- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
Milkoo #13511 üzenetére
Elvileg igen, bár erről is össze-vissza infókat olvasok, pl. hogy a swap-et ki kell kapcsolni, akkor is, ha nincs csatolva a meghajtó, illetve volt, akinek a live rendszer is felcsatolta az összes meghajtót, ugyanezt a "nem lehet átméretezni" gondot okozva.
Ráadásul az is gondot - adatvesztést - okozhat, ha egy partíció elejét mozgatod át átméretezéssel... Arról nem is beszélve, hogy ez dög lassú, egyszer próbáltam, hát soha többet nem kívánok így hozzányúlni partícióhoz.
Ezt elkerülendő talán az lehet a legsimább út, ha live rendszer alól:
1. lecsökkented az sdc5 méretét
2. ha igaz, így lesz sdc5 és sdc7 között egy kiosztatlan terület, ebből csinálsz egy új partíciót
3. erre átmásolod az adatokat sdc7-ről
4. törlöd sdc7-et
5. az új partíciót átméretezed a legnagyobb méretreAzt érdemes figyelni közben, hogy a logikai partíció sdc2 mérete változik-e az 1. vagy a 4. lépés után; ha igen, akkor ki kell terjeszteni a teljes lehetséges méretre (ez nálam nem fordult még elő, de olvastam olyat, ahol még ezt is meg kellett csinálni).
-
válasz
Milkoo #13468 üzenetére
Szia Milkoo!
Örülök, hogy megoldódott a probléma és, hogy újdonságot mutathattam, még ha nem is ez oldotta meg a gondod.
Érdemes a Rendszerbeállításokkal ismerkedni, ha van kis időd, mert rengeteg beállítási lehetőség van, de van pár, amit tényleg hasznos ismerni! És bár a KDE-t mondják szénné konfigolhatónak GUI szinten, a Cinnamonnál is iszonyú sok dolgot be lehet állítani! Kb amit itt nem lehet beállítani GUI-s szinten, azt nem is érdemes!
-
growler
őstag
-
válasz
Milkoo #13464 üzenetére
Szerintem ne gányold össze a kijelző beállításaidat!
Fogd meg azt a beállítóablakot a felső pereménél és húzd legfelülre és annyira jobbra, hogy lásd azért.
Rendszerbeállítások / Betűkészlet beállítás menüt előhívod és itt a szövegméretezést lejjebb veszed, amíg nem látod rendesen annak az ablaknak az alját.
Nem értem egyébként, hogy sokan úgy használjátok a legjobb asztali felületet, hogy az alap beállításokat sem próbálgatjátok?
lecsekkoltam egyébként, nem csak úgy beokoskodom ide:
1,1-es értéknél nálam se látszott a lényeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest