Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ventoy- univerzális multiboot máshogyan
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DPD tapasztalatok
- Digitális Állampolgárság Program
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz dízelracer #22350 üzenetére
Ok, és mit vennél helyette? 84-es fiestát? 2-es Golfot Mivel jobb? A Swift arra amire való, tökéletes. városban szaladgálni, 1-2 személynek bevásárolni járni, depersze a többi hasonló méretű fejlettségű se leszjobb.... Ott a 0-70 km/h tartományban azért csak több esély van túlélni egy csattanást, mint 100 fölött...
Én is jártam évekkel ezelőtt Swifttel, 2002-ben én hajtottam bele az első 65 ezret. Nem volt rossz, beültél ment, megálltál kiszálltál, és kb ennyi. De most már nem kéne, még ha a km pénz 5 liter helyett 15-be kerülne, akkor se..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
dízelracer
őstag
Vissza akartam keresni de már nem találom, nagyon pörög az a topik. Arra emlékszem, hogy az illető valamivel 1milla alatt keresgélt magának kicsi, olcsón fenntartható autót. Elég sokan ajánlgatták a régi swiftet mert abból fiatal is akad annyiért lufival klímával. Klímát még megértem de légzsák ott nem oszt nem szoroz ha 60km/h felett csattansz. Mondtam annyiért 2000utáni 1.2 16v Punto II-t kaphat (6lufi, klíma stb...). Ááá az fiát az szar. Ok vegyél szuzukit. Részemről ott le is zártam a dolgot. Felőlem mindenki úgy hal meg ahogy akar. Ha valakinek meg csak mondjuk 300k áll rendelkezésre és van egy csöpp esze az nem vesz semmilyen autót hanem gyűjt hozzá legalább még egyszer annyit.
-
Alg
veterán
Jöttünk haza Siófokról Vasárnap... én fáradtan, talán kis hőemelkedéssel, meghűléssel...
Este 8 után, Cegléd-Abony elkerülő szakasz, 4es. Szembe jön a kocsisor, látom előzgetnek. Mondom itt figyelni kell, mert valami állat a végén annyira siet hazafele, hogy szembejön velünk... hát jött is, vagy fél méterrel lógott át a sávunkba mikor odaértünk. Ha nem kapom el a kormányt, minimum egy tükröt elvisz a hülyéje. Szerencsére nem csúsztunk meg, nedves úton neccesebb eset lett volna. És az a gáz, hogy ilyenre számítani KELL itthon200+ km után nem esett jól a dolog...
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Calogero
addikt
És még ide tartozik az is, hogy a swift mögött jött 2 autó, és egyik sem állt meg (rendőrök keresik őket)
És íme itt egy másik
Debrecen irányából, Hajdúszoboszló irányába haladt egy sárga IFA típusú darus jármű, mely kb. 60 km/h-s sebességgel közlekedett, ezért mögötte összetorlódtak a járművek. A járműsorból előzésbe kezdett két jármű egy kisbusz, és egy platós kisteherautó. A kisteherautó előzését megzavarta a másik jármű, melynek hatására a platós kisteherautó vezetője félre rántotta a kormányt és a szembejövő sávból a bal oldali árokba kormányozta a járművet. A balesetben 1 személy súlyos, 5 személy könnyű sérüléseket szenvedett.
Az előzött sárga IFA típusú darus jármű kb. 10 percre megállt, majd elment a helyszínről.
Remélem ezeknek az embereknek majd szegyszer szükségük lesz segítségre, és akkor majd az ő fejükre is sz@arnak egy jó nagyot.
-
Calogero
addikt
Elég szar egy kereszteződés, szinte minden évben van valami. Mert mindenki csak a zöld lámpát nézni, a fénysorompó meg háttérbe szorul.
Az ilyen baleset könnyen elkerülhető lenne, ha mondjuk jön a vonat, akkor ne csak a fénysorompó, de az összes forgalmi lámpa is pirosat mutasson.
-
whitezo88
nagyúr
mentem fél7 felé bpre befelé edzés miatt a gyorsforgalmi melletti úton, ferihegy 1 utáni első felüljárós kereszteződésnél ki akart jönni szintén befele egy Q7es. elmentem még előtte, aztán egy másik kocsit kezdtem előzni (párhuzamos közlekedés alakult ki, szal volt forgalom)
na ekkor előzés közben rájött a seggemre és elkezdett levillogni. na mondom anyádat villogd le, ezért kényelmesre vettem az előzést (mögötte nem volt senki) aztán mentem vissza. ő meg utána elkezdett cikázni előzgetni de sokra nem ment vele mert lazán beértem a köv lámpánál mindig.köki előtt a nagy felüljáró aljában ráaádásul korábban mentem tovább mert neki ismét piros lett..
ezért gondoljuk azt h a drága hobbiterepjárókban bunkók vannak... +1 a stathoz.egy pillanatra megfordult a fejemben hogy pirosnál odamegyek (előttem állt meg) és megkérdezem hogy mi van öreg, remélem gyógyszerért sietsz!
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz whitezo88 #22356 üzenetére
Ennek általában nem sok értelme van, tekintve, hogy akinek ilyen autója van, az kb. a következő háttérrel juthatott hozzá:
- bűnöző, ilyenkor könnyen lehet, hogy fegyvert ránt, és mivel ilyen nálad valószínűleg nem lesz, a legjobb esetben is megszégyenítés a vége;
- kevésbé bűnőző, de valamilyen "pénzes ember" (pl. ügyvéd, vagy média"személyiség"), ezek általában el vannak telve magukkal (ki-ha-én-nem), ezért sokáig tartana megmagyarázni neki, hogy mi a stájz (a vezetési stílus is erre utal);
- bűnöző, vagy pénzes ember eltartottja/kitartottja (gazdag apu hülyegyereke, vagy ??rva), ezek nagyrészt default bunkók, velük úgysem lehet megértetni a társadalmi együttélés szabályait;
- a fentiekbe nem tartozó, becsületes emberek (_van_ ilyen is, bár ők ritkán vesznek nálunk Q7-et), de ők általában nem így vezetnek.The only real valuable thing is intuition.
-
törölt tag
És mennyire igaz ez.
Azon gondolkodtam, hogyha valami oknál fogva rámszakadna a lottó ötös, akkor sem adnám el a 21 éves dízel Opelomat, így a fene se tudna engem bekatagorizálni, milyen társadalmi szinten mocorgok épp. Aztán lehet, előírás, hogy a pénztől meghülyül az ember, vagy amilyen körökben mozog, megvan az elvárás. Bár lehet, vennék idővel majd másik autót, de akkor meg hiányozni fog az, hogy letúrnak az útról, a seggembe jönnek, a körforgalomban meg keresztül akar menni rajtam a kamionos...
A napokban történt egy érdekesség, Gyöngyösről mentem Budapest fele a 3-as úton, Gyöngyös után van egy szakasz, ahol 110-el lehet rongyolni.
Megelőzött valami szőke maca, egy cuki kis piros pözsóval, majd amikor egy sávosra váltott át az út, megállt az úttest kellős közepén, és a mögötte jövőtől kérdezett valamit...én meg alig tudtam megállni, azt hittem mind a kettőbe belemegyek. Még szerencse, hogy volt leállósáv(mert ott kerültem ki őket) még mutogatni se volt időm, mert a mögöttem jövő is majdnem belém jött. Aztán a liba utolért Hatvannál valahol.
Tényleg nem ártana módosíttatni azt a törvényt, hogy nem elég a csak írni olvasni tudás a jogsi megszerzéséhez. Bár akkor meg ki vesz autót, ami zabálja a benzint, és evvel fizeti a jövedéki adót?[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz #92415744 #22358 üzenetére
én meg alig tudtam megállni, azt hittem mind a kettőbe belemegyek.
Tényleg nem ártana módosíttatni azt a törvényt, hogy nem elég a csak írni olvasni tudás a jogsi megszerzéséhez.Na igen, akkor talán te is értelmezni tudnád a KRESZ 27. §-át a követési távolságról.
27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött - ennek hirtelen fékezése esetében is - meg lehessen állni. -
törölt tag
válasz Khelben #22359 üzenetére
Képzeld 19 éve van jogsim, tudom értelmezni.
Egy rohadt szóval nem írtam, hogy közvetlenül előttem mentek az autók, előttem kb 1 kilóméterrel voltak, és ott álltak az úttest kellős közepén, semmi elakadás jelző, vagy háromszög. Még ha a leállósávban állnak, akkor is kellene ugye a háromszög. De ezek az úttest kellős közepén álltak meg, megkérdezni egymástól valamit. -
FF23
senior tag
Jobbos kanyarban záróvonalnál pótos tehert előzni góffal. Becarás [link]
RT-AX58U v1
-
dragonfx
veterán
azért durva a suziban sérült sulyosan nema rég 2es golfban.
Amugy egyeske enm tom mér hiszik azt mikor a jobb tükröm vonalában vannak már huzhatják be a sávomba magukat és neke kötelező érvénnyle fékeznem kell nehogy összeérjünk.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
kételkedem
addikt
221 millió forintra büntettek egy gyorshajtót Svájcban.
Svájcban a sebesség túllépés mértéke és az elkövető keresete alapján számolják ki a bírságot.
[link]
Ez lenne a megoldás? Ha itt is keresetarányos lenne a bünti, biztosan jobban meggondolnák az emberek, hogy mennyivel lépik túl a sebességkorlátozást!Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
Alg
veterán
válasz kételkedem #22368 üzenetére
Szerinted hány száguldozós "apukakicsifia" van munka nélkül vagy minimálbéren?
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
dragonfx
veterán
ez a megoldás nem is tudtam van ilyen.de lefele megszegöket is büntetném.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
mezis
félisten
Nem hiszem, hogy jó lenne. A Porshe, Lamborghini,... márkájú autókban száguldozók jelentős hányada minimálbérből (üzleti veszteségből) tengeti életét.
Talán az elkövetés tárgyának árához kellene igazítani a büntetést...
mezis
-
tbs
addikt
válasz Khelben #22373 üzenetére
Aszongya:
Ismerek egy Gallardós figurát, alapvetően jófej, de nagyon magasról tesz az emberekre, magáról, az okosságáról végtelen sokat dumál, amit mondok arra nem figyel. Mikor otthon van Izraelben, garázsban a gép idehaza. Soha nem dolgozott.
Aztán ott van egy áltsulis volt iskolatársam, akinek egy nem túl régi Porsche van a segge alatt, szintén jófej, autókereskedése, fényezőműhelye van, délbalkánról "importál" Audikat.
És van(volt) még elérhető(?) közelségben egy lottónyertes család, ahol van Ferrari 2db és egy szép Countach(!). Kiköltöztek vmi óceániai szigetre, autókkal együtt... Na ők tényleg aranyosak. Valami tengeri utazásokat szervezgetnek a vitorlásaikkal.Közös jellemzőjük, hogy én már nem tudok velük beszélgetni, mert annyira más téridőben mozognak, nem ismerik a világ "gondjait", és képtelenek meghívni egy fagyira -> csak bankkártya van náluk (nekem kell fizetni), vagy nincs náluk semmi(!) (nekem kell fizetni), vagy vmi egzotikus cucc van náluk (nekem kell fizetni)... Első kettő kollégával minden nyáron összefutok egyszeregyszer (fizetem a fagyijuk), utóbbiakról nem hallottam jó pár éve. Mikor elmentek aranyosak voltak.
-
titán
Nincs fegyver az autós ámokfutók ellen?
Vicc az egesz, az a corsas uldozes meg kesz kabare.
-
tkazmer
addikt
lehet, hogy kicsit off, akkor sorry:
jövök haza este a balatonról, és van ugye egy keszthelyt elkerülő szakasza a 71-es útnak. van ott valami sebességkorlátozás? nekem nem sikerült észrevennem, viszont a többség 70-80-nal ment, és többen is utánamvillogtak amikor megelőztem őket...
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
zsolt1129
addikt
Nem tudom volt-e már,de ezt látni kell,nagyon durva : [link]
[ Szerkesztve ]
-
titán
Nezzetek meg a bmw-s csavokat, latszik a napfeny hatasa rajtuk, kiraly az a fuksz is a nyakaban.
-
Rick4
félisten
Sokadik esetet hallom, hogy a rendőr részeget üldözve összetöri a kocsit, miközben a síkrészeg szépen elmegy. hát ezen se csodálkozom... [link] Nem szeretnék első gumi lenni azon a kocsin, de teló sem.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
MmDorian
őstag
Sziasztok!
ugyan személyi sérülés nem történt, azért leírom.
lőrincről rákosborzasztó fele piros lámpa. megállunk, anyám : b*zdmeg... én: na ?!...csatt...egy opelos csaj 4 (3+ő) kocsit tolt össze, mögöttünk egy A8-as(ebbe ment bele az opel), aztán mi, és az előttünk lévő autó. az opel totálkár, az audinak kb semmi baja, de összeragadtak.
a csajt azt mondta, hogy elbambult...2 éves jogsi...de nem tudtam rá haragudni, megvolt szeppenve... meg olyan kis aranyos volt
[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
válasz MmDorian #22383 üzenetére
Ismerős a helyzet....
Egyszer én belém is hajtott egy angyal, én sem tudtam rá haragudni..... sőt feleségül is vettem.Csak neki akkor friss jogsija volt, és új autót hozott ki a szalonból.....
Focusssal ment vagy 500 métert, és piros lámpánál utolérte a Pajero l200-amat.
Nekem nagy károm nem lett (hátsó gallytörő meg hajlott egy picit) , de focus eleje átrendeződőtt egy picit.... -
Integra
titán
sok mindent láttam már, de ez..
rég láttam ennyire kemény vezetést, bennem is felment a pumpa helyenként rendesen, annyira necces 5-6 helyen. döbbenet....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Rick4
félisten
válasz Integra #22389 üzenetére
A körülményektől eltekintve egyébként jól látta, hogy ha már menni kell, hol lehet. Csak tudnám, miért nem megy versenypályára, ahol számítanak arra, hogy így jön valaki hátulról...Elítélem az ilyen állatokat, és nem zavar, ha egymagában fára tekeredik. Azzal is kevesebb van belőlük...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
válasz hossszú #22388 üzenetére
Persze, mostanában(2éve) heti rendszerességgel ingázom az M3on meg az M1en, messziről lehet látni őket... elképesztő kritikán aluli amit művelnek, kitiltanám őket a geccbe az egész országból. kamionok nem mennek vissza, nem néznek hátra kijönnek... életveszély és 90%ban román rendszám...
-
KrAt
veterán
válasz Integra #22389 üzenetére
Hát, elég komoly volt.. Azt mondjuk azért meg kell hagyni, hogy kegyetlenül vágta a csávó, hol merre, néhol a kisujjam nem mertem volna odatenni, mert nem hittem, hogy elfér..
Amúgy milyen verda lehet? Nem lennék meglepve, ha csak vmi kis teljesítményű, 180-ig volt skálázva az óra..
-
KrAt
veterán
válasz Winner_hun #22396 üzenetére
De, néztem.. Azért nem vagyok ennyire noob
de ott azt írja, hogy 240 km/h..
Viszont:
ha jól tudom, akkor 60 mérföld =~ 100 km-el..
Akkor ha 60 mph = 100 km/h-val, akkor 180mph nem megközelítőleg 300 km/h?
vagy ez nem olyan mérföld?
-
dragonfx
veterán
szörnyü ez a hötköznapi bp.i közlekedés.letur.dudá, villog,rámászika s eggemre.bevág.kiugrik elém.áhh ehhez nyugtató kell.örülök nem kell napi rendszerességgel csak anygritkán ha akarok kocsival mennem munkanapokon.
hétvégén türhetőbb.
pályán is ugy kell figyelni néha.jön a sok ökör.megelőz 130cal mert ettől jol érzi magát, aztán belassít 100ra.ennek mi értelme?
senkire nem villogtam rá a pályán mondjuk én rám se tették."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 3 Gamer PC Ryzen 5 .... I5 6.gen ... AMD FX8320
- Logitech C920s HD Pro
- INTEL XEON E3-1270v5 - teljesítmény I7-6700 és I7-7700 között - 4 mag 8 szál - LGA1151v1 - több más
- 1TB SAMSUNG 990 PRO HEATSINK M.2 NVMe SSD-k GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, áron alul! Max 7450/6900 MB/s!!!
- Playstation Spider-Man Limitált Dualsense kontroller
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest