Hirdetés

2018. október 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Prestigio Muze F1: nem az eszéért vettem meg

  Miért vesz egy kicsi kezű ember, aki alapból ódzkodik a nagy méretű telefonoktól, egy strapafont, mely nem éppen aprócska, de legalább vékony. A mondatban benne van a válasz: vékony strapafon, olyan cool. Oké, kellett egy célszerszám, ami nem sz. be terepen és nem kell tutujgatnom ömlő esőben, sárban, hegyen, lucfenyvesben...Egyszerűen teszi a dolgát, egy hétig megvan egy töltéssel és fölösleges aggódnom miatta. Megkönnyebbülés egy alaptelefon használata. Bár jó tanácsom, senki más ne vegye meg, mert a menüje kissé fura, pár dolog: juszt se lehet a naptárban kezdőnapnak a hétnél a hétfőt megadni. A hetek vasárnappal kezdődnek. A repülési üzemmód nem az üzemmódoknál van, hanem egész máshol. Az sms írás borzalom, mert végig kell pötyögnöm az összes nyelven, amikor nagybetűt kisbetűt óhajtanék váltani. A füles huppog, amikor zenét hallgatok. Bár ezt eleve nem csinálom, ugyanis a csatlakozókat védő gumi ajtócskát egyetlen inci-finci gumi fonal tartja, ami könnyedén elszakadhat. A hangminősége közepes, vájt-fülűeknek borzalmas. A kijelzőjén látom a pixeleket. A navigációs gomb közepére nem lehet valami hasznosabbat beállítani, csak a telefon részhez dob be. Ezért bal oldali gombot nyomkodhatom a menüért. Internet?

  Folytatás...

  Algieba 1 napja 5

 • A telefon legyen telefon

  Négy év után kék halálba esett a Lumia 520-asom, így annak ajándékoztam, aki újratelepítette az operációs rendszerét. Két dologra jöttem rá, amíg érte jött a megmentője, az egyik, hogy miért szaladgálok maroknyi számítógéppel, amikor nem is használom ki a teljes tudását, a másik, hogy túl sokat lógok a hálón. A masszív netfüggés szó szerint kezdett az agyamra menni, mert észleltem kognitív képességeim csökkenését és ennek mértékét nem foghattam teljes egészében az életkoromra. Elegem lett a függőségből. Ismét fel akartam fedezni a világot. Visszanyerni a szélesebb látókörömet. Kilépni a másodperces ingerek bűvköréből. Na, még valami, még egy hír, még egy poszt, még egy vicces bejegyzés, még egy videó, hopp, ismét emailek ellenőrzése... Mindez értelmetlen őrlődés, figyelem forgácsolás, időpazarlás. Meghoztam a döntést, az okostelefon, akár a cigi, amit muszáj letennem. A kék halál pont kapóra jött. Volt még egy apró momentum, amiért elegem lett az okostelefonból, a sérülékenysége. Beleőszültem a féltésébe. Hiszen ez egy számítógép, érzékeny csúcstechnológia! Aztán majdnem elázott, amikor sűrű záporba keveredtem a hegygerincen.

  Folytatás...

  Algieba 1 hete 94

 • Krrish, indiai szuperhős


  "Az a hős, aki nemes célért küzd."

  Egyik ismerősöm kirakta az üzenőfalára a harmadik rész ajánlóját, ami felkeltette a figyelmemet és utánanéztem a filmeknek. Sajnos nagy csalódás volt nekem idén nyáron az Acélember, és azóta is felidegesít, hogy micsoda #&&#@&@ folytatása lett a gyerekkorom egyik fontos filmélményének. A modernebb kiadásokból hiányzik az ember és a szív. Ezek nélkül számomra értékelhetetlenek a mai filmek. Oké, régimódi vagyok Nem lehet hülyét csinálni belőlem cgi látványorgiával, amire annyi pénzt kivág a stúdió, amennyiből egy kisebb afrikai országot ki lehet húzni a szarból vagy minimum egy várost. Akkor lett elegem a látványfilmekből, amikor megtudtam, hogy az egyik fiatalkori kedvenc rendezőm mennyiből forgatott újra egy 70-es évekbeli klasszikust: 150 millió dollárból. Erre csak annyit tudtam kinyögni: kurva lettél, viszlát.
  Persze Bollywood olyan mint Hollywood, de akkor is, utoljára csak anime kapcsán jött elő a szórakoztató filmeknél már 20-25 éve nem érzett snif-snif érzés. Sóhaj.
  Akárki akármit is mondjon az indiai szuperhős filmről, a Krrish a műfaján belül tökéletes alkotás. Most pedig megyek és meghallgatom sokadszorra a zenei témáját. :D
  Igazi hősöket akarok! És katarzist!

  Algieba 5 éve 1

 • Császárok gombája

  A császárgalóca Amanita caesarea az egyik legszebb gomba. Szerda reggel a piaci szakellenőr pultján találtam rá. A szakellenőr Erdélyből hozta a csodálatos gombákat. A császárgalóca a római császárok kedvenc csemegéje volt, innen származik a neve. Hazánkban is él, a savanyú talajú lomberdők melegebb részein. Sajnos ritka. Bár egyes kedvező termőhelyeken tömegesnek tűnhet. Ritkasága miatt kímélendő.

  Algieba 5 éve 5

 • 2012=>2013

  Néhány gomba témájú fotóm egy képen 2012-ből, ami a szárazság ellenére gombákban és gombás élményekben gazdag volt. Az idei még jobb lesz, mert a fő terv a gomba szakellenőri tanfolyam elvégzése. Tuti jó szakember leszek, mert belebolondultam a gombákba, és nem úgy, hogy befaltam egy marék Psilocybe cubensis-t. Egyszerűen érdekesnek találom a természet különceit.

  Algieba 5 éve 0

 • Ünnepre

  Algieba 5 éve 0

 • Készülünk az ünnepre

  Az origami fát én készítettem, a ledeset pedig a barátom. :C

  Algieba 5 éve 0

 • A hiba örökletes

  A hozzászólások közt találtam a versikét.

  "Elbasz majd apád és anyád,
  Talán nem direkt, de így lesz.
  Továbbadnak minden hibát,
  És még egy-kettőt, hogy élvezd.

  De hát elbaszta őket is
  Sok kalap-kabátos vén bolond,
  Ki egyszer nyálasan komoly,
  Máskor meg egymásra ront.

  Érzem, hogy gyötrődik az ember.
  Ahogy a zátony küzd az árral.
  Szállj ki ebből, amíg lehet,
  És egy kölyköt se vállalj."

  Elmúltam harminc, és gyermektelen vagyok. Bánom? Nem. A címben benne van a lényeg. A hiba örökletes, vagyis esztelenség a gyermekvállalás.
  A jó memóriám egyik kellemetlen mellékhatása, hogy pontosan látom életutam minden pontját az első lépésektől a jelenig. Bármikor a szemébe tudok nézni gyerekkori önmagamnak. A csalódás megölte a reményt, hogy majd az utódom jobb lesz. Nem lesz, mert miként fakadhatna a selejtből tökéletes?

  Nincs szükségem vigaszra, jó tanácsokra, és "majd meggondolod" okosságra.
  Öröm nekem, hogy a rossz véget ér velem.

  Algieba 5 éve 19

 • ...és vége

  Jövő héten lejár a mobil előfizetésem. Négy év után fel fogom bontani. Ennyi volt. A számot megtartom, ismét feltöltőkártyás lesz. Havonta 3000 forintot megér nekem a mobilos elérés is, de többet nem. Eszem ágában sincs fizetni a két előfizetés után az adó adóját, vagyis a telekommunikációs adót, ami cirka 1500 forinttal dobja meg a számlát. Egyébként ki se használom az előfizetéseimet, jó ideje az internet az elsődleges távkommunikációs eszközöm, a mobilt alig használom. Akkor minek fizessek egy olyan szolgáltatásért, ami nem igazán létfontosságú számomra? Egy újabb függéssel kevesebb. Jó érzés letenni a fölösleges "terhet".

  Algieba 5 éve 3

 • Internetes becenevem

  Algieba 6 éve 3

 • Bizalom

  Szürkületkor a fiatal japán tyúkjaim megszálltak, mert eldöntötték, hogy rajtam akarnak aludni.
  A tyúkok nem álltak tudatmódosító szer hatása alatt, nincsenek idomítva, szabad akaratukból röppentek rám. :)

  Algieba 6 éve 4

 • Fotó és fotósa 2.

  Algieba 6 éve 0

 • Hálát adok...

  Teregetés közben beugrott, hogy a jó sem magától értetődő. Illik megköszönni mindazt a jót, amiben részem van.
  Hálát adok végtagjaim, fejem és érzékszerveim épségéért. Bár a szemem romlik, távolra rosszul látok, de legalább látok!
  Hálát adok a testvéreimért, a szüleimért.
  Hálát adok a barátaimért, hogy van kikért élnem, van kikre gondolnom, és vannak, akik gondolnak rám.
  Hálát adok a hobbijaimért, és azért, hogy van életcélom.
  Hálát adok a jó dolgomért, hogy békében élhetek és alig szenvedek szükségtől. Bár mindig van valami gond, de még egyik sem életveszélyes. Ezért is hálát adok.

  Megjegyzések: Kettős természetem van. Az egyik optimista, a másik pesszimista. Szerintem az utóbbit nem kell bemutatnom. Jól ismeritek. :B
  Ha jó a kedvem és boldog vagyok, szinte senkit se érdekel. :DDD Valaki érti az embereket? Mert én nem.

  Algieba 6 éve 0

 • Berágtam a facebookra

  Az idővonallal az ingyenes szolgáltatást nyújtó közösségi oldal átlépett egy vonalat, vagyis átesett a ló túlsó oldalára. Miután gennyesre kereste magát a szótlan györök az egyetemi találmányával, átment despotába, hogy már pedig az idővonalat is kajálni fogja a nép, mert mostantól én fingom a passzátszelet. Hát nem! Gyűlölöm ezt a rakás szart! Nem kértem! Miután telepakoltam a saját fotóimmal és egyéb személyes anyagaimmal az oldalamat, amiknek igen is van szerzői jogi védelme, vagy mi az anyám kínja, tehát gyarapítottam a facebookot, elvárom, hogy cserébe ne toljon a képembe olyasmit, amit nem kértem, és pláne ne kapcsolja be az idővonalat önkényesen!!
  Amióta megtörtént a váltás nem használom az oldalamat. Soha többé semmilyen személyes anyagot nem rakok ki a facebookra. Remélem, a tőzsdén arcával mossa fel a padlót a szótlan györök! Mert megérdemelné. Soha ne szívózz a fogyasztóval, ha szolgáltató vagy! Ideje megtanulnia a törvényt.

  Algieba 6 éve 121

 • Gesztenyegolyók

  Algieba 6 éve 0

 • Málnamisu

  Algieba 6 éve 1

 • Köcsögöm szépen

  Megkérném azon "ismerőseimet", akik a hátam mögött kibeszélnek, hogy fejezzék be a csámcsogást!

  Ha valami pocsék falat számotokra, minek kell mégis rágni és rágni? :F Szokatlan viselkedés.

  Algieba 6 éve 53

 • "Forever alone"

  A pénteki kertészkedés során a kertemben találtam az átlagon aluli méretű szarvasbogár hímet. Kisebb termete miatt esélye sincs a sikeres párzásra, ugyanis a normális méretű hímek könnyedén legyőzik. A sérült "szarva", a hiányzó lába, és a horpadás a szárnyfedőjén mind arra utaltak, hogy néhányszor már kikapott a nagyobb hímektől. Szegénynek sosem lesz "nője". :(

  Algieba 6 éve 4

 • Origami egyveleg

  Algieba 6 éve 0

 • Jégeső

  Este tizenegykor egy szupercella vonult át rajtunk, és ránk zúdította a jégesőjét. Rossz volt hallgatni a kopogó jégszemeket. :( Talán még egy-két cserép is megsérült a hangokból ítélve, de ezt majd reggel meglátom.

  Algieba 6 éve 2

 • Tanya

  Algieba 6 éve 0

 • Ici-pici pók

  Algieba 6 éve 5

 • Épül, szépül a város és a haza

  Talán egy évtizede, hogy felújították a sétálóutcát. Kapott díszburkolatot, kiültettek néhány dísznövényt, és kész. A Jókai színház elé egy ilyen utcai színpadszerűséget építettek a nagy fejlesztési projekt során.
  Ma sétálgatok A-ból B-be és mit látok, bontják az utcai színházat. Átbóklászott az elmémen a kőműves ballada néhány sora, elővettem a digikamerát, lőttem egy képet és fejcsóválva továbbmentem.

  ...

  Tragikomikus, hogy az új sétálóutca mentén egyre több régi épület üres, nincs kihasználva. Mire föl az új dísztér?! Halottnak a puszi. :(

  Algieba 6 éve 11

 • Áldozatra várva

  Szürkületben, az erkélyen fotóztam le az apró keresztespókot. Direkt a fórum pókfóbiásaira gondoltam fotózás és művészi ámokfutásom közben.
  A pók több mindent szimbolizál, például a nő azon részét, ami befogadja a férfit. ;] :D

  Algieba 6 éve 2

 • A kibicnek semmi sem drága

  [Abortuszellenes tüntetés]
  Ez az egyik téma, amitől pillanatok alatt dühbe gurulok, és eszembe jut a címben szereplő mondás. :(

  Algieba 6 éve 68

 • Fotó és fotósa

  Algieba 6 éve 19

 • Béla emlékére

  Amikor felvettem az egyik petúnia palántát, Hamlet monológjának kezdő sorai jutottak eszembe. Béla a nem lenni-t választotta egy téli estén. Másnap kihűlve találtak rá az útszélén, mert túl sokat ivott. Lehet, hogy alkoholista volt már akkor is, amikor egyszer virágpalántákat vettem tőle. Dísznövénykertész volt mint azok a férfiak, akiktől ma megvettem a 3-3 petúniát.
  Bélának volt háza, vállalkozása, felesége, két fia. Mi mehetett tönkre az életében? Nem ismerem a választ. Amikor a régi házukra nézek, amiben már másik család él, az emberi élet törékenységére gondolok, és Béla tragédiájára.

  Algieba 6 éve 1

 • Közönséges

  Algieba 6 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.