Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30101) szg88 válasza mdk01 (#30100) üzenetére


szg88
őstag

Rájöttek, hogy más cég ennyiért (65e) adja 2 év garival. De grandón még 61e.

(#30102) szg88 válasza szg88 (#30101) üzenetére


szg88
őstag

1 év garival

(#30103) szg88 válasza Dr. Romano (#30097) üzenetére


szg88
őstag

Neked kell döntened:
Nikon: csak auto iso állítás, 640x480 videó. Viszont: 28mm-es, 10Mp-es, 3cm makró
Fuji: kisebb kijelző, 14 Mp, 32 mm-es, 10cm-es makró (állítólag). Viszont HD videó.
Ezek csak kiragadott részletek. De ezekből dönthetsz esetleg, h neked mi kell inkább.

(#30104) need válasza futo001 (#30061) üzenetére


need
addikt

Egy picit hagy vitatkozzak veled..!

Először azzal kezdeném hogy le a kalappal itt a srácok előtt mert tényleg segítőkészek..
Amikor arra jutottam hogy gépet veszek akkor ide jöttem és volt miből elindulni..!
Elolvastam pár tetszett megnéztem pá videót..!
Majd össze akadtam itt egy sráccal peti_s aki azt mondta hogy úgy a legjobb kipróbálni egy gépet ha elmegyek egy üzletbe és viszek egy sd kártyát berakatom és elkezdek fotózni..Mind a 4 gép azonos beállítással volt tehát iAuto jpeg és ne legyen tömörítve a kép..Mivel nem ismerem a gépeket..nekem ez tűnt a legegyszerűbb beállításnak..!
a fényviszonyok nagyából azonosak voltak mind a négy gépnél..! nem véletlenül írtam 4 gépet..lentebb írom a másik 2 gépet..!
A Pana Fz45 és a Fuji Hs20 próbáltam ki így.. a képek a kijelzőn szépek voltak és élesek..majd kivettem az sd kártyát és megnéztem 2 monitoron egy 19-21" majd még egy 46" tévén is..!a véleményem lesújtó volt..az volt az érzésem mint ha Parkinson kóros lennék..ill. nem lehetett egyik gépnél sem eldönteni hogy hová is fókuszáltam..!nem beszélve arról hogy életlenek lettek a képek és tompák.. majd ezt itt publikáltam is..
Természetesen a kapott válaszokkal már nem értek egyet ez a két gép nekem semmire sem jó.!

Ugyan ezzel a módszerrel mentem el kipróbálni az Olympus EPL1 gépet és a Sony Nex-3 is.
Én nagyon szerettem volna sonyt nagyon szimpi volt de a fent említett módszerrel a megnézett képek között sajnos elég nagy különbség volt..
Szintén van itt egy srác aki elég jól vágja a Sony Nex gépeket neki is kifejtettem a véleményemet aki ezzel egyet értett és felhívta a figyelmemet hogy a Sony Nex inkább RAW-ban erős jpegben nem annyira..
Jók a Sony képei..de messze alul maradnak az Olytól..

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#30105) JoceeHunt


JoceeHunt
őstag

Pana Lumix FZ150 milyen masina lehet?
Van itt egy fincsi minden modellre kiterjedő pontozóhely!

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#30106) Ed Parker


Ed Parker
nagyúr

Tudna valaki segíteni abban milyen gépet érdemes venni, amit beltéren is lehet vaku nélkül használni?

(#30107) futo001 válasza need (#30104) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Én is vitatkoznék: tudni kell használni. :).
Azt is be kell látnod, hogy ennyiből két ilyen kategóriájú gép esetén nehéz pontos következtetést levonni.

Először én is el voltam keseredve, hogy mennyivel rosszabb képeket csinál a NEX, mint az A300. Aztán ahogy kiismertem és beállítottam rajta mindent, kiderült, hogy ugyanolyan képeket készít.

Nem tudom mennyi ideje fotózol, de Auto módban tesztelni egy gép képminőségét? :F Egyáltalán ki használ egy ilyen gépet auto módban? Pont azért tudsz vele különlegesebb képeket készíteni, mert agyon-vissza állítható (eltekintve szenzortól, obitól, stb...).

Az FZ45 nálad lesújtó képminőségét sem nagyon tudom másra vélni, kiváló, éles képeket készít. Tapizni jó egy gépet, hogy szimpatikus vagy sem, de úgy, hogy először van a kezedben nem tudsz érdemi összehasonlítást végezni a szolgáltatásai tekintetében. Erre a nálunk hozzáértőbbek tesztjei szolgálnak.

Amúgy a hozzászólásommal nem azt mondtam, hogy Oly helyett Sony, hanem azt, hogy ha NEX-et néz, jóval olcsóbb a régebbi. De ez valóban nem volt egyértelműen leírva. :)

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#30108) harry válasza need (#30104) üzenetére


harry
veterán

Azért ez az auto mód nem hiszem, hogy jó ötlet lenne, akkor már legyen egy P, és állíts be egy isot te, a többi úgyis megcsinálja - de autón ezt hajlamos szépen felemelni, aminek nem lesz jó vége, és így egy jó gép is csinálhat gagyi képet.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#30109) Dr. Romano válasza szg88 (#30103) üzenetére


Dr. Romano
veterán

Rendben, köszi :R

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#30110) need válasza futo001 (#30107) üzenetére


need
addikt

és harry-nak is.. válaszolok..!

amikor úgy döntöttem hogy gépet veszek a mostani fos helyett nem gondoltam hogy nem ilyen egyszerű ez..!

Azzal hogy egy gépről elolvasol egy csomó véleményt..vagy megnézel egy pár videot még azt gondolom hogy nem vagy beljebb.. kell a személyes tapasztalat az hogy fogd a kezedbe..nyilván a fenti dologból adódóan szerencsésebb esetben az eladó állítja be a gépet arra amire kérem..evidens számomra hogy az Auto mód tűnik a legegyszerűbbek.. mivel eleve nem ismerem a többi funkciót..Ez mindenre jó egy kicsit és semmire sem felel meg igazán..én ezt nem vitatom..és viszonyítani miből tudok..?
abból amit kipróbáltam amit fényképeztem..
mivel azonosak voltak a fényviszonyok valamelyest ez volt ami közös volt..!
semmi mást nem kell tenni csak megnézni a 4 fényképezőgép képet..!

Innentől kezdve nincs mit beszélni a botrányos képeket készítő FZ45-ről..!
Persze ha majd kiismerem meg majd tudom hogy kell használni meg be állítani akkor majd más lesz..akkor ezt mindegyik gépre el lehetne mondani..!

Én sem azt mondtam hogy az Oly gép jobb egész egyszerűen amit készítettem azt össze hasonlítottam a Nex-3 képeivel..de hogy ne legyek elfogult így ezt még rajtam kívül még megnézte olyan 3 ember a környezetembe aki jóval többet konyít ehhez a témához..
nem magasztaltam egyik gépet sem..egész egyszerűen csak használtam íme a végeredmény..! mond el a véleményedet hogy melyik tűnik jobb választásnak..

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#30111) harry válasza need (#30110) üzenetére


harry
veterán

De pont az a baj, hogy auto módban lehet pl. más iso értéket társít adott fényviszonyhoz a gép, fölöslegesen is, így gagyi, mosott lesz, holott egy egyszerű átállítással lehet jobb eredmény érhető el, így én a helytelen autó mód miatt nem írnék le egy gépet. Értem én, hogy összehasonlítás, ami jó is, de ha a másikban meg értelmesebb az autó mód, attól nem feltétlenül lesz jobb gép. Ezt általánosságban mondom, nem az adott típusokról.
Legjobb összehasonlítási alapnak talán a tesztoldalak fényképeit mondanám, ahol általában ugyanazon témáról készülnek képek a különböző gépekkel, azonos beállítások mellett, ennél jobb összehasonlítás nem hiszem, hogy lenne - csak sajnos nem minden gép esetén elérhető. De simán a leírások/videók szerintem is kevesek, a képek már egy jó dolog, csak az megint olyan, hogy ki-milyen körülmények között készítette, egy gagyibb gép is csinál szép képet nappal kültéren.

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#30112) need válasza harry (#30111) üzenetére


need
addikt

"Legjobb összehasonlítási alapnak talán a tesztoldalak fényképeit mondanám, ahol általában ugyanazon témáról készülnek képek a különböző gépekkel, azonos beállítások mellett, ennél jobb összehasonlítás nem hiszem, hogy lenne - csak sajnos nem minden gép esetén elérhető."

ezzel csak félig meddig értek egyet mert az ilyen állványról készített vagy retusált képek sem adnak valós eredményt..és szerintem ezek majd mind olyanok..én ezeket promo képeknek hívom..
más a helyzet ha pl. te készítesz képeket a te gépeddel és én is szeretnénk olyan gépet mint amilyen a tied..akkor megkereslek és megkérlek..hogy küldj képeket az általad ítélt jobbak közül..a kép ne legyen manipulálva.. valahogy az engem jobban meggyőzne azt hiszem..!
Az én általam választott gépnél kiemelik a jó képminőségét.. láttam pár teszt képet ami szép de a fent említett okok miatt azokat nem vettem figyelembe volt a kezembe ki is próbáltam nekem ő tetszik és valószínű hogy őt is veszem meg.. ;)

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#30113) scarabaeus válasza need (#30112) üzenetére


scarabaeus
őstag

"retusált képek sem adnak valós eredményt..és szerintem ezek majd mind olyanok"
Mi alapján gondolod, hogy olyanok?
Nem a gyártók műtermi megvilágítású képeiről van szó (de azok sem retusáltak - nagyon rosszul sül el, ha kiderül).
Az én gépeim azt hozták a kezemben, amit a tesztoldalakon láttam előtte, de nem ezért hiszem azt, hogy pl. egy dpreview nem engedheti meg magának, hogy retusálgasson.

Quoth the Raven "Nevermore."

(#30114) futo001 válasza need (#30110) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

A pixinfo.hu-nak megvan az a jó szokása, hogy ugyanazokkal a képekkel és beállításokkal hasonlít össze gépeket, ez lehet kiindulópont.

Szerintem aki azt írta, hogy menj és fogdosd meg a gépet, nem arra gondolt, hogy auto módban is vessed össze őket.
Összehasonlításra jó lehet ilyesmi: P mód, legalacsonyabb ISO, zajcsökkentés kikapcsolva, színhatás normál, f6.1. Ezzel már lehetne kezdeni valamit.

A fényképezővásárlás nagyon nehéz, ezt tudom, a NEX előtt 2 hónappal ment tönkre az A300, 1 hónapig túrtam a netet tesztek és gépek után, aztán elegem lett, nem tudtam dönteni. Mindegyik jó volt valamiben, de az egyikhez csak külföldön kapható kiegészítő, a másikhoz aranyárban adják, a harmadiknak kicsi a szenzora, a negyedik nem tud panorámát.... 1 hónapra rá véletlenül futottam bele egy akciós példányba, ez volt a végső érv, ami miatt ez a gép lett. :).

Amúgy az Oly ellen 1 dolog szól szerintem: a kicsi szenzor. A Sony ellen pedig a qrva drága obik és kiegészítők, de legalább normális szenzorméretel rendelkezik (részben ebből következik a drágább obi).

Azt nem hiszem, hogy nevesebb oldalak retusálnák a képeket. :) Oly lesz végül?

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#30115) BiriBum válasza Ed Parker (#30106) üzenetére


BiriBum
őstag

Tükrös gépet fényerős fix obival.

(#30116) need válasza futo001 (#30114) üzenetére


need
addikt

az lesz végül..

szimpi volt nekem a Nex.. nem is lenne vele problémám..sőt..azt mondom neked hogy jóval többet kilehet hozni belőlle mint ami látszik.. csak hát sajna nem nagyon van már így le is mondtam róla és abból válaszok amit még most egyenlőre lehet kapni..!
De már ez is elég necces..

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#30117) futo001 válasza need (#30116) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

E-PL1-et nézted?

Nekem ezekkel a MILC-ekkel 2 bajom van: rossz fogás és most hogy nincs, nagyon hiányzik az optikai kereső. Valamit valamiért ugye....

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#30118) need válasza futo001 (#30117) üzenetére


need
addikt

igen az lesz..

mint ahogy neked a sonynál nincs optikai kereső..lehet venni ehhez is...hál istennek még szerencse hogy lehet kapni.. ;)

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#30119) JoceeHunt válasza futo001 (#30117) üzenetére


JoceeHunt
őstag

Mondjátok már el nekem pleasee miért is jó az a kereső?
Én mindig a kijelzőt néztem, azon kerestem :). Lehet ezért nem vagyok profi?

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#30120) SkyLaci válasza JoceeHunt (#30119) üzenetére


SkyLaci
őstag

Üzemidő. (?)
Ha kikapcsolod a képernyőt és csak kukucskálsz nyilván később merül le a ketyere..

[ Szerkesztve ]

(#30121) JoceeHunt válasza SkyLaci (#30120) üzenetére


JoceeHunt
őstag

jaaaaaaaaaaaa. Na erre sosem gondoltam volna. Meggyőztél :)
Bár egy kukucska árából lehet venni aksit bőven, egyébként én is az E-PL1-el szemezek mint a kolléga előbb.

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#30122) futo001 válasza JoceeHunt (#30121) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Nem ilyen egyszerű.

Tükrös gépnél az optikai keresővel az optikán keresztül nézel ki szemmel. Tehát sötétben kb azt látod mintha néznél ki a fejedből, így nincs lag és színtorzulás.
Kompakt, bridge és milc esetén a kijelzőn zajos lesz a kép, és a sötétség függvényében akadozó.
Ezért nem jó az sem, amit a milc-hez vásárolhatunk, mivel ott is a képérzékelő által továbbított kép lesz látható. Nem beszélve arról, hogy 30-40e egy ilyen.

need:
E-PL1-et szerdán néztem Saturnban, nagyon elegáns, főleg az obi tetszett. NEX-hez mérten nagyon halk, és a 135e-s dupla kit ár marha jó!

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#30123) JoceeHunt válasza futo001 (#30122) üzenetére


JoceeHunt
őstag

Akkor esti fotózásoknál van előnye ha jól értem. Pont a dupla kitessel szemezek, ha leviszik karácsonykor, tuti vevő leszek :).
MILC kategóriának nincs topicja?

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#30124) futo001 válasza JoceeHunt (#30123) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Igen, részben esti képeknél.

Az Oly esetén vedd figyelembe azt is, hogy nincs AF segédfény, ami a sötétben való fotózást nehezíti. (én pont az ilyen marhaságokon húztam fel magam, amikor gépet kerestem. Egyikben van ez, de az nincs, a másikban fordítva...)

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#30125) JoceeHunt válasza futo001 (#30124) üzenetére


JoceeHunt
őstag

Sose fotóztam sötétben :SSS. De ami késik nem múlik. Te mit ajánlanál epl1 katban 100-150 között?

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#30126) futo001 válasza JoceeHunt (#30125) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Erre nem lehet egyszerűen válaszolni. Ha azt kérdezed, hogy azt ajánlom-e, ami nekem van, azt mondom igen, ha megbékélsz azzal, hogy csak 1 obit kapsz ugyanazért a pénzért, kiemelkedően alacsony üzemidőt de cserébe gyönyörű kijelzőt, alkatrészeket csak drágán tudsz venni.... A saját gépemben van tapasztalatom, a többiről csak hallottam és olvastam.

Nekem anno nagyon tetszett a Samsung NX100, majdnem azt vettem meg. Esetleg vess rá egy pillantást. Obit csak külföldről tudsz tudtommal rendelni hozzá, de legalább nem annyira drágák (fele a Sony obiknak). Abban sem vagyok most biztos, hogy alapból jár hozzá vaku.

Esetleg a Pana gépeit is meg lehet nézni (pl GF3).

Az E-PL1 viszont baromi jól néz ki, kicsi, csomó obi felmegy rá és nagyon jók a JPG-i, nézd csak meg a tesztfotókat. AF segédfénynek meg veszel egy fejlámpát. :D

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#30127) JoceeHunt válasza futo001 (#30126) üzenetére


JoceeHunt
őstag

Samsung-al valahogy fotózás terén nem szimpatizálnék, maradnék az Ősöknél, Oly, Nikon, talán még Pana. 5-6 évre tervezek/nék :).

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#30128) futo001 válasza JoceeHunt (#30127) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

A Samu valamelyik naggyal építette együtt a gépét, előbb volt mint NEX, és tesztekben képminőségben állítólag jobb picivel, de ehhez az én szemem már kevés.
Továbbá az obija díjat is nyert.

Szóval egész nyugodtan nézz meg egyet, nekem is nagyon tetszett.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#30129) JoceeHunt válasza futo001 (#30128) üzenetére


JoceeHunt
őstag

jajj, ne akard megrengetni a bizalmam. A következő lépésem mindenképpen egy multi látogatása lesz hogy végigsasoljak mindent.

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#30130) futo001 válasza JoceeHunt (#30129) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Az lesz ám a szenvedés. Jaaj, melyiket vegyem, melyiket vegyem, ez ezt tudja, az azt de amaz szebb... Én mennyit kinlódtam. :D Szerintem csak azért nem dobtak ki a boltból, mert érezték, hogy tuti megveszi valamelyiket a barom. :DDD

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#30131) Ed Parker válasza BiriBum (#30115) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ez nem kompaktos topic?
Tükrösöm van, ez az asszonynak kellene.

(#30132) JoceeHunt válasza futo001 (#30130) üzenetére


JoceeHunt
őstag

ööööö, akkor engem kivágnak :). Ha megvan mi kell, nagy árvadász tudok lenni :)

joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt

(#30133) themebuilder válasza Dr. Romano (#30084) üzenetére


themebuilder
senior tag

Egyik géptől se várj közepes minőségnél jobbat, mert csalódás fog érni! Canon PowerShot A3000 IS alatt nem ajánlok semmilyen ilyen gépet se.

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#30134) Bavid


Bavid
senior tag

Sziasztok! Mit ajánlanátok kompakt fényképezőgépek közül 30 ezer forinting? Van valami best buy mostanság? Köszi előre is! :R

(#30135) BiriBum válasza Ed Parker (#30131) üzenetére


BiriBum
őstag

Az, de a kérdésedre ez volt az egyetlen helyes válasz.

(#30136) PRO-peller válasza BiriBum (#30135) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Sztem meg 1/30-ad alatt minden bemozdul ami élő. Ha viszont van időnk exponálni, akkor állványról egy kompakt iso 100-as is viszi. Persze fényerő+magas iso alacsony zajjal azt a tükrös tudja. De ha kezembe adnak egy f2,8-as kompaktot kézben is csinálok élő emberről képet egy 60w-os izzónál vaku nélkül egy szobában.

(#30137) szg88 válasza Bavid (#30134) üzenetére


szg88
őstag

Sztem te 31500 ft-ot akartál írni :D [link]

(#30138) BiriBum válasza PRO-peller (#30136) üzenetére


BiriBum
őstag

De ha kezembe adnak egy f2,8-as kompaktot kézben is csinálok élő emberről képet egy 60w-os izzónál vaku nélkül egy szobában.

Persze, mindent lehet, de a minőség nem lesz túl huszáros.
Azt nem szabad elfelejteni, hogy amit 2.8-as kompaktnak mondasz, az nem állandó fényerejű, azaz csak nagylátószögnél 2.8. Ha belepöccintesz a zoomba, mert ugye embereket nem nagylátóval torzítunk, akkor már mindjárt 3.5-5.0-6.6. A 60W-os szituációt 1/30-cal ISO1600 körül lehet vaku nélkül lekezelni, ami elég zajos lesz.
Itt van pl. egy kiváló masina, a Fuji X10, ami kompakthoz képest extrém kiváló fényerejű objektívvel van szerelve (2.0-2.8, 4×-es zoom), ráadásul a szenzorméret sem a megszokott1/2.3, hanem 2/3.
fujifilm_finepix_x10_01.jpg
specs
Az APS-C-s tükrös vagy MILC gépekkel bátran lehet lövöldözni ISO 1600-3200 körül, szinte alig van zaj. ehhez az ISO-hoz pedig már megfelelő záridőt tudsz adni, sőt egyet-kettőt még rekeszelni is lehet, így még jobb a kép.
A körömpiszoknyi kompakt érzékelő ezt már nem bírja; vagy élvezhetetlenül zajos lesz a kép, vagy a zajszűrő elektronika vízfestményt csinál belőle. A linkelt Fuji kép üdítő kivétel, ennél sokkal brutálisabb szokott lenni kompakt szenzoron ez az ISO érték.

[ Szerkesztve ]

(#30139) Ed Parker válasza BiriBum (#30135) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

De ezzel nem vagyok közelebb semmivel.
Gondoltam tudsz esetleg valami márkát,valami típust amit a boltban megnézhetek.

Ezek szerint nincs olyan fényerős kompakt amivel vaku nélkül lehetne fotózni?

(#30140) kovta23


kovta23
tag

Sziasztok!

Megrendeltem az új gépemet egy Pana fz45-t, már nagyon várom!

(#30141) Mishra19


Mishra19
csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni! Nem nagyon vagyok gyakorlott a témában. Szeretnék egy tuti fényképezőt venni ami árban elfogadható és jó képeket készít. Főleg közeli képek készítésére szeretném használni (5-10 cm távolság (rovarok/virágok fényképezésére)). Szeretném, hogy masszív legyen a gépezet (nem ilyen kis vékonyka csili-villi mint amiket a reklámokban látni). Ilyen 40-60e összeghatárra gondoltam. Mivel elég gyorsan fejlődik az ipar és változnak az árak ezért gondoltam, hogy a leghozzáértőbbeket keresem meg tehát titeket :D Előre is köszönöm a válaszokat!

(#30142) barrasz válasza kovta23 (#30140) üzenetére


barrasz
aktív tag

Szia!

Majd írj részletesen róla nekem is ez az egyik befutó.

(#30143) BiriBum válasza Ed Parker (#30139) üzenetére


BiriBum
őstag

Dehogynem, csak tudni kell a korlátait. Fuji X10, Canon BSI CMOS gépei, stb. Mi lenne a téma? Ha pl. koncert, rendezvény, akkor eléggé felejtős a kompakt.

(#30144) PRO-peller válasza Ed Parker (#30139) üzenetére


PRO-peller
senior tag

A fényerős csúcskompaktok iso 400(800)-ig használhatóak. De mint Biribum is írta nem lesznek belőle címlapfotók. De tisztességes eredményt kapsz, ami elfér a családi albumban szépen.

(#30145) tiszavirág válasza Ed Parker (#30139) üzenetére


tiszavirág
tag

Szia !

Elég szűkszavúan nyilatkoztál az elvárásaidról.

Nem tudjuk, hogy:

-mennyi pénzt szánsz rá ?
-szükséged van-e minőségi videó felvételi lehetőségre ?
-igényelsz-e valamilyen kiegészítő szolgáltatást ?(GPS, panoráma mód, hdr,manuális mód, nagy zoom átfogás, jó képstabilizálás,stb, stb)
-milyen méretűt keresel ? (ultrakompakt, kompakt, bridge)
-milyen energiaforrású legyen ? (elemes, akkumulátoros)

Üdv

Tudtam, csak nem sejtettem.

(#30146) BiriBum válasza Mishra19 (#30141) üzenetére


BiriBum
őstag

Ha "bogaras" vagy, mindenképp olyat vegyél, amire makró előtétlencsét lehet rakni. Mindenképp kell még kézi rekesz és záridő állítási lehetőség. Nem hátrány a kézi élességállítás sem, ami a motoros zoomos gépeknél kissé furcsa, de van. Ne tévesszen meg a "szupermakró" módban közölt minimum fókusztáv. Ilyenkor ugyanis nagylátón makrózol, ami nagyon torz eredményt ad. Emellett mivel beletolod az objektívet a téma szájába, sötét lesz a kép, ami körvaku nélkül nehezen megvalósítható. A rovarok ráadásul nem bírják az ilyenfajta közelséget.
Javasolom pl. a Canon SX130 IS-t.

(#30147) Ed Parker válasza BiriBum (#30143) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

a téma?
gyerek és család.
nincsenek szakmai elvárások,csak egy olyan gép,ami jó képet készít.

(#30148) Ed Parker válasza tiszavirág (#30145) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

akkor most bő lére eresztem :)

-a pénz másodlagos,de max 150e
-nincs szükség videora,erre van megfelelő kamera
-itt talán a zoom ami fontosabb,de ez sem annyira lényeges,kb:4-10x-es zoom elég
-a mérete,ne legyen akkora mint egy dslr, az asszonynak pici a keze,tehát nem tudná megfogni rendesen,szóval valami középméretű,ami beleillik egy női kézbe
-ez a pont lényegtelen

remélem így picit több az info, van pár elképzelés, az oly zx1 vagy a canon g12,ezek méretben nagyjából jók.
érdemes ezeket vagy van ennél jobb alternatíva,hasonló áron?

(#30149) futo001 válasza Ed Parker (#30147) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Ha tényleg vaku nélkül kell beltérben fotózni, akkor egy APS-C méretű szenzorral szerelt tükrös vagy milc és egy 35mm/f2 obi szerintem.

Ha mégis mehet vaku, akkor meg Pana FZ, Canon SX, Sony HX sorozatokból valamelyik.
A NEX-ek állat képet tudnak csinálni a kitobival, vaku nélkül, gyenge fénynél. 6 képet készítenek, majd összefűzik, a végeredmény zajmentes és éles. Biztos más gép is tudja ezt, de nem tudom melyikek.

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

(#30150) szg88 válasza mdk01 (#30099) üzenetére


szg88
őstag

Meg fognak sziv@tni. Úgy tesznek a cégnél, mintha a grandón nem is ők lennének. Azt mondom amit Kenny halálakor szoktak.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.