Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koverkiraly
csendes tag
Helló!
Eladnám NIKON P7000 típusú gépemet.
Júliusban vettem, még 2 év garancia van rá. Karácsonyig szeretném eladni, mivel sajnos elveszítettem a munkahelyem és szükségem lenne az érte kapott pénzre... Alig használtam, újságíróként sajtótájékoztatókon fotózgattam vele, adnék hozzá pluszban egy 4 gigás memóriakártyát és egy tokot is.
Ha érdekel, írjatok e-mailt (kovergergo@gmail.com), vagy privátot itt, esetleg hívjatok, a telefonszámom a profiloldalamon elérhető.
Ár: 100 ezer forint -
szg88
őstag
válasz koverkiraly #30455 üzenetére
Az apróban hirdesd meg a vaterán, többen látják.
(#30454) Anulu79: és mi az ha nem titok?
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Holnap hozzák az Canon SX220-at. Azt szeretném megkérdezni hogy ezzel a kártyával működik-e rendesen. Kompatibilitási hibák, stb ?
Bolt megbízható?
Más ötlet?Köszi
-
mdk01
addikt
220V
Bepróbálkoztam az "olcsóban szeretném" lehetőséggel, ahol gondoltam a pofátlanság és biztosság határán belül egy pótaksi árával kevesebbet írok így megírtam a 63.400,- ot amit másnap telefonon elfogadtak, úgy hogy megrendeltem.
Az egyik legbízhatóbb üzlettől, az egyik legolcsóbban ,2év garral sztem jól jártam.Skylaci: Köszi akkor megrendelem azt is.
-
mdk01
addikt
Na most ha jól látom megszüntették az "olcsóbban szeretném" lehetőséget a 220v-on.
-
senior tag
Köszi a válaszodat!
Ahogy elnézem, ez csak feketében van, és mivel hölgyeknek lesz, jobban számít a külső, mint a belbecs
Nem igazán jön be nekik.. mondjuk elég kevés helyen látom, és ott is rendelős a móka..
Kitétel barátosnémnak, hogy meg szeretné nézni,tapizni élőben, mielőtt megveszi, megvesszük.Szóval, ha az általad linkelt fuji kiesik, és más nem kerűl, került a képbe az alábbi három gép közül melyik az inkább ajánlott?
Ár: 30 ezer (+1-2 ezer)
zoom: 5 felett.. (ultrazoom)
Elsősorban beltérben lesz használva, néha egy egy kirándulás..
A kérdés persze úgy mindenkinek szól, nem csak neked szg88
Ami fura, hogy a samura csak 1 év garit írnak.. a többire kettőt...
Barátnőm a samu felé, én meg a casio felé hajlok. bár azt nem láttam élőben.
A samut meg az oly-t holnap (azaz ma..) még megnézem jobban...de várom a véleményeket..szerk: hopp. most látom, a samut 2 napja már nem forgalmazzák az edigatal nál!
A saturnban még mondjuk volt a minap...csak épp 2-3 ezerrel drágábban[ Szerkesztve ]
-
szabilcs
csendes tag
Sziasztok!
Cannon digifényképezőm szeretném szervízbe vinni.Tudtok valamit ajánlani?Legjobb lenne fehérváron.
Köszi az infót -
kelly7
aktív tag
válasz scarabaeus #30428 üzenetére
Ha bemegyek vele egy sötét helyiségbe, és zoomolok vele, akkor is elő jön- aztán eltűnik. De ahogy néztem ezt csak a digit zoom tartományban csinálja és a képen nincs rajta
-
scarabaeus
őstag
válasz kelly7 #30468 üzenetére
Aha, nem mertem említeni, hogy digitális zoomot használsz-e, nehogy megsértődj esetleg:-)
Beragadt pixelek akkor, amelyeket nagyít a digitális zoom, képkészítéskor pedig szűri a gép.
Ha belezoomolsz addig, hogy látszódjanak, és indítasz egy videofelvételt, azon szerintem ottmaradnak.Quoth the Raven "Nevermore."
-
kelly7
aktív tag
válasz scarabaeus #30469 üzenetére
Nem használom így, csak próbálgattam, hogy mit tud a gép, mert nem az enyém lesz hanem ajándék karácsonyra asszonynak. Tehát akkor ez nem garis hiba? Amúgy az a furcsa, hogy akármilyen témára zoomolok, mindig az lcd ugyanazon pontján jelenik meg a pont. Mindig csak ott ragad be a pixel?
[ Szerkesztve ]
-
SkyLaci
őstag
El kezdtem gondolkodni egy ehhez hasonló panoráma fej barkácsolásán, azonban ehhez az kéne hogy tudjam hogy hol van a fényképezőgép nodális pontja, az nyilvánvaló hogy valahol az objektív tengelyén van, de nem tudom hogyan lehetne számolással meghatározni a pont ismeretlen koordinátáját. (tudom hogy egy rendes nodal ninján hogy kell beállítani, de én úgy akarom megcsinálni hogy fix legyen minden, minél kevesebb mozgó alkatrész legyen, kevesebb hiba lehetőséggel)
azt jól sejtem hogy a nodális pont zoomolásssal, előtét lencsékkel változik?[ Szerkesztve ]
-
-
BiriBum
őstag
válasz kelly7 #30473 üzenetére
A digi zoom nem optikailag nagyított kép, hanem a max optikai zoomot nagyítja tovább, amit te is megtehetsz úgy, hogy a kész képből a PC-den kivágsz egy részletet. Ez a crop.
Én egyébként bepróbálkoznék a garival, attól függetlenül, hogy nem zavaró a jelenség.
A szenzoron is lehet rossz pixel, ami szűrésre kerül de az LCD-n is lehet hotpixel. -
scarabaeus
őstag
válasz SkyLaci #30474 üzenetére
"azt jól sejtem hogy a nodális pont zoomolásssal, előtét lencsékkel változik?"
Változik, ha "bebetonozott" megoldást építesz, akkor a végleges felszerelést kell bemérni hozzá.
Nem tartom valószínűnek, bár elképzelhető, hogy az adott fényképezőgép-előtét pároshoz megmérte már valaki a nodális pont helyét. Én attól függetlenül az adott példányon mérném meg. A próbálgatáshoz valamilyen ideiglenes sínes megoldást kellene összerakni (ráadásul az állványmenetet is az optikai tengely alá kellene csúsztatni első menetben egy merőleges tengelyen), vagy a készülő szerkezeten kellene ideiglenes kötéseket összehozni valahogy.Quoth the Raven "Nevermore."
-
Desyn Ray
csendes tag
Sziasztok
Segítségre lenne szükségem, így karácsony előtt! Digi Kompakt kis gépet szeretnék, az elvárás a HD videófelvétel, és a hallottak alapján az optikai stabilizátoros gépek jobbak, márkailag Sony-t, Panasonicot ajánlottak, de nem zárkózok el semmitől!
Amiket kinéztem eddig:Casio EXILIM EX-H5 digitális fényképezőgép
Olympus VR-310 (D-720) digitális fényképezőgép
Nikon COOLPIX S3100 digitális fényképezőgép
Panasonic Lumix DMC-LS5 digitális fényképezőgép
Panasonic Lumix DMC-FS16 digitális fényképezőgép
Panasonic Lumix DMC-FS18 digitális fényképezőgépKöszi előre is!
-
SkyLaci
őstag
válasz scarabaeus #30477 üzenetére
talán panorámázni előtétlencse és zoom nélkül érdemes. Gondolom az előtétlencse rontja valamelyest a képminőséget, és a panorámakép végső felbontását is csökkenti, ha pedig zoomolok akor több képet kell készíteni meg nehéz lenne mindig pont annyira zoomolni ahogy az állvány be lett állítva. Alapállapotú géphez talán nagyobb eséllyel találok méréseket. Egyébként mennyire kell pontosnak lennie a fej beállításának? 2-3 mm pontatlanság gondolom nem okoz gondot, vagy igen?
-
scarabaeus
őstag
válasz SkyLaci #30480 üzenetére
Nem tudom, jól látom-e, ezen a fórumon csak egy egyoldalas panoráma topik van (az indexen van egy 12 ezres, nem tudom, ildomos-e linkelni a konkurenciát, inkább annyit róla, az a címe, Panorámafotózás).
Ha egy egy-két soros panorámáról van szó, akkor nem annyira lényeges a képek száma, kisebb látószöggel is végig lehet pásztázni (sőt, a mozaikok közt is divat a nagytelével készült gigapixeles, robottal). A cél itt belső tér 180°-ig, nem gömb, az előtét azért merült fel, ugye, ha esetleg panoráma nélküli megoldásra lenne szükség. A beállítás pontossága eléggé fontos, én pixelszinten ellenőriztem, szerintem a végén már milliméter alatti elmozdításokkal, ez látószögfüggő is.Quoth the Raven "Nevermore."
-
baryll
tag
Én megrendeltem az ittveddmegnél, azok átpasszoltak az AVplanethez, és onnan kaptam a számlát. Először sx220-at rendeltem, aztán sx230 lett belőle. Eddig minden rendben, csak a beígért két év garit nem találom feltüntetve sehol sem. A 220voltnál én is próbáltam alkudozni, két ajánlatomat elutasították, majd levették az ajánlattételi lehetőséget is .
Jó kis gép, életem első fényképezője. Hosszabb videózásnál melegszik, de lehet ez így természetes. -
szg88
őstag
válasz Desyn Ray #30485 üzenetére
Az LS5-öst itt dicsérték néhányan, persze csodát nem szabad várni. Az fs18 teszt szerint jó a képminősége (bár 16Mpx-es, ami nem túl biztató). A Casio-nak, meg az oly-nak viszont nem írtak túl jót. Szívem szerint vmi Canont mondanék, de ott a hd-sek drágábbak. A photoblog -on olvasgathatsz teszteket
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
válasz Desyn Ray #30485 üzenetére
A Canon A3200 30ezer az MM-be, az jó kis gép.
-
korcsillio
addikt
Én az olympus vr310 mellett döntöttem(remélem jól),most 23.000ft 2év garanciával Kistarcsán.
-
kelly7
aktív tag
válasz scarabaeus #30469 üzenetére
Na most sikerült kipróbálnom videóval is. Ha belezoomolok addig, hogy a kijelzőn lássam a fehér pontot, mihelyst megnyomom a felvétel gombot, azonnal el tűnik, és a felvételen sincs rajta. Képeken szintén nincs. Lehet azt csinálom majd, hogy gari idő lejárta előtt megpróbálom kicseréltetni. De nem értem miért csinálja.
-
Teki1986
tag
Sziasztok!
Keresek max. kb. 40ezer Ft-ig olyan gépet, ami fémházas, akksis és a technikához nem annyira értő emberek is könnyen kezelhetnek. HD videó és egy jó képstabilizátor jó lenne bele. Fontos lenne még a hosszú garancia is.
Remélem tudtok ajánlani párat.
Köszönöm!
i5 2500k,Asrock Extreme 4,Ati HD6950
-
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok mit tudtok ajánlani 20-30k ármagasságában.
Ami fontos lenne:
- 720p video 30fps-el.
- árhoz képest best buy legyen képminőség is jó legyen.
- Aksis legyen, ha lehet olyat néznék amihez nem csak 1db-ot adnak.
- sdhc de ez manapság alap dolog.
- Normális kijelző/kezelő felület, és ne atom gagyi kopós műanyag legyen a készülék ház.
-A márkák terén sony/samsung/nikon/canon gépek érdekelnének inkább.Hirtelen ennyi, semmi éjszakai fotózás perverzió nincs a képben, de elfogadható vaku-ja legyen.
-
domesz
aktív tag
Hali!
Most készülök gépet venni.
Mindenképpen kompakt vagy félkompakt kellene, 720p /lehetőleg nagyon szép videó/, legalább 10x optikai zoom
Árba 40-45 lenne rá
köszi előre is
üdv.: Domesz
domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest