- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszi666
őstag
válasz
Frawly #10943 üzenetére
Nos, azért ragaszkodom egyelőre az Anacondához, mert vettem anno egy udemys Python kurzust, amiben az összes feladat, leírás minden jupyter-ben van, és emiatt. Az, hogy miért nem próbálok mókolni összevissza elég egyszerű: rohadtul nem értek hozzá
Az egész linuxos dolgot azért kezdtem el, mert nagyon idegesít, hogy van egy elég jó gépem játékra (igaz csak egycsatornás memóriával, és sajnos egyelőre sima HDD-vel) és maga a windows vmi hányadék lassú. Próbáltam mindent, nincs fent kb semmi a vírusirtón kívül ami automatikusan betöltődne (onedrive google drive ilyenek) és egyszerűen utálom, hogy bekapcsolás után 2,5 perc mire betöltődik a gmail a firefoxon. Van vírusirtó, futtattam adw cleanert, malwarebytes anti malwaret, hogy hátha bekaptam valamit, de nem
Nem vagyok informatikus, szóval nem nagyon volt más ötletem mint az infós ismerősök által sulykolt "próbáld ki a linuxot"nak adni egy esélyt. Szóval feltettem a linux mintet a windows 10 mellé, 50gb-ra és a kezdeti 2,5 percből 20mp lett. Ami számomra sokkal tűrhetőbb.
Mindezek mellett gőzerővel próbálom magam megtanítani kódolni, hátha pályaelhagyóként felvesznek akárhova, csak a mostani munkámtól szabaduljak.
Amitől itt minten nem tudok megszabadulni, hogy néha a tapipad dadog valamiért.
elnézést a hosszú offért -
oszi666
őstag
válasz
NeoPampalini #10935 üzenetére
Koszonom!
Esetleg a masodik kerdesemmel is tudsz kezdeni valamit? -
oszi666
őstag
Elnézést a duplázásért, lejárt a szerkesztési idő:
leszedtem az anaconda honlapjáról a legújabb verziót, de hiába futtatom a telepítőt nem történik semmi. System Monitorban látom, hogy fut a program, eszi a processzort, de nem történik semmi, nem jön fel telepítő ablak semmi ilyesmi. -
oszi666
őstag
Sziasztok!
Nemrég raktam fel a linuxot, és van egy elég érdekes problémám: elvileg én vagyok a rendszergazda, mégsem enged másolni fileokat egyik mappából a másikba. Leszedtem egy kieget a VLC playerhez, és nem engedte bemásolni a VLC könyvtárába, csak ha open as root-al nyitottam meg. Ez elég kényelmetlen őszintén szólva. Meg lehet oldani valahogy, hogy ezt ne kelljen minden alkalommal eljátszani? Elolvastam az itteni jogosultság útmutatót, de attól sem lettem sokkal okosabb, hogy tudnám megadni a teljes gépre kb a jogosultságot?
Linux mint 19.1 tessa van fent, egy windows 10 home mellett dualbootban. -
oszi666
őstag
még a touchpados gondhoz egyvalamit megjegyeznék: ha nyomogatom az FN+F10et ami elvileg a touchpadot kapcsolja be-ki akkor felvillan a kép, hogy KI kapcsoltam, de a BE kapcsolós kép meg nem... egyelőre marad a vindóz
-
oszi666
őstag
Sziasztok, szeretném feltelepiteni a linux mintet a laptopomra Windows 10 Home mellé.
Egy Asus FX504ről van szó, a legfrissebb linux mintet szedtem le. A gondom, hogy amikor csak pendriveról bebootolom (tehát még nem telepitettem fel) a touchpad nem működik egyáltalán, sem a gombok, sem a mutatót nem tudom mozgatni. Ugyanez a verzió, ugyanerről a pendriveról egy Dell E6430on meg hibátlanul megy.
A beállitásokban be van kapcsolva az érintőpárna, és próbáltam utána nézni a google-n, de őszintén bevallom, full nem értek semmit, még csak most kezdenék ismerkedni a linuxxal. Elvileg Synaptic touchpad van benne, nem tudom ez számít-e.
Szóva tldr: egy asus fx504-en Linux Mint alatt nem megy a touchpad, mit csináljak vele? (azonkivul h használjak egeret)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Synology NAS
- Motoros topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Nintendo Switch
- VR topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged