Hirdetés
- Newton harmadik törvénye
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
Hali!
Szeretnék venni egy új CPU hűtőt mert a gyári elég hangos. Tudnátok ajánlani valami jó megoldást egy PhenomII X4 955-re kellene. A cél hogy jól hűtsön de halk legyen. Amiket eddig nézegettem az egy Mugen 3 és egy Arctic freezer 13. Valakinek valami tapasztalata ezekkel kapcsolatban?
KösziHello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Hali. A beszerelés az mennyire macerás? Mert a proci hűtő dologgal én még ott lemaradtam hogy ilyen kis picik. Hűtőtoronyhoz még nem volt szerencsém. Meg mintha olvastam volna valahol hogy valamelyiket nem lehet elforgatni. Ezekkel kapcsolatban milyen tapasztalataid vannak?
Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
A Brocken jó választás lehet egy AMD PhenomII X4 955-s procihoz is vagy ahhoz mást ajánlanátok (komolyabbat/egyszerűbbet)?
-
Horvi
őstag
És a szereléssel nincsenek gondok hogy esetleg nem fér el a ramoktól? Az alaplapom egy ASUS Crosshair IV Formula a ramok(2X2 giga) pedig G.Skill Ripjaws F3-12800CL9D-4GBRL.
-
Horvi
őstag
Egy másik kérdésem is lenne hogy rá lehet applikálni egy wing boost ventit is a bordára vagy csak amit gyárilag adnak hozzá? Néztem 1-2 tesztet és az a wing boost eléggé meggyőző volt.
-
Horvi
őstag
válasz thlacko #30395 üzenetére
Szia!
Nekem is Brockenem van és csak ajánlani tudom. A ramjaim (G.Skill Ripjaws F3-12800CL9D-4GBRL (2Gx2)) simán elférnek alatta pedig a hütésük miatt viszonylag magasak bár nem a legmagasabbak a ramok között. De ha gondolod ha ma hazamegyek akkor lemérem neked hogy milyen magasak a ramok.
-
Horvi
őstag
válasz thlacko #30409 üzenetére
Igen beszerelt állapotban a ramok a foglalattól mérve 3,5 centi magasak és bő 1 centi hely van még a ramok teteje és a brocken között. Ha ehhez hozzávesszük hogy kb a ramfoglalat fél centi magas akkor abból kijön hogy mennyi hely van ott.A ram és a procifoglalat kb 3 centire van egymástól. Ez a hőcsövek miatt lehet fontos. Így a ram és azon pont között ahol a hőcső csatlakozik a hűtőhöz a két pont között még bő 1 centi van. Ha még szükséged lenne vmi mérésre akkor szívesen megnézem azt is csak ahhoz már szerelni kell.
-
Horvi
őstag
+1 a Brockennek. Halk és jól hűt. Teljes mértékig meg vagyok vele elégedve.
-
Horvi
őstag
Hali!
Egy olyan gondom lenne, hogy a procim terhelés alatt eléggé melegszik. Prime95 alatt felment 70 fokra. A procim PhenomII X4 955BE 4GHz-re húzva, a hűtő egy Brocken. Léghűtés topicban ajánlották, hogy lehet érdemes lenne a ház (CM 590) tetejére is rakni 2 ventit hátha segít. Valami ötletetek van, hogy mit lenne érdemes megpróbálni vagy béküljek ki azzal a 70 fokkal? Köszi.
-
Horvi
őstag
válasz Montesantos #62411 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor olyan 45-50 fok környékén van idle módban. Lehet még kevesebb is. Pontos értéket nem tudok mondani azt majd csak max otthonról. A prime95 csak a stabilitásteszt miatt kellett mikor húztam a procit. Lehet amúgy egy újrapasztázás segítene a dolgon.
-
Horvi
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy származik-e bármiféle hátrány (hőmérséklet szempontjából) abból ha a brocken hűtőmön a hozzá adott ventillátort lecserélem egy wing boostra? Köszi.
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Milyen hűtőt ajánlanátok egy i5 4570-es procihoz? Tuning nem játszik és ami fontos, hogy mini-itx-es lenne a ház. Egy Bitfenix Prodigy. Egy ehhez kapcsolódó kérdés, hogy van nekem egy Brocken hűtőm. Az megfelelő lehet vagy nem hűtene eléggé vagy esetleg nem passzol arra a foglalatra?
-
Horvi
őstag
Erre valaki? Köszi
-
Horvi
őstag
válasz RMZ250 #63408 üzenetére
Köszi a segítséget. Neked is laychi
A probléma csak az lenne, hogy a hűtő pont rosszfele állna. Tehát nem hátul fújná ki a levegőt ahogy jó lenne hanem a ház oldala felé ami persze zárt
Lehet erre valami megoldást találni vagy vennem kell egy másik hűtőt? Ha igen akkor mit ajánlotok ami elbírja az i5-t?Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Lehet nem pont jó helyen teszem fel a kérdésem de gondoltam kapcsolódik a topikhoz. Most cserélem a gépemet és kellene valami jóféle paszta. Mit tudnátok ajánlani?
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Gondoltam felteszem itt is a kérdésemet. Tudom, hogy itt konkrétan a cpu hűtésről van szó de ez a topic kicsit jobban pörög mint a léghűtéses. Szóval erre tudna valaki valami javaslatot?
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni hűtő vásárlás ügyében. Kitöltöttem az összefoglaló kérdéssorát.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? ~20k
2.: Milyen házba kerül? Cooler Master NR200P
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte H97N-WIFI
4.: Processzor típusa? Intel i5 4590
5.: Ramok típusa? G.Skill F3-12800CL9-8GBRL
6.: Egyéb igények? Csendes működés és megbízható hűtés. A riser kábel nincs használva így a VGA alulra kerül.A noctuákkal eddig jó tapasztalataim vannak. Az összefoglaló alapján ezek a típusok akár jók is lehetnek méretben:
NH-L9i, NH-L12S, NH-U9S/BViszont nem zárkózom el más típusoktól sem, minden tanácsot szívesen fogadok.
Köszi!
-
Horvi
őstag
válasz Speed® #91112 üzenetére
Köszi szépen a segítséget, még egy kérdés. Nézegettem közben a merlin weboldalát és ott volt két fajta Ben Nevis is. Az egyik a sima, a másik a rev b. Mi a különbség a kettő között mert nem nagyon találtam róla infót. A rev b kb 1500Ft-al olcsóbb, bár nem értem miért.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Newton harmadik törvénye
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kupon kunyeráló
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Autós topik
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Azonnali fotós kérdések órája
- Suzuki topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest