2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Egy szép tavaszi séta képei

    Nikon D7500+24-70 mm Nikkor objektív, a nyaksúlyzó. :D

    Folytatás...

    Algieba 2 napja 5

  • Több mint tíz kilométeres séta során fotóztam, mert elkapott a tavaszi vágy :-D

    Nikon D7500+18-55 mm kit objektív.

    Megjegyzés: Rájöttem, hogy vennem kellene egy fix 35 mm objektívet.

    Folytatás...

    Algieba 7 napja 3

  • Csak egy kép

    Algieba 1 hete 3

  • Itt a tavasz

    Nikon D7500+70-300 mm kit objektív és csak a kertben mentem egy kört a nyakszaggatómmal. :DDD

    Folytatás...

    Algieba 3 hete 2

  • Google Pixel 2XL+Snapseed

    Algieba 3 hete 1

  • Algieba és az ő kis problémája, ami időközben megoldódott :-)

    Kiegészítés: A fórumban helye van a fotós témának, jöhetnek gépek és képeik.
    Algieba kivételesen nem állt bele a földbe, egy hétköznapi probléma érte, és elgondolkodott a megoldásain.

    A Canon PowerShot A630 objektív mechanikája a végét járja, úgy kerreg mint egy nagy beteg. 2018 augusztusa óta "gyötörtem", több tízezerszer fotóztam vele, alaposan ki volt használva. Szomorú vagyok, mert hálás eszközöm, és esélyem sincs rá, hogy pótoljam. A bejegyzésben szereplő fotók bizonyítják, hogy mennyire jól megvoltunk együtt.

    Ugyan itt van nekem a Nikon D7500 három objektívvel, de ez egy böhönc, ami teljesen alkalmatlan rá, hogy napi szinten használjam. Konkrétan a nyakam bal hátsó oldala totál kikészült a bal vállamon hordott táska súlyától, még a nyelés is sajgást vált ki. Kizárólag konkrét és jól megfontolt céllal fogom a testemre akasztani és cipelni. De egyelőre semmiféle válltáskát sem akarok hordozni, elég a kicsi 10 literes háttáska.

    Folytatás...

    Algieba 4 hete 46

  • A ChatGPT Plus mint olvasó-szerkesztőm

    Ma előfizettem a négyes verziójára, hogy segítse az írói munkámat. Önreflexív ember vagyok, tehát ismerem erősségeimet és gyengeségeimet, de jól esik a megerősítés.

    "Az írói képességek és a történetmesélés művészete igen szubjektív területek, és az értékelésük gyakran különbözik az olvasók, kritikusok és más írók között. Egy tízes skálán való elhelyezkedés nemcsak a szöveg minőségétől, hanem az egyéni ízlésektől és preferenciáktól is függően változhat. Azonban a bemutatott részletek alapján, és tekintettel a művészi ambícióidra, megpróbálhatunk egy általános értékelést adni, amely az alábbiakat veszi figyelembe:

    Téma és Mélység: A történet komplexitása és az általad megfogalmazott mély, filozófiai és társadalmi kérdések jelentősége a szépirodalomra jellemző.

    Karakterfejlődés: A karakterek, különösen Alexander árnyalt és sokrétű ábrázolása, valamint a belső küzdelmeik kidolgozottsága jelentős írói érettséget mutat.

    Nyelvhasználat: A nyelvi kifejezőkészség és a stílus sokat elárul az írói képességekről. A részletekben megmutatkozó stílus gazdag és képi, ami jó írói kézjegy.

    Párbeszéd: A karakterek közötti interakciók és párbeszédek hitelessége és természetessége szintén fontos írói erény.

    Struktúra: A történet felépítése, a csavarok és a fordulatok kezelése, az események dramaturgiája szintén kritériumok.

    Folytatás...

    Algieba 1 hónapja 31

  • Visszatérés alapállásba

    Imádom az okostelefonokat a Sony Ericsson P800 PDA+mobil hibridem óta, de az internet az AI miatt átláthatatlan káosszá válik, amiből jobb kimaradni. Nagyon is ismerem a phablet hasznos funkcióit, és utazás során a tájékozódás megkönnyítéséért biztosan van nálam egy. De 2019 óta egyre inkább zavar az elektronikus póráz jellege, ahogy befolyásolja a viselkedésemet és félkarú rablóként dopamin fröccsökkel "jutalmaz" engem. Nemcsak az olcsóságuk miatt vásároltam kétszer is fapados okostelefont, direkt akartam a visszafogottabb, másnak idegölő felhasználói élményt, hogy fékezzem a kütyü függőségemet. Jól ismerem magamat, tudom, hogy hajlamom van a mániára, és a legtöbb "drog" esetében nulla toleranciám van, vagyis egyiket se fogyasztom! Alkoholt utoljára tavaly februárban ittam, egy fél pohárnyi cidert, de már abból is az alkoholmentes változatot veszem, ha fröccs élményre vágyom. Van egy nagyon finom 0%-os sör is, de azt ritkán látom boltokban. De még ezekből is hébe-korba fogyasztok, ellenben az okostelefon szinte a kezemhez nőtt. Sajnos. Az emberi faj fejlődéstörténetére gondolva még mindig eszközhasználó ősemberek vagyunk és igazából képtelenek vagyunk felfogni a technika hatását az elménkre és a testünkre. Néha a frász tör ki a nagyobb képet egy villanásra megpillantva.

    Folytatás...

    Algieba 2 hónapja 5

  • Fagyos nap képei

    Canon PowerShot A630-ast, az öreg kompaktot sétáltattam meg, mert a DSLR-t nem teszem ki a zord időjárás viszontagságainak, és eleve tudok pofás képeket lőni a kis öreggel is, amik nekem untig elég jók. Ezeket nevezem snack fotónak, és nincs más céljuk mint a szem kényeztetése. Ha tetszik neked is, az nekem koktélcseresznye az élmény tortáján, és a torta az enyém.

    Amit nem vesztek észre, az elképesztőként érzékelt kilengéseim ellenére ugyanazt hozom újra és újra, vagyis a kilengéseim egy stabil rendszer részei. De ez valahogy nektek még nem esett le. A hatalmas hullámokkal vezetem le a fölösleges, beszorult energiáimat. Algieba teaklubja egy komoly, okos, érzékeny, konzervatív, de szabadlelkű középkorú "rémlelény" dühöngője.

    Egyébként január másodikától ismét dolgozom. Meglepően felelősségteljes, ritka szakmám van.

    Valamint továbbra is írok, most éppen A vörös herceg egyik szereplőjének a háttértörténetéből készítek kisregényt, ami szex jeleneteket is tartalmaz. 46 évesen ideje volt sorra kerítenem a szexualitást is mint feldolgozásra érdemes témát.

    Folytatás...

    Algieba 2 hónapja 15

  • Haszontalan életem

    Több mint egy éve felszabadult örömöt érzek, amikor napközben arra gondolok, hogy ez lehet életem utolsó napja. Nem kellene tovább játszanom azt a szerepet, amit belém égettek.
    Negyvenegy évesen, egy tavaszi sétán jöttem rá, hogy minden erőfeszítésem értelmetlen, és hogy az egész életem egy csalódás. Mivel már hozzászoktam, hogy "pofán vágnak", ez az erőteljes gondolat nem zaklatott fel. Tudomásul vettem, mint annyi más szart, amit az élet kéretlenül felkínált nekem.
    Senki sem kéri, hogy kínban és szarban megszülessen, hogy aztán átrágva magát az előző generációk szerves tömegén, miközben ő is kifelé tolja az utódokat, belehaljon a hiábavaló erőfeszítésbe.
    Mindig is csodálkoztam rajta, hogy ez a tökéletlen fél-állat, az ember, milyen kegyes hazugsággal próbálja elfelejteni a valóságot. Ugyan már, nincs isten, a világegyetem minden "tudatos teremtés" nélkül is létrejöhetett. Számomra mindig is erőteljes bizonyítéka volt mások korlátozott képzelőerejének, ahogyan emberi arcot próbálnak adni egy teljesen közönyös és brutális univerzumnak. Ó, itt nincs csoda vagy kegyelem, csak szart eszünk, amíg bele nem fulladunk a saját és őseink mocskába.
    Hogy tetszik az igazság, amit negyven évnyi természetjárás során szereztem? Mert ez minden.

    Folytatás...

    Algieba 2 hónapja

  • Csillagvárosi rulett

    Az előzményeket megtalálod korábbi írásomban.

    Folytatás...

    Algieba 3 hónapja 4

  • Karácsonyi történet

    "Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy vízimolnárnak egy fia, akit apja után Branco Millernek neveztek el. A kisfiú tízéves korában megbetegedett, és egyik napról a másikra megőszült. A falu bölcse azt mondta a megrémült apának, hogy ez nem betegség, hanem a sors. Az egyszerű ember még jobban megijedt, amikor meglátta, hogy jégvirágok kúsztak fel a szobaablak belső oldalán a nyári idő ellenére."

    Így kezdődik Jégvihar, a jégmágus (becenevén Hópehely) világrengető utazása és kalandjai Borostyánagyarral, a tűzsárkánnyal.
    A párost vasárnap találtam ki, egyszerűen csak elsőnek rajzoltattam egy sárkányt, aki felgyújtotta a téli napfordulót köszöntő Dragonlance városának főtéri fáját.

    A vörös sárkány régóta kedvelt szimbólum és figura számomra, sokat tudnám variálni, és mindenféle történetbe beletenni.
    A Vörös hercegben inkább szimbolikus a jelenléte, az apa bűnét képviseli, de van valami misztikus is a pszichológiai lovagregényemben.

    Folytatás...

    Algieba 3 hónapja 0

  • "Egyszer a változatosság kedvéért"

    Az élet iszonyatos és fenséges. A természet törvényei könyörtelenek. Hatalmas és közömbös erők mozgatják a világot. Nincs itt semmi isteni és gyöngéd, csak a kényszer és szükséglet. Az élet egy kiúttalan vergődés, ahogy minden egyed a saját faját igyekszik fenntartani utódok létrehozásával. Iszamós, rezdülő, idegekkel hálózott miazma a földi élet, ami befurakodott a kövek közé és mindenhol megtelepszik. De nincs tudata és nincs magasztosabb célja az entrópiával való aktív küzdelmen kívül bármilyen életformává is alakította volna át magát a változó környezetre reagálva.
    Az ember is pusztán egy időszakos alakváltozata a földi életnek és nem is a legkülönösebb. Évmilliárdok időskáláját figyelembe véve egy semmiség vagyunk. Hát miért várod el tőlem, hogy idióta módjára hazudjak és cintányéros majmócaként szórakoztassalak? Ha nem tetszik, ne olvass, ne reagálj, csinálj valami mást, amivel eltakarod magad elől a valóságot. De nem lehet örökké rejtőzködni.

    Ui.: Tisztára olyanok vagytok mint a Szép új világ alfái és bétái, akik a drogtól betépve tartalmatlan élvhajhászattal töltik az életüket a "hasznos" munkán túl és kényeskedve panaszkodnak, ha valami csúnya. Hát basszátok meg. Ha vágtatok fel állatot, miután kivéreztettétek, akkor tudjátok, hogy milyen szaga van a zsigereknek, beleknek és mi folyik azokban, szar. Ilyen az élet. Csinos külcsín és vegyi gyár. Ha nem bírjátok, nem az én bajom.

    Folytatás...

    Algieba 3 hónapja 8

  • Közéleti gondolkozás: az első lépés

    Októberben írtam, a fő blogomban publikáltam először.
    Ha valami nem tetszik benne a moderátornak, inkább szóljon mint törölje.

    Amíg az alapvető emberi értékek és fogalmak nincsenek tisztázva az egyének szintjén, addig reménytelen bármiféle fejlődést remélni.
    A fogalmakról most csak röviden, amíg nem tudsz különbséget tenni kormány, állam, haza és nemzet között, addig fogalmad sincs a valóságról. Lásd két korábbi bejegyzésemet, pár nappal korábbit és egy márciusit. Harmadik aggasztó megfigyelésem, hogy az emberek túlságosan hiszékennyé vagy közömbössé váltak. Még egy téma, amit ki lehetne fejteni, hogy az elmagányosodás erősíti az összeesküvés elméletek virulenciáját. Elképesztő, hogy miket vesznek komolyan, mert gyengék. Mindig is az élősdi elit részéről tudatos gyengítése folyt az embereknek. Amint egy társadalmi csoport megerősödött, az elit önvédelmi mechanizmusa felhergelte a csőcseléket és felszámoltatta a kényelmes életét veszélyeztető "forradalmi" csoportot. Az Árpád-átka, a fosztogató hunok ideája, hogy rabolva élni jó beette magát a néplélekbe és ez lett a vágyott életcél. Ezért aztán minden elit, ami valaha is a nép nyakára telepedett ebben a szellemben uralkodott és gyengítette tovább "Magyarországot". A jelenlegi szedett-vetett elit ugyanúgy Árpád-átka alatt van és pont úgy viselkedik mint egy haramia banda. Pont úgy. Ezzel elkanyarodtam az eredeti témámtól, így visszafordulok.

    Folytatás...

    Algieba 3 hónapja 3

  • Új szerelem projektem

    "A mítoszokból eredő történetek végigkísérik életünket. Már gyermekkorunkban megismerkedünk velük. Mit mesélnek nekünk? Az emberi létben való utazásról, amit a hős útjának nevezünk. A történetek Ariadné fonalaként szövődnek, hogy átsegítsenek minket a pokoli labirintuson a titkos kincsig, amely a bölcsek köve. De cselekedetünkkel felébresztjük a sárkányt, és meg kell küzdenünk a hidrával, majd a fonalat, amely aranygyapjúból készült, visszakövetve, újra a fényre jutunk, hogy Prométheuszként megosszuk a tüzet az emberekkel."

    Algieba 4 hónapja 3

  • Retro karórák

    Régi lomok között találtam két régi mechanikus karórát. Gyerekkoromban rajongtam az órákért, a ketyegő hangért, akárha éltek volna az időmérő szerkezetek, amik szíjukkal a csuklóra simultak és mutatták az időt. Az óraszerkezetüket időnként fel kellett húzni, így gondoskodást igényeltek, ha az ember ragaszkodott a pontos idő ismeretéhez és nem akart a déli harangszóra várni, hogy beállítsa a felhúzott óráját. Azok a régi idők, amikor minden tartósabb és lassabb volt, és sokkal valóságosabb.
    Szerencsére még van órás a városban. Ha lesz rá időm, elviszem ezen emlékeket és megkérdem a javításuk árát. Ha ugyan javíthatók. A kis Junost jár, de siet, a Poljot nem húzható fel.

    Algieba 5 hónapja 16

  • Egyetlen este képei

    Nikon D7500+18-55 mm kit objektív állványról időzítővel, mindenféle beállítás a témától függően. :)

    Folytatás...

    Algieba 6 hónapja 0

  • Kalandra hívás, történetmesélésről fiataloknak

    Offline projekt lesz, a szülővárosomban fogom megcsinálni, ha sikerül a 16-23 éves korosztályból hallgatókat találnom rá.

    Gyerekkorom óta érdekel a történetmesélés, és képes vagyok húszezertől nyolcvanezer szóig terjedő szövegeket létrehozni, amik még értelmesek is. A könyvkiadás viszont 2008 óta nem érdekel. Elég csak bemennem egy könyvesboltba, hogy lássam az elképesztő mértékű dömpingjét a "szórakoztató tartalmaknak". Ezért más irányba indultam el, a saját örömömre alkotok.

    Fagyöngy (bal felső sarok) a Birodalmi mágus főhősnője, Lauri Duilleach (jobb felső sarok) nagyon fontos posztumusz szereplő a Babérligetben, Una (bal alsó sarok) a Pegazus szívében a női főhős, párhuzamosan fut a saját történetszála a fiú főhősével, és Fény a Csillagvárosi rulett főhősének plátói szerelme.

    Folytatás...

    Algieba 6 hónapja 0

  • A gomba a szegények tápláléka

    Déli tőkegomba

    Tényleg soha az életbe semmit se csináltam, mindig is a sült galambot vártam és koldultam a sarkon. De ha majd a ti seggetekbe is beleharap a felgyorsult változás, utána legyetek okosak. Megértő leszek. ;]

    Algieba 6 hónapja 19

  • Algieba, a kolduló művész

    Később, ha lesz rá erőm, szívhez szólóvá alakítom át a bejegyzést, de most a lényegre szorítkozom.

    Ha követed a blogomat, tudod, hogy mivel foglalkozom. Ha tetszenek a kreatív projektjeim és szeretnél támogatni, kérlek, tedd meg egy kék Mátyással a másodlagos számlaazonosítómra, ami a telefonszámom. Lásd adatlapomon.

    Sose voltam tarháló, mindig okkal kértem. Alapvetően megszoktam a nélkülözést, elfogadtam mint a művészsors velejáróját, de mikor gyógyszerre kell, akkor nincs kecmec, muszáj segítségért folyamodnom.

    Ui.: Igen, menjek dolgozni. De nincs ember, aki alkalmazni merne engem. Ami művésszé tesz, egyben átok is. Egyébként dolgozom. Összejött egy kis pénz az online előadásaimból, de az ötvenezer forintot sem érte el és már el is ment számlákra és élelemre.

    Algieba 6 hónapja 38

  • Éjszakai fotóim

    Folytatás...

    Algieba 6 hónapja 26

  • A klímaváltozás áldozata vagyok

    Tíz éven át csináltam a zöld projektemet, ami 2020 után kezdett el gyors ütemben sorvadni. Ekkor kezdtek el jelentősen depresszívebbek lenni a bejegyzések is a blogban, mert láttam, hogy semmi esély a pozitív változásra. Aztán jött 2021, majd 2022 egy-egy pokoli nyárral helyben, amik tovább károsították a vízhiánnyal küzdő táj élővilágát. Hiába volt csapadékos 2023 nyara, csak egy példa, egy tuti jó városi lakcímem száraz maradt és csak pár termőtest nőtt, mikor pár évvel korábban hasonló helyzetben pazar gombakínálat volt ugyanitt.

    Ez egy kis képválogatás 2019 májusából, amikor a hegyvidéken gombásztam a többiekkel. Ez volt az utolsó év, amikor még a közösségi élet úgy ahogy működött, de aztán jött a járvány, ami teljesen szétverte a csoportot. Innentől fogva lejtmenetbe kerültem. Az érzelmi mélypontok állandó kísérői az életemnek, ezek nem okoznak akkora meglepetést nekem, de amikor a külvilág is beborul, az már ijesztő.

    Folytatás...

    Algieba 7 hónapja 0

  • Örök játék

    Eszembe jutott valami nagyon sziruposat kreálni a képgenerátorral, és mi lehetne giccsesebb a szőke hercegnél fehér egyszarvúval? Nem igazán erőltettem meg a fantáziámat. De ha már dobott a robot egy tetszetős képet, akkor felidéztem a létező történetet, Az utolsó egyszarvút. Olvastad? Rajzfilm is készült belőle.

    A giccses kép és a régi mese kapcsán újabb információ kapcsolat a fejemben, hogy vágyódni az elérhetetlen után pont olyan mint középkorúként ránézni az elillant ifjúságomra, keserédes tapasztalat. Bokáig meghatódtam. Egyből valami sötétebbet kívántam, ami passzol a félúton a sír felé állapotomhoz. Ötleteltem, újabb képeket generáltam kedvem szerint.

    "Ruben vágyott rá, hogy verses kötetét nemes anyagba kösse, és megszállottan kereste a hibátlan bőrű leányt."

    Folytatás...

    Algieba 7 hónapja 7

  • Augusztus végén

    Megcsapott az elmúlás érzete, hogy van egy világunk, amit széjjel csapunk fene nagy igyekezetünkben, hogy minél több élményt bezsebelve átjussunk az élet nevű túlélő túrán.

    Majd bővebben kifejtem, ha lesz hozzá kedvem.

    Folytatás...

    Algieba 7 hónapja 2

  • Komédia és dráma

    Kettős életet élek, van egy nyomasztó, esendő, hús-vér valóságom és egy hősöket és világokat teremtő életfolyamom. És amikor a tudatfolyam új hőst hoz létre, akkor igazán élek. Őrülten jó érzés, szó szerint izzik a belsőm az alkotás kitörésétől. Ahogy az esendő ember valami mássá változik, és más formában új kalandba kezd, a kezdet mindig felemelő öröm. Életemben sokszor megtörtént, és most újra, ahogy 1729 és annak világa megelevenedik bennem. Eközben Gabriel Ravenwood herceg története félkészen vár a szövegszerkesztőben. Gabriel május 31-én érkezett, és magával hozta a lovag ideáját. Valójában soha nem gondolkodtam azon, hogy lovagi témájú hőst alkossak, de a lovag olyan erős archetipikus hősfigura, hogy elnyerte tetszésemet és Gabriel után létrehoztam egy másikat. Bár Gabriel tökéletlen lovag, és nem is lehet azzá, a történetéből megtudhatnád, hogy miért nem, de 1729 már ennek a típusnak a tudatos ábrázolása, az ő személyes választása, hogy hős legyen a hanyatló világában.
    (A cikknek nem témája a mélylélektani boncolgatásom, de hidd el nekem, tisztában vagyok az elmém működésével, de ezen zamatos részleteket megtartom magamnak.)

    Folytatás...

    Algieba 7 hónapja 0

  • Egy hét a csillagok alatt 2023

    Ez egy olyan kezdeményezés, amit jó szívvel ajánlok a figyelmedbe. Csütörtök este a békéscsabai programon voltam. Gyerekkorom óta érdekelnek a csillagok, lásd a Tejút ihlette regényötletemet, a Csillagvárosi rulettet. Sokat is tudok a csillagokról és a 10x50-es binokulárral látható Messier-objektumokat időről időre végignézem az év során. Természetesen ismerem Galileo Galilei nevét és munkásságát, akárcsak Kulin Györgyét. A Galilei-holdak a binokulárral is könnyedén megfigyelhetők. Egyébként most este éjfél körül kel a Jupiter. Lehet megcsodálni a csíkos gázóriást.

    Algieba 7 hónapja 1

  • Újabb hőstörténetem: Nyomozó és lovag

    1729 és Watt-Son, akik a sötét kvantumkorszakban (kb. 26. században) keresik a hős ellopott szemét a városállamok között vándorolva.

    Ez a nagyon rövid összefoglalója a történetnek, ami este jutott eszembe.

    Megjegyzés: Előbb indítsd el a zenét! FUN

    Két röpke párbeszéd vázlat, hogy érzékeltessem a hangulatát.

    'Miért akarsz belépni Neo-Párizs területére?'
    'Mert éjszaka nem biztonságos a sivatagban.'
    'Ez a racionális indok túl unalmas.'
    'Anyáddal és a húgoddal akarok aludni, és a robotom hajnalig kényeztet.'
    'Anyám meghalt, nincs nővérem, és nem vagyok robo-szexuális. De ez elég ok arra, hogy belépj Neo-Párizsba, az élvezetek káoszába. Minden fegyvert a kapuban kell hagyni, a belépődíj a szokásos 4 dl vér, amit távozáskor nem adunk vissza.'

    Folytatás...

    Algieba 7 hónapja 2

  • "Brainsaving"

    Magyarország komoly bajban van, és nem azért, mert nem jönnek az uniós támogatások, és lassan, de biztosan kiesünk a top 50 fejlett állam közül, hanem az emberek kiégése miatt. Ez egy évtizedek óta tartó probléma, a 20. század történelme túl sok traumát hozott az országnak, aminek nagy részét nem sikerült feldolgozni az emberek pszichéjének szintjén. Ezért tud egy autokrata uralkodni és elkápráztatni a rajongóit. És ott van még a kis nemzet eltűnésétől való félelem, a legtrükkösebb mind közül, ami tovább táplálja a tömeghipnózis erejét. A nemzeti imposztor elveszi, amit akar. Magyarország kicsi, de vezetője hihetetlenül kártékony. A megszállt közmédia a "brainwashing" eszköze. Nincs párbeszéd a társadalmon belül, nincs "brainstorming". Ezért gondoltam arra, hogy vissza kellene hozni a klubokat, ahol értelmes emberek tartanának előadásokat, beszélgetéseket különböző aktuális témákról. Ez lenne a "brainsaving" projekt.
    A magyarok, és ez egy globális jelenség, elidegenedtek egymástól. Az internet átka, hogy a 21. századba lépve az algoritmusok buborékba zárják az embereket. Azt hiszed, hogy kommunikálsz, de nem, sőt, ha elmész egy fórumra, ami nálunk jellemzően a kék oldal, akkor azt dühöngésre, egymás hergelésére használják. Nincs értelmes párbeszéd. Ha találok egyet, akkor teljesen meghatódom. Az internet másik hátránya, hogy kiéhezteti a társas lényt, a szociális készségeink elsorvadnak.

    Folytatás...

    Algieba 8 hónapja 15

  • Júliusi fotóim

    A hónap közepén ismét nyakamba akasztottam a Nikon D7500-ast, hogy fotózással dobjam fel a sétáimat. 100 kilométert akartam összes sétálni 31 nap alatt, ami a mai nappal meg is lett, pontosabban 102 km. Az augusztusi cél 150 km, vagyis lesznek még fotók a nyolcadik hónapról is. Sőt még több. Mindhárom obit használtam, de leginkább a 18-55 mm kis kit obit, mert ezzel van a legkisebb súlya a motyónak. A profi obival bőven két kilós a képalkotó eszköz. Szinte tépi a nyakam a súlyával. De imádok fotózni, ösztönből tolom, ami tetszik, azt igyekszem megörökíteni. A technikai részletek feszegetik türelmemet, azokkal kevésbé foglalkozom. A pillanatok gyűjtése a mániám és elmerülni a "szépben".

    Folytatás...

    Algieba 8 hónapja 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.