Hirdetés
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz Dolphin #63449 üzenetére
Esetleg egy CM Hyper T4 8k környékén
Gondolva a jövőre is, mindenképp alsó tápos házat válassz, olyat, amibe befér egy 160 mm magas cooler!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
XenHai
senior tag
Üdv válltani szeretném a q9550 et egy i5 re .A q9550 en egy nordwand rev b van aminek kicsit beteg már a gyári coolere ezt néztem ki rá Alpenföhn Wing-Boost 2 Royal Blue Plus (kb4000ft) szerintetek érdemes rá költeni vagy inkább vegyek valami újabbat az i5-4690 re ?
-
RMZ250
senior tag
válasz XenHai #63456 üzenetére
Én Phenom II X4 965BE-ről váltottam i54690K-ra és megtartottam a Nordwandot. A ventit már régebben lecseréltem egy AC F12-re. Tökéletesen megfelelő erre a procira is.
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
RMZ250
senior tag
válasz XenHai #63458 üzenetére
Az aláírásomban megtalálsz minden infót Igen, magas ramjaim vannak ezért csak a másik oldalra tudtam beszerelni a ventit szívó módban. Így 4.5-re húzott proci 1.2V fix feszültségen 3 kör IBT után 21-22 fokos szobában 76-78 fok volt a max. Viszont csak nem hagyott nyugodni a dolog és vettem még egy ventit amit úgy tudtam beszerelni, hogy a rögzítő babákat amennyire csak lehetett felemeltem. Sajnos így is rajta van a venti a ram bordán. Ugyan olyan beállításokkal lement a hőfok 72-75 fokra. Viszont cserébe sokkal hangosabb lett
Nézd:
[ Szerkesztve ]
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
Zsmester89
őstag
válasz bombibmw #63462 üzenetére
Bocs, ennél nem jelzik hogy LP, aminél viszont írják, az még ennél is alacsonyabb...
Akkor mégis jól tudtam
[ Szerkesztve ]
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Potzee
addikt
válasz bombibmw #63462 üzenetére
Nem
A linkelt ramok normál magasságúak.
Ez itt low profile(#63460) XenHai:
Igen, a normál ram befér a Nordwand borda alá.[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
bombibmw
veterán
válasz Potzee #63464 üzenetére
A pi...ba!
Sorry vagyok!
Pedig volt low profile ramom,de régen és elfelejtettem,milyen alacsony.
Azért szerintem a normál ramok beférnek szinte bármilyen hűtő alá.(#63466) Potzee :
Próbálok.
Néha egy-két kósza rossz tanács,egy-két elégedetlen kérdező,de szépen megtanulok újra mindent.
Persze nem így van.[ Szerkesztve ]
-
XenHai
senior tag
válasz Zsmester89 #63468 üzenetére
Ja én is találtam de nem kapni iponban és annak azárából 1866 osat lehet kapni. Agyalok ,hogy ilyen árban hosszabb távra lehet jobb lenne az 1866-os.
-
and1ao
őstag
válasz Zsmester89 #63470 üzenetére
Annyit sem. csak szintetikus tesztben van nagyából értelme pláne akkor ha 1866 mhz-et mondjuk csak cl10-el tudja, 1600 cl-9 ugyanannyit tud.
Guild Wars2!
-
Sleek
senior tag
Hello szakik
régebben kérdeztem már a milyen cpu hűtőt vegyek.
Érdemes költeni a Thermalright Macho 120 THE-MCH-120 ventire ? Vagy van olcsóbban is ilyen tudású ?
Valamint milyen pwm s ház ventit ajánlanátok ami "olcsó" és jó is.
Szfváron ház ventibe 3-5 ezer forintosokat akarnak adni azt meg kicsit sokallom.
A másik nagy gondom szfváron sehol nincs pst kábel sőt még a pcxnél sem ahonnan rendelném a ventiket.
Azért rendelek a pcxtől mert memóriát is rendelek tőlük.
Esetleg nem jár valaki olyan bolt fele ahol van pst kábel ? Kifizetném meg gondolom belefér egy borítékba és posta sem lenne annyira drága .Amúgy a gép ilyen cuccból áll
AMD A8 5600K processzor 36 hó gar.
Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 alaplap 36 hó gar.
Kingmax 4GB DDR3 1600Mhz memória 36 hó gar.
Kingston 60GB SV300S37A/60G SSD meghajtó 36 hó gar.
Sharkoon Vaya ház.
Gigabyte 420W GE-C420A-C2 12cmSegítségeteket köszi
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Lehet nem pont jó helyen teszem fel a kérdésem de gondoltam kapcsolódik a topikhoz. Most cserélem a gépemet és kellene valami jóféle paszta. Mit tudnátok ajánlani?
KösziHello darkness, my old friend...
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Szerintetek ez a hűtő elég 4magos 775-ös CPU-kra? [link]
Eredetileg gyári HP DC7700-as gépbe van szánva de sima gépbe is jó csak egy hátlap hell hozzá vagy anya amit megoldok. Ritka olcsón tudnám megvenni ezért is kérdem. Mert ha jó lecsapok rá.
Smoke some weed nigga!
-
Potzee
addikt
válasz Wiz Khalifa #63481 üzenetére
Simán
Nem egy tuning bajnok, de a gyári Inrel coolertől jobb értékeket fog produlálni!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Baggio04
aktív tag
Hali.
Egyik barátom vett egy masinát, benne a4-4000 procival. Hangosnak találja a gyári hűtést, mit ajánlanátok hozzá? Költséghatékonyság és a halkság a szempont.Baggio
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz Baggio04 #63483 üzenetére
Ez a Gelid jó lenne ha elérhető lenne. De így látatlanba, vagyis a ház méretének ismerete nélkül egy Raijintek vagy CM Hyper 103. De 65 W TDP-vel egy Deepcool Gammax vagy megkockáztatnám mint legolcsóbb LC Power Cosmo-t, amit FX6300-hoz is használnak kisebb-nagyobb megelégedéssel.
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Baggio04
aktív tag
válasz Glaz-dozfhut #63484 üzenetére
Azt a Gelidet néztem én is ma a hírekben, hogy jó lenne. Az ára is szimpatikus.
Aidos, Zelos, gammax 300 amiket szimpatikusnak találtam árban. A gammax 200 lenne a legjobb, de ennél viszont már maxon lehet hangos lenne a venti.Baggio
-
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Nem rég már jártam itt, ki is kérdeztem a véleményeket.. de azóta kicsit változott a helyzet.
Szóval.. CM690 II ház, I7 4790 (nem K-s) proci mellé milyen hűtőt ajánlatok? Az se baj ha passzív.. Mindent a halkság jegyében.. és persze minél olcsóbban. (10 max 15e.. használt is jöhet)
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Televan74
nagyúr
120mm -s vízhűtést keresek egy Core i7 3770K -hoz. Természetesen a legjobbat szeretném és ami még csendes is.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
haxiboy
veterán
válasz Televan74 #63490 üzenetére
Üdv! Én október közepén tervezek PC-t újítani ami előreláthatólag valahogy így fog kinézni.
i5-4690k vagy i7-4790k
Asus Maximus VII Hero
R9 290X vagy GTX 780ti esetleg GTX 980/970 (attól függ mennyi lóvém lesz de ezek alatt nem gondolkodtam)
Cooler Master v700
SSD + HDD stb.CM Storm Scout 2 Advanced gépház.
A problémám az hogy ebbe a gépházba nem fér el kényelmesen egy H100i vagy hasonló méretű hűtés csak a 12cm-es radik férnek be hivatalosan, egyébként fel kéne áldoznom a gépház tetején lévő fogantyú használatát (nem mintha túl gyakran pakolnám de nem szivesen nyomnám össze a lamellákat). Azt olvastam hogy a kompakt vizes hűtések elég hamar tönkremennek mert a szivattyú közel van a procihoz, ezáltal sok hőt is kap.
Tervezem leváltani a gépházamat, amennyiben megveszik a mostanit egy Corsair Air 540 vagy Corsair 780T-re, mert ezek nagyobbak a mostaninál. Hasonló áron mint egy kompakt vizes hűtés érdemesebb lenne léghűtést választanom? Vagy lehet kapni hasonló árban komplett vizet CPU blokkal ami nem megy tönkre olyan hamar?Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Blindfish
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új gépet, és ahhoz szeretnék CPU hűtőt.
Jelenleg a konfigom így néz ki, de még érdeklődöm több helyen is hogy mit tegyek bele még.
intel i7 4790k
auss z97-pro
Kingston 16GB (2x8GB) DDR3 1866MHz HX318C10FK2/16
Barracuda 7200 1tbModellezésre kell majd a gép.
Segítségeteket előre köszönöm. -
nsgeri
csendes tag
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlanátok az alábbi konfighoz? A gyári hűtővel sem forró és hangosnak sem mondanám általában, de értelmes keretek közt (10 ezer körül) érdekelne egy jobb minőségű, jobb hűtést és / vagy csendesebb működést biztosító darab.
ház: zalman z9
ram: corsair low profile
alaplap: Asus H97-PLUS
proci: intel 4590Előre is köszönöm a segítséget.
-
Televan74
nagyúr
válasz Televan74 #63490 üzenetére
Lehet marad a Deepcool Lucifer(ez holnap jön) vagy a Cryorig H5 Universal(ez október közepére ígérték). Most egy CM Hyper 212+ EVO tartja hűvösen a procit (játékok alatt 54C°).
Sajnos akkor marad a külső víz gondolata,mert a Raven 03 házba nem sok helyre lehet kompakt vizet bepakolni.
Külső vizes rendszert anyagilag is meg kell terveznem.[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
and1ao
őstag
-
Hobbbyt
őstag
válasz haxiboy #63491 üzenetére
Szia!
Megkérdezhetem, hogy minek olyan nagy táp? Egy táp hatásfoka annál jobb minél jobban le van "terhelve". Az a konfig amit te összeállítottál/tervezel pedig maximum is csak félig fogja tudni terhelni.. a másik fele sose lesz kihasználva (főleg ,hogy manapság szerencsére kezd minden egyre kevesebbet fogyasztani)
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Diablo IV
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Debian GNU/Linux
- Napokon belül megjön az új, M4-es Mac mini is
- Horgász topik
- Háztartási gépek
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest