Hirdetés

2018. december 14., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Patyomkin ünnep

  Kinek mit jelent a karácsony felnőttként? Személyes tapasztalatom alapján, ha nem vagy családos és nincsenek gyerekeid, nem sokat. Álmélkodva nézem a karácsonyi őrületet, ahogy törekszenek valami elérhetetlen felé az emberek és egy csomó kacatot vásárolnak. Pedig nálam a sokféle ajándék közül kizárólag a könyvek maradtak meg az évek során. Minden más elveszett, tönkrement, ki lett dobva. Ami még megvan, az illatmemória nyomán felvillanó emlékek, a gyerekkori benyomások. Persze kidekorálom szerényen a házat, mert jó fényfüzérekkel elűzni a hosszú sötétséget és kedvelem a klasszikus üveggömböket is. Azonban nincs semmi kötelezettségem. Egyetlen dolgot teszek meg mégis az ünnepre készülődve, összehívom a hónap elején a túratársaimat egy közös főzőcskére. Ez nálam az ünnepi program, és a szülők meglátogatása 24-én este. Más nincs. Érthetetlen, hogy oly sokan képtelenek kihasználni az ünnepi időszakot és ténylegesen pihenni. Futkosnak, kötelezően összejönnek olyanokkal, akiket ki nem állhatnak, mert rokonok, telezabálják magukat, költségekbe verik magukat, mert muszáj drága ajándékkal kedveskedni(?) és teljesen lestrapáltan fordulnak rá a szilveszterre, amely napon pedig kötelezően bebasznak, hogy végre kiengedjék a felgyülemlett stresszt.

  Folytatás...

  Algieba 2 hete 19

 • Erdőben jártam

  2010-től a jelenig bezárólag egy gyerekkori tervemet váltottam valóra és profi gombász lettem. Ezért időm jelentős részét a természetben vagy legalább fák között töltöm.
  A strapafon megvásárlása hozott vissza a Mobilarénára.

  Algieba 1 hónapja 26

 • Vétkeztem

  Kellett nekem a régi kacatok közt turkálni a családi házban múlt vasárnap. Megtaláltam a bátyám egyik régi okostelefonját és elhoztam magammal, hogy lássam, működik-e. Van egy-két gyenge pontom, az egyik, hogy vonzanak a kicsi kütyük. Ugyanakkor tetszenek a célszerszámok is. Micsoda ellentmondás, de jól megfér a kétféle vonzalom bennem. :D Bár tuti ritkán láttatok még nőt a strapafonok előtt csillogó szemekkel állni. Ja, odavagyok értük is, főleg a túraszezonban, amikor tolom a terepi munkát az erdőben. Ezért vettem a Prestigiot, ami eddig remekül teszi a dolgát, jól választottam. Azonban a kicsi, öreg, cuki htc kihozta belőlem a kütyümániás kislányt és pártfogásomba vettem. Nem tehetek róla, de hat és tíz éves korom közt gyakran álmodtam mindent tudó színes kijelzős csodákkal. Szóval nagyon régi vágy húz a kütyük felé. Persze a negyedik x-hez érve sokat enyhült, már nem hiszem, hogy egy telefon mint életem kiegészítője megváltást hoz számomra, hiába gyónom meg neki minden emberi gyarlóságomat a számos kommunikációs alkalmazásán keresztül és adom ki önkéntelenül legféltettebb adataimat. Ja, vannak árnyoldalai a fene nagy csicsergési, magamutogatási láznak. Azonban tény, hogy az ember sosem ismerhető meg teljesen. Mindig akad rejtett vonásunk.

  Folytatás...

  Algieba 1 hónapja 9

 • Prestigio Muze F1: nem az eszéért vettem meg

  Miért vesz egy kicsi kezű ember, aki alapból ódzkodik a nagy méretű telefonoktól, egy strapafont, mely nem éppen aprócska, de legalább vékony. A mondatban benne van a válasz: vékony strapafon, olyan cool. Oké, kellett egy célszerszám, ami nem sz. be terepen és nem kell tutujgatnom ömlő esőben, sárban, hegyen, lucfenyvesben...Egyszerűen teszi a dolgát, egy hétig megvan egy töltéssel és fölösleges aggódnom miatta. Megkönnyebbülés egy alaptelefon használata. Bár jó tanácsom, senki más ne vegye meg, mert a menüje kissé fura, pár dolog: juszt se lehet a naptárban kezdőnapnak a hétnél a hétfőt megadni. A hetek vasárnappal kezdődnek. A repülési üzemmód nem az üzemmódoknál van, hanem egész máshol. Az sms írás borzalom, mert végig kell pötyögnöm az összes nyelven, amikor nagybetűt kisbetűt óhajtanék váltani. A füles huppog, amikor zenét hallgatok. Bár ezt eleve nem csinálom, ugyanis a csatlakozókat védő gumi ajtócskát egyetlen inci-finci gumi fonal tartja, ami könnyedén elszakadhat. A hangminősége közepes, vájt-fülűeknek borzalmas. A kijelzőjén látom a pixeleket. A navigációs gomb közepére nem lehet valami hasznosabbat beállítani, csak a telefon részhez dob be. Ezért bal oldali gombot nyomkodhatom a menüért. Internet?

  Folytatás...

  Algieba 2 hónapja 5

 • A telefon legyen telefon

  Négy év után kék halálba esett a Lumia 520-asom, így annak ajándékoztam, aki újratelepítette az operációs rendszerét. Két dologra jöttem rá, amíg érte jött a megmentője, az egyik, hogy miért szaladgálok maroknyi számítógéppel, amikor nem is használom ki a teljes tudását, a másik, hogy túl sokat lógok a hálón. A masszív netfüggés szó szerint kezdett az agyamra menni, mert észleltem kognitív képességeim csökkenését és ennek mértékét nem foghattam teljes egészében az életkoromra. Elegem lett a függőségből. Ismét fel akartam fedezni a világot. Visszanyerni a szélesebb látókörömet. Kilépni a másodperces ingerek bűvköréből. Na, még valami, még egy hír, még egy poszt, még egy vicces bejegyzés, még egy videó, hopp, ismét emailek ellenőrzése... Mindez értelmetlen őrlődés, figyelem forgácsolás, időpazarlás. Meghoztam a döntést, az okostelefon, akár a cigi, amit muszáj letennem. A kék halál pont kapóra jött. Volt még egy apró momentum, amiért elegem lett az okostelefonból, a sérülékenysége. Beleőszültem a féltésébe. Hiszen ez egy számítógép, érzékeny csúcstechnológia! Aztán majdnem elázott, amikor sűrű záporba keveredtem a hegygerincen.

  Folytatás...

  Algieba 2 hónapja 100

 • Krrish, indiai szuperhős


  "Az a hős, aki nemes célért küzd."

  Egyik ismerősöm kirakta az üzenőfalára a harmadik rész ajánlóját, ami felkeltette a figyelmemet és utánanéztem a filmeknek. Sajnos nagy csalódás volt nekem idén nyáron az Acélember, és azóta is felidegesít, hogy micsoda #&&#@&@ folytatása lett a gyerekkorom egyik fontos filmélményének. A modernebb kiadásokból hiányzik az ember és a szív. Ezek nélkül számomra értékelhetetlenek a mai filmek. Oké, régimódi vagyok Nem lehet hülyét csinálni belőlem cgi látványorgiával, amire annyi pénzt kivág a stúdió, amennyiből egy kisebb afrikai országot ki lehet húzni a szarból vagy minimum egy várost. Akkor lett elegem a látványfilmekből, amikor megtudtam, hogy az egyik fiatalkori kedvenc rendezőm mennyiből forgatott újra egy 70-es évekbeli klasszikust: 150 millió dollárból. Erre csak annyit tudtam kinyögni: kurva lettél, viszlát.
  Persze Bollywood olyan mint Hollywood, de akkor is, utoljára csak anime kapcsán jött elő a szórakoztató filmeknél már 20-25 éve nem érzett snif-snif érzés. Sóhaj.
  Akárki akármit is mondjon az indiai szuperhős filmről, a Krrish a műfaján belül tökéletes alkotás. Most pedig megyek és meghallgatom sokadszorra a zenei témáját. :D
  Igazi hősöket akarok! És katarzist!

  Algieba 5 éve 2

 • Császárok gombája

  A császárgalóca Amanita caesarea az egyik legszebb gomba. Szerda reggel a piaci szakellenőr pultján találtam rá. A szakellenőr Erdélyből hozta a csodálatos gombákat. A császárgalóca a római császárok kedvenc csemegéje volt, innen származik a neve. Hazánkban is él, a savanyú talajú lomberdők melegebb részein. Sajnos ritka. Bár egyes kedvező termőhelyeken tömegesnek tűnhet. Ritkasága miatt kímélendő.

  Algieba 5 éve 5

 • 2012=>2013

  Néhány gomba témájú fotóm egy képen 2012-ből, ami a szárazság ellenére gombákban és gombás élményekben gazdag volt. Az idei még jobb lesz, mert a fő terv a gomba szakellenőri tanfolyam elvégzése. Tuti jó szakember leszek, mert belebolondultam a gombákba, és nem úgy, hogy befaltam egy marék Psilocybe cubensis-t. Egyszerűen érdekesnek találom a természet különceit.

  Algieba 5 éve 0

 • Ünnepre

  Algieba 5 éve 0

 • Készülünk az ünnepre

  Az origami fát én készítettem, a ledeset pedig a barátom. :C

  Algieba 6 éve 0

 • A hiba örökletes

  A hozzászólások közt találtam a versikét.

  "Elbasz majd apád és anyád,
  Talán nem direkt, de így lesz.
  Továbbadnak minden hibát,
  És még egy-kettőt, hogy élvezd.

  De hát elbaszta őket is
  Sok kalap-kabátos vén bolond,
  Ki egyszer nyálasan komoly,
  Máskor meg egymásra ront.

  Érzem, hogy gyötrődik az ember.
  Ahogy a zátony küzd az árral.
  Szállj ki ebből, amíg lehet,
  És egy kölyköt se vállalj."

  Elmúltam harminc, és gyermektelen vagyok. Bánom? Nem. A címben benne van a lényeg. A hiba örökletes, vagyis esztelenség a gyermekvállalás.
  A jó memóriám egyik kellemetlen mellékhatása, hogy pontosan látom életutam minden pontját az első lépésektől a jelenig. Bármikor a szemébe tudok nézni gyerekkori önmagamnak. A csalódás megölte a reményt, hogy majd az utódom jobb lesz. Nem lesz, mert miként fakadhatna a selejtből tökéletes?

  Nincs szükségem vigaszra, jó tanácsokra, és "majd meggondolod" okosságra.
  Öröm nekem, hogy a rossz véget ér velem.

  Algieba 6 éve 19

 • ...és vége

  Jövő héten lejár a mobil előfizetésem. Négy év után fel fogom bontani. Ennyi volt. A számot megtartom, ismét feltöltőkártyás lesz. Havonta 3000 forintot megér nekem a mobilos elérés is, de többet nem. Eszem ágában sincs fizetni a két előfizetés után az adó adóját, vagyis a telekommunikációs adót, ami cirka 1500 forinttal dobja meg a számlát. Egyébként ki se használom az előfizetéseimet, jó ideje az internet az elsődleges távkommunikációs eszközöm, a mobilt alig használom. Akkor minek fizessek egy olyan szolgáltatásért, ami nem igazán létfontosságú számomra? Egy újabb függéssel kevesebb. Jó érzés letenni a fölösleges "terhet".

  Algieba 6 éve 3

 • Internetes becenevem

  Algieba 6 éve 3

 • Bizalom

  Szürkületkor a fiatal japán tyúkjaim megszálltak, mert eldöntötték, hogy rajtam akarnak aludni.
  A tyúkok nem álltak tudatmódosító szer hatása alatt, nincsenek idomítva, szabad akaratukból röppentek rám. :)

  Algieba 6 éve 4

 • Fotó és fotósa 2.

  Algieba 6 éve 0

 • Hálát adok...

  Teregetés közben beugrott, hogy a jó sem magától értetődő. Illik megköszönni mindazt a jót, amiben részem van.
  Hálát adok végtagjaim, fejem és érzékszerveim épségéért. Bár a szemem romlik, távolra rosszul látok, de legalább látok!
  Hálát adok a testvéreimért, a szüleimért.
  Hálát adok a barátaimért, hogy van kikért élnem, van kikre gondolnom, és vannak, akik gondolnak rám.
  Hálát adok a hobbijaimért, és azért, hogy van életcélom.
  Hálát adok a jó dolgomért, hogy békében élhetek és alig szenvedek szükségtől. Bár mindig van valami gond, de még egyik sem életveszélyes. Ezért is hálát adok.

  Megjegyzések: Kettős természetem van. Az egyik optimista, a másik pesszimista. Szerintem az utóbbit nem kell bemutatnom. Jól ismeritek. :B
  Ha jó a kedvem és boldog vagyok, szinte senkit se érdekel. :DDD Valaki érti az embereket? Mert én nem.

  Algieba 6 éve 0

 • Berágtam a facebookra

  Az idővonallal az ingyenes szolgáltatást nyújtó közösségi oldal átlépett egy vonalat, vagyis átesett a ló túlsó oldalára. Miután gennyesre kereste magát a szótlan györök az egyetemi találmányával, átment despotába, hogy már pedig az idővonalat is kajálni fogja a nép, mert mostantól én fingom a passzátszelet. Hát nem! Gyűlölöm ezt a rakás szart! Nem kértem! Miután telepakoltam a saját fotóimmal és egyéb személyes anyagaimmal az oldalamat, amiknek igen is van szerzői jogi védelme, vagy mi az anyám kínja, tehát gyarapítottam a facebookot, elvárom, hogy cserébe ne toljon a képembe olyasmit, amit nem kértem, és pláne ne kapcsolja be az idővonalat önkényesen!!
  Amióta megtörtént a váltás nem használom az oldalamat. Soha többé semmilyen személyes anyagot nem rakok ki a facebookra. Remélem, a tőzsdén arcával mossa fel a padlót a szótlan györök! Mert megérdemelné. Soha ne szívózz a fogyasztóval, ha szolgáltató vagy! Ideje megtanulnia a törvényt.

  Algieba 6 éve 121

 • Gesztenyegolyók

  Algieba 6 éve 0

 • Málnamisu

  Algieba 6 éve 1

 • Köcsögöm szépen

  Megkérném azon "ismerőseimet", akik a hátam mögött kibeszélnek, hogy fejezzék be a csámcsogást!

  Ha valami pocsék falat számotokra, minek kell mégis rágni és rágni? :F Szokatlan viselkedés.

  Algieba 6 éve 53

 • "Forever alone"

  A pénteki kertészkedés során a kertemben találtam az átlagon aluli méretű szarvasbogár hímet. Kisebb termete miatt esélye sincs a sikeres párzásra, ugyanis a normális méretű hímek könnyedén legyőzik. A sérült "szarva", a hiányzó lába, és a horpadás a szárnyfedőjén mind arra utaltak, hogy néhányszor már kikapott a nagyobb hímektől. Szegénynek sosem lesz "nője". :(

  Algieba 6 éve 4

 • Origami egyveleg

  Algieba 6 éve 0

 • Jégeső

  Este tizenegykor egy szupercella vonult át rajtunk, és ránk zúdította a jégesőjét. Rossz volt hallgatni a kopogó jégszemeket. :( Talán még egy-két cserép is megsérült a hangokból ítélve, de ezt majd reggel meglátom.

  Algieba 6 éve 2

 • Tanya

  Algieba 6 éve 0

 • Ici-pici pók

  Algieba 6 éve 5

 • Épül, szépül a város és a haza

  Talán egy évtizede, hogy felújították a sétálóutcát. Kapott díszburkolatot, kiültettek néhány dísznövényt, és kész. A Jókai színház elé egy ilyen utcai színpadszerűséget építettek a nagy fejlesztési projekt során.
  Ma sétálgatok A-ból B-be és mit látok, bontják az utcai színházat. Átbóklászott az elmémen a kőműves ballada néhány sora, elővettem a digikamerát, lőttem egy képet és fejcsóválva továbbmentem.

  ...

  Tragikomikus, hogy az új sétálóutca mentén egyre több régi épület üres, nincs kihasználva. Mire föl az új dísztér?! Halottnak a puszi. :(

  Algieba 6 éve 11

 • Áldozatra várva

  Szürkületben, az erkélyen fotóztam le az apró keresztespókot. Direkt a fórum pókfóbiásaira gondoltam fotózás és művészi ámokfutásom közben.
  A pók több mindent szimbolizál, például a nő azon részét, ami befogadja a férfit. ;] :D

  Algieba 6 éve 2

 • A kibicnek semmi sem drága

  [Abortuszellenes tüntetés]
  Ez az egyik téma, amitől pillanatok alatt dühbe gurulok, és eszembe jut a címben szereplő mondás. :(

  Algieba 6 éve 68

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.