Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) Omni


Omni
aktív tag

Nem egészen a témába vág, de itt kérdezem meg, hátha tudtok segíteni.

Honnan lehet megtudni a neten, meddig fizetős/ nem fizetős az autópálya?

Hétvégen jövünk fel az 1-es főúton, sok-sok éve a biatorbágyi körforgalom után szoktunk felmenni az autópályára /mivel eddig innen volt ingyenes az M1 Budapest felé/. Na hallottam valami pletykát hogy szűkítik az ingyenes szakaszt, de elfeljtettem utánanézni. Mindenestre a felhajtó előtt kint volt egy bazi kék tábla hogy M1 erre, s a táblán egy nagy fehér négyzet alapú jel, ami teljesen ÜRES, feliratmentes volt. Emlékeim szerint ebbe szokták beírni hogy Matrica / Vignetta, azonban tök üres volt. Ebből gondoltam hogy még ingyenes.

Na rákanyarodunk, és a gyorsitó sáv elején kint van egy tábla hogy fizetős!! Hogy rohadjanak meg. Ilyenkor már semmit se tudsz csinálni, nem fordulhatsz meg, nem tolathatsz hátra...

Jött mögöttünk egy másik autó is,szerintem ő is rendesen ledöbbenhetett, lévén a leállósávban ment végig az autópályán az M0 felé..

Remélem nem fotóztak le, mert akkor dühbe jövök. :(((

szerk.: állítólag már ápr.1 óta fizetős.. de normális táblára nem telik

[Szerkesztve]

(#1502) SaNyEe


SaNyEe
aktív tag

Szóval miért vezet mindenki úgy mint egy állat?

Hát azt nem tudom, hogy ki milyen okokból, de leírnék valamit ami ma történt velem. . .
Ma délután jöttem hazafelé kötelező nyári gyakorlatomról kicsit elúnt fejjel, meglátom szomszédunk háza előtt a nem mindennapi látványosságot egy Ford Focus ST-t. Odalépek hozzá, hogy Karcsi ez meg miez itt a hídon? Elregéli a történetet, hogy hogyan került hozzá egy nap erejéig a nem sokkal gyöngébb mondeoja helyett. . . aztán mondtam neki ha esetleg élménykedni támadna kedve a kocsival (nem is tudom miért :)) ) akkor feltétlen szóljon (ezt sem értem miért, mondtam :DDD 2500cm3, 5 henger, turbos benzinmotor). Aztán kérdezte nem-e kell egy körre, mondom hogyap****ba ne kellene, ezzel le is vajaztuk az eseményt. Kisvártatva át is mentem, kérdése ''mi tartott eddig mehetünk?'' közben eszi a vacsoráját, illetve ette a vacsoráját mert kb 10másodperc alatt felrántott egy cipőt és kezében volt a kulcs! Itt már felsejlett bennem valami, hogy ez nem lesz hétköznapi élmény.

Aztán beültünk:
Nos első benyomásom az volt mintha beépítettek volna, vagy beszíjaztak volna szorosan egy kagylóhéjba, ekkor még nem is voltam bekötve máris nagyobb biztonságban éreztem magam mint a saját Fjordunkban. Második ami feltűnt a műszerfal közepén díszelgő műszerek töltőnyomásmérő, olaj hőmérséklet és nyomásmérő egység (igazság szerint időm nem volt ezeket menet közben nézni, inkább csak ő nézte kerek szemekkel a felépülő töltőnyomást a jobb1ben).
Aztán jött a 8 irányban állítható ülés(miaf***, hátrébbtoltam egy kicsit, hogy nekem is kényelmes legyen, visszapilácsok beállít bár szükség nem volt rá ;] )
Miután minden fontos dologgal megvoltunk jöhetett a gyújtás ééééééééééés semmi, mondom miez? ezmiez???? semmi hangorkán áááááh nem is jóez ez egy *********************************************************** magamban, aztán jött az első gázfröccs, kitolatás a hídról, enyhe emelkedő és jött a kicsit keményebben fogó kuplung, túrtam neki egy pici karót és lefullad. Következő alkalommal adtam kis gázt és bólintós jóreggelt módszerrel indultunk is nomeg jött az a hang (beleremegett a gyomrom), akárki akármit mond testesen és tekintélyt parancsolóan szól az 5henger!!!
Szép lassan kicsorogtunk az utcából, hogy legalább ott ne higyjék, hogy állatok vagyunk, de főleg a szomszéd persze :P és aztán, laza egy durvás kettő, hiphop 6500fordulaton van a moca váltani kéne, ja de közben lakott terület mi meg már 95el zúzunk meg különben is lejtő jön álljunk is meg, lassult is a bestia na! Mivel éhes volt (most a szomszédról beszélek kivételesen) ezért mondta, hogy viszonylag fogjuk rövidre az élménykedést így nem volt lakott területen kívüli állatkodás, ígyhát lakott területen kellett valami elhagyatottabb környéket lelni, meg is találtam hosszú egyenes szakaszom kb 1,5 kili néhol kisebb úthibák. utcába bekanyarodás kicsit elforgó bal elsővel enyhe alulkormányozottsággal, kettes padló, 3as padló. Igazából nem éreztem semmi különbséget az egyes fokozatok között, mindegy volt neki, hogy melyik sebességben volt csak nyomott bele az ülésbe és nyomott! Közben csak annyit tudtam mondani, hogy ez állat ez egy állat és egy fura vigyor ült ki az arcunkra, mintha mi valamivel többek lennénk mint a többi közlekedésben résztvevő társunk. Az úthibák mint olyanok mintha nem is lenének illetve 120nál olyan kormánymozdulatokat engedhet meg magának az ember hogy . . . inkább nem is írom. Szerencsére hülyegyerek biztos a sebesség növekedésével a szervó is keményedik ez nagyon pozitív, az abszolút hülyék is túlélhetnek egy kisebb csapatást.
De visszatérve! Gyorsítunk, oppi épphogy az utca felénél vagyunk vagy még ot sem és 150 :Y itt szólt, hogy lehet lassítani is kéne mégiscsak 10-10 méter az utca mellett ha valami vagy valaki kikerülne azért legyen esélye meg nekünk is ha valami nagyobb. . .
Aztán jön a megszokott 10%os emelkedőnk amin az aszfaltszaggató 60 lovas fordunk 5.ben éppen ki tud tötymörögni 55-60al. Nos én megint a domb közepén néztem rá a sebességmérőre 110, pedig nem is nyomtam neki, tényleg nem! Egyszerűen kéri, hogy menj vele, adja a hangját stbstbstb, nem is kéri inkább ráformál a saját identitására(Magamat kívülről megnézve egy hülye köcsög vagyok aki mindenkit mindenhol letol, hogy hallja a kocsija hangját, érezze azt a nyomást és gyorsulást, aki nem kerülni hanem egyszerűen keresi a veszélyhelyzetet. Mondom ezt úgy mint külső szemlélő, belülről ez teljesen természetes dolognak tűnik!). És a kanyarokat veszi úgy ahogy alattam eddig semmi sem vette, semmi oldalra dőlés, semmi farrázás, normális körülmények között semmi orrtolás, semmi! Egyszerűen kanyarodik mintha sínen húznák, hihhetetlen volt számomra. Olyan kanyarsebességeket csináltam vele így látatlanba ami hétköznapi kocsink határain valamivel túlmegy ez neki egyáltalán nem kottyant meg, hatalmas tartalékokat hagytam a kocsiban. Aztán végül visszakanyarodtunk és nem bírtam megállni, hogy utoljára ne halljam a hangját így már az utcánkban is azt gondolják, hogy állatkodó hülyegyerekek vagyunk, de nem érdekel, én egy életreszóló élménnyel lettem gazdagabb :R ) Aztán 90ről megint nemtúl durvás mégis jól lassulós megállás és visszakanyarodtunk a hídjukra, oda ahonnan elindultunk kb 3 perce és ezalatt megtettünk kb 3,5 kilómétert városban. Ez kerek 70es átlag a lefulladással a megállásokkal, lassításokkal együtt városban. Eközben én a kocsiból csak annyit érzékeltem, hogy elindultunk, mentünk mendegéltünk és megérkeztünk. A sebességet egyáltalán nem lehet érezni, ez az egy amit hiányoltam, egyszerűen nem éreztem a 150et, szélzaj nuku, motor is csak a szokott módon morog, és nem pattogunk az úton hanem haladunk és gyorsulunk 100ról mint mások 0ról.
És hogy ez mekkora élmény volt? Olvasd végig mégegyszer, ennyit tudtam írni 3 percről! ! !
Karcsi köszönöm ezt az élményt mégegyszer :R
Szóval én ezért vezettem úgy mint egy állat. . .

-- end of transmission --

(#1503) N1 válasza SaNyEe (#1502) üzenetére


N1
tag

Ugye, hogy egy erős kocsival nem tűnik gyorsnak a tempó?
Általában azok panaszkodnak a gyorshajtókra, akiknek még sose volt ilyen élménye. Üdv a klubban.:)

(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''

(#1504) Dumb


Dumb
senior tag

Videó részlet a tököli drift EB futamról :) Volt kraft az E36 kombiban, kb 400 ló (Hamann motor) [link] - (Még 7 napig elérhető ezen a linken)

"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"

(#1505) N1 válasza Dumb (#1504) üzenetére


N1
tag

ne is heccelj.. :W
ugye nem akartam autópályán menni, ezért kerestem viamichelin-en egy alternatív utat tökölre.. négyszer eltévedtem a faszba, alig bírtam visszatalálni budapestre, utána jöttem is hazafelé. :(

(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''

(#1506) Dumb válasza N1 (#1505) üzenetére


Dumb
senior tag

Ajjajjjajj. Elkalauzoltalak volna :( Azt hittem tudod az utat. A legegyszerűbb az M0-ásról lemenni Halásztelek felé, de ha nem vagy ismerős Pesten, Gödöllő felől mondjuk elég érdekes lehet amig eljutsz az M0-ra, bár már Vecsésig ér asszem.....

Én Balcsiról jöttem haza, meg taxiztam a haverokat, igy én is kb 3-körül értem ki vasárnap... Lesz majd kb 20 perc videóm a 30-ból :)

[Szerkesztve]

"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"

(#1507) Zozzant válasza N1 (#1505) üzenetére


Zozzant
addikt

bekapcsoltad a discovery opciót?:)

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#1508) N1 válasza Dumb (#1506) üzenetére


N1
tag

Nem az autópályákkal van gondom, ennyire azért ismerem a várost meg a térképet.:)
Kecskemét felől rá kellett volna menni az M5-ösre, és Tökölnél le.
Én voltam a fasz, hogy sajnáltam az 1500 pénzt autópályamatricára, többet ilyen nem lesz. Többet elcsesztem a kavargással.

Zozzant:a legrövidebb utat néztem. Ennek ugyebár az a veszélye, hogy ráküld a földútra.



[Szerkesztve]

(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''

(#1509) dragonfx válasza N1 (#1508) üzenetére


dragonfx
veterán

Nem mindig a legrövidebb út a legjobb, mert lerontja a szintidődet :))

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1510) N1 válasza dragonfx (#1509) üzenetére


N1
tag

Na is mondd :W

(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''

(#1511) 1010


1010
őstag

40komonizmus rányomta az emberekre a bélyeget msot meg asziszik szabad mindet

(#1512) N1 válasza 1010 (#1511) üzenetére


N1
tag

(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''

(#1513) #70869248 válasza SaNyEe (#1502) üzenetére


#70869248
törölt tag

:D [kép]

(#1514) kymco válasza N1 (#1508) üzenetére


kymco
veterán

A régi 5-ösön jöttél? Meddig?

www.refujvaros.hu

(#1515) N1 válasza kymco (#1514) üzenetére


N1
tag

a négyesen mentem, a reptéri elkerülő út helyett balra mentem az üllői úton, azon egy idő után balra megint, és innentől nagyjából egyenes vonal lett volna, tököl felé

(Kolombusz): ''Szivből kivánom neked, hogy valami barom, mondjuk aki a szar Ladáját, vagy BMW-jét versenyautónak hiszi bassza el valamelyik családtagodat, vagy téged.''

(#1516) Zozzant


Zozzant
addikt

''Nyergesvontatóval ütközött egy motoros
június 26. kedd 9:16
[MTI]
Életét vesztette egy motoros keddre virradó éjjel a Tolna megyei Bikács közelében. A 23 éves motoros áttért a menetirány szerinti baloldalra és frontálisan ütközött egy kamionnal. A helyszínen életét vesztette, a járművekben összesen 2,5 millió forintos kár keletkezett.''

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#1517) dragonfx válasza Zozzant (#1516) üzenetére


dragonfx
veterán

Mint amúltkori videós eset kb.
Gondolom 2 a motor totálja...

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1518) t1 válasza SaNyEe (#1502) üzenetére


t1
addikt

tettszik :R
Csinmálj neki log outot mert jó story :R

(#1519) Slax válasza t1 (#1518) üzenetére


Slax
senior tag

Már van. [link]

''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit

(#1520) Zozzant


Zozzant
addikt

''hajcsatokhajcsatoook!!!''
[link]
[link]

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#1521) dragonfx válasza Zozzant (#1520) üzenetére


dragonfx
veterán

épp akartam mondani az az 5ös kép durva, ne nézze megs enki erre a 2. link.....tiszta postal 2/carmagedon feeling...valakinek az agya szétkenődött az úton, mega kocsin.... :Y ....ilynekor elgondolkoztató a 200, elég a 160 is....

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1522) Dumb válasza dragonfx (#1521) üzenetére


Dumb
senior tag

Ha nagy a gond, tökmindegy h 200 v 160 sztem... ennyit a swiftről , nekem ismét bizonyított.

"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"

(#1523) (Kolombusz)


(Kolombusz)
veterán

Biztos hallottátok már, hogy egy hatalmas autóban megszépül a világ.
És tényleg.
Volt szerencsém cca. 200 mérföldet egy v6-os hdi 607-ben utazni.
Teljesen más érzés, mint akár a Primeraval. Az a tudat, hogy ezt azért kevesen tolják le az útról, hogy egy hodályban ülsz, nagyon sokat dob a közérzeteden.
A sebességet sem érzed, 110mph-nál semmi nincs, bár a Primeranál sem, csak abban picit nagyobb a szélzaj.

(#1524) t1 válasza Dumb (#1522) üzenetére


t1
addikt

vmit vmiért csak ezt fos a suzuki :(

(#1525) marsu válasza Omni (#1501) üzenetére


marsu
addikt

Szia!

A témával kapcsolatban itt nézz körül! [link]

:) ;)

Press any key to continue ...

(#1526) eastsider válasza (Kolombusz) (#1523) üzenetére


eastsider
nagyúr

Én C6.ban utazva voltam így

(#1527) dragonfx válasza (Kolombusz) (#1523) üzenetére


dragonfx
veterán

535 lenyomja :P

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1528) dokar válasza Zozzant (#1520) üzenetére


dokar
addikt

fú ez a véres dolog nagyon kemény :Y
ha ez és hasonló fotók hevernének az autókban szanaszét, akkor biztos óvatosabban vezetnének az emberek, talán :U

extra - SEXRay

(#1529) _seth_


_seth_
veterán

Kadettklubról: [link] ;]
+ Linkek a flash alatt :)

[Szerkesztve]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#1530) bolondember


bolondember
MODERÁTOR

még mindig nem tudom, h miért is nem reagál az autósók 70%-a a féónykürtös jelzésre (lásd még gyere csak)..

sokszor már szinte megállok, mire leesik nekik...

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#1531) DeadMeat válasza bolondember (#1530) üzenetére


DeadMeat
veterán

Nemtudom,de eleg zavaro.Sot a gyalogosok is detto ez.Zebranal,ravillogok,csak nez... megint villantok,meg mindig nez.Kiteszem a kezem,kalimpalok mint a marha,h gyere mar,erre bezzeg elindul...

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#1532) nemcso válasza bolondember (#1530) üzenetére


nemcso
senior tag

Mert a magyar útviszonyok miatt nem elég egyet villantani, hanem egymás után többet, több ütemben.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#1533) dokar válasza bolondember (#1530) üzenetére


dokar
addikt

én ilyenkor nyomok egy dudát is, ha nem veszi észre egyből nemes gesztusomat

ma reggel megyek melóba, mögöttem egy autó meglehetősen közel, lejtő, szeretnék jobbra kanyarodni, index kitesz + finom fékezés, erre ez a barom meg elkezd dudálgatni, hogy ne fékezzek, mert feltartom, eszem megáll :(

extra - SEXRay

(#1534) nemcso válasza DeadMeat (#1531) üzenetére


nemcso
senior tag

Én gyalogosnál eleve kézzel jelzem, hogy el/átengedem magam előtt, így biztosabb.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#1535) nemcso válasza dokar (#1533) üzenetére


nemcso
senior tag

kecsesen emeld fel a karod, szorítsd ökölbe a kezedet, majd emeld az égfelé a középső ujjadat :D

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#1536) dragonfx válasza bolondember (#1530) üzenetére


dragonfx
veterán

bizonytalanok, nem 100%ig biztosak abban tényleg megállsz.Amia sok gázolásból kiindulva érthető.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1537) (Kolombusz) válasza dragonfx (#1536) üzenetére


(Kolombusz)
veterán

De ha ablakmosózol nekik egyet, biztosan átmennek. :D

(#1538) DeadMeat válasza (Kolombusz) (#1537) üzenetére


DeadMeat
veterán

:DDD Vagy megfulladnak a nevetestol.

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#1539) dragonfx válasza (Kolombusz) (#1537) üzenetére


dragonfx
veterán

nem győzném ablakmosóval... :O

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1540) dokar válasza dragonfx (#1539) üzenetére


dokar
addikt

ablakmosózási láncot lehet beindítani a dugóban ;]

extra - SEXRay

(#1541) dragonfx válasza dokar (#1540) üzenetére


dragonfx
veterán

és egy teherautó hozza a sor után a hatalmas tartályt, ahonnan bluetothon keresztül be az autó kis tartályába az éppen megfelelő mennyiség?

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1542) dokar válasza dragonfx (#1541) üzenetére


dokar
addikt

de most komolyan, ha sikerül a másik (melletted vagy mögötted lévő) szélvédőjét is lespriccelned, akkor ő letörli a szélvédőt, de mivel valszeg nem ment rá elég folyadék ezért ablaktörlőzik egyet, melynek meg van az a lehetősége, hogy ő is másokat lespriccel és beindul a láncreakció :D

extra - SEXRay

(#1543) dragonfx válasza dokar (#1542) üzenetére


dragonfx
veterán

de ez csak sebbességnél igaz, ha áll és úgy ablaktörlőzől, akkro nem repked.Végülis vészvillogó helyett jó alternatíva.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#1544) Zozzant


Zozzant
addikt

honnét ismered fel az agresszív sofőrt? csak a középső ujja van lebarnulva...

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#1545) Foglalt név válasza dragonfx (#1543) üzenetére


Foglalt név
addikt

Hát tiszta szélvédő csak a bizonytalan sofőrnek kell szóval ebben a dologban tapasztalat hiányában nem tudok állást foglalni ;] :DDD

(#1546) dokar válasza dragonfx (#1543) üzenetére


dokar
addikt

nálam nem túl ritka, hogy piros lámpánál a sorban a mögöttem álló autó szélvédőjére is jut, melyet olykor dudálással köszönek meg; ekkor szoktam olyan nagylelkű lenni, ha már ennyire tetszik nekik a dolog, akkor még mosatom egy picit ;]

extra - SEXRay

(#1547) dokar válasza Foglalt név (#1545) üzenetére


dokar
addikt

na akkor a legközelebbi talin ledzsuvázom valamivel a szélvédődet, azt megnézem zavar -e a vezetésben :D

extra - SEXRay

(#1548) Foglalt név válasza dokar (#1547) üzenetére


Foglalt név
addikt

Rendben, de te ülsz jobb 1en ;]

(#1549) marsu válasza dokar (#1547) üzenetére


marsu
addikt

Szombaton tali Esztergomban!

:D :DDD

Press any key to continue ...

(#1550) marsu


marsu
addikt

[link] Lopott kocsival, jogsi nélkül, ittasan ...

Press any key to continue ...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.