Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#59951) jjeahh válasza Mercutio_ (#59950) üzenetére


jjeahh
nagyúr

igaz, engem sem, de mint írtam, mindannyian különbözőek vagyunk, nem akarom ráerőltetni senkire a saját nézőpontomat :) ha valaki célozz-lőj módban használná pl., annak fölöslegesek a kezelőszervek, a jobb fogás viszont előny lehet.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#59952) Studi válasza Mercutio_ (#59943) üzenetére


Studi
addikt

Inkább gyűjtő... Ha nepper lennék akkor ezeket már rég eladtam volna. :DDD

(#59953) MLaca válasza Studi (#59938) üzenetére


MLaca
őstag

azt a mindenit! klassz "kis" kollekció!

http://mlzphoto.hu/

(#59954) .: JuSzT :. válasza Studi (#59952) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Amennyit te képelsz, a 12-40 mellett tényleg minek van a 12,17,25,(45) ? :D

(#59955) |AP|


|AP|
veterán

telnek a napok az EM10 teszthéten, jövök két újabb kérdéssel:

1. Ha stabis Pana obit használok, akkor elég ha menüben beállítom az objektív stabilizátor prioritást, vagy az a biztos ha kikapcsolom a vázstabit? Valaki próbálta már, hogy van-e különbség?
2. Ugyan nem sokszor használom, de amikor kell, akkor jó a Pana vázakban a pinpoint AF. Itt ilyesmit nem találtam, állítható kisebbre a fókuszmező? Mi a legkisebb méret?
(egyébként meg kell hagyni, hogy kevés fényben valóban kijön az AF sebesség előny a Pana javára. A 12-32-vel a kis GM1 villám, míg az EM10 érezhetően lomhább - bár egyáltalán nem vészes)

(#59956) .mf válasza |AP| (#59955) üzenetére


.mf
veterán

Én még nem láttam a menüben obi stabi prioritást. Tudtommal amelyik obin nincs gomb a stabira, az nem is megy; a 12-32-nél is csak a vázstabi megy.
Fókuszmező... Komolyan má' srácok... ez még pont egy olyan, ami intuitív és adja magát... vedd kézbe, próbálgasd, esetleg nézz bele a kézikönyvbe (azaz JFGI és RTFM), ne rohanjunk már egyenként minden beállítással ide... E két kérdésből az jön le, hogy bele se néztél a menüjébe. Szánd rá azt az 5, max 10 percet, amíg a menüt végigpörgeted, ha már nálad van, gyorsabban megvagy, minthogy beírod ezt a hszt...
Ok gomb --> SCP, ott a fókuszmező beállítások, és ahogy a bal alsó sarokban is mutatja, az Info gombbal lehet más méreteket és opciókat elérni...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#59957) |AP| válasza .mf (#59956) üzenetére


|AP|
veterán

pedig belenéztem a menübe, nem is egyszer. Pont ott találkoztam az "objektív I.S. prioritással" (egyéni menü - "C" menü). Szóval az első kérdésemből nem jöhet az le, hogy nem néztem bele menübe :)
A második jogos, de ez nekem egyáltalán nem adta magát, kézikönyvem pedig nincs (tudom le is lehetne tölteni, de nem tettem.) Szerettem volna az egy hét alatt minél több mindent kitapasztalni és inkább kérdezni párat és a gépet szétnyomkodni, mint a kézikönyvet bújni. Ezek szerint mégsem annyira intuitív, vagy én szoktam nagyon a Panához :U

Megtaláltam a fókuszmező méret állítást, jobb mint a semmi, de a Panán ez is jobban tetszik.
Ez nem jelenti azt, hogy ne tudnám megszokni, nagyon tetszik eddig a gép.

[ Szerkesztve ]

(#59958) totálkezdő válasza barrasz (#59931) üzenetére


totálkezdő
tag

Én az itteni tanácsok mellé még megnézném ezek az információkat is:
E-P2
E-PL1
E-PL2

Nekem pl. a P2 fogása nem jött be és hiányoltam a beépített vakut, mást ez nem zavar.

Engem (a legtöbb helyzetben) nem zavart a PL1 kis felbontása,a markolat is jobban tetszett, ha jól tudom az LCD felbontása többinél is azonos (kivéve a PL2-őt) (csak a kijelző mérete nem), igaz, azért van külön feltehető EVF-em is.

miklosrabi (akinek a blogja sajnos eltűnt) szerint a tárcsák miatt jobb a P2, mint a PL2.

Gépeket pedig itt nézhetsz.

Én az átmeneti idő rövidsége miatt PL1-et vennék. Eladáskor szerintem itt buksz a legkevesebbet.

[ Módosította: TayRol ]

(#59959) .: JuSzT :. válasza totálkezdő (#59958) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

szép linkek :W

(#59960) madgie válasza .: JuSzT :. (#59959) üzenetére


madgie
titán

Nomen est omen.

(#59961) totálkezdő válasza .: JuSzT :. (#59959) üzenetére


totálkezdő
tag

Természetesen mindenki azt gondol a pixinfóról, amit akar (amíg még van gondolatszabadság). Én pl. azt, hogy minden tesztoldalnak megvannak az előnyei és a hátrányai. Ugye Te sem állítod, hogy a dpreview,a cameralabs, az imagine resopurce, a photogrophyblog, az ephotozine, a photozone, a cnetstb olvasásakor egyszer sem futott el a méreg, hogy ezt pl. miért így csinálták meg,miértálítják azt,amit stb..
De mit érdeklődő kezdő, kérlek mutass olyan oldalt (nem, ne a dpreview side by side oldalát, mert az ebben az esetben kevés), ahol a fenti gépekre a pixinfónél jobb gyors áttekintést kaphatsz.

(#59962) jjeahh válasza totálkezdő (#59961) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nem azzal van gond, hogy ki szeret mit, hanem azzal, hogy folyton elírnak dolgokat, egy rossz specifikáció pl. alaposan félrevezetheti a júzereket. Bár itt most spec nem látok ilyent szerencsére.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#59963) JoceeHunt válasza totálkezdő (#59961) üzenetére


JoceeHunt
őstag

Szerintem a linkek beillesztésére gondolnak nem a weboldal tartalmára :)

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#59964) totálkezdő válasza jjeahh (#59962) üzenetére


totálkezdő
tag

Igazán kedves vagy, hogy Te legalább ezt elismered. Mondjuk nem is csoda, mert aki P1-el olyan csodás fotókat készít mint Te, az eleve nem lehet elfogult. Egyébként én is tudom, hogy mennyi mindent elírnak. de ilyet találni azért a többieknél is.

[ Szerkesztve ]

(#59965) .mf válasza |AP| (#59957) üzenetére


.mf
veterán

Nocsak, az EM10-be már ilyen is került? EM5-ben még nincs, s erről a változásról még nem is hallottam. Akkor passz, szerintem továbbra is csak vázstabi van, de ezek után nem lehet tudni.

Kézikönyvet én sem olvastam végig. Átpörgettem a menüt, ezzel a nagyját egyből be tudtam állítani, valamint átnéztem a neten egy vagy talán két beállítási tanácsok írást (dpr-en és talán még valahol máshol), ahol még néhány apróságot és tippet találtam, s nagyjából ennyi, kézikönyvet két kérdéshez vettem csak elő. Menü végigpörgetése pedig egész gyorsan megvan.

Juszt: legalább egyből látjuk, hogy pixinfó, hogy még véletlenül se kattintsunk rá ;]

Totálkezdő: a 3x pixinfo linkelésért a következő meeten fizetsz egy kör sört ;] vagy 3 nap tempban, ha Parci előbb látja meg és olyan kedvében van.
Egyrészt a linkelés, másrészt az oldal nívótlansága, tárgyi és szakmai tévedésekkel (ami egy szakmai tesztoldalon, haddnemondjam mekkora gáz), elírásokkal, olyan ollózásokkal, hogy az eredeti termék neve is bennemaradt, és a tartalom sem releváns már a másik termékhez...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#59966) #40935168 válasza |AP| (#59957) üzenetére


#40935168
törölt tag

Van benne obi prio menüpont, de minek a kérdés, ha ott a menüpont ? ;) Teszteld ki, melyikkel jobb, obi stabival-e, vagy szenzorral és ollé. :)

(#59967) totálkezdő válasza .mf (#59965) üzenetére


totálkezdő
tag

1, Én senkit nem kívánok meggyőzni, a célom az volt,hogy a kérdezőnek segítsek tájékozódni.
2 Ami fontos, az általam nagyra becsült jjeahh is úgy vélte, hogy a belinkelt oldalak informatívak.
4, Érdekes, hogy amíg a cikizésemben frissek voltatok, addig az általam feltett kérdésre (hol vannak a feltett kérdése jobb válaszok) adandó érdemi válasszal nem siettek.

[ Szerkesztve ]

(#59968) jjeahh válasza totálkezdő (#59964) üzenetére


jjeahh
nagyúr

köszi, bár én is totálkezdő vagyok :D

.mf: a bevállalósabb, pózer csajokat leszámítva ez a fórumtali az, ami hiányzik az életemből, amióta erdélybe költöztem :( mármint sosem voltam még, de ha ott maradtam volna ki nem hagynék egyet sem :DDD

totálkezdő: szerk: micsoda, nagyrabecsült? :DDD annyira azért nem vagyok jó, és valszeg nem is leszek soha, örvendek ha valaha elérem Parci szintjét :))

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#59969) |AP| válasza #40935168 (#59966) üzenetére


|AP|
veterán

12-32-n kapcsoló híján nem tudom kikapcsolni az obi stabit (obistabi... miket írok tejóég :) )
Arra lettem volna kíváncsi, hogy ha obi prioritásban használom, akkor a váz tényleg lekapcsolja-e a vázstabit... ilyen kis bizalmatlan vagyok :)

[ Szerkesztve ]

(#59970) totálkezdő válasza jjeahh (#59968) üzenetére


totálkezdő
tag

Aki egy fix LCD-n (felhajtható EVF nélküli gépen) olyan gombafotókat készít, mint Te, azt én nagyra becsülöm. De, ha ez Téged zavar, akkor többet nem ismétlem meg.

(#59971) #40935168 válasza |AP| (#59969) üzenetére


#40935168
törölt tag

Szerintem igen, ez a funkció lényege. A Sony csinált az A7-II-ben olyat, hogy megy az obi stabi is és a váz stabi is egyszerre, de ott mindegyik más tengelyt (azaz irányt) korrigál, megosztják együttműködve, az egy faramuci (de szerintem nagyon jó lehet) megoldás. De itt egyértelműen vagy-vagy.

(#59972) jjeahh válasza totálkezdő (#59970) üzenetére


jjeahh
nagyúr

a titok nyitja: hasalni kell meg földön kúszni :DDD nem zavar a dicséret, azt mindíg szívesen veszem :D
amúgy már váltottam panasonic g3-ra, de ettől még nem hiszem, hogy jobbak lesznek a gombafotóim, csupán ugyanazt a célt kényelmesebb úton érem el.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#59973) MrChris válasza |AP| (#59969) üzenetére


MrChris
nagyúr

én meg próbáltam a 12-32-t MF-ra bírni, menüt túrtam, nyomogattam, mert olyan logikusnak tűnt hogy pl a G6 nagyon praktikus kis karocskával lehessen motoros fókuszálni, mint ahogy kompakton zoomolni. De nem.

(#59974) Parci válasza jjeahh (#59968) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem kell a rossz duma... :DDD

a pixinfót azért ne linkeljétek, mert egyrészt nem jó, másrészt legalább cserébe a háttérben a cégeknél is gáz. vannak jobb oldalak náluk, például a prohardver. tömjénezni meg aztán pláne ne itt tömjénezze őket senki.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#59975) |AP| válasza MrChris (#59973) üzenetére


|AP|
veterán

és sikerült végül? Mert én nem találok erre sehol lehetőséget (pedig esküszöm túrom a menüt :) )

(#59976) JoceeHunt


JoceeHunt
őstag

Srácok a kártya használatát befolyásolja ha SD keretben van benne a Micro SD?
Mért valaki ilyet?
Meglepném az új masinát egy 64-essel de nem tudom micro-t nézegessek vagy sima SD-t (már ha abban létezik).

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#59977) .: JuSzT :. válasza JoceeHunt (#59976) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

A kép kártyára írását nem igazán befolyásolja. Elég gyors kártyák vannak már.
Ha nem szeded ki a keretből rendszeresen, akkor nem sérül. De ha telefonba is szánod, én félnék tőle hogy előbb utóbb baja lesz, én legalább is tuti elrontom.
64 es kártyák már ebíjről egész olcsók jó helyről. [link]

[ Szerkesztve ]

(#59978) JoceeHunt válasza .: JuSzT :. (#59977) üzenetére


JoceeHunt
őstag

Köszi, kizárólag a gépnek szánom, telefonjaim almás jelölésűek nem tudom bővíteni őket :)
Nem érdemes itthoni kínálatban nézelődni? Bár ez ahogy nézem fél ár az itthonihoz képest.
Olvasás, írás jó a Transcend-nél?
Tartja a class10 elvárásokat :)?

[ Szerkesztve ]

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#59979) .: JuSzT :. válasza JoceeHunt (#59978) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

[link] Ez még a régebbi, gyengébb.

(#59980) JoceeHunt válasza .: JuSzT :. (#59979) üzenetére


JoceeHunt
őstag

köszi, watch-ba raktam :)

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#59981) xXxian válasza .: JuSzT :. (#59977) üzenetére


xXxian
senior tag

Ha rendel valaki be lehet szállni..?

Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

(#59982) .: JuSzT :. válasza xXxian (#59981) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

free shipping, mibe kéne beszállni?
Egyszerűbb egyből a Te címedre kérni, mint utólag összefutni egy kártya miatt.

(#59983) xXxian válasza .: JuSzT :. (#59982) üzenetére


xXxian
senior tag

Csak az árat néztem hirtelen, köszi :)

Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

(#59984) gorgo válasza JoceeHunt (#59978) üzenetére


gorgo
őstag

utoljára jutna ilyen eszembe, hogy microSD-t tegyek kamerába... Nem tudom mi a műszaki oka de egyrészt sztem a nomál SD-k gyorsabbak, és az adatbiztonságuk is jobb. De ha mindez nem igaz, akkor is ott van az, hogy egy adapterben csücsül. És ha másra nem használod, akkor tkp. fölösleges is.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#59985) sideburns válasza gorgo (#59984) üzenetére


sideburns
aktív tag

Annak sem ajánlod a MicroSD-t, aki Samsung NX3000-t vagy NX Minit használ? ;)

(#59986) MrChris válasza |AP| (#59975) üzenetére


MrChris
nagyúr

A végén írtam, hogy nem. Ez a punkció is mehet a kívánságlistára.

(#59987) .mf válasza sideburns (#59985) üzenetére


.mf
veterán

Nem. Jobb, ha nem látja, hogy mi esne ki a gépből :DDD

Közben a humoroldalon azt írják, hogy az egy hét múlva esedékes CP+-on az EM5II és 14-150II (összességében már a rendszer 5. szuperzoomja) mellett a 8 f1.8 halszem mockupját is bemutathatják, hogy halszemből is legyen egy harmadik natív, hát nem csodálatos? :DD Még két 14-42-t kérnék mellé. Ugyan már, minek valami kisebb-könnyebb-olcsóbb 9 f2.8 vagy 135~150 f3.2~4? Jó lesz a kicsi rendszerhez egyenként félkilós (tömegben) másfélkilós (euróban) 7-14, 12-40, 40-150 f2.8 trió :C
:W

Ahelyett, hogy a FF-en érkező 50 Mpx-es szenzorokkal próbálnának ilyen speciális körülmények között (csak stabil állványon, csak statikus téma, csak elég erős fénynél) működő 40 Mpx-es trükkökkel erőlködni, inkább erre feküdtek volna rá, hány éves már a rendszer, és még mindig nincs egyetlen épkézláb UWA fix, miközben szinte minden másból van már legalább kettő, de akár 6 is.
De mindegy, pusztába kiáltott szó, meg már megannyiszor leírtuk.

Érdekes közben a nagyokat is nézni. A G7X-es próba után a Canon egyből beveti a csúcson is a Sony szenzorokat, csak míg a G7X-be már egy több modellben használt, bevált darabot, addig most az 50 Mpx-es lapkával előbb jön ki vázzal, mint a Sony maga, aki gyártja... Kíváncsi vagyok, milyen megfontolás van mögötte (a Sony részéről).

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#59988) jube7 válasza JoceeHunt (#59976) üzenetére


jube7
tag

Én 3 SDXC 64GB-ost használok, ebből 2 micro, adapterrel. Eddig semmi gond nem volt velük, a gyári specifikációt nagyjából teljesítik, írásban kicsit gyorsabbak is, olvasásban (90MB) nálam picit lassúbbak, persze USB 3.0 olvasóval tesztelve.

"Minden jó valamire, ha másra nem, hát elrettentő példának."

(#59989) b.vr válasza .mf (#59987) üzenetére


b.vr
őstag

"Ugyan már, minek valami kisebb-könnyebb-olcsóbb 9 f2.8 vagy 135~150 f3.2~4? Jó lesz a kicsi rendszerhez egyenként félkilós (tömegben) másfélkilós (euróban) 7-14, 12-40, 40-150 f2.8 trió :C :W "

Igen, a pro obik nagyonis kellettek/kellenek. A fotósoknak is, az Oly pedig ebben (is) látja a menekülőutat (felfelé mozogni, amit alul a mobilok még meghagynak a piacból azt a csúcskompaktok kezdik egyre jobban megenni) így nyilván az adott R&D és gyártási keret döntő részét a pro cuccokra fordítják (a ráncfelvarrások meg az arra átállás ehhez képest valszeg nem tétel, persze lehet azon hogy minek már megint egy x-edik minden bejelentéskor nyafogni, csak fölösleges)

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#59990) barrasz válasza .: JuSzT :. (#59934) üzenetére


barrasz
aktív tag

Köszi már csak spórolni kell.

(#59991) mano42 válasza jjeahh (#59968) üzenetére


mano42
aktív tag

Mármint te Mo-ról költöztél Erdélybe ? Ilyen is van?

(#59992) jjeahh válasza mano42 (#59991) üzenetére


jjeahh
nagyúr

miért ne lenne? nagyon fotogén ám itt a táj :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#59993) gezatata válasza .: JuSzT :. (#59977) üzenetére


gezatata
aktív tag

Ismered az eladót?
nem merek memória kártyát rendelni ebayrol, mert már találkoztam hamisítvánnyal ami csak a töredék kapacitással rendelkezett a feltüntettethet képest .
pedig jól volna olcsón jót venni.

Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.

(#59994) .: JuSzT :. válasza gezatata (#59993) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Én még csak 3 kártyát vettem tőle, mind jó.
Kérdezd meg nyugodtan a külföldi rendelős topicban is, vagy a memóriakártya topicban, vagy az ebay topicban is.

(#59995) erzol válasza gezatata (#59993) üzenetére


erzol
őstag

+1
Abszolút megbízható eladó. Bármit rendeltem tőle 10 napon belül megjött. :)

(#59996) Studi válasza MLaca (#59953) üzenetére


Studi
addikt

Köszi! Tárgyfétis, amúgy nem vezet sehova, csak a gazdasági összeomláshoz. :)

szerk, Juszt: a 12-est árulom, a 17/45 nagyon jó fix páros, ha nem akarom a zoomot magammal vinni. A 25-ös az nekem a klasszikus alap, fényerős, jó gyújtótáv, perfekt háttérmosás. A 60 a makrók miatt, a 75 meg az új szerelem. A legtöbbet amúgy egy 12->9-18 downgrade-en gondolkozom, talán nekem az hasznosabb lenne, mint a fix.

[ Szerkesztve ]

(#59997) MrChris válasza Studi (#59996) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ez egy soha véget nem érő történet :) és olyan mint az inga.

25-ös cserén gondolkodom néha, ezért mostnában figyelem, hogy a 20assal hogyan komponálok. Annak a sebességével vagyok elégedetlen. De valszeg nekem már rövid lenne a 25mm. A 17 meg nemtom jó e egész alakos portréra 2.5-3 méterről, mennyire torzít. Meg az már annyira széles, hogy a 14-est elő se venném :D Vagy az egész fixsort eladom és cserélem 12-40re! :DD

[ Szerkesztve ]

(#59998) hibavissza válasza MrChris (#59997) üzenetére


hibavissza
veterán

Én nem mennék 25 alá. Már itt is pókhasa lesz mindenkinek (ennyit a torzításkorrekcióról).
A 12-40 torzítása meg kiegyengethetetlen. Láttam pár igen beteg fotót azzal az obival. Lehet csak én nyúltam mellé és valami user error képeket néztem, de azért nem árt erre a tulajdonságára kicsit ránézni vásárlás előtt. Már ha így előjött ez a téma.

(#59999) eeXaa


eeXaa
addikt

59999 ;]

(#60000) madgie válasza eeXaa (#59999) üzenetére


madgie
titán

He?

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.