- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
Apollyon:
Mivel van jó pár apró programom, amikhez ez a kettő szoftver kell, azért "ragaszkodom" hozzá, mert kénytelen vagyok. Van egy régi laptopom, az csak autó diagnosztizáláshoz van tartva, szóval a képességem meg tudja haladni a tablet nyomkodást, bár nem használok olyat, meg régen sem tettem.
Apollyon:
Azért úgy elég nehéz, hogy szinte bármit csinálok, meghal a Mint. Az nVidia drivert minden újraindításnál telepíteni kellett, érthetetlen, ráadásul az egyik alkalommal megrekedt az UEFI előtt, hiába állítgattam manuálisan a BIOS indítási listáját, az istennek nem akart tovább lépni. Szóval még odáig sem tudtam eljutni három és fél óra alatt, hogy egy rohadt driver pakk telepítve legyen mindenhez, és nem a képességeimmel vannak bajok azt hiszem, meg nem én okozom a fagyást, lehalást, laggolást a kattintgatásommal.
-
orion1025
őstag
válasz
Apollyon #15048 üzenetére
Menne, lehet, na de ennyi hiba mellett nehéz elmenni, mint a folyamatos kurzor laggolás, hangkártya működésre nem bírása, kijelző villogás, random rendszer lassulás, meg maga a Mint sem gyorsabb, vagy gördülékenyebb, mint a 10-es, sőt, utóbbi sokkal simábban fut nálam. Igazából azt sem tudom, hogy az nvidia drivert telepítette-e magának, avagy sem, mert sehol nem leltem nyomát. És akkor még a nyomtatóval való szenvedésig el sem jutottam, a Wine működése érdekelt legfőképp, de egy winrar vagy total commander teszt sem sikerült, hát még más, a terminálos matatás meg a hab volt a tortán, hogy egy friss telepítés mellett már a Wine hibára futott, és manuálba kellett taknyolni, na nekem ez a billenytűzet csapkodás nem kell, ez volt a fő szempont, a folyamatos jelszó kéregetésétől meg már agyvérzést kaptam estére. Átlag user szinten maradva a Marika néninek jó a hetedik emeleten, aki csak bekapcsolja meg elindítja a fészbúkot, más esetben már jönnek a kompromisszumok, pont ugyanazokba futottam bele, mint anno ubuntu mellett, csak azóta eltelt "pár" év, de igazából minden maradt ugyanaz.
-
orion1025
őstag
válasz
NeoPampalini #15040 üzenetére
Már megoldottam, hajnalba le is gyalultam róla a Mint-et, ment vissza a Win10, jövőre meg majd a 11. Semmilyen Win alapú programot nem tudtam működésre bírni, már terminálozással kellett kezdenem, mert a Wine nem akart települni, később sikerült, ott is volt az ikonja a "start menüben" de nem indult el, laggolt az egér rendszeresen, néha nekiállt villogni a monitor négyzetekben, mint amikor vga hiba van, sem az nvidia színkezelést nem tudtam elérni, sem a hangkártyám működésre bírni, úgyhogy befejeztem a bohóckodást.
-
orion1025
őstag
Újra ide firkantanék. Nemrég rá vettem magam, hogy rakjak fel egy Mint-et, de eddig még csak a problémák jöttek tonnaszám. Az egyik fő problémám az, hogy nem tudom hol az istenbe lehet kikpacsolni, hogy ne kérjen jelszót minden mozdulathoz.
A másik gondom a Wine nem léte, vagyis hiába telepítettem kettőt, sehol sincs, semmilyen winfos alkalmazást nem tudok elindítani, csak kicsomagolni, régi disztróknál egy win formájú, boros poharas képpel ellátott ablak jön fel, ez jelenleg is így van a youtube szerint, de nálam süket minden.
A rengeteg fagyásról, vga hibáról, laggolásról nem is beszélve, eddig olyan az egész, mint egy béta akármi, a Win10-el a nyolc év alatt nem volt ennyi gondom, mint ezzel a ma este alatt.
-
orion1025
őstag
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást a témámmal kapcsolatban. Egyáltalán nem sértésnek szántam a bejegyzésem, szimplán null idővel rendelkezek évek óta, mert folyamatosan dolgozok, így van, hogy napokig, vagy hetekig nem is jutok a gép közelébe, de abban a kevéske időmben ami van is, nem akarok küzdeni egy plusz "nyűggel". Nem a lustaságommal van baj ebben a történetben, hanem nem akarok én már pötyögni egy grafikus felületen, rühellem, elég volt a DOS, meg a QBasic, hányok már ezektől a múlt századi dolgoktól, ahogy Win alatt a cmd-től is, ha néha kell is használnom.
I02S3F:
A Win10-től is teljesen el lett véve a kedvem, mert egyre lassabb, egyre nagyobb, és egyre több a bug, illetve ahogy látom, a 11 sem kivétel ez alól, így azzal sem hiszem, hogy előrébb lennék hosszabb távon, ezért már korábban foglalkoztatott az újbóli linuxozás kérdése, nem most pattant ki a fejemből. A Suse 9.2 volt az első amivel ismerkedtem anno, azt is hiába akartam használni, végül mindig elengedtem, mert kényelmesebb volt az XP, később jött az Ubuntu disztrók korszaka, de ugyanoda lyukadtam ki több hónap használat után, hogy ment vissza a Win, mert erősen kompromisszumos volt, bugos, fagyogatós, na meg az a bűvös terminál... Úgyhogy nem null percesként esnék bele újra ebbe a világba, csak most szó szerint választanom kell a szükséges rossz között.
-
orion1025
őstag
válasz
Petya XT #14906 üzenetére
Nem feltétlenül a támogatottság az oka, hanem az egyre gyakoribb frissítési hibák, bugok, kék halálok. Az utolsó összegző update csomag kék halálozott boot után, a hangkártyám drivere miatt, aminek az elhárítása nem kevés monyákolásomba került. A rendszer mérete is egyre jobban hízik, bár ez még a legkisebb gondom, de egy olyan oprendszert szeretnék, ami elé lerakom magam esténként a kevés időmben, és nem kell faragni, pötyögni, megy és kész. Már nem játszok PC-n vagy 15 éve, semmi lényegesre nem használom, csak ott van az a pár apró néhány megás program, ami kétlem, hogy linux alatt futna rendesen. Szóval nem szeretnék terminálozni, gépelni, kínlódni a fél éves kiadásokkal, meg azok után barkácsolni, ezért szemeztem a Mint-el, fapadosnak tűnik, és ilyet kerestem. Már egy ideje érett a gondolat, de a fentebb említettek tartottak vissza, főleg a múltban tapasztaltak, hogy hiába akartam, a hajam kitéptem már, hogy csak a kínlódás volt, pedig az Ubuntu tetszett.
-
orion1025
őstag
válasz
Petya XT #14902 üzenetére
Köszi az infókat, akkor marad a Win, mert azok az apró programok amiket használok csak Win only, biztosan nem működne Wine alatt sem az eddigi tapasztalataim alapján, ha már egy szimpla JetAudio is kiakasztotta, ezek szerint nem változott semmi Linux terén. A terminálozáshoz semmi idegzetem, nem pötyögni akarok ha leülök a gép elé, a cmd-től is kivagyok, bár talán évente kétszer használom.
-
orion1025
őstag
Üdv fórumtársak!
Ős Winfosos emberként már régebben is szenvedtem Linux disztrókkal, kezdve a Suse, az Ubuntu, Kubuntu. Az Ubuntu még egészen elviselhető lett volna, de a terminálos bohóckodás kiakasztott annál is, meg az, hogy szinte semmilyen általam használt Win szoftver nem működött vele, még egy "gagyi" mp3 lejátszó sem Wine alatt. Mivel a Win10 élettartama hamarosan lejár, ezért a Mint jött képbe opcióként. Mivel már gyakorlatilag nem használom semmire az asztali gépem, lényegében csak online tartalom fogyasztása, meg a hétköznapi Office, PDF, stb. bökködésre, így nagy igényem nincs.
A kérdésem az lenne, hogy ez a terminálos bohóckodás szükséges még így 2024-ben is, vagy ez már el lett felejtve? Néztem pár videót szoftver telepítésről, ott egyből ez fogadott, amit nem hiszek el, hogy még mindig itt tart a linuxozás. A fő undort ez váltotta ki belőlem, hogy folyamatosan a billentyűzetet kellett verni, mert az egér kevés volt a rendszer használatához, a Win szoftverek bugtengere már csak a ráadás volt a történetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged