Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21651) #34577664 válasza Anonymusz (#21649) üzenetére


#34577664
törölt tag

Gondoltam szólok, hogy az 1000D-hez a kitobi nem stabilizátoros. Ha ez segít.
A 10x-es optikai zoom meg bőven elég mindenre.

(#21652) cigam válasza Anonymusz (#21649) üzenetére


cigam
félisten

Szerintem akkor maradjon a választás a Sony HX1-en. Ez belefér a költségvetésbe (később se kell költeni az objektívre ;-) ), tud videót, és marad 1 kis pénz memóriakártyára/új tokra is.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#21653) csakb válasza Anonymusz (#21650) üzenetére


csakb
őstag

Szerintem nézd meg a Panasonic FZ38-at is (76 kHUF körül van most), és a Pentax K-x-et is. Ez utóbbi a Canon 1000D-nél jobb belépő szintű DSLR, tud HD videót, de sajnos drágább is.

(#21654) cigam válasza csakb (#21653) üzenetére


cigam
félisten

Mivel elötte is Sony gépet használt, az ahoz tartozó memórikártyá(ka)t is használhatja a HX1-hez.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#21655) csakb válasza cigam (#21654) üzenetére


csakb
őstag

Az igaz. :)
De a Memory Stick ebből a szempontból hátrány is lehet, ha a HD videózás miatt plusz kártyákat kell venni.

(#21656) CjCooler


CjCooler
csendes tag

Sziasztok!

Átlagos fotózgatásra készülök kompakt gépet venni. Két kiszemelt áldozatom van az egyik a Panasonic DMC-TZ10 a másik pedig Canon Powershot SX210 IS. A Canonról elolvastam a tesztet, véleményem szerint ár/érték arányában nem tud a 4x-es zoomon kívül többet a TZ10-nél. Ezelőtt TZ4-em volt, valahogy megfogott ez a sorozat. Megerősítenétek benne, hogy azért mégis SX210 vagy TZ10?
Köszönöm!

(#21657) rumos14 válasza Anonymusz (#21649) üzenetére


rumos14
nagyúr

azt kéne még tudni, hogy mennyire vagy "igényes" a képminőségre. ha a fotózás inkább cska alkalmi hobbi, akkor jobban jársz egy nagy zoomátfogású kompakttal. a mezőny legjobbjai a Pana FZ38 és a Canon SX20. a Sony HX1 sem rossz, sőt, videót magasabb felbontásban tud rögzíteni.
egy másik kategória az ún. utazózoom gépek, a "három nagy" legújabb gépei a már említett Canon SX210, a Pana TZ10 és a Sony HX5, ez utóbbi Full HD feonbátsban rögzít videót.
a videó a DSLR-ben fantasztikus dolog, de nem a megnyomom a gombot, oszt mindent tűélesen rögzít kategória.

(#21658) rumos14 válasza CjCooler (#21656) üzenetére


rumos14
nagyúr

a képminőség a Canon esetében egy pöttyet talán jobb. a Pana nagylátója kedvezőbb, van benne gps (ha neked erre van szükséged), a kijelzője szebb és nagyobb. nincs egyértelmű győztes.

(#21659) Anonymusz válasza #34577664 (#21651) üzenetére


Anonymusz
tag

Nagyon köszi a sok segítséget.
malgabo: Én úgy láttam, hogy néhol van IS végű kitobis EOS 1000D, egy kicsit drágább, mint a sima, de az IS azt jelenti, hogy az stabilizátoros, nem? én egy ilyen stabilizátorosat néztem ki az egyik online áruházban. nem tudom, írhatom-e a nevét.
Ma voltunk Kecskeméten a repülőnapon, jól megnéztem minden gépet, (nem repülőgépet), a legtöbb canon volt, abból is az ágyú méretű objektívesek. de talán éppen ezért (még egy ilyen obi, még egy nagyobb, most egy másmilyen kéne) úgy gondolom, nem kap az én uram szülinapjára dsrl-t.
rumos14: Fontos a kép minősége persze, különben nem rágódnék a dolgon, hanem bemennék a mediaba és levennék egy jól kinézőt a polcról. fontos a gép minősége( a márka renoméja), a kép minősége, hogy legyen jó felbontású video(legalább HD), zoom(legalább 10X), és makro(no, ehhez már nem olvastam). mind mind jó. Szóval akkor maradt a sonyHX1,v. Canon SX20, v. Pana FZ38. A három közül melyik legyen a befutó? utazózoomos kisebb gépet nem szeretnék venni. "a videó a DSLR-ben fantasztikus dolog" - ez mit jelent? úgy tudtam, hogy a dsrl-ek nem tudnak videót.

(#21660) lengyela


lengyela
csendes tag

Sziasztok!

Tokkal-vonóval 50-60ezer Ft körüli "bridge" gépet keresek, amit sokat szeretnék növény makrózásra is használni.

Az egyik esélyes a Canon Powershot SX120 IS. Ami nem tetszik benne, az a fogása (saját tapasztalat), valahogy túl sima, nincs jó markolata (a prohardver teszt ellenére). Aztán a paraméterező tárcsája nagyon csúszkál, nincsenek "nehezékek", "fokozatok" - ez sem tetszik. Szintén megijeszt a tesztben, hogy könnyen becsillan szembefényben. Azt többfelé is olvastam róla, hogy hamar lemerül. És nincs rajta nézőke sem, csak LCD kijelző, bár nem tudom, ez mennyire szempont. Mellette szól a manuális fókusz és hogy kis helyen is elfér.

Az alternatíva a Fujifilm Finepix S1600/1800/2500 sorozat egyik tagja lenne, amikben nincs MF, de nekem valahogy kényelmesebbnek, biztosabb fogásúnak tűnik, illetve mentes pár fenti hibától (a tesztek szerint).

Mit gondoltok, melyiket érdemes megvennem? Vagy lenne egy jobb választás, amiről én nem tudok?

Köszi!

(#21661) csakb válasza Anonymusz (#21659) üzenetére


csakb
őstag

"de az IS azt jelenti, hogy az stabilizátoros, nem?"

Igen, az IS az optikai stabilizálás jelölése a Canon objektíveken.

sonyHX1,v. Canon SX20, v. Pana FZ38

Sony HX1: Szerintem a 3 gép közül az egyetlen érv mellette, hogy van már a háztartásban Memory Stick, és nem kell még SD-kártyát is venni. De szerintem ne a gombhoz vedd a kabátot. :) Mondjuk ötletes még az össze-vissza hajtogatható LCD-je is, és egész okos gombok és tárcsák vannak a vázon. Stúdiós tesztfelvételek alapján ennek van a három közül a legzajosabb képe.
Az ára majdnem azonos a Canonéval.

Canon SX20: A Sony-nál újabb gép. A képminősége kicsit jobb, a kezelőfelülete szerintem kicsit bénább (többet kell a menüben bogarászni bizonyos dolgok után). SDHC kártyát is kell vennetek hozzá (pl. egy 8 GB-os kb. 4800 HUF). Ennek is hajtogatható az LCD-je, ami pl. makrózásnál jól jöhet.

Pana FZ38: A Canonnal azonos, sőt a tesztek szerint egy hangyányival jobb képminőség. A 3 gép közül ez a leggyorsabb (ki-/bekapcsolás, zoom, képek böngészése stb.). A legnagyobb hátránya a másik kettőhöz képest hogy az LCD-je nem kihajtható, és egy kicsivel kisebb a zoom átfogása. Unikum, hogy RAW formátumba is tud képet menteni, amiből elvileg a gyári JPG-nél jobb minőségű képet lehet varázsolni, ha beletanultok. Számomra nagy előnye lenne még, hogy 60 sec a leghosszabb zárideje (Sony: 30s; Canon: 15 s), ami éjszakai felvételeknél nem mindegy.
Viszont jó 15000 Ft-tal olcsóbb, mint a másik két gép! Ebből bőven kijön egy nagy SDHC kártya, a maradékot meg egymásra, gyerekre, akármi értelmesebbre tudjátok költeni. Vagy pl. pótakkura. :)

Egyébként nem rég jött ki a dpreview-n egy szuperzoom csoportteszt, amiben 9 gép közül a Pana FZ38-at, és a Canon SX20-at hozták ki aranyérmesnek.

Szerintem ár/érték tekintetében messze a Pana a legjobb választás.

"a videó a DSLR-ben fantasztikus dolog" - ez mit jelent? úgy tudtam, hogy a dsrl-ek nem tudnak videót.

Szinte már az összes új DSLR tud videót, ez az egyik új hype. Sőt, némelyikkel már kisebb költségvetésű filmeket is forgatnak.

(#21662) cigam válasza lengyela (#21660) üzenetére


cigam
félisten

Lehetne filózni mitől bridge a bridge, de a Canon120-as inkább csak egy utazózoom. Persze a Fuji-k(1600/1800/2500)sem lesznek bridge gépek mert nornális markolatuk van.

Visszatérve a kérdésedre: te próbáltál kompakt gépen manuális fókuszt állítani úgy hogy az jó is lett? Nem hiszem el, hogy a az a (jóesetben) 8-10 lépés elég hozzá. értem én hogy a kompaktokon elég nagy a mélységélesség, de ennyire?!

Akkor már jobban jársz ha beállítod fix középre, a témára irányítod, félig lenyomott gombal ráfókuszálsz az automatikával, majd megkomponálod a képet, és csak ezután exponálsz.

Ha a Fuji fogása tetszik, akkor azok közül válassz.

Esetleg nem gondoltál mondjuk egy használt DSLR kit obival kombóra? Pl. Garis D40 kitobival 60k-ért

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#21663) csakb válasza cigam (#21662) üzenetére


csakb
őstag

Szerintem a DSLR kitobik kevésbé alkalmasak makróra, mint egy akármilyen, alsóbb kategóriás, makró funkciós szappantartó.

Viszont az is igaz, hogy egy filléres fordítógyűrűvel hihetetlen jó eredményeket lehet elérni, csak akkor meg oda az AF, meg bizonyos vázaknál talán a fénymérés is.

(#21664) lengyela válasza cigam (#21662) üzenetére


lengyela
csendes tag

Köszi a választ! Kezdő vagyok, emiatt nem gondoltam "bonyolultabb" gépekre. Jobb lenne előbb megtanulnom, mi fán terem a fényképezés, de közben nem szeretnék frusztrálódni technikai korlátok miatt.
A Canon manuális fókuszát csak a boltban próbálgattam, azért 0-10 cm-es tartományban nem tűnt durvának.

(#21665) csakb válasza lengyela (#21664) üzenetére


csakb
őstag

Ha nem zavar az, hogy egy DSLR nagyobb kolonc, és van keret akár használt motyóra, akkor ne tartson vissza, hogy "bonyolultabb", mint egy kompakt.
Ha meg van benned a hajlandóság a tanulásra, akkor egy DSLR-rel is végig tudsz menni ugyanazokon a tanulási fázisokon, mintha egy szappantartóval kezdenél, csak sokkal később növöd ki, és könnyebb a technikai oldalt fejleszteni.

Egy használt vázzal, egy olcsó, de príma manuális fix obival, és pár közgyűrűvel sokkal jobb eredményt érnél már el kezdőként is, mint egy kompakttal.
És a fogása is jobb egy DSLR-nek. :)

Persze nem akarlak lebeszélni a kompaktról. :)

(#21666) Winne válasza csakb (#21665) üzenetére


Winne
nagyúr

Szia!

Én is most újítottam be a gépet, egy régi 3 megapixeles Kodak compactot váltottam egy SX120-ra a Canontól. Ma hoztam haza, még csak az első ismerkedési alkalmon vagyunk túl, de eddig jó tapasztalataim vannak. Szerintem azt kell eldönteni, hogy ki mennyit fényképezne, előreláthatólag mennyi idő után fogja megunni (elég sok embernél láttam a kezdeti lelkesedés elmúlását, és akkor nem maradt más, mint alkalmi használat), avagy mennyire szeretné ezt komolyan űzni.
Én speciel azért vettem ezt a gépet, mert a compactok közül ebben az árkategóriában (45e) nem találtam jobban, csak a nagyon pici, saját akksis "városi" gépeket, amiknél ebben több potenciált látok. Szeretek a kertben fotózgatni, de makrózgatni is imádok, ha meglesz a kutya, akkor valószínűleg nagy túrák is lesznek, erdei, vjzparti fotózások, de szigorúan kezdő szinten, hiszen sosem tanultam, és sosem űztem ezt komolyan, csak "lövöldöztem".

Jól választottam szerinted?

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#21667) zsolt320i


zsolt320i
senior tag

Sziasztok,

compakt ultrazoom fenykepezogepet szeretnek venni, es ebben kernek segitseget.
Nezegettem teszteket, de ahany teszt annyi eredmeny :(
Eddig a kovetkezo gepeken gondolkodom:
Panasonic Lumix DMC-TZ10
Casio EX-FH100
Samsung WB550
Fujifilm FinePix F80EXR
http://www.dpreview.com/reviews/Q210grouptravelzoom/page24.asp
http://www.photographyblog.com/reviews/casio_ex_fh100_review/rivals/

Ami fontos a a kepminoseg, szinhuseg, gyorsasag, manualis mod.
Melyiket ajanljatok, illetve milyen mar alternativat tudnatok ajanlani?

[ Szerkesztve ]

(#21668) zsolt320i válasza zsolt320i (#21667) üzenetére


zsolt320i
senior tag

Sony Cyber-shot DSC-HX5
vagy esteleg ez?
mit gondoltok?

(#21669) rumos14 válasza Anonymusz (#21659) üzenetére


rumos14
nagyúr

javaslom ezt a cikket/összehasonlítást: [link]
a Sony sajnos nincs benne, de arról van külön teszt: [link]
mondom, képminőségre sztem jobb a Pana/Canon, videóban talán jobb a Sony.

DSLR videó: természetesen lehetséges, sőt, manapság már szinte minden nem belépő DSLR képes rá, én elsősorban a mélységélesség (háttérmosás) mint kreatív lehetőség miatt tartom nagyon törpös dolognak. ezért cserébe viszont az autófókusz nem létezik, vagy lényegesen nehezebben használható mint egy kompakt gép esetében.

(#21670) rumos14 válasza lengyela (#21660) üzenetére


rumos14
nagyúr

ne vedd kötekedésnek, de ez nagyon nem bridge gép. nem tudok kőbe vésett bridge meghatározásról, de számomra hozzá tartozik a (manuális) zoom gyűrű, fókusz gyűrű, kompakt átlagnál nagyobb méretű érzékelő, esetleg tárcsa. manapság már alig jelennek meg bridge gépek, az utolsó talán ez: [link]
azt kell végiggondolnod, hogy a kis méret mennyire fontos, a jó fogás és a kis méret ritkán járnak kéz a kézben.

(#21671) rumos14 válasza zsolt320i (#21667) üzenetére


rumos14
nagyúr

olvasd el a dpreview összehasonlítást, sztme eléggé átfogó és megbízható. Canon SX210, ezt venném még bele a pakliba.

(#21672) csakb válasza Winne (#21666) üzenetére


csakb
őstag

Szia!

Jól választottam szerinted?

Nyilván alaposan utánanéztél a lehetőségeknek, és magad is írod, hogy az árkategóriában a neked legszimpatikusabbat választottad. Szóval ha örömmel használod, akkor jól választottál! :)

Amúgy pofás kis gép, mindent tud, amit egy kompakt szuperzoomnak tudnia kell, és számomra külön jó pont lenne, hogy AA akkukkal használható.

Szép fényeket!

(#21673) zsolt320i válasza rumos14 (#21671) üzenetére


zsolt320i
senior tag

kösz az infót!
de az a bajom, hogy a dpreview-on a samsung és a casio a nyerő, míg a photographyblog-on meg a sony és a ricoh.
szal melyik megbízhatóbb?

[ Szerkesztve ]

(#21674) rumos14 válasza zsolt320i (#21673) üzenetére


rumos14
nagyúr

én meg a Panát és a Canont ajánlom :)
Panából esetleg inkább a régebbi TZ7-et, ha még lehet kapni.

(#21675) csakb válasza rumos14 (#21674) üzenetére


csakb
őstag

A TZ7-nek nincs manuál módja, ami zsolt320i egyik szempontja a választásnál.

Nekem is a Pana és a Samu a két legszimpatikusabb versenyző, habár érdekes plusz a Casio DNG RAW formátuma, és a Fuji EXR CCD-je.

(#21676) cigam válasza zsolt320i (#21673) üzenetére


cigam
félisten

Nincs 1értelműen jobb. Nüansznyiak az eltérések, amik a tesztelők egyéni preferenciáik szerint kiemelnek, vagy nem.

Ha egymás mellé teszel 4 fotót(amit a 4 géppel ugyanott készítettek), akkor ahány ember annyiféle sorrendben rakja. A legtöbben nem is veszik észre a difi-t.

Most ki a gyorsabb(jobb), aki pár század mp-el lemaradva a 2. vagy 3. helyen ér célba, vagy aki el sem jut a döntőig? (persze benne van a pakliban, hogy nem is indult az a versenyen, aki szintén dobogós helyet ért volna el)

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#21677) Janoex


Janoex
tag

Üdv !
ezt vettem túrázáshoz,mivel könnyű,és zsebben elfér.
[link]
és ezt a memória kártyát hozzá, 4 gigás és class 4-es
[link]

(#21678) luw2win válasza Janoex (#21677) üzenetére


luw2win
őstag

Na ez pofás, nézd már meg a kedvemért h milyen videót csinál, és ha lehet töltsd már fel :B
Köszönöm szépen
üdv: Máté

.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

(#21679) zsolt320i válasza cigam (#21676) üzenetére


zsolt320i
senior tag

ya, van benne valami :D
te melyiket választanád?

(#21680) werszomjas


werszomjas
őstag

Sziasztok.

Digitális fényképezőt szeretnék venni.

Nincs semmi extra igény, szép képeket csináljon.

20.000ft-om van rá, így használt gépek jöhetnek szóba.

Amit kinéztem:
Panasonic DMC-LZ8

Mi a véleményetek róla?
Ez jó vétel lehet, vagy ilyen áron van ennél jobb, komolyabb gép is? :R

üdv

(#21681) Winne válasza csakb (#21672) üzenetére


Winne
nagyúr

Köszi! ;)

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#21682) werszomjas válasza werszomjas (#21680) üzenetére


werszomjas
őstag

Esetleg:

Panasonic Lumix DMX-LS80

[ Szerkesztve ]

üdv

(#21683) atthany


atthany
aktív tag

nem tudom, de használtat venni elég nagy zsákbamacska:
- no garancia (vétel után másnap megadja magát a gép. akkor mit csinálsz)
- nem tudhatod, mennyi képet lőttek vele
- kicsit hozzáteszel és veszel egy újat!!!

(#21684) Dolphine


Dolphine
addikt

A napokban nagyon rákattantam az FZ100-asra, gondoltam utánanézek egy kicsit. A kiszemelt "áldozat" igaz, hogy az FZ45, de arra még várni kell. A tesztképeket elnézve az FZ100-al valami komoly probléma van! :( Én nem vagyok hasra esve a képminőségétől. Sőt! Az FZ38-as is szebb képet produkál! :W
[link]

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#21685) cigam válasza zsolt320i (#21679) üzenetére


cigam
félisten

Had ismételjem önmagam.
Ha lehet, próbáld ki őket, tapizd meg. Melyik kialakítása felel meg neked. Milyen fogása, mennyire kényelmes, a gombok kézre esnek, milyen a nyomáspontjuk,... Nincs annál bosszantób mint amikor folyamatosan kicsúszik a kezedből, kényelmetlennek érzed a fogását/használatát.

Fordítsd meg a dolgot, és gyűjtsd össze melyik miért nem tetszik. Amelyik a legkevesebb minuszt kapja, az lesz a nyerő.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#21686) lacos001


lacos001
senior tag

Hi hozzáértők ! :)

Kérdezném tőletek,hogy milyen digi gépet érdemes vagy kell venni kb 20-25K ár értékben?Nem kell vmi megahipercucc,nyilván ebben az ár kategóriában nincs is ( :D ) de ha van vmi kézzel fogható tanács,vagy egyenesen útmutatás,amin elindulhatok,azt megköszönném!

/ tescoban most lehet kapni Fujitsu Finepix AV 100 vmi ilyesmi körökben mozgó gépre gondoltam :K /

(#21687) csakb válasza lacos001 (#21686) üzenetére


csakb
őstag

Szia!

Pont mostanában jött ki egy összehasonlító teszt a pixinfón. 10 olcsó gépet vetnek össze, hasznos lehet.

(#21688) cigam válasza Dolphine (#21684) üzenetére


cigam
félisten

Hát ez relatív, mert pl. ha az órára viszed a nagyítást, akkor (nekem) az FZ100 tűnik részletgazdagabbnak, könnyebben meglátom a 15-öt, mint az FZ38-al.
+Nekem inkább az tünt fel hogy teljesen mások a színei pl. a piros a mikiegér naciján.

Ugyanakkor tény, hogy 130-140k-ért már Olympus EP1-et vennék.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#21689) Himym válasza cigam (#21644) üzenetére


Himym
senior tag

Igen sas szem kell hozzá, hogy azon a képen hibát találjak gyönyörű az a kép. :R
Ez a kodak C875-vel az a gond hogy nem találom mo-n se ausztriában. :(
Hasonló kaliberű készüléket tudnál még ajánlani? :B Legjobb lenne ha MO-n lenne kapható. :K

Köszi a segítséget. :R

(#21690) lacos001 válasza csakb (#21687) üzenetére


lacos001
senior tag

Köszi szépen ! :R

(#21691) cigam válasza Himym (#21689) üzenetére


cigam
félisten

Hát nem mai gyerek, kifutott modell, de remek képeket készít, és az enyém ;-)
Szóval csak egy példa volt.
Visszatérve a jelenbe, nehéz dolog. Azt sem írtad melyik irányba indulnál. (magától tegye össze a képet, vagy te játszol vele utólag)

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#21692) ospubis válasza Himym (#21689) üzenetére


ospubis
csendes tag

Bocs. Ha fontos a panoráma, és a Kodak márka, akkor a nem talált gép utóda/ 2008-as megjelenés/ az Easyshare Z1285 Ennek típusnak folytatása a hivatalos honlapon nem látható. Magyarországon/remélem ez nem reklám/ a Maximum Trade-nál kapható kb 50 k.
legalábbis a google ezt adja először. Jó böngészést!

(#21693) Himym válasza cigam (#21691) üzenetére


Himym
senior tag

Olyan model nincs amiben belehet állítani, hogy most én teszem össze vagy ő? :B Am fogalmam sincs majd kérdezem azősöktől mire van igény...
Azért kértem ajánlatokat különféléra, hogy aztán majd eldöntik mi tetszik kinézetre vagy melyiknek jobb az akkuja stb... :R Annyit tudok, hogy 40 fölé ne menjen... :R

Nem ragaszkodom a Kodakhoz márka függetlenség uralkodik. :K De azért mégse tesco gazdaságos-t pls. :DD

(#21694) zsolt320i válasza cigam (#21685) üzenetére


zsolt320i
senior tag

Hi cigam,

sajnos probalgatni nem tudom oket mert kinaban vagyok, es japanbol akarom valakivel megvasaroltatni a fenykepezot :DDD (huhh ez egy erdekes mondat lett)
szal, vegul a panasonic tz 10 mellett dontottem, jovo het penteken ha minden jol megy megkapom :D
remelem, jo dontes lesz, a tesztek szerint: manualis mod van, gyorsnak gyors, a kepminoseg eleg jo, sot az akku is eleg hosszu ideig birja.
(mi a kulonbseg a tz10 es tz 8 kozott, csak a gps? nekem nem fontos egyaltalan a gps, akkor megerne inkabb a tz8-at venni?)
mar csak egy dolgoban kene a segitseged/segitsegetek, milyen memoriakartyat vegyek bele?
tudja az SD/SDHC/SDXC, melyiket valasszam?

(#21695) Dolphine válasza cigam (#21688) üzenetére


Dolphine
addikt

Ebben igazad valóban relatív. Én nagyobb ISO-nál döbbentem meg, hogy mekkora a különbség a két gép között az FZ38 javára! A leendő árról már nem is beszélve!
Lesz olyan ember aki 120e vesz egy FZ45, vagy 140e egy FZ100? :W Nem vagyok otthon a tükrös gépekben de azért már legalább egy kezdő gépet vehetsz (a SONY DSLR A-200 váz most 60e! az A-230L objektívvel 80e, az A-450L 150e!)! Igaz ott nincs HD videó, de a képminőség azért jobb!

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#21696) cigam válasza Dolphine (#21695) üzenetére


cigam
félisten

A méretről, és a súlyról nem is beszélve. Persze ez is szubijektív, egyéni preferencia kérdése. A képeken látszik, hogy nincsenek csodák, egy 1/2.5-es érzékelő ennyit tud. Ezen a felbontáson.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#21697) cigam válasza zsolt320i (#21694) üzenetére


cigam
félisten

Húha :) Kinában nincsenek olyan üzletek aho ki vannak téva gépek, és meg leht őket tapizni?
Itt le van írva mik a difik.
- nincs GPS
- nincs videóvágási funkció
- nem AVCHD Lite kodeket használ a videórögzítéshez, hanem mJPEG-et.
- kissebb LCD 2,7"-os a 3"
- a kijelző felbontása is kissebb 460e helyett csak 230e
- "csak" monó mikrofon
- nincs rajta HDMI
- kicsivel több képet készít 1 feltöltéssel (340 kontra 300)
- 15MB-os belső memóra szemben a TZ10-es 40MB-jával szemben

Nem feltétlen éri meg az sdxc kártya. Mivel elég új, elég nagy, ezért elég drága. Biztosan kihasználnád az extra kapacitását?
Jobban jársz 2-3db Class6-os SDHC-val. (azért is jó ha 2-3 kártyád van, mert ha az egyik elromlik, nem tűnik el minden kép/videó...) Arra is figyelj, hogy mennyi garit adnak rá.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#21698) majom007


majom007
csendes tag

Sziasztok!
Segitsegeteket szeretnem kerni!
Milyen kompakt gepet tudnatok ajanlani 90-110e ft korul?
Elore is koszi a segitseget!

(#21699) cigam válasza majom007 (#21698) üzenetére


cigam
félisten

Mire és mennyit használnád? Pl. Panasonic LX3, Samsung EX1

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#21700) majom007 válasza cigam (#21699) üzenetére


majom007
csendes tag

Hetvegente hasznalnam, amikor tekerni megyek, meg hogy nagyjabol allandoan velem legyen. Amugy van egy Sony hdr-xr520ve kameram azzal meg vagyok elegedve, de kellene egy olyan gep ami a "zsebembe" is elfer.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.