Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
and1ao
őstag
válasz laychi #63399 üzenetére
1: Felejtsd el hogy szétszeded főleg Noctua-t
2: Miért hajtasz te D-14-en maxon minden ventit ha nincs megkupolva a 4690k elég erőteljesen behatárolja a tunning lehetőséget(inkább a tunningot venném visszább ha nincs kupakolva), és sokat nem nyersz vele fokban sem.
3: Azt a ventilátort még nem találták fel aminek minden fordulaton 0 hangja a Noctua sem (attól hogy azt hiszik ők sz@rják azt a bizonyos viaszt). vagy motor vagy szélzaj mindenképp lesz de főleg mindkettő.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
laychi
veterán
válasz and1ao #63403 üzenetére
1.Ok
2-3.
Nem használom fullon,de be tudom állítani a szabályozását,ha sysfanok helyére kötöm be.Nyilvánvaló,hogy most nem maxra állítom,ezért jöttem ide kérdezni.Szélzajjal még megbarátkozom,de a 14 centisnél motorzaj hallható. A 12 centis az halk,csak szélzaj van.Delidet nem kell bemutatni szoktam csinálni -
Horvi
őstag
Erre valaki? Köszi
Hello darkness, my old friend...
-
RMZ250
senior tag
Nekem Prodigibe van egy Alpenfhön Nordwand, úgyhogy biztos jó lessz rá a te hűtőd is. AMD prociról váltottam i5-re és jó a felfogatása. A hűtési teljesítménye is fasza
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
RMZ250
senior tag
válasz laychi #63409 üzenetére
Megnéztem és 155mm a Nordwand. Úgyhogy azzal a plusz 3mm-rel nagyobb befér. Viszont ha valaki ki akarja használni azt a max 175-öt akkor már a felső ventit nem lehet betenni a házba.
Megelőztél: Tsabi84
[ Szerkesztve ]
Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
Horvi
őstag
válasz RMZ250 #63408 üzenetére
Köszi a segítséget. Neked is laychi
A probléma csak az lenne, hogy a hűtő pont rosszfele állna. Tehát nem hátul fújná ki a levegőt ahogy jó lenne hanem a ház oldala felé ami persze zárt
Lehet erre valami megoldást találni vagy vennem kell egy másik hűtőt? Ha igen akkor mit ajánlotok ami elbírja az i5-t?Hello darkness, my old friend...
-
Potzee
addikt
Így van, csak AMD foglalaton van ez a megkötés!
Intel-nél fújhat a venti hátra és a ház oldala irányába is (a Prodigy esetében)
Ha úgy van felhelyezve, hogy hátrafelé fúj, akkor a hűtőborda a ram slotok főlé nyúlik...szvsz, magas hűtőbordás ramokat érdemes mellőzni, necces lehet.[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
Ezen ramok felett még szerintem elfér a borda.
"...ha a venti nem fúj a bordára hanem átrakom a másik oldalára és szívja a levegőt?"
Nem lesz hatékony mert a meleg levegő továbbra is a házon belül kering és a venti sem szívásra van kifejlesztve.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
nerhucks
csendes tag
Sziasztok!
Hűtés vásárlás előtt állok, de még nem tudtam dönteni. DeepCool Gammax 300 felé hajlok, bár nem tudom, hogy az mennyire férne el a gépemben.
Egy ModeCom Logic A30-as házam van, amiben egy ASRock B75 Pro3-an helyezkedik el két Corsair Vengeance HighProfile.
A hűtő először egy i3 2120-as procira menne rá, de a későbbiekben valamennyivel erősebbre szeretnék váltani. Jó lesz a gammax, vagy tudtok ajánlani valami mást?
A válaszokat előre is köszönöm! -
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Fehér Bitfenix Prodigy házba keresek egy nem drabális méretű, de hangtalan processzorhűtőt. A RAM és a lap fekete, a VGA sötétszürke, ezen a vonalon mozognék a hűtőt tekintve is - ja, a világító venti válóók. Enyhe OC ugyan tervben van, de eleve alacsony TDP-vel rendelkező procit választottam a kis hely miatt.
A fontosabb komponensek a következők:
MB: Gigabyte GA-H97N-WIFI (LGA1150)
CPU: Intel Core i5-4590S
RAM: 2x HyperX Fury 8GB DDR3
VGA: EVGA GTX750 1GB GDDR5 SuperclockedÁr tekintetében rugalmas vagyok, eddig belépő vízhűtéseket néztem, de le lettem róla beszélve. Nem kell csillivilli Cryorig R1 Ultimate kategória, a legjobb budget megoldás nekem megfelel, ami színben is passzol.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
and1ao
őstag
Hát tényleg írhattál volna egy árat kb. mert elég sok minden szóba jöhet.120-as ventik coolerek 140-esek is.
Scythe Kotesu mondjuk 120 venti.
Asura Shadow a nagytesó 140-es venti.
Brocken 2 is jó lehet.
Metterhorn cserélt ventivel hogy legyen ez a ronda kék rajta.
Esetleg egy Xigma dark knight annyira a hűtő teljesítménye nem jó mint a fentieknek, és csak 120 venti,De maga a Cooler gyönyörű.
egy Macho is nagyon jó kis hűtő 140-es változat.
És a kistesónak a 120-asnak meg pont feketére van mázolva a teteje
Bq dark rock Advanced full fekete kivitelEsetleg ha nagyon beteg az elméd akkor kezet foghatsz Potzee kollegával kinyitod a pénztárcát és dobsz be egy ilyet na itt hang tuti nem lesz.
Egyébként mindet ha leszabályzod min-ra amúgy is S-es prockód van akkor mind hangtalan kb.
[ Szerkesztve ]
Guild Wars2!
-
Potzee
addikt
válasz and1ao #63425 üzenetére
Nem drabális méretű coolert keres...de egy kis petting még lehet belőle valamikor...
Alpenföhn Brocken 2 vagy egy MatterhornGondolom, akkor egy silentmaxx TwinBlock sem jöhet szóba...
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Malamute
tag
Sziasztok!
Erről Zalman Skadi LQ510 mi a véleményetek? Most egy Alpenföhn K2-esem van, de ez túl batár nekem, nemcsak, hogy alig lehet tőle szerelni, de féltem az alaplapomat (ami most épp elromlot) tőle, ugyani súlya is van.
Ami nem öl meg, az megerősít... Kivéve a halál, mert az megöl.
-
RMZ250
senior tag
Ma valami érdekeset tapasztaltam. A Prodigiből kivettem a felső ventit(hogy miért az most nem fontos) majd kiváncsi voltam változik-e a proci hőmérséklete. Hát piszkosul meglepődtem, ugyanis arra számítottam, hogy melegebb lessz. Erre b..+ 10 fokkal hűvösebb volt. Hogy a p..csába elképzelhető, hogy a tető venti elszívja a levegőt a procihűtő elöl?
Ez meg a venti nélkül:Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T
-
r4z
nagyúr
válasz and1ao #63425 üzenetére
Először is köszönöm a reakciókat mindenkinek
Megnyugodtam, jó irányba indultam el akkor a Kotetsuval és a nagyobbik Machoval Ha áldásotokat adjátok rájuk, akkor valószínűleg ebből a kettőből lesz valamelyik (inkább a TR felé húzok). Felesleges elszállnom, úgyis keveset eszik az i5-S.
A nagyobb hűtőket azért vetettem el, mert nem játékra kell a gép (arra tökéletes nekem az X360 is), tehát nem lesz sokszor leterhelve a CPU, és egy kisebb borda sokkal esztétikusabban mutat abban a kis házban.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Béka 3
tag
Sziasztok!
Egy AMD FX 8320 8 Core milyen hűtőt ajánlotok?
Most egy CM TX3 hűti 4.2 ghz bírja a strapát.
[Zalman]
Tudnék szerezni egy ilyen cooler ez jobban tudja hűteni mint a cm tx3 ? Ahogy nézem nem támogatja am3+
Valaki tud erről hűtőről mondani valami tapasztalatot ?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Zsmester89
őstag
Phanteks PH-TC14PE alá milyen magas ramot lehet rakni?
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Dolphin
tag
Sziasztok!
Olvasgattam vissza jópár hsz-t, de nemigazán találtam a nekem megfelelőt.
Procim egy i7-4770 lesz, és mellette 4 db Vengeance.
Alaplap pedig Gigabyte Z97X-SLIKérdésem, minél olcsóbban (max 7k környéke), nyilván kompromisszumokkal (zaj) szeretnék egy jól hűtő coolert, pluszpont, ha még viszonylag halkabb is.
Jah igen, tuning nem lesz. De néha megdolgoztatom a drágát.
Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
alfiboy
aktív tag
-
bombibmw
veterán
válasz Zsmester89 #63447 üzenetére
Nekem meg kellett emelnem a ventiket,hogy beférjenek alá a Vengeance Pro-k és akkor volt olyan 182-183mm magas.
Ha a Fractal-od van még,akkor abban felejtős ez a manőver.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest