Hirdetés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
Outblast kolléga egy i5 4570-es procira, Intel 1150 foglalatra teszi a Frrezer Extreme Rev.2-t.
Valóban AMD procira a lefogatás megbízhatóbb, de a jelen esetben Intel-re kell...oda, arra a foglalatra lett volna jobb választás is.(#66580) Apollo_21
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
-
Apollo_21
addikt
Ezt mondod mindannak a topic gazdának aki nem kevés hűtőt tesztelt..és pusztán a csalódástól való megóvás és a jóindulat a vezére? Örülök neki h itt is úgy látod ahogy a vga-sban h az intel nemolyan mint ahogy azt szted mutatja..de se itt se ott ne trollkodjunk már.. Neked nemjön be "teszt" alapján...tehát ne ásd el amíg nem próbálsz jobbat.
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Potzee
addikt
Hiába az 5 év garancia a ventilátorra...a Freezer Extreme Rev.2 felfogatása rendkívül gyenge műanyagból készült. Idővel az anyag elfárad és elreped (a keret és a push pin-ek is) ...aztán pöröghet a venti, ha a bordát nem lehet megfelelően az alaplapra rögzíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Th3Ac3
tag
Köszi a tippet logika alapján én is ezt a kis Zalmant hoztam ki győztesnek nagyon régi AMD Athlon konfigon is egy ilyen ventilátor van. Sajnos Socket 478-ra hűtőt találni manapság eléggé esélytelen kategória, nézegettem körbe mindenfelé de már alaposan kikoptak ezek a megoldások. Viszont ha neked van jobb azt örömmel veszem
[ Szerkesztve ]
-
titán
Azért szerencsére nem csak 200-ért lehet hozzájutni egy-egy Xeonhoz. 3db-om is van, gatyám is ráment volna, ha csak 200ért volna. És nem "atom" hűtők is meghűtik jól. 10k kategóriában van már olyan, ami csendben megoldja a feladatot.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
Én is 5-ért szereztem a múltkor egy ugyanilyet OLX-en. Ennyiért rendben van, elmegy, de azért nem fantasztikus hűtő már. Egy tápos, húzott, 6-magos Xeonnal már nehezen bír. A másik ugyanolyan procimon lévő Kotetsu terhelve 10-12 fokkal jobban bírja.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Potzee
addikt
Nem számít, hogy kinek van igaza...a lényeg, hogy törekedjünk a pontos információk megosztására!
(#66504) descence
Egy hőcsöves cooler mindenképp ajánlott...Xigmatek Loki II, AC Freezer 7 Pro, Coolermaster TX3 vagy Hyper 103, Raijintek Aidos...vagy a 120 mm-es ventis kategóriából egy-két olcsóbb modell, Raijintek Themis, Deepcool Gammaxx 300 ill. S40, Alpenföhn Ben Nevis, stb.[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Mindkettőn 92mm-es venti van a Hyper 103-hoz kell backplate is a félkilós tömege végett amihez ki kell kapni lapot is...
Apollo_21 - Igen a X4 9650-ra lenne 95W TDP, gyáritól fényévekkel jobb szerintem is ami csak egy alumínium tömb pár bordával se rézmag se semmi... Húzva sem lesz szóval, bőséggel. Valahogy nekem is TX3 Evo felé húz a szívem csak kiváncsi vagyok szakik véleményére is.
Hyper 103 a TX3-tól csak súlyban különbözik venti ugyan az, ugyan annyi hőcső, csak nagyobb, plusz munka backplate végett. Hangyányit nagyobb TX3-tól azzal a "púppal" a hátán ami lelóg.
Néztem egy két összehasonlító táblázatot sok cooleres teszteken 1-2 fok különbség van köztük de inkább egyforma van ahol TX3 jobb, így gondolom egyértelműen TX3 lesz
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Potzee
addikt
És mennyivel nagyobb a Hyper 103 -as ventije, mint a TX3 -ason lévő?
" A TX3 nem is tűnik sokkal komolyabb hűtőnek sem az AMD 125W-os hűtőjéhez képest. Mármint össze sem lehet hasonlítani a kettőt, ez biztos, de a méretére gondolok. Nekem kicsinek tűnik, ahhoz képest mennyi pénzt áldoz rá az ember. "
Egyáltalán, láttad már valamelyiket?
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
Nem!!!
Hülyeséget ne irkálj!!
Imibogyo képe ezen nagyon szépen rárakta ami kel:
A 775 az 775, csak arra jó. A lefogató kialakításától függően reszelővel megoldható még az 115x-re való átalakítás.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
<cafat>
senior tag
-
<cafat>
senior tag
igen, igen, csak azt kifelejtetted a storyból, hogy nekem AMD-s a lapom, tehát a cm geminll csak függőlegesen menne rá, ahogy néztem a rögzítőket, és most mértem nincs neki elég hely, mert a vga, és táp között feszülne
hameg mégis sikerülne megoldani (a felfogató lapon máshová fúrnék lyukakat, hogy a hűtő vízszintesen is felmenjen), akkor meg lehet, hogy a hőcsövek hozzáérnek a ramokhoz, (mivel az én lapomon felül vannak a ramok)
szal ezért parálok, hogy nem lenne jó a gépembe....
am meg nézd meg azt a tesztet amit "yakuza.tora" linkelt
sztem inkább TR ultra 120 extremet veszek, mer az tuti hogy felmegy a lapomra, és még jól is hűt, meg viszonylag halk is.... [link]a másik esélyes még ez lenne: [link]
erről van egy kép, hogy ez is rámegy a deszkámra: [link] -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Na vajon miért ajánljuk? Nézz meg pár komolyabb tesztet és rájössz.
A GeminII jó hűtő lenne, de az alaplapok nagy részére nem jó, LGAn oda forgatod ahová akarod, de S754/939/AM2n csak egyféleképpen rögzül.
Ja, hűts le passzívan egy húzott procit a bogárral/Squareel Ennyi.Paszta: ha elhiszed, hogy ezüst és az attól jobb, akkor nyert a marketingosztály Ezüst-nitrát és alumíniumreszelék, nem "ezüst". Ha az lenne, nem ennyi lenne az ára. Ha nem lusta az ember felpolírozni a hűtője talpát, akkor a hagyományos fehér hígabb paszta még jobb is lehet, én pl inkább azt használom a sűrű "ezüst" helyett.
Zájec
A ventiválasztás lehetősége miatt én az Infyt többre tartom. Egyedüli macera, hogy magas hűtő, ha az oldallapod közepén/szélén van venti, azt lehet le kell kapnod miatta. Ha van helyed bőven, akkor vegyél Infinityt és tegyél rá vmi halk ventit. Teljesítményre 3-5 fok lehet köztük, ha gyári ventivel nézzük.[ Szerkesztve ]
-
Zalaymate
senior tag
-
törölt tag
Bah...
Nem egy CPU-t láttam 80 fok felett, mert gyári hűtése volt csak, pedig nem volt tuningolva Meg is döglött belőlük pár.Úgyhogy, ha hosszú életű CPU-t akar valaki, az vegyen normális hűtést a procira.
Tudod van olyan, hogy paszta kiszáradás, porosodás, zárt házak eleve rosszabb szellőzése, A VGA, a vinyó, a táp a chipset is belejátszik a környezeti hőfokba. A gyári hűtésbe ezek nincsenek belekalkulálva. A 6000+ pedig rendesen kazán üzemmódban dolgozik alapon is. -
Isti^
csendes tag
Az lenne a problémám, hogy a cégnél ahol dolgozok be kell szereznem Intel P4 3.2Ghz-es 641-es procikat. Sajnos csak OEM-ben találtam dobozos helyett, ezért nem kapok hozzá hűtőt, és sajnos itt jönnek a problémák. Mivel csak olyan hűtőre kapok jóváhagyást, amely szinte megegyezik vagy legalábbis majdnem tökéletes mása az Intel gyári hűtőhöz...
Szükségem lenne gyárival megegyző hűtőre!
Nemtudtok valami nagyon hasonlót mutatni?? Én nem találtam, vagy hülyén kerestem... -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Khmm, kicsit óvatosabban a kijelentésekkel.
A 6000+/6400+ TPDje a többi X2ével ellentétben 125W, nem véletlenül.
A gyári kúler mindazonáltal arra valóban elég, hogy alapon, jól szellőző házban normális kereteken belül tartsa a proci hőmérsékletét. Értsd <85'C..
Ha olyan egyszerű lenne azt a +400MHzet kisajtolni (ami mellesleg csak 200..a 6400+ 3.2GHzen jár), akkor nem görcsölnének többen is, hogy valahogy stabillá tegyék a cuccukat 3.3GHzen. A 6000+ ill. a 6400+ az X2esek jelenlegi gyártástechnológiájának a határát jelzik.[ Szerkesztve ]
-
Hemi 426/RT
aktív tag
akinek olyan háza van annak lehet variálni.
nekem annyira nem igy találta ki anno az Aopen és csak 8 cm venti helyek vannak.Csere érdekel komoly cucokra? Mik azok a Cucok?? "a cucoknak két alfaja van. Az egyik komolytalan mindenhol megtalálható. a másik alfaja a komoly(cucokusz komolyikusz) na ez van neki ez sokkal ritkább" By:5teve
-
Qru
MODERÁTOR
Gondolom 6000+ -os AMD (3000MHz), 6000MHz-es procit még nem nagyon kapni (főleg AMD-ből)...
Scythe Ninja-nak bírniak kéne full paszív üzemben, ha elég jó a házszellőzésed. Vagy max egy nagyon lassan forgó ventit rátenni (kb 1000rpm), mivel 12-es nem is csap nagy zajt.
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- További aktív témák...
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Cooler Master MA612 ARGB Proceszor hűtő
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest