mást?

A válaszokat előre is köszönöm...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.